Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+36 oy
39.1k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
İstiharede renkler, Hemen herkesin gördüğü hayal dünyasında yaşam kesiti olarak bilinir rüyalar. Bu hayal dünyasında gördüğümüz objeler ve değişik senaryolar bizim mevcut psikolojimiz ile ilgili ipuçları vermektedir. Doğal olarak bu hayal dünyasının da yaşantımızda bir anlamı vardır. Gördüğünüz bir rengin çocukluğunuz ya da gençliğiniz ile ilgili oldukça önemli şeyler hatırlatıyor olabilir. Şimdi bu istiharede renkler ne anlama geldiğini öğrenelim.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

22 Yorum

+21 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Altın rengi parlak Sarı: Manevi ödül, kendini geliştirme, zenginlik anlamına gelir. Azimli, kolay boyun eğmeyen biri olduğunuzu gösterir.

Beyaz renk: Saflığın mükemmelliğin haysiyetin saflığın ve temizliğin, farkındalığın ve hayata daha güzel bakmaya yeni başlangıçları temsil eder.

Bej rengi: Bir işin temelini, sade halini olmazsa olmazını temsil etmektedir Aynı zamanda tarafsız olan yönünü gösterir.

Bordo renk: Başarı ve ferahı simgeler. Zenginlik sizde olan potansiyel bir gücü simgeler.

Fuşya renk: Duygusal anlamda istikrarlı olduğunuzu ve eski alışkanlıkları bırakıp değişikliğe açık olduğunuzun göstergesidir.

Gri renk: Duygusal olarak hassas olduğunuzu, depresyon, korku, kararsızlık ve kötü hastalık anlamını gelir.

Fildişi rengi: Çevrenizde olan insanlar üzerinde kurduğunuz üstünlüğü simgeler. Size yakın birinin, sandığınız kadar mükemmel olmadığını ifade eder.

Kestane rengi: Yiğit, cesaretli, kahraman ve güç anlamı taşır

Kahverengi renk: İç huzurunu ve muhafazakârlığı, toprağa bağlılığı, aslınıza geri dönmeniz gerektiğini sembolize eder.

Kırmızı renk: Enerji, tutku, kuvvet yorgunluğu, istek azim ve cesaret anlamına hayatımızdaki yeniliklere başlarken düşünceli davranmanız gerektiğini anlatır.

Leylak rengi: Hayata daha sıcak bakmayı, olumsuz düşüncelerden arınmayı simgeler.

Mor renk: Sevgiyle yaklaşmak, şefkat ve merhamet konularını ifade eder. Hastalıktan kurtulmanın ve adaletin habercisidir.

Mavi renk: Zihin açıklığına ve geleceğe umutla bakmaya, huzur, bilgelik, sonsuzluk ve sadakati gösterir.

Pembe renk: Mutluluk, sevgi, şefkat konuları ile ilişkili olup aşka ihtiyaç duyduğunuzu gösterir.

Sarı renk: Hem olumsuz hem de olumlu manalara gelir. Güzel bir rüyada, istiharede renklerden sarı rengi görmek mutluluk, uyum ve bilgeliği; kötü bir rüyada, istiharede renklerden sarı rengini görmek ihanet, korkaklık, karar vermede güçlük ve yetersizlik gibi anlamlara gelir.

Siyah renk: Gizem, karanlık, tehlike, ölüm, yas, nefret ve reddedilmeyi, kini simgeler. Sevgi ve destek eksikliğini ifade eder. İstiharede renklerden siyah görmek fakat bununla birlikte neşeli olan bir ruh haline sahip olmak günlük hayatta maneviyatın ilk planda olmadığına delalet eder.

Turuncu renk: Nezaket, dostluk, umut, canlılık, dışa dönüklüğü, sosyal olmayı temsil eder. Kendinizi canlı hissetmenizi ve yeni ilgi alanlarına ihtiyaç duyduğumuzu ifade eder

Yeşil renk: Büyüme, gelişme, şifa, sağlık, canlılık, umut, huzur ve barışı temsil eder. İstiharede renklerden koyu yeşil rengi aldatma hile ve paylaşmadan zorluğu gösterir.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
beyaz yeşil hayırlı, siyah kırmızı hayırsız.
 
