Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
5.6k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Binalar, rüya sahibinin yaşamında var olan engelleri temsil eder ve gelecek planları yaparken kişinin ayağını bağlayacak, rahat ve özgür hareket edebilmesine engel olan bir soruna işarettir. Kişinin aileden birine ömür boyu bakmak zorunda kalacağına ya da yatalak bir aile yakını nedeni ile bulunduğu yerden ayrılamayacağını ve bu yüzden olarak depresyona girebileceğini de alamet eder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

133 Yorum

+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Bina
Özel mülk olan evler (daireler) kişinin eşi, Ailesi ve geçimidir: Yeni bina gerek inşa edelsin gerekse satın alınsın evlenmeye, Evin, duvarları ile beraber bir yere gitmesi taşınmaya, Evin genişlemesi ve onda meydana gelen her türlü olumlu değişme hayaatta meydana gelecek hayırlı gelişmelere, Evde görülen daralma ve eksilme dünyalıktan kayba, Geniş ev dünya ve ahiret mutluluğuna, Dar ev dünyada sıkıntı ve ahirette azaba, Kerpiç duvarlı ahşap ev takvaya, Yüksek ve debdebeli binaları olduğunu görmek fitne ve sıkıntıya, Ev yapmak aileyi, akraba ve dostları bir araya toplamaya; dağınık gidişata çekidüzen vermeye, Bir yerleşim alanında ev yapmak orada bir kadınla evlenmeye, Evin direği yahut kolonları babaya, Evin yahut tavanın yıkılması vefata, Evin tamamının yahut bir kısmının kişinin üzerine yıkılması musibete, Odalar eş ve çocuklara, Çatı ve tavanı yöneticilere, Süslemeli, nakışlı ev itibara, velayete, ilme, Her çeşit güzel bina sevinç, neş e ve sürura; Eve girmek evlenmeye yahut huzura ermeye, Camiyaptırmak zengin için malının zekatını vermeye, fakir için zengin olmaya, alim ve sanatçı için hayırlı ilim ve esere, yönetici için hakka ve halka hizmete, Köyde konuk evi yaptırmak misafirperverliğe, Şehirde halkın yararı için bina yaptırmak insanlara faydalı bir iş yapmaya, Kamuya ait binalar, onların durumuna göre, bazen Adaletle hükmetmeye bazen halka gadretmeye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ev Taşımak.)
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir. Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir.
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir. Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir
Güzel bir bina güzel uzun bir hayatın, hasarlı bir bina hastalığın işaretidir. Çirkin bir bina, aşk ve iş hayatında karşınıza çıkacak sorunları gösterir.
Rüyada bina önemli bir yere gidileceğini işaret eder. Büyük bir bina, çok önemli iş ve devlet adamı demektir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir bos arazide yapilmis tek bir bina görmek, ev sahibi olacagina; bina yaptigini görmek, yeni bir ise baslayacagina bir binanin yikildigini görmek, dînî vazifelerini yerine getirmedigine; yeni bir binaya tasinip yerlestigini görmek, yeni bir ev sahibi olacagina isarettir. Rüyada yeni yapilmis binalar görmek, mesleginizi degistireceginize isarettir. Yikik ve yikilmaya yüz tutmus evler görmek ise huzur veya geçimsizlikle yorumlanir. Bir baska rivayete görede: Rüyada yeni yapilmis bir binayi görmek, ondan faydalanmaya isaret eder. Çok kere bina, kocanin hanimina zifafiyla tabir edilir. Evinin belirli bir miktarca güzel olarak genislemis oldugunu görmek, bu dünyaca halinin genisligidir. Eger bu genislik, oldugu miktardan fazla olursa, o eve, bir musibet gelmesine isaret eder. Bazilari demislerdir, bir kimse kendisini bina yapiyor görse, o kimsenin akrabalarim ve dostlarim toplamaya isaret eder. Binayi yiktigini görmek, yakinlarim, arkadas ve dostlarim dagitmasina servetinin gitmesine isaret eder. Kendisini bir binaya baslayip temelini attigim, binayi kuvvetlice yaptigini görse, o kimsenin ilim, velayet ve bir meslek talebinde bulunmasina, talebi ve gayesinin yakinda olacagina isaret eder. Bir kimse kendisini bir sehir veya bir köyde bina yapiyor görse, o kimse o yerden bir hanimla evlenir. Binayi çanak ve çömlekten yaptigini görse bu, rüyayi gören için süs ve gösteristirr. Eger bina nakisli olursa, temizlikle ve sevinçle beraber ilim ve velayete isaret eder. Kireç, alçi ve kiremitten bina yaptigini ve üzerinde de bir resmin oldugunu görse, o kimsenin kötü islerde bulunmasina isaret eder. Denilmistir ki, bir kimse kireç ve alçi islemde bulunsa, o kimse helal olmayan isle ugrasir. Gurbette bir bina yaptigini gören kimse, asla hatinna gelmeyen bir kadinla evlenir, yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür. Yas çamur ile bina, din ve inanca, kuru çamur ile bina malca sikintiya alamettir. Güzel bina, sevgiye, nes e, rizk a, güzel elbiselere, bekar kizlara ve onlardan çocuklara isaret eder. Bazen saglam bina, kuvvet ve siddete, yardim ve müsaadeye, bazen de uzun ömre isaret eder. Bir kimse rüyada Allah a yaklasmak maksadiyle camii veya bir yer yaptirdigini görse, eger rüyayi gören alim ise kitap yazar, mal sahibi ise malinin zekatim verir, bekar ise evlenir, evli ise güzel söhret sahibi bir çocugu olur, fakir ise zenginlesir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak. Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak. Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
Eski ya da yıkık binalar görmek yaşanacak hayal kırıklıklarının çok büyük olacağına ve bu duruma kişinin uzun süredir değiştirmemekte ısrar ettiği tutumunun neden olduğuna, bazen de aşırı inatçı yaklaşımların kişinin bugününe ve özellikle de geleceğine istenmeyen olumsuz etkilerde bulunacağına alamet eder.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA ESKİ BİNALAR GÖRMEK
Yanlış inançlar, aşırı derecede kendine güven nedeni ile iş hayatında yaşanacak aksiliklere ve kişinin kolayca elde edebileceği başarılara davranışlarındaki tutarsızlık yüzünden ulaşamayacağına işaret eder. İnsanları yönetmek konusunda duyulan büyük isteğin zaman zaman kişilere baskı yapma durumuna geldiğine ve işverenler için çalışanlarla aralarında oluşacak büyük çatışmalara haber verir. Eski binalar aynı zamanda geçmişten gelen sorunların bugün hala geçerliliğini koruduğuna ve kişinin mutsuz hayatının bir müddet daha devam edeceğine, yeni bir hayat için mutlaka geçmişle bağların koparılması gerektiğine de uyarıda bulunur.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA YIKIK BİNALAR GÖRMEK
Bin bir emek ve zahmetle oluşturulan işin, hayatın bir anda mahvolmasına alamet olan rüya hayra yorulmaz ve kişinin altından kalkması zor bir hayal kırıklığı yaşayacağına delalet eder. Bitmek bilmez çatışmalara, düşmanlardan kurtulamamaya, kişinin yalnızca akıl yolu ile silahlanarak olumsuzluklardan kurtulabileceğine tabir edilir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA BİNALAR GÖRMENİN YORUMU
Yaşam mücadelesini ve bu mücadelenin çok çetin geçtiğini sembolize eder. Rüya sahibinin kolay bir hayat sürmediğini ve hayatta kalma mücadelesinde aklı ön plana koysa da duygularına yenik düştüğünü, büyük çatışmalar yaşadığını da işaret eder.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bina
Bir adamın Rüyada kubbeler görmesi, şanı yüce ve kıymetli kimselerle dost olacağına delâlet eder.
Yeni yapılmış bir binayı görmek hiç ummadığı yerden gelecek rızık ve nimet ile tabir olunur.
Yine bir kimsenin rüyada bir binaya başlayıp temelini attığını, binayı kuvvetliceyaptığını görmesi; ilim, velayet ve sanata delâlet eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Sîrîn hazretleri demiştir ki: Eski bir binanın yeniye döndüğünü görmek, rızkın artmasına; hayır kapılarının açılmasına, sürür ve ferah husulüne delâlet eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Danyal (a.s.)demiştir ki: rüyasında bilmediği bir binaya girip orada birtakım ölüler görmek, ahiret yurduna işarettir. Oraya girip oturduğunu gören kimsenin eceli yakındır.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Sîrîn (rh.a.)demiştir ki: - Rüyada bir evin tavanı, damı veya duvarı yıkıldığını yahut yandığını görmek, kendi evinde bir musibetin vukuuna; hanesinin büyüdüğünü görmek, çok ve bereketli nimete delâlet eder.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki: Rüyada bina görmek sekiz vech ile tabir olunur: a) Zevce, b) Zevç, c) Zenginlik, d) Emn-ü eman, e) Kolay bir geçim, f) Mal, g) Yüksek bir memuriyet, h) Maişet genişliği...
Rüyada evinin belirli bir miktar güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyadaki halin genişliğine işarettir. Yine rüyada kendini bina yapıyor görmek, ferah ve sevincinin şumulüne, kuvvetinin fazlalığına delâlet eder.
Rüyada güzel ve yüce bir bina görmek, ülfet ve muhabbete, rız ka, neşeye, güzel elbiselere, bekâr kızla evlenmey e ve ondan doğacak çocuğa delâlet eder.
Sağlam ve güzel bina görmek, bazı kere de uzun ömre ve kuvvete işarettir.
Bir kimsenin rüyada Nebiler Nebisi'nin mübarek ravzasını çamurladığmı görmesi, kendi malı ile hacca gitmeye işarettir.
Kendi evini çamurla sıvadığını ve çamurun yaş olduğunu görmek, salih bir kişi olmaya delâlet eder. Rüyada çamuru yediğini görmek, o miktar mal yemeye işarettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusî (rh.a.) demiştir ki: "- Rüyada Allahu Teâlâ'ya yaklaşmak maksadıyla cami veya bir yer yaptırdığını görmek, eğer rüyayı gören devlet reisi ise Hak ile karin olur. iyilikle insanlara emreder, kötülükten de kaçındırır.
Bu rüyayı âlim görür ise, kitap yazar, insanlar ilminden veya fetvalarından faydalanır. Zengin ise malının zekâtını verir, bekâr ise evlenir, eğer evli ise güzel şöhret sahibi bir çocuğu dünyaya gelir. Fakir ise zenginleşir. Eğer bunlar olmaz ise, o yere hizmet eder ve Allah'ın zikri ile o yeri mamur eder."
Rüyada gurbet elde bir bina yaptığını görmek, asla akıl ve hayaline gelm eyen bir kadınla evlenir. Veya gurbette ikamet eder ve yine gurbette ölür.
Rüyada yaş çamur ile bina yapmak, din ve itikada, kuru çamur ile bina da mal bakımından sıkıntıya işarettir.
+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmanî demiştir ki: Rüyada kendi mülkü olan bir binaya girdiğini görmek, zevceye ve evlâtlara delâlet eder.
Hanenin geniş ve yeni olması rızkın çokluğuna işarettir. Yine güzel bir bina görmek, ana babanın sıhhat ve selâmetine alâmettir.
Rüyada evin ortasındaki avluyu görmek, kıza ve kızkardeşe, evin sofası baba ve anneye delâlet eder. Onları güzel, temiz ve mamur görmek, bunların hayır ve selametine işarettir. Harap ve pis görmek de tam zıddı...
Rüyada kendi evinin diğer evlere benzemediğini görmek, herkesin gıpta edeceği derecede servete, kendi için bir ev inşa ettiğini görmek, dünyadan müstefid olmağa delâlet eder. Hasta birinin bu rüyayı görmesi vefatına işarettir.
Rüyada İmam-ı Azam hazretlerinin evini yıktığını görmek, İslâm âleminde fesat ve fitne zuhuruna işarettir.
Rüyada Adaletle hükmeden bir devlet reisinin köşkünü görmek, İslâm şehirlerinden bir şehir ile tabir olunur. O köşkün yıkıldığını görmek, müslümanların şehirlerinden birinin ziyanına ve felâketine delâlet eder.
Tâ uzaklardan bir evi görmek, uzak gördüğü saadete vâsıl olacağının alâmetidir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina görmek
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak. Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
Rüyada bina görmek; birisinin işinden faydalanmaya , erkeğin eşi ile birleşmesine, evinin büyüdüğünü görmek; zenginliğe ve ilerlemeye, evi haddinden fazla büyümüş görmek; bir felaket geçirileceğine, evinde usta ve marangozların çalıştığını görmek; ailede boşanmaya varacak bir kavgaya işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek
Rüyada bina görmek, rüya sahibinin hayatı ve hane içindeki durumu olarak değerlendirilir. Rüyanın yorumu da binanın niteliğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Rüyada geniş, aydınlık ve ferah bir bina görmek hayatta başarı ve mutluluk anlamına gelir.
Yeni bina görmek, yeni insanlarla tanışmaya ve iş hayatında yeni projelere imza atmaya işaret eder. Rüyada eskimiş bir bina görmek sıkıntı, kuruntu, şüphe ve problem olarak ifade edilir. Mimarisi güzelliği sayesinde dikkat çeken bir bina görmek, hayattaki güzelliklerden tatma sevincine ve şansına nail olmaya işaret eder. Rüyada çatlamış ve bakımsızlıktan dökülen bir bina görmek, rüya sahibinin kendisine iyi bakmadığına ve gereken özeni göstermediği anlamına gelir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çatısız bina görmek
Rüyada çatısız bina görmek, Ayaklarınız yere basıyor mu?
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Sallanması Görmek
Darlık, zorluk ve sıkıntı anlamına gelir. Rüya sahibi hem aile hayatında hem ticaret hayatında arka arkaya sorunlar yaşayarak çok sinirli ve mutsuz olacağı günler geçirecek demektir. Rüya sahibi bir süre mahkeme duvarı gibi asık bir suratla gezecektir çünkü iç dünyasındaki mutsuzluğu bedenini de ele geçirecektir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Temeli Görmek
Rüya sahibinin okumaya olan düşkünlüğü ile tabir edilir. Bu kişi her konuda aydınlanmak isteyen, entelektüel ve çağdaş bir yaşam hayali kuran, aynı zamanda da güzel sanatlara ilgi duyan kişi olarak ifade edilir.
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çok katlı bina görmek
Rüyada çok katlı bina görmek, bereketli günlerdesiniz…
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina İnşaatı Görmek
Rüya sahibinin yerinde duramayan, daldan dala atlayan, bir iş daha bitmeden onu yarım bırakıp diğerine geçen kişi olarak tasvir edilir. Kararsızlık ve tutarsızlık olarak değerlendirildiği gibi kafa karışıklığı anlamına da gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Çökmesi
Rüya sahibinin evliliğinde yaşanacak olan bir soruna işaret eder. Hane içinde büyük bir tatsızlık olacak ve eşler arasında geçici de olsa bir ayrılık yaşanacak ve küskünlük meydana gelecektir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek

Özel mülk olan evler (daireler) kişinin eşi, ailesi ve geçimidir: Yeni bina gerek inşa edelsin gerekse satın alınsın evlenmeye, Evin, duvarları ile beraber bir yere gitmesi taşınmaya, Evin genişlemesi ve onda meydana gelen her türlü olumlu değişme hayaatta meydana gelecek hayırlı gelişmelere, Evde görülen daralma ve eksilme dünyalıktan kayba, Geniş ev dünya ve ahiret mutluluğuna, Dar ev dünyada sıkıntı ve ahirette azaba, Kerpiç duvarlı ahşap ev takvaya, Yüksek ve debdebeli binaları olduğunu görmek fitne ve sıkıntıya, Ev yapmak aileyi, akraba ve dostları bir araya toplamaya; dağınık gidişata çekidüzen vermeye, Bir yerleşim alanında ev yapmak orada bir kadınla evlenmeye, Evin direği yahut kolonları babaya, Evin yahut tavanın yıkılması vefata, Evin tamamının yahut bir kısmının kişinin üzerine yıkılması musibete, Odalar eş ve çocuklara, Çatı ve tavanı yöneticilere, Süslemeli, nakışlı ev itibara, velayete, ilme, Her çeşit güzel bina sevinç, neş e ve sürura; Eve girmek evlenmeye yahut huzura ermeye, Camiyaptırmak zengin için malının zekatını vermeye, fakir için zengin olmaya, alim ve sanatçı için hayırlı ilim ve esere, yönetici için hakka ve halka hizmete, Köyde konuk evi yaptırmak misafirperverliğe, Şehirde halkın yararı için bina yaptırmak insanlara faydalı bir iş yapmaya, Kamuya ait binalar, onların durumuna göre, bazen adaletle hükmetmeye bazen halka gadretmeye delalet eder. (Ayrıca Bakınız; Ev Taşımak.)
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir. Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir.
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir. Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir
Güzel bir bina güzel uzun bir hayatın, hasarlı bir bina hastalığın işaretidir. Çirkin bir bina, aşk ve iş hayatında karşınıza çıkacak sorunları gösterir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina önemli bir yere gidileceğini işaret eder. Büyük bir bina, çok önemli iş ve devlet adamı demektir.
Bir bos arazide yapilmis tek bir bina görmek, ev sahibi olacagina; bina yaptigini görmek, yeni bir ise baslayacagina bir binanin yikildigini görmek, dînî vazifelerini yerine getirmedigine; yeni bir binaya tasinip yerlestigini görmek, yeni bir ev sahibi olacagina isarettir. Rüyada yeni yapilmis binalar görmek, mesleginizi degistireceginize isarettir. Yikik ve yikilmaya yüz tutmus evler görmek ise huzur veya geçimsizlikle yorumlanir. Bir baska rivayete görede: Rüyada yeni yapilmis bir binayi görmek, ondan faydalanmaya isaret eder. Çok kere bina, kocanin hanimina zifafiyla tabir edilir. Evinin belirli bir miktarca güzel olarak genislemis oldugunu görmek, bu dünyaca halinin genisligidir. Eger bu genislik, oldugu miktardan fazla olursa, o eve, bir musibet gelmesine isaret eder. Bazilari demislerdir, bir kimse kendisini bina yapiyor görse, o kimsenin akrabalarim ve dostlarim toplamaya isaret eder. Binayi yiktigini görmek, yakinlarim, arkadas ve dostlarim dagitmasina servetinin gitmesine isaret eder. Kendisini bir binaya baslayip temelini attigim, binayi kuvvetlice yaptigini görse, o kimsenin ilim, velayet ve bir meslek talebinde bulunmasina, talebi ve gayesinin yakinda olacagina isaret eder. Bir kimse kendisini bir sehir veya bir köyde bina yapiyor görse, o kimse o yerden bir hanimla evlenir. Binayi çanak ve çömlekten yaptigini görse bu, rüyayi gören için süs ve gösteristirr. Eger bina nakisli olursa, temizlikle ve sevinçle beraber ilim ve velayete isaret eder. Kireç, alçi ve kiremitten bina yaptigini ve üzerinde de bir resmin oldugunu görse, o kimsenin kötü islerde bulunmasina isaret eder. Denilmistir ki, bir kimse kireç ve alçi islemde bulunsa, o kimse helal olmayan isle ugrasir. Gurbette bir bina yaptigini gören kimse, asla hatinna gelmeyen bir kadinla evlenir, yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür. Yas çamur ile bina, din ve inanca, kuru çamur ile bina malca sikintiya alamettir. Güzel bina, sevgiye, nes e, rizk a, güzel elbiselere, bekar kizlara ve onlardan çocuklara isaret eder. Bazen saglam bina, kuvvet ve siddete, yardim ve müsaadeye, bazen de uzun ömre isaret eder. Bir kimse rüyada Allah a yaklasmak maksadiyle camii veya bir yer yaptirdigini görse, eger rüyayi gören alim ise kitap yazar, mal sahibi ise malinin zekatim verir, bekar ise evlenir, evli ise güzel söhret sahibi bir çocugu olur, fakir ise zenginlesir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak. Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
Bir adamın rüyada kubbeler görmesi, şanı yüce ve kıymetli kimselerle dost olacağına delâlet eder.
Yeni yapılmış bir binayı görmek hiç ummadığı yerden gelecek
rızık ve nimet ile tabir olunur.
Yine bir kimsenin rüyada bir binaya başlayıp temelini attığını, binayı kuvvetliceyaptığını görmesi; ilim, velayet ve sanata delâlet eder.
İbn-i Sîrîn hazretleri demiştir ki:
Eski bir binanın yeniye döndüğünü görmek, rızkın artmasına; hayır kapılarının açılmasına, sürür ve ferah husulüne delâlet eder.
Danyal (a.s.)demiştir ki:
rüyasında bilmediği bir binaya girip orada birtakım ölüler
görmek, ahiret yurduna işarettir. Oraya girip oturduğunu gören kimsenin eceli yakındır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İbn-i Sîrîn (rh.a.)demiştir ki:
- Rüyada bir evin tavanı, damı veya duvarı yıkıldığını yahut yandığını görmek, kendi evinde bir musibetin vukuuna; hanesinin büyüdüğünü görmek, çok ve bereketli nimete delâlet eder.
Cafer-i Sâdık (r.a.) demiştir ki:
Rüyada bina görmek sekiz vech ile tabir olunur:
a) Zevce,
b) Zevç,
c) Zenginlik,
d) Emn-ü eman,
e) Kolay bir geçim,
f) Mal,
g) Yüksek bir memuriyet,
h) Maişet genişliği...
Rüyada evinin belirli bir miktar güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyadaki halin genişliğine işarettir. Yine rüyada kendini bina yapıyor görmek, ferah ve sevincinin şumulüne, kuvvetinin fazlalığına delâlet eder.
Rüyada güzel ve yüce bir bina görmek, ülfet ve muhabbete, rız ka, neşeye, güzel elbiselere, bekâr kızla evlenmey e ve ondan doğacak çocuğa delâlet eder.
Sağlam ve güzel bina görmek, bazı kere de uzun ömre ve kuvvete işarettir.
Bir kimsenin rüyada Nebiler Nebisi'nin mübarek ravzasını çamurladığmı görmesi, kendi malı ile hacca gitmeye işarettir.
Kendi evini çamurla sıvadığını ve çamurun yaş olduğunu görmek, salih bir kişi olmaya delâlet eder. Rüyada çamuru yediğini görmek, o miktar mal yemeye işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusî (rh.a.) demiştir ki:
"- Rüyada Allahu Teâlâ'ya yaklaşmak maksadıyla cami veya bir yer yaptırdığını görmek, eğer rüyayı gören devlet reisi ise Hak ile karin olur. iyilikle insanlara emreder, kötülükten de kaçındırır.
Bu rüyayı âlim görür ise, kitap yazar, insanlar ilminden veya fetvalarından faydalanır. Zengin ise malının zekâtını verir, bekâr ise evlenir, eğer evli ise güzel şöhret sahibi bir çocuğu dünyaya gelir. Fakir ise zenginleşir. Eğer bunlar olmaz ise, o yere hizmet eder ve Allah'ın zikri ile o yeri mamur eder."
Rüyada gurbet elde bir bina yaptığını görmek, asla akıl ve hayaline gelm eyen bir kadınla evlenir. Veya gurbette ikamet eder ve yine gurbette ölür.
Rüyada yaş çamur ile bina yapmak, din ve itikada, kuru çamur ile bina da mal bakımından sıkıntıya işarettir.
Kirmanî demiştir ki:
Rüyada kendi mülkü olan bir binaya girdiğini görmek, zevceye ve evlâtlara delâlet eder.
Hanenin geniş ve yeni olması rızkın çokluğuna işarettir. Yine güzel bir bina görmek, ana babanın sıhhat ve selâmetine alâmettir.
Rüyada evin ortasındaki avluyu görmek, kıza ve kızkardeşe, evin sofası baba ve anneye delâlet eder. Onları güzel, temiz ve mamur görmek, bunların hayır ve selametine işarettir. Harap ve pis görmek de tam zıddı...
Rüyada kendi evinin diğer evlere benzemediğini görmek, herkesin gıpta edeceği derecede servete, kendi için bir ev inşa ettiğini görmek, dünyadan müstefid olmağa delâlet eder. Hasta birinin bu rüyayı görmesi vefatına işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İmam-ı Azam hazretlerinin evini yıktığını görmek, İslâm âleminde fesat ve fitne zuhuruna işarettir.
Rüyada adaletle hükmeden bir devlet reisinin köşkünü görmek, İslâm şehirlerinden bir şehir ile tabir olunur. O köşkün yıkıldığını görmek, müslümanların şehirlerinden
birinin ziyanına ve felâketine delâlet eder.
Tâ uzaklardan bir evi görmek, uzak gördüğü saadete vâsıl olacağının alâmetidir.
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak. Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
Rüyada bina görmek; birisinin işinden faydalanmaya , erkeğin eşi ile birleşmesine, evinin büyüdüğünü görmek; zenginliğe ve ilerlemeye, evi haddinden fazla büyümüş görmek; bir felaket geçirileceğine, evinde usta ve marangozların çalıştığını görmek; ailede boşanmaya varacak bir kavgaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Bir kimsenin rüyasında bir boş arazide inşa edilmiş tek bir bina görmesi; o kimsenin eğer evi yoksa ev sahibi olacağına, kişinin rüyasında bina yaptığını görmesi; yeni bir işe girişimde bulunacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir binanın yıkıldığını görmesi; o kimsenin dînî görevlerini ihmâl edip yerine getirmediğine, kişinin rüyasında yeni bir binaya taşındığını görmesi; o kimsenin yeni bir ev sahibi olacağına delalet eder.Rüyanızda yeni yapılmış birtakım binalar görmeniz; mesleğinizi değiştireceğinize, yıkık veya yıkılmaya yönelmiş evler görmeniz; huzurunuzun kaçacağına ve yuvanızda geçimsizlik ortaya çıkacağına işarettir.Kişinin rüyasında evini güzel ve kendisine yetecek şekilde büyüttüğünü ve genişlettiğini görmesi; o kimsenin dünya işlerinin gayet güzel ve yaşamının huzurlu olacağına, bir yerde veya bir köyde bina yaptığını görmesi; o kimsenin o yerde bulunan bir hanımla evleneceğine yorumlanır.Bir kişinin rüyasında evinin ihtiyacından daha fazla geniş ve lüks olduğunu görmesi; pek iyi değildir. Böyle bir rüyanın görülmesi; bu evin başına bir musibetin geleceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada yeni yapılmış bir binayı görmek, gördüğü miktarca hususî veya umumî olarak faydalanmaya delalet eder. Çok kere bina, kocanın hanımına zifafı ile tabir edilir. Bundan dolayı bir şeyi bina ettiğim görenin kadınlarla ilgisi çok olur.
Evinin belirli bir miktarca güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyaca halinin genişliğidir. Eğer bu genişlik, olduğu miktardan fazla olursa, o eve, bir musibet veya gelin gelmesinden dolayı insanların izinsiz girip çıkmaları ve bağırıp çağırmalarına delalet eder.
Bazıları demişlerdir ki, «bir kimse kendisim bina yapıyor görse, o kimse akrabalarım, dostlarını ve askerleri toplamaya delalet eder. Rüyayı gören sultan ise devletinin dönmesine, ferah ve sevincinin şümulüne, kuvvetinin fazlalığına, binanın yüksekliği ve sağlamlığı nisbetince, işlerinin yüceliği ve kaderinin ali olmasına delalet eder.
Binayı kaldırıp izale ettiğini görmek, yakınlarını, arkadaş ve dostlarını ve askerlerini dağıtmasına servetinin gitmesine delalet eder. Çünkü her failin fiili Allah'ın fiilidir. Eski bir binayı bir alim için yenilediğini görse, o alimin hayatını yenilemeye delalet eder. Firavun ve zalim için binayı yenilerse onların gidişatlarını yenilemeye delalet eder. Firavun ve zalim için yenilediğini görse, o alimin hayatını yenilemeye delalet eder. Firavun ve zalim için binayı yemlerse onların gidişatlarım yenilemeye delalet eder.
Kendisini bir binaya başlayıp temelini attığını, binayı kuvvetlice yaptığını görse, o kimsenin ilim, velayet ve bir sanat talepinde bulunmasına ve talepi ve maksadının yakında hasıl olacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kendisini bir şehir veya bir köyde bina yapıyor görse, o kimse o yerden bir hanımla evlenir. Binayı çanak ve çömlekten yaptığını görse bu, rüyayı gören için ziynet ve riyadır. Eğer bina nakışlı olursa, temizlikle ve sevinçle beraber ilim ve velayete delalet eder. Kireç, alçı ve kiremitten bina yaptığım ve üzerinde de bir suretin olduğunu görse, o kimsenin batıl işlerde bulunmasına delalet eder. Çünkü alçı, kiremit ve kireçle yapılan bina nifaktır. Denilmiştir ki, bir kimse kireç ve alçı işlerinde bulunsa, o kimse helal olmayan işte bulunur, Gurbette bir bina yaptığını gören kimse, asla hatırına gelmeyen ve önceden de bahsetmediği bir kadınla evlenir, yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür. Yaş çamur ile bina, din ve itikada, kuru çamur ile bina malca sıkıntıya alamettir.
Rüyada Resûlullah (S.A.V)'ın kabrim çamurladığını gören malı ile haca gider. Kendi evini çamurladığını ve çamurun da yaş olduğunu gören kimse salih bir insandır. Çamuru yediğini gören kimse yediği miktarca mal yer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güzel bina, ülfet ve muhabbete, neş'e, rızk'a, güzel elbiselere, bekar kızlara ve onlardan çocuklara delalet eder.
Bazen sağlam bina, kuvvet ve şiddete, yardım ve müsaadeye, bazen de uzun ömre delalet eder. Bazı kere de bina, yaptırana delalet eder. Eğer bina kilise ise hristiyana , cami ise müslümana , medrese ise alim ve fakihe, zaviye ve tekke ise abid ve zahid olduğuna delalet eder. Rüyada binaya bakmak, rüyayı görenin himmetine ve bina ona münasip olan şekilde merasim yapılmasına alamettir.
Bir kimse rüyada Allah'a yaklaşmak maksadı ile cami veya bir yer yaptırdığım görse, eğer rüyayı gören melik ise hak ile karin olur. İyilikle insanlara emreder, kötülükten kaçındırır. alim ise kitap yazar, insanlar ilminden veya fetvalarından istifade ederler. Mal sahibi ise malının zekatını verir, bekar ise evlenir, evli ise güzel şöhret sahibi bir çocuğu olur. Fakir ise zenginleşir. Eğer bunlar olmazsa, o yere hizmet eder ve Allah'ın zikri ile o yeri mamur eder. Bu da olmazsa, insanların arasını hayırla islah eder ve Allah'a itaat yolunda insanlara yardımcı olur. Bunların hiç birisi de olmazsa, simsar olur. Yahut işlediği günahtan tövbe eder. İslama girer, ya da şehit olarak ölür. Yahut yaptığı mescid cennette o kimsenin köşkü olur.
Bu tabirler, mescidin yapılmasına layık olan şeylerle yapan içindir. Mescidin yapılması caiz ve layık olmayan şeylerle yapan, yahut mihrabı kıbleden başka bir yöne meylettirmiş ise rüyası şerre delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kubbeler görse veya yaptırsa sanı yücelir ve kıymetli kişilerle oturur kalkar.
Tatlı su biriktirmek için sarnıç yaptığını görse, çocuğunun terbiyesine delalet eder. Bulut üzerine kubbe yaptığını gören kimse saltanat ve hükmünde kuvvetli olur. Yer ile gök arasında yeşil kubbelerin olduğunu gören kimsenin hali güzel olur ve şehit olarak ölür. Hamam yaptığını gören, bir kadınla zifafa girer.
Hastanın, ne zaman yıktığını bilmediği evini yaptırdığını görmesi, babasının din ve dünya işlerinde noksan bıraktığı şeyleri ikmal edip tamamlamasıdır. Bir amele veya çiftçinin kendi evi ve yerinde iş gördüğünü görmesi, hanımı ile aralarında husumetin meydana gelmesi yahut bir dostu veya yakınını terketmesi ile tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak demektir. Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir.
Binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize, binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir.
Rüyada yeni yapılmış bir bina görmek, girişeceğiniz her işten çok kâr ve fayda sağlayacağınıza ve ne muradınız varsa hepsinin husul bulacağına, yeniden bir bina inşa ettirdiğinizi görmek, geçim durumunuzun ferahlayacağına ve borçlarınızı ödemek imkânına kavuşacağınıza yorumlanır.
Bir bos arazide yapılmış tek bir bina görmek, ev sahibi olacağına; bina yaptığını görmek, yeni bir ise başlayacağına bir binanın yıkıldığını görmek, dini vazifelerini yerine getirmediğine; yeni bir binaya taşınıp yerleştiğini görmek, yeni bir ev sahibi olacağına işarettir.

