Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
397 okuma
mustafaharputi Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
1. Gün içerisinde kendinize şu an rüyada mıyım diye sorun hatta kendinizi çimdikleyin uçmaya çalışın v.b
2. Devamında bunu tekrar edin günlerce böyle yapın beyniniz buna alışsın ve alışkanlık haline getirin ister istemez yapın hatta bir tik haline getirirseniz süper olur

3. Yatarken çok yorgun olmayın.

4. Rüyadayken asla çok fazla şey düşünmeyin derinlere inmeyin (tabii lucid de çıkabilirsiniz)) bu sizi rüyadan uyandıracaktır küçük şeyler düşünemeye çalışın

5. İşin mantığı beyin bunu alışkanlık haline getirince kendinize rüyadayken de sormaya başlayacak beyin yarı uyanık olacağından kendinize evet rüyadayım diyince beynin bir kısmı da uyanacaktır (aman tamamen uyanmayın) ve belli şeyler yapabilirsiniz genelde bu çok heyecanlanınca korkunca filan başınıza gelir farkındaysanız özellikle kabuslarda kendiniz kontrol edebildiğinizi görürsünüz seçenekleri siz yaptığınızdan mesela masanın altına saklandınız acaba aniden buradan çıkar mı ya da arkadan gelse çok korkarım gibi düşündüğünüzde yarı uyanıksanız o iş olacaktır ve daha çok korkacaksınız en kısa yöntemi şudur: evet ben şu an rüyadayım buna bir patlatsam ölür gider ya da en iyisi uyanayım (dalga geçin kabuslarınıza.!!!) çok işe yarayacak göreceksiniz.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

9 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
9. Rüyalarınızın analizini yapın.
Rüyalarınızın analizini yapın.

Birkaç hafta günlük şeklinde rüyalarınızı yazdıktan sonra, yazdıklarınızı gözden geçirin ve gördüğünüz rüyalar arasında bağlantılar kurmaya çalışın. Sürekli ortaya çıkan kişiler, gidilen yerler, karşılaşılan semboller veya sık sık rüyalarınızda deneyimlediğiniz eylemler gibi, tüm rüyalarınızın ortak noktalarını bulmaya çalışın.
10. Melatonin hormonunun rüya kontrolünde çok önemli bir payı olduğu bilinmekte. Bu hormon REM evresini tetikliyor ve rüyalarınızın daha canlı olmasını sağlıyor.
Melatonin hormonunun rüya kontrolünde çok önemli bir payı olduğu bilinmekte. Bu hormon REM evresini tetikliyor ve rüyalarınızın daha canlı olmasını sağlıyor.

Beyaz hardal, karalahana, badem ve ayçekirdeği en çok melatonin içeren besinlerden birkaçı.
11. Gerçekliği kontrol edin.
Gerçekliği kontrol edin.

Bir rüya belirtisiyle karşılaştığınız zaman bunun gerçek olup olmadığını kontrol edin. Örneğin sürekli rüyalarınızda gördüğünüz bir yüzü şu an görüyorsunuz. Bu bir rüya mı? Yoksa gerçek mi? Bu sayede, rüya kontrolü sağlamanız çok daha kolay olacaktır.
12. Zamanı baz alın.

Saatinize bakın, gözlerinizi bir başka tarafa çevirin ve yeniden saatinize bakın. Yalnızca birkaç saniye mi geçmiş? Yoksa birkaç saat mi? Rüya gördüğümüz esnada, beynimizin rakamlarla arası hiç iyi değildir. Eğer saatinize ikinci kez baktığınızda aradan anormal bir sürenin geçtiğini görüyorsanız, o zaman rüyadasınız demektir ve onu istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz!
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uykuya daldıktan sonra farklı uyku aşamaları arasında gidip geliyoruz. Bu durumun ana sebebi, beyin dalgalarımızda meydana gelen frekans değişimleri.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2. REM (hızlı göz hareketi) evresi esnasında, gözlerimiz göz kapaklarımızın altında ileri geri hareket eder. Bu hareketleri belirleyen etmen, gördüğümüz rüyada nereye baktığımızdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
3. Uykuya daldıktan yaklaşık olarak 90 dakika sonra REM evresine geçiyoruz.
Uykuya daldıktan yaklaşık olarak 90 dakika sonra REM evresine geçiyoruz.
4. Yetişkin bir insanın uyuduğu saatlerin %20-25 kadarı REM aşamasında geçiyor.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
5. Farklı anlarda, 40 Hz beyin dalgalarının MRI görüntüleri:
Farklı anlarda, 40 Hz beyin dalgalarının MRI görüntüleri:
6. Bilim adamlarına göre, rüyalarını kontrol edebilen insanların en genel özellikleri:
Bilim adamlarına göre, rüyalarını kontrol edebilen insanların en genel özellikleri:
7. Eğer bu özellikler sizde yoksa üzülmeyin çünkü bazı yöntemleri takip ederek herkes rüyalarını kontrol edebilir.
Eğer bu özellikler sizde yoksa üzülmeyin çünkü bazı yöntemleri takip ederek herkes rüyalarını kontrol edebilir.
8. Yapmanız gereken en önemli şey: Rüyalarınızı hatırlayın.
Yapmanız gereken en önemli şey: Rüyalarınızı hatırlayın.

