Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
2.5k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Elbise
Rüyasinda eski fakat temiz elbise giyen kimse cevresince cok begenilip sevilir ve hak ettigi üstün duruma gelir. yamali elbise giydigini gören para alir. elbisede kac yama varsa o sayida para gelir.
islak bir elbise yolculuktaki zahmete, islakligin kurumasi zahmet ve siddetin gitmesine isarettir. bir kadin rüyada üzerinde erkek elbisesi oldugunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadin hakkinda hayirlidir. eger erkek, üzerinde kadin elbisesi oldugunu görse, o kimseye üzüntü, keder, korku, zillet ve miskinlik erisir. sonra bu haller ondan gider. yünden elbise giydigini gören kimse zahid olur. bir kimse yesil elbise giydigini görse, sag kimseler icin din ve ibadete, ölüler icin Allah yaninda hallerinin güzel olmasina isarettir. bazi tabirciler, yesil elbise giydigini gören kimse, mtrasa isarettir, dediler. beyaz elbise, giyen icin hayirdir. zanaatkarlar icin beyaz elbise islerinin durgunluguna isarettir. zanaatkar icin her zaman elbisenin kiymetli olusu isinin durgunluguna isarettir. bir kimse adet edinmedigi bir elbiseyi giydigini görse, kötü gördügü seylerin bazisi kendisine isabet eder. hic beyazi olmayan ütülenmis siyah elbiseyi gören, otorite isarettir. Üzerinde kirmizi elbiselerin oldugunu gören kimse, icerisinde allah'in hakki olan cok mala isarettir. rüya sahibi, allah'tan korksun ve malinin zekatini versin. kadinin kirmizi elbise giydigini görmesi, ferahlik ve sevincine isarettir. kirmizi elbise, hastalar hakkinda ölüme, fukara hakkinda zarara isarettir. sari elbise veya sariya boyanmis elbiseyi giymek, bazi insanlar icin yaraya, bazilari icin de sitma hastaligina isarettir. bir kimse bayram, dügün ve topluluk zamanlarinda kirmizi elbise giydigini görse, bunda bir beis yoktur. sari elbiselerin hepsi, tabirde zayiflik ve hastaliktir. bütün renklerle boyanmis bir elbiseyi giydigini gören kimse istemedigi bir seyle karsilasir ve o seyin kötülügünden allah'a siginmasi lazimdir. kendi Üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sank görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduguna isarettir. eger bu elbise yikanmis olursa fakirlige ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandigi günaha isarettir. cesit cesit renklerle nakislanmis elbise giydigini görmek, güzel kokulu seyler ve mesrubat satan kimse icin hayirdir. sair insanlar icin izdirap ve siddete, gizli seylerin asikareye cikmasina, hasta icin hastalinin siddetine, bilhassa zengin olan kadinlar icin, kötü sözlü ve sarkicilar icin hayra isarettir. Üzerinde renkli elbise oldugunu gören, eger ehilse cifci ve ziraatcilara Amir olur. eger ehil degilse, senenin bolluguna ve hububatin cok olmasina isarettir. vasfedilen elbiselerden baska renkte olan elbise de gururdur. rüyada elbiselerin Üzerinde görülen nisan ve alametler hacca gitmeye veya Arap ülkelerinden birine yolculuk yapmaya isarettir. bir kimse elbisesinin altinda ince bir elbise giydigini görse eline, birikecegi bir mal gecer ve ici disindan hayirli olur. bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülügüne, dindeki hatasina, günah ve isyanim asikare islemesine isarettir. elbisenin kalinligi inceliginden hayirlidir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

100 Yorum

+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
kadinin rüyada ince ve yumusak elbise giymesi izzet ve serefine, kalin elbise de zahmet ve mesakkatina isarettir. altin ve gümüs dokumak elbise, din ve dünyaca iyilige, arzu ve isteklere nail olmaya isarettir. bir kimse kendisinin cok kiymetli bir elbise giydigini görse, bu rüya zengin ve fakir icin sirf hayra, isarettir. yikandiktan sonra yeni elbise giymedigini gören kimse, mizacina uygun ve arzu ettigi nese ve sevince kavusamaz. giydigi elbisenin yirtik ve söküklerini uyanikken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir cocugu olacagina isarettir. yirtik elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. elbisesinin yirtildigini gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yasanti ve sefasi noksan olur. cirkin ve kötü olarak yamanmis elbise, zarar ve ziyana ve issizlige isarettir. elbisesinde yaslik gören kimsenin yolculuga iptal ve kasdettigi sey tamamlanmadan men edilir. elbisenin kurutulmasi bu tabirden müstesnadir. bir kimse kendi elbisesini veya baskasinin elbisesini yikadigini görse, o kimsenin geciminde meydana gelecek darligi defetmesine, gizli sey ve islerinin asikare ermesine isarettir. bütün elbiselerinden soyuldugunu gören kimse memuriyetten uzaklastirilir. bir kimse elbiselerim zayi ve kaybettigini görse, o kimselere zinet veren seylerin helak ve telef olmasina isarettir. kadinlara benzemek maksadi ile kadin elbisesini giydigini gören kimseye bir üzüntü ve keder isabet eder. yahut üzerine bir sey musallat olur. bitmedigi bir elbisenin üzerinde yenilenip yesillendigini görenin, kalbinin istedigi yöne dönmesine isarettir. gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. keten elbise giydigini gören, güzel gecim ve helal mala isarettir. kirli elbiseyi cikarmak, üzüntü ve kederin gitmesine isarettir. kirli elbiseleri yakmak da böyle tabir edilir. yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram mali yemeye isarettir. bir kimse rüyada, yirtilmis ve kesilmis iki elbise giyse o kimsenin ölümüne isarettir.
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
süs ve hediyedir.
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elbise
Yeni elbise memur için bir üst derece, tüccar için kazanç, zengin için ziyade mal, yoksul için refah, ziraatçi için bereket, dier insanlar için ucuzlukla, Yeni elbise helal mala, Temiz elbise kalp temiziliğine, kirli elbise kalp kirliliğine, Yeni elbise yırtılır ve bu yırtık dikilir yahut tamir edilirse evladı olmaya, yırtığı dikemezse hapse girmeye, Yamalı elbise işçi için hastalık, diğerleri için nimete, İnce ve parlak elbise hayırlı işe niyet etmeye, içi dışı bir olmaya, sevinç ve sürura; böyle birelbise kadın için hayır ve nimete erişmeye, İpek elbise takva ehli ve alimler için dünyaya meyletmeye, diğerleri için hayır ve iyiliklere, İşlemeli elbise kadın için süs ve bezeğe, ilim ehli için takva ve mertebeye, fasıklar için cezayı gerektirecek birsuç işlemeye, çocuklar için çiçek hastalığına, Kendisine işlemeli elbise verilmesi bir yerden dünyalık gelmesine, Yün veyla keten elbise kadın erkek herkes için hayra, böyle bir elbiseyi toplamak yahut saklamak mala, Kullanılmış elbise hastalık yahut yolculuğa, İpek ve açık parlak renkli elbise kadın için letafet ve zerafete, Kadının vücut hatlarını belli eden dekolte elbise fitne ve dedikoduya, Kırmızı renk elbise erkek için dünyanın ona meylederek ahireti ihmal etmesine, Yırtık pırlık, lime lime elbiseleri üst üste giymek vefat etmeye, Elbisenin enine yırtılması gam ve kedere, boyuna yırtılması gam ve kederden kurtulmaya, Kadının elbisesinin yırtılması ayıplı bir durumun ortaya çıkmasına yahut yoksulluk çekmeye, Elbisenin ıslanarak vücuda yapıştığını
+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada eski elbiseler görmek, rüyayı görenin daima bolluk içinde olacağına, gayet şık pahalı elbiseler görmek ise, o rüyayı görenin dış görünüşüne çok fazla değer verdiğine ve bu huyunu tashih etmesi gerektiğine, zira bu huyun kendisine çok ciddi bir hata işlemeğe sürüklüyeceğine alamettir; rüyada elbise veya kumaş satın almak, dostlarınıza birçok yeni elbise satmak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların, size ufak bir kazanç sağlayacağına işarettir; rüyada fakirlere veya hayır cemiyetlerine elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok zaman evvel işlemiş ve çoktan unutmuş olduğu bir iyiliğin mükafatını çok yakında göreceğine işaret sayılır.
Rüyada eski elbiseler görmek, sürekli varlık içinde olacağına yorulur. Rüyada fakirlere elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok önceden yaptığı sonradan unuttuğu bir iyiliğin karşılığını alacağı anlamındadır. Rüyada elbise veya kumaş satın almak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların karşılığında çok az bir Kar sağlanacağına yorumlanır. Şık ve pahalı elbiseler görmek ise, rüyayı görenin insanların dış görünüşüne çok fazla önem verdiğine, bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini haber verir. Lekeli elbise dedikodular ve sıkıntılar yaşanacağını belirtir. Yeşil renkli elbise yakın zamanda emellerinize kavuşacağınız anlamındadır. Yamalı elbise giydiğini gören kimsenin eline para geçer.
Bir kadın, hayatınızı alt üst edebilir.