Hocam mavi ve kırmızı görmek bir arada o işi yapmaya mı yapmamaya mı hayırlı demek?
+14 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Âbidîn’de zikredildiği üzere, “istiharede rüyada “beyaz veya yeşil” görülürse o işin “hayırlı” olduğuna işaret eder, istiharede rüyada “siyah ve kırmızı” görülürse o işin “şerli” olduğuna işaret eder…”

Keza, istiharenin sonucunda bir huzur, sevinç, neşe, rahatlık ve ferahlık hissedilirse o işin hayırlı olacağına; istiharenin sonucunda bir sıkıntı ve darlık hissedilirse, o işin hayırsız olacağına işaret eder…
+11 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bizler bir maruzatımız olduğu durumlarda istihare namazını kıldıktan sonra yatmaktayız ve gördüğümüz rüya üzerinden yapacağımız iş hakkında yüce Mevlamızın işaretini anlamaya çalışmaktayız.

Bize verilen bu işaretler rüyada görmüş olduğumuz renkler ile anlaşılmaktadır. Peki, istihare rüyasında hangi renkler hayırlıdır?

Bu güzel amel için “ki bu eylemde bir ameldir” kılmamız gereken namazı kıldıktan ve duasını yaptıktan sonra eğer beyaz veya yeşil renkler gördüğümüzü hatırlıyor isek bu renkler niyetimizin, yapmamız gereken veya yapacağımız işin hayır bir iş olduğunu bize işaret etmektedir. Yani bu renkler kişinin istiharede niyet ettiği şeyin kendisi için hayırlı olduğuna işaret eder.
yatılan rüyada siyah veya kırmızı renkleri görmek ise niyetlenen işin şerre, yani kötüye işaret etmektedir. Yani bu renkleri gören bir kimse istiharede kendisi için niyetlenmiş olduğu konunun kendi hakkın da hayırsız olduğunu anlamalıdır. Bir kimse bu yapmış olduğu istiharede eğer herhangi bir rüya görmez ise 7 gün boyunca istihareye yatabilir. Bu taktirde de yani, yatılan bu 7 günde de hiç bir rüya görülmez ise kişi kalbine bakmalıdır ve daha sonra kalbinden geçene göre hareket etmelidir.
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Güzel olmuş
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
düzenledi
yorumsuz yazdığım  yazıları dün bölüp düzenledim karga
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
emeğine sağlık. en çok aratılan başlıklardandı bu.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rica ederim.
+11 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Krem Renk Görmek


İstihare yapıldıktan sonra uykuda görülen rüyada krem renk görmek  ne anlama geliyor ? Krem renk görmek hayırlı mıdır ? Rüyada küçük eve girdim, evin her tarafı krem renge boyanmış idi,orada bir koltuk vardı, orada dinlenmeye başladım koltukta krem rengi idi, İstiharede Krem Renk Görmek ne demek ?

Rüya tabirlerinde krem renk görmek yorumlanırken gören kişinin romantik vede duygusal bir dönemde olduğu işaret edilerek yorumlanmaktadır. Duygusal döneme giren kişi durumlara mantıksal açıdan değil daha çok duygusal açıdan yaklaşıp alacağı kararları duygularıyla karar verdiği şeklinde yorumlar vardır. Görülen rüyalarda krem rengi yorumlanırken gelende olumlu yönde tabir edilir.Fakat konu istihare olunca durum biraz değişir.Çünkü istiharede kişi kesin bir sonuç almak ister, gördüğü rüyanın bir delil, işaret olduğunu düşünür. Peki istiharede krem renk görmek nedir?

