Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+15 oy
8.7k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada Kılıç Görmek

Rüyada kılıç görmek, güvende olmaya yorulmaktadır. Rüyayı gören kişinin kötülüklerden, kazadan ve beladan her zaman korunacağına delalet eder. Ayrıca rüya sahibinin mal ve mülk sahibi olacağı manalarına gelir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

187 Yorum

+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Danyal (A.S.) buyurmuştur ki: Rüyada kınında kabzasız kılıç görmek; zevceyle, çekilmiş kılıç görmek ise; yerine getirilecek emirle yorumlanır. Kılıcını kınından çekenin, bir evladı olur. Dolayısıyla kılıcın ucu, babayı ve amcayı temsil eder. Kılıcın yüzü annenin, teyzenin ve halanın sembolüdür. Rüyada kılıcını sağa sola sallayarak tek başına düşmanla dövüştüğünü görmek, düşman üzerine galip gelmeye, nusret ve zafer anlamına gelir. Rüyada kılıç cesaret, kuvvet, nüfus, mevki olarak yorumlanır.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
güç kudret söz ve evlat
+10 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmenin bazı tabircilere bir başka yorumlarına göre ise daha farklı anlamlandırılmaktadır. Bir rüya tabircisi, bu rüyayı hayatın başarı ve zaferlerle dolu olacağına yormaktadır. Rüya sahibinin makam sahibi şanslı ve şerefli vazifelere atanacağına işaret eder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç kuşanmak
Rüyada kılıç kuşanan, işinde yükselir ve yüksek makama erişir. Bele kılıç kuşanmak; hayırdır. Mevkiiyle yorumlanır. Bir padişahın kılıç kuşanması, o idarecinin zafer elde etmesidir. Kılıç kuşanmak ehli için önemli bir memuriyete, diğerleri için fayda demektir. Devlet idarecileri tarafından beline kılıç kuşanıldığını gören, güç sahibi olur.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıçla yaralamak
Kılıçla birine vurduğu halde, vurulan yerde bir yara yahut darbe izi meydana gelmediğini görmek, birine fazla etkisi olmayacak söz söylemeye tabir edilir. Kılıcıyla vurduğu şahsın bir organını düşürdüğünü gören, o zatın akrabasıyla ayrılığa sebep olacak tartışmada bulunur.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık diyor ki; Rüyada Kılıç görmek; evlat, memuriyet, hak, menfaat, mal ve galibiyet anlamına gelir. Bir rivayete göre kılıç, kuvvetli ve doğru kararlar alabilen bir zat demektir. Kılıcını birine vurmak kastıyla kaldırıp, başının üzerine koyan; çok meşhur olur. Birine fenalık yapmak istiyorsa, bundan vazgeçer. Kılıcıyla birine vurup, onu vurduğu yerde bırakan; kadınlara iyilik eder.
Kılıç darbesinin zarar vermediğini gören; biri hakkında konuşur fakat tesiri olmaz. Kılıcının bağının uzayarak yerlerde süründüğünü gören, vazifesinden bıkıp usanır.
Kılıç bağının kopması; memur için azl, tüccar için zarar, umum içinde keder ve hasardır. Kılıç üzerinde pas gibi bir keder veya noksan görmek; rüya sahibi için itibar kaybıdır. Bir rivayete göre, faydasız evlada ve işlerin bozulmasına işaret eder.
Kendisine birçok kılıçlar verildiğini gören, zengin olur. Kılıcını kınından kolaylıkla çeken, salih ve muti yani iyi, dindar ve uysal bir evlada kavuşur. Kılıcının kınıyla beraber kırıldığını ve vurduğu adamdan kan çıktığını gören; o şahsa sebepsiz yere zulmeder. Akan kandan, vuranın elbisesine bulaşırsa; haramdan mal elde eder yahut haram yemekle haksız yere suçlanır. Elinden kılıcı alınan makamını veya malını kaybeder. Kılıcını beline sağlam bağlayan çok yaşar.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir'ül Mağribi diyor ki: Rüyasında altından bir kılıcı olduğunu gören; büyüklerden menfaat sağlar. Demir kılıç; iş hayatında kuvvet ve nüfuzdur. Bakırdan, tenekeden veya adi demirden kılıç görmek; iyi değildir. Kalay yahut kurşundan kılıca sahip olan, kıymetli bir kadından hayır ve fayda görür.
Kılıcının çeşitli mücevherlerle süslü olduğunu görmek; ulema tarafından hayır ve bereket husulüdür. Âlimlerden fayda sağlamaktır. Rüya sahibinin ilmi ve şerefi artar. Tahtadan kılıç; işlerde bozukluktur. Kiremitten kılıcı olduğun gören, büyük kadınlardan menfaat sağlar. Kılıcının ortadan bağlı olduğunu gören, bir şahsa hizmet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elinde düsmaninin kilicindan daha uzun bir kiliç oldugunu gören kimse, düsmanina galip gelir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İsmail El Eş-as şöyle diyor: Sağ ve sol tarafına iki kılıç takan ehilse, iki vazife sahibi olur. Ehil değilse, iki evlada işarettir. İki ağızlı kılıç; nüfuzla yorumlanır. Kendisine bir kılıç verilen sözünü dinletir; büyük makam elde eder. Kılıcı parlayan, büyüklerden hürmet görür.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger birine vurmak için kaldirmis ise, bundan vazgeçer.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Karısına kını içinde kılıç verdiğini görenin, bir kızı olur. Karısından kılıç almak ta böyledir. Tahta kılıç; asi ve münafık evlada, kurşundan kılıç; zahmetli çocuğa, sarı dökmeden kılıç; servete, demirden kılıç; yiğitliğe delalet eder. Kılıcı kınından çeken ve parladığını gören; doğruyu söyler, işitenler bundan memnun olur. Paslı kılıç ise bunun zıddıdır. Elinde kaldırılamayacak kadar ağır kılıç gören, takat getiremeyeceği ağır bir söz işitir. Kılıçla taşa vurup yardığını gören; münafıklara (Müslüman gibi görünen gizli kâfir) karşı tesirli sözler söyler. Çekilmiş kılıç gören, davası varsa kazanır. Çekilmiş bir veya birçok kılıçla beraber şiddetli bir rüzgâr görmek; orada kolera, veba gibi hastalıkların ortaya çıkacağına işaret eder. Kılıçla oynamak; düzgün konuşmakla ve siyasetle tabir olunur. Elindeki kılıçla sağa sola vurup zarar veren, halkı rencide edecek sözler söyler. Birine kılıçla vuran, ona sözle eziyet eder. Yerde veya herhangi bir mahalle konulmuş kılıcı alan, hakkını arar ve bulur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kılıç, çocuğa, devlet reisine ve mülke işâret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin kirildigini görmek, anne veya teyzesinin veya halasinin ölümünü işaret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger rüyayi gören garip bir kimse olursa, hanim veya çocugunun asil ve necip olmasina işarettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazi tabirciler, onun teyzesi veya anasi ölür dediler.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eger asil olmazsa kendisinde süphe olan bir maldir, yahut zevce ve çocuk alçak bir nesilden olur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kiliç askisi iyi bir memuriyettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazi tabirciler, onun teyzesi veya anasi ölür.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
El Salimi şöyle diyor: Harp niyeti olmadığı halde yalın kılıç olduğunu gören, evlada yahut ta eşe nail olur. Yalınkılıç birini vuran, o kimsenin aleyhinde konuşur. Vurduğu yerden kan çıkmazsa, hakkında konuşulan zat bu sözlerden faydalanır.
Bir rivayete göre vuran, vurduğu adamın malından çalar. Yalınkılıç birine vurup boynunu kesen, onun borcunu öder. Birinin kendisine vurup, azasını düşürdüğünü gören; ailesinden ayrılarak uzağa gider. Şayet kesilen organ vücuttan ayrılmazsa, kısa bir yolculuk yapar. Selametle döner.
Bir kimsenin kendisini kılıcıyla dürttüğünü gören, onunla akrabalık kurar. Kılıcı kınından çekmekte müşkülat çeken, birine söz söylemek ister ama buna muktedir olamaz. Kılıcının kırıldığını, attığını, çalındığını, rehin ettiğini, alındığını, sattığını, düştüğünü, ödünç verdiğini vb. görmek; şunlarla tabir olunur. Azl, galibiyet, para cezası, musibet, makam kaybı, kudrette noksan. Yalınkılıç olduğunu gören, bulunduğu vazifeye layık değildir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır. Kılıçla vurmak bir arkadaşınızın yardımına koşacaksınız demektir.
Nablusiye göre: Rüyada görülen kılıç, çocuk ve sultandır. Kılıç kabzasının başındaki gümüş ve kılıcın namlusu, çocuktur.
Bir kimse rüyada kılıç taktığını görse, büyük bir vilayete vali olur. Kılıcının ağırlaştığını ve kendisini yere doğru çektiğini gören kimse, valiliğinde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder. Eğer kılıcının askısını kesildiğini görse, bulunduğu memuriyetten azledilir.
Rüyada görülen kılıç, askısı iyi bir memuriyettir. Bir kimse rüyada hanımının kendisine veya kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiğini görse, erkek bir çocuğa nail olmasına delalet eder.
Bir kimse hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görse, hanımı bir kız çocuğu doğurur. Hanımı kendisine kını içinde bir kılıç verse, o kimse hanımından erkek bir çocuğa nail olur.
Bir kimse rüyada, demir, bakır, kalay ve ağaçtan dört kılıç taktığını görse, dört tane erkek çocuğunun olmasına, demir kılıç, onlardan birinin şecaatli, cesur ve bahadır olmasına, bakır kılıç onlardan birisinin zengin ve rızıklı olmasına, kalay kılıç, onlardan birisinin kadın ahlaklı namert birisi olmasına ve ağaç kılıç da onlardan birisinin münafık olmasına delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bekâr birinin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine işâret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir başka rivayete görede: Rüyada görülen kiliç çocuktur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıcın namlusunun kırıldığını görmek, hizmetçinin ölümü ile tâbir olunur.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıcını kınından çekip çıkarsa, hâlbuki kılıcının demiri kirli ve paslı olsa, o kimsenin hanımı erkek bir çocuk doğurursa, o çocuk çirkin olur. Kılıcı kınının içinde kırılsa, o kimsenin çocuğu anası karnında ölür.
Kılıcını kınından çıkardığını görse, hâlbuki o kimsenin hanımı hamile Olsa, o kimsenin insana söylemek için hazırladığı söze delalet eder.
Kılıç, keskin, safi ve berrak olsa, o kimsenin söyleyeceği söz haktır. Ve o sözde tatlılık da vardır. Kılıç berrak ve temiz olmayıp kirli ve paslı olsa, onun söyleyeceği söz batıldır ve onda tatlılık yoktur. Eğer kılıç ağır olsa, o kimse takat getirilemeyecek ağır bir söz söyler.
Kılıcı gedikli olsa, o kimsenin arzusunu söyleyemeyecek bir durumda lisanının bozukluğuna delalet eder. Elinde kınından çıkarılmış bir kılıç olduğunu ve kendisinin de bir dava ve düşmanlığı olsa, haklılığına delalet eder.
Bir kimse kendisine bir kılıç verildiğini görse, zevceye delalet eder. Zira Lokman (A.S.), «Kadın kılıç gibidir. Görmez misin görünüşü ne güzel ve eseri ne çirkindir» buyurmuştur.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
beğenmesine ve onunla uğraşmasına delalet eder.
Bir kimse kılıcını sıyırdığını görse, o kimsenin halktan şahit isteyeceğine ve halk tarafından da lehine şahitlik yapılacağına delalet eder.
Bir kimse rüyada kendisini Müslüman şehrinde sağa ve sola kılıç sallayarak saldırdığını ve vurduğunu görse, o kimsenin helal olmayan şeyleri konuşmasına ve rastgele meşru olmayan şeylere dil uzatmasına ve sarkıntılıkta bulunmasına delalet eder.
Rüyada bir tarafa konulmuş kılıç görmek, çok harpçi bir adama delalet eder. Bir kimsenin rüyada kılıcının kınının kırıldığını görmesi o kimsenin hanımının vefat etmesine delalet eder.
Bir kimse kılıçsız kın taktığını görse, o kimse üzerine bir emaret alır. Kılıcının kabzasının kırıldığını gören kimsenin babası veya amcası vefat eder Bazı tabirciler, onun teyzesi veya anası ölür, dediler. Kılıcının namlusunun kırıldığını görse, tabir hizmetçisine döner.
Bazı tabirciler, kılıç, rüya hırs ve gazasına, işlerinin çetinliğine delalet eder, dediler.
Kılıç yuttuğunu gören kimse, düşmanının malını yer. Kılıcın kendisini yuttuğunu görse, o kimseyi yılan sokar. Kılıç fitneye, kını da kadına delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Beline kiliç kusandigini gören, büyük bir ise girer.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç ile oynayan kimse bir memuriyetle ilişkisi varsa o kimsenin maharetine, eğer hatiplikle bir ilgisi varsa, fesahat ve belagatine, çocukla bir ilgisi varsa, çocuğunu
Rüyada kılıcın kını kırılsa ve kılıç sağlam kalsa, rüya sahibinin hamile olan hanımının ölmesine ve çocuğunun sağ olarak kurtulmasına delalet eder.
Kılıç kırılsa kını sağlam kalsa, zevcesinin kurtulup karnındaki çocuğun ölmesine delalet eder. Kılıç kınıyla beraber kırılsa, rüya sahibinin hanımı çocuğu ile beraber ölür.
Kılıç ve bıçakla kınları, ayakkabı ile kalıbı gibi her şeyin kını, erkek ve hanımı ile tabir edilir.
Bir kimse kılıcıyla bir insanı dövdüğünü görse, o kimse lisaniyle o insana musallat olur.
Rüyada kılıçta görülen gedik, söz ve cevapta acizliktir. Bekâr kimsenin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine delalet eder.
Elinde camdan bir kılıç olduğunu gören kimsenin hanımı hamile ise, uzun ömürlü olmayan bir çocuk doğurur.
Elinde düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu gören kimse, düşmanına galip gelir.
Kılıcının körlenip kesmediğini görmek sözünün dinlenmez olduğuna delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Adi bakirdan, demirden veya tenekeden kiliç görmek iyi degildir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada birisinin kendisine kılıç çektiğini görse, eğer o adam malûm bir adamsa, o adam kendisine söylemek için bir söz hazırlar. Eğer o kimseye kılıçla vursa ve ondan kan çıkmasa, vuranın ona söyleyeceği söz haktır.
Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir. Kılıç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, hâlbuki kan çıksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur.
