Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
207 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyalar insanlık için tarihin en başından beri hep oldukça esrarengiz olmuştur. Kayıtlara geçmiş ilk rüyadan beri hayatımızda 4500 yıl geçmesine rağmen, hala rüyaların kaynağını bir türlü net olarak ortaya koyamadık.

Bu yazıda bu hep merak edilen konuya geniş çaplı bir açıklama getirerek, rüyaların kaynağına dair en güçlü 5 teoriden bahsedeceğim:

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+7 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
1. Rüyalar bilinçaltının kehanetleridir.
Rüyalar bilinçaltının kehanetleridir.

İşimiz bilim olduğu için, kehanet denildiğinde akıllar hemen mistik ögelere çevrilmesin. Çünkü rüyadaki kehanetler tamamen bilimsel temellerde.

Durumu şöyle açıklayayım: Gün içinde geleceğe dair zihnimizden pek çok düşünce geçer. "Havalar soğuk, dikkat edeyim de hasta olmayayım." gibi bir örnek verilebilir. Yani bir şekilde, çevremizdeki durumları hesap edip geleceğe dair, herhangi bir konuda, gerçekleşebilecek olasılıkları değerlendiririz.Gün içinin telaşı, gürültüsü, derdi tasası yok. Uykuda dikkat dağıtıcı şeylerden tamamen uzak olan beynimiz, gün içinde karşılaştığımız her durumu, bilinçli olarak algılamadıklarımız da dahil, analiz ediyor ve rüya yoluyla önümüze sunuyor.

Bu durum rüyaların gerçek çıkmasını da açıklıyor. Sonuçta bilinçaltınızda geleceğe dair mantıksal bir süreç yürüttüğünüz için, doğru olasılıkları kimi zaman gerçekten de tahmin ediyor olmanız pek ihtimal dışı değil. Örneğin gerçekte hasta olabileceğinizi düşünüp hasta olsanız şaşırmazken, rüyanızda çok hasta olduğunuzu görüp hastalandığınızda kendinizi kahin ilan ettiğiniz çok olmuştur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
2. Rüyalar almanız gereken kararları söyleyen araçlardır.
Rüyalar almanız gereken kararları söyleyen araçlardır.

Aslında bu teori de, bir önceki teorinin farklı bir versiyonu gibi. Özellikle önemli kararlarla karşı karşıya kaldığınızda, bilinçaltının kontrolü zaman zaman devreye alıp, yine mantıksal süreçler içerisinde uyku boyunca analiz yapıp, en doğru olduğunu düşündüğü kararı sizin önünüze rüya aracıyla koyuyor.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
3. Rüyalar bilinçaltından gelen iletişim çabalarıdır.
Rüyalar bilinçaltından gelen iletişim çabalarıdır.

Sigmund Freud, rüyaların bilinçaltından gelen mesajlar olduğu fikrini savunan insanlardan. Rüyaların anlamlandırılmasının, zihnin bilinçaltı aktivitelerine açılan bir kapı olduğunu düşünüyordu kendisi. Rüyaların amacının ise bastırılmış duyguları yaşayabilmek olduğunu belirtiyordu. Carl Jung ise sonraları, rüyaların bilinçsel farkındalığınızın ötesinden gelen ve etrafınızdaki şeyleri daha iyi algılamanızı sağlayan, kısmen evrensel, daha çoksa bireysel sembollerden oluştuğunu söyleyecekti. Yani rüyanızda sizden kaçan bir insan, bir fırsatı kaçırdığınız anlamına geliyor olabilirdi.

Yani bilinçaltınız, kendinizi ve çevrenizi daha iyi algılayabilmeniz için size rüyalar aracılığıyla mesajlar gönderiyor diyebiliriz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
4. Rüyalar hayatımıza dair bilgi depolarıdır.
Rüyalar hayatımıza dair bilgi depolarıdır.

Diğer tüm teorileri kısmen kapsayan bir teori gibi duruyor bu da. Ancak farkı, işin tamamen rasyonel bilgi tarafını savunuyor olması. Örneğin rüyalar sayesinde, ilişkilerimizde yaşadığımız duygusal endişelerin açığa çıkarılabileceğini, hangi insanları gerçekte ne kadar az veya çok önemsediğimizi, hayatımızın hangi alanlarına dair içten içe stres yaşadığımızı ve buna benzer pek çok sorunu açığa çıkarabileceğimizi düşünüyor uzmanlar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
5. Rüyalar, anılarınızın harekete geçmiş halidir.
Rüyalar, anılarınızın harekete geçmiş halidir.

Uzmanlar, yüz yılı aşkın bir süredir rüyaların hafızayı nasıl geliştirdiğini anlamaya çalışıyor. Rüyaların, farklı anılarınızın bir araya gelerek oluştuğunu ve bu durumun bize en az uzaylılar kadar yabancı olduğunu belirtiyor bilim insanları. Pek çok anının bir araya gelerek ortaya tamamen farklı ve kurgusal bir rüya koymasının püf noktalarını hala anlayamadık nitekim.
+4 oy
Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)  
Ben de genelde bilinçaltımda olarak gördüğüm rüyalar benim bile farkında olmadigim mesajlar veriyor. Bu bir nevi iyi bir şey, benim için.
+4 oy
Aynur Altay Rüya Tabircisi (7.2k puan)  
Rüyalar hem bilinçaltı açılımı olabilir hem de mesajlar içerebilen uyarıcı yada bildirimci rüyalar olabilir. Şimdi bunu nasıl anlayabilirsiniz derseniz o tamamen sizin duygularınızla ilgili .

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

381 Aktif
0 Üye ve 381 misafir
Bugün : 16981
Dün : 23857
Toplam : 48075304
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...