Temiz ve güzel bir elbise ise kişinin çok beğenilip, hakkettiği duruma geleceğine işaret eder. Yamalı elbise para, lekeli ise beklenmedik masraflar ve dedikodu olarak olarak yorumlanır. Ayrıca rengine göre de yorumlamak gerekir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elbise görmek memuriyete, ise yorumlanir. Rüyasinda yeni bir elbise giydigini görmek, memur için daha büyük makama, tüccar için kâra, zengin için daha çok kazanca, fakir için rizka, çiftçi için berekete, halk için ucuzluga delalet eder. Rüyada giydigi elbisenin yirtildigini ve bunu tamir edemedigini gören tutuklanir, eger yirtigini dikerse çocugu olur. Rüyasinda yamali elbise giydigini görmek, nimete, ipek kumastan yapilmis elbise giymek, hayra delalet eder. Ancak din adamlari için ipekli giymek iyi degildir. Çünkü onlarin dünyaya meyil ettiklerine delalet eder. Uzun islemeli bir elbise giymek, rüya sahibi salih bir kimse ise, din kuvvetine, iyi Ahlakli bir kimse degilse, ahiret için cezalanacagina ve bunlardan baska birisi ise çiçek hastaligina yakalanacagina isarettir. Ketenden yapilmis bir elbise giyinmek söhret sahibi olmaya, kullanilmis bir elbise giydigini görmek, bazilarinin tabirince evlilige, bazilarinca ise hastaliga veya savasa gitmeye yorumlanmaktadir, ibrisim elbise giymek hac ile tabir olunur. Canfes elbise giyinmek cesaret ve sevince, yirtik ve parçali elbise giyinmek gam ve kedere delalet eder. Yeni elbise satin almak helal mala, eski elbise almak da haram mala yorumlanir. Elbisenin temizligi iyi kalplilige, kirliligi ise kalbin kötü olmasina isaret kabul edilmistir. Salimî ye göre; üzerindeki elbisenin islanmis ve üzerine yapismis oldugunu görmek yola çikmaya niyetli bir insanin o yola gitmeyecegine, eger baska bir is için niyetli ise o niyetinin olmayacagina delalet eder. Arkasindaki elbiseyi çikarip birisine vermek fakirlikten kurtulduguna; rüyasinda, erkekse kadin elbisesi, kadinsa erkek elbisesi giydigini görmek zina etmege, pelerin gibi kolsuz ve omuza atilan bir atki gibi elbise giymek din ile yorumlanir. Böyle insanlar dindar olur ve dualari Cenabi Hakk (C.C) tarafindan kabul görür. Elbise yikamak bir kaç sekilde tabir edilmektedir. Elbisesini kirli oldugu için yikadigini görmek kederden ve sikintidan kurtulacagina, lekeli oldugu için yikadigini görmek, günah isleyecegine delalet eder. Elbisede kan lekesi oldugu için yikamak tövbeye, pis likten temizlemek için yikamak haramdan el çekmek için tövbeye, meni lekesi oldugu için yikamak zinadan tövbeye isarettir. Cafer i Sadik a göre; elbisesini soguk Su ile yikadigini gör mek dört sekilde tabir edilir Tövbe, saglik, güçlükten kurtulma, korkmama. Sicak su ile yikamak ise keder ve hastalik ile yorumlanir. Bazilarina göre: Rüyada yeni bir elbise görmek iyidir. Rüyada yeni bir elbise giydiginizi görmek sevinçli haber alacaginiza isarettir. Bir elbiseyi üzerinizden çikardiginizi görmek, bu rüyanin aksiyle yorumlanir. Erkekseniz kadin elbisesi, kadinsaniz erkek elbise si giyindiginizi görmek evleneceginize; evli iseniz elinize çok mik tarda mal ve para geçecegine veya büyük bir mirasa konacaginiza delalet eder. Yirtik bir elbise ile gezdiginizi görmek, borçlularinizin sizi bu günlerde çok sikistirdigina, borçlu degilseniz baska bir üzüntünüz olduguna, yakinda feraha çikacaginiza isarettir. Çok güzel elbiseler giyinmis bir takim insanlar görmek, çok sevinçli bir haber alacaginiza delildir. Bir baska rivayete görede: Rüyada elbise görmek, kisinin dinine veya maisetine yahut Allah (C.C.) tan korkmasina ya da müjdeye tabir edilir. Rüyada bir adamin giyinmesi o adamin evlenecegi kadina, kadinin giyinmesi, evlenecegi kocaya isarettir. Rüyada bir giyindigini ve sonradan elbisesini yirttigini gören kimse, hanimina ihtiyaci kalmaz. Eger elbise sökülüp dikisi ayrilsa, hanimi veya ortagi o kimseden ayrilir. Elbise, kisinin din ve dünyaca durumudur. Rüyada kolsuz elbise giymis oldugunu görmek, fakir oldugu halde dindarligininin yerinde olduguna isarettir. Rüyada elbisenin yakasinin yirtik oldugunu gören kimse, fakirlesir. Kendisinin bir çok elbisesi oldugunu gören kimse için, ahirette büyük mükafat ve çok sevaba isarettir. Bir kimsenin rüyada kendisine bir gömlek hediye edildigini görmesi hayirli bir habere, elbisesi, yirtik ve kirli görmesi, fakirlik ve kedere ve ona erisecek sikinti ve mihnete isarettir. Bir kadinin rüyada yeni ve genis bir elbise giydigini görmesi, onun veya kocasinin din ve dünyaca olan iyi haline isarettir. Rüyada elbise giymek, giyen kimsenin san ve serefine isarettir. Bir kimse yakasiz elbise giydigini görse, o kimsenin ölümüne isarettir.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kisa bir elbise giydigini ve dizlerini örtmedigini gören kimse, dininde kusur eder. Bir kimse elbisenin üzerine bir ayet yazili oldugunu görse, o kimsenin Kur anla Amel ettigine isarettir. Siyah bir elbise giymek, giyen kimse için, üzüntü ve kedere, isarettir. Elbiseyi tersine giydigini gören kimsenin durumu degisir. Bir kimse elbisesinin yakasinin yirtildigini görse fakirlesir. Elbisenin boydan boya yirtildigini gören kimse, üzüntüden kurtulur. Eger enine yirtildigini görse, o kimsenin irz ve namusu hakkinda söylenecek söze isarettir. Bir kimse elbisesinin arka tarafindan yirtildigini görse, o kimse irz ve namusu hakkinda söylenecek bir sözle itham edilir. Yesilelbise, dine isarettir. Beyaz elbise de, böyledir. Mavi renkli elbise görmek iyi degildir. Kirmizi bir elbise, söhrete, sari elbise de, hastaliga isarettir. Islak bir elbise yolculuktaki zahmete, islakligin kurumasi zahmet ve siddetin gitmesine isarettir. Bir kadin rüyada üzerinde erkek elbisesi oldugunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadin hakkinda hayirlidir. Eger erkek, üzerinde kadin elbisesi oldugunu görse, o kimseye üzüntü, keder, korku, zillet ve miskinlik erisir. Sonra bu haller ondan gider. Yünden elbise giydigini gören kimse zahid olur. Bir kimse yesil elbise giydigini görse, sag kimseler için din ve ibadete, ölüler için Allah yaninda hallerinin güzel olmasina isarettir. Bazi tabirciler, yesil elbise giydigini gören kimse, mirasa isarettir, dediler. Beyaz elbise, giyen için hayirdir. Zanaatkarlar için beyaz elbise islerinin durgunluguna isarettir. Zanaatkar için her zaman elbisenin kiymetli olusu isinin durgunluguna isarettir. Bir kimse adet edinmedigi bir elbiseyi giydigini görse, kötü gördügü seylerin bazisi kendisine isabet eder. Hiç beyazi olmayan ütülenmis siyah elbiseyi giydigini gören, otorite isarettir. Üzerinde kirmizi elbiselerin oldugunu gören kimse, içerisinde Allah in hakki olan çok mala isarettir. Rüya sahibi, Allah tan korksun ve malinin zekatim versin. Kadinin kirmizi elbise giydigini görmesi, ferahlik ve sevincine isarettir. Kirmizi elbise, hastalar hakkinda ölüme, fukara hakkinda zarara isarettir. San elbise veya sariya boyanmis elbiseyi giymek, bazi insanlar için yaraya, bazilari için de sitma hastaligina isarettir. Bir kimse bayram, dügün ve topluluk zamanlarinda kirmizi elbise giydigini görse, bunda bir beis yoktur. Sari elbiselerin hepsi, tabirde zayiflik ve hastaliktir. Bütün renklerle boyanmis bir elbiseyi giydigini gören kimse istemedigi bir seyle karsilasir ve o seyin kötülügünden Allah a siginmasi lazimdir. Kendi üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sarik görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduguna isarettir. Eger bu elbise yikanmis olursa fakirlige ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandigi günaha isarettir. Çesit çesit renklerle nakislanmis elbise giydigini görmek, güzel kokulu seyler ve mesrubat satan kimse için hayirdir. Sair insanlar için izdirap ve siddete, gizli seylerin asikareye çikmasina, hasta için hastaligin siddetine, bilhassa zengin olan kadinlar için, kötü sözlü ve sarkicilar için hayra isarettir. Üzerinde renkli elbise oldugunu gören, eger ehilse çifçi ve ziraatçilara Amir olur. Eger ehil degilse, senenin bolluguna ve hububatin çok olmasina isarettir. Vasfedilen elbiselerden baska renkte olan elbise de gururdur. Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nisan ve alametler hacca gitmeye veya Arap ülkelerinden birine yolculuk yapmaya isarettir. Bir kimse elbisesinin altinda ince bir elbise giydigini görse eline, biriktirecegi bir mal geçer ve içi disindan hayirli olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülügüne, dindeki hatasina, günah ve isyanim asikare islemesine isarettir. Elbisenin kalinligi inceliginden hayirlidir. Kadinin rüyada ince ve yumusak elbise giymesi izzet ve serefine, kalin elbise de zahmet ve mesakkatina isarettir. Altin ve gümüs dokumali elbise, din ve dünyaca iyilige, arzu ve isteklere nail olmaya isarettir. Bir kimse kendisinin çok kiymetli bir elbise giydigini görse, bu rüya zengin ve fakir için sirf hayra, isarettir. Yikandiktan sonra yeni elbise giymedigini gören kimse, mizacina uygun ve arzu ettigi nese ve sevince kavusamaz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Giydigi elbisenin yirtik ve söküklerin} uyanikken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocugu olacagina isarettir. Yirtik elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. Elbisesinin yirtildigini gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yasanti ve sefasi noksan olur. Çirkin ve kötü olarak yamanmis elbise, zarar ve ziyana ve issizlige isarettir. Elbisesinde yaslik gören kimsenin yolculuga iptal ve kasdettigi sey tamamlanmadan men edilir. Elbisenin kurutulmasi bu tabirden müstesnadir. Bir kimse kendi elbisesini veya baskasinin elbisesini yikadigini görse, o kimsenin geçiminde meydana gelecek darligi defetmesine, gizli sey ve islerinin asikarelenmesine isarettir. Bütün elbiselerinden soyuldugunu gören kimse memuriyetten uzaklastirilir. Bir kimse elbiselerini zayi ve kaybettigini görse, o kimselere zinet veren seylerin helak ve telef olmasina isarettir. Kadinlara benzemek maksadi ile kadin elbisesini giydigini gören kimseye bir üzüntü ve keder isabet eder. Yahut üzerine bir sey musallat olur. Bilmedigi bir elbisenin üzerinde yenilenip yesillendigini görenin, kalbinin istedigi yöne dönmesine isarettir. Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydigini gören, güzel geçim ve helal mala isarettir. Kirli elbiseyi çikarmak, üzüntü ve kederin gitmesine isarettir. Kirli elbiseleri yakmak da böyle tabir edilir. Yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram mali yemeye isarettir. Bir kimse rüyada, yirtilmis ve kesilmis iki elbise giyse o kimsenin ölümüne isarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında eski fakat temiz elbise giyen kimse çevresince çok beğenilip sevilir ve hak ettiği üstün duruma gelir. Yamalı elbise giydiğini gören para alır. Elbisede kaç yama varsa o sayıda para gelir. Fakat elbise lekeliyse beklenmedik dedikodular ve sıkıntılar olacaktır. Yeşil renkli elbise giyen kısa zamanda istediklerine kavuşacaktır. Kırmızı ve siyah elbiseler rüyanın tezde çıkacağına işarettir. Elbiselerin renklerine göre manaları değişir.
Rüyasında eski fakat temiz elbise giyen kimse çevresince çok beğenilip sevilir ve hak ettiği üstün duruma gelir. Yamalı elbise giydiğini gören para alır. Elbisede kaç yama varsa o sayıda para gelir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Kadının rüyada ince ve yumuşak elbise giymesi izzet ve şerefine, kalın elbise de zahmet ve meşakkatına işarettir. Altın ve gümüş dokumak elbise, din ve dünyaca İyiliğe, arzu ve isteklere nail olmaya işarettir. Bir kimse kendisinin çok kıymetli bir elbise giydiğini görse, bu rüya zengin ve fakir için sırf hayra, işarettir. Yıkandıktan so a yeni elbise giymediğini gören kimse, mizacına uygun ve arzu ettiği neşe ve sevince kavuşamaz. Giydiği elbisenin yırtık ve söküklerini uyanıkken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocuğu olacağına işarettir. Yırtık elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder.Elbisesinin yırtıldığını gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yaşantı ve sefası noksan olur. Çirkin ve kötü olarak yamanmış elbise, zarar ve ziyana ve işsizliğe işarettir. Elbisesinde yaşlık gören kimsenin yolculuğa iptal ve kasdettigi şey tamamlanmadan men edilir. Elbisenin kurutulması bu tabirden müstesnadır. Bir kimse kendi elbisesini veya başkasının elbisesini yıkadığını görse, o kimsenin geçiminde meydana gelecek darlığı defetmesine, gizli şey ve işlerinin aşikare ermesine işarettir. Bütün elbiselerinden soyulduğunu gören kimse memuriyetten uzaklaştırılır. Bir kimse elbiselerim zayi ve kaybettiğini görse, o kimselere zinet veren şeylerin helak ve telef olmasına işarettir. Kadınlara benzemek maksadı ile kadın elbisesini giydiğini gören kimseye bir üzüntü ve keder isabet eder. Yahut üzerine bir şey musallat olur. Bitmediği bir elbisenin üzerinde yenilenip yeşillendiğini görenin, kalbinin istediği yöne dönmesine işarettir. Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydiğini gören, güzel geçim ve helal mala işarettir. Kirli elbiseyi çıkarmak, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir. Kirli elbiseleri yakmak da böyle tabir edilir. Yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram malı yemeyeişarettir. Bir kimse rüyada, yırtılmış ve kesilmiş iki elbise giyse o kimsenin ölümüne işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Rüyada elbise görülmesi değişik şekillerde yorumlanmaktadır. Bir memurun rüyasında yeni bir elbise giydiğini görmesi; yüksek bir makama getirileceğine, tüccardan birinin görmesi; kazanacağına, zengin bir kimsenin görmesi; daha çok kazanacağına, fakirin görmesi; rızkının artacağına, halktan birinin görmesi; ucuzluk olacağına işaret eder. Bir kimsenin rüyasında sırtındaki elbisenin yırtıldığını ve bunu da tamir etmediğini görmesi; o kimsenin tutuklanacağına, kişinin rüyasında yırtık elbisesini tamir ettiğini görmesi; onun bir çocuğunun olacağına delalet eder. Kişinin rüyasında yamalı elbise giydiğini görmesi; o kimsenin nimete nail olacağına, ipekten dikilmiş elbise giydiğini görmesi; o kişinin hayra ereceğine, din adamlarının ipekten elbise giydiklerinin görülmesi; onların dünyaya meyi ettiklerine yorumlanır. Kişinin rüyasında ketenden dikilmiş bir elbise giydiğini görmesi; o kimsenin şöhrete ereceğine, kullanılmış bir elbise giydiğini gören; bazılarının yorumuna göre evliliğe, bazılarına göre de hastalığa yakalanmaya ve savaşa gitmeye yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında temiz bir elbise giydiğini görmesi; o kişinin kalpli birisi olduğuna, kirli elbise giydiğini görmesi ise; o kimse kötü kalpli birisi olduğuna işaret eder. Sâlimî'nin yorumuna göre: Bir kimsenin rüyasında üzerindeki elbisenin ıslanmış ve üzerine yapışmış olduğunu görmesi; o kişi eğer yolculuğa çıkmaya niyetli ise o yolculuğu yapmayacağına, eğer başka bir iş için niyetli ise o niyetinin gerçekleşmeyeceğine işaretle tabir olunur. Rüyanızda sırtınızdaki elbiseyi çıkarıp bir başkasına verdiğinizi görmeniz; sizin fakirlikten kurtulacağınıza, bir erkeğin rüyasında kadın elbisesi veya bir kadının rüyasında erkek elbisesi giydiklerini görmeleri; onların zina yapacaklarına yorumlanır. Rüyanızda elbisenizi yıkadığınızı görmeniz; keder ve sıkıntıdan kurtulacağınıza, rüyanızda elbisenizi lekeli olduğu için yıkadığınızı görmeniz; sizin günah işleyeceğinize, elbisenizde kan lekesi olduğu için yıkadığınızı görmeniz; tevbe edeceğinize, elbisenin pis oluşundan dolayı yıkadığınızı görmeniz; haramlardan vazgeçmek için tövbe edeceğinize, elbisenizde meni lekesi olduğu için yıkadığınızı görmeniz; zinadan tövbe edeceğinize işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada görülen elbisenin tabiri kendisine mahsus maddelerde anlatıldığı gibi maddesi, rengi ve cinslerinin değişmesiyle değişir. Bir kadın rüyada üzerinde erkek elbisesi olduğunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadın hakkında hayırlıdır. Eğer bir kadın harp elbisesi içinde olduğunu görse, bu rüyanın tabiri, o kadının kocası veya onun işlerini gören bir kimseye aittir. Eğer erkek, üzerinde kadın elbisesi olduğunu görse, o kimseye üzüntü, keder, fazla korku, zillet ve miskinlik erişir. Sonra bu haller ondan gider.