Bir kimse kılıçlarına benzemeyen büyük bir kılıç görse, fitnenin çıkmasına, elindeki kılıç havaya batsa yahut göğe çıksa veya elinden denize atsa, fitnenin sönmesine delalet eder.
Bir kimse elinde bir kılıç olduğunu ve kılıcım sıyırdığını görse, ancak, kimseyle harp halinde olmasa o kimse devlet ve saltanata yahut bir çocuğa ya da bir erkek kardeşe nail olur. O kılıçla harp halinde bulunsa, birisine söz hazırlamakla meşgul olur. Kılıcıyla birisini vursa, vuran kimse vurduğu miktarca vurulan kimse aleyhinde söz söyler.
Bir kimse rüyada birisine kılıcıyla vurduğunu ve bu vurma sebebiyle o kimsenin eli, uyluğu, ayağı veya bir azasının kesildiğini görse vurulan ile çocuğu yahut erkek kardeşi ya da bunlardan başkaları ile aralarını açacak, sevgi ve münasebetlerini kesecek bir sözün vuran tarafından söylenmesine delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kılıç, çocuğa devlet reisine ve mülke delâlet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Tahta bir Kilici oldugunu görenin isleri bozuk olur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç keserse, vuran vurulana galip gelir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin kabzasinin kirildigini gören kimsenin babasi veya amcasi vefat eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kedisine bir çok kiliç verildigini gören, zengin olur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilici ile birine vurdugunu ve Kilicin vurulan yerde kaldigini gören, kadinlara iyilik eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıçla bir insanın boynunu vursa ve boynunu vücudundan ayırsa, boynu kesilen kimse kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa nail olur.
Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasından birini kestiğini görse, vurulanın uzak bir yere yolculuk yapmasına delalet eder. Vurmasıyla vurulanın azalarından birisini ayırsa, vurulanın nesli çok olur ve şehirlere dağılırlar.
Bir kimse kendisini münakaşa etmeksizin birisinin vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalık meydana gelir.
Kılıç, rızka da delalet eder. Bazen da kılıç, mülke veya ilme delalet eder. Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil ve necip olmasına delalet eder. Eğer asil olmazsa kendisin de şüphe olan bir maldır yahut zevce ve çocuk alçak bir nesilden olur.
Bez dokuma tezgâhını görmek, doğru yoldan dönmeye ve taka getirilemeyen şeylere delalet eder.
Molla Cami'ye göre Rüyada görülen kılıç çocuktur. Bir kimse rüyada kılıç taktığını görse, büyük bir vilayete amir olur. Kılıcının ağırlaştığını ve kendisini yere doğru çektiğini gören kimse, amirliğinde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder. Eğer kılıcının askısının kesildiğini görse, bulunduğu memuriyetten azledilir. Rüyada görülen kılıç askısı iyi bir memuriyettir. Bir kimse rüyada hanımının kendisine veya kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiğini görse, erkek bir çocuğa nail olmasına işarettir. Bir kimse hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görse, hanımı bir kız çocuğu doğurur. Hanımı kendisine kını içinde bir kılıç verse, o kimse hanımından erkek bir çocuğa nail olur. Rüyada bir tarafa konulmuş kılıç görmek, çok şarapçı bir adama işarettir. Bir kimsenin rüyada kılıcının kininin kırıldığını görmesi o kimsenin hanımının vefat etmesine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıçla vurmak
Bir insana husumet duymaksızın kılıçla vuran, o zatın şöhretine vesile olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
rüyada kılıçla savaşmak
Savaş için kılıç çeken, hasmını (düşmanını) düşürmek gayesiyle söz söyler.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç almak
Yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görse, hakkı aradığına ve onu bulacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıcın Kırıldığını Görmek
Rüya sahibinin aile büyüklerinden olan ve birinci derece yakın erkeklerden birini kaybetmesine alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Savaştığını Görmek
Rüya sahibinin tüm rakiplerini geride bırakacağına ve işinde büyük başarılara imza atacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Tuttuğunu Görmek
Rüyada kılıç tutmak, meydan okumak anlamına gelmektedir. Rüya sahibinin korkusuz ve cesaretli yapısına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Yaralandığını Görmek
Rüyasında kılıçla vurulan kişi, kim tarafından kılıç yarası alırsa o kişinin uzaklara giderek oraya yerleşeceğine yorulmaktadır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kılıçsız kın taktığını görse, o kimse üzerine bir emanet alır. Kılıcının kabzasının kırıldığını gören kimsenin babası veya amcası vefat eder. Bazı tabirciler, onun teyzesi veya anası ölür, dediler. Rüyada kılıç ile oynayan kimse bir memuriyetle ilişkisi varsa o kimsenin maharetine, eğer çocukla bir ilgisi varsa, çocuğunu beğenmesine ve onunla uğraşmasına işarettir. Kılıç kırılsa kını sağlam kalsa, zevcesinin kurtulup karnındaki çocuğun ölmesine işarettir.
Kılıç ve bıçakla kırılan, ayakkabı ile kalıbı gibi her şeyin kını, erkek ve hanımı ile tabir edilir. Bekâr kimsenin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine işarettir. Elinde düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu gören kimse, düşmanına galip gelir. Kılıcının körlenip kesmediğini görmek sözünün dinlenmez olduğuna işarettir.
Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir. Kılıç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, hâlbuki kan çıksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur. Kılıçla bir insanın boynunu vursa boynu kesilen kimse kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa nail olur. Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasından birini kestiğini görse, vurulanın uzak bir yere yolculuk yapmasına işarettir.
Vurmasıyla vurulanın azalarından birisini ayırsa, vurulanın nesli çok olur ve şehirlere dağılırlar. Bir kimse kendisini münakaşa etmeksizin birisinin vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalık meydana gelir. Kılıç, rızka da işarettir. Bazen de kılıç, mülke veya ilme işarettir. Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil ve necip olmasına işarettir. Eğer asil olmazsa kendisinde şüphe olan bir maldır yahut zevce ve çocuk alçak bir nesilden olur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek
Memuriyete, hak ve menfaate, mal ve dünyalığa, güç ve kuvvete, sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye;
Kabzasız, kını içinde görülen kılıç evin hanımına,
Kılıcı kınından çekmek çocuğa,
Kınından çıkarılmış kılıç emri ifa etmeye,
Kılıcı çekip başı üzerine kaldırmak yüksek bir makama yahut birine zarar vermek isteyip bundan vazgeçmeye,
Kılıçla birine vurup, kılıcı vurduğu yerde bırakmak kadınlara iyilik ve ikramda bulunmaya,
Kılıçla birine vurup, onun bir organını koparmak, vurduğu kişinin bir yakını ile aralarında ayrılığa sebep olacak bir durumun meydana gelmesine,
Kılıç bağının gevşeyerek, kılıcın yerde sürünmesi iş ve meslekte bıkkınlık hâsıl olmasına,
Kılıç bağının kopması tüccar için zarara, memur için görevden alınmaya, diğerleri için keder ve üzüntüye,
Birine düşmanlık duymaksızın kılıçla vurmak onun şöhret bulmasına sebep olmaya,
Kılıcı çekerken kınının kırılması eşinin doğum yaparken ölmesine, evli değilse itibar kaybetmeye,
Kılıcın kınıyla birlikte kırılması yahut onunla vurduğu kimseden kan çıkması sebepsiz yere birine haksızlık ekmeye
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kiliçsiz kin taktigini görse, o kimse üzerine bir emanet alir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başkasının Elinde Kılıç Görmek
Rüyada başkasının elinde kılıç görmek, rüyayı gören kişinin kararlı yapısına işaret etmektedir. Kişinin her zaman son sözü söyleyen ve sözünden dönmeyen bir yapısı olduğu anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Çiçeği Görmek
Rüyada kılıç çiçeği görmek, rüya sahibinin işinde farkındalık yaratıp rakiplerinden öne geçeceğine, makam sahibi olacağına, kazancının artacağına yorulur. Rüyayı gören kişinin sorunlarının son bulacağı demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek, kişinin güvende olduğu demektir. Bu kişi hak tarafından kötülüklerden, kötü insanların şerrinden, merhametsizlerden, kazadan ve beladan korunur hem de her zaman uzak olacağı anlamına gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek
Memururiyete, hak ve menfaate, mal ve dünyalığa, güç ve kuvvete, sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye; Kabzasız, kını içnde görülen kılıç evin hanımına, kılıcı kınından çekmek çocuğa, kınından çıkarılmış kılıç emri ifa etmeye, kılıcın kını içinde kırılması çocuğun ana karnında ölmesine, Kılıcın ucunun kırılması baba, amca ya da bunların yerini tUtan birinin vefat etmesine, Kılıcın yüzüğün kırılması anne, teyze veya halanın vefatına, Kılıcı çekip başı üzerine kaldırmak yüksek bir makama yahut birine zarar vermek isteyip bundan vazgeçmeye, Kılıçla birine vurup, kılıcı vurduğu yerde bırakmak kadınlara iyilik ve ikramda bulunmaya, kılıçla birine vurduğu halde, vurulan yerde bir yara yahut darbe izi meydana gelmediğini görmek, birine fazla etkisi olmayacak söz söylemeye, Kılıçla birine vurup, onun bir organını koparmak, vurduğu kişinin bir yakını ile aralarında ayrılığa sebep olacak bir durumun meydana gelmesine, Kılıç kuşanmak ehli için önemli bir memuriyete, diğerleri için faydaya, Kılıç bağının gevşeyerek, kılıcın yerde sürünmesi iş ve meslekte bıkkınlık hasıl olmasına, Kılıç bağının kopması tüccar için zarara, memur için görevden alınmaya, diğerleri için keder ve üzüntüye, Birine düşmanlık duymaksızın kılıçla vurmak onun şöhret bulmasına sebep olmaya, Kılıcı çekerken kınının kırılması eşinin doğum yaparken ölmesine, evli değilse itibar kaybetmeye, Kılıcın kınıyla birlikte kırılması yahut onunla vurduğu kimseden kan çıkması sebepsiz yere birine haksızlık ekmeye, çıkan kan kılıc
Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır. Rüyada kılıç kuşanmak, işinizde yükseleceğinize ve yüksek makama erişeceğinize işaret eder. Kılıçla vurmak bir arkadaşınızın yardımına koşacaksınız demektir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasinda Kilicini çekip basi üzerine kaldirdigini gören, büyük bir ün kazanir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cesaret, kuvvet, nüfus, mevki olarak yorumlanır.
Danyal aleyhisselama göre; rüyada kınında ve kabzası olmayan kılıç görmek, kadin ile, kinindan cekilmis kilic görmek koca ile tabir olunur. Kılıcının kınında kirildiğini görmek, evladinin anne kanunda ölecegine, annesinin kurtulacağına delalet eder.
Kılıcın uçunun kirildiğini görmek, baba veya amcasinin veya akrabadan bir yakinin ölecegine işarettir. Kilicin ucu baba ve amca ile tabir olundugu için, orada olacak herhangi iyi veya kötü bir olay onlara nispet edilir. Kilicinin kirildiğini görmek, anne veya teyzesinin veya halasinin ölümünü gösterir. Kiliç da bunlarla tabir olundugu için, burada görülecek herhangi bir olay da iyi veya kötü olarak onlarla tabir olunur.
Rüyasinda Kilicini çekip basi üzerine kaldirdiğini gören, büyük bir ün kazanir. Eğer birine vurmak için kaldirmis ise, bundan vazgeçer. Kilici ile birine vurdugunu ve Kilicin vurulan yerde kaldiğini gören, kadinlara iyilik eder. Kilici ile birine vurdugunu, fakat Kilicin kesmeyip ona tesir etmediğini gören, biri hakkinda söz söyler ise de bu söz ona tesir etmez. Birine Kilici ile vurup bir yerini kestigini ve yere düstügünü görmek, o kişinin akrabasi ile aralarinda bir ayriliga sebep olacak bir olayin geçecegine delalet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin kayisinin uzadigini ve yerde sürüklendigini gören, bulundugu isten bikar.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicin kini ile birlikte kirildigini görenin karisi ve çocugu ikisi birden vefat eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Beline kiliç kusandiğini gören, büyük bir ise girer. Kilicinin kayisinin uzadiğini ve yerde sürüklendiğini gören, bulundugu isten bikar. Kiliç kemerinin kisa oldugunu gören, çalistigi iste sebat etmez. Kiliç kayisinin kopmasi, memur için isinden ayilmasina, tüccar için zarara, digerleri için ise sikintiya delalet eder.
Bir insansa tanimadigi halde kiliçla vurdugunu gören, o kişinin ününün artmasina sebep olur. Kilicinin üzerinde pas veya egrilik oldugumu görmek, Kilicin sahibine veya rüyayi görene itibar eksikligine ve sözünün geçmeyecegine delalet eder. Bir rivayete göre de islerinin aksi gitmesine işarettir.
Ibm-i Kesire göre; rüyasinda Kilicini çekerken kininin kirildiğini görenin karisi hamile ise dogururken vefat eder. Eger evli degilse, itibari kirilir. Eger bir iste ise isinden ayrilir. Kedisine bir çok kiliç verildiğini gören, zengin olur. Kilicini kinindan kolaylikla çektigini görenin kendisine itaatli bir çocugu olur. Kilicin kini ile birlikte kirildiğini görenin karisi ve çocugu ikisi birden vefat eder. Birine Kilici ile vurdugunu, fakat vurdugu yerden kan akmadiğini gören, o kimseye sebepsiz olarak kötülük eder. Çikan kandan vuran adamin elbisesine kan bulasirsa, haram mala ve malinin elinden çikacagina delalet eder. Kilicini saglam olarak beline bagladiğini gören çok yasar.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir’ül-Magribiye göre; rüyasinda altindan bir kilici oldugunu gören, büyüklerden menfaat görür. Demirden Kilici oldugunu görenin isi ve emri kuvvet bulur. Adi bakirdan, demirden veya tenekeden kiliç görmek iyi degildir. Kalay ve kursundan kilici oldugunu gören, asil bir kadindan hayir ve menfaat görür. Kilicinin çesitli kiymetli taslarla süslenmis oldugunu görmek, alimler tarafindan hayir ve bereket gelecegine delalet eder. Rüya sahibi eger memursa seref ve itibari artar. Tahta bir Kilici oldugunu görenin isleri bozuk olur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kiliç çocuktur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ismail El-Esasa göre; rüyasinda iki Kilici olup birini sag ve ötekini sol tarafina takinmis oldugunu gören, iki is sahibi olur. Kilicinin iki agzi oldugunu görmek, emrinin geçerli olduguna, bir devlet büyügünün beline kiliç kusandiğini görmek, hükümet tarafindan kuvvet ve kudret gelecegine; kendisine bir kiliç verildiğini görmek, emrinin yerine getirilecegine ve sözünün geçecegine; kilicinin parladiğini görmek, büyüklerden saygi görecegine delalet eder.
