Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
2.2k okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Şeytani rüyalarını İslami boyutu ile ele alıp sizler için sağlıklı ve detaylı bir şekilde açıklayacağız. Bu yazımızda şeytani rüyanın ne olduğunu, gördüğünüz rüyanın şeytani olup olmadığını, şeytani rüyaların neler olduğunu, bu rüyaların kimler tarafından görüldüğünü, şeytani rüya görmenin önüne geçmek için yapılması gerekenleri, şeytani rüya gördüğünüz zaman hangi duaları okuyacağınızı yazıyorum.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

12 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Şeytani Rüyaları Kimler Görür ?

Şeytani rüya kimler görür diye bir ayrım yapmak doğru değildir. İslami donanımdan noksan birinin gördüğü gibi; ibadetlerle iç içe olan kişiler tarafında da görülebilir. Hatta böyle bir tabir vardır. Şeytan ibadet yapan kişilerle daha çok uğraşır çünkü onları salih yoldan döndürmek için elinden gelen her şeyi yapmaya çalışır. Herkesin görebileceği şeytani rüyaları görmemek için yatmadan önce mutlaka elinizi açarak dua ediniz.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
şeytana uyanlar görüyordur heralde
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytani rüyalar, şeytan tarafından insanlara gösterilen, insanı korkutan, üzülmesini sağlayan, zaman zaman kişideki cinsel duyguları tetikleyen, insanın kalbine vesvese vermekten ibaret olan rüyalardır. İnsan varoluşundan itibaren rüyalar görür. Kimi rüyalar bizlere yol gösterir, huzur verirken bazen de huzurumuzu kaçırır, kalbimize kötülük verir. İslami boyutta sizlere rüyaların çeşitlerini kısaca açıklayalım;
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İslam’a göre üç çeşit rüya şekli vardır;

    Salih Rüya

​ Allah tarafından gösterilen rüyalardır. Kalktığınızda kendinizi hissedeceğiniz rüyalardır.

    Şeytani Rüya

Şeytan tarafından uykumuzu kabusa çeviren rüyalardır. Bu rüyalarda amaç insanın huzurunun bozulması, kötülüğe sevk edilmesidir.

    İnsanın içinde yaşadığı olaylardan doğan rüya/ bilinçaltı rüyaları

Tasarladığınız olayları, düşüncelerinizi, hayallerinizi rüyanızda görmenizdir. Bu rüyalara bilinç altı rüyaları da deniliyor.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytani Rüya Gördüğümüzü Nasıl Anlarız ?

Şeytani rüya gören kişi kendini iyi hissetmez, ruhu daralır; karanlıklar, hoş olmayan görüntüler aynı zamanda rüyasında ahlaki açıdan iyi olmayan şehvani durumlar da görebilir. Uyandığınız zaman bu rüyanın etkisinden kolay kolay kurtulmayacaksınızdır. Bunun için kötü rüyalar gördüğünüz zaman bu rüyanın sizi tesiri altına almasına izin vermeyiniz, dua ederek Allah'a sığınınız.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytani Rüya Görmenin Önüne Nasıl Geçilir?

Şeytani rüyalar şeytan tarafından bizleri korkutan, kötü hisler veren rüyalardır. Şeytanın bizleri tesiri altına almasını engellemenin tek yolu duadır. Sizler için Peygamber Efendimizin (sav) yatmadan önce okuduğu duaları derledik. Bu duaları yatmadan önce okuduğunuz zaman bütün kötülüklerden korunmuş, huzur içinde bir uyku çekeceksiniz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yatmadan Önce Okunması Gereken Dualar

Şeytani rüyalarda korunmak için yatmadan önce Peygamber Efendimiz tarafından okunan duaları sizler için derledik. Bu duaları okuyarak şeytani rüyalar görmekten korunacaksınız, rahat bir uyku çekeceksiniz. İşte uyumadan önce okumanız gereken dualar;Uyumadan önce Fatiha suresini okuyarak; ardından 33 Süphanallah; 33 dafa Elhamdülillah, 33 defa da Allahu Ekber diyerek; ardından Kafirun suresini okuyunuz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyumadan Önce Okunacak Başka Bir Dua

Rahat, şükür dolu bir uyku çekmek istiyorsanız dualara sarılınız. Okunacak dualar sizlerin koruyucusu olacaktır. Uyumadan önce bu duayı okuyunuz: “Allahümme bi’smike emûtü ve ahyâ”

Manası: Ya Rabbi kendimi sana teslim ederek, senin isminle uyur ve uyanırım.

Şükür dolu bir uykudan kalktığınız zaman ise:  “Elhamdülillâhillezi ahyanâ ba’de emâtenâ ve ileyhi’n-nüşûr”.