Yapılacak bir işin hayırlı olup olmadığının kararına varmak, onun anlamak,  için yapılan istihare de önemli olan ve gerçekten olan namaz ve duadır. Öncelikle bunun bilincine varmak gerekir. İstihare gecesinde görülen bir rüya var ise bu rüyanın tabirinden ziyade kişide yarattığı his önemlidir.Geleneklerde istihare rüyasındaki renkler arasın da krem renk yoktur. Tabir edilen renkler; Kırmızı, Yeşil,Beyaz olarak sayılmaktadır. İnsan olarak her zaman doğaüstü olaylar görmek istediğimiz içinde, sanırız ki rüya görerek gerçeği daha iyi anlarız. Unutmayalım Kuranda, bu tür doğa üstü olaylar isteyip, gördükleri halde iman etmeyen, sonra helak olan toplumlardan bahsedilir. Rabimiz bunun için bizlere kendisine dua etmemiz için yollar göstermiş, bu yolları da Kuranda açıklamıştır. İstiharede kelimesi kuranda geçerken anlam olarak “hayırlı olanı istemek” manasına gelmektedir. Allah dan namaz kılarak ve dua ederek, karar vereceğiniz, yada yapmayı düşündüğünüz işin hakkınızda hayırlı olmasını, hayırlı değil ise, ondan uzaklaştırmasını isteriz. Hayırlı olanı isterken de şunun unutmamalıyız, Allah katında hayırlı olan ebedi olan ahiret hayatıdır. Dünya hayatı kısa ve geçicidir. Bu yüzden hayırlı olanı istemek demek Allah katında kabul edilen hayırlı olan dır. Bunun için belki dünyalık açısında olumlu olsa da, Ahiret açısından değerlendirerek hayırlı olanı istemek gerekir. Dünya hayatında kazanılan geçici menfaatler, ebedi olan ahiret hayatının zarara uğramasına sebep olabileceği düşünülerek hayırlısını istemek gerekir.

Sonuç olarak ister krem renk görün ister görmeyin, istihare de önemli olan Namaz ve Dua dır. Namaz ve Dua hayatlarımızda her daim olması gereken ikilidir. Bizler Allah’ın dinine yardım edersek hiç şüphesiz ki ona bizlere yardım edecektir. Bu rüya ile olabilir, istişare ile olabilir, kendi verdiğimiz kararların isabetli olması ile olabilir, kalbimizde oluşan hisle olabilir yada karşımıza çıkacak olan hayırlı kullar ile olabilir. Yeter ki bizler hayatlarımızı hayırlı işler ile dolduralım.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Bordo Renk Görmek


İstiharede bordo renk görmek ne anlama geliyor ? Bordo renk görmek hayırlı mıdır ?

Koyu renkler grubunda olan bordo renk genelde açık renklerle birlikte kullanılan bir renktir. Bordo rengi diğer koyu renklere kıyasla daha sıcak ve iç açıcı bir renk olma özelliği taşır.Bu özelliği ile insan psikolojisi üzerinde olumlu etkilere sahip olduğu bilinmektedir. Bordo renk insan psikolojisinde özgüven kazanımının göstergesi olarak yorumlanmaktadır.İş yaşamında liderlik vasfı olan bireylerin sıklıkla tercih ederler. Bayanların tek parça kıyafet yada ayakkabı ile kombin kullanımı güçlü bir imaj arka planı oluşturur. Rüyasında bordo renk gören kişiler öncelikle böyle bir kişiliğe sahip olup olmadıklarının bilmelidir. Yaşamlarında bordo renklerin ne sıklıkla kullandığının analizi yapmaları gerekir. Görülen rüyalarda bordo  rengi yorumlanırken gelende olumlu yönde tabir edilse de bireylerin psikolojik durumları da göz önüne alınmalıdır. İstihare yatıldığı zaman da bu durumlar göz önüne alınmalıdır.