Rüyada kaç kiliç kusanirsa, o kadar kadinla evlenir. Elinde kaldiramayacak kadar agir bir kiliç oldugunu gören, çok agir ve kötü sözler isitir. Bir kiliçla tasa vurup tasi yardiğini görmek, sözle düsmanlarini alt ettigine, elinde çekilmis kiliç oldugunu görmek, düsmanlarina karsi üstün olacagina delalet eder. Bir yerde asili duran veya yerde bulanan bir Kilici oradan aldiğini görmek, hakkini arayip bulacagina ve alacagina; kiliç ile oynadiğini görmek, siyasete girecegine; elindeki kiliçla saga sola vurup etrafındaki esyaya zarar verdiğini görmek, halki incitecek sözler söylemege işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin kirildiğini, elinden düstügünü, veya zorla elinden alindiğini, veya kendisinin firlatip attigini, veya çaldirdiğini, yahut rehin verdigim, veya birine muvakkaten verdiğini, veyahut sattigini görmek, on sekilde tabir olunur: Kovulma, akraba ölümü, üstünlük, para cezasi, düsmanlik, eksiklik, çocuk ölümü, bosanma, hizmetçi ölümü, kudretsizlik. Bir başka rivayete göre de: Rüyada görülen kiliç çocuktur. Bir kimse rüyada kiliç taktigini görse, büyük bir vilayete amir olur.
Kilicinin agirlastigini ve kendisini yere dogru çektiginl gören kimse, amirliginde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder. Eger kilicinin askisinin kesildiğini görse, bulundugu memuriyetten azledilir. Rüyada görülen kiliç askisi iyi bir memuriyettir. Bir kimse rüyada haniminin kendisine veya kendisinin hanimina bir kiliç namlusu verdiğini görse, erkek bir çocuga nail olmasina işarettir. Bir kimse hanimina kini içinde bir kiliç verdiğini görse, hanimi bir kiz çocugu dogurur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıçla vurmak bir arkadaşınızın yardımına koşacaksınız demektir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hanimi kendisine kini içinde bir kiliç verse, o kimse hanimindan erkek bir çocuga nail olur. Rüyada bir tarata konulmus kiliç görmek, çok sarapçi bir adama işarettir. Bir kimsenin rüyada kilicinin kininin kirildiğini görmesi o kimsenin haniminin vefat etmesine işarettir. Bir kimse kiliçsiz kin taktigini görse, o kimse üzerine bir emanet alir. Kilicinin kabzasinin kirildiğini gören kimsenin babasi veya amcasi vefat eder. Bazi tabirciler, onun teyzesi veya anasi ölür. dediler. Rüyada kiliç ile oynayan kimse bir memuriyetle iliskisi varsa o kimsenin maharetine, eger hatiplikle bir ilgisi varsa, fesahat ve belagatina, çocukla bir llgisi varsa, çocugunu begenmesine ve onunla ugrasmasina işarettir. Kiliç kirilsa kini saglam kalsa, zevcesinin kurtulup karnindaki çocugun ölmesine işarettir. Kiliç kiniyla beraber kirilsa, rüya sahibinin hanimi çocugu ile beraber ölür. Kiliç ve biçakla kinlan, ayakkabi ile kalibi gibi her şeyin kini, erkek ve hanimi ile tabir edilir. Bekar kimsenin rüyada kilicini kinina koymasi, evlenmesine işarettir. Elinde düsmaninin kilicindan daha uzun bir kiliç oldugum gören kimse. düsmanina galip gelir. Kilicinin körlenip kesmediğini görmek sözunün dinlenmez olduguna işarettir. Kiliç ile vursa ve kiliç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir. Kiliç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kiliç ile vursa ve kiliç kesmese, halbuki kan çiksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliçla bir insanin boynunu vursa boynu kesilen kimse kesen adamdan hayir görür ve büyük ferahliga nail olur. Bir kimse rüyada baska birisinin kendisini kiliçla vurdugunu ve azasindan birini kestigim görse, vurulanin uzak bir yere yolculuk yapmasina işarettir. Vurmasiyla vurulanin azalanndan birisini ayirsa, vurulanin nesli çok olur ve sehirlere dagilirlar.
Bir kimse kendisini münakasa etmeksizin birisinin vurdugunu görse, vurulanla vuran arasinda evlenmek veya baska bir sebepten dolayi akrabalik meydana gelir.
Kiliç, rızka da işarettir. Bazen de kiliç, mülke veya ilme işarettir. Eger rüyayi gören garip bir kimse olursa, hanim veya çocugunun asil ve necip olmasina işarettir. Eger asil olmazsa kendisinde süphe olan bir maldir, yahut zevce ve çocuk alçak bir nesilden olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek
Rüyada kılıç görmek, rızka da işarettir. Bazen de kılıç, mülke veya ilme işarettir.
Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil ve necip olmasına işarettir.
Eğer asil olmazsa kendisinde süphe olan bir maldır, yahut zevce ve çocuk alçak bir nesilden olur.
Danyal aleyhisselama göre; rüyada kininda ve kabzasi olmayan kılıç görmek, kadın ile, kinindan çekilmis kılıç görmek koca ile tabir olunur.
Kılıcının kınında kırıldığını görmek, evladınin anne kanunda ölecegine, annesinin kurtulacağına delalet eder.
Kılıcın uçunun kırıldığını görmek, baba veya amcasinin veya akrabadan bir yakının ölecegine işarettir.
Kılıcın ucu baba ve amca ile tabir olundugu için orada olacak her hangi iyi veya kötü bir olay onlara nispet edilir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir insansa tanimadigi halde kiliçla vurdugunu gören, o kisinin ününün artmasina sebep olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıcının kırıldığını görmek, anne veya teyzesinin veya halasinin ölümünü gösterir.
Kılıç da bunlarla tabir olundugu için burada görülecek her hangi bir olay da iyi veya kötü olarak onlarla tabir olunur.
Rüyasında kılıcını çekip başı üzerine kaldırdığını gören, büyük bir ün kazanır. Eğer birine vurmak için kaldırmış ise bundan vazgeçer.
Kılıcı ile birine vurduğunu ve kılıcın vurulan yerde kaldığını gören, kadınlara iyilik eder.
Kılıcı ile birine vurduğunu, fakat kılıcın kesmeyip ona tesir etmedığını gören, biri hakkında söz söyler ise de bu söz ona tesir etmez.
Birine kılıcı ile vurup bir yerini kestiğini ve yere düştüğünü görmek, o kişinin akrabası ile aralarında bir ayrılığa sebep olacak bir olayın geçeceğine delalet eder.
Beline kılıç kusandığını gören, büyük bir ise girer.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bekar kimsenin rüyada kilicini kinina koymasi, evlenmesine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıcının kayisinin uzadığını ve yerde sürüklendığını gören, bulunduğu işten bikar.
Kılıç kemerinin kısa olduğunu gören, çalıştığı iste sebat etmez.
Kılıç kayışının kopması, memur için isinden ayilmasina, tüccar için zarara, diğerleri için ise sıkıntıya delalet eder.
Bir insansa tanımadigi halde kılıçla vurduğunu gören, o kişinin ününün artmasına sebep olur.
Kılıcının üzerinde pas veya egrilik olduğumu görmek, kılıcın sahibine veya rüyayı görene itibar eksikligine ve sözünün geçmeyecegine delalet eder.
Bir rivayete göre de işlerinin aksi gitmesine işarettir.
İbn-i Kesir’e göre; rüyasında kılıcını çekerken kininin kırıldığını görenin karısı hamile ise dogururken vefat eder. Eğer evli değilse, itibarı kırılır.
Eğer bir iste ise isinden ayrılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kedisine bir çok kılıç verildiğini gören, zengin olur.
Kılıcını kınından kolaylıkla çektiğini görenin kendisine itaatli bir çocuğu olur.
Kılıcın kini ile birlikte kırıldığını görenin karısı ve çocuğu ikisi birden vefat eder.
Birine kılıcı ile vurduğunu, fakat vurduğu yerden kan akmadığını gören, o kimseye sebepsiz olarak kötülük eder.
Çikan kandan vuran adamın elbisesine kan bulasirsa, haram mala ve malının elinden çıkacağına delalet eder.
Kılıcını sağlam olarak beline bağladığını gören çok yaşar.
Cabir’ül-Magribiye göre; rüyasında altından bir kılıcı olduğunu gören, büyüklerden menfaat görür.
Demirden kılıcı olduğunu görenin işi ve emri kuvvet bulur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hanimi kendisine kini içinde bir kiliç verse, o kimse hanimindan erkek bir çocuga nail olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Sapı Görmek
Rüyada kılıç sapı görmek, rüya sahibinin hayallerinin gerçekleşeceğine ve isteklerine kavuşacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Balığı Görmek
Rüyada kılıç balığı gören rüya sahibinin arzularına, dilediği şeylere ve hayallerine kavuşacağına, sevdiği bir dostu ile ortaklık kurup büyük kazançlar elde edeceğine delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Altın Kılıç Görmek
Kişinin rüyasında altın kılıç görmesi, rüya sahibinin  büyüklerinden maddi yardım alacağı anlamına gelir. Kişi annesinden ya da babasından veya bir başka büyüğünden yararlı bir iş göreceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Adam Öldürdüğünü Görmek
Rüyada kılıçla adam öldürmek, rüyayı gören kişinin yapacağı tek bir hatadan dolayı hayatında olan bir kişiyi hayatından çıkaracağı anlamına gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Birini Yaraladığını Görmek
Rüya sahibinin rüyasında kılıçla birini yaraladığını görmesi, kişinin çıkılmaz bir yola düşeceğine rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kendisini münakasa etmeksizin birisinin vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalik meydana gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç kuşanmak, işinizde yükseleceğinize ve yüksek makama erişeceğinize işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek, hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kılıç taktığı görse, büyük bir rütbeye erişir. Kılıcının ağırlaştığını ve kendisini yere doğru çektiğini gören kimse, kuvvetlenir ve menfaat elde eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kılıç askısı iyi bir memuriyettir. Bir kimse rüyada hanımının kendisine veya kendisinin hanımına bir kılıç kını verdiğini görse, erkek bir çocuğu olmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görse, hanımı bir kız çocuğu doğurur. Hanımı kendisinde kını içinde bir kılıç verse, o kimse hanımından erkek bir çocuğa sahip olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elinde kınından çıkarılmış bir kılıç olduğunu görüp ve kendisinin de bir dava ve düşmanlığı olsa, haklılığına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Adi bakirdan, demirden veya tenekeden kılıç görmek iyi değildir.
Kalay ve kursundan kılıcı olduğunu gören, asil bir kadından hayır ve menfaat görür.
Kılıcının çeşitli kıymetli taslarla süslenmis olduğunu görmek, alimler tarafından hayır ve bereket geleceğine delalet eder.
Rüya sahibi eğer memursa şeref ve itibari artar.
Tahta bir kılıcı olduğunu görenin işleri bozuk olur.
Ismail El-Esasa göre; rüyasında iki kılıcı olup birini sağ ve ötekini sol tarafina takinmis olduğunu gören, iki iş sahibi olur.
Kılıcının iki agzi olduğunu görmek, emrinin geçerli olduğuna, bir devlet büyügünün beline kılıç kusandığını görmek, hükümet tarafından kuvvet ve kudret geleceğine; kendisine bir kılıç verildığını görmek, emrinin yerine getirilecegine ve sözünün geçeceğine; kılıcının parladığını görmek, büyüklerden saygı göreceğine delalet eder.
Rüyada kaç kılıç kusanirsa, o kadar kadınla evlenir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elinde kaldiramayacak kadar ağır bir kılıç olduğunu gören, çok ağır ve kötü sözler isitir.
Bir kılıçla tasa vurup tasi yardığını görmek, sözle düşmanlarını alt ettiğine, elinde çekilmis kılıç olduğunu görmek, düşmanlarına karşı üstün olacağına delalet eder.
Bir yerde asili duran veya yerde bulanan bir kılıcı oradan aldığını görmek, hakkıni arayip bulacağına ve alacağına; kılıç ile oynadığını görmek, siyasete girecegine; elindeki kılıçla saga sola vurup etrafindaki eşyaya zarar verdiğini görmek, halkı incitecek sözler söylemege işarettir.
Kılıcının kırıldığını, elinden düstügünü, veya zorla elinden alindigini, veya kendisinin firlatip attigini, veya çaldirdigini, yahut rehin verdigim, veya birine muvakkaten verdiğini, veyahut sattigini görmek, on şekilde tabir olunur; kovulma, akraba ölümü, üstünlük, para cezasi, düşmanlik, eksiklik, çocuk ölümü, bosanma, hizmetçi ölümü, kudretsizlik.
Bir başka rivayete göre de rüyada görülen kılıç çocuktur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kılıç taktığını görse, büyük bir vilayete amir olur.
Kılıcının agirlastigini ve kendisini yere dogru çektiginl gören kimse, amirliginde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder.
Eğer kılıcının askişinin kesildığını görse, bulunduğu memuriyetten azledilir.
Rüyada görülen kılıç askisi iyi bir memuriyettir.
Bir kimse rüyada hanımının kendisine veya kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiğini görse, erkek bir çocuğa nail olmasına işarettir.
Bir kimse hanımına kini içinde bir kılıç verdiğini görse, hanımı bir kız çocuğu dogurur.
Hanimi kendisine kini içinde bir kılıç verse, o kimse hanımından erkek bir çocuğa nail olur.
Rüyada bir tarata konulmus kılıç görmek, çok sarapçi bir adama işarettir.
Bir kimsenin rüyada kılıcının kininin kırıldığını görmesi o kimsenin hanımının vefat etmesine işarettir.
Bir kimse kılıçsiz kin taktığını görse, o kimse üzerine bir emanet alır.
Kılıcının kabzasinin kırıldığını gören kimsenin babası veya amcasi vefat eder.
Bazı tabirciler, onun teyzesi veya anasi ölür.
dediler.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç ile oynayan kimse bir memuriyetle ilişkisi varsa o kimsenin maharetine, eğer hatiplikle bir ilgisi varsa, fesahat ve belagatina, çocukla bir llgisi varsa, çocuğunu begenmesine ve onunla uğrasmasina işarettir.
Kılıç kirilsa kini sağlam kalsa, zevcesinin kurtulup karnindaki çocuğun ölmesine işarettir.
