Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
347 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Kabus ve Karabasan

Kâbuslar, canavarlar ve korkutucu olaylarla dolu tedirgin edici rüyalardır. Çoğu insan, özellikle sabahın erken saatlerinde kabus görür. Bu olayın ara sıra gerçekleşmesi önemli bir sorun değildir. Kâbus bozukluğu olan kişilerin kâbuslarla ilgili ciddi problemi olur.

Karabasanlar (nightmare's), kâbuslardan farklıdır. Karabasan sırasında:

    Sinirli ve huzursuz olabilirsiniz.
    Uyanamayabilirsiniz ve rahatsız olabilirsiniz
    Çığlık atabilirsiniz ya da çılgınca konuşabilirsiniz.
    Gözleriniz tamamen açık olmasına ve görebiliyor olmanıza rağmen tepki veremeyebilirsiniz.

Sabahleyin uyandığınızda ne olduğunu hatırlayamazsınız. Karabasanlar, zararsızdır ve her biri derin uykuyla sona erer.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

12 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Kabus Nedir

Kabus en genel olarak uyurken kişiye güçlü bir duygusal rahatsızlık veren rüyalardır. Hayalet, canavar, cadı, vahşi hayvan gibi korku ve terör ögeleri içerebilirler. Acı çekme, düşme, boğulma ve ölme de sık rastlanan kabuslardandır.

Yüksek ateş gibi fizyolojik nedenlerden olabilecekleri gibi, kabusu görenin hayatındaki beklenmedik bir stres ya da travma gibi psikolojik nedenleri de olabilir. Kimi zaman nedensiz yere görüldükleri de olabilir.[1] Bazen kabuslar o kadar etkili olur ki, uyuyan kişiyi halen yaşadığı duyguları taşır bir halde uyandırır ve kişi uzun bir süre etkisinden kurtulamaz.

Arada bir kabus görmek normal olarak kabul edilmektedir. Ama sürekli kabus görme durumu daha önemli bir sorunun habercisi olabilir, kişinin uyku düzenini bozabilir ve sağlığını etkileyebilir. Bu nedenle sürekli kabus gören kişilerin doktora gitmesi gerekebilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
karabasan nedir.
Karabasanlar (nightmare's), kâbuslardan farklıdır. Karabasan sırasında:

    Sinirli ve huzursuz olabilirsiniz.
    Uyanamayabilirsiniz ve rahatsız olabilirsiniz
    Çığlık atabilirsiniz ya da çılgınca konuşabilirsiniz.
    Gözleriniz tamamen açık olmasına ve görebiliyor olmanıza rağmen tepki veremeyebilirsiniz.

Sabahleyin uyandığınızda ne olduğunu hatırlayamazsınız. Karabasanlar, zararsızdır ve her biri derin uykuyla sona erer.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nasıl Oluşur?

Kabuslar, genellikle çocukluk döneminde, özellikle de 3 ila 6 yaş arasında olur. Bâzı insanlar, her kâbusta başka bir rüya görürlerken, bazıları da aynı rüyayı defalarca görebilir. Kabuslar, anti-depresan ve uyku ilacı gibi belli ilaçların alınması sonucu da oluşabilir. Bu durum, travma sonrası stres bozukluğunun (TSSB) ya da panik bozukluğunun bir belirtisi olabilir. Kadınlar, erkeklerden daha fazla kabus görürler.

Karabasanlar, kabuslar kadar yaygın değildir, daha çok 4 ila 12 yaş arasındaki çocuklarda başlar ve genellikle geçer. Yetişkinlerdeki karabasan, 20'li yaşlarda başlar. Genç erkekler, genç kızlara nazaran daha fazla karabasan görürler ancak karabasandan etkilenen yetişkin erkek ve kadınların sayısı eşittir.


Karabasanların sebebi bilinmemektedir; fakat stres, gerginlik ve çatışmayla alakalıdır. Uyurgezerlerin ya da ailesinde karabasan gören insanlar bulunan kişilerin karabasan görme ihtimali daha fazladır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Belirtileri Nelerdir?

Eğer:

    Kabuslar sırasında defalarca uyanıyorsanız
    Rüyaların uzun sürdüğünü hissediyorsanız ve çok korkutucularsa
    Kabuslar hayatınızı, güvenliğinizi ve sizi tehdit eder gibiyse
    Kabusları detaylarıyla hatırlıyorsanız
    Rahat uyuyamamanız iş, okul ya da sosyal aktivitelerinizi etkiliyorsa.

Kabus sorununuz olabilir.

Karabasanlarınız olduğunda:

    Uyumaya başladıktan birkaç saat sonra çığlık atmaya ve ağlamaya başlayabilirsiniz.
    Kalbiniz çarpıntınız ve soluk alıp vermeniz sıklaşır.
    İnsanlar sizi gördüklerinde rahat olmadığınızı fark ederler.
    Rüyayı kesinlikle hatırlamazsınız.
    Başkaları size bahsetmedikçe olayı hiç hatırlayamazsınız.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nasıl Teşhis Edilir?

Uzmanınız size:

    Uyku düzeninizi
    Kafein, alkol, ilaç kullanımınızı
    Yeme ve egzersiz alışkanlıklarınızı
    Zihinsel ve fiziksel durumunuzu
    Hastalık geçmişinizi, zihinsel sağlık geçmişinizi ve aile geçmişinizi
    Stres kaynaklarını sorabilir.

Sizinle konuştuktan sonra, doktorunuz sizi fiziksel olarak muayene eder. Laboratuar testleri için kan örneği alabilir.

