Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+12 oy
306 okuma
Sibel Atasoy Bilgi kategorisinde Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Beynimizi geliştirmek daha iyi ve sağlıklı düşünebilmek ve öğrenebilmek, hafızamızı kuvvetlendirmek ve nöron bağlarını güçlendirmek için yapılacak çalışmalar.

Bu konuda altı aşamalı bir süreç izleyeceğiz:

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

9 Yorum

+10 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Dikkat önemli.

Her gün yeni bir şey okuyun,izleyin ya da dinleyin. Aşina olmadığınız konular, beyninizin yeterince kullanılmayan bölgelerini uyarır, toplam dikkatinizin artmasına sebep olur.
Kısa molalar verin, bu dikkatinizin dağılması olasılığını azaltır.
Çok dikkat gerektiren işlerin öncesinde yirmi dakika egzersiz yapın. Doğrusu bana yürüyüş çok iyi geliyor çünkü aynı zamanda hayalime bile gelmeyen bir sezgisel veri almış olabiliyorum.
*yürüyüşle ilgili bir not ekleyeyim: tıpkı meditasyonda olduğu gibi zihninizde beliren görüntülere takılmayın, bırakın sonbahar yaprakları gibi uçuşup geçsinler
+11 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
Öğrenme Süreci

Bir şey öğrenmek, beynin mimarisini yeniden yapılandıran fiziksel bir süreçtir. Yaşadığımız her deneyim, beynimizdeki milyonlarca nöronun eşzamanlı olarak etkinleşmesiyle olur. Hippokampus deneyimi bilgiye dönüştürür ve kısmen de depolar. Öğrenme işlevinde ayna nöronların da katkısı azımsanamaz.
Yeni ,şaşırtıcı,önemli ve acı veren olaylar sıradan olaylara göre daha kolay kodlanır çünkü daha yoğun nöral etkinlik içerirler. Tabi sonradan bizde sıkıntı yaratan alışkanlık, davranış ve her türlü hastalığın da yerleşmesi öğrenme sürecinin bir uzantısıdır. Yani onlar da aynı prosesin ürünüdürler.

*Öğrenmek için kısa notlar alıp, arada bunları tekrarlamak, anıları saklayan sinir ağlarını tetikler ve güçlendirir.
*Sınava çalışırken ya da mutlaka aklınızda kalmasını istediğiniz bir beceri için uğraşırken, bu işlemi içinde alışılmadık bir koku olan odada yapın. Ve bilgileri hatırlamak istediğinizde aynı kokuyu koklayın. Oldukça etkilidir.
*Bilgiyi öbeklere ayırın, bu tek tek hatırda tutmaktan daha kolay bir yöntemdir, tabi arada kısa molaları da yine hatırlatalım.
+11 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
BELLEK

Bilgiyi edinmek de yeterli değil, onu hatırlayabilme ve ihtiyaç duyduğumuzda çağırabilmemiz de gerekiyor. Beyinlerimiz neyi hatırlayacaklarına dair oldukça seçicidir ve bu pek de bilincimizle yaptığımız bir şey değil.
Hatırlama aşamasında üç sistemden birini kullanıyoruz:
Çalışma belleği; yeni bilgiyi anında kullanılmak üzere hızlı etkileşen nöronlar yoluyla geçici olarak saklıyor.
Kısa dönem bellek ise beyindeki nöral etkinleşme desenlerinde geçici olarak değişiklik yapan ayrı bir sistem.
Uzun Dönem bellekte ise beyin dokusunda kalıcı değişiklikler meydana geliyor ve bunlar dokunun kendisi zarar görmemişse ölene kadar yok olmuyor.
Geçmişi düşündüğümüzde bile beynimiz bir yandan ANla uğraşır. Tüm bu desenler birbiriyle kaynaşır ve ne zaman bir  anıyı hatırlasak ona şu andan da bir şeyler katarız. İşte geçmişin olmuş bitmiş bir şey değil gelecek gibi değişken olmasının esası bu kaynaşmanın eseridir.
Bellekte çarpılmalar kaçınılmaz ve bazı zamanlar tehlikelidir de. Adli olaylarda, yönetimsel görevlerin icrasında rastlanan pek çok kanıtlanmış durum mevcuttur. Yani bellek biraz cilvelidir ve ona çok da kesin gözle bakmamak lazım.
Bu konuda B vitamini içeren yiyecekler önemli. Konuları bazı uyaklara göre, ya da baş harflerden oluşan bir işaretleme ile daha iyi sınıflamak mümkün. Ayrıca benim yaptığım gibi günlük işleri listelemek, akla gelen herhangi bir şeyi kısaca bir iki kelimeyle not almak da çok faydalı, öyle ki sayfalarca düşünceyi iki kelimelik nottan geri çekebiliyorsunuz. Hayatınıza katmak istediğiniz yeni bir uygulamanın bi kaç gün içinde unutulup gitmesini engellemenin yolu; onu kalıcı hafızada olan bir alışkanlığın önüne ya da ardına eklemektir. Ben öyle yapıyorum. Örneğin yüz yıkamanın ardına… Diş fırçalamanın önüne vs.
+11 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
PROBLEM ÇÖZME

Beynin iki küresinin kabiliyeti hakkında kısaca bilmemiz gereken şudur:

Sağ yarıkürede problemin özüne ilişkin bir tür sezgisel yaklaşımsağlar ve sol yarıkürede gerçekleşen bilinçli hesaplamalar için bağlam oluşturur. Satranç, GO gibi strateji oyunlarında bu becerinin artması bilinen bir gerçektir.