Kılıç kiniyla beraber kirilsa, rüya sahibinin hanımı çocuğu ile beraber ölür.
Kılıç ve biçakla kinlan, ayakkabi ile kalibi gibi her seyin kini, erkek ve hanımı ile tabir edilir.
Bekar kimsenin rüyada kılıcını kinina koymasi, evlenmesine işarettir.
Elinde düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğum gören kimse.
düşmanına galip gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıcının körlenip kesmedığını görmek sözunün dinlenmez olduğuna işarettir.
Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir.
Kılıç keserse, vuran vurulana galip gelir.
Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, halbuki kan çiksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur.
Kılıçla bir insanın boynunu vursa boynu kesilen kimse kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa nail olur.
Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasindan birini kestigim görse, vurulanin uzak bir yere yolculuk yapmasina işarettir.
Vurmasiyla vurulanin azalanndan birisini ayirsa, vurulanin nesli çok olur ve sehirlere dagilirlar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek
Memuriyete, hak ve menfaate, mal ve dünyalığa, güç ve kuvvete, sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye yorumlanır.
Kabzasız, kını içinde görülen kılıç evin hanımına, kılıcı kınından çekmek çocuğa, kınından çıkarılmış kılıç emri ifa etmeye, kılıcın kını içinde kırılması çocuğun ana karnında ölmesine işaret eder.
Kılıcın ucunun kırılması baba, amca ya da bunların yerini tutan birinin vefat etmesine, Kılıcın yüzünün kırılması anne, teyze veya halanın vefatına, Kılıcı çekip başı üzerine kaldırmak yüksek bir makama yahut birine zarar vermek isteyip bundan vazgeçmeye, işaret sayılır. Kılıçla birine vurup, kılıcı vurduğu yerde bırakmak kadınlara iyilik ve ikramda bulunmaya yorumlanır.
Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil ve necip olmasına yorumlanır. Bir kimse kendisine bir kılıç verildiğini görse, zevceye yorumlanır.
Rüyada kılıç ile oynayan kimse bir memuriyetle ilişkisi varsa o kimsenin maharetine, çocukla bir ilgisi varsa, çocuğunu beğenmesine ve onunla uğraşmasına işarettir. Bazı yorumcular kılıç işlerinin çetinliğine yorumlanır, dediler.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıç yuttuğunu gören kimse, düşmanının malını yer.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Vurmasiyla vurulanin azalanndan birisini ayirsa, vurulanin nesli çok olur ve sehirlere dagilirlar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kılıcıyla bir insanı dövdüğünü görse, o kimse lisanîyle o insana musallat olur.
Rüyada kılıç kuşanmak, işinizde yükseleceğinize ve yüksek makama erişeceğinize işaret eder.
Rüyada kılıçta görülen gedik, söz ve cevapta acizliktir.
Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır.
Bir kimse rüyada kılıç taktığını görse, büyük bir rütbeye erişir.
Kılıcının ağırlaştığını ve kendisini yere doğru çektiğini gören kimse, kuvvetlenir ye menfaat elde eder.
Rüyada görülen kılıç askısı iyi bir memuriyettir. Eğer kılıcının askısının kesildiğini görse, bulunduğu memuriyetten azledilir. Bir kimse rüyada hanımının kendisine veya kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiği görse, erkek bir çocuğu olmasına
Kılıç, keskin, tarafı ve berrak olsa, o kimsenin söyleyeceği söz haktır. Ve sözde tatlılık da vardır.
Kılıç berrak ve temiz olmayıp kirli ve paslı olursa, onun söyleyeceği söz batıldır ve onda tatlılık yoktur.
Eğer kılıç ağır olsa, o kimse takat getirilemeyecek ağır bir söz söyler.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kılıcıyla bir insanı dövdüğünü görse, o kimse lisaniyle o insana musallat olur.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ılıcın kabzasındaki gümüş ve kılıcın namlusu yine çocuğa delâlet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elinde kınından çıkarılmış bir kılıç olduğunu görüp ve kendisinin de bir dava ve düşmanlığı olsa, haklılığına işarettir.
Yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görse, hakkı aradığına ve onu bulacağına yorumlanır.
Bir kimse kılıçsız kın taktığını görse, o kimse üzerine bir emanet alır. Kılıcının kabzasının kırıldığını gören kimsenin babası veya amcası vefat eder.
Kılıç yuttuğunu gören kimse, düşmanının malını yer.
Bekâr kimsenin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine yorumlanır.
Elinde düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu gören kimse, düşmanına galip gelir.
Kılıcının körleşip kesmediğini görmek sözünün dinlenmez olduğuna yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada birisinin kendisine kılıç çektiğini görse, eğer o adam bilinen bir adamsa, o adam kendisine söylemek için bir söz hazırlar. Eğer o kimseye kılıçla vursa ve ondan kan çıkmasa, vuranın ona söyleyeceği söz haktır.
Kılıcıyla birisini vursa, vuran kimse, vurduğu miktarca vurulan kimseye aleyhinde söz söyler.
Kılıçla bir insanın boynunu vursa ye boynunu vücudundan ayırsa, boynu kesilen kimse kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa kavuşur.
Rüyada bileyiciyi görmek, üzüntü ve kederin gitmesine cehaletten sonra ilme kavuşmaya ve insanlara kusurlarını gösteren Salih kimselerle arkadaş olmaya yorumlanır.
Kılıç yapan kimseyi görmek, ilim ve edebiyata vakıf bir kimseye işarettir.
Rüyada kılıç torbası, emniyetli mutemede ye korunması için kendisine mal emanet edilen ihtiyar kadına yorumlanır.
Kılıçla vurmak bir arkadaşınızın yardımına koşacaksınız demektir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç, rizka da işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek:
 
Rüyada kılıç yaşamımızdaki “yok edici güç” metaforudur. Kılıç, Tarot ve semboller dilinde başarı yolculuğumuzda önümüze çıkan tüm düşman ve engelleri yok etmek için kullanabileceğimiz bir savaş aleti olarak karşımıza çıkar. Kısacası, kılıç savaşçı ruhumuzu ortaya koyduğumuz süreçte karşımıza çıkan engelleri aşmak için gerektiğinde güç kullanımı gereksinimin altını çizer.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıcının körleşip kesmediğini görmek sözünün dinlenmez olduğuna yorumlanır.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazen de kiliç, mülke veya ilme işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç aynı zamanda var oluşumuzu ya da istikrarımızı tehdit eden bazı durumların varlığının altını çizer. Elinde kılıç olan birinin rüyamızda ortalarda gezmesi bir nevi “tehlikeli durum” ya da “zarar verme olasılığı olan kişi” hatırlatıcısıdır. Rüyasında kılıçlı biri kılıcıyla etrafa zarar veriyor ise bazı sorunların mutlaka ortadan kaldırılması ve tehlikenin bertaraf edilmesi gerekir. Kısacası, elinde kılıcı tutan kişi daima öldürücü ve yok edici güce sahip kişidir. Bu kişi rüya sahibinin yaşamında bir şeyleri sonlandırmak istiyor ise bunu başarabilecek güçte ya da yetkidedir.
 
Rüyada kılıç aynı zamanda yaşam yolculuğumuzda karşımıza çıkan engelleri yok etmek için kullanacağımız tüm gücü ya da kaynakları temsil edebilir.  Eğer sorunumuz işsizlik ise rüyadaki kılıç bu işsizlikle savaşmamız için elimizdeki bilgi ya da eğitimi temsil edebilir. Rüyada kılıcının sağlam ya da güzel görünümlü olduğunu görenin elinde öyle bir yetenek ya da meslek bulunur ki sahip olduğu bilgi birikimiyle kariyerde tırmanması mümkündür. Kılıcın cılız, küçük ya da savaşmamız için yetersiz olması bilgi ya da eğitim eksikliğine işarettir. Bu rüyanın sahibi bir diploma sahibi olsa bile yine de kariyerde yükselmek için kendisine katması gereken şeyler bulunur ve hala tam donanımlı değildir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin körlenip kesmedigini görmek sözünün dinlenmez olduguna işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıç gördüğümüz rüyalarda güçlünün güçsüzü alt etmesi ya da yenmesi teması vardır. Aynı zamanda bu rüya diplomasının ve tüm uzlaşma imkanlarının ortadan kalktığı ve bir şeyin karşı tarafın ikna olmasına bakılmaksızın zorla  alınmasıyla ilgilidir.  Alışveriş yaptığımız ya da el tokalaştığımız rüyalar tema anlamında bu durumun tam tersini yani karşılıklı memnuniyeti ele alırken kılıç kullanılan rüyalarda karşı tarafın izni olmadan bir sürecin sonlandırılması söz konusudur. Bu rüyayı gören için kariyerde güç gösterisi yapılması gereken bir süreç söz konusu olabilir ya da elimizdeki tüm kozları kullanmamız gereken bir durumun altı çizilebilir.
 
Rüyada kılıç görmek aynı zamanda yaşamımızda ani bir şekilde beliren tüm tehdit ya da tehlikeleri temsil edebilir. Bazen rüyada görülen kılıç hiç umulmadık bir anda karşımıza çıkan ve bizi yok edebilecek güce sahip olan bir rakip ya da düşmandır. Bu rüya kariyerde koltuğumuzu kapmaya çalışan birine işaret edebileceği gibi partnerimize göz diken bir rakibe de işaret edebilir. Özellikle rüya sahibine doğrultulmuş bir kılıç bir düşmanın kendisini gözlemlediğinin ya da her an ölümcül hamlesini yapabileceğinin işareti olabilir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıç yapan kimseyi görmek, ilim ve edebiyata vakıf bir kimseye işarettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir tarafa konulmus kiliç görmek, çok sarapçi bir adama işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya ve semboller dilinde bazen sorunlarımız daima düşmanlarımız kılığında belirirler. Örneğin,  işsizlik sorunu bazen dişlerini gösteren bir köpek ya da vahşi bir hayvan olarak rüyamızda belirirken bilgiyi temsil eden kılıçla bu vahşi hayvanı öldürmek bilinçaltmızın “işsizliğe son vermek” algısıdır. Kişinin işsizlikle (vahşi hayvanla) savaşacak en büyük silahı elde ettiği eğitim ve bilgi (kılıç) olarak sembolik bir şekilde rüyasında belirmiştir. Rüya sahibi eğitimli bir işsizse bu rüyayı gördükten sonra iş bulur.
 
Astrolojide birbirine iki zıt gezegen olan Mars ve Venüs aslında zıtların uyumunu temsil eder. Mars erkeksi enerjinin, savaşların, tüm savaş aletlerinin, ateşli silahların, kesici aletlerin ayrıca insan ruhundaki savaşçılığın yöneticisidir. Venüs ise bunun tam zıttı olan kadının, aşkın ve sanatın yöneticisidir. Rüyada venüs gördüğümüzde tüm bu sanatsal yönümüz ortaya çıkarken kılıç, silah ya da kesici aletlerden birini gördüğümüz zamanlar marsın etkisinde fazla kaldığımız ihtimalini hesaba katmalıyız. Dolayısıyla, rüyasında tüm bu kesici aletleri gören kişi belki de marsın savaşçı yanının etkisinde kalarak birini veya bir şeyleri yaşamında yok etme arzusu içine girmiştir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kalay ve kursundan kilici oldugunu gören, asil bir kadindan hayir ve menfaat görür.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Tarot ve semboller dilinde kılıç serisi zihinsel enerjinin sembolüdür. Kılıç kartlarının ilgi alanı düşünceler, tutumlar, inançlar ve akıldır. Bir okumada kılıç kartları ağırlıkta ise kişi zihinsel mücadeleler, çatışmalar ve kararsızlıklar içinde sıkışıp kalmıştır. Elindeki gücü ve argümanı bu mücadelede kazanan olarak çıkmak için kullanmayı amaçlar. Ayrıca kişi akıl ile güç arasındaki dengeyi kurarak başarının önündeki en büyük engelleri bu seride aşabilecek güce ulaşacaktır. Kılıcın her iki tarafının keskin olması aslında bu gücün iyi-kötü olmak üzere iki taraflı kullanılabileceğini bize hatırlatır.

Bu serinin kartları genellikle bir şeyi zorla ve güç gösterisiyle almak zorunda kalacağımız ve bir yarışa gireceğimiz dönemlerde belirir. Başarıyı elde etmek için güç gösterisi yapmak ya da güce başvurmak gerekebilir. Ayrıca bu seride genellikle kılıç önde hep bir ileri yönelme ve savaşmaya karşı aşırı motivasyon teması işlenmiştir. Bu da kişinin bir şeyi almayı çok istemesi ve onu almak için elindeki tüm öldürücü gücü kullanmaya hazır olması anlamına gelir.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
kudret ve iktidardır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıçla birini öldürmek:
 
Rüyada kılıçla birini öldürmek aslında bir sorunu ya da istenmeyen durumu uzlaşmadan sadece güç kullanarak ortadan kaldırmaktır. El tokalaştığımız ya da birine bir şey alıp verdiğimiz rüyaların özünde daima uzlaşma ve karşılıklı memnuniyet bulunurken kılıçla birini öldürdüğümüz rüyaların temasında “izinsiz almak” ya da “izinsiz sonlandırmak” vardır. Bir başka deyişle, bu rüyalar daima yenme-yenilme duygularının yaşandığı olaylara değinirler. Kılıçla öldüren kişi yaşam yolculuğunda bir zafer kazanan kişidir. Kılıçla öldürülen ise baskı altında ya da çaresizlikten yenilgiyi veya başkasının kendisi hakkında verdiği bir kararı kabul eden kişidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Yaralanmak
Rüyada sahibinin, kendisini yaralayan kişinin uzak bir yola gideceğine ve uzun bir süre boyunca orada kalacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıcın Kırılması
Rüyada kılıcın kırıldığını görmek aile büyüklerinden bir kişinin vefatına delâlet eder. Rüyada kılıcın kırıldığını gören kişinin aile büyüklerindeki erkeklerden birinin vefat edeceğine tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Yaralanmak
Rüyasında kılıçla vurulan kişi, kim tarafından kılıç yarası alırsa o kişi uzak bir yere gidecek ve oraya yerleşerek, gittiği yerde uzunca bir süre yaşayacak diye tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Sallamak
Rüyada kılıç sallamak, düş sahibinin bir konu hakkında olan kararlılığını bildirir. Görülen bu rüya kişinin istek ve hayallerinin gerçekleşmesi adına her türlü zorluk ve riski göze aldığını gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görse, hakkı aradığına ve onu bulacağına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıçta görülen gedik, söz ve cevapta acizliktir. Bekar kimsenin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elinden düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu gören kimse, düşmanına galip gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bileyiciyi görmek, üzüntü ve kederin gitmesine cehaletten sonra ilme kavuşmaya ve insanlara kusurlarım gösteren salih kimselerle arkadaş olmaya yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç torbası, emniyetli mutemed ve korunması için kendisine mal emanet edilen ihtiyar kadına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında kılıcını kınından çektiğini görmek, hak olan doğ¬ru bir sözü söylemeye işarettir şeklinde yorumlanmıştır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında elinde bir kılıç bulunduğunu görmek, yerinde iyi bir davranış ve hareketle güzel bir şöhrete, haklı bir üne kavuşmaya işarettir denilmiştir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıçla savaşmak:
 
Rüyada kılıç “yok edici güce sahip olma” metaforudur. Kılıçla savaşmak ise yok edici güce sahip olarak bu gücü düşman ya da rakiplere karşı kullanmayı temsil eder. Rüyada kılıcı gören biri artık yaşamında bir şeyleri ortadan kaldırmak için ihtiyaç duyduğu güce kavuştuğunu düşünür. Bazıları için kılıç yalnızca paranın ya da bilginin sembolü bile olabilir. Fakat tüm bu para ya da bilgi yaşamımızda biri rahatsız eden bazı sorunları ortadan kaldırmak için kullanılabilecektir.  Kılıçla savaşarak düşmanını yok eden gerçek hayatta hayatında karşısına çıkan bazı tehlikeleri bertaraf eder. Düşmanı tarafından kılıçla öldürülen ise kariyerde bir mevki ya da koltuğu bir rakibine kaptırır.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada kiliç taktigini görse, büyük bir vilayete Amir olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek
Rüyada kılıç görmek başarıya, yüksek mevkiye ulaşmaya ve emniyette olmaya işaret eder. Rüyada kılıç gören kişinin Allah tarafından kötü insanlardan, tehlikeli durumlardan, kaza ve belalardan korunacağına ve güven içinde olacağına tabir edilir. Rüyada görülen kılıç ayrıca hayatın başarılarla geçeceğine ve itibar sahibi olmaya işaret eder. Rüya sahibinin yüksek bir makamda yer alacağına ve önemli görevlerin başında bulunacağına tabir edilir.
