Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
517 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Çakralar enerji çarklarıdır. Bu çarkların işlevi enerjiyi bedene dağıtmaktır. Enerji bedeniyle fiziksel beden arasındaki bağlantı çakra kanalları aracılığıyla kurulmaktadır. Bedensel ve ruhsal problemler yaşanması çakraların bloke olması durumundan kaynaklanabilir. Çünkü çakraların iyi çalışmaması bilinçaltında yer alan olumsuz düşünceler ve korkuların yüzeye çıkmasına neden olur.

Düşüncelerimiz göremediğimiz ama bedeni ve çakraları doğrudan etkileyen enerjilerdir.Bu sebeple her zaman kendimizi olumlu düşücelere yöneltmeliyiz. Çakraların aktif olması bedensel ve ruhsal sağlığın yerinde olması anlamına gelir. Bazen renkleri üzerimizde taşımamız bile çakrayı aktive eder.

7 adet çakra bulunmaktadır. Bazı kaynaklar daha fazla çakra olduğunu öne sürmektedir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

19 Yorum

+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
1-) Kök Çakra (Muladhara): Günlük Yaşam Dünya ile Bağlantı

Bulunduğu Yer:  Omurganın kökünde yani kuyruk sokumu ve bacaklardan aşağıya kadar gider

Mantrası (Sesi): L-A-M

Renkleri: Kırmızı

Elementi: Toprak

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Kemikler, Ayaklar, Bilekler, Dizler, Bacaklar

Kristaller: Lal, Yakut, Kan Taşı, Kırmızı Ametist

Kök çakra kendimizi toprakladığımız, köklendiğimiz çakradır. Yani hayatta kalma, kendini güvende hissetme gibi anlamlara gelmektedir. Evimizde ve kariyerimizde kendini güvende hissetmek, kendine güven duymak kök çakraya bağlıdır. Koku hissine bağlıdır. Kök çakra dengedeyse aktif ve merkezlenmiş olmanızı sağlar. Aynı zamanda aile ile olan ilişkileri de bu çakra etkilemektedir.

Kök çakra dengesizliği sonucu uyuşukluk, aşırı sinirli hissetme, serbest bırakamama, bencillik ve bağırsak hastalıkları oluşur. Evrenin dengesine tamamen inanıyorum diyen bir birey için kök çakrası iyi çalışıyor denilebilir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2-) Sakral Çakra (Svadhistana) : Cinsellik ve Yaratıcılık

Bulunduğu Yer: Alt Karın (Göbek deliğinin bir karış aşağısındaki bölgedir.)

Mantrası (Sesi): V-A-M

Renkleri: Turuncu

Elementi: Su

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Cinsel Organlar, Vücuttaki sıvılar ve ekleler

Kristaller: Akik, Turuncu Kalsit, Mercan, Ay taşı

Sakral çakranın dengede olması duyguların dengede olması anlamına gelir. Aynı zamanda yaratıcılık, tutku, doğurganlık, üretkenlik konularını en çok etkileyen çakradır. Üreme sistemi ve cinselliğe doğrudan etki eder.

Duygu durumumuzu çok güçlü şekilde etkiler.Duygu merkezimizdir denilebilir. Seratonin, endorfin gibi kendimizi iyi hissetmemizi sağlayan hormonlar burdan gelir. Aynı şekilde regl dönemindeki dengesizlikler, hamilelik dönemindeki problemler de sakral çakradan gelir. Hayat sınırlarımızı belirlememizde önemli rol oynar.

İkili ilişki, ebeveylerle ilişki ve arkadaşlık ilişkilerindeki davranışlarımızı sakral çakranın durumu belirler.

Verdiğimiz tüm kararlar içten gelerek, gerçekten isteyerek ve korkudan verilmemişse bu çakra bloke olabilir. O yüzden her şeyi sevgiyle yapmak gerekir.

Yoga yaparken kalça açıcı pozları kolayca yapabilmek için meditasyon sırasında 2. çakra olan sakral çakraya yoğunlaşılmalıdır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
3-) Solar (Karın-Mide) Çakra  (Manipura): İrade ve Güç

Bulunduğu Yer: Göbek deliğinin üstünde bulunur.

