Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
188 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Uzmanlar kabus görmenin hem fiziksel hem de akıl ve ruh sağlığı üzerinde etkisi olduğunu, kabusların bazı durumlarda sağlık sorunlarına yol açarken bazı durumlarda da kişinin korkuyla yüzleşmesini, bu şekilde günlük stresle daha iyi baş etmesini sağladığını söylüyor.

Dehşete düşmüş durumdasın. Acayip bir kişi ya da hayvan -ya da bir şey- sen, takip ediyor. Gittikçe yaklaşıyor ama tam sana ulaşabilecekken uyanıyorsun.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Nadorf bu uyku kaybının insan sağlığında “çok ağır” sonuçları olduğunu söylüyor. Kronik zayıf uykunun, depresyon ve kalp hastalıkları gibi akıl sağlığından fiziksel sağlık sorunlarına kadar çok çeşitli sonuçları olabilir. Nadorff ayrıca kabuslarla intihar düşüncesi ve intihar teşebbüsü arasındaki bağlantıyı ele alan araştırmasını da yayımladı.

Nadorff kabusların genellikle depresyon, anksiyete ile diğer akıl ve ruh sağlığı bozukluklarında ortaya çıktığını söylüyor. Nadorff ayrıca, araştırmasının bir kişinin kabuslarını tedavi etmenin uyku düzeninde ve TSSB (Travma Sonrası Stres Bozukluğu) ile ilişkili stres ve intiharla bağlantılı diğer ruhsal bozukluklarda belirgin bir iyileşme sağladığını gösterdiğini, kabusların bu sorunların basit bir yan etkisi olmadığını ortaya koyduğunu söylüyor.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kulağa klişe gibi gelebilir. Ama kabuslar üzerine çalışan uzmanlar bunun tipik bir kötü rüya senaryosu olduğunu söylüyor. Montreal Üniversitesi’nde psikiyatri profesörü ve Rüya ve Kabus Laboratuvarı’nda direktör olan Tore Nielsen “Genellikle kaçmak istenilen bir ölüm, yok olma ya da mahvolma tehlikesi vardır” diyor. Eğer travmatik bir olay yaşadıysanız -araba kazası ya da askeri çatışma gibi- kabuslarınızda bu olayların tekrarlanması oldukça yaygındır.

Nielsen kabusların her şekil ve boyutta olduğunu söylüyor. Bazı durumlarda kötü bir rüyanın ortamı ya da olaylar masum olabildiğini ama rüya görenin duygularının korku, iğrenme ya da stres olduğunu söylüyor. Bu nedenle kabuslar sık ve stresli olduğunda gerçek sağlık sorunlarına yol açabilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
State Üniversitesi’de Psikiyatri alanında doçent olan ve Uyku, İntihar ve Yaşlanma Laboratuvarı’nın direktörlüğünü yapan Michael Nadorff “Çok fazla kabus gördüğünüzde, kabaca her akşam, bu strese ve uykusuzluğa sebep olabilir”. Nadorff, korkarak uyanma da klinik kabus bozukluğunda sık rastlanan bir durum olduğunu söylüyor.

(Bazı araştırmacılar korkarak uyanmanın gerçek kabuslarla önemsiz kötü rüyaları birbirinden ayırdığını savunuyor, ama Nadorff bu ikisi arasında kırmızı bir çizgi olmadığını söylüyor.)
Nadorff “Belirli kabus problemi yaşayan insanların kabus görmemek için uyumaktan kaçındığı sık görülür” diyor, “Kabus gördüklerinde genellikle gecenin geri kalanında uyumazlar”.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ama kabuslar korkutucu olmakla birlikte her zaman kötü bir şey değildir.
Birçok vakada kabuslar rüya görenin gündelik kaygılarının bir kısmını iyileştirmelerine yardımcı olur. Bu araştırmaya göre kabuslar insanların streslerini daha iyi kontrol edebilmelerini sağlıyor. Nielsen “Freud’dan beri biliyoruz ki mevcut endişelerimiz rüyalarımıza yansır” diyor.

Kötü rüyaları kaydetmek ve bir terapistle birlikte “üstlerine çalışmak” kabusun dünlük hayattaki duygusal bağlantılarını ortaya çıkarabilir. Nielsen’e göre, pseudosbilimden (yalancı bilim) bir parçası olmaktan uzak rüya analizi, duygularımıza ve korkularımıza kişisel bakışlar kazandırmanın meşru bir yolu gibi görünüyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nadorff, kabusların, bu bilgileri sağmanın yanı sıra, birçok fobinin ve bazı TSSB ile ilgili durumların tedavisinde altın standart olarak kabul edilen “maruz bırakma terapisi”nin bir türü olarak davranabildiğini söylüyor. Örneğin eğer bir kişi köpeklerden korkuyorsa maruz bırakma terapisi bir odada bir danışman ve bir köpekle vakit geçirmeyi de içerebilir.

Güvenli bir ortamda korkunun kaynağıyla yüzleşen insan fobisini kontrol edebilir. Nadorff, çok benzer bir şekilde kabusların da -özellikle de üzücü bir olayın ardından görülen kabusların- kişinin beyninin olayı yeniden yaşamasını ve  geride bırakmasını sağlayabileceğini söylüyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ama bu her zaman geçerli bir durum değil. Nadorff “Maruz bırakma terapisi sırasında yapabileceğiniz en kötü şey, çok büyük anksiyete yaşayan birini hala endişenin en yüksek olduğu durumdayken bu korkutucu ortamın dışına çıkmasına izin vermektir” diyor. Bu kaçış, kişinin beynine, kaçarak durumun düzeleceğini gösterip korkuyu güçlendirir. Nadorff, eğer bir kişi tekrarlayan bir kabusa sahipse - ama gerçekten kötü şey olmadan hemen önce uyanıyorsa - bütün bunlar o kişinin korku yanıtını arttırabilir, diyor.

Eğer kabuslarınız uykunuzu düzenli olarak bozuyor ya da sizi korkutan ya da rahatsız eden bir durumu şeyi tetikliyorsa kabusların sağlıksız olduğunu bilirsiniz. Nadorff iki ana tedavi seçeneği olduğunu söylüyor. Biri “vücudun strese yanıtını sakinleştiren” prazosin denen tansiyon ilacı, “Ama sürekli kullanılırsa kabuslar yeniden başlayabilir”.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İkinci tedavi ise imgelem prova terapisi. Nadorff “Kişiyi kabusları üzerine konuşup artık tehdit edici olmayacak şekilde değiştiriyor ve ardından gün boyunca yeni rüyayı görsel imgelerle uyguluyor” diye açıklıyor. Bu tür bir günlük prova, bir insan uyurken bile korkutucu rüyayı yeniden şekillendirmeye yardımcı olabilir.

Öcüyle gün içinde dahi karşılaşmaya hevesli olmayabilirsiniz. Ama kabuslar söz konusu olduğunda korkunun kaynağıyla yüzleşmek onu küçültmenin en iyi yolu gibi görünüyor.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

406 Aktif
0 Üye ve 406 misafir
Bugün : 1418
Dün : 21898
Toplam : 48081611
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...