Geçmişte gördüğünüz rüyaları hatırlamak, size rüyalarınızda sürekli olarak karşılaştığınız temaları keşfetme şansı verecektir. Örneğin bu iş için bir not defteri ayırabilirsiniz; uykudan uyandığınız anda o gün gördüğünüz rüyayı bu deftere yazın ve rüyanın ana temasını da mutlaka ekleyin. İlerleyen günlerde vakit buldukça rüyalarınızı okuyun ve onlarla olabildiğince aşina hale gelin.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
13. Süper güçlerinizi kullanın.
Süper güçlerinizi kullanın.

Uçmayı deneyin veya ağzınızı ve burnunuzu kapatıp nefes almaya çalışın, bunları yapabiliyor musunuz? Cevap evet ise, istediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir.
14. Dış görünüşünüzü değiştirin.
Dış görünüşünüzü değiştirin.

Karşınızdaki aynaya bakın ve kendinizi dilediğiniz gibi görün. Ellerinize bakın, eksik ya da fazladan parmak var mı? Cevabınız evet ise, kontrol edebildiğiniz bir rüyanın içerisindesiniz ve bu nedenle dilediğiniz her şeyi yapabilirsiniz demektir.
15. Telekinetik yeteneklerinizi kullanın.
Telekinetik yeteneklerinizi kullanın.

Örneğin zihninizle ışıkları açıp kapatmayı veya nesneleri hareket ettirmeyi deneyin.
16. Son olarak, rüya kontrolü üzerine ciddi çalışmalar yürüten Dr. Stephen LaBerge'den bir alıntı yapalım: "Eğer hayatımızın üçte birini uyuyarak geçirmek zorundaysak, o halde neden rüyalarımızda da kendi irademizle yaşamayalım?"
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyalarınızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

    MolatikHayatRüyalarınızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

Rüyalar bazen gerçekten başımızın belası olabiliyor. Bir saniye önce yerçekimine meydan okuyorken bir saniye sonra hiç çalışmadığınız bir sınavın ortasında, stres içinde bulabiliyoruz kendimizi. Peki bununla nasıl baş edeceğiz? Rüyaları kontrol etmek mümkün mü?
 
Rüyalarınızı nasıl kontrol edebilirsiniz?

Acaba rüya görürken rüya gördüğümüzün bilincine varmanın ve ona göre hareket etmenin bir yolu var mı? İnanın bana bu o kadar da zor bir şey değil. En azından yeni bir dil öğrenmek veya final dönemine hazırlanmaktan daha kolay!

'Lucid dreams' diye bir şey duymuşsunuzdur mutlaka. Kişinin rüya gördüğü sırada, rüya gördüğünün farkında olması hâline ve rüya gördüğünün bilincinde olduğu rüyalara 'lucid dreams' deniyor. Türkçesi, 'saydam rüyalar'. Bunu deneyimlemek hemen mümkün değil. Biraz çabalamanız gerekecek.