Yapılacak bir işin hayırlı olup olmadığına karar vermek için yapılan istihare de, asıl önemli olan namaz ve duadır. Öncelikle bunun bilincine varmak gerekir. İstihare gecesinde görülen bir rüya var ise bu rüyanın tabirinden ziyade kişide yarattığı his önemlidir. Bu hisle kişi karasız kaldığı konuda bir karar verebilir. Geleneklerde istihare rüyasındaki renkler arasın da bordo renk yoktur. Tabir edilen renkler; Kırmızı, Yeşil,Beyaz olarak sayılmaktadır. İnsan doğasında var olan olayları hep doğaüstü güçlerle ilişkilendirme çabalarının biride istihare dir. Özünden kabolan istihare sadece Rüyaya indirgenmiş ve rüya ile gelecekten haber alınmaya çalışılan bir araç olmu. Kuranda, bu tür doğa üstü olaylar isteyip, gördükleri halde iman etmeyen, sonra helak olan toplumlardan bahsedilir. Rabimiz bunun için bizlere kendisine dua etmemiz için yollar göstermiş, bu yolları da Kuranda açıklamıştır. İstiharede kelimesi kuranda geçerken anlam olarak “hayırlı olanı istemek” manasına gelmektedir. Allah dan namaz kılarak ve dua ederek, karar vereceğiniz, yada yapmayı düşündüğünüz işin hakkınızda hayırlı olmasını, hayırlı değil ise, ondan uzaklaştırmasını isteriz. Hayırlı olanı isterken de şunun unutmamalıyız, Allah katında hayırlı olan ebedi olan ahiret hayatıdır. Dünya hayatı kısa ve geçicidir. Bu yüzden hayırlı olanı istemek demek Allah katında kabul edilen hayırlı olan dır. Bunun için belki dünyalık açısında olumlu olsa da, Ahiret açısından değerlendirerek hayırlı olanı istemek gerekir. Dünya hayatında kazanılan geçici menfaatler, ebedi olan ahiret hayatının zarara uğramasına sebep olabileceği düşünülerek hayırlısını istemek gerekir.

Sonuç olarak ister bordo renk görün ister görmeyin, istihare de önemli olan Namaz ve Dua dır. Namaz ve Dua hayatlarımızda her daim olması gereken ikilidir. Bizler Allah’ın dinine yardım edersek hiç şüphesiz ki ona bizlere yardım edecektir. Bu rüya ile olabilir, istişare ile olabilir, kendi verdiğimiz kararların isabetli olması ile olabilir, kalbimizde oluşan hisle olabilir yada karşımıza çıkacak olan hayırlı kullar ile olabilir. Yeter ki bizler hayatlarımızı hayırlı işler ile dolduralım.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Beyaz Renk Görmek; istihare yapanların o gece rüyalarında beyaz renk görmeleri, rüyanın hayırlı olduğu şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin yapacağı işin hayırlı olacağı, hakkında hayırlısının olacağına işaret etmektedir. Hiç kuşkusuz şey şeyin en doğrusunu Allah bilir. İstihare den önce istişarenin geldiğini unutmamalıyız. Eğer hayırlı işlerin peşinden gidersek, hayırlı olanla karşılaşırız.
Beyaz Renk Anlamı;

İçerisinde bütün renkleri barındıran beyaz renk, temizliği, sadeliği, saflığı, soğukkanlılığı, asaleti, masumiyeti,istikrarı ve barışı  temsil etmektedir. Beyaz renk kişiye huzur hissini ve huzur duygunu verir. Beyaz renk geniş ve ferahlığı simgelediği içindir ki mekanlar da ve evlerde derinlik katması için beyaz renk kullanılır. Rüyada görülen beyaz renklerde anlam olarak manası uygun bir şekilde yorumlanmaktadır. Genel olarak rüya da görülen beyaz renk tabiri yapılırken, insanın yaşamış olduğu zorluklar karşısında sabretmesini ve bunun sonucunda kurtulup, aydınlık günlere ve huzura kavuşacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada görülen beyaz renk görmek huzuru-rahatlığı sembolizeeder.