Rüyada kılıç taşıdığını görmek büyük başarılar kazanmaya ve sözü geçen bir kişi olmaya işaret eder. Rüyayı gören kişinin devlet büyüklerinden biri olacağına ve toplumda önemli bir yerinin olacağına delâlet eder. Rüyada taşınamayacak kadar büyük bir kılıç görmek rütbeye ve zenginliğe tabir edilir. Rüya sahibinin makamında ilerleme olacağına ve maddi açıdan kazancının da bol miktarda olacağına işaret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicini kinindan kolaylikla çektigini görenin kendisine itaatli bir çocugu olur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Sallamak
Rüyada kılıç salladığını görmek kararlı olmaya ve vazgeçmemeye tabir edilir. Rüyayı gören kişinin bir konu ile ilgili söz sahibi olacağına, önemli bir karar vereceğine ve kararının arkasında duracağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Tutmak
Rüyada kılıç tuttuğunu görmek rekabete hazır olmaya ve meydan okumaya işaret eder. Rüyada kılıç tuttuğunu gören kişinin düşmanına karşı cesur olacağına, üstün gelmek için korkmadan ve çekinmeden savaşacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Savaşmak
Rüyada bir kılıç kullanarak savaştığını görmek rakiplere karşı galip olmaya ve sağlam adımlarla ilerlemeye işaret eder.  Rüyada kılıçla savaştığını gören kişinin bütün rakiplerini geride bırakacağına, birçok başarıya imza atacağına ve çok güçlü olacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Kavga Etmek
Rüyada kılıç kullanarak kavga ettiğini görmek iş hayatında daha başarılı olmak ve yükselmek için fikirler geliştirmeye, çeşitli çalışmalara girişmeye ve değerlendirmelere yapmaya işaret eder. Rüyada kılıçla kavga ettiğini gören kişinin hedeflerine ulaşmak için gayret edeceğine ve rekabet içinde olduğu kişilerle mücadele edeceğine tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek
Rüyada kılıç görmek güvende olmaya delalet eder. Bu kişi hak tarafından kötülüklerden, kötü insanların şerrinden, merhametsizlerden, kazadan ve beladan korunur hem de her zaman uzak olur. Kılıç aynı zamanda hayatın başarılar ve zaferlerle dolu olacağına delalet eder. Rüya sahibi makam sahibi olacak ve şanlı, şerefli vazifelere atanacaktır.
Rüyasında kılıç taşıdığını gören kişi, büyük zaferlerin sahibi olacak ve bu sayede ismi diyardan diyara yayılacaktır. Rüya sahibi ülke yönetiminde söz sahibi olup, ülkenin ileri gelenlerinden biri olacak diye tabir edilir. Bir kişi rüyasında taşıyamayacağı kadar büyük bir kılıç görürse bu onun makamının yüksekliğine kazancının da çokluğuna yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek
Rüyada kılıç takındığını görmek, yüksek bir memuriyete delâlet eder.
Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Rüyada kılıç görmek, altı şekilde tabir olunur:
Evlat,
Memuriyet,
Hak,
Menfaat,
Mal ve mülk,
Düşman üzerine zafer.
Rüyada keskin, parlak ve güzel bir kılıç görmek, Hak söze ve güzel hitabete delâlet eder.
Rüyada hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görmek, bir kız çocuğu ile tâbir olunur ve hanımı kız doğurur. Bunun tersi zevcesi kını içinde bir kılıç verse, o kişinin zevcesinden bir erkek çocuğu dünyaya gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kılıç, çocuğa, devlet reisine ve mülke delâlet eder. Kılıcın kabzasındaki Gümüşve kılıcın namlusu yine çocuğa delâlet eder.
Rüyada kılıç görmek, şunlara da işarettir:
Rızık
Mülk
İlim
Mal
Edebiyat
Rüyada yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görmek, Hakkı aradığını ve onu bulacağına delâlet eder.
Rüyada kılıcının kınının kırıldığını görmek, Rüya sahibinin hanımının vefatına delâlet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabirü'l-Mağribî demiştir ki: Rüyada altından bir kılıcı olduğunu görmek, büyüklerden gelecek menfaata delâlet eder. Demirden kılıcı olduğunu görmek, işin güzelliğine ve kuvvete delâlet eder.
Rüyada, demir, bakır, kalay ve ağaçtan dört kılıç taktığını görmek, evliler için dört tane erkek çocuğun olmasına delâlet eder.
Demir kılıç, o çocuklardan birinin şecaatli, cesur ve bahadır olmasına, Bakır kılıç onlardan birisinin zengin ve bol rızıklı olmasına, kalay kılıç, onlardan birisinin fena tabiatlı olmasına işarettir.
Bir kimsenin rüyada kılıcının körlenip kesmediğini görmesi, sözünün tesirsiz ve dinlenmez olduğuna işarettir.
Rüyada kılıcının kabzasının kırıldığını görmek, eğer ana babası hayatta ise onlardan birinin ölümüne delâlet eder. Rüyada kılıcın namlusunun kırıldığını görmek, hizmetçinin ölümü ile tâbir olunur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada, kendisine bir kılıç verildiğini görmek, zevceye delâlet eder. Zira Lokman (a.s.) şöyle demiştir:
"- kadın kılıç gibidir. Görmez misin görünüşü ne güzel ve eseri ne çirkindir." Rüyada kılıc görmek:
a)Rızık,
b)İlim,
c)Zevce,
d)Mülk,
e)Evlat...
Rüyada elinde düşman kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu görmek, düşman üzerine zafer bulmaya delâlet eder.
Rüyada görülen kılıç çocuktur. Bir kimse rüyada kiliç taktigini görse, büyük bir vilayete Amir olur. Kilicinin agirlastigini ve kendisini yere dogru çektigini gören kimse, amirliginde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder.
Eger kilicinin askisinin kesildigini görse, bulundugu memuriyetten azledilir. Rüyada görülen kiliç askisi iyi bir memuriyettir.
Bir kimse rüyada haniminin kendisine veya kendisinin hanimina bir kiliç namlusu verdigini görse, erkek bir çocuga nail olmasina isarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse hanimina kını içinde bir kiliç verdigini görse, hanimi bir kiz çocugu dogurur. Hanimi kendisine kını içinde bir kiliç verse, o kimse hammindan erkek bir çocuga nail olur.
Bir kimse kiliçsiz kın taktigini görse, o kimse üzerine bir emanet alir. Kilicinin kabzasinin kirildigini gören kimsenin babasi veya amcasi vefat eder. Bazi tabirciler, onun teyzesi veya anasi ölür, dediler.
Rüyada kiliç ile oynayan kimse bir memuriyetle iliskisi varsa o kimsenin maharetine, eger çocukla bir ilgisi varsa, çocugunu begenmesine ve onunla ugrasmasina isarettir. Kiliç kirilsa kini saglam kalsa, zevcesinin kurtulup karnindaki çocugun ölmesine isarettir.
Bekar kimsenin rüyada kilicini kinina koymasi, evlenmesine isarettir. Elinde düsmaninin kilicindan daha uzun bir kiliç oldugunu gören kimse, düsmanina galip gelir.
Kilicinin körlenip kesmedigini görmek sözünün dinlenmez olduguna isarettir. Kiliç ile vursa ve kiliç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir.
Kiliç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kiliç ile vursa ve kiliç kesmese, halbuki kan çiksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliçla bir insanin boynunu vursa boynu kesilen kimse kesen adamdan hayir görür ve büyük ferahliga nail olur. Bir kimse rüyada baska birisinin kendisini kiliçla vurdugunu ve azasindan birini kestigini görse, vurulanin uzak bir yere yolculuk yapmasina isarettir. Vurmasiyla vurulanin azalanndan birisini ayirsa, vurulanin nesli çok olur ve sehirlere dagilirlar.
Bir kimse kendisini münakasa etmeksizin birisinin vurdugunu görse, vurulanla vuran arasinda evlenmek veya baska bir sebepten dolayi akrabalik meydana gelir.
Kiliç, rizka da isarettir. Bazen de kiliç, mülke veya ilme isarettir. Eger rüyayi gören garip bir kimse olursa, hanim veya çocugunun asil ve necip olmasina isarettir.
Bir kimsenin rüyada kılıç, süngü ve mızrak gibi harp âletlerinin bezeklerinin gümüşten olduğunu görmesi, düşmanı kahretmeye delâlet eder.
Rüyada elinde bir kılıç veya silah olduğunu görmek, rüya sahibinin yapacağı bir işten dolayı şöhret bulacağına işarettir.
Rüyada Allah yolunda kılıçla cenk ve kavga yaptığını görmek, Hak üzere olduğundan dolayı o kimsenin nail olacağı şerefe delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada kılıçla savaştığını görmek, Allah yolunda bulunmaya, düşmana karşı mutlak zafer sahibi olmaya delalet eder. Bulunulan konum ve mevkiye, Allah’ın izni ve gayretleriniz ile geldiğinize tabir edilir. Girilen işlerde büyük başarı ve maddi kazanımlar elde etmeye rivayet edilmiştir. Kişinin hayallerini gerçekleştirecek güç ve kudreti bulacağı olarak da yorumlanmıştır. Çalışmaların karşılığını almaya, yoksulluktan kurtulmaya, gayret ve çaba göstermeye yorulur. İmam-ı Nablusi’ye göre rüyada kılıçla savaşmak, hakkı yaymaya, islam dinini yüceltme ve bu verilen mücadeleye yorulur. Bazı tabircilere göre ise, adil olmaya, insanlara karşı adaletli davranmaya, adam kayırmamaya yorumlanır. Zenginlik elde etme anlamı da taşıyan bu rüya, iş yaşamında hakkı ile yükseleceğinizi gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Savaştığını Görmek Diyanet
Rüyada kılıçla savaştığını görmek diyanet yorumuna göre, izzet ve şerefe, şan ve şöhrete işaret olunur. Rüyada hak olan için kılıçla savaştığını gören kimse, Allah rızasını kazanır. Deyim yerinde ise sırtı yere gelmez, düşmana karşı galip olmaya, alın teri ile kazanmaya, helal yollardan geçimin sağlanacağına rivayet edilir. Ayrıca elde edilecek ganimet olarak da tabir edilmiştir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıcın Kırılması
Rüyada kılıcın kırıldığını görmek aile büyüklerinden bir kişinin vefatına delâlet eder. Rüyada kılıcın kırıldığını gören kişinin aile büyüklerindeki erkeklerden birinin vefat edeceğine tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Yaralanmak
Rüyada sahibinin, kendisini yaralayan kişinin uzak bir yola gideceğine ve uzun bir süre boyunca orada kalacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Sallamak
Rüya sahibinin kararlılığına işaret eder. Rüya sahibi bir karar için masaya yumruğunu vuracak, ağırlığını koyarak o işte son sözü söyleyecek kişi olacak demektir. Rüyada kılıç salladığını gören kişi verdiği karardan asla geri dönmez diye tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Tutmak
Meydan okumak ve karşıdakini düelloya çağırmak olarak yorumlanır. Rüya sahibi rakibini ya da düşmanını alt edip galibiyet kazanmak için korkusuzca düşünce ya da bilek gücü ile kavgaya hazır olduğunu göstermektedir diye yorum yapılır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Savaşmak
Rüya sahibinin tüm rakiplerini geride bırakacağına ve işinde alıp yürüyeceğine delalet eder. Rüyasında kılıçla savaştığını gören kişinin başarılarına kimsenin yetişemeyeceği ve herkesi arkasında bırakacağı anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıcın Kırılması
Ataların yitirilmesine delalet eder. Rüya sahibinin aile büyüklerinden olan ve birinci derece yakın erkeklerden birini kaybetmesi şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Yaralanmak
Rüyasında kılıçla vurulan kişi, kim tarafından kılıç yarası alırsa o kişi uzak bir yere gidecek ve oraya yerleşerek, gittiği yerde uzunca bir süre yaşayacak diye tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Savaşan İnsanlar Görmek
Rüyada kılıçla savaşan insanlar görmek, Allah rızasını kazanmak için kılıçla savaşan insanlar görmek, hakkın üstün gelmesine işaret eder. İş yada aile yaşamınıza dair bollu ve bereketli günlerin olacağına, size ve yakınlarınıza zarar verme isteği içerisinde olanların emellerini gerçekleştiremeyeceklerini gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Dövüştüğünü Görmek
Rüyada kılıçla dövüştüğünü görmek, sizi alt etmeye çalışanlara karşı girişilen haklı mücadeleyi bildirir. Atılan adım ve kararlılık sayesinde düşman ve rakiplerinize üstün gelmeye, zafer elde etmeye yorumlanmıştır. Aynı zamanda üzerinize atılan bir suç yad iftiradan Allah’ın izni ile aklanmaya tabir edilmiştir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başkasının Elinde Kılıç Görmek
Rüyada başkasının elinde kılıç görmek, maddi ve manevi olarak güç sahibi birisi ile olan sohbete, tanışmaya, bu kişi ile girilecek ortaklığa işaret eder. Görülen bu rüya bu kişi sayesinde iş yaşamına dair engellerin bir çoğunu aşacağınıza kısa zaman içerisinde başarılı olmaya tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Sallamak
Rüyada kılıç sallamak, düş sahibinin bir konu hakkında olan kararlılığını bildirir. Görülen bu rüya kişinin istek ve hayallerinin gerçekleşmesi adına her türlü zorluk ve riski göze aldığını gösterir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek
Rüyada görülen kılıç çocuktur. Kılıcının ağırlaştığını ve kendisini yere doğru çektiğini gören kimse, amirliğinde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder. Bir kimse kılıçsız kın taktığını görse, o kimse üzerine bir emanet alır. Kılıcının kabzasının kırıldığını gören kimsenin babası veya amcası vefat eder. Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasından birini kestiğini görse, vurulanın uzak bir yere yolculuk yapmasına işarettir. Vurmasıyla vurulanın azalarından birisini ayırsa, vurulanın nesli çok olur ve şehirlere dağılırlar. Bir kimse kendisini münakaşa etmeksizin birisini vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalık meydana gelir. Bazen de kılıç, mülke veya ilme işarettir. Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil olmasına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıç, keskin, safi ve berrak olsa, o kimsenin söyleyeceği söz haktır. Ve sözde tatlılık da vardır. Kılıç berrak ve temiz olmayıp kirli ve paslı olursa, onun söyleyeceği söz batıldır ve onda tatlılık yoktur. Eğer kılıç ağır olsa, o kimse takat getirilemeyecek ağır bir söz söyler.
Yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görse, hakkı aradığına ve onu bulacağına yorumlanır.
Rüyada kılıç ile oynayan kimse bir memuriyetle ilişkisi varsa o kimsenin maharetine, çocukla bir ilgisi varsa, çocuğunu beğenmesine ve onunla uğraşmasına işarettir. Bazı yorumcular kılıç işlerinin çetinliğine yorumlanır, dediler.
Kılıç yuttuğunu gören kimse, düşmanının malını yer.
Bir kimse kılıcıyla bir insanı dövdüğünü görse, o kimse lisaniyle o insana musallat olur.
Rüyada kılıçta görülen gedik, söz ve cevapta acizliktir. Bekar kimsenin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine yorumlanır.
Elinden düşmanının kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu gören kimse, düşmanına galip gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıcının körleşip kesmediğini görmek sözünün dinlenmez olduğuna yorumlanır.
Bir kimse rüyada birisinin kendisine kılıç çektiğini görse, eğer o adam malum bir adamsa, o adam kendisine söylemek için bir söz hazırlar. Eğer o kimseye kılıçla vursa ve ondan kan çıkmasa, vuranın ona söyleyeceği söz haktır.
Kılıcıyla birisini vursa, vuran kimse, vurduğu miktarca vurulan kimseye aleyhinde söz söyler.
Kılıçla bir insanın boynunu vursa ve boynunu vücudundan ayırsa, boynu kesilen kimse kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa kavuşur.
Kılıç, rızka da yorumlanır. Bazen de kılıç, mülke veya ilme işarettir. Eğer rüyayı gören garip bir kimse olursa, hanım veya çocuğunun asil ve necip olmasına yorumlanır.
Rüyada bileyiciyi görmek, üzüntü ve kederin gitmesine cehaletten sonra ilme kavuşmaya ve insanlara kusurlarım gösteren salih kimselerle arkadaş olmaya yorumlanır.
Kılıç yapan kimseyi görmek, ilim ve edebiyata vakıf bir kimseye işarettir.
Rüyada kılıç torbası, emniyetli mutemed ve korunması için kendisine mal emanet edilen ihtiyar kadına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek, çok hayırlıdır, düşüncelerini¬zin gerçekleşeceğine, arzularınıza kavuşacağınıza işarettir. Kendi¬nizi kılıç çekmiş görmek, evli iseniz bir erkek çocuğunuzun dünyaya geleceğine, kılıcınızın ucundan bir parça kırıldığını görmek, akrabalarınızdan birisinin ölümüne işarettir. Kılıçla birisine vurup yaralamak yaralamış olduğunuz kimseye yardımda, iyilikte bulu¬nacağınıza, temiz, keskin ve güzel kılıç görmek, iyidir. Paslı ve kı¬rık kılıç görmek, fenadır, kılıç almak, kuşanmak iyidir. Kılıç vermek iyi değildir.
Rüyada kılıç görmek, çeşitli şekillerde yorumlanmıştır; Bir kimsenin rüyada parlak bir kılıç görmesi, büyük insan¬lardan saygı ve iltifat göreceğine işaret olarak yorumlan¬mıştır. Parlak kılıcı kından çekilmiş olarak görmek, zafere ermek, galip (üstün) gelmeye ve haklı söz sahibi olmaya, haklı bir söze muhatap olmaya işarettir denilmiştir.
Rüyasında kılıcını kınından çektiğini görmek, hak olan doğ¬ru bir sözü söylemeye işarettir şeklinde yorumlanmıştır.
Rüyasında elinde bir kılıç bulunduğunu görmek, yerinde iyi bir davranış ve hareketle güzel bir şöhrete, haklı bir üne kavuşmaya işarettir denilmiştir.
Kişinin rüyada kılıcıyla oynadığını görmesi, onun siyasete atılmasına, siyasetle uğraşıp nutuklar atacağına işaretle yorumlanmıştır. Rüyasında kılıcını iki tarafa salladığını görmek de aynı şekilde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Danyel (a.s.)’ın yorumu:
Bir kimsenin rüyada kınında kabzası olmayan şekilde (sapsız) kılıç görmesi, zevceye (hanım eşe) işaretle yo¬rumlamıştır.
Kişinin rüyada kılıcının kınında kırılmış olduğunu görme¬si, çocuğunun annesinin karnında öleceğine ve annesinin kurtulacağına işarettir şeklinde yorumlamıştır. Rüyasında kılıcını kınından çekip çıkardığını gören kim¬senin, bir evladı olacağına işarettir demiştir.
Bir kimsenin rüyada kılıcının ucunun kırıldığını görmesi, rüya sahibi kişinin, babasının veya amcasının veyahut böyle bir yakınının vefat edeceğine (öleceğine) işarettir. Çünkü kılıcın ucu, babayı ve amcayı temsil eder. Kılıcın yü¬zü, annenin, teyzenin ve halanın sembolüdür. Anneyi, tey-zeyi ve halayı temsil eder demiştir Danyel (a.s.). Kılıcının yüzünün kırıldığını görmek, bunlardan birinin vefatına (ölümüne) işaretle yorumlamıştır. Kılıcın bu kısımlarında görülecek her halin bu kimselere işaret eder demiştir. Kişinin rüya da kılıcını kınından çekip birisine vurmak kastıyla kaldırıp başının üzerine koyduğunu görmesi, onun (rüya sahibinin) çok meşhur, büyük bir ün (şöhret) ka¬zanacağına işarettir. Kılıcını da birisine vurmak maksa¬dıyla kaldırdıysa, bundan da vazgeçeceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said’in yorumu:
Rüyasında kılıcını kınında (kını içinde) karısına verdiğini gören kişinin, bir kız çocuğu olur. Karı¬sından kılıç aldığını görmek de böyle yorumlanır. Tahta kı¬lıç görmek, asi ve münafık (iki yüzlülük yapan) bir evlada, Bir kimsenin rüyada kılıcıyla birisine vurduğunu ve vurduğu kişiyi vurduğu yerde bıraktığını görmesi, rüya sahibi¬nin, kadınlara iyilik eden biri olduğuna işarettir demiştir. Kişinin rüyada kılıcının üzerinde pas lekesi veya bir eksiklik görmesi, rüya sahibinin, saygınlığını ve itibarını yitireceğine işarettir. Diğer bir yoruma göre ise, faydasız (yaramaz) evlada ve işlerinin bozulmasına, malındaki meydana gelecek noksanlık ve zarara işaretle yorumlamıştır Danyel (A.S.)… Bir kimsenin rüyada kılıcının bağının koptuğunu görmesi, memur için azle edilmesine (görevden alınmasına), tüccar için zarar ve ziyana, diğer insanlar için de, keder ve sıkın¬tıya işarettir demiştir.
Kurşundan kılıç görmek, çok zahmet veren çocu¬ğa işarettir. Sarı dökmeden kılıç, servete işarettir. Demirden kılıç, yiğitliğe, kahramanlığa işaret olarak yorumlamıştır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında birisini kılıcıyla vurup yaraladığını görmek, uzun bir yolculuğa çıkacağına ve ailesinden ayrılacağına işarettir.
Rüyada kın içinde sapsız kılıç görmek, kadına işaret eder.
Rüyada kınsız (muhafazasız) kılıç görmek, etkili ve tesirli bir emirle yorumlanmıştır.
Rüyasında kılıcının kınından çıkmış olduğunu gören kişinin bir erkek çocuğu dünyaya geleceğine işarettir.
Rüyasında kılıcının kınında kırıldığını görmek, çocuğunun ana karnında öldüğüne veya öleceğine (karısının ölü bir dü¬şük yapacağına) işarettir şeklinde yorumlamışlardır.
Rüyasında bir kılıç kuşandığı (taktığını) gören kişi, şeref ve itibar, sahibi olacağına veya yüksek bir mevki ve makama çıkacağına işaret eder şeklinde yorumlanmıştır.
Rüyasında kılıcında bir noksanlık ve eksiklik olduğunu gö¬ren kimse, malında veya evladında bir eksiklik ve noksan¬lık ortaya çıkacağına ve böyle olumsuz durumla karşılaşır şeklinde yorumlanır.
Rüyasında başkası tarafından kılıcının elinden alındığını görmek, işinden atılmaya veya malında zarar ziyanla mal kaybetmeye işaret olarak yorumlanmıştır.
Rüyasında beline kılıç bağladığını (kuşandığını) görmek, uzun ömre ve başarılı bir işe imza atmaya işarettir. Rüyada kılıç bağı, yani kılıcın bele bağlanan kayışını görmek, yardım görmeye ve dinlenmeye işaret eder.
Kişinin rüyada altından bir kılıcı olduğunu görmesi, büyük¬lerden gelecek fayda ve menfaate işarettir. Demirden kılıç görmek, kuvvet ve kahramanlığa işarettir. Bakırdan yapı¬lan bir kılıç görmek ise, zarar ve ziyana işarettir. Çünkü ba¬kırdan kılıç bir işe yaramaz, eğilip bükülü verir demek olur.
Rüyasında kılıcını kınından çeken ve parladığını gören kim¬se, doğru konuşur, dinleyenler bu konuşmadan memnun olurlar şeklinde yorumlamıştır. Paslı kılıç, bunun tersiyle yorumlanır demiştir.
Rüyasında dört tane kılıç kuşandığını görmek, dört kadın almaya işarettir. Sayısız kılıçlar kuşandığını görmek hayra yorumlanmaz demiştir Ebu Said.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık (r.a.)’ın yorumu:
Rüyada kılıç görmek, şun¬larla yorumlanır:
Evlada işaretle,
Memuriyete işaretle,
Hak ve hakkını aramakla,
Fayda ve menfaate işaretle,
Mal ve servete işaretle,
Galibiyet (üstünlük) ile,
Güç ve kuvvete işaretle,
Doğru kararlar alabilen birine işaretle.
Rüyada kılıç görmek, bunlardan biriyle yorumlanır demiştir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Salimi’nin yorumu:
Bir kimse rüyasında kılıcının kırıldığı¬nı, elinden düştüğünü veya zorla elinden alındığını veya kendisinin fırlatıp attığını veya çalındığını yahut birine re¬hin verdiğini veya birine ödünç verdiğini veyahut sattığını veya düşürdüğünü görmesi, şu cihetlere işaretle yorumla¬nır. Azle (kovulma), akraba ölümü, galibiyet (üstünlük), para cezası, düşmanlık, musibet, evlat ölümü, boşanma, hiz¬metçi ölümü, noksanlık ve kudretsizlik gibi hallere işaret¬le yorumlanır demiştir.
Bir kimse, rüyasında yalın kılıç birinin boynuna vurup kesti¬ğini görse, o kimse, boynunu kestiği kişinin borcunu öde¬yeceğine işarettir şeklinde yorumlanmıştır.
Bir kimsenin kendisini kılıçla dürttüğünü gören kimse, o dürtenle akrabalık kurar veya kuracağına işarettir.
Rüyasında çamurdan yapılmış kılıç görmek, kadından gele¬cek fayda ve menfaate işarettir demişlerdir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen kılıç şu cihetlere de işaretle yorumlanır:
Rızıkla,
İlimle,
Zevce (hanım eş) ile,
Mal mülkle
Evlatla
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada, kılıcı kırılsa kını sağlam kalsa, hanımının kurtulup karnındaki çocuğun ölebileceğine; kılıcının kınını kırılmış görmesi ve kılıcın sağlam kalması, rüya sahibinin hanımının ölebileceğine ve ana rahmindeki çocuğun sağ olarak kurtulmasına; kılıcının kınıyla beraber kırıldığını görmesi, rüya sahibinin hanımının çocuğuyla beraber ölebileceğine işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç ile bir kimseye vursa ve kılıç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir. Kılıç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, halbuki kan çıksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur. Kılıçla bir insanın boynunu vursa, boynu kesilen kimse, kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa nâil olur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasından birini kestiğini görse, vurulanın uzak bir yere yolculuk yapmasına işarettir. Vurmasıyla vurulanın azalarından birisini ayırsa, vurulanın nesli çok olur ve şehirlere dağılırlar. Bir kimse kendisini münâkaşa etmeksizin birisinin vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalık meydana gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek Ne Anlama Gelir?