Adelaide Üniversitesi'nin yeni araştırmasına göre saydam rüyalar görmenin birkaç yolu var. Öncelikle araştırmanın üç farklı teknik kullanılarak yapıldığını belirtelim:

- Gerçeklik testi: Uyanık olduğunuzdan emin olsanız bile, gün içinde "Şu an rüya görmüyorum, uyanığım" demek. Rüyada olup olmadığınızı farklı zamanlarda kontrol ederek ve bu kontrolü bilinçaltınıza işleyerek, alışkanlık yaratma tekniği.
- Uyumak için uyanmak: Uyuduktan 5 saat sonra alarmla uyanmak ve uyanınca hemen tekrar uyku moduna geçmek.
- Anımsatıcı davranış tekniği: 5 saat sonra uyanınca kendinize "Bir dahaki sefere uyandığımda rüyada olacağım" diye tekrarlamak ve saydam rüyalar görme niyetini kabul ederek rüya görmeye odaklanmak.

Mashable'nin haberine göre 169 katılımcıya uygulanan bu tekniklerden en başarılısı, 'anımsatıcı davranış tekniği' oldu. Bu tekniği uygulayanların yüzde 46'sı saydam rüyalar gördü. Ancak bu üç tekniğin kombinasyonunu kullananların başarı oranı daha yüksekti. Adelaide Üniversitesi'nden Dr. Denholm Aspy, "Saydam rüyalar genellikle birkaç saatlik uykularda ortaya çıkar" diyerek açıklıyor bunun nedenini.

"Katılımcılarımızdan biri anımsatıcı davranış tekniğini uyguluyordu. Beş saat sonra uyandıktan sonra rüya görmeye o kadar yatkın olursunuz ki, tek yapmanız gereken bu niyetinizi aklınızdan geçirmektir. Birçok araştırma, saydam rüya görmenin öğrenilebilir bir şey olduğunu kanıtlıyor. Saydam rüyaların insan hayatının kalitesini yükselttiğini gösteriyor. Örneğin saydam rüyalar post-travmatik stres bozukluğu yaşayan hastalara çok iyi geliyor. Tekrar eden kabusların tedavisinde etkili oluyor. Saydam rüyalar hastanın kabuslarını tam o anda kontrol altına almasına, hatta değiştirmesine, rüyasında kendisini korkutan şeyin üzerine gitmesine ve isterse de uyanmasına izin verir."
+4 oy
Zeyneperdem Rüyazede (1.2k puan)  
Mustafa Bey ben de günlerdir bu konuyu arıyorum. Önceden rüyalarımı kontrol edebiliyordum, hem de aklımda hiç böyle bir şey yokken. Hatta ilk defa kontrol ettiğimde çok şaşırmıştım. Uçuyordum ve istediğim her şeyi yapıyordum. Hiçbir şeyden korkmuyordum ve istediğimde uyanabiliyordum. Şimdi çok çabalıyorum olmuyor. Sadece bazı rüyalarımda farkında olmadan, ters bir şey olunca ‘zaten rüyadayım’ diyorum. Bazen farkında olduğumu bile fark etmiyorum. Dediğinizi çok yapıyorum uyumadan önce rüyamı yöneteceğim, şunları şunları yapacağım diyorum ama uyuduğumda olmuyor.
Zeyneperdem Rüyazede (1.2k puan)  
İnceleyeceğim teşekkürler
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyku duzensizliği sebebiyle ruyada olduğunu farkediyor olabilirsin zihin karışık ta olabilir zihni boşaltman gerekebilir. Lusid ruyalarda zihin temizliği gerekebilir bide lusid ve astral yazılarımı aratabilirsiniz siteden

İlgili rüyalar

+3 oy
2 yorum 249 okuma
Busraa 20 Ağustos 2022 Lusid kategorisinde Busraa Karabasan (288 puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 216 okuma
+2 oy
2 yorum 301 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 292 okuma
vetre 17 Haziran 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+17 oy
8 yorum 523 okuma
+18 oy
1 yorum 140 okuma
Şifacı 20 Nisan 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 225 okuma
Şifacı 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 505 okuma
vetre 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
8 yorum 257 okuma
vetre 7 Şubat 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 410 okuma
mustafaharputi 4 Şubat 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 138 okuma
mustafaharputi 31 Ocak 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+9 oy
34 yorum 527 okuma
+3 oy
8 yorum 191 okuma
vetre 21 Ocak 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

603 Aktif
1 Üye ve 602 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 7669
Dün : 21898
Toplam : 48087845
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...