Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
1.7k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Genel olarak adaletin yerini bulacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin zor ve sıkıntı dolu günlerin yaklaşacağına, bu zamanda en büyük destekçisi ailesinin olacağına delalet etmektedir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

97 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada Kıyamet Görmek


Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimseyi kasdettigi masiyet ve çirkin seylerden korkutmaya ve onu günahtan sakindirmaya isarettir.
Kiyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasina isarettir. Rüyada yalnizca kendisi üzerine kiyamet koptugunu gören kimse, ölür.
Kiyamet gününde Arasat meydaninda durdugunu gören kimse, yolculuga çikar. Bir kimse, yalniz kendisinin hasredildigini ve haniminin da kendisiyle beraber oldugunu görse, o kimsenin zalim olduguna isarettir.
Hasir yerini görmek, serefli bir kadina veya çok faydali ve serefli bir adama isarettir. şura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasina isarettir.
Bir kimse rüyada bir sehirde veya bir köyde kiyamet koptugunu veya günesin batidan dogdugunu ya da kiyamet alameti erinden birinin çiktigini, hatta sevap ve azabin ayirt edilecegi bir yere gittigini görse, bu rüya, hayirli amelde bulunan kimsenin yaptigi hayirli amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerim daha da artirmasi için tesviktir.
Bir kimsenin kiyamet görmesi kan dökülmek ve halk arasinda fitne, ihtilal, harp, kavga ve çirkin seylerin meydana gelmesi gibi kiyamet alametlerinden olan bir seyin zuhur etmesine isarettir.
Kiyameti görmek hadisi serifle izah buyrulduguna göre, çirkin alametlerin ve kiyamet alametlerinden bir çok seylerin dünyada vaki olduguna isarettir. Bir kimse rüyada kabirlerin yarilip açildigini ve ölülerin kabirlerinden çiktiklarini görse, o yerde adaletin yaygin olduguna isarettir.
Bir kimse kiyametin koptuĞunu ve onun ahval ve siddetlerini gördükten sonra yine o ahval ve siddetlerin sakinlestigini ve dünyanin önceki haline dönüstügünü görse, bir toplum tarafindan, bir zulmün yapilacagina isarettir.
Bazi tabirciler rüyayi gören muhal olan bir seyi istemekle mesgul olur veya bir günah isler de tövbe etmek hususunda ihmalkar ve tenbellik gösterir, yahut yalan üzerinde israr eder, dediler.
Bir kimse rüyada hesap yerine yaklastigini görse, o kimsenin hayirli bir is yapmaktan gaflet ettigine isarettir. Rüyada hesabinin çok kolay görüldügünü gören sahsin haniminin kendisine sefkat ve merhamet etmesine veya haniminin hafinin iyi ve dininin güzel olduguna isarettir.
Hesabinin siddetli olarak görüldügünü gören kimse için, meydana gelecek zarar ve ziyana isarettir. Bir kimse kendisinin hesaba çekildigini, amellerinin teraziye konuldugunu ve sevaplarinin günahlarina agir geldigini görse, o kimsenin çokça sevap ve mükafat bulunduguna isarettir.
Eger günahlari, sevabina galip gelirse o kimsenin din ve itikadça kötü bir halde bulunduguna isarettir.
Bir kimse terazinin elinde oldugunu görse o kimsenin dogru yolda olduguna isarettir, Kendisine bir melegin bir kitap verdigini ve ona "amel defterini oku" dedigini görse, o kimsenin hak ve dogru yolda bulunduguna ve dosdogru bir dinde olduguna isarettir.
Rüyada agiayarak sirat köprüsü üzerinde oldugunu, terazi ve amel defterini gören kimseye, insallah ahirette islerinin kolay olacagi ümit edilir.
Bazi tabirciler, rüyada kiyamet koptugunu gören kimse, düsmanin serrinden kurtulmasina veya kiyametin koptugu görülen sehir veya yerde halk arasinda bir fitnenin çikmasina isarettir.
Kişinin korkup sakınması gereken şeylere, adaletin tam tecilli etmesine, insaf ve merhamete, mazlumların zalimlerden öc almasına, insanın alacasının dışa vurup, nasıl biri olduğunun ortaya çıkmasına; Arasat meydanında bulunmak yolculuğa, Yalnız kendinin ve eşinin diriltildiğini görmek kişinin zalim olduğuna, Haşir ( öldükten so a diriltilip toplanılan yer)i görmek şerefli ve hamiyetli kadın ve erkeğe, Surun üfürülmesi salih ve iyi kimselerin kurtulmasına, Bir beldede kıyametin koptuğunu görmek iyi amel işleyenlerin gayrete getirilmesine, kötü amel işleyenlerin korkutulmasına delalet eder. ( Ayrıca Bakınız; Mahşer.)
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününü görmek, adalet, in¬saf ve mazlumların (zulme-haksızlığa uğrayanların) zalim¬lerden intikam almasına (alacaklarına) işaret eder.Rüyada kıyameti görmek, kişinin korkup sakınması gereken şeylere, adaletin tam tecelli etmesine, insaf ve merhamete ve mazlumların zâlimlerden intikam almasına işâret eder.Bir kimsenin kıyamet gününü görmesi, kan dökülmesi ve halk arasında bir fitnenin çıkması, ihtilâl, harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerinden olan bir şeyin zuhur etmesine işârettir.Rüyada kıyamet koptuğunu görmek, artık gü¬nah işlemekten sakınmanız gerektiğine dair bir uyarıdır.Bir kimsenin rüyada kıyamet gününün dehşetini, kor¬kunçluğunu görmesi, rüya sahibini korkutarak günahlar¬dan sakındırıldığına işarettir şeklinde yorumlamışlardır.Bir kimsenin rüyada sadece kendi üstüne kıyametin kop¬tuğunu görmesi, onun ömrünün bittiğine ve ecelinin yak¬laştığına (geldiğine) işaret eden bir uyarıdır şeklinde yo¬rumlanır.Kişinin rüyada kıyamet gününün olduğunu ve arafat meydanında durduğunu görmesi, onun bir yolculuğa (sefere) çıkacağına işarettir.Bir kimsenin kıyamet koptuğunu ve kabirlerin yarılıp açıl¬dığını ve ölülerin kabirlerinden çıktığını görmesi, o yerde (bölgede) adaletin tam olarak uygulandığına işaret eder.Kişinin rüyada kıyamet günü olmuş ve hesabının çok ko¬lay görüldüğünü, kolay geçtiğini ve kurtulduğunu görme¬si, hanımının kendisine çok saygılı, hürmetli davrandığı¬na veya hanımının iyi hal ve hareketli ve dininde ihlaslı, mütedeyyin (çok dindar) olduğuna işarettir. Bu rüyanın tersine hesabının çok şiddetli geçtiğini ve çetin görüldüğünü görmesi, rüyayı gören kimsenin zarar ve ziyana, üzüntü ve sıkıntıya düşeceğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet günü olmuş ve mahşer kurulup Cenab-ı Hakk'ın kulları hakkında hüküm verdiğini görmek, o böl¬gede insanlara adaletli bir kişinin önderlik ve başkanlık edeceğine ve herkesin bu adaletten faydalanıp yararlana¬caklarına işarettir.Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu:Dindar bir kimsenin rüyada kıyamet gününü görmesi, şu dört cihete işaret eder:Ferah ve sevince işaretle,Her türlü sıkıntıdan kurtuluşa işaretle,Felah-bela ve afetlerden kurtulup selamete işaretle,Hayırlı akıbet, imanlı bir ölüme işaretle.Salih amelli dindar bir kişinin bu rüyası, bu dört husustan birine işaretle yorumlanır demiştir.Rüyasında kıyamet günü amel defterini sağından (sağ elinden) aldığını gören kişi, selamete ve kurtuluşa erer. Herkesin övgüsüne, iyilikle anmasına kavuşur, itibarı (say¬gınlığı) artar şeklinde yorumlanmıştır. Amel defterini so¬lundan (sol elinden) aldığını görmek ise, bu yorumun ter¬siyle yorumlanmıştır.Rüyasında kıyamet günü hesaba çekildiğini gören kimse, gaflet içinde olduğuna, mihnet ve meşakkate, sıkıntı ve azaba uğrayacağına işaret olarak yorumlanır denilmiştir.Yine rüyada ve kıyamet gününde Arasat meydanında durduğunu görmek, yolculuk ile tabir olunur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sura üfürüldüğünü görmek, sâlih kimselerin kurtuluşuna işârettir.Bir beldede kıyametin koptuğunu görmek, iyi amel işleyenlerin gayrete getirilmesine, kötü amel işleyenlerin korkutulmasına işâret eder.Rüyada sâlih kimselerin kıyameti görmeleri, felah, ferah ve sürür, bela ve felaketten kurtuluş, saâdetli bir ölüm ve salâhı hale vusul ile tabir olunur. Ehl-i fesat ve şerli kimselerin rüyada kıyameti görmeleri, bunun tam zıddı ile tabir olunur.Rüyada savaş yapan iki taraftan birisi kıyamet koptuğunu görse, bu rüya, Allah Teâlâ'nın yardımıyla zâlim güruhun helâk olmasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada hesaba çekildiğini, amellerinin teraziye konulduğunu ve sevaplarının günâhlarına karşı ağır geldiğini görse, o kişinin çokça ibadet ve taat yaptığına ve kendisi için Rabbi'nin katında çokça sevap ve mükâfat bulunduğuna işâret eder.Bir kimsenin rüyada hesaba çekildiğini, amellerinin teraziye konulduğunu, günâhlarının sevabından çok olup, sevabına galip geldiğini görse, o zâtın din ve itikatça kötü bir halde bulunduğuna işâret eder.Bir kimse rüyada terazinin elinde olduğunu görse, o kimsenin doğru yolda olduğuna işârettir.Kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona "amel defterini oku” dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna işârettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kabirlerin yarılıp açıldığını ve ölülerin kabirlerinden çıktıklarını görse, o yerde adaletin yaygın olduğuna işarettir. Bir kimse kıyametin koptuğunu ve onun ahval ve şiddetlerini gördükten sonra yine o ahval ve şiddetlerin sakinleştiğini ve dünyanın önceki haline dönüştüğünü görse, bir toplum tarafından, bir zulmün yapılacağına işarettir. Bazı tabirciler, rüyayı gören muhal olan bir şeyi istemekle meşgul olur veya bir günah işler de tövbe etmek hususunda ihmalkar ve tembellik gösterir yahut yalan üzerinde ısrar eder, dediler. Bir kimse rüyada hesap yerine yaklaştığını görse, o kimsenin hayırlı bir iş yapmaktan gaflet ettiğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyametin koptuğunu görmek, rüya sahibinin çevresinde çok sayıda düşmanının olduğuna işaret eder. Ancak rüyayı gören kişi, zorlu süreçlerden geçse de etrafında gezinen ve tehlikeli düşmanlarını alt eder.