Memururiyete, hak ve menfaate mal ve dünyalığa güç ve kuvvete sözü güzel ve etkili söyleyen kimseye ve düşmana galip gelmeye; Kabzasız kını içnde görülen kılıç evin hanımına kılıcı kınından çekmek çocuğa kınından çıkarılmış kılıç emri ifa etmeye kkılıcın kını içinde kırılması çocuğun ana karnında ölmesine Kılıcın ucunun kırılması baba amca ya da bunların yerini tUtan birinin vefat etmesine Kılıcın yüzünün kırılması anne teyze veya halanın vefatına Kılıcı çekip başı üzerine kaldırmak yüksek bir makama yahut birine zarar vermek isteyip bundan vazgeçmeye Kılıçla birine vurup kılıcı vurduğu yerde bırakmak kadınlara iyilik ve ikramda bulunmaya kılıçla birine vurduğu halde vurulan yerde bir yara yahut darbe izi meydana gelmedğini görmek birine fazla etkisi olmayacak söz söylemeye Kılçla birine vurup onun bir organını koparmak vurduğu kişinin bir yakını ile aralarında ayrılığa sebep olacak bir durumun meydana gelmesine Kılıç kuşanmak ehli için önemli bir memuriyete diğerleri için faydaya Kılıç bağının gevşeyerek kılıcın yerde sürünmesi iş ve meslekte bıkkınlık hasıl olmasına Kılıç bağının kopması tüccar için zarara memur için görevden alınmaya diğerleri için keder ve üzüntüye Birine düşmanlık duymaksızın kılıçla vurmak onun şöhret bulmasına sebep olmaya Kılıcı çekerken kınının kırılması eşinin doğum yaparken ölmesine evli değilseitibar kaybetmeye Kılıcın kınıyla birlikte kırılması yahut onunla vurduğu kimseden kan çıkması sebepsiz yere birine haksızlık ekmeye çıkan kan kılıc Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin iki agzi oldugunu görmek, emrinin geçerli olduguna bir devlet büyügünün beline kiliç kusandigini görmek hükümet tarafından kuvvet ve kudret gelecegine; kendisine bir kiliç verildigini görmek emrinin yerine getirilecegine ve sözünün geçecegine; kilicinin parladigini görmek büyüklerden saygi görecegine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir yerde asili duran veya yerde bulanan bir Kilici oradan aldigini görmek, hakkini arayip bulacagina ve alacagina; kiliç ile oynadigini görmek siyasete girecegine; elindeki kiliçla saga sola vurup etrafindaki esyaya zarar verdigini görmek halki incitecek sözler söylemege işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Demir kılıç, o çocuklardan birinin şecaatli cesur ve bahadır olmasına bakır kılıç onlardan birisinin zengin ve bol rızıklı olma¬sına kalay kılıç onlardan birisinin fena tabiatlı olmasına ve ağaç kılıç da o çocuklardan birisinin münafık olmasına alâmettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kiliç ile oynayan kimse bir memuriyetle iliskisi varsa o kimsenin maharetine, eger hatiplikle bir ilgisi varsa fesahat ve belagatina çocukla bir llgisi varsa çocugunu begenmesine ve onunla ugrasmasina işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Tutmak
Bol muhabbet olarak yorumlanır. Kişi arkadaşları ile ya da ailesiyle bol bol muhabbet edebilir. Misafir gelebilir ya da siz birine misafir olabilirsiniz. Sizin muhabbetiniz birçok kişinin hoşuna gidebilir. Konuşmanızla herkesin hayranlığını kazanabilirsiniz. Ayrıca kişi muhabbeti bol bir ortama gidecek demektir. Güzel vakit geçireceğiniz bir gün olarak işaret eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Demirden kılıcı olduğunu görmek, işin güzelliğine ve kuvvete delâlet eder.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç kirilsa kini saglam kalsa, zevcesinin kurtulup karnindaki çocugun ölmesine işarettir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç kiniyla beraber kirilsa, rüya sahibinin hanimi çocugu ile beraber ölür.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kişinin rüyada camdan yapılmış bir kılıç görmesi, eğer hanımı hamile ise, doğacak çocuğunun kısa ömürlü ola¬cağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yine rüyada kılıç görmek, hanım, evlat, memuriyet, hak, menfaat, mal ve mülk, rızık ve düşman üzerine zafer ilim ve edebiyat ile tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kılıcının ağırlaştığını ve kendisiniyere doğru çektiğini gören kişi, amirliğinde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıcının askısının kesildiğini görmek, rüya sahibinin bulunduğu memuriyetten azledileceğine ve işini kaybedeceğine işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kişi rüyasında hanımının kendisine ya da kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiğini görürse, erkek bir çocuğa nâil olmasına işârettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kişi hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görürse, hanımı bir kız çocuğu doğurur.
Hanımı kendisine kını içinde bir kılıç verirse, o kimsenin hanımından erkek bir çocuğu dünyaya gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıcının kınının kırıldığını görmek, rüya sahibinin hanımının vefat edebileceğine işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıcının kabzasının kırıldığını görmek, eğer babası veya amcası hayatta ise onlardan birinin ölebileceğine işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde düşman kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu görmek, düşman üzerine zafer bulmaya işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada kılıcının körlenip kesmediğini görmesi, sözünün tesirsiz ve dinlenmez olduğuna işârettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görmek, Hakk’ı aradığını ve onu bulacağına işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kendisine bir kılıç verildiğini görmek, hanıma işâret eder.
Rüyada elinde camdan imal edilmiş bir kılıç görmek, hanımı hamile olanlar için doğacak çocuğun kısa ömürlü olacağına işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde düşman kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu görmek, düşman üzerine zafer bulmaya delâlet eder.
Eger bir iste ise isinden ayrilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Danyal aleyhisselama göre; rüyada kininda ve kabzasi olmayan kiliç görmek, kadin ile kinindan çekilmis kiliç görmek koca ile tabir olunur.
Hayatınızla ilgili planlarınızı gerçekleştirmek için harekete geçeceğinize yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç ve biçakla kinlan, ayakkabi ile kalibi gibi her seyin kini erkek ve hanimi ile tabir edilir.
Rüyada kılıcının kınının kırıldığını görmek, rüya sahibinin hanımının vefatına delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çikan kandan vuran adamin elbisesine kan bulasirsa, haram mala ve malinin elinden çikacagina delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç ile vursa ve kiliç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir.
Rüyada bir tarata konulmus kiliç görmek, çok sarapçi bir adama işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kiliçla vurdugunu ve azasindan birini kestigim görse, vurulanin uzak bir yere yolculuk yapmasina işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada keskin, parlak ve güzel bir kılıç görmek Hak söze ve güzel hitabete delâlet eder.
Kilicini saglam olarak beline bagladigini gören çok yasar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada, demir, bakır, kalay ve ağaçtan dört kılıç taktığını görmek, evliler için dört tane erkek çocuğun olmasına delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görmek, Hakkı aradığını ve onu bulacağına delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç ve biçakla kirilan, ayakkabi ile kalibi gibi her seyin kini erkek ve hanimi ile tabir edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kiliçla tasa vurup tasi yardigini görmek, sözle düsmanlarini alt ettigine elinde çekilmis kiliç oldugunu görmek düsmanlarina karsi üstün olacagina delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicin ucu baba ve amca ile tabir olundugu için, orada olacak her hangi iyi veya kötü bir olay onlara nispet edilir.
Cesaret, kuvvet, nüfus, mevki olarak yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç takındığını görmek, yüksek bir memuriyete delâlet eder.
Elinde kaldiramayacak kadar agir bir kiliç oldugunu gören, çok agir ve kötü sözler isitir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Demirden Kilici oldugunu görenin isi ve emri kuvvet bulur.
Görmez misin görünüşü ne güzel ve eseri ne çirkindir.
Rüya sahibi eger memursa seref ve itibari artar.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç görmek itibarlı insanlardan fayda görmeye, rütbesinin yükselmesine işaret eder.
Cabir'ül-Magribiye göre; rüyasinda altindan bir kilici oldugunu gören, büyüklerden menfaat görür.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin agirlastigini ve kendisini yere dogru çektigini gören kimse, amirliginde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç kayisinin kopmasi, memur için isinden ayilmasina tüccar için zarara digerleri için ise sikintiya delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç ile vursa ve kiliç kesmese, halbuki kan çiksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ibm-i Kesire göre; rüyasinda Kilicini çekerken kininin kirildigini görenin karisi hamile ise dogururken vefat eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada kılıcının körlenip kesmediğini görmesi, sözünün tesirsiz ve dinlenmez olduğuna işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin kininda kirildigini görmek, evladinin anne kanunda ölecegine annesinin kurtulacagina delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicin uçunun kirildigini görmek, baba veya amcasinin veya akrabadan bir yakinin ölecegine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada haniminin kendisine veya kendisinin hanimina bir kiliç namlusu verdigini görse, erkek bir çocuga nail olmasina işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse hanimina kini içinde bir kiliç verdigini görse, hanimi bir kiz çocugu dogurur.
Kiliç kemerinin kisa oldugunu gören, çalistigi iste sebat etmez.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin üzerinde pas veya egrilik oldugumu görmek, Kilicin sahibine veya rüyayi görene itibar eksikligine ve sözünün geçmeyecegine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin kirildigini, elinden düstügünü veya zorla elinden alindigini veya kendisinin firlatip attigini veya çaldirdigini yahut rehin verdigim veya birine muvakkaten verdigini veyahut sattigini görmek on sekilde tabir olunur: Kovulma akraba ölümü üstünlük para cezasi düsmanlik eksiklik çocuk ölümü bosanma hizmetçi ölümü kudretsizlik.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliçla bir insanin boynunu vursa boynu kesilen kimse kesen adamdan hayir görür ve büyük ferahliga nail olur.
Kılıçla vurmak bir arkadaşınızın yardımına koşacaksınız anlamına gelir.
Rüyada, kendisine bir kılıç verildiğini görmek, zevceye delâlet eder.
Elinde düsmaninin kilicindan daha uzun bir kiliç oldugum gören kimse.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçlı Asker Görmek
Sıkıntılı dönemlerinde güç sahibi bir kimseden yardım almaya delalet eder. İnsanlara yardımcı olmaya, elde edilen güzel fırsatlara, maddi olarak büyük kazanç sağlamaya, sorunlu işlerin çözülmesine işaret eder. Bazen de müjdeli haberler almak, aileye yeni bireyin katılması, aile nüfusunun çoğalması anlamı taşır. Bunların dışında yakın zamanda uyumlu bir kadınla tanışacağınıza işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Çekmek
Birileriyle çıkacak bir münakaşada veya rekabet içinde bulunduğunuz kişilere galip gelmek anlamı taşır. Önünüze çıkan problemleri çözmek veya kişilere karşı üstün olmak şeklinde yorumlanır. Öte yandan herhangi bir sebeple zarara uğrayıp hapse gireceğiniz şeklinde de yorumlanmıştır. Genel olarak rüyayı gören kimsenin büyük zorluklarla baş ettiği ve galebe geleceği şeklinde yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Balığı Görmek
Geleceğinizin çok güzel ve refah içinde olacağına işaret eder. Sizin geleceğe dair hayallerinizin ve planlarınızın olduğuna, bunlara ulaşabilmek için ciddi çaba göstereceğinize ve sonuçta hepsine sahip olacağınıza işarettir. Sizin refah, huzur ve mutluluk içinde bir geleceğinizin olduğunu müjdeler. Aynı zamanda sizin şanslı olduğunuza, bahtınızın açık olduğu ve işlerinizin rast gitmesi anlamına gelmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görmek, bir kız çocuğu ile tâbir olunur ve hanımı kız doğurur.Rüyada Kılıçla Yaralamak
Sizin uzak bir yere giderek oraya yerleşeceğinizi ve uzun bir müddet orada yaşayacağınızı işaret eder. Kılıcı vuran kişi, ne kadar vurdu ise vurduğu kişinin hakkında o kadar olumsuz konuşacağına delalet eder. Şayet siz kılıçla birini vurduğunuz halde, vurduğunuz yerde bir yara oluşmamışsa, vurduğunuz kişiye söylediğiniz sözün etkili olmayacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Çiçeği Görmek
Zorluklardan sonra feraha kavuşacağınıza, hastalıklardan sonra sağlığa kavuşacağınıza, ümitsizlikten sonra elde edeceğiniz sevince delalet eder. Kılıç çiçeği, genel olarak kişinin içinde yaşattığı umudu simgeler. Hayatınızın renklenmesi, dostlarınız ile güzel geçineceğinizi müjdelenir. Hayatınız boyunca yanlışa düşmediğinizi, doğru yolda olduğunuzu ve böyle devam edeceğinizi gösterir. Yaşanılan karanlık günlerden aydınlık günlere ulaşılacağını müjdeler.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıçla Yaralanmak
Sizin zor durumda olan birine, kötü durumundan kurtulması için destek vereceğinizi gösterir. Akıllıca hareket ederek fayda sağlayıp, mal varlığınızı arttıracağınıza işaret eder. Rüyayı gören kişi önceden ekonomik açıdan zarar görmüşse eğer, zararının karşılanacağına, zamanla bu zor durumdan kurtulacağına delalet eder. Kılıç yarası almak aynı zamanda birinden yardım almaya da işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Saplanması