Mantrası (Sesi): R-A-M

Renkleri: Sarı

Elementi: Ateş

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Karın, Mide, Pankreas ve Karaciğer

Kristaller: Kaplan Gözü, Amber, Perido, Altın Kalsit, Sarı yakut, Sitrin

Görme duyusuyla bağlantılıdır. Benlik ego merkezimizdir diyebiliriz. Kişisel gelişim, güç, hırs, irade konularını en çok etkileyen karın çakrasıdır. Çakranın iyi çalışmaması özgüven eksikliği, aşırı duygusallık, aşırı talepkarlık, sinir ve mide rahatsızlıklarına neden olabilir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
4-) Kalp Çakrası (Anahata): Merkez Çakra,Sevgi

Bulunduğu Yer: Kalp, Göğsün Merkezi

Mantrası (Sesi): Y-A-M

Renkleri: Pembe, Yeşil

Elementi: Hava

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Kalp, Kaburga kemikleri, Göğüsler, Omuzlar, Kollar,

Eller, Deri, Diyafram

Kristaller: Gül (Pembe)Kuvars, Pembe Turmalin,Zümrüt, Yeşim, Morganit, Danburit, Yeşil Aventurin, Malakit,Kunzit

Dokunma hissiyle bağlantılıdır. Sonsuz sevgi, koşulsuz sevgi, önyargısız sevgi, merhamet, anlayış, rahatlık, hafiflik, hayattan zevk alma, insanlarının hayatlarına dokunabilme yetisi, affedebilme, iyi bağlar kurma kalp çakrasından gelmektedir. Solunum sisteminin düzgün çalışmasını sağlar. Bağışıklık sistemini güçlendirir, kan akışını hızlandırır.

Kalp çakrası iyi çalışmazsa alerji rahatsızlıkları, sevilmeme korkusu, alkoliklik, bencillik gibi olumsuzluklar meydana gelebilir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
5-) Boğaz Çakrası (Visshiddha): İletişim, Gerçekler

Bulunduğu Yer: Boğaz

Mantrası (Sesi): H-A-M

Renkleri: Mavi

Elementi: Ses

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Boğaz, Nefes Borusu, Boyun Omurları, Ağız, Dil, diş, ses telleri

Kristaller: Larimar, Akuamarin, Mavi akik, Turkuaz, Disten

Duyma yetisiyle bağlantılıdır. İletişim, kendini doğru ifade edebilme, bastırılmış duyguları paylaşabilme, sezgilere güvenme boğaz çakrasından gelir.

Çakranın iyi çalışmaması durumunda kişi fikirlerini paylaşmaktan yargılanma reddedilme korkusuyla çekinir. Zayıf iletişim, hayır diyememe ve sağlam duramama gibi durumlar da boğaz çakrasının bloke olmasından ileri gelir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
6-) Üçüncü Göz Çakrası (Ajna): Ruhani Gelişim, Sezgi

Bulunduğu Yer: Alın , İki Kaşın Arasındaki Bölge

Mantrası (Sesi): Ş-A-M

Renkleri: Koyu Mavi, Mor

Elementi: Işık

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Beyin, Yüz, Nörolojik Sistem, Gözler, Kulaklar, Sinüsler ve Burun

Kristaller: Sugulit, Temiz Kalsit, Tanzanit, Lapis , Azurit, Mor Florit, Sodalit, Mavi Safir

Gözler ve burunla bağlantılıdır. İçten gelen bilgelik, netlik, gerçeklik, empati, içgüdü, iyi bir 6. hisse sahip olmak üçüncü gözden gelir. Aşırı dercede endişeli olmak, stres uyku eksikliği, bazı konuları gereksiz yere çok fazla düşünmek ve psikolojik sorunlar üçüncü gözün iyi çalışmamasından ya da bloke olmasından kaynaklı olabilir. iyi çalışması durumunda ise spiritüel farkındalık oluşur.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
7-) Taç (Tepe) Çakrası (Sahasrara) : İlahi Bilgi, Bilinç

Bulunduğu Yer: Başın Tepesi

Mantrası (Sesi):O-M

Renkleri: Beyaz, Mor

Elementi: Kaynak

Bedende Etki Ettiği Bölgeler: Beyincik, Beyin ve Sinir Sistemi

Kristaller: Selenit, Ametist, Sölestin, Stilbit, Şeffaf Kuvars, Lepidotit, Akik, Topaz