Rüyada kıyametin koptuğunu görmek, içinde bulunulan toplumda, bazı haksızlıkların yaşandığın, adaletin gözetilmediğine ve mazlumların ahının alındığına işaret eder. Rüyayı gören kişi, rüyada sadece kendisi için kıyamet koptuğunu görmüş ise, bu, bazı sağlık sorunları ile karşılaşacağı anlamını taşır.
Rüyada kıyametin koptuğunu gören kişi, dert ve sıkıntılarla uğraştığı bir sürece girer ve ancak ailesinden aldığı destek ile zor zamanlarını geride bırakır. Farklı bir rüya yorumcusuna göre ise, bu rüya, adaletin yerini bulacağı anlamını taşır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet görmek ne anlama gelir?

İki şekilde yorumlanır. Kimileri için sıkıntıdan kurtulmaya, kimileri için sıkıntılı zamanların başlamasına işarettir.
Kıyametin koptuğunu görmek, ciddi bir değişikliğin olacağına işarettir. Kıyamet alametlerinden birini görmek kargaşa ve huzursuzluğa işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, rüyayı gören kişinin, aile hayatında ve iş hayatında Allah katında haram ve günah olarak görülen şeylerden kendini uzak tutması gerektiğine, sorunlarını ve sıkıntılarını Allah’a sığınarak çözmesinin hem kendisi için hem sevdikleri için daha doğru bir yol olduğuna ve hayırlı işlerden ve doğru davranışlardan medet umması sayesinde çok mutlu ve huzurlu bir hayat süreceğine delalet eder.
Rüyayı gören kişinin, iş hayatında hak yolundan gelecek her isteğe ve her yardıma karşılık vermesi, yardım isteyen insanlara destekte bulunması, düşen insanlara Allah rızası için yardım etmesi gerektiğine, başa gelen her şeyin Allah tarafından geldiğine ve her işte bir hayır olduğuna inanmasına alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Yaşamak Görmek
Rüya sahibinin, iş hayatında ve aile hayatında her zaman hayırlı ve güzel olan şeyleri istemesi ve dilemesi gerektiğine, günah işlemekten kötü düşünceden kaçması sayesinde kendisi hakkında yapılacak iftiralardan ve dedikodulardan kendisini Allah’ın yardımı sayesinde koruyacağına ve kötülüklerden sakınacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Kopması ve İnsanların Dirilmesi Görmek
Kişinin rüyada kıyametin koptuğunu ve insanların mezarlarından kalkarak mahşer meydanına doğru dağıldıklarını görmesi, halkın menfaatları için çarşı ve pazara dağılıp yayılmalarına, kiminin kâr, kiminin de zarar etmelerine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününün Yaklaştığını Görmek
İş hayatında ve aile hayatında rüya sahibinin sevdiklerinin başına gelebilecek kötü durumlara ve olaylara karşı onları korumaya çalışacağına, yardıma ihtiyaçları olduğu zaman elinden geleni yapacağına, maddi ve manevi olarak düşecekleri sıkıntılı durumlardan kurtulmaları için çok büyük çaba göstereceğine tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hesabinin siddetli olarak görüldügünü gören kimse için, meydana gelecek zarar ve ziyana isarettir. Bir kimse kendisinin hesaba çekildigini, amellerinin teraziye konuldugunu ve sevaplarinin günahlarina agir geldigini görse, o kimsenin çokça sevap ve mükafat bulunduguna isarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününün Koptuğunu Görmek
Çok uzun zamandan beri sıkıntılı ve sorunlu günler yaşayan rüya sahibinin, yakın zamanda başına gelebilecek çok sıkıntılı ve zor durumlardan ötürü Allah’a sığınacağına, bu sayede başına gelebilecek bütün kötü ve zarar verici olaylardan kendisini koruyacağına, rahatsızlık verici olaylardan uzak duracağına ve başına bela olabilecek şeylerden herhangi bir zarar görmeyeceğine rivayet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet koptuğunu görmek; Kişinin korkup sakınması gereken şeylere, adaletin tam tecilli etmesine, insaf ve merhamete, mazlumların zalimlerden öc almasına, insanın alacasının dışa vurup, nasıl biri olduğunun ortaya çıkmasına; Arasat meydanında bulunmak, yolculuğa yorumlanır.
Yalnız kendinin ve eşinin diriltildiğini görmek kişinin zalim olduğuna, Haşir ( öldükten sonra diriltilip toplanılan yer)i görmek şerefli ve hamiyetli kadın ve erkeğe, Surun üfürülmesi salih ve iyi kimselerin kurtulmasına, Bir beldede kıyametin koptuğunu görmek iyi amel işleyenlerin gayrete getirilmesine, kötü amel işleyenlerin korkutulmasına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
için çalıştığına kiminin kar elde ederken kiminin zarar ettiğine işaret eder.
Toplumu, ülkeyi ilgilendirecek çok önemli olaydır. Rüyada kiyamet gününü görmek, gören kimseyi kasdettigi masiyet ve çirkin seylerden korkutmaya ve onu günahtan sakindirmaya isarettir.
Kiyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasina isarettir. Rüyada yalnizca kendisi Üzerine kiyamet koptugunu gören kimse, ölür.
Kiyamet gününde Arasat meydaninda durdugunu gören kimse, yolculuga çikar. Bir kimse, yalniz kendisinin hasredildigini ve haniminin da kendisiyle beraber oldugum görse, o kimsenin zalim olduguna isarettir.
Hasir yerini görmek, serefli bir kadina veya çok faydali ve serefli bir adama isarettir. Sura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasina isarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyametin koptuğunu ve insanların dirildiğini görmek, insanların kazanç elde etmek
Bir kimse rüyada bir sehirde veya bir köyde kiyamet koptugunu veya günesin batidan dogdugunu ya da kiyamet alametlerinden birinin çiktigini, hatta sevap ve azabin ayirt edilecegi bir yere gittigini görse, bu rüya, hayirli amelde bulunan kimsenin yaptigi hayirli amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerini daha da artirmasi için tesviktir.
Bir kimsenin kiyamet görmesi kan dökülmek ve halk arasinda fitne, ihtilal. harp, kavga ve çirkin seylerin meydana gelmesi gibi kiyamet alametlerinden olan bir seyin zuhur etmesine isarettir.
Kiyameti görmek hadisi serifle izah buyrulduguna göre, çirkin alametlerin ve kiyamet alametlerinden bir çok seylerin dünyada vaki olduguna isarettir. Bir kimse rüyada kabirlerin yarilip açildigini ve ölülerin kabirlerinden çiktiklanni görse, o yerde adaletin yaygin olduguna isarettir.
Bir kimse kiyametin koptugunu ve onun ahval ve siddetlerini gördükten sonra yine o ahval ve siddetlerin sakinlestigini ve dünyanin önceki haline dönüstügünü görse, bir toplum taraf indan, bir zulmün yapilacagina isarettir.
Bazi tabirciler rüyayi gören muhal olan bir seyi istemekle mesgul olur veya bir günah isler de tövbe etmek hususunda ihmalkar ve tenbellik gösterir, yahut yalan üzerinde israr eder, dediler.
Bir kimse rüyada hesap yerine yaklastigini görse, o kimsenin hayirli bir is yapmaktan gaflet ettigine isarettir. Rüyada hesabinin çok kolay görüldügünü gören sahsin haniminin kendisine sefkat ve merhamet etmesine veya haniminin halinin iyi ve dininin güzel olduguna isarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eğer günahlari, sevabina galip gelirse o kimsenin din ve itikadça kötü bir halde bulunduguna isarettir. Bir kimse terazinin elinde oldugunu görse o kimsenin dogru yolda olduguna isarettir. Kendisine bir melegin bir kitap verdigini ve ona "amel defterini oku" dedigini görse, o kimsenin hak ve dogru yolda bulunduguna ve dosdogru bir dinde olduguna isarettir.