Yünden elbise giydiğini gören kimse, zahid olur. Dünya da insanları zühdü takvaya davet, ahiret amellerini işlemeleri için de onları teşvik eder. Yeşil nisbet edilen her elbise — renginde fayda olduğundan dolayı— tabirce hiç bir zararı yoktur. Bundan dolayı, bir kimse yeşil elbise giydiğini görse, sağ kimseler için din ve ibadete, ölüler için Allah yanında hallerinin güzel olmasına delalet eder. Bazı tabirciler, yeşil elbise giydiğini gören kimse, mirasa nail olur, dediler. Beyaz elbise, giyen için hayırdır. Sanatkarlar için beyaz elbise işlerinin durgunluğuna delalet eder. Sanatkar için her zaman elbisenin kıymetli oluşu işinin durgunluğuna delalet eder. Çünkü sanatkarlar iş esnasında beyaz elbise giymezler. Bir kimse adet edinmediği bir elbiseyi giydiğini görse, kötü gördüğü şeylerin bazısı kendisine isabet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyanıkken siyah elbise giymek, şeref, devlet, mal ve menfaattir. Hiç beyazı olmayan ütülenmiş siyah elbiseyi giydiğini gören, heybet ve saltanata nail olur. Üzerinde kırmızı elbiselerin olduğunu gören kimse, içerisinde Allah'ın hakkı olan çok mala nail olur. Rüya sahibi, Allah'tan korksun ve malının zekatını versin. Kadının kırmızı elbise giydiğini görmesi, ferahlık ve sevincine delalet eder. Kırmızı elbise, hastalar hakkında ölüme, fukara hakkında zarara delalet eder. Melikin rüyada kırmızı elbise giydiğini görmesi, oyun ve malayani şeylerle meşgul olmasına, memleketindeki siyasetinin zayıflayıp düşmanlarının kendisine taan etmesine delalet eder. San elbise veya sarıya boyanmış elbiseyi giymek, bazı insanlar için yaraya, bazıları için de sıtma hastalığına delalet eder. Kadınların kırmızı elbisesi ancak evli olmayan ve münakaşa yapmayan için hayırdır. Bir kimse bayram, düğün ve topluluk zamanlarında kırmızı elbise giydiğini görse, bunda bir beis yoktur. Sarı elbiselerin hepsi, tabirde zayıflık ve hastalıktır. Ancak «Ganemu'l - bahr» denilen deniz koyunu yününden yapılan elbise müstesnadır. Bundan yapılan elbise yardıma delalet eder. Ancak dinen bozuktur. Bütün renklerle boyanmış bir elbiseyi giydiğini gören kimseye saltanat tarafından istemediği bir şeyle karşılaşır ve o şeyin şerrinden Allah'a sığınması lazımdır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kendi üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sarık görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduğuna delalet eder. Eğer bu elbise yıkanmış olursa fakirliğe ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandığı günaha delalet eder. Çeşit çeşit renklerle nakışlanmış elbise giydiğini görmek, güzel kokulu şeyleri satan ile meşrubat satan kimse için hayırdır. Sair insanlar için ızdırap ve şiddete, gizli şeylerin aşikareye çıkmasına, hasta için yemeği hazmetmeye, safranın acılığından hastalığın şiddetine, bilhassa zengin olan kadınlar için, kötü sözlü ve şarkıcılar için hayra delalet eder. Bir kimse kendisine, «deniz koyunu» denilen hayvanın yününden yapılmış bir elbise görse hacca gider. Eğer o elbise kırmızı olursa, rüya sahibinin meydana çıkacak dünyalığına, elbise sarı olursa dert ve hastalıkla beraber yine dünyalığa delalet eder. Üzerinde alaca elbise olduğunu gören, eğer ehilse çiftçi ve ziraatçılara amir olur. Eğer ehil değilse, senenin bolluğuna ve hububatın çok olmasına delalet eder. Vasfedilen elbiselerden başka renkte olan elbise de gururdur. Bir kimse bir fakih veya bir alimin ibrişimden bir elbise giydiğini görse, o fakih ve alimin dünyayı talep etmesine ve halkı bid'ata davet etmesine delalet eder. Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nişan ve alametler hacca gitmeye veya arap memleketlerinden birine yolculuk yapmaya delalet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse elbisesinin altında ince bir elbise giydiğini görse eline, biriktireceği bir mal geçer ve içi dışından hayırlı olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülüğüne, dindeki hatasına, günah ve isyanını aşikare işlemesine delalet eder. Elbisenin kalınlığı inceliğinden hayırlıdır. Kadının rüyada ince ve yumuşak elbise giymesi izzet ve şerefine, kalın elbise de zahmet ve meşakkatına delalet eder. Altın ve gümüş dokumak elbise, din ve dünyaca iyiliğe, arzu ve isteklere nail olmaya delalet eder.
Bir kimse kendisinin yumuşak çok kıymetli elbise giydiğini görse, bu rüya zengin ve fakir için sırf hayra, köle için de hastalığa delalet eder. Yıkandıktan sonra yeni elbise giymediğini gören kimse, mizacına uygun ve arzu ettiği neşe ve sevince kavuşamaz. Giydiği elbisenin yırtık ve söküklerini uyanıkken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocuğu olacağına delalet eder. Elbisenin yırtığını uyanıkken dikmeye muktedirse, elbiseyi giyenin sihirlenmiş olmasına delalet eder.
Bir kimse rüyada, yırtılmış ve kesilmiş iki elbise giyse o kimsenin ölümüne delalet eder. Yırtık elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. Elbisenin enine yırtıldığını görenin namusuna halel gelir ve şerli birisi tarafından ona üzüntü ve keder erişir. Elbisesi uzununa yırtıl-sa üzüntü ve kederden halas oiur. Elbisesini yırtan adamı tanıyorsa, bizatihi şerli adam olur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Eğer adamı tanımıyorsa o kimseye bir zarar erişir ve o zarar sebebiyle şöhret sahibi olur. Elbisesinin yırtıldığını gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yaşantı ve sefası noksan olur.
Çirkin ve kötü olarak yamanmış elbise, zarar ve ziyana ve işsizliğe delalet eder. Elbisesinde yaşlık gören kimsenin yolculuğa iptal ve kasdettiği şey tamamlanmadan menedilir. Elbisenin kurutulması bu tabirden müstesnadır. Bir kimse kendi elbisesini veya başkasının elbisesini yıkadığını görse, o kimsenin geçiminde meydana gelecek darlığı defetmesine, gizli şey ve işlerinin aşikarelenmesine delalet eder. Bütün elbiselerinden soyulduğunu gören kimse memuriyetten uzaklaştırılır. Bir kimse elbiselerini zayi ve kaybettiğini görse, o kimselere zinet veren şeylerin helak ve telef olmasına delalet eder.
Kadınlara benzemek maksadı ile kadın elbisesini giydiğini gören kimseye sultan tarafından bir üzüntü ve keder isabet eder. Yahut üzerine bir şey musallat olur. Kadın elbisesi giyip kadın gibi tenasül uzvu olduğunu zannetse halinin değişeceğine, hakir, perişan ve terk edilmiş olacağına delalet eder. Eğer bu tenasül uzvunun cima edildiğini görse, düşmanları kendisine galip gelir. Bilmediği bir elbisenin üzerinde yenilenip yeşillendiğini görenin, kalbinin istediği yöne dönmesine delalet eder.
Elbisesini yediğini gören kimse elbisenin nispet edildiği cihetle malından yer.
Köpeğin yünden elbise giydiğini görmek, valinin insaf ve adaletine delalet eder. Aslanın keten ve pamuktan elbise giydiğini görmek, insanların mallarını aiıp, onları mahrum eden zalim bir sultana delalet eder.
Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydiğini gören, güzel geçim ve helal mala nail olur. Kirli elbiseyi çıkarmak, üzüntü ve kederin gitmesine delalet eder. Kirli elbiseleri yakmak da böyle tabir edilir. Yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram malı yemeye delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Rüyasında yeni elbise giydiğini gören memur, bulunduğu yerde yükselir. Tüccar; iyi kazanır, kar eder. Zengin; malını arttırır. Fakir refaha çıkar. Bu rüya ziraatçi için bereket, halk için ucuzluktur.
Giydiği yeni elbisenin yırtıldığını ve bunu tamir edemediğini gören, hapse girer. Eğer elbisesinin yırtığını diker ve düzeltirse evlat sahibi olur. Rüyada yamalı elbise giymek; köle için maraz, hür için ni'mettir. İnce elbise giyenin içi dışı birdir. Bir rivayete göre rüya sahibinin niyeti hayırlıdır. Başka bir görüşe göre ise, biriktirilmiş mala kavuşmaya delalet eder.
İslam hukuku ile uğraşan fakih veya fukaha dediğimiz din alimleri için ipek elbise giymek, hayırlı değildir. Bu rüya İslam Şeri'atı hakkında hüküm veren alimlerin dünyaya meyledeceklerine, halkı bid'ate davet edeceklerine işaret eder. İpek kumaştan elbise giymek; İslam uleması haricindekiler için iyidir. Aynı rüya halk için cennete girmelerini sağlayacak ibadet ve hayırlı amellere, yüksek makama veya başkanlığa delalettir. Bir rivayete göre, şerefli bir kadınla evliliktir veya cariye almaktır. Tabirci rüya sahibinin halini ve makamını dikkate almalıdır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kirmani'ye göre, üzeri işlemeli elbise giyen; salihlerden ise, dini kuvvetlenir. Takvası artar. Fesat ehli ise ceza görür. Bunların haricindekiler için rüya, çiçek hastalığına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Rüyada yeni elbise giymek; layık olanlar için velayet ve yüksek makama işarettir. Çiftçiler, ziraatçiler için berekettir. Kadın için büyük sevinç ve refahtır. Hulasa bu rüya herkes için hayır ve ni'mettir. Rüyada ipek kumaştan elbise giyen; memursa; terfi eder. Azledilmişse; yerine geri döner. Fakirse; eli genişler, zenginse; malı artar. İslam alimleri için bu, iyi bir rüya değildir. Halkı bid'ate çağırmaya islamdan uzaklaştırmaya işarettir. Rüyayı gören İslam alimi, dinde tembel davranır. Kendine işlemeli bir elbise verilen, yabancı bir kavimden veya müslümanların idaresi altındaki hıristiyanlardan mal kazanır.
Ketenden yapılmış elbise giymek; makam, şöhret ve itibardır. Böyle bir elbiseyi giymek; erkek ve kadın için iyidir. Keten elbiseyi giymeksizin toplamak ve satın alıp saklamak, mala delalet eder. Bu rüya geçim kolaylığını ifade eder. Her bakımdan iyidir.
Kullanılmış bir elbise alıp giymek; muhtelif surette tabir edilmiştir. Bazıları zevceye (kadın eş), bazıları mala, bir kısmı ise hastalığa yahut gaza ve cihada işaret ettiğini söylemişlerdir.