Bir işin hayırlı olup olmadığının kararına varmak için yapılan istihare namazı ve duasından yatılan uykuda görülen rüya da Beyaz Renk yukarı anlatılan anlamlara uyumlu bir şekilde yorumlanmaktadır. İstihare rüyasında beyaz renk görmek bu nedenle hayra yorumlanmaktadır. Görmek Rüyalarda beyaz ve yeşil görmek hepimizin bildiği gibi hayra işarettir. Bu demek değildir ki her uykuya yatan rüya görecek ! zaten istihare dua ve namazdan oluşmaktadır. Burada önemli olan kişinin yapacağı işte kendisi için hayırlı olmasını düşündüğü işe karar verip veremem durumu olduğu için, istihare yaparak buna karar vermek istemesidir.İstihare kelime anlamı olarak hayırlı olanı Allah dan istemek olduğu için, müslümanlar olarak sürekli yapmamız gereken aslıda mudur. Yapacağımız işler ile ilgili olarak ister karar verelim ister vermeyelim Allah’dan o işin hakkımızda hayırlı olaması dilemektir. Eğer hakkımızda hayırlı değil ise o işten soğumayı isteriz. İstiharede aslında budur. Namaz ve Dua ile Allah’dan istemek. Rüya bunun neresinde dir peki, aslına bakılırsa Ne kuranda nede sünnete böyle renklerle yorum yapılan bir durum söz konusu değildir.Fakat toplumlarda rüya tabiri olgusu geliştiği için istihare de de rüya tabiri yapıla gelmiştir.Şunu NET bir şekilde söyliye biliriz ki ! İstiharede rüya gerekli değildir. Aslolan Namaz ve Dua dır.

Genel de insanlar önemli bir işe başlayacakları, evlenecekleri, okula gidecekleri yada ticarete atılacakları zaman istihare yapmaktadırlar. Bunun için namaz kılar ve istihare duasını okuyarak uykuya dalarlar; Ancak -buraya dikkat etmelisiniz- unutulan önemli bir husus var oda İSTİŞARE ! Evet tüm bunların öncesinde yapılması gereken ve aslolan istişaredir. İstişaremizi yapıp hala karar verme konusunda git geller yaşıyor isek, yapmamız gereken temiz ve salih bir kalple namaz ve dua ile Allah’dan hayırlısı istemek olacaktır. Zaten yapacağımız hayatımızın her anında bu isteğimizi diri tutmalı ve Rabbimizden hayırlısını istemeliyiz. Bunun böyle olmasını isteyen Allah dır. Oyüzden dir ki günde 5 vakit namazda Fatiha süresi okuruz. Fatiha süresininde rabbimizden bizleri doğru yola iletmesini hayırlı olana kavuşturmasını isteriz. Rabbena duasında  da hem dünyada hemde ahirette iyilik vermesini günde 5 vakit istemekteyiz.İşte istihare de olan aslında budur.Tek farklı bizim için önemli olan konuda karar veremememizdir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Siyah Renk Görmek

İstihare Rüyası denilen ve namaz ve duadan sonraki gece görülen rüyada kişi yaşadığı yada niyet ettiği işe rüya görebilir. Bu rüyalarda kimi zaman farklı renkler karşısına çıkar. İşte bu renklerden biri de Siyah dır. Normal zamanda görülen rüyalarda olsun, İstiharede olsun Siyah Renk  Görmek hayra yorumlanmaktadır. Makam, şan, şeref ve servet sahibi olmaya delalet ettiği söylenen siyah renk, asil duruşu, terbiyeli, eğitimli, zerafeti, soylu bir kişiye yorumlanmaktadır. Bir başka anlamı da sahip olunan dünya malının da çokluğunu göstermektedir.

İstihareye yatarsınız bazen hemen rüya görür bazende göremezsiniz, bazende gördüğünüz rüyayı hatırlayamazsınız. Burada önemli olan rüyayı görüp görmemek değildir. Önemli olan kalbinizde niyet ettiğiniz işle akalı olarak oluşan olum yada olumsuz durumun varlığıdır. Diğer zamanlarda görülen rüyalarda olduğu gibi istihare rüyasında da siyah renk görmek hayırlı olarak tabir edilmektedir. Bir kişi niyetine yatılmış ise asalete ve soyluluğa, bir işe niyet edilerek yatılmış ise zenginliğe yorumlanmaktadır. Şüphesiz ki hey şeyin en doğrusunu hakkıyla bilen yüce yaratandır.