Rüyada anlayarak sirat köprüsü üzerinde oldugunu, terazi ve amel defterini gören kimseye, insallah ahirette islerinin kolay olacagi ümit edilir.
Bazi tabirciler, rüyada kiyamet koptuğunu gören kimse, düsmanin serrinden kurtulmasina veya kiyametin koptugu görülen sehir veya yerde halk arasinda bir fitnenin çikmasina isarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Görmenin Anlamı ve Yorumu
Rüyada kıyamet görmek, genel olarak adaletin yerini bulacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin zor ve sıkıntı dolu günlerin yaklaşacağına, bu zamanda en büyük destekçisi ailesinin olacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyametin Kopmasını Görmek
Rüyada kıyametin koptuğunu görmek, toplumda bazı kötülüklerin ve haksızlıkların yapıldığına işaret etmektedir. Rüyada kişi kıyametin sadece kendisi için koptuğunu görürse, bu rüya o kişinin çeşitli hastalıklar ile boğuşacağına alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koptuğunu Görmek
Rüyada kıyamet koptuğunu görmek, pek hayırlı sayılmaz, rüyada görülen kıyamet kopması, kişinin, kaza, bela, hastalıklar, darlık ve yoklukla uğraşacağına işaret eder. Kıyamet kopması, kötü, uğursuzluğun simgesidir, rüya sahibi için hayatında kopacak fırtına, yaşayacağı iz bırakan acılara, çözümü zor sorunlara ve çaresizliğe işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koparken Namaz Kılmak
Rüyada kıyamet koparken namaz kılmak, kendine kötülük edecek insanların kişiden uzak olmasına, azmi ve aklı ile, hayatı boyunca bütün sorun, sıkıntıların üstesinden geleceğine, hastalıklardan uzak, beladan kendini koruyacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koparken Kelime-i Şahadet Getirmek
Rüyada kıyamet koparken kelime-i Şahadet getirmek, karşısına çıkacak bütün sorun, dert, keder, maddiyat, maneviyatla ilgili sıkıntılardan, imanı ve inancı sayesinde kimsenin kendisini kandırmasına müsaade etmeden kurtulacağına yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimseyi kasdettiği masiyet ve çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya işarettir. Kıyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasına işarettir. Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse, ölür. Kıyamet gününde Arasat meydanında durduğunu gören kimse, yolculuğa çıkar. Bir kimse, yalnız kendisinin haşredildiğini ve hanımının da kendisiyle beraber olduğunu görse, o kimsenin zalim olduguna işarettir. Haşir yerini görmek, şerefli bir kadına veya çok faydalı ve şerefli bir adama işarettir. Şura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasına işarettir. Bir kimse rüyada bir şehirde veya bir köyde kıyamet koptuğunu veya güneşin batıdan doğduğunu ya da kıyamet alameti erinden birinin çıktığını, hatta sevap ve azabın ayırt edileceği bir yere gittiğini görse, bu rüya, hayırlıamelde bulunan kimsenin yaptığı hayırlı amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerim daha da artırması için teşviktir. Bir kimsenin kıyamet görmesi kan dökülmek ve halk arasında fitne, ihtilal, harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerindenolan bir şeyin zuhur etmesine işarettir. Kıyameti görmek hadisi şerifle izah buyrulduğuna göre, çirkin alametlerinve kıyamet alametlerinden bir çok şeylerin dünyada vaki olduğuna işarettir. Bir kimse rüyada kabirlerin yarılıp açıldığını ve ölülerin kabirlerinden çıktıklarını görse, o yerde adaletin yaygın olduğuna işarettir. Bir kimse kıyametin koptuĞunu ve onun ahval ve şiddetlerini gördüktenso a yine o ahval ve şiddetlerin sakinleştiğini ve dünyanın önceki haline dönüştüğünü görse, bir toplum tarafından, bir zulmün yapılacağına işarettir. Bazı tabirciler rüyayı gören muhal olan bir şeyi istemekle meşgul olur veya bir günah işler de tövbe etmek hususunda ihmalkar ve tenbellik gösterir, yahut yalan üzerinde ısrar eder, dediler. Bir kimse rüyada hesap yerine yaklaştığıni görse, o kimsenin hayırlı bir iş yapmaktan gaflet ettiğine işarettir. Rüyada hesabının çok kolay görüldüğünü gören şahsın hanımının kendisine şefkat ve merhamet etmesine veya hanımının hafinin iyi ve dininin güzel olduğuna işarettir. Hesabının şiddetli olarak görüldüğünü gören kimse için,meydana gelecek zarar ve ziyana işarettir. Bir kimse kendisinin hesaba çekildiğini, amellerinin teraziye konulduğunu ve sevaplarının günahlarına ağır geldiğini görse, o kimsenin çokça sevap ve mükafat bulunduğuna işarettir. Eğer günahları, sevabına galip gelirse okimsenin din ve itikadça kötü bir halde bulunduğuna işarettir. Bir kimse terazinin elinde olduğunu görse o kimsenin doğru yolda olduğuna işarettir, Kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona "amel defterini oku" dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna işarettir. Rüyada ağiayarak sırat köprüsüüzerinde olduğunu, terazi ve amel defterini gören kimseye, inşallah ahirette işlerinin kolay olacağı ümit edilir. Bazı tabirciler, rüyada kıyamet koptuğunu gören kimse, düşmanın şerrinden kurtulmasına veya kıyametin koptuğu görülen şehir veya yerde halk arasında bir fitnenin çıkmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimse yi kasdettiği masiyet ve çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günal tan sakındırmaya delalet eder.
Kıyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasm delalet eder. Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu g( ren kimse, ölür.
Kıyamet gününde Arasat meydanmda durduğunu gören kims yolculuğa çıkar.
Bir kimse, yalnız kendisinin haşredildiğini ve hanımının da keı dişiyle beraber olduğunu görse: «(meleklere:) «O zulmedenleri, onk ra eş olanları, Allah'ı bırakıp tapmakta ısrar ettikleri şeyleri bir ar; ya toplayın da Cehennem yoluna götürün» (dediler)» (Sûre-i Saffat, ayet 22-23) mealinde: ayet işaretince o kimsenin zalim olduğuna delalet eder.
Savaş yapan iki taraftan birisi kıyamet koptuğunu görse Allah(C.C.)'m yardımıyla zalim güruhun helak olmasına delalet eder. Haşir yerini görmek, şerefli bir kadına veya çok faydalı ve şere:bir adama delalet eder. Sura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasına delalet eder.
Bir kimse rüyada bir şehirde veya bir köyde kıyamet koptuğunu veya güneşin batıdan doğduğunu ya da kıyamet alametlerinden birinin çıktığını, hatta sevap ve azabın ayırt edileceği bir yere gittiğini görse, bu rüya, hayırlı amelde bulunan kimsenin yaptığı hayırlı amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerini daha da artırması için teşviktir.
Günah işlemiş veya işleme arzusunda bulunan kimseye tevbe etmesi için korkutmaktır.
Bir kimsenin kıyamet görmesi kan dökülmek ve halk arasında fitne, ihtilal, harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerinden olan bir şeyin zuhur etmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kıyameti görmek hadisi şerifle izah buyurulan çirk*in alametlerin ve kıyamet alametlerinden bir çok şeylerin dünyada vaki olduğuna delalet eder. Eğer bu anlatılan durumlar dünyada vaki olmazsa, rüya sahibini gafletten uyandırmaya ve korkutmaya delalet eder.
Bir kimse, rüyada kabirlerin yarılıp açıldığını ve ölülerin kabirlerinden çıktıklarını görse, o yerde adaletin yaygın olduğuna delalet eder.
Bir kimse kıyametin koptuğunu ve onun ahval ve şiddetlerini gördükten sonra yine o ahval ve şiddetlerin sakinleştiğini ve dünyanın önceki haline dönüştüğünü görse, adaletin peşinde kendilerinden zulmün yapılması asla hatıra gelmeyen bir kavim tarafından, bir zulmün yapılacağına delalet eder.
Bazı tabirciler rüyayı gören muhal olan bir şeyi istemekle meşgul olur veya bir günah işler de tevbe etmek hususunda ihmalkar ve tenbellik gösterir, yahut: «Geri gönderilseler bile yine vazgeçirilnıek istendikleri şeylere döneceklerdir. Çünkü onlar şüphesiz yalancıdırlar» (Sûre-î En'am, ayet 28) mealindeki ayet işaretince yalan üzerinde ısrar eder, dediler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada hesap yerine yaklaştığını görse, o kimsenin hayırlı iş yapmaktan gaflet ettiğine: «İnsanların hesap (gün)leri yaklaştı. Böyleyken onlar (hala) gaflet içindedirler, (bunu tefekkürden) yüz çeviricidirler» (Sûre-î Enbiya, ayet 1) mealindeki ayetin işaret ettiğine göre Hakdan dönmeye delalet eder.
Rüyada hesabının çok kolay görüldüğünü gören şahsın hanımının kendisine şefkat ve merhamet etmesine veya hanımının halinin iyi ve dininin güzel olduğuna delalet eder. Hesabının şiddetli olarak görüldüğünü gören kimse için, meydana gelecek zarar ve ziyana delalet eder.