İbrişim elbise giymek Hac ile yorumlanır. Sarı renkli ibrişim elbise giymenin tabiri ihtilaflıdır. Kimisi rüyayı hayra yormamışlardır. Bazı tabirciler içinse rüya fena değildir. Bu renkte bir mahzur olmadığında ittifak etmişlerdir. Kırmızı elbise dünyanın kendisine teveccühüne(*) delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Canfes denilen parlak, ince iki renkli gibi görünen bir cins elbiseyi giymek, sevinç işaretidir. Bu rüya tamamiyle hayırdır. Bilhassa rüya sahibi kadınsa, hayır ve ni'mete gark olur.
Yırtık ve parça parça olmuş bir elbiseyi birbiri üstüne giyen, vefat eder. Elbisenin enine doğru yırtılması, üzüntüye delalettir. Yukarıdan aşağıya doğru yırtılması ise, üzüntü ve sıkıntılardan kurtulmaktır. Bir kadın rüyasında elbisesinin yırtık olduğunu görürse, fakir düşer. Sırları ortalığa yayılır. Yeni elbise; helal mala, kirli ve eski elbise almak; harama işarettir. Elbise, kalbin temsilcisidir. Kirli elbise; kötü kalbe, temiz elbise ise; kalbin temizliğine delalet eder.
El Salimi demiştir ki: Rüyasında sırtındaki elbisenin ıslanmış ve bedenine yapışmış olduğunu gören, kararlaştırdığı yolculuğa çıkamaz. Niyetlendiği iş yarım kalır. Elbisesini satan; selamete çıkar. Elbiseyi satın almak; iyi değildir. Arkasındaki elbiseyi kendi isteğiyle çıkarıp birine vermek; fakirliğin sonudur. Gusl ettikten sonra yeni elbise giyen; dertlerinden kurtulur. Mekruh bir işten selamete çıkar. Rüyasında kadınlara ait bir elbise giyen, zina eder. İşlenmiş, süslü elbise sıkıntıdır. Bir rivayete göre, rüya sahibinin şöhretidir. Rüyayı gören dini bozuk biriyse, cezaya uğrar. Kadın kıyafetine girip, onlar gibi elbise giyenin yanında hamile kadın varsa, kız doğurur. Eğer yoksa, zarara uğrar ve korkuya düşer.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Omuz üzerine atılan şal, hırka, pelerin gibi şeyler, insanın boynuna aldığı emanet ve dindarlığı ve mensup olduğu din ile tabir edilir. Üzerinde güzel bir atkı görmek; dinde selamete ve güzel imana işarettir. Üzerine attığı pelerin vb.nin yeni ve süslü olduğunu görmek; din ve itikadının sağlamlığına delalet eder. Bunların ince olması iyi değildir.
Elbise yıkamanın birçok tabiri vardır. Elbisesini kirden arıtmak; kurtuluşa, üzüntüden selamete ve güzel geçime işarettir. Yıkadığı elbiseyi sırtına giyen, borcunu öder. Giymezse borcunu ödemeye çalışır ama müşkülat çeker.
Kirmani demiştir ki: Temiz elbisenin üzerinde leke görerek yıkamak, dinde fesada ve günah işlemeye delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ebu Said'ül Vaaz ise bu rüyayı şöyle yorumlamıştır: Elbiseyi kirinden dolayı yıkamak; tevbeye işarettir. Üzerinde meni lekesi olan bir elbiseyi yıkayan; zinadan vazgeçer. Kanlı bir elbiseyi yıkayan; katilse, tevbe eder. Pislikten arıtmak için yıkamak; haramdan uzaklaşmak, tevbe etmektir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cafer-i Sadık (R.A.) elbiseyi soğuk su ile yıkamayı tevbe, afiyet, güçlükten kurtuluş, korkudan selamet mana-larıyla yorumlar. Çamaşırı sıcak su ile yıkamak; hüzün ve hastalıktır. Temiz elbiseleri yıkamak; din ve takvaya tam bir bağlılıktır. Fakat, başka bir rivayete göre aynı rüya, israf işaretidir. Bazıları için bu rüyanın faydasıda zararıda yoktur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Görmek
Yeni elbise memur için bir üst derece, tüccar için kazanç, zengin için ziyade mal, yoksul için refah, ziraatçi için bereket, dier insanlar için ucuzlukla,
Yeni elbise helal mala, temiz elbise kalp temiziliğine, kirli elbise kalp kirliliğine delalte eder. Rüyada yeni elbise yırtılır ve bu yırtık dikilir yahut tamir edilirse evladı olmaya, yırtığı dikemezse hapse girmeye işaret eder.
Yamalı elbise işçi için hastalık, diğerleri için nimete, İnce ve parlak elbise hayırlı işe niyet etmeye, içi dışı bir olmaya, sevinç ve sürura; böyle birelbise kadın için hayır ve nimete erişmeye delalet eder.
Rüyada ipek elbise takva ehli ve alimler için dünyaya meyletmeye, diğerleri için hayır ve iyiliklere, İşlemeli elbise kadın için süs ve bezeğe, ilim ehli için takva ve mertebeye, fasıklar için cezayı gerektirecek birsuç işlemeye, çocuklar için çiçek hastalığına işaret eder.
Kendisine işlemeli elbise verilmesi bir yerden dünyalık gelmesine, Yün veyla keten elbise kadın-erkek herkes için hayra, böyle bir elbiseyi toplamak yahut saklamak mala, Kullanılmış elbise hastalık yahut yolculuğa, İpek ve açık parlak renkli elbise kadın için letafet ve zerafete delalte eder.
Kadının vücut hatlarını belli eden dekolte elbise fitne ve dedikoduya, kırmızı renk elbise erkek için dünyanın ona meylederek ahireti ihmal etmesine, yırtık pırtık, lime lime elbiseleri üst üste giymek vefat etmeye işaret eder.
Rüyada elbisenin enine yırtılması gam ve kedere, boyuna yırtılması gam ve kederden kurtulmaya, Kadının elbisesinin yırtılması ayıplı bir durumun ortaya çıkmasına yahut yoksulluk çekmeye, Elbisenin ıslanarak vücuda yapıştığını
Rüyada eski elbiseler görmek, rüyayı görenin daima bolluk içinde olacağına, gayet şık pahalı elbiseler görmek ise, o rüyayı görenin dış görünüşüne çok fazla değer verdiğine ve bu huyunu tashih etmesi gerektiğine, zira bu huyun kendisine çok ciddi bir hata işlemeğe sürüklüyeceğine alamettir; rüyada elbise veya kumaş satın almak, dostlarınıza birçok yeni elbise satmak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların, size ufak bir kazanç sağlayacağına işarettir; rüyada fakirlere veya hayır cemiyetlerine elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok zaman evvel işlemiş ve çoktan unutmuş olduğu bir iyiliğin mükafatını çok yakında göreceğine işaret sayılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada eski elbiseler görmek, sürekli varlık içinde olacağına yorulur. Rüyada fakirlere elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok önceden yaptığı sonradan unuttuğu bir iyiliğin karşılığını alacağı anlamındadır. Rüyada elbise veya kumaş satın almak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların karşılığında çok az bir kar sağlanacağına yorumlanır. Şık ve pahalı elbiseler görmek ise, rüyayı görenin insanların dış görünüşüne çok fazla önem verdiğine, bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini haber verir. Lekeli elbise dedikodular ve sıkıntılar yaşanacağını belirtir. Yeşil renkli elbise yakın zamanda emellerinize kavuşacağınız anlamındadır. Yamalı elbise giydiğini gören kimsenin eline para geçer.
Bir kadın, hayatınızı alt üst edebilir.
Temiz ve güzel bir elbise ise kişinin çok beğenilip, hakkettiği duruma geleceğine işaret eder. Yamalı elbise para, lekeli ise beklenmedik masraflar ve dedikodu olarak olarak yorumlanır. Ayrıca rengine göre de yorumlamak gerekir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elbise görmek memuriyete, ise yorumlanır. Rüyasinda yeni bir elbise giydiğini görmek, memur için daha büyük makama, tüccar için kâra, zengin için daha çok kazanca, fakir için rızka, çiftçi için berekete, halk için ucuzluga delalet eder. Rüyada giydigi elbisenin yirtildiğini ve bunu tamir edemediğini gören tutuklanir, eger yirtigini dikerse çocugu olur. Rüyasinda yamali elbise giydiğini görmek, nimete, ipek kumastan yapilmis elbise giymek, hayra delalet eder. Ancak din adamlari için ipekli giymek iyi degildir. Çünkü onlarin dünyaya meyil ettiklerine delalet eder. Uzun islemeli bir elbise giymek, rüya sahibi salih bir kimse ise, din kuvvetine, iyi ahlakli bir kimse degilse, ahiret için cezalanacagina ve bunlardan baska birisi ise çiçek hastaligina yakalanacagina işarettir. Ketenden yapilmis bir elbise giyinmek söhret sahibi olmaya, kullanilmis bir elbise giydiğini görmek, bazilarinin tabirince evlilige, bazilarinca ise hastaliga veya savasa gitmeye yorumlanmaktadir, ibrisim elbise giymek hac ile tabir olunur. Canfes elbise giyinmek cesaret ve sevince, yirtik ve parçali elbise giyinmek gam ve kedere delalet eder. Yeni elbise satin almak helal mala, eski elbise almak da haram mala yorumlanır. Elbisenin temizligi iyi kalplilige, kirliligi ise kalbin kötü olmasina işaret kabul edilmistir. Salimî'ye göre; üzerindeki elbisenin islanmis ve üzerine yapismis oldugunu görmek yola çikmaya niyetli bir insanin o yola gitmeyecegine, eger baska bir is için niyetli ise o niyetinin olmayacagina delalet eder. Arkasindaki elbiseyi çikarip birisine vermek fakirlikten kurtulduguna; rüyasinda, erkekse kadin elbisesi, kadinsa erkek elbisesi giydiğini görmek zina etmege, pelerin gibi kolsuz ve omuza atilan bir atki gibi elbise giymek din ile yorumlanır. Böyle insanlar dindar olur ve dualari Cenabi Hakk (C.C) tarafindan kabul görür. Elbise yikamak bir kaç sekilde tabir edilmektedir. Elbisesini kirli oldugu için yikadiğini görmek kederden ve sikintidan kurtulacagina, lekeli oldugu için yikadiğini görmek, günah isleyecegine delalet eder. Elbisede kan lekesi oldugu için yikamak tövbeye, pis-likten temizlemek için yikamak haramdan el çekmek için tövbeye, meni lekesi oldugu için yikamak zinadan tövbeye işarettir. Cafer'i Sadik'a göre; elbisesini soğuk su ile yikadiğini görmek dört sekilde tabir edilir Tövbe, saglik, güçlükten kurtulma, korkmama. Sicak su ile yikamak ise keder ve hastalık ile yorumlanır. Bazilarina göre: Rüyada yeni bir elbise görmek iyidir. Rüyada yeni bir elbise giydiğinizi görmek sevinçli haber alacağınıza işarettir. Bir elbiseyi üzerinizden çikardiğinizi görmek, bu rüyanin aksiyle yorumlanır. Erkekseniz kadin elbisesi, kadinsaniz erkek elbise-si giyindiğinizi görmek evleneceginize; evli iseniz elinize çok mik-tarda mal ve para geçecegine veya büyük bir mirasa konacağınıza delalet eder. Yirtik bir elbise ile gezdiğinizi görmek, borçlularinizin sizi bu günlerde çok sikistirdığına, borçlu degilseniz baska bir üzüntünüz olduguna, yakinda feraha çikacağınıza işarettir. Çok güzel elbiseler giyinmis bir takim insanlar görmek, çok sevinçli bir haber alacağınıza delildir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir başka rivayete göre de: Rüyada elbise görmek, kişinin dinine veya maisetine yahut Allah (C.C.)'tan korkmasina ya da müjdeye tabir edilir. Rüyada bir adamin giyinmesi o adamin evlenecegi kadina, kadinin giyinmesi, evlenecegi kocaya işarettir. Rüyada bir giyindiğini ve sonradan elbisesini yirttigini gören kimse, hanimina ihtiyaci kalmaz. Eger elbise sökülüp dikisi ayrilsa, hanimi veya ortagi o kimseden ayrilir. Elbise, kişinin din ve dünyaca durumudur. Rüyada kolsuz elbise giymis oldugunu görmek, fakir oldugu halde dindarligininin yerinde olduguna işarettir. Rüyada elbisenin yakasinin yirtik oldugunu gören kimse, fakirlesir. Kendisinin bir çok elbisesi oldugunu gören kimse için, ahirette büyük mükafat ve çok sevaba işarettir. Bir kimsenin rüyada kendisine bir gömlek hediye edildiğini görmesi hayirli bir habere, elbisesi, yirtik ve kirli görmesi, fakirlik ve kedere ve ona erisecek sikinti ve mihnete işarettir. Bir kadinin rüyada yeni ve genis bir elbise giydiğini görmesi, onun veya kocasinin din ve dünyaca olan iyi haline işarettir. Rüyada elbise giymek, giyen kimsenin san ve serefine işarettir. Bir kimse yakasiz elbise giydiğini görse, o kimsenin ölümüne işarettir. Kisa bir elbise giydiğini ve dizlerini örtmediğini gören kimse, dininde kusur eder. Bir kimse elbisenin üzerine bir ayet yazili oldugunu görse, o kimsenin Kur'anla amel ettigine işarettir. Siyah bir elbise