Sizin birçok alanda imkânlarınızın kısıtlanacağına, malınızın ve kazancınızın azalacağına delalet eder. Kişinin iş hayatında ve dostlarının arasında itibarının azalacağına, değerinin düşeceğine işaret eder. Saygınlığınızın azalmasına ve gözden düşmenize yorumlanır. Kişinin hayatında huzurunun ve neşesinin azalacağına, keder ve zafiyete düşeceğine delalet eder. Yolunda giden işlerinizin aksayacağına, planlarınızda sorunlar yaşayacağınıza dair bir uyarıdır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kılıç Görmek
Rüyada kılıç görmek, çok hayırlıdır, düşüncelerini¬zin gerçekleşeceğine, arzularınıza kavuşacağınıza işarettir. Kendi¬nizi kılıç çekmiş görmek, evli iseniz bir erkek çocuğunuzun dünyaya geleceğine, kılıcınızın ucundan bir parça kırıldığını görmek, akrabalarınızdan birisinin ölümüne işarettir. Kılıçla birisine vurup yaralamak yaralamış olduğunuz kimseye yardımda, iyilikte bulu¬nacağınıza, temiz, keskin ve güzel kılıç görmek, iyidir. Paslı ve kı¬rık kılıç görmek, fenadır, kılıç almak, kuşanmak iyidir. Kılıç vermek iyi değildir. Rüyada kılıç bağı, yani kılıcın bele bağlanan kayışını görmek, yardım görmeye ve dinlenmeye işaret eder.Rüyada kılıç görmek, çeşitli şekillerde yorumlanmıştır; Bir kimsenin rüyada parlak bir kılıç görmesi, büyük insan¬lardan saygı ve iltifat göreceğine işaret olarak yorumlan¬mıştır. Parlak kılıcı kından çekilmiş olarak görmek, zafere ermek, galip (üstün) gelmeye ve haklı söz sahibi olmaya, haklı bir söze muhatap olmaya işarettir denilmiştir.Rüyasında kılıcını kınından çektiğini görmek, hak olan doğ¬ru bir sözü söylemeye işarettir şeklinde yorumlanmıştır.Rüyasında elinde bir kılıç bulunduğunu görmek, yerinde iyi bir davranış ve hareketle güzel bir şöhrete, haklı bir üne kavuşmaya işarettir denilmiştir.Kişinin rüyada kılıcıyla oynadığını görmesi, onun siyasete atılmasına, siyasetle uğraşıp nutuklar atacağına işaretle yorumlanmıştır. Rüyasında kılıcını iki tarafa salladığını görmek de aynı şekilde yorumlanır.Rüyasında birisini kılıcıyla vurup yaraladığını görmek, uzun bir yolculuğa çıkacağına ve ailesinden ayrılacağına işarettir.Rüyada kın içinde sapsız kılıç görmek, kadına işaret eder.Rüyada kınsız (muhafazasız) kılıç görmek, etkili ve tesirli bir emirle yorumlanmıştır.Rüyasında kılıcının kınından çıkmış olduğunu gören kişinin bir erkek çocuğu dünyaya geleceğine işarettir.Rüyasında kılıcının kınında kırıldığını görmek, çocuğunun ana karnında öldüğüne veya öleceğine (karısının ölü bir dü¬şük yapacağına) işarettir şeklinde yorumlamışlardır.Rüyasında bir kılıç kuşandığı (taktığını) gören kişi, şeref ve itibar, sahibi olacağına veya yüksek bir mevki ve makama çıkacağına işaret eder şeklinde yorumlanmıştır.Rüyasında kılıcında bir noksanlık ve eksiklik olduğunu gö¬ren kimse, malında veya evladında bir eksiklik ve noksan¬lık ortaya çıkacağına ve böyle olumsuz durumla karşılaşır şeklinde yorumlanır.Rüyasında başkası tarafından kılıcının elinden alındığını görmek, işinden atılmaya veya malında zarar ziyanla mal kaybetmeye işaret olarak yorumlanmıştır.Rüyasında beline kılıç bağladığını (kuşandığını) görmek, uzun ömre ve başarılı bir işe imza atmaya işarettir.Kişinin rüyada altından bir kılıcı olduğunu görmesi, büyük¬lerden gelecek fayda ve menfaate işarettir. Demirden kılıç görmek, kuvvet ve kahramanlığa işarettir. Bakırdan yapı¬lan bir kılıç görmek ise, zarar ve ziyana işarettir. Çünkü ba¬kırdan kılıç bir işe yaramaz, eğilip bükülü verir demek olur.Uykuda görülen kılıç rüyaları ile ilgili ünlü yorumcuların tabir ve yorumlarını da şöyle bir göz atabilmemiz için, on¬ları aşağıya alıyorum:Danyel (a.s.)'ın yorumu:Bir kimsenin rüyada kınında kabzası olmayan şekilde (sapsız) kılıç görmesi, zevceye (hanım eşe) işaretle yo¬rumlamıştır.Kişinin rüyada kılıcının kınında kırılmış olduğunu görme¬si, çocuğunun annesinin karnında öleceğine ve annesinin kurtulacağına işarettir şeklinde yorumlamıştır.Rüyasında kılıcını kınından çekip çıkardığını gören kim¬senin, bir evladı olacağına işarettir demiştir.Bir kimsenin rüyada kılıcının ucunun kırıldığını görmesi, rüya sahibi kişinin, babasının veya amcasının veyahut böyle bir yakınının vefat edeceğine (öleceğine) işarettir. Çünkü kılıcın ucu, babayı ve amcayı temsil eder. Kılıcın yü¬zü, annenin, teyzenin ve halanın sembolüdür. Anneyi, tey¬zeyi ve halayı temsil eder demiştir Danyel (a.s.). Kılıcının yüzünün kırıldığını görmek, bunlardan birinin vefatına (ölümüne) işaretle yorumlamıştır. Kılıcın bu kısımlarında görülecek her halin bu kimselere işaret eder demiştir. Kişinin rüya da kılıcını kınından çekip birisine vurmak kastıyla kaldırıp başının üzerine koyduğunu görmesi, onun (rüya sahibinin) çok meşhur, büyük bir ün (şöhret) ka¬zanacağına işarettir. Kılıcını da birisine vurmak maksa¬dıyla kaldırdıysa, bundan da vazgeçeceğine işarettir.Ebu Said'in yorumu: Rüyasında kılıcını kınında (kını içinde) karısına verdiğini gören kişinin, bir kız çocuğu olur. Karı¬sından kılıç aldığını görmek de böyle yorumlanır. Tahta kı¬lıç görmek, asi ve münafık (iki yüzlülük yapan) bir evlada, Bir kimsenin rüyada kılıcıyla birisine vurduğunu ve vurduğu kişiyi vurduğu yerde bıraktığını görmesi, rüya sahibi¬nin, kadınlara iyilik eden biri olduğuna işarettir demiştir. Kişinin rüyada kılıcının üzerinde pas lekesi veya bir eksiklik görmesi, rüya sahibinin, saygınlığını ve itibarını yitireceğine işarettir. Diğer bir yoruma göre ise, faydasız (yaramaz) evlada ve işlerinin bozulmasına, malındaki meydana gelecek noksanlık ve zarara işaretle yorumlamıştır Danyel (A.S.)... Bir kimsenin rüyada kılıcının bağının koptuğunu görmesi, memur için azle edilmesine (görevden alınmasına), tüccar için zarar ve ziyana, diğer insanlar için de, keder ve sıkın¬tıya işarettir demiştir.Kurşundan kılıç görmek, çok zahmet veren çocu¬ğa işarettir. Sarı dökmeden kılıç, servete işarettir. Demirden kılıç, yiğitliğe, kahramanlığa işaret olarak yorumlamıştır.Rüyasında kılıcını kınından çeken ve parladığını gören kim¬se, doğru konuşur, dinleyenler bu konuşmadan memnun olurlar şeklinde yorumlamıştır.
Paslı kılıç, bunun tersiyle yorumlanır demiştir.Rüyasında dört tane kılıç kuşandığını görmek, dört kadın almaya işarettir. Sayısız kılıçlar kuşandığını görmek hayra yorumlanmaz demiştir Ebu Said.Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumu:Rüyada kılıç görmek, şun¬larla yorumlanır:Evlada işaretle,Memuriyete işaretle,Hak ve hakkını aramakla,Fayda ve menfaate işaretle,Mal ve servete işaretle,Galibiyet (üstünlük) ile,Güç ve kuvvete işaretle,Doğru kararlar alabilen birine işaretle.Rüyada kılıç görmek, bunlardan biriyle yorumlanır demiştir.Salimi'nin yorumu:Bir kimse rüyasında kılıcının kırıldığı¬nı, elinden düştüğünü veya zorla elinden alındığını veya kendisinin fırlatıp attığını veya çalındığını yahut birine re¬hin verdiğini veya birine ödünç verdiğini veyahut sattığını veya düşürdüğünü görmesi, şu cihetlere işaretle yorumla¬nır. Azle (kovulma), akraba ölümü, galibiyet (üstünlük), para cezası, düşmanlık, musibet, evlat ölümü, boşanma, hiz¬metçi ölümü, noksanlık ve kudretsizlik gibi hallere işaret¬le yorumlanır demiştir.Bir kimse, rüyasında yalın kılıç birinin boynuna vurup kesti¬ğini görse, o kimse, boynunu kestiği kişinin borcunu öde-yeceğine işarettir şeklinde yorumlanmıştır.Bir kimsenin kendisini kılıçla dürttüğünü gören kimse, o dürtenle akrabalık kurar veya kuracağına işarettir.Rüyasında çamurdan yapılmış kılıç görmek, kadından gele¬cek fayda ve menfaate işarettir demişlerdir.Rüyada görülen kılıç şu cihetlere de işaretle yorumlanır:Rızıkla,İlimle,Zevce (hanım eş) ile,Mal mülkleEvlatlaKişinin rüyada camdan yapılmış bir kılıç görmesi, eğer hanımı hamile ise, doğacak çocuğunun kısa ömürlü ola¬cağına işarettir.Rüyada görülen kılıç, çocuğa, devlet reisine ve mülke işâret eder.Yine rüyada kılıç görmek, hanım, evlat, memuriyet, hak, menfaat, mal ve mülk, rızık ve düşman üzerine zafer ilim ve edebiyat ile tabir olunur.Kılıcının ağırlaştığını ve kendisiniyere doğru çektiğini gören kişi, amirliğinde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder.Rüyada kılıcının askısının kesildiğini görmek, rüya sahibinin bulunduğu memuriyetten azledileceğine ve işini kaybedeceğine işâret eder.Bir kişi rüyasında hanımının kendisine ya da kendisinin hanımına bir kılıç namlusu verdiğini görürse, erkek bir çocuğa nâil olmasına işârettir.Bir kişi hanımına kını içinde bir kılıç verdiğini görürse, hanımı bir kız çocuğu doğurur.Hanımı kendisine kını içinde bir kılıç verirse, o kimsenin hanımından erkek bir çocuğu dünyaya gelir.Rüyada kılıcının kınının kırıldığını görmek, rüya sahibinin hanımının vefat edebileceğine işâret eder.Rüyada kılıcının kabzasının kırıldığını görmek, eğer babası veya amcası hayatta ise onlardan birinin ölebileceğine işâret eder.Bir kimse kılıçsız kın taktığını görse, o kimsenin üzerine bir emanet alacağına işârettir.Bir kimsenin rüyada, kılıcı kırılsa kını sağlam kalsa, hanımının kurtulup karnındaki çocuğun ölebileceğine; kılıcının kınını kırılmış görmesi ve kılıcın sağlam kalması, rüya sahibinin hanımının ölebileceğine ve ana rahmindeki çocuğun sağ olarak kurtulmasına; kılıcının kınıyla beraber kırıldığını görmesi, rüya sahibinin hanımının çocuğuyla beraber ölebileceğine işâret eder.Bekâr birinin rüyada kılıcını kınına koyması, evlenmesine işâret eder.Rüyada elinde düşman kılıcından daha uzun bir kılıç olduğunu görmek, düşman üzerine zafer bulmaya işâret eder.Bir kimsenin rüyada kılıcının körlenip kesmediğini görmesi, sözünün tesirsiz ve dinlenmez olduğuna işârettir.Rüyada kılıç ile bir kimseye vursa ve kılıç kesmese, vurulan vurana zafer bulur ve ona galip gelir. Kılıç keserse, vuran vurulana galip gelir. Kılıç ile vursa ve kılıç kesmese, halbuki kan çıksa vuran yalan söyleyerek diliyle vurulana musallat olur. Kılıçla bir insanın boynunu vursa, boynu kesilen kimse, kesen adamdan hayır görür ve büyük ferahlığa nâil olur.Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kılıçla vurduğunu ve azasından birini kestiğini görse, vurulanın uzak bir yere yolculuk yapmasına işarettir. Vurmasıyla vurulanın azalarından birisini ayırsa, vurulanın nesli çok olur ve şehirlere dağılırlar. Bir kimse kendisini münâkaşa etmeksizin birisinin vurduğunu görse, vurulanla vuran arasında evlenmek veya başka bir sebepten dolayı akrabalık meydana gelir.Rüyada yerde olan bir kılıca elini uzatarak aldığını görmek, Hakk'ı aradığını ve onu bulacağına işâret eder.Rüyada kendisine bir kılıç verildiğini görmek, hanıma işâret eder.Rüyada elinde camdan imal edilmiş bir kılıç görmek, hanımı hamile olanlar için doğacak çocuğun kısa ömürlü olacağına işâret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç ve bıçak sapı görmek, mal mülk deve koyun sığır veya altın ve gümüşten kendisinde çok derecede servet bulunan ve üzerine zekât vacip olan kimseye delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada kılıcının kınını kırılmış görmesi ve kılıcın sağlam kalması, rüya sahibinin hanımının ölümüne ve ana rahmindeki çocuğun sağ olarak kurtulmasına delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç da bunlarla tabir olundugu için, burada görülecek her hangi bir olay da iyi veya kötü olarak onlarla tabir olunur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kiliç kiniyla beraber kinisa, rüya sahibinin hanimi çocugu ile beraber ölür.
Düsmanina galip gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilici ile birine vurdugunu, fakat Kilicin kesmeyip ona tesir etmedigini gören biri hakkinda söz söyler ise de bu söz ona tesir etmez.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Birine Kilici ile vurdugunu, fakat vurdugu yerden kan akmadigini gören o kimseye sebepsiz olarak kötülük eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin çesitli kiymetli taslarla süslenmis oldugunu görmek, alimler tarafından hayir ve bereket gelecegine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilicinin agirlastigini ve kendisini yere dogru çektiginl gören kimse, amirliginde çok kuvvetlenir ve menfaat elde eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse rüyada başka birisinin kendisini kiliçla vurdugunu ve azasindan birini kestigini görse, vurulanin uzak bir yere yolculuk yapmasina işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Zira Lokman (as) şöyle demiştir: “- Kadın kılıç gibidir.
Hanimi kendisine kini içinde bir kiliç verse, o kimse hammindan erkek bir çocuga nail olur.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıcının kabzasının kırıldığını görmek, eğer ana babası hayatta ise onlardan birinin ölümüne delâlet eder.
Bir rivayete göre de islerinin aksi gitmesine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kılıç kuşanmak, işinizde yükseleceğinize ve yüksek makama erişeceğinize işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
KBir kimsenin rüyada kilicinin kininin kirildigini görmesi o kimsenin haniminin vefat etmesine işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Birine Kilici ile vurup bir yerini kestigini ve yere düstügünü görmek, o kisinin akrabasi ile aralarinda bir ayriliga sebep olacak bir olayin geçecegine delalet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bunun tersi zevcesi kını içinde bir kılıç verse, o kişinin zevcesinden bir erkek çocuğu dünyaya gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elinde camdan imal edilmiş bir kılıç görmek, hanımı hamile olanlar için doğacak çocuğun kısa ömürlü olacağına delâlet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ismail El-Esasa göre; rüyasinda iki Kilici olup birini sag ve ötekini sol tarafina takinmis oldugunu gören, iki is sahibi olur.
+2 oy
 
Rüyada taşın üstünde kılıç gördüm kirdim  tasi kırarak kılıcı çıkardım satmak için birilerini aradım ne anlama gelir

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

421 Aktif
0 Üye ve 421 misafir
Bugün : 11157
Dün : 23857
Toplam : 48069493
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...