Bir kimse kendisinin hesaba çekildiğini, amellerinin teraziye konulduğunu ve sevaplarmm günahlarına ağır geldiğini görse, o kimsenin çokça ibadet ve taat yaptığına ve kendisi için Allah (C.C.) katında çokça sevap ve mükafat bulunduğuna delalet eder. Eğer günahları, sevabına galip gelirse o kimsenin din ve itikadça korkunç bir halde bulunduğuna delalet eder.
Bir kimse terazinin elinde olduğunu görse o kimsenin doğru yolda olduğuna delalet eder. Kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona «amel defterini oku» dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna delalet eder. Rüyada ağlayarak sırat köprüsü üzerinde olduğunu, terazi ve amel defterini gören kimseye, inşaallah ahirette işlerinin kolay olacağı ümid edilir.

Bazı tabirciler, rüyada kıyamet koptuğunu gören kimse, düşmanın şerrinden kurtulmasına veya kıyametin koptuğu görülen şehir ve ya yerde halk arasında bir fitnenin çıkmasına delalet eder.
Bir kimse rüyada sur'a üfürüldüğünü veya kabir ehlinin haşır v< neşri, yahut güneşin batıdan doğması ya da «Dabbetü'l-arz» ın çıkma sı gifii, kıyamet alametlerinden bir şey görse, bu rüyanın tabiri kıya met gününün tabiri gibidir.
Bazı tabirciler Dabbetü'l-arz'm çıkması birtakım insanların kur tulacağı ve bir takımının da helak olacağı bir fitneye delalet eder, de diler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Kıyametin koptuğunu ve adalet meclisinin kurulduğunu görmek; o bölge halkının zulümden ve şiddetten kurtulacaklarına işarettir. Fakat, burada İlahi Aza-bın tecelli ettiğini görmek; o mekan halkı için felakettir.
Cafer-i Sadık buyuruyor ki: Dindar insanların kıyameti görmeleri, şunlarla tabir olunur: Ferah, sevinç, her türlü sıkıntıdan kurtuluş ve hayırlı akıbet. Kıyamet alametle-rinden birini görmek; ortaya çıkacak fitne sebebiyle bir kavmin helakı, başka bir kavmin halasına yani selametine, kurtuluşuna işaret eder. Deccal'ın(*) çıkışını görmek; halk arasında bir bid'atin ve sapıklığın ortaya çıkmasına delalettir. Surun üflenmesi, veba hastalığının zuhuru, devlet başkanının halkı ceza ile tehdidir yahutta memlekette isyan çıkmasına ve fitneye işaret eder.
Mahşer gününde Cenab-ı Hakk'ın hüküm verdiğini görmek; adaletli bir idareciye, rüya sahibinin de onun tesis edeceği bu adaletten istifade edeceğine delalet eder. Ehl-i fesadın (günahkarların, bozguncuların) kıyameti görmeleri, felaket, sıkıntı ve kötü bir akıbete işarettir.
Amel defterini sağ elinden aldığını gören, selamete çıkar. Övülür ve izzete kavuşur, mevki ve itibar sahibi olur. Amel defterini sol elinden almaksa, bunun tersidir.
Mahşer gününde hesaba çekildiğini gören, gaflet içinde olur. Mihnete ve azaba uğrar.
 Rüyada kıyamet için beklediğini görmek rüya sahibinin sevmediği bir kimse, bir düşman ile karşılaşması anlamına gelir. Rüyada kıyameti beklemek içindeki farklı unsurlar nedeni ile, farkı şekillerde yorumlanabilir. Kıyameti beklerken ağlamak, kıyameti beklerken cehennem ateşi içinde olmak gibi olumsuz durumlar rüyanın olumsuz yorumlanmasına neden olmaktadır. Kişiler rüyada kıyameti beklediğini gören kişilerin şansı kapanabilir. İmamı Caferi-i Sağdık Hz tarafından yapılan kıyamet bekleme açıklamasında kıyametin beklenmesinin hoş olmadığı söylenmiştir.  Bu rüyayı gören kişinin düşmanları kısa sürede etrafını sarabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir Günahkarın Kıyameti Beklediğini Görmek
Rüyada günahkar kişinin misafiri beklediğini görmek rüya sahibinin yakınında kavga çıkması, kişinin çevresindeki insanların sürekli tartışması anlamlarına gelir. Rüya sahibi çevresinde çıkacak olan bu kavga ve tartışmalar nedeni ile çok yıpranabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Eşi ile Kıyameti Beklediğini Görmek
Rüyada eşi ile birlikte kıyameti beklediğini görmek olumlu anlama sahip bir rüyadır. Eş ile beklenilen yer eğer ev ise, rüya sahibinin eşi ile birlikte güzel bir haber alacağı şeklinde yorumlanır. Eğer rüyada iş yerinde, ofis ortamında kıyametin beklendiği görülüyorsa, rüya sahibinin iş yerinde bereketi artar. Kişilerin kazanç miktarları artar. İmamı Gazali Hz.’nin yaptığı yoruma göre eşi ile kıyameti bekleyen kişilerin hayattaki problemleri çözülmeye başlar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyameti Beklediğini ve Ağladığını Görmek
Rüyada kıyameti beklediğini ve bu sırada ağladığını görmek olumsuz anlamı olan rüyaların başında gelir. Ne yazık ki u rüyayı gören kişilerin hayatlarında sıkıntılı bir dönem başlar. Bu nedenle rüyada kıyameti beklemek sırasında ağladığını gören kişi büyük bir maddi kayba uğrar. Kişinin elinde para kalmayacaktır. Bir diğer yoruma göre kişi çok para kayıp ettiği için, haram kazanç elde etme yoluna gidecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dua Ederken Kıyameti Beklediğini Görmek
Rüyada dua edilen sırada kıyameti beklediğini görmek rüyayı gören kişinin küs olan bir kişi ile barışması anlamına gelir. Rüya sahibi uzun zamandır görmediği bir arkadaşını görebilir. Aynı zamanda bu rüyayı gören kişilerin kısmeti açılır. Rüyanın hayırlı anlamlarından:
•    Rüya sahibi bekar ise yeni bir kısmet ile tanışır,
•    Evli ise çocuğu doğabilir,
•    Maddi kazancı artar, işleri iyi gider.
Rüyanın olumsuz anlamları ise:
•    Küs olunan kişinin hayatın içine dahil olması,
•    Rüya sahibinin sabırsızlaşması gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Seccade Üzerinde Kıyameti Beklediğini Görmek
Rüyada seccade üzerinde kıyameti beklediğini görmek size ve sevdiğiniz kişilere zarar gelmesi, bir kimsenin kasti olarak size zarar vermek için plan yapması anlamına gelir. Düşmanların vereceği zararlar hastalıklar da olabilir. Rüyada gördüğünüz seccade üzerinde bulunan şekiller rüyanın anlamlarının şekillenmesine yardımcı olur:
•    Seccade üzerine yuvarlak bir şekil görürseniz hastalıklardan zarar görürseniz,
•    Seccade üzerinde çiçek desenleri varsa size zarar verecek olan şey maddiyat olur,
•    Seccade rengi kahverengi tonlarında ise, size ve sevdiklerinize eski bir dostunuz zarar verir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cehennemde Kıyameti Beklediğini Görmek
Rüyada cehennemde yanarken beklediğini görmek hane içinde problemlerin yaşanması anlamına gelir. Rüya sahibi annesi, babası, varsa abisi ablası ya da kardeşleri ile anlaşamaz. Evde gergin ortam olur. Aile üyeleri ile ortak işe girilebilir. Bu işten maddi anlamda zarar ortaya çıkacaktır. Aile üzerinde kötü niyetli kişilerin enerjileri birikmiştir. Rüyada kıyameti beklemek cehennemde olduğu zaman, kişi kendini olduğundan daha üst görmek ister. Kendi hakkında yapılan eleştirileri kabul etmez. Kendini farklı konumlarda ve durumların içinde şekillendirmek ister. İlişkileri son derece bozulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet görmek
Rüyada kıyamet görmek, adaletin yerini bulacağına, bazende savaşa, hoş olmayan olaylara işaret eder.