giymek, giyen kimse için, üzüntü ve kedere, işarettir. Elbiseyi tersine giydiğini gören kimsenin durumu degisir. Bir kimse elbisesinin yakasinin yirtildiğini görse fakirlesir. Elbisenin boydan boya yirtildiğini gören kimse, üzüntüden kurtulur. Eger enine yirtildiğini görse, o kimsenin irz ve namusu hakkinda söylenecek söze işarettir. Bir kimse elbisesinin arka tarafindan yirtildiğini görse, o kimse irz ve namusu hakkinda söylenecek bir sözle itham edilir. Yesilelbise, dine işarettir. Beyaz elbise de, böyledir. Mavi renkli elbise görmek iyi degildir. Kirmizi bir elbise, söhrete, sari elbise de, hastaliga işarettir. Islak bir elbise yolculuktaki zahmete, islakligin kurumasi zahmet ve şiddetin gitmesine işarettir. Bir kadin rüyada üzerinde erkek elbisesi oldugunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadin hakkinda hayirlidir. Eger erkek, üzerinde kadin elbisesi oldugunu görse, o kimseye üzüntü, keder, korku, zillet ve miskinlik erisir. Sonra bu haller ondan gider. Yünden elbise giydiğini gören kimse zahid olur. Bir kimse yesil elbise giydiğini görse, sag kimseler için din ve ibadete, ölüler için Allah yaninda hallerinin güzel olmasina işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazi tabirciler, yesil elbise giydiğini gören kimse, mirasa işarettir, dediler. Beyaz elbise, giyen için hayirdir. Zanaatkarlar için beyaz elbise islerinin durgunluguna işarettir. Zanaatkar için her zaman elbisenin kiymetli olusu isinin durgunluguna işarettir. Bir kimse adet edinmedigi bir elbiseyi giydiğini görse, kötü gördügü seylerin bazisi kendisine isabet eder. Hiç beyazi olmayan ütülenmis siyah elbiseyi giydiğini gören, otorite işarettir. Üzerinde kirmizi elbiselerin oldugunu gören kimse, içerisinde Allah'in hakki olan çok mala işarettir. Rüya sahibi, Allah'tan korksun ve malinin zekatim versin. Kadinin kirmizi elbise giydiğini görmesi, ferahlik ve sevincine işarettir. Kirmizi elbise, hastalar hakkinda ölüme, fukara hakkinda zarara işarettir. San elbise veya sariya boyanmis elbiseyi giymek, bazı insanlar için yaraya, bazilari için de sitma hastaligina işarettir. Bir kimse bayram, dügün ve topluluk zamanlarinda kirmizi elbise giydiğini görse, bunda bir beis yoktur. Sari elbiselerin hepsi, tabirde zayiflik ve hastalıktir. Bütün renklerle boyanmis bir elbiseyi giydiğini gören kimse istemedigi bir seyle karsilasir ve o şeyin kötülügünden Allah'a siginmasi lazimdir. Kendi üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sarik görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduguna işarettir. Eger bu elbise yikanmis olursa fakirlige ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandigi günaha işarettir. Çesit çesit renklerle nakislanmis elbise giydiğini görmek, güzel kokulu seyler ve mesrubat satan kimse için hayirdir. Sair insanlar için izdirap ve şiddete, gizli seylerin asikareye çikmasina, hasta için hastaligin şiddetine, bilhassa zengin olan kadinlar için, kötü sözlü ve sarkicilar için hayra işarettir. Üzerinde renkli elbise oldugunu gören, eger ehilse çifçi ve ziraatçilara amir olur. Eger ehil degilse, senenin bolluguna ve hububatin çok olmasina işarettir. Vasfedilen elbiselerden baska renkte olan elbise de gururdur. Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nisan ve alametler hacca gitmeye veya arap ülkelerinden birine yolculuk yapmaya işarettir. Bir kimse elbisesinin altinda ince bir elbise giydiğini görse eline, biriktirecegi bir mal geçer ve içi disindan hayirli olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülügüne, dindeki hatasina, günah ve isyanim asikare islemesine işarettir. Elbisenin kalinligi inceliginden hayirlidir. Kadinin rüyada ince ve yumusak elbise giymesi izzet ve serefine, kalin elbise de zahmet ve meşakkatina işarettir. Altin ve gümüs dokumali elbise, din ve dünyaca iyilige, arzu ve isteklere nail olmaya işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kendisinin çok kiymetli bir elbise giydiğini görse, bu rüya zengin ve fakir için sirf hayra, işarettir. Yikandiktan sonra yeni elbise giymediğini gören kimse, mizacina uygun ve arzu ettigi nese ve sevince kavusamaz. Giydigi elbisenin yirtik ve söküklerin} uyanikken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocugu olacagina işarettir. Yirtik elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. Elbisesinin yirtildiğini gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yasanti ve sefasi noksan olur. Çirkin ve kötü olarak yamanmis elbise, zarar ve ziyana ve issizlige işarettir. Elbisesinde yaslik gören kimsenin yolculuga iptal ve kasdettigi sey tamamlanmadan men edilir. Elbisenin kurutulmasi bu tabirden müstesnadir. Bir kimse kendi elbisesini veya baskasinin elbisesini yikadiğini görse, o kimsenin geçiminde meydana gelecek darligi defetmesine, gizli sey ve islerinin asikarelenmesine işarettir. Bütün elbiselerinden soyuldugunu gören kimse memuriyetten uzaklastirilir. Bir kimse elbiselerini zayi ve kaybettigini görse, o kimselere zinet veren seylerin helak ve telef olmasina işarettir. Kadinlara benzemek maksadi ile kadin elbisesini giydiğini gören kimseye bir üzüntü ve keder isabet eder. Yahut üzerine bir şey musallat olur. Bilmedigi bir elbisenin üzerinde yenilenip yesillendiğini görenin, kalbinin istedigi yöne dönmesine işarettir. Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydiğini gören, güzel geçim ve helal mala işarettir. Kirli elbiseyi çikarmak, üzüntü ve kederin gitmesine işarettir. Kirli elbiseleri yakmak da böyle tabir edilir. Yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram mali yemeye işarettir. Bir kimse rüyada, yirtilmis ve kesilmis iki elbise giyse o kimsenin ölümüne işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Görmek
Rüyada elbise görmenin tabiri, madde renk ve cinslerine göre değişir.
Rüyada eski elbiseler görmek, sürekli varlık içinde olacağına yorulur.
Yamalı elbise giydiğini gören kimsenin eline para geçer.
Bir kadın rüyada üzerinde erkek elbisesi olduğunu görürse, bu rüya o kadının din ve dünyası hakkında hayırlıdır.
Eğer bir kadın harp elbisesi içinde olduğunu görse, bu rüyanın yorumu, o kadının kocası veya onun işlerini gören bir kimseye aittir.
Bir erkek rüyada üzerinde kadın elbisesi olduğunu görürse, o kimse üzüntü, keder, korku ve zillete düşer. Fakat sonradan bu hallerden kurtulur.
Şık ve pahalı elbiseler görmek ise, rüyayı görenin insanların dış görünüşüne çok fazla önem verdiğine, bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini haber verir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada yünden elbise giydiğini görmek, zahit olmaya ve emri maarif, nehyi münkir yapmaya işarettir. Dünya da insanları zühdü takvaya davet, ahret amellerini işlemeleri için de onları teşvik eder.
Yeşil nispet edilen her elbise renginde fayda olduğundan dolayı yorumca hiç bir zararı yoktur. Bundan dolayı, Rüyada görülen yeşil elbiseler dince iyidir. Çünkü yeşil elbiseler cennet ehlinin elbisesidir. Rüyada görülen yeşil elbiseler, diriler hakkında din ve kuvvete ve fazla ibadete, ölünün de Allah (C.C.) indinde halinin güzelliğine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bazı yorumcular, yeşil elbise giydiğini gören kimse, mirasa kavuşur, derler.
Beyaz elbise giydiğini görmek, sanatkârlar dışında giyen için hayra, delalettir. Çünkü sanatkârlar iş esnasında beyaz elbise giymezler.
Bir kimse adet edinmediği bir elbiseyi giydiğini görse, kötü gördüğü şeylerin bazısı kendisine isabet eder.
Uyanıkken siyah elbise giymek, şeref, devlet, mal ve menfaattir. Hiç beyazı olmayan ütülenmiş siyah elbiseyi giydiğini gören, heybet ve saltanata kavuşur.
Rüyada kırmızı elbise giymek, evli olmayan kadınlar için ferahlık ve sevince, erkek için içerisinde Allah’ın hakkı çok olan bir mala nail olmaya işarettir.
Rüya sahibi, Allah’tan korksun ve malanım zekâtını versin. Kadının kırmızı elbise giydiğini görmesi, ferahlık ve sevincine yorumlanır Hastanın rüyada kırmızı elbise giymesi, ölümüne delalettir. Fukara hakkında zarara yorumlanır.
Sarı elbise veya sarıya boyanmış elbiseyi giymek, bazı insanlar için yaraya, bazıları için de hastalığa yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kadınların kırmızı elbisesi ancak evli olmayan ve münakaşa yapmayan için hayırdır. Bir kimse bayram, düğün ve topluluk zamanlarında kırmızı elbise giydiğini görse, bunda bir zarar yoktur. Sarı elbiselerin hepsi, tabirde zayıflık ve hastalıktır.
Rüyada temiz elbisenin üzerinde leke görerek yıkadığını görmek, rüya sahibinin günah işlemesine ve dininin bozuk olmasına işarettir. Ancak kirli elbise yıkamak, tövbeye işarettir. Rüyada temiz elbiseyi üzerinde hiç bir leke olmadığı halde yıkamak, rüya sahibinin din ve takvada yükselmesine işaret eder. Ancak bazı tabirciler bu rüyayı, “rüya sahibinin israfta bulunmasına delalet eder” şeklinde yorumlamışlardır.
Kendi üzerinde iki renkli ve ikiyüzlü elbise veya ikiyüzlü sarık görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduğuna yorumlanır. Eğer bu elbise yıkanmış olursa fakirliğe ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandığı günaha yorumlanır.
Rüyada fakirlere elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok önceden yaptığı sonradan unuttuğu bir iyiliğin karşılığını alacağı anlamındadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Çeşit çeşit renklerle nakışlanmış elbise giydiğini görmek, güzel kokulu şeyleri satan ile meşrubat satan kimse için hayırdır. Sair insanlar için ızdırap ve şiddete, gizli şeylerin aşikâreye çıkmasına, hasta için yemeği hazmetmeye, safranın acılığından hastalığın şiddetine, bilhassa zengin olan kadınlar için, kötü sözlü ve şarkıcılar için hayra işarettir.
Bir kimse kendisine, “deniz koyunu” denilen hayvanın yününden yapılmış bir elbise görse hacca gider. Eğer o elbise kırmızı olursa, rüya sahibinin meydana çıkacak dünyalığına, elbise sarı olursa dert ve hastalıkla beraber yine dünyalığa yorumlanır.
Rüyada elbise veya kumaş satın almak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların karşılığında çok az bir kar sağlanacağına yorumlanır.
Üzerinde alaca elbise olduğunu gören, eğer ehilse çiftçi ve ziraatçılara amir olur. Eğer ehil değilse, senenin bolluğuna ve hububatın çok olmasına yorumlanır.
Vakfedilen elbiselerden başka renkte olan elbise de gururdur. Lekeli elbise dedikodular ve sıkıntılar yaşanacağını belirtir.
Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nişan ve alametler hacca gitmeye veya Arap memleketlerinden birine yolculuk yapmaya yorumlanır.
Geniş ve uzun kollu elbise zenginliktir. Yırtık olan elbise kolu da fakirlik ve yoksulluktur. Elbise kolunu yırtmak nimetin gitmesine yorumlanır.
Bir kimse elbisenin altında ince bir elbise giydiğini görse; eline biriktireceği bir mal geçer ve içi dışından hayırlı olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülüğüne, dindeki hatasına, günah ve isyanını aşikâre işlemesine yorumlanır. Elbisenin kalınlığı inceliğinden hayırlıdır. Kadının rüyada ince ve yumuşak elbise giymesi izzet ve şerefine, kalın elbise de zahmet ve meşakkatine yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Altın ve gümüş dokumak elbise, din ve dünyaca iyiliğe, arzu ve isteklere erişmeye
İşarettir.
Bir kimse kendisinin yumuşak, çok kıymetli elbise giydiğini görse, bu rüya zengin ve fakir için sırf hayra yorulur.