İstihare rüyasında Siyah Renkli nesnelerle birlikte Görmek, görülen eşyalara göre değişen yorumları vardır. Bu yorumlar yapılırken kişinin niyeti ve beklentisi nedir onun bilinmesi gerekir, böylece rüya tabir edilebilir. Bu yorumu yapacak olan kişinin de işin ehli olması önem arz etmektedir. Bunun yanında yorum yapılırken eğer rüyada görülen siyah rengin yayında belirgin başka renklerde var ise yapılacak yorum buna göre değişebilir. Bazı yorumlarda rüyada beyaz veya yeşil birlikte görülürse o işin hayırlı olacağına, siyah ve kırmızı birlikte görülürse şer olacağına işarettiği şeklinde yorumlanmaktadır. Ancak şunu hatırlatmak isteriz istihare yapmadan önce yapılacak işle alakalı olarak mutlaka işin ehli, sizi tanıyan, sözüne ve fikrine değer verdiğiniz kişiler ile mutlaka istişare yapmalısınız.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Pembe Renk Görmek


İstihare konusunda bir çok alimin söylediği ve işaret ettiği en önemli husus istihare namazı ve duasından sonra kişinin on işle alakalı kendini dinlemesi ve karar vermesidir. Rüyalardaki görülen renkler bir işaretmiş gibi algılanıp yorumlansa da aslolan kişinin kendi hissiyatının ne olacağıdır. İstihareden sonra uykuda görülen temel renklerin yanında diğer renklerde görülebilmekte ve ne anlama geldiği yorumlanması istenmektedir. İstiharede Pembe Renk Görmek aslında direk olarak istihareyle bağdaştırılmaması gerekmektedir. Normal zamanlardaki rüya yorumlarıyla değerlendirildiği zaman Pembe Renk mutluluğu,sevgiyi, şevkati simgelediği söylenmektedir. Hiç kuşkusuz kişinin mutluluğunda kendi alacağı kararların yanında, imtihan olarak da karşına çıkacak olumlu olumsuz durumlar karşısında takınacağı tavırlara bağlıdır.

“Onlar ki, iman etmişler ve salih ameller işlemişlerdir, ne mutlu onlara, varacakları yer de ne güzeldir” (Rad Süresi 29 Ayet) Siz eğer imanınızdan emin amelleriniz de salihlerdeniseniz hiç şüphesiz  Allah’ın vaadi gerçektir.

İstiharede pembe renk görmek biraz da rüya sahibinin iç dünyasını yansıtan bir durumdur.Tam olarak istihare ile alakalı olup olmadığı söylenememektedir. Uykudan uyandıktan sonra hangi rüyayı görürseniz görün hangi renk çıkarsa çıksın, önemli olan sizin içinizde ve kalbinizde o işle ilgili olarak ne gibi hisler oluştu, bu hisler rüya görseniz de, görmeseniz de, uyusanız da uyumasanız da oluşabilir. Normal zamanlarda görülen rüyaların tabirinde pembe renk her ne kadar da sevgi, mutluluk gibi anlamları taşıyor olsa da, bunun yanında da rüyada pembe renkli bir eşyayı gören kişi her şeyi olmuş bitmiş gözüyle bakarak umursamadan bir hayat sürmek üzere olduğuna delalet ettiği şeklide yorumlayanlarda vardır.

Bu vesile ile bir kez daha hatırlatmakta fayda görmekteyiz; istihare Allah’dan hayırlısını en güzel şekilde istemektir. Allah bizlere kuran-ı kerimde sabır ve namaz ile kendisinden istememizi emretmektir. Bizlerde istihare yaparken namaz kılmalı, dua okumalı ve sabrederek istemeliyiz. Eğer karar vermişsek bir işe, o işin hakkımızda hayırlı olmasını dünyada ve ahirette karşımıza çıkarken hayırlı olarak çıkmasını Rabbimizden dilemeliyiz. Eğer karar vermemiş Allah’a dua ederken hakkımızda hayırlı ise kalbimizin ısınmasını, değil ise soğumasını istemeli, bir müddet geçtikten sonra o işle alakalı hissiyatıma bakmalıyız. Verdiğimiz kararımızın sonucu da sabretmeliyiz. Unutmamalıyız ki bu dünya imtihan dünyası, vereceğimiz kararlarda bizlerin cevapları dır. Bu cevapları verirken hayırlısı seçmeli, gerek istihare gerekse de İSTİŞARE  yaparak hayırlı olanı görmemiz gerekir.Burada istişare istihareden önce yapılması gereken bir durumdur. Kararlarına güvendiğiniz kişilere danışarak verilen kararın sizin istemediğiniz bir sonuçta olsa sabrederek uymak sizin hayrınıza olacaktır. Burada istişare yapacağınız kişiler konun hakimi olmalı, sizi ve işi bilmeli, evlilikle ilgi ise her iki tarafı da bilmelidir.
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstihare Renkleri Mavi