Rüyada kıyamet görmek, kendinize çeki düzen verme yolunda bir uyarı olabilir. Hakkınızın yendiğini düşündüğünüz işe ilişkin bir fırsat daha geçebilir elinize.Kendinizle hesaplaşmanın vakti mi, acaba?..Bazen yolculuk olarak yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününü görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, günahlar¬dan tövbe etmeye, şerefli bir kadına, faydalı insana, yaşadıklarınızdan dolayı temkinli davranacağınıza işaret eder. Bu rüya bazen haram ve günah ayrımını yapıp doğru davranmanız, günahtan kaçınmanız gerektiğine, yanlışlardan- hatalardan dönmeniz için bir uyarı olarak yorumlanır. Allah yolunda, doğru hal ve tavır içinde olursanız mutlu ve huzurlu olacaksınız. Aynı zamanda, kötülüğün ve düşmanlığın sahibine döneceğine, haklının haksıza gelip geleceğine, mazlumun zalimden intikam almasına, akla karanın birbirinden ayrılmasına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet koptuğunu görmek
Rüyada kıyamet koptuğunu görmek, hayırlara alamet etmez. Büyük uğursuzluğa, size gelecek olan veya içinde olduğunuz hastalıktan, beladan, sıkıntıdan kurtulamamaya, büyük acılar yaşamaya, Allah’a sığınmanız gerektiğine işaret eder. Toplumsal olarak adaletten uzaklaşmaya, büyük bir günah işlemeye, toplum içinde küçük düşmeye işaret eder. Bazen ecelin yaklaşmasına işaret eder. Rüya sahibi kıyametten etkilenmiyorsa, ahiret hayatında güzelliğe, ödüllendirileceğine işaret eder. Kötülüklerden uzak bir hayata işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününde halkın kabirlerinden kalkarak dirildiklerini görmek
Rüyada kıyamet gününde halkın kabirlerinden kalkarak dirildiklerini görmek, halkın menfaatleri için çarşı ve pazara dağılıp yayılmalarına, bir takımının kazanç ve bir takımının da zarar etmelerine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KIYAMET GÜNÜNÜ GÖRMEK
Rüyada kıyamet gününü görmek, rüya sahibi için bir uyarı niteliğindedir. Çünkü rüyayı gören kişi, hem ona zarar verecek kötü alışkanlıklara hem de kötü düşüncelere sahiptir. Bu nedenle artık bu davranışları bırakmalı kendisine daha fazla zarar gelmeden tüm kötülüklerden uzaklaşmalıdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KIYAMET ALAMETLERİNDEN BİRİNİ GÖRMEK
Rüyada kıyamet alametlerinden birini görmek, rüyayı gören kişinin dünya hayatı kader ahiret hayatını düşündüğüne, ibadetlerinin yanı sıra çeşitli hayır işlerinde de bulunduğuna ve bu hayır işlerine devam etmesi gerektiğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet görmek
Genel olarak adaletin yerini bulacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin zor ve sıkıntı dolu günlerin yaklaşacağına, bu zamanda en büyük destekçisi ailesinin olacağına delalet etmektedir.
Rüyada Kıyametin Kopmasını Görmek
Rüyada kıyametin koptuğunu görmek, toplumda bazı kötülüklerin ve haksızlıkların yapıldığına işaret etmektedir. Rüyada kişi kıyametin sadece kendisi için koptuğunu görürse, bu rüya o kişinin vefat edeceğine alamet eder.
rüyada kıyamet görmek
Rüyada kıyamet görmek, kişinin düşmanlarının varlığı demektir. Rüya sahibinin hayatında bulunan düşmanlarını teker teker alt edeceğine, zorlu bir süreç içerisine gireceğine, çok dikkat etmesi gerekeceği anlamına gelmektedir.
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, kişiye uyarı niteliği taşımaktadır. Rüya sahibinin kötü düşüncelerinden ve alışkanlıklarından vazgeçmesi için gerektiğine yorumlanır.
Rüyada Kıyamet Alametlerinden Birini Görmek
Rüyada kıyamet alametlerinden birinin ortaya çıktığını görmek, rüya sahibinin yaptığı hayır işlerini devam ettirmesi gerektiğine işaret eder.
Rüyada Kıyamet Suresini Okumak
Rüyada kıyamet suresini okuyan kişi için çok muhterem ve iyi bir mümin olduğu yorumu yapılmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Görmek
Rüyada kıyamet görmek; kişinin korkup sakınması gereken şeylere, adaletin tam tecilli etmesine, insaf ve merhamete, mazlumların zalimlerden öç almasına, insanın alacasının dışa vurup, nasıl biri olduğunun ortaya çıkmasına işarettir. Arasat meydanında bulunmak yolculuğa işarettir.
Rüyada yalnız kendinin ve eşinin diriltildiğini görmek, kişinin zalim olduğuna işarettir. Haşiri (öldükten sonra diriltilip toplanılan yer) görmek, şerefli ve hamiyetli kadın ve erkeğe delalettir. Surun üfürülmesi salih ve iyi kimselerin kurtulmasına delalet eder.
Rüyada bir beldede kıyametin koptuğunu görmek, iyi amel işleyenlerin gayrete getirilmesine, kötü amel işleyenlerin korkutulmasına delalet eder. Toplumu, ülkeyi ilgilendirecek çok önemli olaydır.
Ayrıca Bakınız; Mahşer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününü görmek, gören kimseyi kastettiği masiyet ve çirkin şeylerden korkutmaya ve onu günahtan sakındırmaya işarettir. Kıyamet, adalet, insaf ve mazlumun zalimden intikam almasına işarettir.
Rüyada yalnızca kendisi üzerine kıyamet koptuğunu gören kimse, ölür. Kıyamet gününde Arasat meydanında durduğunu gören kimse, yolculuğa çıkar. Bir kimse, yalnız kendisinin hasredildiğini ve hanımının da kendisiyle beraber olduğunu görse, o kimsenin zalim olduğuna işarettir. Haşir yerini görmek, şerefli bir kadına veya çok faydalı ve şerefli bir adama işarettir. Sura üfürülmesi, salih kimselerin kurtulmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada bir şehirde veya bir köyde kıyamet koptuğunu veya güneşin batıdan doğduğunu ya da kıyamet alametlerinden birinin çıktığını, hatta sevap ve azabın ayırt edileceği bir yere gittiğini görse, bu rüya, hayırlı amelde bulunan kimsenin yaptığı hayırlı amellerine sevinmesi için müjde ve bu amellerini daha da artırılması için teşviktir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kişinin rüyada kıyamet görmesi, kan dökmek ve halk arasında fitne, ihtilale işarettir. Ayrıca harp, kavga ve çirkin şeylerin meydana gelmesi gibi kıyamet alametlerinden olan bir şeyin zuhur etmesine işarettir. Kıyameti görmek hadisi şerifle izah buyrulduğuna göre, çirkin alametlerin ve kıyamet alametlerinden birçok şeylerin dünyada olduğuna işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada hesabının çok kolay görüldüğünü gören şahsın hanımının kendisine şefkat ve merhamet etmesine veya hanımının halinin iyi ve dininin güzel olduğuna işarettir. Hesabının şiddetli olarak görüldüğünü gören kimse için, meydana gelecek zarar ve ziyana işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kendisinin hesaba çekildiğini, amellerinin teraziye konulduğunu ve sevaplarının günahlarına ağır geldiğini görse, o kimsenin çokça sevap ve mükafat bulunduğuna işarettir. Eğer günahları, sevabına galip gelirse o kimsenin din ve itikatça kötü bir halde bulunduğuna işarettir. Bir kimse terazinin elinde olduğunu görse o kimsenin doğru yolda olduğuna işarettir. Kendisine bir meleğin bir kitap verdiğini ve ona “amel defterini oku” dediğini görse, o kimsenin hak ve doğru yolda bulunduğuna ve dosdoğru bir dinde olduğuna işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Görmek
Rüyada anlayarak sırat köprüsü üzerinde olduğunu, terazi ve amel defterini gören kimseye, inşallah ahirette işlerinin kolay olacağı ümit edilir. Bazı tabirciler, rüyada kıyamet koptuğunu gören kimse, düşmanın şerrinden kurtulmasına veya kıyametin koptuğu görülen şehir veya yerde halk arasında bir fitnenin çıkmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününü beklemek
Rüyada kıyamet gününü beklemek, hayattan beklentileriniz olduğuna, iş hayatınız ile ilgili Allah’tan gelecek yardıma, sizinde muhtaç olan, düşmüş kimselere yardımda bulunmanız gerektiğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününü yaşamak
Rüyada kıyamet gününü yaşamak, günahtan kaçınmalı, her daim iyiyi ve güzeli düşünüp istemelisiniz. Rüyada kıyameti yaşamak, akla karayı, doğru ile yanlışı bir birinden ayırmaya, hatalarınız ile yüzleşmeye işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Kopması
Kıyamet kelime anlamı olarak, dünyanın sonu ve bütün ölülerin dirilip mahşerde toplanacağı zamana verilen isimdir. Kıyamet kopması da İslami olan bir terimdir. Kıyamet, adalet, insaf ve mazlum durumda olan kimsenin zalim olan kimseden intikam alması anlamına gelmektedir.  Birçok rüya yorumuna göre rüyada kıyamet kopması hayırlı bir rüya olarak yorumlanmaz. Rüyayı gören kişinin bazı sıkıntılar yaşayacağına işaret eden bir rüyadır. Bazı rüya yorumcuları da bu rüyayı hayır veya şerden daha çok rüya sahibinin imanına yorarlar. Rüyasında kıyametin koptuğunu gören rüya sahibinin Allah’ın emir ve buyruklarından ayrılmayan, Allah korkusuna sahip olan kişiye yorarlar.
Aslında halk arasında rüyada kıyamet kopması genellikle bu rüyayı gören kişinin vefat edeceğine yorulur. Ancak bu rüyanın yorumu düşünülenden daha fazla yoruma ve daha derin manaları içeren bir rüyadır. Ancak şunu söylemek gerekir. Bu rüya genelde ilahi bir uyarı niteliğindedir. Bu rüya Allah yolunda olan kullar için uyarı niteliğinde olup, kutsal bir işaret olarak görülmelidir. Bu nedendir ki rüyada kıyamet kopması rüyaları ayrıntılı olarak incelenip ona göre yorum yapılaması gerekir.