Kendinizi giderek zorlaşan problemlerle test edin, beyniniz nihayet sabit dikkat stratejisini bırakıp onlara farklı açılardan bakacaktır.

Eğer bir probleme takıldıysanız, dikkatinizi başka yere verin. Döndüğünüzde ya da uykunuzda problemi çözme ihtimaliniz yüksektir.

Problem çözmeyi, yürüme ya da koşma gibi hafif etkinliklerle birleştirirn. Bu odaklı dikkati azaltır, kan akış ve endorfin salgısını artırıp beyin hücrelerini harekete geçirir.

Beyninizin saçma fikirler üretmesine izin verin. Gelişigüzel dolaşırken parlak çözümlere ulaşma olasılığı yükselir.
+10 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
YARATICILIK

Bu konuda birçok beyin araştırması var. İki tür beyin etkinliği gözlemlenmiş; “düşünmeme” durumunda neredeyse herkeste meydana gelen desen modeline mod ağı(DMN) dendi ve insan yaratıcılığının anahtarı olduğu anlaşıldı. Bir şeyler yaptığımızda etkinleşen desene ise yönetimsel kontrol ağı (ECN) ismi veriliyor ve diğerinin tam zıddı. Bu durumda beynin nöronları nispeten az yerde ama hızlı biçimde etkinleşiyor ve bu beyni odaklı düşünmeye mecbur ediyor. Bu amaçtan vaz geçince beyin yeniden DMN moduna dönüyor.
Sonuçta DMN’nin çıktısından faydalanmak için beynin ECN’yi yani en azından bir kısmını çalıştırması gerekli. Genelde birinin çalışması diğerini devre dışı bırakıyor;ancak araştırmlar gösteriyor ki yaratıcı insanlariki ağı aynı anda  çalıştırmayı başarabilenler.

Karanlık ortamın yaratıcılığı artırdığı biliniyor. Bizlere tavsiye edilen, bir roman okurken ya da film izlerken arada durup kurgunun muhtemel ilerleyişine, sonuna dair tahminler geliştirmek iyi bir pratik oluyor. Bir de mevcut görsel deneyimi tuhaf bir şekle dönüştürmek, örneğin nesneleri baş aşağı çevirmek gibi hayaller de yeni kullanım araçları bulmakta yardımcı.
+10 oy
Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)  
KARAR VERME

Karar verme karmaşık nörolojik bir işlemin sonucu olup, bu işlemin daha biz kararımızın bilincine varmadan yaklaşık 10 saniye önce beyin etkinliğinde oluştuğunun gözlemlenmesi ile oldukça heyecan verici bir hal aldı. Bu durum bazı çevrelerde özgür irademizin gerçekte var olup olmadığı ile ilgili tartışmalar başlatmış olsa da ben buna katılmıyorum. Nöronlarımız bizden ayrı objeler değil, üstelik evvelden beri beş duyumuzla algıladıklarımıza  tepki vermemiz için bir süreye ihtiyacımız olduğunu biliyorduk. Güneş ışınları bile bize 8 dakikada ulaşıyor. Uzayda mesafeleri uzaklaştırdığınızda  herhangi bir yıldız ya da başka bir objenin var ya da yok diye tarafımızdan yorumlanması kendi zaman anlayışımız içinde oldukça kafa karıştırıcı ve matematik hesaplar gerektiriyor.
+2 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
uyku öncesi hikaye olay örgülü roman okumak doğru mu sizce peki . göreceğimiz rüyaları etkilemez mi . ben fikir kitaplarını daha uygun buluyorum mesela
+2 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
koku ve klasik müzik kesin öneririm özellikle kısık sesle açılmışsa farkedilmeden etki eder.
+2 oy
asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)  
karanlık ortam kesinlikle artırıyor ben mimarım öğrencilik dönemlerimde hep gece daha yaratıcı fikirlerim olurdu ve başarıyı sağlardım

İlgili rüyalar

+14 oy
7 yorum 517 okuma
jeandark34 30 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde jeandark34 Rüyakar (3.6k puan)   yazdı
+13 oy
2 yorum 164 okuma
Daphne 27 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Daphne Lusid Rüyacı (75.9k puan)   yazdı
+9 oy
1 yorum 181 okuma
+9 oy
1 yorum 253 okuma
+10 oy
7 yorum 547 okuma
Sibel Atasoy 23 Nisan 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+60 oy
21 yorum 996 okuma
Simge 20 Temmuz 2016 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+17 oy
3 yorum 284 okuma
sonsuz 30 Nisan 2016 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+15 oy
14 yorum 928 okuma
Karga 15 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+12 oy
1 yorum 187 okuma
Daphne 18 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Daphne Lusid Rüyacı (75.9k puan)   yazdı
+9 oy
1 yorum 159 okuma
Sibel Atasoy 13 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Sibel Atasoy Rüya Tabircisi (8.6k puan)   yazdı
+10 oy
6 yorum 411 okuma
Karga 23 Ağustos 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+10 oy
3 yorum 290 okuma
Karga 5 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 81 okuma
İrem7 15 Şubat 2022 Tabir kategorisinde İrem7 Rüyazede (1.1k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

619 Aktif
0 Üye ve 619 misafir
Bugün : 7034
Dün : 21898
Toplam : 48087213
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...