Bir binanın temelini attığınızı görmek, gönlünüzden her ne geçiyorsa hepsinin husul bulacağına ve artık dünya nimetlerinde gözünüz kalmayacağına, bir köyde bir bina inşa ettirdiğinizi görmek, köylü kızı ile (delikanlısı ile) yeni bir aşk macerasına girişerek belki de evleneceğinize işaret eder.
Bir başka rivayete göre de: Rüyada yeni yapılmış bir binayı görmek, ondan faydalanmaya işaret eder. Çok kere bina, kocanın hanımına zifafıyla tabir edilir. Evinin belirli bir miktarca güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyaca halinin genişliğidir. Eğer bu genişlik, olduğu miktardan fazla olursa, o eve, bir musibet gelmesine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İnşa halinde bulunan bir binanın beton ve kireç işlerinde çalıştığınızı görmek, cemiyetin hoş görmeyeceği bir harekette bulunarak herkesin düşmanlığını kazanacağınıza, tanımadığınız bir şehirde bir bina yaptırdığınızı görmek, hatır ve hayalinizden geçmeyen bir eşle hayatınızı birleştireceğinize veya gurbete düşerek ölümünüzü orada bekleyeceğinize delalet eder.
Kireç, alçı ve kiremitten bina yaptığını ve üzerinde de bir resmin olduğunu görse, o kimsenin kötü islerde bulunmasına işaret eder. Denilmiştir ki, bir kimse kireç ve alçı işlemde bulunsa, o kimse helal olmayan isle uğraşır.