Rüyada kıyamet kopması başka yorumcular tarafından da toplumdaki bazı durumlara işaret eder. Bu işaret edilen durumlarda toplumda yapılan haksızlıklar ve toplumda yapılan kötülüklere işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet kompası eğer kişi kıyametin sadece kendisi için koptuğunu görürse bu durum bazı yorumcular tarafından kişinin vefat edeceğine işaret olarak yorumlanmaktadır.
Rüyada kıyamet kopması, kıyamet gününü veya dünyanın sonunu görmek rüya sahibinin hedeflerine ulaşmak için mevcut pek çok önüne engel çıkacağına işaret etmektedir.
Rüyada kıyamet kopması rüyayı gören kişinin bazı zorluklar yaşayacağına ve bazı üzüntüler yaşayacağına işaret etmektedir. Bazı yorumculara göre de bu rüyayı gören kişi aileden sevdiği birinin acı haberini alacağına işaret etmektedir. Rüya sahibi maddi ve manevi sıkıntılar yaşayacağına, iş hayatında ise çok büyük derece de zorluklarla karşı karşıya kalacağına işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününün görülmesi rüya sahibine uyarı niteliği taşımaktadır. Bu uyarıda rüyayı gören her kimse kötü düşünce ve kötü alışkanlıklarından vazgeçmesi gerekmektedir. Başka bir yorumlamada eğer rüyada kıyamet kopması kişiyi etkilemiyor ise öbür dünya da güzelliklere kavuşacağı anlamını taşımaktadır. Rüya aslında iyi niyetli ve iyi ameli kişiler için sabır etmesi ve yaptıklarının mükafatını diğer dünya da alacağı anlamı taşımaktadır. Yaşantısında kötü niyetli insanlardan olabildiğince uzak yaşayacak ve kendisini koruyan bir ilahi güç olacağına yorulur. Bu nedendendir ki bu rüya, rüya sahibine sıkıntı ve kederden uzak bir hayat süreceğine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyametin Koptuğunu Sanmak
Eğer kişi rüyasında kıyametin koptuğunu sanarsa bu kişinin çok büyük üzüntüler yaşamış olup iş hayatından ve aile hayatından kısa bir süreliğine uzaklaşacağına bu duruma ek olarak ruhunda bir boşluk hissedip yalnızlaşacağına delalet eder. Ancak bu kötü günleri ve olumsuz düşünceleri geri de bırakarak, toparlanıp iş ve aile hayatına geri döneceğine ve mücadeleyi elden bırakmayacağına işaret etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyametin Üzerine Koptuğunu Görmek
Rüyada kıyamet kopması gibi bir kişinin kıyametin üzerine kopmasını görmesi de hayra yorulmaz. Rüya sahibi rüyada kıyametin üzerine koptuğunu görmesi artık bu kişinin vadesinin dolduğuna yorumlanır. Bu rüya yorum olarak yaşamının sonuna gelmiş olan kişi olarak açıklanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Kopması
Eğer rüya sahibi rüyada kıyamet kopmasını duyarsa, bu durum pek hayra yorulmaz. Bu rüya sahibine kötü günlerin habercisi olarak yorumlanmaktadır. Rüya sahibinin gözünden yaş ve yüreğinden sızının eksik olmayacağına onu kötü ve zor günlerin beklediğine yorulur. Rüya sahibine kaza veya sevdiği birini kaybedeceğine işaret olan bir rüyadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koparken Kelime-İ Şahadet Getirmek
Bu rüya hayra yorulan bir rüyadır. Bu rüya kişiye Allah’ın yardım edeceğine işaret olan bir rüyadır. Rüyada kıyamet koparken kişi kelime-i şahadet getirirken görürse kendini bu başına gelecek olan zor ve kötü günlerden Allah’ın izni ve yardımıyla kurtulacağına, yaşayacağı kötü olan durumlardan hiçbir yara almadan kurtulacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koparken Namaz Kılmak
Bu rüya sahibine güzel müjdeler vermek için gönderilmiş bir rüyadır. Rüya yorum olarak rüya sahibine hayatta artık tehlikelerden korunacağına, hastalıkların ve kötü niyetli kişilerin ondan uzak duracağına ve artık dünya da sırtının yere gelmeyeceğine yorumlanıyor. Rüya sahibine inancı sayesinde Allah’ın yardımı ile düze çıkacağına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Alameti Görmek
Rüyada kıyamet alameti görmek farklı şekillerde yorumlara sahiptir. Rüyada kıyamet alameti gören kişi için kötü günlerin yaklaştığı anlamına gelmektedir bu rüya. Rüya sahibinin bu zor günlerini dışarıdan etkiler sonucunda yaşayacaktır. Bu insanlar rüya sahibinin çevresi ile arasına girerekten aralarının bozulmasına neden olacaklardır. Bu nedenden dolayı rüyayı gören kimse o bulunduğu ortamdan olabildiğince uzaklaşmak hissiyatı duyacaklar.
Bazı rüya yorumcularınca kişi önlem almazsa bu rüya daha da kötü günlerin habercisi niteliğindedir. Eğer rüyada kıyamet alametlerinden birinin ortaya çıktığını gördüyseniz bu durum rüya sahibinin yaptığı tüm hayır işlerine devam etmesi gerektiği anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamete Yaklaşıldığını Görmek
Bir kimse rüyasında kıyamete yaklaştığını görürse bu rüya o kişinin hayırlı iş yapmaktan gaflet ettiğine işaret eder.  Rüyada kişi eğer hesap gününde kolay bir şekilde hesap verebildiğini görürse bu o kişinin hanımının veya kocasının kendisine şefkat ve merhamet etmesine veya eşinin halinin iyi ve eşinin dininin güzel olduğuna da yorulur. Hesabın daha zor ve şiddetli olarak verildiğini gören rüya sahibine ise uyarı niteliğinde bir rüyadır. Çünkü bu rüya sahibini başına gelecek olan zarar ve ziyandan korumak içindir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şayet bir kişi kendini hesaba çekilmiş olarak görürse amellerinin terazide tartıldığını görürse ve bunun sonucunda sevaplarının günahlarından çok olduğunu görürse o kimsenin çokça ibadet ettiğine ve Allah katında sevabının ve mükafatının çok olduğuna işaret eder. Eğer tam tersi bir durum oluşursa ve günahları sevabından çok olursa o zaman bu rüya kişinin dini olarak ve ibadet olarak zayıf olduğuna işaret eder. Eğer kişi teraziyi kendi elinde görürse bu da rüya sahibinin doğru yolda olduğuna delalet eder. Şayet kişi rüyasında ağlayarak sırat köprüsünden geçtiğini görürse bu rüya sahibine hayırlısıyla doğru yolda olduğuna işaret eder.
Bazı rüya tabircileri rüyada kıyametin koptuğunu gören kimseler için düşmanın şerrinden kurtulması için veya buna karşılık kıyametin koptuğu görülen şehir veya o yer için halk arasında çıkmış olan dedikoduya veya kötü söze işaret eder. Bir kişi eğer rüyasında sur’a üfürüldüğünü görürse bu rüyanın yorumu aynı kıyametin kopmasında yapılan tabirlerle aynıdır. Bazı rüya yorumcuları da rüya da Dabbetül-arz’ın çıktığının görülmesini birtakım inşaların kurtulacağı ve başka bir takım insanların da helak olacağı bir fitne olayına yorarlar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Kopmasını Görmek
Rüyada kıyamet kopması, rüya sahibinin bazı şeylerin farkına varması için bir uyarı niteliği taşır. Rüya sahibinin gerçek hayatta korkması gereken şeyler vardır. Dini inançlarını gözden geçirmeli ve daha dikkatli olmalıdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Deprem Görmek
Rüyada deprem görmek, pek hayra yorulmaz. Rüya sahibi hamile bir kadın ise, çocuğunu düşürür veya hastalıklı doğmasına neden olur. Bu rüya bazen de bir yere göç etme anlamına gelir. Rüya sahibi bulunduğu yerdeki karışıklıklar nedeniyle başka bir yere yerleşmek için hazırlık yapacaktır. Ayrıca devletin halkı kontrol altına alamamasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Alameti Görmek
Rüyada kıyamet alameti görmek, kötü günlerin yaklaştığı anlamına gelir. Rüya sahibi dışarıdan etkilerle zor günler geçirecektir. İnsanların tavırları rüya sahibi ile çevresindeki insanların arasının bozulmasına neden olacaktır. Bu nedenle rüya sahibi o ortamdan uzaklaşma ihtiyacı hissedecektir. Ancak eğer bu konuda bir önlem almazsa çok daha kötü şeylerle karşılaşabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü gören kimse, eğer kıyametten etkilenmiyorsa, öbür dünyada güzelliklere nail olacaktır. Rüya sahibi dünyada yaptıklarının ödülünü alacak ve kendisini huzurlu hissedecektir. Yaşantısında da kötülüklerden, alçak insanlardan uzak duracaktır, kendisini koruyan bir ilahi güç olacaktır. Bu nedenle rüya sahibi sıkıntı ve kederden uzak bir hayat sürecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mahşer Görmek
Rüyada mahşer görmek, yoksulluktan kurtulmaya ve maddi sıkıntıların son bulması anlamına gelir. Bazı rüya tabircilerine göre rüyada mahşer yeri görmek, sır tutmaya işaret eder. Rüya sahibi bazı bildiklerini anlatmayarak ortamı sakin tutacak. Sözünün eri olan, bu nedenle insanların saygısını kazanan bir kişiliğe sahip olacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet görmek bunlarla sınırlı değildir. Savaşa, toplumların birbirine düşmesine, ortalığın muharebe kalabalığına dönüşmesine ve haklıların haksızlardan hesap sormasına, kötü ve nahoş olayların baş göstermesine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyametin Kopmasını Görmek
Rüyada kıyametin koptuğunu görmek bir topluma ait insan yığınının bazı kötülükler ve haksızlıklar yaparak adil olmaktan uzaklaşacağına işaret eder. Rüyada kişi kıyametin sadece kendisi için koptuğunu görürse, o kişi vefat eder. Bir kişi rüyada kıyametin sadece belli bir coğrafyada ya da belli ülke topraklarında koptuğunu görürse rüya sahibinin hak yolunda yaptığı hayırlara ve sevaba delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü gören kişinin rüyası kendisine kötü düşüncelerinden ve kötü alışkanlıklarından vazgeçmesi için bir uyarı olduğu şeklinde yorumlanır.