Yıkandıktan sonra yeni elbise giymediğini gören kimse, mizacına uygun ve arzu ettiği neşe ve sevince kavuşamaz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Giydiği elbisenin yırtık ve söküklerini uyanıkken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocuğu olacağına yorumlanır. Elbisenin yırtığını uyanıkken dikmeye muktedirse, elbiseyi giyenin sinirlenmiş olmasına yorumlanır.
Bir kimse rüyada, yırtılmış ve kesilmiş iki elbise giyse o kimsenin ölümüne yorumlanır. Yırtık elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. Elbisenin yırtıldığını gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yaşantı ve sefası noksan olur.
Rüyada eski elbiseleri satın almak iyi değildir. Çünkü onları satmak, kendisinden kötü olan şeyi defetmektir. Eski elbiselerin satıcısı, orta halli, içi dışına uymayan bir kimsedir. Eski elbiseleri almak fakirliğe, satmak fakirliğin gitmesine yorumlanır.
Çirkin ve kötü olarak yamanmış elbise, zarar ve ziyana ve. İşsizliğe yorumlanır.
Bir kimse kendi elbisesini veya başkasının elbisesini yıkadığını görse, geçiminde meydana gelecek darlık defeder. Bütün elbiselerinden soyulduğunu gören kimse memuriyetten uzaklaştırılır.
Elbisesini yediğini gören kimse elbisenin nispet edildiği cihetle malından yer.
Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydiğini gören, güzel geçim ve helâl mala kavuşur. Kirli elbiseyi çıkarmak, üzüntü ve kederin gitmesine yorumlanır. Kirli elbiseleri yakmak da böyle yorumlanır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Görmek
Yeni elbise memur için bir üst derece, tüccar için kazanç, zengin için ziyade mal, yoksul için refah, ziraatçi için bereket, dier insanlar için ucuzlukla, Yeni elbise hel...

Yeni elbise memur için bir üst derece, tüccar için kazanç, zengin için ziyade mal, yoksul için refah, ziraatçi için bereket, dier insanlar için ucuzlukla, Yeni elbise helal mala, Temiz elbise kalp temiziliğine, kirli elbise kalp kirliliğine, Yeni elbise yırtılır ve bu yırtık dikilir yahut tamir edilirse evladı olmaya, yırtığı dikemezse hapse girmeye, Yamalı elbise işçi için hastalık, diğerleri için nimete, İnce ve parlak elbise hayırlı işe niyet etmeye, içi dışı bir olmaya, sevinç ve sürura; böyle birelbise kadın için hayır ve nimete erişmeye, İpek elbise takva ehli ve alimler için dünyaya meyletmeye, diğerleri için hayır ve iyiliklere, İşlemeli elbise kadın için süs ve bezeğe, ilim ehli için takva ve mertebeye, fasıklar için cezayı gerektirecek birsuç işlemeye, çocuklar için çiçek hastalığına, Kendisine işlemeli elbise verilmesi bir yerden dünyalık gelmesine, Yün veyla keten elbise kadın erkek herkes için hayra, böyle bir elbiseyi toplamak yahut saklamak mala, Kullanılmış elbise hastalık yahut yolculuğa, İpek ve açık parlak renkli elbise kadın için letafet ve zerafete, Kadının vücut hatlarını belli eden dekolte elbise fitne ve dedikoduya, Kırmızı renk elbise erkek için dünyanın ona meylederek ahireti ihmal etmesine, Yırtık pırlık, lime lime elbiseleri üst üste giymek vefat etmeye, Elbisenin enine yırtılması gam ve kedere, boyuna yırtılması gam ve kederden kurtulmaya, Kadının elbisesinin yırtılması ayıplı bir durumun ortaya çıkmasına yahut yoksulluk çekmeye, Rüyada eski elbiseler görmek, rüyayı görenin daima bolluk içinde olacağına, gayet şık pahalı elbiseler görmek ise, o rüyayı görenin dış görünüşüne çok fazla değer verdiğine ve bu huyunu tashih etmesi gerektiğine, zira bu huyun kendisine çok ciddi bir hata işlemeğe sürüklüyeceğine alamettir; rüyada elbise veya kumaş satın almak, dostlarınıza birçok yeni elbise satmak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların, size ufak bir kazanç sağlayacağına işarettir; rüyada fakirlere veya hayır cemiyetlerine elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok zaman evvel işlemiş ve çoktan unutmuş olduğu bir iyiliğin mükafatını çok yakında göreceğine işaret sayılır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada eski elbiseler görmek, sürekli varlık içinde olacağına yorulur. Rüyada fakirlere elbise dağıtmak, o rüyayı gören şahsın, çok önceden yaptığı sonradan unuttuğu bir iyiliğin karşılığını alacağı anlamındadır. Rüyada elbise veya kumaş satın almak, son zamanlarda yaptığınız yatırımların karşılığında çok az bir kar sağlanacağına yorumlanır. Şık ve pahalı elbiseler görmek ise, rüyayı görenin insanların dış görünüşüne çok fazla önem verdiğine, bu tutumundan vazgeçmesi gerektiğini haber verir. Lekeli elbise dedikodular ve sıkıntılar yaşanacağını belirtir. Yeşil renkli elbise yakın zamanda emellerinize kavuşacağınız anlamındadır. Yamalı elbise giydiğini gören kimsenin eline para geçer.
Bir kadın, hayatınızı alt üst edebilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Temiz ve güzel bir elbise ise kişinin çok beğenilip, hakkettiği duruma geleceğine işaret eder. Yamalı elbise para, lekeli ise beklenmedik masraflar ve dedikodu olarak olarak yorumlanır. Ayrıca rengine göre de yorumlamak gerekir.
Rüyada elbise görmek memuriyete, ise yorumlanir. Rüyasinda yeni bir elbise giydigini görmek, memur için daha büyük makama, tüccar için kâra, zengin için daha çok kazanca, fakir için rizka, çiftçi için berekete, halk için ucuzluga delalet eder. Rüyada giydigi elbisenin yirtildigini ve bunu tamir edemedigini gören tutuklanir, eger yirtigini dikerse çocugu olur. Rüyasinda yamali elbise giydigini görmek, nimete, ipek kumastan yapilmis elbise giymek, hayra delalet eder. Ancak din adamlari için ipekli giymek iyi degildir. Çünkü onlarin dünyaya meyil ettiklerine delalet eder. Uzun islemeli bir elbise giymek, rüya sahibi salih bir kimse ise, din kuvvetine, iyi ahlakli bir kimse degilse, ahiret için cezalanacagina ve bunlardan baska birisi ise çiçek hastaligina yakalanacagina isarettir. Ketenden yapilmis bir elbise giyinmek söhret sahibi olmaya, kullanilmis bir elbise giydigini görmek, bazilarinin tabirince evlilige, bazilarinca ise hastaliga veya savasa gitmeye yorumlanmaktadir, ibrisim elbise giymek hac ile tabir olunur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Canfes elbise giyinmek cesaret ve sevince, yirtik ve parçali elbise giyinmek gam ve kedere delalet eder. Yeni elbise satin almak helal mala, eski elbise almak da haram mala yorumlanir. Elbisenin temizligi iyi kalplilige, kirliligi ise kalbin kötü olmasina isaret kabul edilmistir. Salimî ye göre; üzerindeki elbisenin islanmis ve üzerine yapismis oldugunu görmek yola çikmaya niyetli bir insanin o yola gitmeyecegine, eger baska bir is için niyetli ise o niyetinin olmayacagina delalet eder. Arkasindaki elbiseyi çikarip birisine vermek fakirlikten kurtulduguna; rüyasinda, erkekse kadin elbisesi, kadinsa erkek elbisesi giydigini görmek zina etmege, pelerin gibi kolsuz ve omuza atilan bir atki gibi elbise giymek din ile yorumlanir. Böyle insanlar dindar olur ve dualari Cenabi Hakk (C.C) tarafindan kabul görür. Elbise yikamak bir kaç sekilde tabir edilmektedir. Elbisesini kirli oldugu için yikadigini görmek kederden ve sikintidan kurtulacagina, lekeli oldugu için yikadigini görmek, günah isleyecegine delalet eder. Elbisede kan lekesi oldugu için yikamak tövbeye, pis likten temizlemek için yikamak haramdan el çekmek için tövbeye, meni lekesi oldugu için yikamak zinadan tövbeye isarettir. Cafer i Sadik a göre; elbisesini soguk su ile yikadigini gör mek dört sekilde tabir edilir Tövbe, saglik, güçlükten kurtulma, korkmama. Sicak su ile yikamak ise keder ve hastalik ile yorumlanir. Bazilarina göre: Rüyada yeni bir elbise görmek iyidir. Rüyada yeni bir elbise giydiginizi görmek sevinçli haber alacaginiza isarettir. Bir elbiseyi üzerinizden çikardiginizi görmek, bu rüyanin aksiyle yorumlanir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Erkekseniz kadin elbisesi, kadinsaniz erkek elbise si giyindiginizi görmek evleneceginize; evli iseniz elinize çok mik tarda mal ve para geçecegine veya büyük bir mirasa konacaginiza delalet eder. Yirtik bir elbise ile gezdiginizi görmek, borçlularinizin sizi bu günlerde çok sikistirdigina, borçlu degilseniz baska bir üzüntünüz olduguna, yakinda feraha çikacaginiza isarettir. Çok güzel elbiseler giyinmis bir takim insanlar görmek, çok sevinçli bir haber alacaginiza delildir. Bir baska rivayete görede: Rüyada elbise görmek, kisinin dinine veya maisetine yahut Allah (C.C.) tan korkmasina ya da müjdeye tabir edilir. Rüyada bir adamin giyinmesi o adamin evlenecegi kadina, kadinin giyinmesi, evlenecegi kocaya isarettir. Rüyada bir giyindigini ve sonradan elbisesini yirttigini gören kimse, hanimina ihtiyaci kalmaz. Eger elbise sökülüp dikisi ayrilsa, hanimi veya ortagi o kimseden ayrilir. Elbise, kisinin din ve dünyaca durumudur. Rüyada kolsuz elbise giymis oldugunu görmek, fakir oldugu halde dindarligininin yerinde olduguna isarettir. Rüyada elbisenin yakasinin yirtik oldugunu gören kimse, fakirlesir. Kendisinin bir çok elbisesi oldugunu gören kimse için, ahirette büyük mükafat ve çok sevaba isarettir. Bir kimsenin rüyada kendisine bir gömlek hediye edildigini görmesi hayirli bir habere, elbisesi, yirtik ve kirli görmesi, fakirlik ve kedere ve ona erisecek sikinti ve mihnete isarettir. Bir kadinin rüyada yeni ve genis bir elbise giydigini görmesi, onun veya kocasinin din ve dünyaca olan iyi haline isarettir. Rüyada elbise giymek, giyen kimsenin san ve serefine isarettir. Bir kimse yakasiz elbise giydigini görse, o kimsenin ölümüne isarettir. Kisa bir elbise giydigini ve dizlerini örtmedigini gören kimse, dininde kusur eder. Bir kimse elbisenin üzerine bir ayet yazili oldugunu görse, o kimsenin Kur anla amel ettigine isarettir. Siyah bir elbise giymek, giyen kimse için, üzüntü ve kedere, isarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Elbiseyi tersine giydigini gören kimsenin durumu degisir. Bir kimse elbisesinin yakasinin yirtildigini görse fakirlesir. Elbisenin boydan boya yirtildigini gören kimse, üzüntüden kurtulur. Eger enine yirtildigini görse, o kimsenin irz ve namusu hakkinda söylenecek söze isarettir. Bir kimse elbisesinin arka tarafindan yirtildigini görse, o kimse irz ve namusu hakkinda söylenecek bir sözle itham edilir. Yesilelbise, dine isarettir. Beyaz elbise de, böyledir. Mavi renkli elbise görmek iyi degildir. Kirmizi bir elbise, söhrete, sari elbise de, hastaliga isarettir. Islak bir elbise yolculuktaki zahmete, islakligin kurumasi zahmet ve siddetin gitmesine isarettir. Bir kadin rüyada üzerinde erkek elbisesi oldugunu görse, bu rüya din ve dünyaca o kadin hakkinda hayirlidir. Eger erkek, üzerinde kadin elbisesi oldugunu görse, o kimseye üzüntü, keder, korku, zillet ve miskinlik erisir. Sonra bu haller ondan gider. Yünden elbise giydigini gören kimse zahid olur. Bir kimse yesil elbise giydigini görse, sag kimseler için din ve ibadete, ölüler için Allah yaninda hallerinin güzel olmasina isarettir. Bazi tabirciler, yesil elbise giydigini gören kimse, mirasa