Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+13 oy
714 okuma
Karga Durugörü kategorisinde Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Büyücü kendisini rüyada bir karga olarak görür ve uyandığında şunu sorar kendisine.

Acaba rüyada kargayı ben mi gördüm yoksa karganın rüyasını mı yaşıyorum şu an.

Google da üye karga veya @karga diye aratıldığımda ilk sayfada çıkmaya başlamışım.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

22 Yorum

+6 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Hayır , bir Çinli şair tarafından keşfedilmese bu fikir :D ben kelebek yerine karga olanını  tercih ederdim bu metaforun :)) Ama tebrik ediyorum , başarıların devamı kuzgunla gelsin diye de kendime dua gönderiyorum :)
 
Ben olayı anlamadım ? Anlamıyorum ne yapiyim:-D
Liz Rüya Yorumcusu (19.8k puan)  
İşte böyle oldu. Utandım yaa :)
Liz Rüya Yorumcusu (19.8k puan)  
Ya aaa neye benziyorlardı
+9 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Beni bugünlere sizler getirdiniz. Eğer bugün google da çıkıyorsam bu sizin sayenizde. Beni sizler yarattınız falan...

Ya biraz neşeli olsanıza , neden kimse esprili yorumlar yazmıyor.  Tamam anlıyorum psikolojik olaylar ciddidir ama hayat da kısadır yani.
+7 oy
Liz Rüya Yorumcusu (19.8k puan)  
Bu durumda ben bir sperm im ya da sperm offff
+8 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Eğlenceli bir kaç kişi olmasa ciddiyetten çekilmeyecek buralar. :)

Kelebek yerine kargalı versiyon daha iyi evet.

Sen daha portakalda vitaminsin Liz.
 
Ben sıkıcı miyim karga ? Ya biliyorum hep aynı şeyleri konuşuyorum da :-):-D
 
Okey yorum yazıyorum :-)
 
Yani yazacağım daha:-D biraz zaman
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Yani tüm yazdığın düşünceleri yorum olarak yazsaydın şimdiye 50 bin puanın olacaktı.
0 oy
 
Ben biraz odunum ya espiri yapınca herkes kaçıyor bir tarafa sen en iyisi benden umudu kes bu konuda ,ama denerim ,yani daha iyi şeyler pozitif şeyler yazarım elimden geldiğince bazen damara bağlıyorum :-D
0 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Senin sorunun ne dostum biliyor musun.

Düşünce yazmaya fazla alışmış olman. Yorum yaz 60 puan al. En iyi yorum seçmeyi de unutma. :)
+3 oy
Liz Rüya Yorumcusu (19.8k puan)  
Hahaha  evet, hep o sperm yüzünden
0 oy
 
Şu en iyi yorum seçme beni biraz zorluyor çünkü yorumların hepsi güzel hangisini seçsem de aklım diğer yorumda kalıyor ,onu da en iyi yorum seçebilmek istiyorum
0 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Lacivert :) ben şimdi ciddiye alır sayfalarca anlatırım ama , sayfaya uygun bir format olmazdı :)
Ben de Liz'i anlamadım :)) az anladım ya da ...
0 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Değilsin Lacivert, oldukça renklisin.

Ama şu ısrarla yorum yerine düşünce yazma huyun biraz sıkıcı. :)
0 oy
Liz Rüya Yorumcusu (19.8k puan)  
Şimdi şöyle kuzgun, ben zihnimde minik Bi çalışma yapmıştım. O sıra görmeyi beklediğim şey başka şeylerdi ama bildiğin hareket halinde spermler gördüm. Karga biliyordu, o aklıma geldi
0 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
sen bir spermi hayal ediyorsun yada hareket eden spermin rüyasısın gibi düşünüyordum ki :) beynim yanmadan cevap geldi , teşekkürler :)
0 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
:) utandırmak için demedim ciddi ciddi altında belki de yaşamın kaynaklarından biri olarak kendini düşününce  ne olurdu gibi renkli şeyler görmüştüm :)
0 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Lacivert e katılıyorum :) bende diğer yorumlara haksızlık etmişim gibi hissediyorum yorum puanı mı olsa ?  biri çok iyi diğeri iyi gibi
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
benim hep dailymotion videolarım çıkyor.
+8 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Az önce dışarıda bankta otururken bir karga önüme yarım ceviz attı. Belli ki içini yiyememiş. Ben de cevizi kırıp içini üç beş metre öteye koydum. Geldi yedi afiyetle. Gakladı bir de üzerine.