Rüyada Kıyamet Alametlerinden Birini Görmek
Bir kişi eğer rüyasında kıyamet alametlerinden birinin ortaya çıktığını görürse rüyasının anlamının, yaptığı hayır işlerini devam ettirmesi olduğu tabiri yapılır.
Rüyada Kıyamet Suresini Okumak
Rüyada kıyamet suresini okuyan kişinin çok muhterem ve iyi bir mümin olduğu yorumu yapılır. Rüya sahibi gönlü zengin ve eli açık biridir, darda olanların yardımına koşar, aç kalmış kişileri doyurur ve Allah yolunda hep güzel işler yapar.
Rüyada Arafat’ta Bulunmak
Bir kişi rüyasında kendini Arafat meydanından görürse eğer bir yola çıkacak ve bir yere seyahat edecek demektir.
Rüyada Amel Defteri Görmek
Rüyada amel defterinin görmek rüya sahibi için hayırlıdır. Rüya sahibinin ahiret hayatında azap çekmeyeceği, kendisini ahiret hayatında iyi şeyler beklediği ve Allah’ın izni ile hayattayken yaptığı güzel ammeler sayesinde iyilik göreceği anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyameti Görmek
Rüyada kıyameti görmek, eşitliğe, bölüşmeye, haklının hakkını almasına, zorbanın cezasını çekmesine ve deyim yerindeyse akla karanın birbirinden ayrılmasına işaret eder. Rüya sahibinin kendini ispat edip, layık olduğuna ulaşma çabalarının ve emeklerinin boşa gitmeyeceğine, Allah’ın kendisinden yana olacağına ve kişinin beklediğine, sabrettiğine ve dua ettiğini değeceğine alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyameti Beklemek
Rüyayı gören kişinin gerçek hayatta bazı beklentiler içinde olduğu anlamına gelir. Rüya sahibi, geleceği ve hayatının kalanı için attığı adımlardan ve hedeflerden yana olumlu, hayırlı ve güzel beklentiler içinde demektir diye tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyameti Haber Vermek
Rüya sahibinin çevresinde gaflet, ihanet ve hıyanet içinde olan bir kişinin olduğuna, kendisinin de bu kişinin yaptığı yanlışı ona göstereceğine, onu uyaracağına ve o kimseye iyi niyetle yol göstererek hatasından dönmesini sağlayacağına rivayet edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüya sahibinin aile büyüklerinden ya da yaşam tecrübesi olan kişilerden öğüt alacağına ve o kişiler tarafından hak yoluna dönmesi için telkin edileceğine işaret eder. Rüyayı gören kişi, bu sayede dünya hayatının gelip geçici olduğunu, baki olanın ahiret hayatı olacağını fark edecek demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, rüyayı gören kişinin, aile hayatında ve iş hayatında Allah katında haram ve günah olarak görülen şeylerden kendini uzak tutması gerektiğine, sorunlarını ve sıkıntılarını Allah’a sığınarak çözmesinin hem kendisi için hem sevdikleri için daha doğru bir yol olduğuna ve hayırlı işlerden ve doğru davranışlardan medet umması sayesinde çok mutlu ve huzurlu bir hayat süreceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Beklemek
Rüyayı gören kişinin, iş hayatında hak yolundan gelecek her isteğe ve her yardıma karşılık vermesi, yardım isteyen insanlara destekte bulunması, düşen insanlara Allah rızası için yardım etmesi gerektiğine, başa gelen her şeyin Allah tarafından geldiğine ve her işte bir hayır olduğuna inanmasına alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Yaşamak
Rüya sahibinin, iş hayatında ve aile hayatında her zaman hayırlı ve güzel olan şeyleri istemesi ve dilemesi gerektiğine, günah işlemekten kötü düşünceden kaçması sayesinde kendisi hakkında yapılacak iftiralardan ve dedikodulardan kendisini Allah’ın yardımı sayesinde koruyacağına ve kötülüklerden sakınacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Kopması
Rüyada kıyamet kopması, hayırlara alamet etmez. Kişi, rüyasında kıyametin koptuğunun görürse eğer, içine düştüğü illet hastalıktan ya da kazadan ve beladan kurtulamayacak demektir. Bu rüya büyük uğursuzluk olarak kabul edilir ve rüya sahibinin hayatında kopacak büyük fırtınalara, derin ve unutulmaz acılara, altından kalkılması imkânsız sorunlara ve bu sorunlara karşı çareler bulamamaya rivayet edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koptuğunu Duymak
Rüyasında kıyametin koptuğunu duyan kişi, hayatının en zor, en ağır ve en kötü günlerini yaşayacak, gözünden yaş, yüreğinden de sızı eksik olmayacak demektir. Kişi için kazaya, belaya uğramaya, sevdiklerini kaybetmeye ve bu nedenle de yaşamın manasını yitirmesine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koparken Kelime-i Şahadet Getirmek
Rüyada kıyamet koparken kelime-i şahadet getirmek, kişinin başına gelecek uğursuzluktan ve şanssızlıktan son anda Allah’ın izni ve yardımı ile kurtulacağına, yaşayacağı felaketlerden burnu dahi kanamdan kurtulmayı başaracağına alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koparken Namaz Kılmak
Rüyada kıyamet koparken namaz kılmak, rüyayı gören kişinin hayatta artık sırtının yere gelmeyeceği, tehlikelerin, hastalıkların ve belalı kişilerin kendinden uzak duracağı ve rüya sahibinin inancı sayesinde yaşadığı sürece altından kalkamayacağı hiçbir sorunu olmayacağı şeklinde kabul edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, deyim yerindeyse rüya sahibinin bir musibet bin nasihatten iyidir atasözünü yaşatacak bir olay yaşamasına ve bu durumun bundan sonra atacağı adımlara çok daha dikkat etmesine vesile olmasına tabir edilir. Kişinin bundan sonra üç düşünüp bir konuşacağı ve hareket edeceği anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Koptuğunu Görmek
Rüyada kıyamet koptuğunu görmek, insanların kurtuluşuna ve korktuklarından emin olmalarına işaret eder. Bu rüyayı gören kimse kendisine düşmanlık eden bir kişinin zararlarından emin olur ve sıkıntılarından kurtulur. Bazı alimlere göre ise bu rüya büyük bir günah işlemeye işarettir. Kıyametin koptuğunu gören kişi, oldukça büyük bir hata yaparak dünyada toplum içinde küçük düşer ve rezil olur. Bazen de herkesin kıyameti kendi ölümü olduğu için, ecelin yaklaştığının ve ömrün bittiğinin habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyametteki Mizanı Görmek
Rüyada insanların günahını ve sevabını ölçen mizan yani teraziyi görmek, kişiler arasında adaleti sağlayan hükümdara ve yöneticiye işarettir. Bu nedene böyle bir rüya gören kimse, insanların başına geçerek adil bir yönetici veya hâkim olur. Bazı tabircilere göre ise bu rüya kişilerin arasını bulan ve küsleri barıştıran iyi niyetli bir adamdır. Rüyada terazide günahların ağır basması, dikkatli olmanız ve günahlardan sakınmanız gerektiğinin habercisidir. Sevapların ağır basması ise Allah’ın hoşuna gidecek davranışlarda bulunmadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Üzerine Kıyamet Kopması
Bir kişi rüyasında kendi üzerine kıyamet koptuğunu görürse o kişinin vadesinin tamam olduğuna ve ömrünün yetiştiğine yorulur. Bu rüya yaşamının sonuna gelmiş bir kimsenin varlığı üzerinden açıklanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamette Sorguya Çekilmek
Rüyada kıyametin kopup sorguya çekildiğinizi görmek bu sınavı nasıl geçirdiğinizle alakalı olarak yorulur. Buna göre, eğer sınavınız iyi geçer ve sorgudan kurtulursanız bu hayrınıza ve menfaatinize işaretken; sorgu sırasında terlemek, sınavın zor olması günahlar işlediğinizin ve hatalarınız yüzünden sıkıntı çektiğinizin göstergesidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Alametlerinden Birisini Görmek
Rüyasında kıyamet alametlerinden birini görmek, gaflet içinde bulunmaya, kendinize çeki düzen vermeniz gerektiğine,  günahlardan tövbeye, ölmeden önce daha fazla iyilik yapmaya ve sevap işlemenizin gerekli olmasına işarettir. Bu nedenle böyle bir rüya gören kişi yaptığı yanlış davranışlardan dönmek zorundadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Görmek