Hayattaki amacını bilmek, farkındalık, sessizlik, spiritüel bir bağlantı, yüksek benlik, kendini anlama, egonun terkedilmesi, Tanrı ile huzur içinde olma gibi hisler taç çakradan gelir. Taç çakranın dengesiz olması durumunda endişe ve korku duyma, doyumsuzluk, duygusuzluk, spiritüel şeylerden korkma, ciddi baş ağrıları oluşabilir.
0 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
hocam öncelikle şunu sormak isterim çakra dengemizi sağlamamız yada  hastalık vb durumlar olduğu zaman çakrayı yeniden dengelemek için frekanslar dinleniyor. bunu paylaşan pek çok yotutube kanalları var .
0 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
bide reiki diye de bir kavram var oda  yine çakralarımızın dengesi ile ilgili siz bu yöntemleri biliyor yada öneriyor musunuz
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ince bir soru tabi buna cevabım ne kadar doğru olacaktır bilmiyorum ama insan maddesel yada fiziki kurallara bağlı olsada yaratıcıdan gelen ruh ve enerjiyle yüklüdür muhtemelen içimizdeki her damar organ ve hücrenin yaydığı bir enerji vardır. görülmeyebilir ama sesle duyulabilir veya hissedilebilir kalp atışı nabız atışı gibi organlarıda uyaran harekete geçiren duymak koklamak gibi v. s bir enerji mutlaka vardır.  belki burada emin olmadığımız  aynı ortmada hem negatif yüklü hemde pozitif yüklü enerjiyle karşılaşıldığında hangisinin hangisine uyum sağlayağını yada hangisinin hangisine üstünlük sağklayacağıdır. her enerji farklı frekans yadığına göre burada anlaşılması zor bir durum olabilir. araştırılması gereken bir konudur heralde uzmanlarında araştırma yaptıklarını düşünüyorum ancak sürekli yeni şeyler ortaya çıktıkça bu araştırmalarda zaman zaman değişikliğe uğrayabilirler.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rikiyi falan kullanmıyorum uzak doğu asıllı diye biliyorum bizde rabıta ve tefekkür vardır tasavvufi olarak ve yabancı kültürlerde olanı uygulamıyoruz taşlar veya sirke gibi toprak gibi arınma yöntemlerimiz normaldir ama herhengi bir ritüele girmeden uygulanması koşuluyla . rabıta da zateen sadece düşünce ile bu uygulanır zikirlerimiz ise sadece kalp ile okunur dil dudak asla oynamaz hiç birşey düşünülmez sadece belki allahı düşünmeye izin verilir oda fazla ona teslimiyet açısından düşünülür oda detaylara girmeden sadece allahı yaratıcı olarak düşünmek gerekir.
+2 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
insan da vücudumuzda ruhumuz da duyduğumuz şeye inanır. kendimizi böyle kandırabiliyoruz bazen yada bardağın dolu tarafını görmemizi sağlayan etkenleri önde tutuyoruz.  şöyle anlatayım kanser hastalarına klasiktir hep umutlu olmalarını söylerler güzel düşünmelerini temenni ederler. bu da böyle birşey mi
+2 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
evet hocam lakin zihnimiz hiçbirşey düşünmmeden durabilir mi iila bişeyler düşünür ben bahsettiğiniz ritüelleri uygulamadım hiç. ben bazen gözlerimi kapatır ya dua ederken y da herhangi bir anımda hayal ettiğim geleceği yada kişiliği tasarlarım beynimde  bunun olmasını dilerim
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
yani herhangi bir uygulama ritüel adı altında değil kendi başıma
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