Manası: Bizi uyuduktan sonra uyandıran ve kendisine döneceğimiz Allah Tealaya hamd olsun." deyiniz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyumandan Önce Okuyabileceğiniz Bir Başka Dua

Uyumadan önce okuyacağınız dualar sizleri kötülüklere karşı koruyacak, ruhunuzu rahatlatacaktır.

Arapçası: Eûzü bikelimâtilllâhit tammeti min ğadabihi ve ıkâbihi ve şerri ıbâdihi ve min hemezâtiş şeyâtîni ve en yahdurûni”

Manası: Allah’ın her biri noksansız ve tam bulunan kelimelerine Onun gadabından, ikabından, kullarının şerrinden, şeytanların hücumlarından ve benim yanıma gelmelerinden (Allah’a) sığınırım.”
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyumandan Önce Okuyabileceğiniz Bir Başka Dua

Peygamber Efendimiz'in sünnetidir; uyumadan önce dua edilmesi. Bu sünnete uyarak bütün kötülükleri üzerimizde atabiliriz.

Arapça Okunuşu:“Allahümme eslemtü nefsi ileyke. Ve veccehtü vechî ileyke. Ve fevvadtü emri ileyke. Ve elce’tü zahri ileyke, rağbeten ve rehbeten ileyke. La melce’e, vela mencee minke illâ ileyke. Âmentü bi-kitabikellezî enzelte, ve binebiyyikellezî erselte.”

Manası: Allah’ım, nefsimi sana teslim ettim, yüzümü sana çevirdim. İşimi sana havale ettim. Sırtımı sana hem korkarak, hem de ümid ederek dayadım. Zaten senden başka sığınacak, sende başka dayanacak melce’ ve mence’de yoktur. Kurtarış ve himaye ancak sendendir, sana mahsustur. Allah’ım indirdiğin kitabına, gönderdiğin Peygamberine iman ettim. Bu hal ve iman ile uykuya yatıyorum”.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytani Rüya Gördüğümüz Zaman Neler Yapmalıyız ?

Şeytan tarafında bizlere gösterilen rüyaları gördüğümüz zaman ilk olarak ne yapmalıyız, bu kötü durumun üstesinden nasıl gelebiliriz? Bu gibi sorularınıza cevap vermeye çalışacağız. Sorularınızı, düşüncelerinizi, eklemek istediğiniz bilgileri yorum kısmında yazarak katkı sağlayabilirsiniz.Şeytani, kötü rüyalar gördüğünüz zaman bu rüyayı kesinlikle kimseye anlatmayınız. Hadisi Şerifffe göre: "Kötü rüya gören uyanınca sol tarafına üç defa tükürüp, şeytanın şerrinden Allahü teâlâya sığınsın. Bu takdirde rüya, ona zarar vermez.) [Müslim]"  Bundan sonra ise Şeytani rüyayı kovan duayı okuyunuz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytani Rüya Görünce Okunacak Dualar Nelerdir?

Şeytani rüyalar, uyandığınız zaman sizleri huzursuz eden, nefes almaktan zorlandığınız rüyalar olarak tanımlanıyor. Ancak bazen rüyanızın şeytani mi yoksa normal bir rüya olduğunun ayrımına varamazsınız. Bu gibi şüpheye düştüğünüz durumlarda bu duayı okumanız daha uygun düşer:

dua.jpg

"Allâhümme innâ neûzü bike min ameli'ş-şeytani ve seyyiâti'l-ahkâm"

 "Allah'ım, şeytanın şerrinden ve rüyanın kötüsünden sana sığınırız"

Ancak rüyanızın şeytani olduğundan hiçbir şüpheniz yoksa, eminseniz aşağıdaki rüyayı okumanız daha doğru olacaktır. Kötü gördüğünüz rüyaları başkalarına anlatmayınız. Eğer içinizde tutamayacaksanız suya anlatarak içinizi rahatlatabilirsiniz.

 "Eûzü bi-kelimatillâhi't-tâmmati min gadabihî ve şerri ibadihi ve min hemezati'ş-şeyâtîne ve en yahdurûn"

 "Allah'ıntam olan kelimeleri ile gazabından, kullarının şerrinden, şeytanların vesveselerinden ve şeytanların hazır bulunmasından Allah'a sığınırım"
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şeytani / Kötü Rüyalar Neden Başkasına Anlatılmaz ?

Şeytani rüyalar şeytan tarafından bizlere gösterilen rüyalardır. Bu rüyaları başkalarına anlatarak tesirini üzerimizde artırılmasına neden olacak, yapılan yorumların ise kötülüklere neden olabileceğinden anlatılmaması daha doğrudur. Şeytani rüyalar gördüğümüz zaman "Eûzü bi-kelimatillâhi't-tâmmati min gadabihî ve şerri ibadihi ve min hemezati'ş-şeyâtîne ve en yahdurûn" diyerek üzerimizdeki kötü tesiri atmalıyız.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

570 Aktif
0 Üye ve 570 misafir
Bugün : 5957
Dün : 21898
Toplam : 48086137
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...