isarettir, dediler. Beyaz elbise, giyen için hayirdir. Zanaatkarlar için beyaz elbise islerinin durgunluguna isarettir. Zanaatkar için her zaman elbisenin kiymetli olusu isinin durgunluguna isarettir. Bir kimse adet edinmedigi bir elbiseyi giydigini görse, kötü gördügü seylerin bazisi kendisine isabet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hiç beyazi olmayan ütülenmis siyah elbiseyi giydigini gören, otorite isarettir. Üzerinde kirmizi elbiselerin oldugunu gören kimse, içerisinde Allah in hakki olan çok mala isarettir. Rüya sahibi, Allah tan korksun ve malinin zekatim versin. Kadinin kirmizi elbise giydigini görmesi, ferahlik ve sevincine isarettir. Kirmizi elbise, hastalar hakkinda ölüme, fukara hakkinda zarara isarettir. San elbise veya sariya boyanmis elbiseyi giymek, bazi insanlar için yaraya, bazilari için de sitma hastaligina isarettir. Bir kimse bayram, dügün ve topluluk zamanlarinda kirmizi elbise giydigini görse, bunda bir beis yoktur. Sari elbiselerin hepsi, tabirde zayiflik ve hastaliktir. Bütün renklerle boyanmis bir elbiseyi giydigini gören kimse istemedigi bir seyle karsilasir ve o seyin kötülügünden Allah a siginmasi lazimdir. Kendi üzerinde iki renkli ve iki yüzlü elbise veya iki yüzlü sarik görmek, o kimsenin din ve dünya ehlini idare eden bir kimse olduguna isarettir. Eger bu elbise yikanmis olursa fakirlige ve borca, yeni ve kirli ise borca ve kazandigi günaha isarettir. Çesit çesit renklerle nakislanmis elbise giydigini görmek, güzel kokulu seyler ve mesrubat satan kimse için hayirdir. Sair insanlar için izdirap ve siddete, gizli seylerin asikareye çikmasina, hasta için hastaligin siddetine, bilhassa zengin olan kadinlar için, kötü sözlü ve sarkicilar için hayra isarettir. Üzerinde renkli elbise oldugunu gören, eger ehilse çifçi ve ziraatçilara amir olur. Eger ehil degilse, senenin bolluguna ve hububatin çok olmasina isarettir. Vasfedilen elbiselerden baska renkte olan elbise de gururdur. Rüyada elbiselerin üzerinde görülen nisan ve alametler hacca gitmeye veya arap ülkelerinden birine yolculuk yapmaya isarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse elbisesinin altinda ince bir elbise giydigini görse eline, biriktirecegi bir mal geçer ve içi disindan hayirli olur. Bu ince elbiseyi, elbisenin üzerine giyerse, o kimsenin kötülügüne, dindeki hatasina, günah ve isyanim asikare islemesine isarettir. Elbisenin kalinligi inceliginden hayirlidir. Kadinin rüyada ince ve yumusak elbise giymesi izzet ve serefine, kalin elbise de zahmet ve mesakkatina isarettir. Altin ve gümüs dokumali elbise, din ve dünyaca iyilige, arzu ve isteklere nail olmaya isarettir. Bir kimse kendisinin çok kiymetli bir elbise giydigini görse, bu rüya zengin ve fakir için sirf hayra, isarettir. Yikandiktan sonra yeni elbise giymedigini gören kimse, mizacina uygun ve arzu ettigi nese ve sevince kavusamaz. Giydigi elbisenin yirtik ve söküklerin} uyanikken de tamire muktedir olmazsa o elbise sahibinin bir çocugu olacagina isarettir. Yirtik elbise giyene üzüntü ve keder isabet eder. Elbisesinin yirtildigini gören kimsenin dinine halel ve keder gelir yahut yasanti ve sefasi noksan olur. Çirkin ve kötü olarak yamanmis elbise, zarar ve ziyana ve issizlige isarettir. Elbisesinde yaslik gören kimsenin yolculuga iptal ve kasdettigi sey tamamlanmadan men edilir. Elbisenin kurutulmasi bu tabirden müstesnadir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimse kendi elbisesini veya baskasinin elbisesini yikadigini görse, o kimsenin geçiminde meydana gelecek darligi defetmesine, gizli sey ve islerinin asikarelenmesine isarettir. Bütün elbiselerinden soyuldugunu gören kimse memuriyetten uzaklastirilir. Bir kimse elbiselerini zayi ve kaybettigini görse, o kimselere zinet veren seylerin helak ve telef olmasina isarettir. Kadinlara benzemek maksadi ile kadin elbisesini giydigini gören kimseye bir üzüntü ve keder isabet eder. Yahut üzerine bir sey musallat olur. Bilmedigi bir elbisenin üzerinde yenilenip yesillendigini görenin, kalbinin istedigi yöne dönmesine isarettir. Gök renkli elbise, üzüntü ve kederdir. Keten elbise giydigini gören, güzel geçim ve helal mala isarettir. Kirli elbiseyi çikarmak, üzüntü ve kederin gitmesine isarettir. Kirli elbiseleri yakmak da böyle tabir edilir. Yeni elbiseyi yemek, helal mal, kirli elbiseyi yemek de haram mali yemeye isarettir. Bir kimse rüyada, yirtilmis ve kesilmis iki elbise giyse o kimsenin ölümüne isarettir.
Rüyasında eski fakat temiz elbise giyen kimse çevresince çok beğenilip sevilir ve hak ettiği üstün duruma gelir. Yamalı elbise giydiğini gören para alır. Elbisede kaç yama varsa o sayıda para gelir. Fakat elbise lekeliyse beklenmedik dedikodular ve sıkıntılar olacaktır. Yeşil renkli elbise giyen kısa zamanda istediklerine kavuşacaktır. Kırmızı ve siyah elbiseler rüyanın tezde çıkacağına işarettir. Elbiselerin renklerine göre manaları değişir.
Rüyasında eski fakat temiz elbise giyen kimse çevresince çok beğenilip sevilir ve hak ettiği üstün duruma gelir. Yamalı elbise giydiğini gören para alır. Elbisede kaç yama varsa o sayıda para gelir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Görmenin Anlamı ve Yorumu
Rüyada elbise görmek, gördüğü elbiselerin durumuna bağlı rüya yorumu değişmektedir fakat temiz bir elbise sıkıntılardan kurtulmaya ve hayatında olumlu durumlar olacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin sorunlarının çözüme kavuşacağına delalet etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Aldığını Görmek
Yüksek mevkiye işarettir. İşinde yükselmeyi bekleyen kişiler, yükselecek ve makam sahibi olacaktır. Rüyada elbise alan kişinin istekleri ve idealleri gerçekleşecektir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Giymek
Rüyada elbise giymek, kadın ve erkek için hayırlı bir rüyadır. Rüyasında eğer elbiseyi kendi giydiğini görmüş ise neşeye ve bol sevince işarettir. Rüyada elbise giymek, eğer erkek ipek elbise giyiyorsa helal olmayan kazanca sahip olacağına yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Beyaz Elbise Görmek
Kişinin mutluluğa ve huzura erişeceğine işarettir.Eğer elbise gelinliğe benziyorsa ise muradına ereceğine yorumlanmaktadır. Güzel ve şanslı bir hayatını olacağını anlatmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada elbise görmek kişinin, nasıl bir elbise gördüğüne göre değişeceği demektir. Rüya sahibinin genel olarak hayatında mutlu ve huzurlu olacağına, sıkıntılarının son bulacağına, ailesi ile uzun bir ömür geçireceği anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Elbise Görmek
Hayırlı bir rüya değildir. Kişilerin sıkıntıya gireceğine ve zorlu dönemler geçireceğine işarettir. Hata yapmaya ve günah işlemeye yorumlanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sarı Elbise Görmek
Rüyada sarı elbise görmek, farklı şeklerde yorumlanır. Sarı elbise görmek ve sarı elbiseyi giyinmek genellikle hastalanmaya, geçici olarak rahatsızlık geçirmeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Islak Elbise Görmek
Borca işarettir. Rüyayı gören kişinin borçlanacağına yorumlanmaktadır. Hatta hastalık habercisi olarak da yorumlanmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yırtık Elbise Görmek
Maddi sıkıntıyı ifade eder. Rüyasında yırtık elbise giydiğini gören kadın ya da erkek maddi zorluk ve sıkıntı çekeceğine ve dara düşeceğine işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Takım Elbise Görmek
Rüyada takım elbise gören kişinin hayırlı bir işe gireceğine, rahat bir şekilde geçimini sağlayacağına, zengin ve varlıklı bir iş adamı olacağına, yardıma muhtaç olan insanlara yardım edeceğine rivayet etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Çalmak
Rüya sahibinin rüyasında elbise çaldığını görmesi kişinin belaya bulaşacağına, sıkıntılarının ve dertlerinin çoğalacağına, iyilik yapmak isterken farkında olmadan insanlara zarar vereceğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Triko Elbise Görmek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında triko elbise gören rüya sahibinin harcamalarına dikkat etmesi gerekeceğine, deyim yerindeyse biraz dişini sıkacağı bir döneme gireceği anlamına yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Nişan Elbisesi Görmek
Rüya sahibinin önemli kararlar alacağına, geleceğini şekillendireceğine, ailesinin rızasıyla hayırlı bir işe başlayacağına, hayallerinin gerçek olacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pembe Elbise Görmek
Rüya sahibinin rüyasında pembe elbise görmesi kişinin yüzünün her zaman güleceğine, mutlu ve huzurlu olacağına, ailesine karşı düşkün ve sevgi dolu olacağına, çevresindeki insanlar tarafında takdir edilen, çok sevilen biri olacağı anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Dikmek
Rüyasında elbise diktiğini gören kişinin yeni bir iş yeri kuracağına, hayırlı ortaklar ile başarılı işler yapacağına, kısmetinin çoğalacağına, güzel bir ilişkiye başlayacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yeni ve Güzel Elbise Görmek
Rüya sahibinin rüyasında yeni ve güzel bir elbise görmesi kişinin iş hayatında veya eğitim hayatında başarıdan başarıya koşacağına, herkes tarafından takdir edilen biri haline geleceğine rivayet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Eski Elbise Görmek
Rüya sahibinin rüyasında eski elbise görmesi zor günler geçireceğine, doğru yoldan ayrılacağına, çok dikkat etmesi gerekeceğine yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mini Elbise Görmek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında mini elbise gören kişinin maddi sıkıntılar çekeceğine, kendisini biraz kısıtlaması gerekeceğine rivayet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kolsuz Elbise Görmek
Rüya sahibinin maddi durumunun iyi olacağına, geçmişte yaşadığı bir ilişki yüzünden mutsuz olacağına, aklının hala orada kaldığına bu nedenle depresyona gireceğine rivayet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uzun Elbise Görmek
Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında uzun elbise gören kişinin ibadetine düşkün olacağına, içinde Allah korkusunun olacağına, rahat bir hayat geçireceğine rivayet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Görmek
Rüyada elbise görmek, oldukça ayrıntılı bir konudur ve rüyanın yorumunun elbisenin niteliğine bağlı olarak yapılması gerekmektedir. Elbisenin renginin, cinsinin, uzunluğunun, kısalığının, kalınlığının ya da inceliğinin yorum ile doğrudan bir alakası bulunmaktadır. Örneğin bir kişinin rüyasında yırtık olmasına rağmen onarılmaya çalışılmış ve farklı renklerde kumaşlarla yırtık olan yerleri dikilmiş bir elbise görmesi pek de iyi şekilde tabir edilmez.
Bu, rüya sahibinin tatsız ve kötü günler geçireceğine alamet eder. Eğer elbise daha yeni alınmışsa ve güzel kokuyorsa o zaman da tam tersi şekilde tabir edilir ve rüyayı gören kişinin hayatında güzel gelişmeler yaşanacağı şeklinde kabul edilir.