olabilir tabiki riitüelleri denemediğim için bi şey diyemem mesle internette yada bir çok dua kitabında şu kadar şu duayı okyun sıkıntılarınız biter veya şu ismi şu kadar zikrederseniz allah bütün günahlarınız affeder yada şu işiniz olur gibi bir çok bilgi vardır evet mantığa uygun geliyor ama dayanağı yoktur ya çoğu uydurma yadamaddi amaçlı yada kendine bir kariyer amaçlı yazıan anlatılan bir çoğuda kulaktan duyma şeylerdir. bazı alimlerimizde bu konuda bi çok şey yazmış deniyor ama bence onlarında çoğu o alimlere ait değildir tasavvufta daha çok benlikten vazgeçme vardır tek zikir allah zikridir. yada kelimei tevhid salavat ve ihlas suredir oda sadece allahın rızası diye dua edilerek yaparız.haller ondan sonra zuhur eder. belki bazı tasavvuf alimlerinin isme ve yapıya uygun olan zikirleri çektirdiği kaynaklarda geçer ama bunların hiçbiri kesin bir bilgiye dayanmaz. mesela bizde muska üfleme falan yasaktır. ama bazı tasavvufçular bunu yaparlar zaten medyumlara falcılar ve büyücülere hiç girmiyorum onlar tam şarlatandır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
dualar allaha açılan kapıdır haram olmayan herşeyi dileybilirsin en önemli dualar farz namazı sonrası yapılanlardır.ama yazıya dökmek veya kısmet açmak veya büyü gibi olursa bu yanlıştır. zaten başka dinlerin yaptığı ritüelleri yapmak dince haram sayılmıştır. mesela ben taşları sadece taşırım onunla eylem yapmam.
+2 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
hayır zaten sayı ile ilgili olan okumaları doğru bulmuyorum. herşey bu kadar kolay olmamalı aynı zamanda hiçbirşey hissetmeden ağızda birşeyler tekrarlamak doğru değil birşeyi kalpten birkere rabbinden istediğinde Allah dilerse olacağına inanıyorum ben tekrar üst üste olan olmamalı sürekli olan olmalı rabbimden sürekli istemeliyim yani her namazda her duada istemeliyim ama kalpten namazda oturup 1 saat aynı kelimeyi zikredip hayatımda mücizeler olmasını bekleyemem. Zaten hocam ben muska kullanan yada üfürükçüye giden biri değilim. bunlara karşı olduğum için çok ortamda da tepki gördüm ama bana sorarsanız şirkin kardeşidir derim böyle şeyler
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
haklısınız hocam dinimiz geniş olduğu kadar da hassastır.
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
evet hocam yerinde kullanmak anlamını bilip kullanmak gerkiyor.
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
haklısınız hocam biraz daha hassasiyet gösteririm
0 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
hocam umarım sizi sıkmıyorumdur bu konuları soracağım birilerini bulunca ister istemez merak ettiklerimi sormak istiyorum yanlışa yönelmemek için
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
allah peygambere beni an der oda nasıl anayım der allahta ister allah de ister rahman der. burada iki konu vardır. allahı hangi ismiyle anarsan an ama isimlerin anlamları vardır mesela kebir ismi büyüklüğünü gösterir ve bu ismi çok anmak insanda kibir oluşturur, mütekebbir ve mütealde hatta ali ismide öyledir. cebbar okuyan biri kendisi zalim olabilir. kahhar okuyan kendi kahrolabilir vedudu okuyan şeytan vesvesine düşebilir ve yanlış yollara sapabilir. ama allah ismi ve ona çok yakın olan rahman ismi tüm isimlerini kapsar yani dengede tutar. zaten allahta önce allah sonrasında ise rahman ismini işaret etmiştir. bunlar dengede tutan isimlerdir. diğer isimleri okuyacaksanda çok uzun süre değil ve çok sayıda değilde daha dengeli olarak okumak gerekir.  rezzak dersin rızık istersin ama rızık için çalışman gerekeceğinden yanına kadir muktedir gibi bir ismi ekleyebilirsin yani o rızkı kazanma kudretini isteyebilirsin çünki allah çalışmayınca vermez. diğer simleride benzer değerlendirmek gerekir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
soru sormana kızmam ama bazen derin konular internet ortamında rahat açıklanamıyor bunları daha geniş zaman ayırarak konuşmak gerekiyor çünkü konu konuyu açıyor. dolayısı ile yazmakla bir yere kadar ama konuşma şeklinde daha rahat anlaşılabilir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

415 Aktif
0 Üye ve 415 misafir
Bugün : 11490
Dün : 23857
Toplam : 48069826
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...