Hazreti Muhammed’in kabrini bizzat temizleyip tamir ettiğiniz görmek, hac farizasını yerine getirmeye muktedir olacağınıza, Allah. Rızası için bir mescide veya cami inşa ettirdiğinizi görmek, bütün kötülüklerden temizlenerek tam manisiyle dinine bağlı bir insan olacağınıza; eğer ilimle meşgulseniz bu vadide ilerleyip büyük bir şöhret yapacağınıza; bekârsanız hemen evleneceğinize; evli iseniz, hayırlı bir evlât sahibi olacağınıza, fakirseniz hayat seviyenizin sizi tatmin edici bir duruma yükseleceğine ve şayet bu hallerin hiçbiri olmazsa, bu takdirde bina ettirdiğiniz o mescide veya camiin size ahrette mekân olacağına yorumlanır.
Su biriktirmek için bir sarnıç inşa ettirdiğinizi görmek, çocuklarınızı daha iyi terbiye etmeniz ve tahsillerine itina göstermeniz gerektiğine, bir hamam inşa ettirdiğinizi görmek, güzel bir kadınla (erkekle) samimi bir dostluk kuracağınıza işarettir.
Gurbette bir bina yaptığını gören kimse, asla hatıra gelmeyen bir kadınla evlenir yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür. Yas çamur ile bina, din ve inanca, kuru çamur ile bina malca sıkıntıya alamettir.
Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak. Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz. Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek
Rüyada bina görmek, başka birisinin işinden fayda¬lanmaya, bazen de erkeğin eşi ile birleşmesine işaret eder. Evinin büyüdüğünü görmek, zenginliğe ve ilerlemeye, evi haddinden faz¬la büyümüş görmek, bir felaket geçireceğinize işarettir. Eski bir binayı tamir etmek hal ve tavır değişikliğine ve durumun düzelme sine işaret eder. Yıkılmış bina görmek, hayatının daima tehlikede olacağına, bina boyamak yapmış olduğunuz borçlardan kurtulma¬ya, binayı yanmış görmek, düşmanlarını mağlup etmeye işarettir. Bina satın almak, aleyhinde çalışan olduğuna, bina satmak birisiyle kavga ve dövüş etmeye, ahşap bina görmek, size isnat bina yıkmak, kötü durumlara düşüleceğine, yeni bir bina görüp içinde oturmak, başınızdan yeni bir nikah geçeceğine işaret eder.Rüyada görülen güzel bir bina, sevgiye, neşeye, rızka, güzel giysilere (elbiselere) bekar kızlara ve onlardan çocuk-lara işaret eden iyi müjdelerin habercisidir. Bazen de rü¬yada görülen sağlam bina, kuvvet ve güce, yardım ve mü¬saadeye ve uzun ömre işaretle yorumlanır.Rüyasında bir kimse yeni yapılmış bir bina görse, o kimse¬nin ondan fayda elde edeceğine işaret eder.Rüyada bir kimse evini güzel ve kendisine yetecek şekilde büyüttüğünü ve genişlettiğini görse, bu onun için dünyadaki halinin güzel ve mutlu bir yaşama işaret eder bir ta¬birdir. Bu rüya, rüyayı gören için iyi ve hayırlı bir rüyadır.Rüyada boş bir arazide (arsada) yapılmış tefe bir bina gör¬mek, rüyayı gören kimsenin ev sahibi olacağına işarettir. Kendisinin bina yaptığını görmek ise, yeni bir işe başlaya¬cağına işarettir. Binanın yıkıldığını görmek ise, rüyayı gö¬ren kimsenin dini görevlerini ihmal ettiğine işaret eder.Yeni bir binaya taşındığını ve yerleştiğini gören kimsenin ise, yeni bir ev sahibi olacağına işarettir.Rüyada bir yerde veya bir köyde bina yaptığını görmek, rü¬yayı görenin o yerde bir hanım ile evleneceğine işarettir.Bazı yorumcular: Bir kimse, rüyasında kendisini bir bina yapıyormuş olduğunu görse, bu rüya, o kişinin bir takım akrabalarını ve dostlarını bir araya toplayacağına işarettir.Rüyada yaş çamur ile bina yaptığını görmek, iyidir, din ve inanca işaret eder. Kuru çamur ile bina yaptığını görmek, iyi değildir, mal yönünden, para yönünden sıkıntıya düş¬meye işaret eder şeklinde yorumlanır.Rüyada güzel bina yapmak veya güzel bina görmek, sevgi¬ye, neşeye, rızka, güzel güzel elbiselere sahip olmaya, be¬kar kızlara ve onlardan çocuklara ve hayırlara işaret şek-linde yorumlamışlardır yorumcular. Bazı kere de, sağlam bina görmek, kuvvet ve şiddete, yardım ve müsaadeye ve¬ya uzun ömre işaret olarak yorumlamışlardır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İmam-ı Nablusi'nin YorumuRüyasında hayır amacıyla (Allah rızası için, Allah'a yaklaşmak maksadıyla) herhangi hayır için bir bina veya cami' ve mescit yaptırdı¬ğını görmek, eğer rüyayı gören kişi, alim biri ise, kitap ya¬zacağına, mal, mülk sahibi bir zengin ise, malının zekatını vereceğine, bekar biri ise, evleneceğine, evli ise, güzel ve gelecekte şöhret sahibi (ünlü) olacak bir çocuğu dünyaya geleceğine ve eğer fakir biri ise, fakirlikten kurtulup zen¬ginleşeceğine işaret eder şeklinde yorumlanır.Rüyasında bina yaptığını görmek, bir işin, bir şeyin teme¬lini yapmak, girişim, teşebbüs, yeni bir işe girişmek gibi konulara işaret olarak yorumlanır.İbn-i Sirin'in YorumuRüyasında eski bir binanın yenilenmiş olduğunu görmek, rızık artmasına, hayır yolla¬rının açılmasına, sevinç ve ferahlığa ermeye işarettir.CaferSadık (R.A.)'ın YorumuRüyada iyi bir bina görmek, şu cihetlere işaret eder: 1. Zevce, 2. Zevç, 3. Zengin¬lik, 4. Emniyet ve güvence, 5. Kolay bir geçime ermek, 6. Mal elde etmek, 7. Büyük bir memuriyet elde etmek gibi şeylere işarettir.Rüyada yeni yapılmış bir binayı görmek, ondan faydalanmaya işâret eder.Bazen rüyada yeni yapılmış bir binayı gör¬mek, hiç ummadığı yerden gelecek rızık ve nîmete işâret eder.Rüyada bina görmek, kocanın hanımına zifafyla tabir edilir.Rüyada sağlam bina görmek, kuvvet ve şiddete, yardım ve müsaadeye işâret eder.Bazen de rüyada sağlam bina görmek, uzun ömre işâret eder.Rüyada güzel bina görmek, sevgiye, neşe¬ye, rızka, güzel elbiselere, bekâr kızlara ve onlardan çocuklara işâret eder.Rüyada nakışlı bir bina yaptığını görmek, temizlikle ve sevinçle beraber ilim ve velayete işâret eder.Bir kimsenin rüyada binayı çanak ve çöm¬lekten yaptığını görmesi, rüya sahibi için süs ve gösterişe işâret eder.Bir kimsenin rüyada kendisini bina yapıyor görmesi, o kimsenin akrabalarını ve dostlarını toplamasına işâret eder.Rüyada binayı yıktığını görmek, yakınlarını, arkadaş ve dostlarını dağıtmasına, servetinin gitmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada kendisini bir binaya başlayıp temelini attığını, binayı kuvvetlice yaptığını görmesi, o kimsenin, ilim, velayet ve bir meslek talebinde bulunmasına, talebi ve gayesinin yakında olacağına işâret eder.Bir kimsenin rüyada kendisini bir şehir veya bir köyde bina yapıyor görmesi, o kimsenin o yerden bir hanımla evlenmesine işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada Allah'a (c.c.) yaklaş¬mak maksadıyle camiî veya bir yer yaptırdığını görmesi, eğer rüyayı gören âlim ise kitap yazmasına; mal sahibi ise malının zekâtını vermesine; bekâr ise evlenmesine; evli ise güzel şöhret sahibi bir çocuğu olmasına; fakir ise zenginleşmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada kubbeler görmesi, şanı yüce ve kıymetli kimselerle dost olmaya işâret eder.Rüyada eski bir binanın yeniye döndüğünü görmek, rızkın artmasına; hayır kapılarının açılmasına, sürür ve ferah husulüne işâret eder.Rüyada bir evin tavanı, damı veya duvarı¬nın yıkıldığını yahut yandığını görmek, kendi evinde bir musibetin vukuuna işâret eder.Rüyada hanesinin büyüdüğünü görmek, çok ve bereketli nîmete işâret eder.Rüyada evinin belirli bir miktarca güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dün¬yaca halinin genişliğine işâret eder.Rüyada evinin olduğu miktardan fazla ge¬nişlemiş olduğunu görmek, o eve, bir musibet gelmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada kireç, alçı ve kiremit¬ten bina yaptığını ve üzerinde de bir resmin olduğunu görmesi, o kimsenin kötü işlerde bulunmasına işâret eder.Bir kimsenin rüyada kireç ve alçı işlerinde bulunduğunu görmesi, o kimsenin helal olma¬yan işle uğraşmasına işâret eder.Rüyada yaş çamur ile bina yaptığını gör¬mek, din ve inanca işâret eder.Rüyada kuru çamur ile bina yaptığını gör¬mek, mal bakımından sıkıntıya işârettir.Bir kimsenin rüyada gurbette bir bina yaptı¬ğını görmesi, o kimsenin, asla hatırına gelmeyen bir kadınla evlenmesine yahut gurbette kalıp ömür boyu orada bulunmasına işâret eder.Rüyada yeni yapılmakta olan bir inşaatı görmek, işlerde başarıya işâret eder.Rüyada kendisinin inşaat yaptırdığını gör¬mek, arzu ve isteklerine kavuşmaya işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina görmek
Rüyada bina görmek
Rüyada bina görmek, büyük bir baloya davet edilecek ve orada neşeli saatler geçireceksiniz. Emlak sahibi olacağınıza dair bir işarettir. Evlilik yapıp, yuva kurmanız gerektiği yolunda uyarı rüyası olabilir. Düşleriniz ve hayalleriniz, arzu ve istekleriniz gerçekleşebilir.
Rüyada bina görmek, genelde iyi haber ve yeni dostluklar, makam ve mevkinin yükselmesi şeklinde yorumlanır. Ancak kimi yerlerde, özellikle soğuk iklimli yerlerde, dost tartışması şeklinde de yorumlandığı olur. Sinir bozukluğuna işarettir. Dostunuzun yardıma ihtiyacı olabilir. Çevrenizde olası bir tehlike söz konusu olabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada boyalı bir bina görmek
Rüyada boyalı bina görmek, Erkekler için, boyalı binanın içine girmek, kadınlar konusunda dikkatli olmaları gerektiğine işaret eder.. Rüyada boyalı binanin etrafında dolanıyorsanız, güzel görünümlü bir kadınla evleneceksiniz. Kadınlar için ise, hayatınıza neşeli, heyecanlı bir erkek girecek. Uzaktan görüyorsanız, yeni ilişkilere dikkat!
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina temeli görmek
Rüyada bina temeli görmek, okumaya olan düşkünlüğünüzü simgeler.Rüyada bina inşaatı görmek
Rüyada bina inşaatı görmek, işlerinize hevesle başlayıp sonrada yarım bıraktığınıza, kararsız ve tutarsız davranışlar içinde olduğunuza işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yeni yapılmış bina görmek
Rüyada yeni yapılmış bir binayı görmek, duruma göre mala veya eşe yorulur.Rüyada yeni bina görmek
Rüyada yeni bina görmek, şu an ilgilendiğiniz işin faydasını göreceksiniz. Zifaf gecesi olarak da yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada geniş, aydınlık ve ferah bir bina görmek
Rüyada geniş, aydınlık ve ferah bir bina görmek, başarı ve mutluluk anlamına gelir.
Rüyada modern bir bina görmek
Rüyada modern bina görmek, eski defterleri kapatma vakti geldi.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güzel bina görmek
Rüyada güzel bina görmek, muhabbete, neşeye, geçime, güzel elbiselere, bekar kızlara ve onlardan çocuklara yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sağlam bina görmek
Rüyada sağlam bina görmek, kuvvet ve şiddete, yardım görmeye, bazen de uzun ömre yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada eski bina görmek
Rüyada eski bina görmek, kalıcı dostluklar kurmayı simgeler. Rüyada eskimiş bir bina görmek, aynı zamanda sıkıntı, dert, tasa ve problemlerin habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çatlamış ve bakımsızlıktan dökülen bir bina görmek
Rüyada çatlamış ve bakımsızlıktan dökülen bir bina görmek, kendinizi hiç önemsemiyorsunuz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yıkık bina görmek
Rüyada yıkık bina görmek, bazı ufak tefek şeyleri, özellikle de işle ilgili şeyleri abartmayın.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada beton bina görmek
Rüyada beton bina görmek, Çevreniz sizin sır küpü olduğunuzu düşünüyor.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yüksek bina görmek
Rüyada yüksek bina görmek, gözünüz yükseklerede. Hedeflerinize ulaşacaksınız.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tek katlı bahçeli bina görmek
Rüyada tek katlı bahçeli bina görmek, ailenizin genişleyeceğinin işaretidir..
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tek katlı bahçesiz bina görmek
Rüyada tek katlı bahçesiz bina görmek, Kredi sorunu yaşayabilirsiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mimarisi ve güzelliği sayesinde dikkat çeken bir bina görmek
Rüyada mimarisi güzelliği sayesinde dikkat çeken bir bina görmek, dünya nimetlerinden tatma şansına nail olmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yeni bina yaptır¬dığını görmek
Rüyada yeni bina yaptır¬dığını görmek, geçim sıkıntılarından kurtulmaya,rahata kavuşmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada evin belli bölümünü güzelleşmiş ve genişlemiş görmek
Rüyada evin belli bölümünü güzelleşmiş ve genişlemiş görmek, dün¬yada rahatlığa ve genişliğe işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina sallanması görmek
Rüyada bina sallanması görmek, mutsuzluğun, zorlukların, sorunların ve sıkıntıların habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina çökmesi görmek
Rüyada bina çökmesi görmek, aile içi sorun ve tatsızlıklara işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina yıkılması görmek
Rüyada bina yıkılması görmek, Allah yolundan ayrılmış, kötü ve art niyetli kimselerden dolayı zor duruma düşecek, maddi ve manevi zarar uğrayacaksınız..
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada binaların yıkıldığını görmek
Rüyada binaların yıkıldığını görmek, ailecek çok büyük üzüntüler yaşayacak, zor ve sıkıntılı bir dönem yaşamaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada binayı kaldırıp izole etmek
Rüyada binayı kaldırıp izole ettiğini görmek, yakınlarını arkadaş ve dostlarını dağıtmaya veya servetinin gitmesine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir şehir veya köyde bina yaptığını görmek
Bir kimse kendisini rüyada bir şehir veya bir köyde bina yapıyor görse, o kimse o yerden bir hanımla evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir hamam inşa ettirmek
Rüyada bir hamam inşa ettirdiğini görmek, güzel bir hanımla evlenmeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yüksek binadan düşmek
Rüyada yüksek binadan düşmek, iş hayatında gerilemeye, başarısızlığa, mutsuzluğa ve göz yaşı dökmeye işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamurdan bina yapmak
Rüyada çamurdan bina yapmak, inancı simgeler. Mal ve mülk edinmeye ilişkin bir uyarı…
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina görmek:

Rüyada bina bilinçaltının kendi çapında kullandığı bir gruplandırma aracıdır. Aynı gruba mensup kişiler aslında aynı binanın içindeki kimselerdir. Bir binanın içindekiler bazen aynı ailenin mensupları, bazen aynı işyerinin çalışanları, aynı şehirde yaşayanlar, aynı mesleğe sahip kişiler hatta aynı hastalığı taşıyan hastalar bile olabilir. Bilinçaltımız binayı tüm bu kişileri aynı grupta toplamak amaçlı inşa eder. Bu durumda binaya girip çıkanlar aslında gruba dahil olanlar ya da gruptan ayrılanlardır.

Bina bilinçaltının gruplandırma ölçütüdür bu yüzden bazen ortak amaç güden kişileri, aynı görüşe mensup bireyleri hatta bir takımın taraftarlarını bile rüyada bir bina içinde görmek olasıdır. Çünkü bina aslında bu kişileri fiziksel değil manevi olarak bir çatı altında birleştirir ve gruba ayırır. Örneğin üniversiteye hazırlanan bir genç kendisi gibi üniversiteye hazırlanan birçok kişiyi rüyada aynı binada görebilir. Bina aynı zamanda kalabalığın ve toplulukların bir arada bulunduğu her mekanın simgesidir. Fakat bu mekanlar bazen yaşadığımız fiziksel alemde değil sosyal medyada ya da sanal alemde de olabilirler. Bu yüzden rüyada bir binanın bazen bir web sitesinde dolanan kişileri temsil etmesi bile mümkündür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bina aynı zamanda bir mekanın da simgesidir. Fakat bu mekan bazen bir ev, bazen bir işyeri hatta bazen bir şehirdir. Binaya girip çıkanlar aslında bu mekana gelenler ya da mekandan ayrılanların simgesidir. Bu durumda rüyasında bir iş arkadaşının binadan ayrıldığını gören kimse yakın zamanda o iş arkadaşının işten çıktığını duyabilir. Fakat bina yorumlarında bazen binadan ayrılanlar gurbete gidenler ya da vefat eden kişileri temsil ediyor da olabilirler o yüzden bu rüyanın yorumu dikkatle yapılmalıdır.

Bina bazen kişinin hayatını simgeleyebilir. Binaya giren ve çıkanlar kişinin hayatında karşılaştığı kişilerdir. Bazen bina kişinin nasibi ya da rızkını gösterir. Binaya girenler kişinin evine ya da hanesine girenler, kazandığı paraları temsil ederken binadan çıkanlar ise rüya sahibinin elinden çıkanlar, hayatından çıkanlar ya da yaptığı harcamaları gösterir. Bir binadan çok sayıda insan çıktığını gören rüya sahibinin yüksek miktarda para kaybetmesi olasılığı vardır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bina aynı zamanda insan vücudunun ve sağlığının simgesi olabilir. Bu rüya aslında rüya sahibinin bünyesinin ne kadar sağlam olduğuyla ilgili bilgi içeriyor olabilir. Bu yüzden rüyada binadan çok nasıl bir bina görüldüğüne bakmak gerekir. Eski bina yaşlı bir insanın yeni ve gıcır gıcır bir bina bazen bir bebeğin doğumunun simgesidir. Balkonları ya da bir bölümü kırık dökük olan bina hastalıklı ya da sakat bir insana işaret edebilir. Bazen yıkılmak üzere olan bir bina vefatı yakınlaşmış kimsenin temsilcisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yıkılan bina görmek – Rüyada bina çökmesi:

Rüyada bir binanın yıkılması ya da çökmesi hayra yorulmaz. Bir kurumun ya da kuruluşun, ya da insanları bir arada toplayan bir yapının artık sonuna gelindiğinin işaretidir. Bu rüya bazen boşanma ya da aile birliğinin bozulmasına da delalet edebilir. Bu rüyayı gören için bir şeylerin artık sona ermesi ve yıkılması zamanıdır. Bazen bir binanın yıkılması ve çökmesi bir şirketin iflası ya da bir birliğin sonudur.

Bina çökmesi iki farklı şekilde yorumlanmalıdır: Birinci yorum eğer yıkılan bina eski ve yıkılması gerekli bir binaysa bazen yaşlı bir kişinin vefatı ya da yeninin hayata girmesi için eski olandan vazgeçmektir. Bu aslında demode olanın çöpe atılarak daha güncel olanların hayata sokulması çabasından başka bir şey değildir. Bu rüyayı gören kişi eski ve demode olmuş bir şeyi hayatından çıkarır ve onun yerine daha yeni olanı hayatına alır. Bu rüyanın ikinci yorumu ise yeni bir binanın yıkılmasıdır ki bu rüya pek hayırlı değildir. Yeni bir binanın yıkılması bazen genç bir insanın vefatına ya da zamansız kişiyi zora sokacak ani değişimlere delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada eski bina:

Rüyada görülen eski bina ya da binalar demode olmuş ve güncellenme gerektiren her şeyin simgesi olabilirler. Yıkık dökük bir bina artık bazı şeylerin yıkımının zamanının geldiğine ve bu yıkımın mecburi olduğuna dair bize uyarı veriyor olabilirler. Bu rüyalar bazen yeni olanın rüya sahibinin hayatına girebilmesi için eski olanla vedalaşma zamanı geldiğine işaret ederler. Bu yenilik bazen kişi için mekan değişimi, bazen iş değişimi hatta bazen düşünce tarzındaki değişiklikler olabilir. Bu rüyalar ayrıca eski çalışma sistemlerinin değiştirilerek yeni nesil çalışma sistemlerinin benimsenmesi gerektiğinin altını çizerler. Eski binayı gören kişi demode olmuş bir şeyleri çöpe atarak daha güncel olanlarını hayatına almalıdır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir binada bulunmak:

Rüyada bir binada bulunmak bazen bir mekana gitmek bazen bir gruba dahil olmaktır. Bina rüyalarında aynı çatının altında toplanmış herkes aslında aynı gruba üye olan kişilerin simgesidir. Binaya girip çıkanlar ise gruba katılanlar ya da gruptan ayrılanların simgesidir. Bir binaya girmek aslında bir mekana gitmektir. Kısacası binaya girmek katılmak binadan çıkmak ise ayrılmak olarak yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina temeli görmek:

Rüyada bir bina temeli görmek geleceğe dair bazı planlar ve yeni bir işe başlamayla ilgilidir. Bazıları için bu rüya evlilik hazırlığı bazıları içinse hanede bir hamileye işarettir. Bina temelini gören geleceğe yatırım yapar ve sabırlı olursa emeklerinin karşılığını alır. Rüyada görülen bina temelinin nerede olduğu ve ne kadar sağlam olduğu rüyanın yorumunda önemlidir. Sağlam ve doğru zeminde atılan temel bir şirketin kurulumuna ya da geleceğe dair bir planın sağlam olmasına işarettir. Yanlış zeminde atılan güçsüz temel ise sonu hayırlı olmayacak işlere delalettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina inşaatı:

Rüyada bina inşaatı bizi sabırlı olmaya davet eden rüyalardandır. Beklenildiği taktirde bazı çabaların sonuçlanacağı mesajını bize verir. Bazen inşaat hamileliktir. İnşaatın ne durumda olduğu hamileliğin durumuna dair bilgi verir. Sağlam inşaat iyi giden hamilelik kötü inşaat ise hamileliğin kötü gittiğine delalet edebilir. Sınava hazırlanan bir öğrenci için de aynı durum söz konusudur. Bir öğrenci rüyasında sağlam inşaat görmüşse doğru adımları atmaktadır fakat cılız inşaat çalışmayı arttırmak anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek
Rüyada bina görmek, rüyayı gören kişinin hayatıyla ilgili durumlara, ev ve ailesine dair konulara tabir edilir. Rüyanın tabiri binanın nasıl bir durumda olduğuna göre değişiklikler gösterir. Eğer rüyanızda ferah, büyük ve aydınlık bir bina gördüyseniz, mutlu bir hayatınız olacağına ve hayatınızı birçok başarı kazanarak geçireceğinize işaret eder. Rüyada yeni bir bina görmek, işiniz ile ilgili konularda yeni girişimlerde bulunacağınıza, yeni iş ve projelerle meşgul olacağınıza, hayatınıza girecek yeni insanlara ve ilişkilere delâlet eder. Rüyada eski bir bina görmek, sorunlara, zorluğa, kaygı ve karamsarlığa işaret eder. Rüyada çatlamış, bakımsız ve kötü durumda olan bir bina görmek, sağlığınıza dikkat etmediğinize, kendinize gerekli hassasiyeti göstermediğinize işaret eder. Eğer rüyanızda mimarî açıdan göze güzel görünen, estetik ve dikkat çekici bir bina gördüyseniz kısmetinizin açık olacağına, hayattan zevk ve keyif alarak yaşayacağınıza tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Sallanması Görmek
Rüyada bina sallandığını görmek çekilecek sıkıntıya, darlığa, zorluklara ve sorunlarla karşılaşmaya işaret eder. Rüyayı gören kişinin aile hayatında sorunlarla uğraşacak durumda kalacağına ve iş hayatında da işlerinin kötüye gideceğine, maddi açıdan zorluk içine düşeceğine, başına gelen olayların etkisinden dolayı kendini moralsiz, keyifsiz ve mutsuz hissedeceğine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Temeli Görmek
Rüya sahibinin bilgiyi, okumayı ve araştırmayı seven, ilgi duyan bir kişilikte olduğuna işaret eder. Rüyayı gören kişinin entelektüel ve meraklı yapısıyla birçok konuda öğrenmek ve aydınlanmak istediğine, sanata, edebiyata olan ilgisine ve zevkleri doğrultusunda kurduğu hayallere tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina İnşaatı Görmek
Rüyayı gören kişinin tutarsız, dengesiz ve çelişki içinde olan davranışlarına işaret eder. Rüya sahibinin düzensizliğine, istikrarsızlığına ve sık sık fikir değiştirerek yeni girişimlerde bulunduğuna tabir edilir. Rüyada bina inşaatı görmek rüya sahibinin kafa karışıklığına ve hayatındaki belirsizliklere de delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Çökmesi
Eğer rüyanızda bir binanın çöktüğünü gördüyseniz, aile hayatınızda ortaya çıkacak sorunlara, evli bir kişiyseniz, evliliğinizde yaşayacağınız sıkıntıya işaret eder. Rüyayı gören kişinin eşiyle problemleri olacağına, dargınlığa ya da ayrılığa tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek

Rüyada bina görmek bir kişiye ait olan evler kişinin eşi, ailesi ve geçimi olup tüm hayatları buna bağlıdır anlamına gelmektedir. Yeni ise evlilik anlamına geliyor demektir ve bu inşa halinde ya da bitmiş olsun fark etmezdir. Rüyada bir evin duvarları ile birlikte hareket ettiğini gören bir kişinin bulunduğu yerden aşınması muhtemeldir. Genişlemeye başladığını gören bir kişinin hayatında olumlu gelişmeler olacağı anlamına gelmektedir. Her türlü güzel görünen olaylar gerçek yaşamda da hayırlı işlerin beklediğini işaret etmektedir.
Rüyada binanın daraldığını görme ise gerçek hayatta bir eşyanın kaybolması ve malda azalmaya tabir edilebilir. Bina ya da ev geniş bir ev ise rüya sahibi olarak dünyada ve ahrette mutluluk ve sevinçlerin sizlerle olacağına yorumlanır. Kerpiçten yapılmış ise güvensiz bir ilişkiye delalet olabilir.
Önderlik yapmak anlamına gelir. Kişi birilerine önderlik yapacaktır. İş ortamında sizi sözcü seçebilirler ve bir konuda sizi lider seçebilirler. Gören öğrenci ise okulda sunum yapabilir, ya da bir projenin başkanı seçilebilir. Apartmanın yöneticisi seçilebilirsiniz ve bir problem için sizden yardım etmenizi isteyebilirler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Aldığını Görmek
Rızkın artmasına işarettir. Rüyada bina satın aldığını gören kişi bol rızk sahibi olacaktır. Gelirleriniz artabilir. Yaptığınız yatırımlar size artı olarak geri de dönebilir. Eğer borsa ile ilgileniyorsanız bu dönemde borsadan para kazanabilirsiniz. Dolaşan kişi kazandığı parayı nasıl harcayacağını planlayacaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Çökmesi
Maddi kayıp olarak da yorumlanır. Yıkıldığını gören kişi maddi kayıplar yaşayacaktır. Yatırım yaptığınız paralar değer kaybedebilir. Uzun zamandır planladığınız bir yatırım konusunda acil hareket etmemelisiniz. Maddi gelirlerinizi korumak için bu dönemde dikkatli davranmalısınız. Uzun süredir yapığınız bir planı gerçekleştiremeyeceğiniz şeklinde yorum yapılmaktadır. Ya da bu rüyanın sahibinin kurduğu hayallerin gerçek olamayacağı fakat bunun kendi elinden gelmeyen nedenlerden dolayı olacağı tabir edilmiştir. Tüm akrabalarını ve dostlarını arkadaşlarını bir araya getirme arzusu içinde olabileceği ve bu arzusunu yerine getirmek için az bir zamanın kaldığını söyleyebiliriz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Büyük Bina Görmek
Kişi yeni gelirler elde etmek için yeni projeler üretecektir. Yeni bir eve taşınabilir ya da yeni bir işe girebilir. Kişi yeni başlangıçlar yapacak demektir. Evliliğe adım atacağınızın da göstergesi olabilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek
Rüyada bina görmek, rüya sahibinin hayatı ve hane içindeki durumu olarak değerlendirilir. Rüyanın yorumu da binanın niteliğine bağlı olarak değişiklik gösterir. Rüyada geniş, aydınlık ve ferah bir bina görmek hayatta başarı ve mutluluk anlamına gelir.
Yeni bina görmek, yeni insanlarla tanışmaya ve iş hayatında yeni projelere imza atmaya işaret eder. Rüyada eskimiş bir bina görmek sıkıntı, kuruntu, şüphe ve problem olarak ifade edilir. Mimarisi güzelliği sayesinde dikkat çeken bir bina görmek, hayattaki güzelliklerden tatma sevincine ve şansına nail olmaya işaret eder. Rüyada çatlamış ve bakımsızlıktan dökülen bir bina görmek, rüya sahibinin kendisine iyi bakmadığına ve gereken özeni göstermediği anlamına gelir.Rüyada Bina Sallanması Görmek
Darlık, zorluk ve sıkıntı anlamına gelir. Rüya sahibi hem aile hayatında hem ticaret hayatında arka arkaya sorunlar yaşayarak çok sinirli ve mutsuz olacağı günler geçirecek demektir. Rüya sahibi bir süre mahkeme duvarı gibi asık bir suratla gezecektir çünkü iç dünyasındaki mutsuzluğu bedenini de ele geçirecektir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Temeli Görmek
Rüya sahibinin okumaya olan düşkünlüğü ile tabir edilir. Bu kişi her konuda aydınlanmak isteyen, entelektüel ve çağdaş bir yaşam hayali kuran, aynı zamanda da güzel sanatlara ilgi duyan kişi olarak ifade edilir.Rüyada Bina İnşaatı Görmek
Rüya sahibinin yerinde duramayan, daldan dala atlayan, bir iş daha bitmeden onu yarım bırakıp diğerine geçen kişi olarak tasvir edilir. Kararsızlık ve tutarsızlık olarak değerlendirildiği gibi kafa karışıklığı anlamına da gelmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Çökmesi
Rüya sahibinin evliliğinde yaşanacak olan bir soruna işaret eder. Hane içinde büyük bir tatsızlık olacak ve eşler arasında geçici de olsa bir ayrılık yaşanacak ve küskünlük meydana gelecektir.
Özel mülk olan evler (daireler) kişinin eşi, ailesi ve geçimidir: Yeni bina -gerek inşa edelsin gerekse satın alınsın- evlenmeye, Evin, duvarları ile beraber bir yere gitmesi taşınmaya, Evin genişlemesi ve onda meydana gelen her türlü olumlu değişme hayaatta meydana gelecek hayırlı gelişmelere, Evde görülen daralma ve eksilme dünyalıktan kayba, Geniş ev dünya ve ahiret mutluluğuna, Dar ev dünyada sıkıntı ve ahirette azaba, Kerpiç duvarlı ahşap ev takvaya, Yüksek ve debdebeli binaları olduğunu görmek fitne ve sıkıntıya, Ev yapmak aileyi, akraba ve dostları bir araya toplamaya; dağınık gidişata çekidüzen vermeye, Bir yerleşim alanında ev yapmak orada bir kadınla evlenmeye, Evin direği yahut kolonları babaya, Evin yahut tavanın yıkılması vefata, Evin tamamının yahut bir kısmının kişinin üzerine yıkılması musibete, Odalar eş ve çocuklara, Çatı ve tavanı yöneticilere, Süslemeli, nakışlı ev itibara, velayete, ilme, Her çeşit güzel bina sevinç, neş'e ve sürura; Eve girmek evlenmeye yahut huzura ermeye, Cami yaptırmak zengin için malının zekatını vermeye, fakir için zengin olmaya, alim ve sanatçı için hayırlı ilim ve esere, yönetici için hakka ve halka hizmete, Köyde konuk evi yaptırmak misafirperverliğe, Şehirde halkın yararı için bina yaptırmak insanlara faydalı bir iş yapmaya, Kamuya ait binalar, onların durumuna göre, bazen adaletle hükmetmeye bazen halka gadretmeye delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyasında bir boş arazide inşa edilmiş tek bir bina görmesi; o kimsenin eğer evi yoksa ev sahibi olacağına, kişinin rüyasında bina yaptığını görmesi; yeni bir işe girişimde bulunacağına yorumlanır.Bir kimsenin rüyasında bir binanın yıkıldığını görmesi; o kimsenin dînî görevlerini ihmâl edip yerine getirmediğine, kişinin rüyasında yeni bir binaya taşındığını görmesi; o kimsenin yeni bir ev sahibi olacağına delalet eder.Rüyanızda yeni yapılmış birtakım binalar görmeniz; mesleğinizi değiştireceğinize, yıkık veya yıkılmaya yönelmiş evler görmeniz; huzurunuzun kaçacağına ve yuvanızda geçimsizlik ortaya çıkacağına işarettir.Kişinin rüyasında evini güzel ve kendisine yetecek şekilde büyüttüğünü ve genişlettiğini görmesi; o kimsenin dünya işlerinin gayet güzel ve yaşamının huzurlu olacağına, bir yerde veya bir köyde bina yaptığını görmesi; o kimsenin o yerde bulunan bir hanımla evleneceğine yorumlanır.Bir kişinin rüyasında evinin ihtiyacından daha fazla geniş ve lüks olduğunu görmesi; pek iyi değildir. Böyle bir rüyanın görülmesi; bu evin başına bir musibetin geleceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yeni yapılmış bir binayı görmek, gördüğü miktarca hususî veya umumî olarak faydalanmaya delalet eder. Çok kere bina, kocanın hanımına zifafı ile tabir edilir. Bundan dolayı bir şeyi bina ettiğim görenin kadınlarla ilgisi çok olur.Evinin belirli bir miktarca güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyaca halinin genişliğidir. Eğer bu genişlik, olduğu miktardan fazla olursa, o eve, bir musibet veya gelin gelmesinden dolayı insanların izinsiz girip çıkmaları ve bağırıp çağırmalarına delalet eder.Bazıları demişlerdir ki, «bir kimse kendisim bina yapıyor görse, o kimse akrabalarım, dostlarını ve askerleri toplamaya delalet eder. Rüyayı gören sultan ise devletinin dönmesine, ferah ve sevincinin şümulüne, kuvvetinin fazlalığına, binanın yüksekliği ve sağlamlığı nisbetince, işlerinin yüceliği ve kaderinin ali olmasına delalet eder.Binayı kaldırıp izale ettiğini görmek, yakınlarını, arkadaş ve dostlarını ve askerlerini dağıtmasına servetinin gitmesine delalet eder. Çünkü her failin fiili Allah'ın fiilidir. Eski bir binayı bir alim için yenilediğini görse, o alimin hayatını yenilemeye delalet eder. Firavun ve zalim için binayı yenilerse onların gidişatlarını yenilemeye delalet eder. Firavun ve zalim için yenilediğini görse, o alimin hayatını yenilemeye delalet eder. Firavun ve zalim için binayı yemlerse onların gidişatlarım yenilemeye delalet eder.Kendisini bir binaya başlayıp temelini attığını, binayı kuvvetlice yaptığını görse, o kimsenin ilim, velayet ve bir sanat talepinde bulunmasına ve talepi ve maksadının yakında hasıl olacağına delalet eder.Bir kimse kendisini bir şehir veya bir köyde bina yapıyor görse, o kimse o yerden bir hanımla evlenir. Binayı çanak ve çömlekten yaptığını görse bu, rüyayı gören için ziynet ve riyadır. Eğer bina nakışlı olursa, temizlikle ve sevinçle beraber ilim ve velayete delalet eder. Kireç, alçı ve kiremitten bina yaptığım ve üzerinde de bir suretin olduğunu görse, o kimsenin batıl işlerde bulunmasına delalet eder. Çünkü alçı, kiremit ve kireçle yapılan bina nifaktır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Denilmiştir ki, bir kimse kireç ve alçı işlerinde bulunsa, o kimse helal olmayan işte bulunur, Gurbette bir bina yaptığını gören kimse, asla hatırına gelmeyen ve önceden de bahsetmediği bir kadınla evlenir, yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür. Yaş çamur ile bina, din ve itikada, kuru çamur ile bina malca sıkıntıya alamettir.Rüyada Resûlullah (S.A.V)'ın kabrim çamurladığını gören malı ile haca gider. Kendi evini çamurladığını ve çamurun da yaş olduğunu gören kimse salih bir insandır. Çamuru yediğini gören kimse yediği miktarca mal yer.Güzel bina, ülfet ve muhabbete, neş'e, rızk'a, güzel elbiselere, bekar kızlara ve onlardan çocuklara delalet eder.Bazen sağlam bina, kuvvet ve şiddete, yardım ve müsaadeye, bazen de uzun ömre delalet eder. Bazı kere de bina, yaptırana delalet eder. Eğer bina kilise ise hristiyana , cami ise müslümana , medrese ise alim ve fakihe, zaviye ve tekke ise abid ve zahid olduğuna delalet eder. Rüyada binaya bakmak, rüyayı görenin himmetine ve bina ona münasip olan şekilde merasim yapılmasına alamettir.Bir kimse rüyada Allah'a yaklaşmak maksadı ile cami veya bir yer yaptırdığım görse, eğer rüyayı gören melik ise hak ile karin olur. İyilikle insanlara emreder, kötülükten kaçındırır. alim ise kitap yazar, insanlar ilminden veya fetvalarından istifade ederler. Mal sahibi ise malının zekatını verir, bekar ise evlenir, evli ise güzel şöhret sahibi bir çocuğu olur. Fakir ise zenginleşir. Eğer bunlar olmazsa, o yere hizmet eder ve Allah'ın zikri ile o yeri mamur eder. Bu da olmazsa, insanların arasını hayırla islah eder ve Allah'a itaat yolunda insanlara yardımcı olur. Bunların hiç birisi de olmazsa, simsar olur. Yahut işlediği günahtan tövbe eder. İslama girer, ya da şehit olarak ölür. Yahut yaptığı mescid cennette o kimsenin köşkü olur.Bu tabirler, mescidin yapılmasına layık olan şeylerle yapan içindir. Mescidin yapılması caiz ve layık olmayan şeylerle yapan, yahut mihrabı kıbleden başka bir yöne meylettirmiş ise rüyası şerre delalet eder.Rüyada kubbeler görse veya yaptırsa sanı yücelir ve kıymetli kişilerle oturur kalkar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Tatlı su biriktirmek için sarnıç yaptığını görse, çocuğunun terbiyesine delalet eder. Bulut üzerine kubbe yaptığını gören kimse saltanat ve hükmünde kuvvetli olur. Yer ile gök arasında yeşil kubbelerin olduğunu gören kimsenin hali güzel olur ve şehit olarak ölür. Hamam yaptığını gören, bir kadınla zifafa girer.Hastanın, ne zaman yıktığını bilmediği evini yaptırdığını görmesi, babasının din ve dünya işlerinde noksan bıraktığı şeyleri ikmal edip tamamlamasıdır. Bir amele veya çiftçinin kendi evi ve yerinde iş gördüğünü görmesi, hanımı ile aralarında husumetin meydana gelmesi yahut bir dostu veya yakınını terketmesi ile tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bina Görmek Ne Anlama Gelir?