Karga kargayı tanıyor işte.

Tinin işaretlerini takip edin, akışta olun.
0 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Nokta kadar yerden açıp yerler oysa :)) senle oynamak istemiş belki çatıya kurutmak için serdiğim cevizlerden bilirim :)
+5 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Aktif bir şekilde rüya yorumlamaya başlıyorum yeniden, bu yüzden bol bol beni etiketleyebilirsiniz rüyalarınıza. Önümüzdeki günlerde epey rüya yorumu yapacağım.
+3 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Şu an beş yüz bin puanım var. Eylül sonu için (veya ekim başı) kendime 1 milyon puanı hedef koyuyorum. Ama tabir de taşımadan zor olsa gerek. Bu konuda öyle kendi kendime günlük tutayım dedim.
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Rüya yorumlamakla mümkün değil ya, güzel yazılar bulup eklemek lazım. :)
0 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
o zaman bazen sana rüya açayım yorumla yorum artı en iyi katkısı olsun hedefin için.ufakta olsa katkı sağlayayım.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
bu yazıyı bölüp yazabilirsin.

Hoşlanılan Kıza Nasıl Mesaj Atılır?


Hoşlandığın kızın numarasını alabilecek kadar şanslıydın. Peki bir sonraki adımda ne yapacaksın? Onu arayamayacak kadar gerginsen mesaj atmak, onun dikkatini çekmenin en iyi yoludur. Hoşlandığın kıza mesaj atmak için onun çok üstüne gitmeden flört etmeyi öğrenmen gerekir. Hoşlandığın kıza mesaj yazmak için ipucu istiyorsan okumaya devam et.

    Özgün ol. Hoşlandığın kıza herhangi bir erkeğin gönderemeyeceği bir mesaj göndermeye çalış. Sadece "merhaba" deme ya da ona garip bir yüz ifadesi gönderme. Gülümsemesini sağlamanın veya ilgisini çekmenin bir yolunu bul. "Ya bu adamda özel bir şeyler var. Onunla konuşmaya devam etmek istiyorum." diye düşünmesini sağlamak için elinden ne geliyorsa yap. Özgün olmanın bazı yolları vardır:
        Onu zekânla büyüle. Kıza, senin dünyaya karşı özgün bakış açını gösteren zekice bir gözlem yap.
        Onu güldür. Mesaj üzerinden bile ona senin zeki olabileceğini göster.
        Ona daha önce duymadığı bir şey söyle. Onun şaşkınlıktan ağzını açık bırakacağını bildiğin müthiş bir haber duyduysan bunu onunla paylaş.
   
    İyi bir soru sor. Bir soru ile başlamak harika olacaktır çünkü hoşlandığın kız cevap beklediğini bilir. Onu "Ben şimdi buna ne diyeceğim?" duygusuyla bırakmak istemeyeceğinden ne kadar doğrudan ve açık olursan o kadar iyi olur. İşte soru sormanın harika yolları:
        Gününün veya haftasının nasıl geçtiğini sor. Onun için ufukta önemli bir olay olduğunu daha önceden biliyorsan o olayın nasıl geçtiğini sor.
        Soruyu onun kolayca cevaplayabileceği şekilde sorduğundan emin ol. Yaşamın anlamını sorma. Mesela 30 Ağustos'ta ne yapacağını sor.
        Basit tut. Sadece kısa bir cümle büyük bir mesajı iletebilir.
        Soru açık uçlu olsun. "Dün gece konserden saat kaçta çıkıp kaçta eve gittin?" diye sormak yerine "Dün gece konser nasıldı?" de. Bu, hoşlandığın kızın daha çok düşünmesini sağlayacak. Sadece bir veya iki kelimeyle cevaplanabilecek bir soru sorarsan başlama şansı olmadan konuşmayı kesmiş olabilirsin.
   
