Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+9 oy
367 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Toplum değerlerimize paralel olarak, nedensel bir mantık kullanma yönünde eğitildiğimiz için resimsel düşünme ve karşılaştırma yöntemlerimiz çok zayıf kalmıştır. Yani bir sorunu, bize sözcüklerle aktarıldığında kolaylıkla anlayabiliriz. Bu sorunu, sebep ve sonuçlarını da açıklamak amacıyla, temelinde yattığını düşündüğümüz genel bir formül bularak soyutlayabiliriz de. Bütün bunlar bilincin açık olmaya çalışan dilidir.
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
anladım hocam teşekkür ederim değerli cevabınız için.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Bilinç  dışının dili ise farklıdır. Ruhumuz kendisini, hepimizin düşlerden de bildiği gibi, resimler aracılığıyla ifade eder. Bu resimlerin sözcüklerle ifade edilmeleri kolay değildir. Sözcükler sürekli olarak eskirler, yıpranırlar ve asıl anlamlarını yitirirler. Buna karşılık resimler ve özellikle semboller, insanlara binlerce yıldır aynı biçimde seslenmektedirler. Sembol dilinin temelinde kişisel tecrübe, his ve düşüncelerin sanki çevremizde oluşan olaylar ve bunların algılanmasıymış gibi olması yatar. Sembol dili, gün boyu kullandığımız konuşma dilinden farklı bir mantığa sahiptir. Bu dilin mantığında önemli olan zaman ve mekan değil yoğunluk, anlam ve çağrışımdır. Bütün insanlar düşüncelerini, duygularını ve hissettiklerini başkalarıyla paylaşma arzusu taşımaktadırlar. Bir insanın sahip olduğu duygu, düşünce ve ruhsal haller, diğer insanlarda da benzer bir biçimde vardır. Bundan dolayı sembol dili, bütün insanlar tarafından paylaşılabilen, insanlığın geliştirdiği tek evrensel dildir. Tarih boyunca mitoslar ve rüyalar, her zaman sembol dili ile anlatılmışlardır. Çağdaş insan bedenimizin, ruhumuzun ve duygularımızın özellikleriyle ilgili bu evrensel mirasın değerini anlayamamış ve insanlık tarihinin bize hediye ettiği tek evrensel konuşma dilini öğrenip geliştirememiştir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
düzenledi
Rüyaların dili, bilinçdışının dilidir, mesajları sözcükler ve konuşma dışında farklı bir yöntemle ileten psikolojik bir metindir. Sözcükler yerine görüntüleri, şekilleri ve sembolleri kullanır.

Kollektif ve kişisel sembollerden oluşan, kendimize özgü bir dille rüyalarımızı yaratırız. Rüya sözlüğü ortak geleneksel anlamları tespit edebilir, ama geçmiş tecrübelere bağlı olarak kişiye özel işaretlerin anlamlarını veremez.
+1 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
hocam bu sembollerin görselleri ve bu  görsellerin açıklamalarını bize sunduğunuz bir çalışmanız var mıdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
görseller rüyadaki şekillerdir açıklamaları ise kabilelere kişilere yada inançlara yada hislere göre değişir gördüğünüz şekillerin kendi hayatınızda neyi ifade ettiğini bulmak önemlidir mesela kedi köpek elma gibi bunların sizin hayatınızda neyi ifade ettiğini bulmak gerekir yorumda rüya görenin hayatındaki şartlarada bakılmalıdır yoksa genel yorum doğru olmayabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyalarımızı yorumlamak için kendi iç dünyamızın dilini ve kollektif sembolizmdeki geleneksel anlamları öğrenmemiz gerekir. Her rüyayı orijinal bir tablo olarak düşünmek insana yardımcı olur. Tüm tablolar gibi bazıları aynen göründükleri biçimde, bazıları ise ilk bakışta anlamsız, soyut izlenimler yansıtırlar. Bunlar sembolik rüyalardır ve açık rüyalardan çok daha güçlü ve derin anlam taşırlar

Kollektif ve kişisel anlamları kendi şartlarınıza göre değerlendirirseniz, rüyanın nedenini ve mesajını anlarsınız. Şunu unutmayın ki rüya tabirinde hüner, benzetmeleri ve benzer durumları algılayıp, analiz etmektir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

612 Aktif
1 Üye ve 611 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 4948
Dün : 21898
Toplam : 48085132
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...