Özel mülk olan evler (daireler) kişinin eşi, ailesi ve geçimidir: Yeni bina -gerek inşa edelsin gerekse satın alınsın- evlenmeye Evin duvarları ile beraber bir yere gitmesi taşınmaya Evin genişlemesi ve onda meydana gelen her türlü olumlu değişme hayaatta meydana gelecek hayırlı gelişmelere Evde görülen daralma ve eksilme dünyalıktan kayba Geniş ev dünya ve ahiret mutluluğuna Dar ev dünyada sıkıntı ve ahirette azaba Kerpiç duvarlı ahşap ev takvaya Yüksek ve debdebeli binaları olduğunu görmek fitne ve sıkıntıya Ev yapmak aileyi akraba ve dostları bir araya toplamaya; dağınık gidişata çekidüzen vermeye Bir yerleşim alanında ev yapmak orada bir kadınla evlenmeye Evin direği yahut kolonları babaya Evin yahut tavanın yıkılması vefata Evin tamamının yahut bir kısmının kişinin üzerine yıkılması musibete Odalar eş ve çocuklara Çatı ve tavanı yöneticilere Süslemeli nakışlı ev itibara velayete ilme Her çeşit güzel bina sevinç neş'e ve sürura; Eve girmek evlenmeye yahut huzura ermeye Camiyaptırmak zengin için malının zekatını vermeye fakir için zengin olmaya alim ve sanatçı için hayırlı ilim ve esere yönetici için hakka ve halka hizmete Köyde konuk evi yaptırmak misafirperverliğe Şehirde halkın yararı için bina yaptırmak insanlara faydalı bir iş yapmaya Kamuya ait binalar onların durumuna göre bazen adaletle hükmetmeye bazen halka gadretmeye delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ahşap bina görmek
Rüyada ahşap bina görmek, aile büyüklerini unutmayın!
Rüyada yıkık bina görmek
Rüyada yıkık bina görmek, bazı ufak tefek şeyleri, özellikle de işle ilgili şeyleri abartmayın.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çatısız bina görmek
Rüyada çatısız bina görmek, Ayaklarınız yere basıyor mu?
Rüyada beton bina görmek
Rüyada beton bina görmek, Çevreniz sizin sır küpü olduğunuzu düşünüyor.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çok katlı bina görmek
Rüyada çok katlı bina görmek, bereketli günlerdesiniz…
Rüyada yüksek bina görmek
Rüyada yüksek bina görmek, gözünüz yükseklerede. Hedeflerinize ulaşacaksınız.
Rüyada tek katlı bahçeli bina görmek
Rüyada tek katlı bahçeli bina görmek, ailenizin genişleyeceğinin işaretidir..
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada tek katlı bahçesiz bina görmek
Rüyada tek katlı bahçesiz bina görmek, Kredi sorunu yaşayabilirsiniz.
Rüyada mimarisi ve güzelliği sayesinde dikkat çeken bir bina görmek
Rüyada mimarisi güzelliği sayesinde dikkat çeken bir bina görmek, dünya nimetlerinden tatma şansına nail olmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yeni bina yaptır¬dığını görmek
Rüyada yeni bina yaptır¬dığını görmek, geçim sıkıntılarından kurtulmaya,rahata kavuşmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada evin belli bölümünü güzelleşmiş ve genişlemiş görmek
Rüyada evin belli bölümünü güzelleşmiş ve genişlemiş görmek, dün¬yada rahatlığa ve genişliğe işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina sallanması görmek
Rüyada bina sallanması görmek, mutsuzluğun, zorlukların, sorunların ve sıkıntıların habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina çökmesi görmek
Rüyada bina çökmesi görmek, aile içi sorun ve tatsızlıklara işaret eder.Rüyada bina yıkılması görmek
Rüyada bina yıkılması görmek, Allah yolundan ayrılmış, kötü ve art niyetli kimselerden dolayı zor duruma düşecek, maddi ve manevi zarar uğrayacaksınız..
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada binaların yıkıldığını görmek
Rüyada binaların yıkıldığını görmek, ailecek çok büyük üzüntüler yaşayacak, zor ve sıkıntılı bir dönem yaşamaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kısa kısa tabirler ve yorumlar:
o    Rüyada evin ortasındaki avluyu görmek, kıza ve kızkardeşe evin sofası baba ve anneye delâlet eder.
o    Hanenin geniş ve yeni olması rızkın çokluğuna işarettir.
o    Bir kimsenin rüyada Nebiler Nebisi’nin mübarek ravzasını çamurladığmı görmesi, kendi malı ile hacca gitmeye işarettir.
o    Hasta birinin bu rüyayı görmesi vefatına işarettir.
o    Çok kere bina, kocanin hanimina zifafiyla tabir edilir.
o    Rüyada İmam-ı Azam hazretlerinin evini yıktığını görmek, İslâm âleminde fesat ve fitne zuhuruna işarettir.
o    Onları güzel, temiz ve mamur görmek bunların hayır ve selametine işarettir.
o    Yine bir kimsenin rüyada bir binaya başlayıp temelini attığını, binayı kuvvetlice yaptığını görmesi; ilim velayet ve sanata delâlet eder.
o    Devlet dairesi görmek; maddi sorunlar veya zararlarla karşılaşacağınıza işarettir.
o    ” Rüyada gurbet elde bir bina yaptığını görmek, asla akıl ve hayaline gelmeyen bir kadınla evlenir.
o    Eğer bu genişlik, olduğu miktardan fazla olursa o eve bir musibet veya gelin gelmesinden dolayı insanların izinsiz girip çıkmaları ve bağırıp çağırmalarına işaret eder.
o    Bir kimse rüyada Allah'a yaklasmak maksadiyle camii veya bir yer yaptirdigini görse, eger rüyayi gören alim ise kitap yazar mal sahibi ise malinin zekatim verir bekar ise evlenir evli ise güzel şöhret sahibi bir çocugu olur fakir ise zenginlesir.
o    Gurbette bir bina yaptığını gören kimse, asla hatırına gelmeyen ve önceden de bahsetmediği bir kadınla evlenir yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür.
o    Yikik ve yikilmaya yüz tutmus evler görmek ise huzur veya geçimsizlikle yorumlanır.
o    Kendisini bir binaya baslayip temelini attigim, binayi kuvvetlice yaptigini görse o kimsenin ilim velayet ve bir meslek talebinde bulunmasina talebi ve gayesinin yakinda olacagina işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
o    Rüyada adaletle hükmeden bir devlet reisinin köşkünü görmek, İslâm şehirlerinden bir şehir ile tâbir olunur.
o    Altınla süslü bir bina görmek; büyük bir makam elde edeceğinize işarettir.
o    Oraya girip oturduğunu gören kimsenin eceli yakındır.
o    Zengin ise malının zekâtını verir, bekâr ise evlenir eğer evli ise güzel şöhret sahibi bir çocuğu dünyaya gelir.
o    Yine rüyada kendini bina yapıyor görmek, ferah ve sevincinin şumulüne kuvvetinin fazlalığına delâlet eder.
o    Çirkin bir bina, aşk ve iş hayatında karşınıza çıkacak sorunları işaret eder.
o    Gökdelen görmek; bol miktarda para kazanacağınıza.
o    Allame Meclisi: Bina görmek; önder bir şahsiyet olacağınıza, kariyerinizin yükseleceğine saygınlık elde edeceğinize rızkınızın artacağına eğer çocuk yapma ümidiniz varsa çocuğunuz olacağına ve eğer üzgünseniz sevineceğinize.
o    Sağlam ve güzel bina görmek, bazı kere de uzun ömre ve kuvvete işarettir.
o    Güzel bina, sevgiye nes'e rizk'a güzel elbiselere bekar kizlara ve onlardan çocuklara işaret eder.
o    Hasarlı bir bina, sağlığın bozulacağına işarettir.
o    Büyük bir bina, çok önemli iş ve devlet adamı anlamına gelir.
o    Bir kimse kendisini bir sehir veya bir köyde bina yapiyor görse, o kimse o yerden bir hanimla evlenir.
o    Kireç, alçı ve kiremitten bina yaptığım ve üzerinde de bir suretin olduğunu görse, o kimsenin batıl işlerde bulunmasına delalet eder.
o    Fakir ise zenginleşir.
o    Yolculuklara çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz.
o    Kireç, alçi ve kiremitten bina yaptigini ve üzerinde de bir resmin oldugunu görse, o kimsenin kötü islerde bulunmasina işaret eder.
o    Rüyada çamuru yediğini görmek, o miktar mal yemeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
o    Rüyada evinin belirli bir miktar güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyadaki halin genişliğine işarettir.
o    Bazen sağlam bina, kuvvet ve şiddete yardım ve müsaadeye bazen de uzun ömre işaret eder.
o    Eğer bina kilise ise hristiyana, cami ise müslümana medrese ise alim ve fakihe zaviye ve tekke ise abid ve zahid olduğuna delalet eder.
o    Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak anlamına gelir.
o    Bir kimse kendini bir şehir veya bir köyde bina yapıyor görse, o kimse o yerden bir hanımla evlenir.
o    Bu rüyayı âlim görür ise, kitap yazar insanlar ilminden veya fetvalarından faydalanır.
o    Iyilikle insanlara emreder, kötülükten de kaçındırır.
o    Eğer bina nakışlı olursa, temizlikle ve sevinçle beraber ilim ve velayete işaret eder.
o    Yine güzel bir bina görmek, ana babanın sıhhat ve selâmetine alâmettir.
o    Binayı çanak ve çömlekten yaptığım görse bu, rüyayı gören için ziynet ve riyadır.
o    Kendi evini çamurla sıvadığını ve çamurun yaş olduğunu görmek, salih bir kişi olmaya delâlet eder.
o    Çağdaş Ulema: Bir bina inşa edildiğini görmek; saygınlık kazanacağınıza.
o    Gurbette bir bina yaptigini gören kimse, asla hatinna gelmeyen bir kadinla evlenir yahut gurbette ikamet eder ve orada ölür.
o    Rüyada güzel ve yüce bir bina görmek, ülfet ve muhabbete rızka neşeye güzel elbiselere bekâr kızla evlenmeye ve ondan doğacak çocuğa delâlet eder.
o    O köşkün yıkıldığını görmek, müslümanların şehirlerinden birinin ziyanına ve felâketine delâlet eder.
o    Bir adamın rüyada kubbeler görmesi, şanı yüce ve kıymetli kimselerle dost olacağına delâlet eder.
o    Eger bu genislik, oldugu miktardan fazla olursa o eve bir musibet gelmesine işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
o    Bir bos arazide yapilmis tek bir bina görmek, ev sahibi olacagina; bina yaptigini görmek yeni bir ise baslayacagina bir binanin yikildigini görmek dînî vazifelerini yerine getirmedigine; yeni bir binaya tasinip yerlestigini görmek yeni bir ev sahibi olacagina işarettir.
o    Binayi yiktigini görmek, yakinlarim arkadas ve dostlarim dagitmasina servetinin gitmesine işaret eder.
o    Yeni yapılmış bir binayı görmek hiç ummadığı yerden gelecek rızık ve nimet ile tâbir olunur.
o    Yas çamur ile bina, din ve inanca kuru çamur ile bina malca sikintiya alamettir.