Renkler kişilerin iç dünyasını yansıttığı gibi, etrafımızı kuşatan her objenin bizdeki karşılığı oluşturur. Rabbimiz maddeye en güzel rengi vermiş, bizlere de o renkleri sevdirmiştir. Kuran-ı Kerimde; “Biz, Allah’ın boyasıyla boyanmışızdır. Boyası Allah’ınkinden daha güzel olan kimdir? Biz ona ibadet edenleriz” (deyin). (Baraka Süresi 138. ayet) buyurulmaktadır. Evet bizlerde eğer salih kulllarından olmak ve Allah’ın yardımını almak istiyorsak, Allah’ın boyasıyla boyanmalıyız.

İstihare rüyasında görülen renkler arasında olan ve zaman zaman görülen mavi renginde anlamı vardır. Mavi rengin hissettirdiği duyguya bakacak olursak; İnsanda  nezaketi, dinginliği ve huzuru çağrıştırmaktadır. İnsan masmavi gökyüzüne, engin denizlere baktığı zaman huzur bulur, iç dünyasına doğru derin bir yolculuğa çıkar.



Soru; İstihare Renkleri Mavi bize neyi işaret etmektedir ?

Cevap;  Rüyada görülen mavi renk, zihin berraklığa ve gelecek ile ilgili olarak daha umutlu bakmamız gerektiğine delalettir. Mavi renk anlamları arasında bilgelik, güveni, yaratıcılığı, sonsuzluğu çağrıştırmaktadır. İstihare rüyasında renk görmek önemli bir konu değildir. Peygamberimizi hadislerinden ve Kuran-ı Kerim deki ayetleri incelediğimizde önemli olan Allah’dan, İstihare Duası ve Kılınan İstihare Namaz ile karar vermekte zorlanılan işle alakalı olarak hayırlısı istemektir. İstihareden sonra eğer o işle alakalı istek varsa o işi yapabilirsiniz.

“Ey iman edenler! Sabır ve namaz ile Allah’tan yardım isteyin. Çünkü Allah muhakkak sabredenlerle beraberdir. ( Bakara Süresi 153. ayet)”

“Yeryüzünde rengarenk şeyleri de sizin için yaratmıştır. Bunda, öğüt alan kimseler için ibret vardır. (Nahl Süresi 13. Ayet)”
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Karışık Renkler Görmek


Sabır ve salat ile yardım isteyin! Ancak bu huşu duyanlardan başkasına ağır gelir. (Bakara Süresi 45. Ayet)



Önceki konularda da bahsettiğimiz gibi, istihare de aslolan Dua ve Namaz dır.  Rüyaya gelecek olursak karışık renklerin olduğu rüyalar genelde yorumlanmaz. Çünkü renklerin yorumu kişiden kişiye değişiklik gösterebilmektedir. Birbirine yakın ve uyumlu renklerin görülmesi hayra  yorumlanırken, birbiriyle uyumsuz zıt renklerin beraber görülmesi iyi yorumlanmaz. Bu gibi durumlarda karar vermek için en doğru yol istişare yapmak olacaktır.

