Mlz42 Sizce evlilik kadermidir eger kaderse neden şecebiliyoruz yoksa seçimmidir eger seçimse neden zorla evlilikler oluyo buda kader degilmidir ?
Karga Kader önceden belli olan şeylere deniyor. Yani seçim yapmasan bile kader olmayabilir. Ama tabi bulunduğun koşullar kaderini etkiler. Hatta oluşturabilir. Evliliğe mi zorlanıyorsun yoksa
Mlz42 Hayir evlilige zorlanmiyorum sadece aklima takilan bi soruydu bazi insanlar zorlanir bazilari kendi secimidir neye gore kader veya secim diyoruz hala kafa karistirici bazi konularda bu yuzden sormak istedim mesela derlerki hersye kendi çabanizia bagli ne kadar çok çalısirsan cabalarsan istiegin herseye ulasirsin ama gercekte boyle degil ben bunu kestirip atamiyrum tamamen dogustan zihinsel ve bedensel engelli insanlar var hadi diyelimki onalrinki kaderdi peki onalra bakmakla yukumlu olan saglikli insanlarinki neydi şeçimmi tabiki bakip bakmamak olara bagli ama onlara bakmakla yukumlu olan insanlar istedikleri seyelr icin cabalasalarda kader engel olmazmi dicekelerki yine hic bisey engel degil yapilabilir bilemiyrum bu yzuden kafa karistiriyo