o    Hasarlı bir bina, hastalığın işaretidir.
o    Veya gurbette ikamet eder ve yine gurbette ölür.
o    Eğer bunlar olmaz ise, o yere hizmet eder ve Allah’ın zikri ile o yeri mamur eder.
o    Güzel bir bina gördüyseniz, çok güzel ve uzun bir hayatınız olacak.
o    Denilmistir ki, bir kimse kireç ve alçi islemde bulunsa o kimse helal olmayan isle ugrasir.
o    Yeni yapılan bir bina görmek; yeni bir gelir kaynağı elde edeceğinize.
o    Binayı kaldırıp izale ettiğini görmek, yakınlarını arkadaş ve dostlarını dağıtmasına servetinin gitmesine delalet eder.
o    Bazilari demislerdir, bir kimse kendisini bina yapiyor görse o kimsenin akrabalarim ve dostlarim toplamaya işaret eder.
o    Harap ve pis görmek de tam zıddı.
o    Bazı kere de bina, yaptırana işaret eder.
o    Yaş çamur ile bina, din ve itikada kuru çamur ile bina malca sıkıntıya alamettir.
o    Denilmiştir ki, bir kimse kireç ve alçı işlerinde bulunsa o kimse helal olmayan işte bulunur.
o    Rüyada yaş çamur ile bina yapmak, din ve itikada kuru çamur ile bina da mal bakımından sıkıntıya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
o    Evinin belirli bir miktarca güzel olarak genişlemiş olduğunu görmek, bu dünyaca halinin genişliğidir.
o    Rüyada yeni yapilmis binalar görmek, mesleginizi degistireceginize işarettir.
o    Seyahatlere çıkacak, mutlu bir yaşam süreceksiniz.
o    Binayi çanak ve çömlekten yaptigini görse bu, rüyayi gören için süs ve gösteristirr.
o    Bir başka rivayete görede: Rüyada yeni yapilmis bir binayi görmek, ondan faydalanmaya işaret eder.
o    Rüyada kendi evinin diğer evlere benzemediğini görmek, herkesin gıpta edeceği derecede servete kendi için bir ev inşa ettiğini görmek dünyadan müstefid olmağa delâlet eder.
o    Tâ uzaklardan bir evi görmek, uzak gördüğü saadete vâsıl olacağının alâmetidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Görmenin Anlamı ve Yorumu
Rüyada inşaat görmek, hayırlara yorulur. İşlerin hep hayırlı ve güzel şekilde ilerleyeceği anlamına gelmektedir. Rüyada inşaat gören kişinin büyük gelir elde edeceğine ve ömrünün sonuna kadar rahat edeceğine delalet eder.
Rüyada büyük bir apartman inşaatı görmek, gayrimenkul sahibi olmaya işarettir. Harap olmuş binalar görmek ise rüya sahibinin sağlık sorunlarına, para ve mal kaybetmesine yorulmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Yapıldığını Görmek
Rüyada inşaat yapıldığını görmek, rüya sahibinin ümidini kestiği işlerinin olumlu bir şekilde ilerleyeceğini göstermektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Yaptığını Görmek
Rüyada inşaat yaptığını gören kişinin çok yakında kendi bütçesine uygun bir ev satın alacağına, işleri sayesinde kazançlar sağlayacağına, hakkı olan mirası elde edeceğine, düğün için hazırlıklar yapacağına, başka bir yere taşınacağına, hayırlı yeni bir başlangıç yapacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaatta Çalıştığını Görmek
Rüya sahibinin inşaatta çalıştığını görmesi kişinin küçük birikimlerini hayırlı işler için kullanacağına, ileriki zaman da daha büyük kazançlar elde edeceğine, şükretmeyi bilen ekmeğini taştan çıkaran azimli çalışkan biri olacağına rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Makineleri Görmek
Rüyasında inşaat makineleri gören rüya sahibinin herkes tarafından önemsiz görünen işlere yatırım yapacağına, büyük paralar kazanacağına herkesi hayrete düşüreceğine, başarıya yavaş yavaş ulaşacağına, sabırlı olması gerekeceğine, herkes tarafından takdir edilen bir insan olacağına yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Mühendisi Görmek
Rüyada inşaat mühendisi gören kişinin her zaman mantıklı ve tutumlu davranışı sayesinde önemli yerlere geleceğine, işi hakkında bir büyüğünden akıl alacağına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat İşçisi Görmek
Rüya sahibinin, Allah'ın yarattığı tüm güzelliklere sahip olacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Halinde Ev Görmek
Rüyada inşaat halinde bir ev görmek, büyük bir kısmetin habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Kumu Görmek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre inşaat kumu görmek İş konusunda arka arkaya gelişecek olan karlara delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaatın Çöktüğünü Görmek
Rüyada inşaatın çöktüğünü görmek, yaşanacak hayal kırıklığına yorulmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada binayı kaldırıp izole etmek
Rüyada binayı kaldırıp izole ettiğini görmek, yakınlarını arkadaş ve dostlarını dağıtmaya veya servetinin gitmesine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir şehir veya köyde bina yaptığını görmek
Bir kimse kendisini rüyada bir şehir veya bir köyde bina yapıyor görse, o kimse o yerden bir hanımla evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir hamam inşa ettirmek
Rüyada bir hamam inşa ettirdiğini görmek, güzel bir hanımla evlenmeye işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada çamurdan bina yapmak
Rüyada çamurdan bina yapmak, inancı simgeler. Mal ve mülk edinmeye ilişkin bir uyarı…
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yüksek binadan düşmek
Rüyada yüksek binadan düşmek, iş hayatında gerilemeye, başarısızlığa, mutsuzluğa ve göz yaşı dökmeye işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaattan Düşüp Yaralandığını Görmek
Rüyasında inşaattan düşüp yaralandığını gören rüya sahibinin sıkıntılı günlerin yaklaştığına bu zaman içinde kişinin sakin kalması gerektiğine, her şeyi kontrol altına alacağına, iş konusunda yanlış adımlar atarak dolandırılacağına, kişinin çok pişman olacağına yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat İşçileriyle Kavga Ettiğini Görmek
Rüya sahibinin rüyasında inşaat işçileriyle kavga ettiğini görmesi kişinin yakın çevresindeki insanlardan beklemediği davranışlar göreceğine, bu yaşanan olayların kişiyi üzeceğine rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Temeli Görmek
Rüyasında inşaat temeli gören kişinin ev alacağına, hayatında bulunan kişi ile bir aile kurabileceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina görmek makam ve mevkinin yükselmesine, girişeceğiniz karlı ticarete; yeni bina yaptırdığını görmek geçimin düzeleceğine rahatlayacağınıza; evin belli bölümünü güzelleşmiş genişlemiş görmek dünyada rahatlığa; güzel bina muhabbete; sağlam bina uzun ömre; bir hamam inşa ettirdiğini görmek de güzel bir hanımla evlenmeğe işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir Güzel bir bina güzel uzun bir hayatın hasarlı bir bina hastalığın işaretidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bina görmek; birisinin işinden faydalanmaya, erkeğin eşi ile birleşmesine evinin büyüdüğünü görmek; zenginliğe ve ilerlemeye evi haddinden fazla büyümüş görmek; bir felaket geçirileceğine evinde usta ve marangozların çalıştığını görmek; ailede boşanmaya varacak bir kavgaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bina boyamak alacaklıların sıkıştırması yüzünden eski borçlarınızı ödeyeceğinize, binanın yanması hakkınızda kötülük düşünenleri alt edeceğinize binada çalışanlar görmek karı koca arasında sorunlar çıkacağına ve ayrılığa kadar gideceğine işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Mühendisliği Okuduğunu Görmek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında inşaat mühendisliği okuduğunu gören kişinin hayallerinin gerçekleşeceğine, güzel bir meslek edineceğine, hayatının eğlenceli macera dolu olacağına, yoğun ve hareketli bir hayatının olmasına rağmen bu durumdan keyif alacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaata Girdiğini Görmek
Rüyasında inşaata girdiğini gören rüya sahibinin hayatında risklere yer vermeyeceğine, rakipleriyle aynı koşullar altında yarışacağına, kendisine ait bir iş yeri açacağına, maddi gelirinin normale döneceğine rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Halinde Ev Satın Aldığını Görmek
Rüya sahibinin inşaat halinde olan bir evi satın aldığını görmesi kişinin kısa süre içinde borçlarından kurtulacağına, huzurlu ve mutlu olacağına, küçük işlerle iş hayatında başlayan kişinin ileriki zamanlar da büyük başarılara imza atacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaatı Bitmemiş Evde Yaşadığını Görmek
Rüyasında inşaatı bitmemiş evde yaşadığını gören rüya sahibinin zor günler geçireceğine, bu dönemde çok güçlü olması gerekeceğine, hayırlı ve Allah’ın sevdiği bir kulu olduğu için kısa süre içinde hayatının normale döneceğine rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Halinde Bina Görmek
Rüya sahibinin inşaat halinde bina görmesi kişinin bir projesi olduğuna ve bu projeyi hayata geçirmek için çevresindeki insanlardan fikir alışverişi yapacağına, hayatında birkaç sorunun olduğuna, bu sorunları çözebilmek içinde sabır etmesi gerekeceğine yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaat Malzemesi Görmek
Rüya sahibinin inşaat malzemesi görmesi aile arasındaki sürtüşmelerin sona ereceğine, daha çok işine önem vereceğine, borçlarından kurtulacağına, pek çok olumlu gelişmenin olacağına, para kazandıran işlere imza atacağına, yardıma muhtaç olan insanlara yardım edeceğine, hayır duası alacağına rivayet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında inşaattan düşüp öldüğünü gören kişinin mal varlığının sona ereceğine, iflas edeceğine, hayatının çekilemez bir hal alacağına, bu durumun geçici olacağına, kişinin isyan etmemesi halinde eski gücüne yeniden kavuşabileceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada İnşaatın Tepesine Çıktığını Görmek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre inşaatın tepesine çıktığını gören rüya sahibinin başarıdan başarıya atlayacağına, iş hayatında zirveye çıkacağına, uzun yıllar boyunca herkese hükmedecek pozisyonda çalışacağına, siyasi alanda başarıya ulaşacağına delalet eder.
+1 oy
Şanslıxkelebek Rüya Ustası (46.4k puan)  
Babamla düz bir sokaktan yürüyoruz. Etrafımızda lüks,renkli ve güzel evler var. Evlerin hepsi 2 katlı.
Yavaş yavaş yürüyoruz hemde etrafimiza bakıyoruz,evlere bakıyoruz. Benim renklerini beğendiğim evler oldu pembenin bir tonunu beğendim,diğer renklerden beğendiğim oldu. Babama bu renkten olsaydı fln dedim giderken. Sonra bir ev gördüm ve aaa bizim evimiz dedim. Bitmiş neredeyse diye düşündüm. Bu ev benim ve eşimin evi. Evin üst katında yataklar var sadece ve evin çatısı ve duvarların bir kısmı tamamlanmamış. Bakıyorum bizim yatak odamız diyorum. Odada bir tane çift kişilik iki tane de tek kişilik yatak var. Evin rengini koyu kırmızı diye hatırlıyorum ama emin değilim. Sonra babamla gidiyoruz yol boyunca devam ediyoruz.
Yorumlarsanız çok sevinirim :)

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

340 Aktif
0 Üye ve 340 misafir
Bugün : 3992
Dün : 13860
Toplam : 47844417
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...