“Yine onlar Rablerinin (davetine) koşarlar, namazı hakkını vererek eda ederler, toplumsal işlerini aralarında danışma yoluyla görürler ve kendilerine rızık olarak verdiklerimizden harcarlar.” Şura Süresi 38. Ayet
+9 oy
 
Merhaba. Sevdiğim insan için istihare namazı kılıp rüyasına yattım. Rüyamda alışverişteydim krem rengi gördüm. Gri renklerde bir kedi gördüm gözleri yeşildi. Ve kapalı bir kız gördüm benim yaşlarımda gözleri yeşildi. Sevdiğim insan ve aile gayet muhafazakar olduğu için kapalı kız görmüş olabilirim bu arada ben kapalı değilim.
+8 oy
Eroglues Rüyazede (2.1k puan)  
Ben cok yattigim halde hic gormedim daha doğrusu hatırlamıyorum ve baskasini yatirmak zorunda kaldim. Genelde cok rüya goren birisiyim
+7 oy
Eroglues Rüyazede (2.1k puan)  
Bazi renkler dışında gorulen renkler karışık ruya olarak geçiyor yanlis bilmiyorsam
Sari beyaz yesil (hayirli)
Siyah kırmızı (hayirsiz)
Bunun dışındaki renkler karisik ruya olarak diye hatırlıyorum
+6 oy
 
Mrb istihare ruyasinda yesil pasta kutusu gordum  icinde yas pasta. Bir tablo sanki karisik rengler gordum hep kare kare sekli bi tabloda ama siyah lacivert kahverenk. Renkler yokdu. Ve ates gordumm
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rüyanın başı hayırlı görünüyor ancak kafan karışık ve sanki anılara takılıyor gibisin.
+5 oy
 
Merhabalar ben bir işe girecem ama bu işe girerken elimdeki işimi bırakmam gerekiyor yeni isim için istihareye yattım ve rüyamda beyazla birlikte siyah renk gördüm tekrar tekrar aynısını gördüm bilen varsa aciklarsa çok sevinirim
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
kalbinde olana göre hareket edebilirsin. hem olumlu hem olumsuz görmüşsün 1-3-5-7-11 tekrar edebilirsin istihareyi renklerle sonuç alamazsan yada rüyayla uyandığın zaman kalbine doğan ne ise ona göre hereket etmen tavsiye edilmiştir.
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
karışık demektir uumut var ama olumsuzlukta var tekrar edebilirsin  1-3-7-11 defa yapılabilir. sonuç alamazsan kalbine ne doğdu ise onu yap. ancak önemli oln isthare değildir. istişaredir yanibüyüklerinle yada bilenlerle danışmandır hz peygamber anuşmayı üstün tutar.
+4 oy
 
Evlilik için istihareye yattım ilkin siyah içi beyaz bir şey veriyorlar bana şeker bu al diyorlar alıyorum ama diyorum bu pis bozulmuş gibi tiksinerek tutuyorum sonra yanımda ailemden birinin elinde siyah odun parçaları gibi birşeyler tutuyor

İkinci defa uyudum tavuk ızgara pişiriyordum

Üçücü defa uyuduğumda ise deniz ve günbatımı gördüm güneş sarı kırmızı ve turuncu oldu orada benim resmimi çekmek istediler ben kapalıyım örtülüyüm yani bikini giyip poz vermemi istediler çok sevdim orayı manzara çok güzeldi ama resim çekemeden uyandım
+1 oy
 
Mor renk görmek ne demek
Rüyamda düğün gibi bir yerdeydim gelen bütün kızlara mor renk kısa bir elbise veriyorlardı kızlarda o elbiseleri giymişti bende gittim giydim ablam ve kuzenim de giymişti
+1 oy
Ary3 Rüyazede (1.2k puan)  
Rüya yorumlayıcısı olmayıp böyle bilgi rüyaların altına yorum yazıp puan toplamak sorun olur mu 400 puanım var sadece rüya yazmam lazım
+1 oy
Ary3 Rüyazede (1.2k puan)  
Rüya yorumlayıcısı değilim ama böyle bilgi rüyaların altına yorum yazıp puan toplamak sorun olur mu 400 puanım var sadece rüya yazmam lazım

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

288 Aktif
0 Üye ve 288 misafir
Bugün : 1255
Dün : 13860
Toplam : 47841684
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...