    Dil bilgisine dikkat et. Bu saçma gelebilir ama kıza mesaj atmadan önce yazım ve noktalama işaretlerini kontrol ettiğinden emin ol. Mesajlaşırken Reşat Nuri Güntekin gibi olmana gerek olmasa da ona mesaj yazarken dil bilgisel olarak doğru cümleleri kuracak kadar ona önem verdiğini göstermelisin.
        Gerektiğinde büyük harf ve kesme işareti kullanmak için zaman ayır. Aşırıya kaçma ve tüm mesajda noktalı virgül ve tire kullanmaya başlama. Ancak bir e-postayı göndermeden önce nasıl gözden geçiriyorsan mesajı da aynı şekilde gözden geçir.
    
    Çok uğraşma. Bir kıza ilk mesajını yazarken çok uğraşıyorsan o, bunu hemen anlayacaktır. Her zaman kendin ol ve sırf onu etkileyeceğini düşündüğün ama hiç senlik olmayan bir şeyi söyleme zahmetine katlanma. Çok uğraşmanın en kötü yanı, hoşlandığın kızın bunu hemen sana söyleyebilecek olmasıdır.
        Rahatlamayı unutma. Ona uzun veya telaşlı bir his veren bir mesaj yollama. Tek seferde bir cümle iyidir.
        Komik olmak için çok uğraşma. Komik olmak sana doğal geliyorsa bu harika. Ama şaka yaptığını göstermek için cümlelerinden sonra "hahaha" yazıyorsan geri adım atmalısın.
        Hoşlandığın kızın da muhtemelen biraz gergin olduğunu unutma. Bu, konuşma hakkında daha iyi hissetmeni sağlamalıdır. Sadece kendin ol ve mükemmeli söylemeye çalışmak için ter dökme.

Kısım 2
Onun İlgisini Canlı Tutmak

    
    Sempatik ol. Hoşlandığın kıza, telefonda eğlenceli bir sohbeti sürdürebileceğini göster. Buna karşılık o, konuşmanın ucunu bizzat tutabileceğini düşünecek. Hoşlandığın kıza mesaj atmadaki amacın; ona kişiliğinin sadece bir kısmını göstermek ve onun daha fazlasını istemesini sağlamaktır. Eğer kızı kendine hayran bırakırsan seninle konuşmaya devam etmek isteyecektir. Bunu şu şekilde yapabilirsin:
        Ortak bir ilgi alanı bul. Mesaj yazarken siyasi veya dini inançların hakkında konuşmak zorunda değilsin ama ortak bir ilgi alanı bulmalısın. Sadece bir dizi veya bir müzik grubu olsa bile bu, konuşmaya devam etmenizi sağlayacak.
        Futbol ve hatta makarna yapmak gibi tutkulu olduğun bir şeyden bahset. Bu onun dikkatini çekecek.
        İlgini çeken şeylere zaman ayırmaya can attığını belirt. Arkadaşlarınla takılıyorsan ya da müzik grubunla prova yapıyorsan bunu ona söyle. Sosyal bir hayatın olduğunu bilirse seninle daha çok ilgilenir.
        Zekânı gururla göster. Komik bir şey söylüyorsa sadece "Ha ha" deyip konuşmayı bitirme. Bunun yerine, sen de komik bir şey söyle ve ona konuşmayı devam ettirebileceğini göster.
    
    Flört et. Hoşlandığın kızla flört etmek, sadece seninle konuşmaya devam etmek istemesini sağlamakla kalmayacak aynı zamanda ondan hoşlandığının ipucunu verecektir. İlgilendiğini gösterecek kadar flört etmelisin ama aşırıya kaçma yoksa geri çekilmeni ister. Flört ederek sohbeti sürdürebilmek için şunları yapabilirsin:
        Şakacı ol. Doğru zamanda sersemce bir yorum yaparak ona sulu tarafını göster. Hiçbir kadın kendisini çok fazla ciddiye alan bir erkekten hoşlanmaz.
        Ona muziplik yap. Onu yeterince iyi tanıyorsan onu nazikçe takıl ve onun da sana takılmasını bekle. Mesajdan yazdıklarının üslubunu anlayabileceğinden ve şaka yaptığını bildiğinden emin ol.
        Ara sıra ";-)" ifadesini göndermekten korkma. Bunları aşırı kullanmaman gerekse de yerinde kullanılmış bir yüz ifadesi flört etmenin harika bir yoludur.
    