Doktorunuz bir uyku merkezinde uyumanızı tavsiye edebilir. Burada, gece boyunca nefes alıp vermeniz, göz hareketleriniz, kaslarınızın tonusu, kanınızdaki oksijen seviyesi, nabzınız ve kalp ritminiz ve beyin dalgalarınız incelenir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nasıl Tedavi Edilir?

Kabus bozukluğu olan insanlar için danışmanlık ve terapi yöntemleri genellikle faydalı olur. Bazı anti depresan ve uyku ilaçları da tedaviye yardımcı olur. Ancak bazı uyku hapları bağımlılık yapabilir. Uzmanınızla birlikte kısa ve uzun süreli kullanım için doğru ilacı belirleyebilirsiniz.

Şiddet içerikli şovlar ve korku filmleri yatarken korkmaya ve kabus görmeye neden olabilir. Bu tip şovları izlemekten kaçının. Çocuğunuzu, uyuduktan bir saat sonra, kısa bir süre karşılıklı konuşmak için uyandırarak gece karabasanı görmesini engelleyebilirsiniz.

Uzmanınız size rahatlama tekniklerini, diyetinizi değiştirmenizi ve egzersizle desteklenen bir sağlıklı yaşam tarzını önerebilir. Daha dinlendirici bir uyku için uzmanınıza danışabilirisiniz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sebepleri

Genelde stres, travma, korkular, emniyetsizlik, yetersizlik duygusu, sağlık problemleri, evlilik ile ilgili sorunlar ve benzeri problemler kabusların sebepleri olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
1. Çocukluk ve aile

Kabusların kökleri çocukluk zamanlarındaki ihmallere ve travmalara uzanıyor olabilir. Sevgisizlik, ihmal, alkolizm, ağır su istimal ve aile üyeleri bir insanın hayatındaki en yıkıcı etkileri yapabilir. Kabuslar bu gibi iç karmaşaların işareti olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2. Yaşam

Hayatınızın gidişatı ve içinde yaşadığınız kalabalık toplum bir bütün olarak kabuslara sebebiyet verebilir. Dünyayı algılama şekliniz, sağlık durumunuz, doğal afetler, politik konular, maddi durum, sokaklarda işlenen suçlar ve bu tür olayları kontrol edebilmedeki acizliğiniz de bazen kabuslar görmenize sebep olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
3. İlişkiler

Yakın ilişkileriniz ve insanlarla olan günlük etkileşimleriniz de kabuslarınızın kaynağı olabilir. Evliliğinizde yaşadığınız sorunlar ya da gebelik diğer muhtemel sebepler arasında sayılabilir. Diğerlerinin sizi nasıl algıladıkları konusunda paranoyak düşünceleriniz olabilir ya da diğerlerinin sizi anlamamasından ya da gerçekte sizin nasıl birisi olduğunuzu kavrayamayacaklarından korkuyor olabilirsiniz. Yalnızlık ve mutsuzluk duyguları kabuslarda terkedilmişlik ya da tecrit edilmişlik olarak ortaya çıkabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Stres

Stres ile başa çıkma yönteminiz de kabuslara sebep olabilir. Kabuslar kabul edilemeyecek düzeydeki korku ve streslere verilen normal tepkilerdir. Travma sonrası aşırı stres yaşadığı teşhisi konulmuş olan insanlar yaşamış oldukları savaş, tecavüz, sevdiklerinin ölümü, trafik kazası, uçak kazası, terörist eylemler gibi travmatik olaylar ile ilgili sık sık kabuslar görebilirler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İş

Bir çoğumuz günümüzün büyük kısmını iş yerinde geçirdiğimizden dolayı, iş ile ilgili sorunlarımızın kabuslarımızın en genel kaynağı olması da şaşırtıcı değildir. Stres, iş güvenliği (ya da güvensizliği), iş değişikliği, birlikte çalıştığınız insanlar, çözülmemiş olan mesleki problemler ya da yapmakta olduğunuz işten memnuniyetsizliğiniz kabus olarak ortaya çıkabilir. Kabuslar çekinik duyguların ve mesleki sorunları kontrol etmedeki yetersizliğinizin yansıması olabilir. Stres seviyesi ya da risk seviyesi yüksek işlerde çalışan insanlar sıklıkla kabuslar gördüklerini bildirmektedirler.

Kabusları görmek normaldir fakat yüksek oranda kabus görmek aşırı yorgunluk, aşırı stres yaşıyor olduğunuz ve bu durumla ilgilenilmesi gerektiğine dair bir işaret olabilir. Kabuslar insanların kendilerini tanıması ve duygularını keşfetmesi için önemli bir kaynak olabilir. Önemli mesajlar iletirler ve hayatınızdaki çatışmaları giderirler. Kabuslarınızın duygusal içeriğini objektif bir açıdan analiz etmek son derece önemlidir. Rahatsız edici duygusal içerik bilinçaltınızın kabuslarınızın anlamları üzerinde derinlemesine düşünmekten sizi alıkoyması için bir yöntem olabilir. Bazen gördüğünüz kabusları uyanık iken yeniden hafızanızdan geçirmek ve gözünüzde canlandırmak ve kabusun içeriğini ya da ortaya çıkardığı sonuçları değiştirmek kabusu çözebilir, böylece analiz edebilir ve bu kabuslara sebep olan şeyleri ortaya çıkarıp onları çözerek kabuslarınızdan kurtulmanıza yardımcı olabilir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

605 Aktif
1 Üye ve 604 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9087
Dün : 21898
Toplam : 48089259
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...