Rüyada elbise görmek çeşitli şekillerde yorumlanır. Hiç giyilmemiş bir elbise görmek; bu rüyayı gören kişi bir memursa görevinde bir basamak daha yukarıya çıkacağına, tüccarsa bundan böyle işlerinden daha fazla kar sağlayacağına,yoksulsa artık yoksulluktan kurtulacağına, varlıklı biri ise mal varlığının daha da artacağına yorumlanır. Rüyada görülen elbise temizse kalp temizliğine, temiz değilse bozuk bir kalbe işaret eder. Rüyada yamalı bir elbise görmek; rüyanın sahibi işçi ise hastalığa, işçi olmayanlar içinse nimete delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Giymek
Rüyada elbise giymek, iki şekilde tabir edilir. Rüyasında beyaz, temiz ve pak bir elbise giydiğini gören kişinin temiz kalpli ve iyi niyetli olduğu, güzel duygu ve düşünceler taşıdığı anlamına gelir ve kişinin yüzünü güldürecek güzel olayların yaşanacağına rivayet edilir. Fakat bir kişinin rüyasında pis, çamurlu, tozlu ya da eski bir elbise giymesi iyi değildir, onu üzecek olayların yaşanacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Beyaz Elbise Görmek
Rüyada beyaz elbise görmek ya da giymek aynı şekilde açıklanır ve rüya sahibinin kalbine hiç kötülük koymadığı, nefsine yenilmediği, inancına karşı gelecek ve onu günahkar kılacak hiçbir işe bulaşmadığı ve bundan özellikle kaçındığı şeklinde yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Elbise Görmek
Rüyada siyah elbise görmek, kendi söylendiği doğru sayılsın ve her şey onun istediği gibi yapılsın isteyen bir kişinin varlığına alamet eder. Bu kişinin çok disiplinli büyütüldüğü ve kendisinin de bu nedenle çevresindekileri baskı altına alarak kontrol etmeye çalıştığı yorumu yapılır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Almak
Rüyada elbise almak, rüyayı gören kişinin ticaret yapmak için eline bazı fırsatlar geçeceği ve onun da isabetli bir adım atarak ticaret hayatına atılacağı ve artık kendi işinin başına geçeceği anlamına gelir. Rüya sahibinin daha iyi şartlarda yaşamanın yollarını aradığına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Denemek
Rüyada elbise denemek, rüya sahibinin çok duygusal bir yapısı olduğuna, her şeyi kendine dert ettiğine, içine attığına ve üzerine alındığına bu nedenle sürekli mutsuz olduğuna rivayet edilir. Kişi, manevi anlamda çok zayıftır ve özellikle de sevdiklerini kaybetme korkusu yaşıyordur diye yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Diktirmek
Rüyada elbise diktirmek, rüya sahibinin çekimser kaldığına ve bir türlü cesaret edemediği bir işi gerçekleştirebilmek için başkasından yardım isteyeceğine aksi takdirde bu işi başka türlü çözemeyeceğine alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mor Elbise Görmek
Rüyada mor elbise görmek, rüya sahibinin geçim derdi olmayacağına, rahatının, keyfinin ve konforunun yerinde olacak bir hayat süreceğine, herkesin kendi yaşadığı hayata özeneceğine ve onu konuşacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Çıkarmak
Rüyada elbise çıkarmak, hayırlara delalet eder. Rüyayı gören kişinin borçlarından ve hastalıklarından kurtulmayı başaracağına, esenliğe kavuşacağına, başına gelen tatsız olayların kötü etkisini üzerinden atacağı ve mutlu olmaya başlayacağı anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Yıkamak
Rüyada elbise yıkamak, rüya sahibinin ilk defasında hayal kırıklığı yaşadığı ve üzüldüğü bir işi yeniden deneyeceğine ve bu kez sonucun kendisini memnun edeceğine alamet eder. Kişi, ikinci adımı atmak için kendisine güç verecek bir nokta bulacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Islak Elbise Görmek
Rüyada ıslak elbise görmek, rüyayı gören kişi için mutluluk olarak kabul edilir ve rüya sahibinin tüm derdini unutturacak kadar hayırlı bir gelişmenin yaşanacağına ve bunun da kendisine büyük sürpriz olacağına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırmızı Elbise Görmek
Kişinin kararlarını duygularına göre aldığını ve bu durumdan yakın çevresinin pek de hoşnut olmadığını bildirir. Kırmızı elbise giydiğini görmek ise, kişiyi heyecanlandıracak, hatta şaşkınlığa uğratacak haberler almak anlamına da gelir. İnişli çıkışlı bir hayata sahip olmak, düzen tutturmakta zorlanmak ve arzularının peşinden gitmek demek olduğu gibi, kişinin ideallerine ulaşmak için her fedakarlığı yapacağına, sevdiği insanlar için tüm imkanlarını seferber edeceğine de yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Sarı Elbise Görmek
Sarı elbise hastalık anlamını taşır ve gören kişinin hayat kalitesini kötüleştirecek, canını sıkacak, işine konsantre olmasını engelleyecek bir rahatsızlıkla mücadele edeceğini bildirir. Sarı elbise giyen kişi yeni sorunlarla boğuşmak zorunda kalır ve ruhsal açıdan zayıflar. Aileden yeterli desteğin görülemeyeceğini, yakın ilişkiler içinde olunan insanlarla arada kırgınlıkların hasıl olacağını da tabir eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çiçekli Elbise Görmek
Neşe verici, kişiyi heyecanlandıran, yeni kararlar almaya ve başlangıçlar yapmaya neden olacak haberlerin işaretidir. Küskünlüklerin sona ereceğini bildiren rüya, nişanlanmak, evlenmek, çocuk sahibi olmak ve şehir değişikliği yapmak şeklinde de tabir edilir. Deniz kıyısında bir ev almak veya böyle bir yere taşınmak anlamındadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Dar Elbise Giymek
Kendisine dar gelen bir elbiseyi giymeye çalışan veya giyen kimseler verdikleri sözde durmakta güçlük çeker ve insanlara karşı mahcup duruma düşerler. Gereğinden fazla sorumluluk almanın kişiyi zor durumda bırakacağını, altından kalkılması güç işlere girişmek yüzünden mutsuzluk yaşanacağını ifade eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bol Elbise Giymek
Manevi konularda kişinin hayata dair herhangi bir endişesi olmadığı gibi, kalbinin de ferah olacağını, herhangi bir kötü haber ya da kötülükle karşılaşmayacağını ve hayatının tam da istediği gibi, bereket içinde geçeceğini tabir eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uzun Elbise Görmek
Dini konularda yeterli bilgiye sahip olmak, hayatını bu doğrultuda idame ettirmek manasına geldiği gibi, kişinin genç yaşta ibadet etmeye başlayacağını, sevaplarının çokluğu sayesinde ahiret hayatına da yatırım yapacağını işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kısa Elbise Görmek
Maddi yetersizlikler, aşırı borçlanma nedeniyle oluşan yükün kişinin boynunu aşacağını ve uzun süre sıkıntıya düşeceğini, refaha çıkamadığı için hayatında pek çok olumsuz durumun, tartışmanın ve mutsuzluğun söz konusu olacağını alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uzun Kollu Elbise Görmek
Tüccar olanların iş alanlarını genişleteceklerine ve yurt içindeki sermayelerini yurt dışında iş yapmak için de kullanacaklarını bildirir. Uzun ömürlü olmak ve dini bütün insanlarla tanışmak, helal lokma yemek, sağlıkla alakalı sıkıntılardan kurtulmak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kısa Kollu Elbise Görmek
Yeni bir işin, hayırlı bir kısmetin ve muradına ermenin habercisi olan rüya, giyilen elbisenin rengine göre farklı yorumlanır. Beyaz kısa kollu elbise giymek aniden aşık olmak ve hızlı şekilde evlenme kararı almak demektir. Mavi renkte kısa kollu elbise ise erkek evlada, sarı elbise geçici rahatsızlıklar yüzünden işe güce ara vermeye yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kolsuz Elbise Görmek
Her ne kadar zenginleşse de kişinin içinde ukde kalacağını, geçmişte unutamadığı bir aşk yüzünden kendisini hala kötü hissedeceğini ve hayatına birini almakta zorlanacağını bildirir. Yarım kalmış bir aşkın, bel bağlanan ancak hayal kırıklığı ile sonlanan bir işin de ifadesidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mini Elbise Görmek
Geçici heveslere işaret eden rüya, para konularında da kendisine hakim olamayan rüya sahibinin pek çok gereksiz alışveriş yapacağını, bu harcamalardan sonra ay sonunu getiremediği için strese gireceğini bildirir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Eski Elbise Görmek
Yerinde saymaya, yapılan yatırımlardan beklenen sonuçların alınamamasına, maddi konularda tedbirsiz davranmaya tabir edilir. Eski elbise, alışkanlıklardan vazgeçememek ve ibadetlerine önem vermemek neticesinde oluşan manevi boşluğu başka şeylerle doldurmaya çalışan rüya sahibinin bir türlü istediği gibi mutlu olamadığını, her zaman bir şeylerin eksik veya yanlış gideceğini alamet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yırtık Elbise Görmek
Gönül yarasına, güvenilen bir kimseden duyulan büyük yalana veya o kimseden gelen yanlış hareketlere, iftiraya veya hakarete uğramaya yorumlanır. Haksızlıklarla karşılaşmak suretiyle moral bozukluğu yaşayacak olan rüya sahibinin heveslerinin kursağında kalacağını da delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yeni Elbise Görmek
Hayata dört elle sarılmanın ve başarıyı yakalamanın ifadesi olan rüya, bir ödüllendirmenin de işaretidir. İş alanında yapılan çalışmaların kişiye pek çok takdir kazandıracağını, yeni bir çevreye girileceğini müjdeleyen rüya aynı zamanda evlilik konularının konuşulmaya başlanacağını ve bekar kişilerin yakın zamanda evleneceklerini delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Satmak
İstemeden de olsa birine yük olmak, o kimseyi zor durumda bırakmak manasına gelir. Can sıkıcı bir ortamda bulunacak olan rüya sahibinin hayatı ile ilgili hiçbir işine yaramayacak deneyimler elde edeceğine, vaktini ve parasını boşa harcayacağını tabir eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Dikmek
Kendisi için elbise diken kişinin iş yeri olur veya ortaklık kurar. Başkasına elbise diktiğini görmek ise o kimseye gerçek hayatında yardım etmek veya gönül ilişkisinde arabuluculuk etmek manasına gelir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mavi Elbise Görmek
Kurulan güzel hayallerin birer birer gerçekleşeceğine yorumlanan rüya, kişinin hayatındaki yenilikleri mutlulukla karşılayacağına, yen bir işe ve eve sahip olacağını, önündeki sürecin her açıdan şanslı olacağını tabir eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yeşil Elbise Görmek
Tasasız, huzurlu bir hayat kurmanın ifadesi olan rüya, gönül eşini bulacak olan rüya sahibinin, nicedir özlemini duyduğu aile ortamına kavuşacağını da alamet eder. İnsanlık için önemli, değer verilen ve ihtiyaç duyulan işler yapılacağının, gurbetteki kimseler için eşlerine, çocuklarına, yuvalarına kavuşacaklarının müjdesini verir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Pembe Elbise Görmek
Nişan ya da sünnet gibi bir kutlamaya, sevince ve eşle mesut olmaya yorumlanır. İşlerin yolunda olduğu bu dönemde bahtı açılan rüya sahibinin yeni iş teklifleri alarak bir anda hayatında değişiklikler meydana geleceğini, kendisini iyi hissedeceğini, hakkı olanı alacağını bildirir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Nişan Elbisesi Görmek
Bekarlar için düğün habercisi olan rüya, sevilen kimseyle nihayet mutlu olmak ve geleceğe dönük kararlar almak, aile rızası alınarak bir işe başlamak, akrabalarla ortak işletme açmak manasına gelir. Umutların, hayallerin gerçek olacağını müjdeleyen rüya, eve gelecek güzel haberleri de ifade eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Abiye Elbise Görmek
Sosyal faaliyetlere zaman ayıracak olan rüya sahibinin fark etmediği yeteneklerini ortaya çıkaracağını, attığı adımlardan emin olacağını ve her zaman dış görünüşü, konuşması, tavrı ve davranışları ile insanları etkileyeceğini, bu dönemde bolca övgü alacağını tabir eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Triko Elbise Görmek
Tutumlu olunması gereken bir döneme girildiğini haber veren rüya, şartların biraz daha çetin hale gelmesiyle kişinin tedbirler alması gerekeceğini, işlerde bir müddet durgunluk yaşanacağını işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Çalmak
Sıkıntı ve belaya bulaşmak, bir kavganın ortasında kalmak, barıştırılmak istenen insanların gazabına uğramak demektir. İyilik yapmak isterken canı sıkılacak olan rüya sahibinin kötü bir tecrübe yaşayacağını bildirir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Takım Elbise Görmek
Başvurulan, haber beklenen bir işe alınmaya, yüksek maaşla hayatını rahatlatmaya ve hayat boyu yetecek maddi gelire, mala sahip olmaya delalettir. Mevki, şöhret ve saygınlık anlamına gelen rüya, evlenilecek kişinin insanlara karşı mesafeli, dış görünüş olarak soğuk biri olacağını fakat kişiye büyük bir sevgi duyacağını da işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Elbise Görmenin Psikolojik Yorumu
Kendisinde memnun olmadığı yönler bulan ve bunları değiştirmek isteyen kimseleri işaret ederken, aynı zamanda estetik beğeninin çok yüksek olması, kişinin sürekli mükemmeli yakalama arzusu yüzünden hiçbir şeyden tatmin olamadığını da bildirir.
0 oy
Rüyazede Rüya Yorumcusu (15.1k puan)  
Merhaba Mustafa bey..rüyamda siyah güzel bir elbise giydim sanki büyük bedenmiş ama sanki düğün gibi bir yerde hemen üzerime bişey ayarlamaya çalışırken birileri bana bu elbiseyi getirmiş gibiydi o yüzden de büyük bedendi ...yorumlar mısın @mustafaharputi

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

389 Aktif
0 Üye ve 389 misafir
Bugün : 17181
Dün : 23857
Toplam : 48075503
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...