    Ona onu umursadığını göster. Hoşlandığın kıza açık bir şekilde belirtmeden onu umursadığını göstermenin birkaç kolay yolu vardır. Doğru zamanda bir mesaj göndermek, onu düşündüğünü ve onun senin için önemli olduğunu bilmesini sağlayabilir. Hoşlandığın kıza mesaj üzerinden onu önemsediğini şu şekilde gösterebilirsin:
        Onun fikrine değer verdiğini göster. Ona belli bir konu hakkında ne düşündüğünü sor. Örneğin vizyondaki yeni bir film veya yeni açılan bir restoran hakkında ne düşündüğünü sorabilirsin.
        Ona onun hakkında açık uçlu sorular sor. Çok fazla kişisel sorular sormamalısın ama gündeme gelirse onun ne yaptığını veya hafta sonları ne yapmaktan hoşlandığını sor.
        Konuşmalarınızı hatırladığını göster. Sana yakında çok önemli bir sınavı olduğunu söylediyse sınavdan önceki akşam bir "iyi şanslar" mesajı göndererek onu etkile.

    Aşırıya kaçma. Duygularının karşılıklı olduğundan ve onu hoş karşılanmayan mesajlarla topa tutmadığından emin olman gerekir. Ona ilgi duyduğunu gösterebilirsin ama muhtaç, sinir bozucu veya utanç verici olmaktan kaçınmalısın. Şunları yaparak çok saldırganca davranmaktan kaçınabilirsin:
        Eşit bir konuşma akışı olduğundan emin ol. Sana gelen her bir veya iki cevap için ona on kez mesaj atıyorsan geri çekilmenin zamanıdır.
        Mesaj geldiği an hemen ona mesaj atma. Sana bir gün sonra cevap verirse sakin ol. O sonunda cevap verdikten beş dakika sonra ona hemen mesaj atarsan aşırı istekli ve hatta çaresiz görüneceksindir. Soğukkanlılığını koru, kendinden emin ve rahat ol.
        Aşırı emoji'lerden kaçın. Ara sıra zamanında kullanılan emoji'ler flört etmek için harika bir yol olsa da, fazla abartma.
        Dengesiz noktalama işaretlerinden veya büyük harflerden kaçın.

Kısım 3
Güçlü Bir Bitiriş Yapmak

  
    Konuşmanın ne zaman sonlandırılması gerektiğini bil. Hoşlandığın kızın ilgisini çekmek istiyorsan mesajlaşmayı doğru zamanda bitirmelisin. Aksi takdirde uzun mesajlaşmadan sıkılacaktır. Hoşlandığın kız meşgul görüyorsa veya söyleyecek hiçbir şeyin kalmadıysa ona mesaj göndermeyi ne zaman durduracağını bilmek ve daha sonra tekrar denemek önemlidir. Konuşmayı sonlandırman gerektiğine dair bazı işaretler vardır:
        Konuşmayı her zaman hoşlandığın kız bitiriyorsa belki bir süre o, mesajlaşmayı başlatana kadar mesaj atmaktan kaçınmalısın.
        Hoşlandığın kız sana yalnızca tek kelimelik cevaplar veriyorsa ya seninle konuşamayacak kadar çok meşgul olabilir ya da seninle ilgilenmiyor olabilir.
        Hoşlandığın kızın sana mesaj atması saatler hatta günler alıyorsa belki de ağırdan almak gerekiyordur. Onun kendi hayatı olduğu gerçeğine saygı duy ve kendi hayatına devam et. Fakat üzülme, onu rahat bırak ve pozitif kal. Belki de onunla bağlantı kurma fırsatının eli kulağındadır.
   
    Olumlu bir not bırak. Sohbeti her zaman açık bırakmalısın böylece yeniden sohbet etmeniz kolaylaşır. Bu, hoşlandığın kıza daha sonra onu görmeyi dört gözle beklediğini söylemek ya da o akşam ne yapacağını söylemek kadar kolaydır. Böylece daha sonra bu konuda konuşabilirsiniz. Konuşmanın sonunda şunları yapabilirsin:
        Ona yaptığı şeylerde ve gittiği yerlerde eğleneceğini umduğunu söyle.
        Onu düşüneceğini bilmesini sağlamanın zekice bir yolunu bul.
        Ona gün içinde uygun zamanlarda "günaydın" ve "iyi geceler" de (tabii ki ilk başta bunu aşırı yapmaktan kaçın, duyguların karşılıklı olduğundan emin ol. Aksi hâlde muhtaç ve/veya sinir bozucu görünebilirsin).
        Nereye gittiğini bilmesini sağla. Belki bunu, onunla buluşmak istediğine dair bir ipucu olarak görür.
   