Rüyada kıyamet görmek güçsüzün güçlüden öfkesini ve hakkını almasına, adaletin ve hakkın yerini bulmasına, zalimlerin insafa gelmesine delalet eder. Rüyada kıyamet görmek bunlarla sınırlı değildir. Savaşa, toplumların birbirine düşmesine, ortalığın muharebe kalabalığına dönüşmesine ve haklıların haksızlardan hesap sormasına, kötü ve nahoş olayların baş göstermesine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Amel Defteri Görmek
Rüyada amel defterinin görmek rüya sahibi için hayırlıdır. Rüya sahibinin ahiret hayatında azap çekmeyeceği, kendisini ahiret hayatında iyi şeyler beklediği ve Allah’ın izni ile hayattayken yaptığı güzel ammeler sayesinde iyilik göreceği anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Suresini Okumak
Rüyada kıyamet suresini okuyan kişinin çok muhterem ve iyi bir mümin olduğu yorumu yapılır. Rüya sahibi gönlü zengin ve eli açık biridir, darda olanların yardımına koşar, aç kalmış kişileri doyurur ve Allah yolunda hep güzel işler yapar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Görmek
Rüyada kıyamet görmek güçsüzün güçlüden öfkesini ve hakkını almasına, adaletin ve hakkın yerini bulmasına, zalimlerin insafa gelmesine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyameti Hissetmek
Rüyada kıyameti hissettiğini gören kişinin rüyası hayattan ve yarınlarından yana korkularının ve endişelerinin olduğuna işaret eder ve rüya sahibinin kafasında hep kaybetmeye dair kuruntuların bulunduğuna alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kıyamet Kopmasını Beklemek
Rüyasında kıyamet kopmasını bekleyen kişi gerçek hayatta önüne çıkan engelleri aşmak için atacağı adımda geç kalmış demektir. Bu rüyada biran evvel bu adımları atmaya başlamanız gerektiğine dair bir adımdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamette sorguya çekilmek
Rüyada kıyamette sorguya çekilmek, sınav da olduğunuza işaret eder. Sorgunuz iyi ise, hayrınıza ve menfaatinize işaret eder. Sorgu zor ise ve bu esnada terlerseniz, hatalarınızın cezasını çekeceğinize, hatalarınızı düzeltmeniz gerektiğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet alameti görmek
Rüyada kıyamet alametlerinden birini görmek, iyilik sever, hayırlı işlerinize devam etmelisiniz. Bazen bu rüya, uğursuzluğa, şansızlığa, kötü günlerin yaklaştığına, kendinize çeki düzen vermeniz gerektiğine, yanlışlardan dönmeniz gerektiğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet görmek, kişinin düşmanlarının varlığı demektir. Rüya sahibinin hayatında bulunan düşmanlarını teker teker alt edeceğine, zorlu bir süreç içerisine gireceğine, çok dikkat etmesi gerekeceği anlamına gelmektedir.
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü görmek, kişiye uyarı niteliği taşımaktadır. Rüya sahibinin kötü düşüncelerinden ve alışkanlıklarından vazgeçmesi için gerektiğine yorumlanır.

Rüyada Kıyamet Alametlerinden Birini Görmek
Rüyada kıyamet alametlerinden birinin ortaya çıktığını görmek, rüya sahibinin yaptığı hayır işlerini devam ettirmesi gerektiğine delalet eder.

Rüyada Kıyamet Suresini Okumak
Rüyada kıyamet suresini okuyan kişi için çok muhterem ve iyi bir mümin olduğu yorumu yapılmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününün yaklaştığını görmek
Rüyada kıyamet gününün yaklaştığını görmek, sevdiklerinizi, yakınlarınızı koruyacağınıza, korumak için elinizden ne geliyorsa yapacağınıza işaret eder.
Rüyada kıyameti haber vermek
Rüyada kıyameti haber vermek, çevrenizdeki bir insanın yanlış yolda ilerlediğin,e sizin ona doğruyu göstereceğinize, hatalarını düzeltmesine yardım edeceğinize işaret eder.
Rüyada kıyameti hissetmek
Rüyada kıyameti hissetmek, hayatınızda korku, kuruntu ve endişeleriniz olduğunuza, işaret eder.
Rüyada üzerine kıyamet koptuğunu görmek
Rüyada üzerine kıyamet koptuğunu görmek veya Rüyada kıyametin sadece kendisi için koptuğunu görmek, rüya sahibinin vadesi dolmuş, ömrünün son demlerinde olduğuna işaret eder.
Rüyada kıyametin koptuğunu duymak
Rüyada kıyametin koptuğunu duymak, hayatın en zor, sıkıntılı, en kötü günlerini yaşamaya, yürek sızısı çekmeye, göz yaşlarına boğulmaya, kazaya, belaya işaret eder.
Rüyada kıyamet koparken kelime-i şahadet getirmek
Rüyada kıyamet koparken kelime-i şahadet getirmek, başınıza gelecek olan kötülükten son anda kurtulacağınıza işaret eder.
Rüyada kıyamet koparken namaz kılmak
Rüyada kıyamet koparken namaz kılmak, hayatınız boyunca güzelliklere, kötülüklerden- kötü kimselerden uzak kalmaya yorumlanır.
Rüyada kıyamet suresini okumak
Rüyada kıyamet suresini okumak, temiz kalpli, hayırsever, dini ve imanı güçlü, Allah yolunda olan bir kimse olduğunuza işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kıyamet gününde sırat köprüsünü sağ salim geçmek
Rüyada kıyamet gününde sırat köprüsünü sağ salim geçmek, kişi şiddet, fitne ve belalardan kurtulur. Bazen sırat köprüsü insanın gideceği sarp yerlere işarettir.
Rüyada Kıyamet Suresini okumak
Rüyada kendinizi eğer kıyamet suresini okurken görürseniz bu kişinin iyi bir mümin olduğu ve oldukça muhterem bir insan olduğuna yorumlanır.

Her zaman adaletin olduğunu ve bir gün hesapların kapanacağına işaret eder. Eğer rüya sahibi bir haksızlığa uğramış ise bunun öcünü en kısa zamanda alacaktır.
Rüyada Kıyameti Yaşamak
Rüyayı gören kişinin bazı gerçeklerin ve doğruların ayrımına varacağına, kendi hataları ile yüzleşeceğine, işlediği günahların ve yaptığı hataların farkına varmaya başlayacağına delalet eder.
Rüyada Kıyamet Alametlerini Görmek
Şanssızlık olarak kabul edilir. Rüyayı gören kişinin kötü ve zor günler geçireceği, üzüleceği, başarısız, mutsuz ve sağlıksız olacağı anlamına gelir ve uğursuzluktur diye değerlendirilir.
Rüyada Mahşer Meydanı’nda Dikildiğinizi Görmek
Bu rüya bazen dünya hayatında çekeceğiniz sıkıntıdır; bazen de düşmana karşı zafer kazanarak, mutlu ve huzurlu olmaya işarettir
Rüyada Kıyamet Gününü Görmek
Rüyada kıyamet gününü gören kişinin rüyası kendisine kötü düşüncelerinden ve kötü alışkanlıklarından vazgeçmesi için bir uyarı olduğu şeklinde yorumlanır.
Rüyada Kıyamet Alametlerinden Birini Görmek
Bir kişi eğer rüyasında kıyamet alametlerinden birinin ortaya çıktığını görürse rüyasının anlamının, yaptığı hayır işlerini devam ettirmesi olduğu tabiri yapılır.
Rüyada Arafat’ta Bulunmak
Bir kişi rüyasında kendini Arafat meydanından görürse eğer bir yola çıkacak ve bir yere seyahat edecek demektir.
0 oy
 
Yani çok değişik bir rüyaydı ilk önce ailem le ve bı bebek var di bana annem kızmıştı bı namaz vakti kilmamiştim kilsaydim cennete olucak tim ALLAH'A yalvardım ama bişey olmamıştı sonra bı bardak ta su içtik içinde kiyah ta arapça dua yazirdi galiba içtik ondan sonra beyaz bişey ışık geldi ama bizde Sanki bağlıyız öyle tepişemiyoz gibi ondan sonra yine dünyaya geldim haber verdim hani kıyamet kopacak arkadaş benim inanmıştı sonra işte ben kuzenimle içkili adamı dövdük okula gittim işte normal geçti okul  okul dan geldim dışarı çıktım işte falan filan gezdim bı geldim eve bakiyom sanki bayram günü her neyse bi kadın bı aracı geri çekip yanına kendi aracini koydu ve babam geldi alkollü kiyaht biseyler gösterdi babanneme gittim herkes orda işte falan filan enişteme kırda söylüyorum hani kıyamet kopacak havaya bı baktım kıyamet kopuyor ondan sonra her şey yıkılmaya başlamış işte kaciyom . Bu kadar çok karışık bı ruyaydi sanki inandırıcı gelmedi

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

434 Aktif
0 Üye ve 434 misafir
Bugün : 21586
Dün : 23857
Toplam : 48079891
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...