    Bir bağlantı kurduysanız ve konuşurken çok eğlendiğinizi hissediyorsan işe koyulup ona çıkma teklif et. Bırak doğal bir biçimde olsun. Olabilecek en kötü şey onun hayır demesidir ama bu, dünyanın sonu değildir. Her şey iyi gidiyorsa o zaman kim tutar seni. Bunu şu şekilde yapabilirsin:
        Bu konuda resmî olmak zorunda değilsin. Ona bir bara, restorana ya da birkaç arkadaşla konsere gideceğini söyleyebilir ve onun ve arkadaşlarından birinin gelmek isteyip istemediğini sorabilirsin.
        Uzun ve ayrıntılı bir sohbet ediyorsanız "Bu konuşmayı yüz yüze yapmak isterim. Akşam yemeğinde ya da bir şeyler içerken konuşmaya devam edelim mi?" diyebilirsin. Bum, işte bir randevu.

İpuçları

    Günün her dakikasında mesaj atıp cevap vermesini bekleme. Unutma ki başka arkadaşları var.
    Hoşlandığın kız sana hemen cevap vermezse sabırlı ol. Ne yaptığını görmek için bir soru işaretiyle ona mesaj atma.
    Konuşmaların ne kadar sürdüğünü not al. Uzunlarsa ve hatta birkaç saat sürüyorlarsa o zaman senden hoşlanma ihtimali var! Konuşmayı devam ettirmek için senin kadar çaba sarf ettiğini düşünüyorsan bu da iyi bir işarettir. Ona sürekli mesaj atmaya ara vermeyi unutma. Sana birkaç gün sonra mesaj atıyorsa o zaman bu, senin onunla konuşmanı arzuladığı veya seni düşündüğü anlamına gelebilir. Yapabiliyorsan sana ne kadar mesaj attığına veya genellikle diğer arkadaşlarına ne kadar mesaj attığına bak ve onun için özel olup olmadığını anla. Mümkünse, ona diğer insanlardan daha fazla mesaj gönderdiğini bilmesini sağlamaya çalış çünkü bu, onu özel hissettirecek!
    İlgi meraklısı görünebileceğin için hemen cevap vermediğinden veya aşırı mesaj atmadığından emin ol.
0 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Sağolasın. :) Ben şamanlık falan, büyücülük onlarla ilgili bir şeyler eklerim ya. En olmadı program yazarım ben yokken bile bütün sitede oylama yapar. :)

İlgili rüyalar

+4 oy
1 yorum 110 okuma
MelikeQa 16 Eylül 2021 Rüya kategorisinde MelikeQa Rüyazede (1.3k puan)   yazdı
+5 oy
2 yorum 234 okuma
Ba - De 31 Ekim 2019 Rüya kategorisinde Ba - De Rüyakar (5.5k puan)   yazdı
+6 oy
8 yorum 288 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 8 Ekim 2021 Durugörü kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+18 oy
2 yorum 129 okuma
osiris 9 Mayıs 2021 Rüya kategorisinde osiris Karabasan (739 puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 121 okuma
Dejavu111 9 Kasım 2019 Tabir kategorisinde Dejavu111 Rüyazede (2.0k puan)   yazdı
+6 oy
3 yorum 196 okuma
Atakan996 22 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde Atakan996 Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 91 okuma
Mirac 21 Kasım 2022 Rüya kategorisinde Mirac Rüya Ustası (55.2k puan)   yazdı
+4 oy
4 yorum 238 okuma
Esmaa 29 Kasım 2021 Rüya kategorisinde Esmaa Karabasan (153 puan)   yazdı
+3 oy
3 yorum 194 okuma
Leyla192 22 Şubat 2021 Rüya kategorisinde Leyla192 Karabasan (757 puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 335 okuma
igsirli 4 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde igsirli Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+5 oy
5 yorum 685 okuma
Simge 7 Nisan 2019 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 186 okuma
16 Temmuz 2018 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+3 oy
1 yorum 143 okuma
zuvery53 29 Aralık 2016 Rüya kategorisinde zuvery53 Rüyazede (2.0k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

429 Aktif
0 Üye ve 429 misafir
Bugün : 9156
Dün : 23857
Toplam : 48067499
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...