Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+14 oy
16.9k okuma
mustafaharputi İstihare kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
İstiharede Beyaz Renk Görmek; istihare yapanların o gece rüyalarında beyaz renk görmeleri, rüyanın hayırlı olduğu şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin yapacağı işin hayırlı olacağı, hakkında hayırlısının olacağına işaret etmektedir. Hiç kuşkusuz şey şeyin en doğrusunu Allah bilir. İstihare den önce istişarenin geldiğini unutmamalıyız. Eğer hayırlı işlerin peşinden gidersek, hayırlı olanla karşılaşırız.
Beyaz Renk Anlamı;

İçerisinde bütün renkleri barındıran beyaz renk, temizliği, sadeliği, saflığı, soğukkanlılığı, asaleti, masumiyeti,istikrarı ve barışı  temsil etmektedir. Beyaz renk kişiye huzur hissini ve huzur duygunu verir. Beyaz renk geniş ve ferahlığı simgelediği içindir ki mekanlar da ve evlerde derinlik katması için beyaz renk kullanılır. Rüyada görülen beyaz renklerde anlam olarak manası uygun bir şekilde yorumlanmaktadır. Genel olarak rüya da görülen beyaz renk tabiri yapılırken, insanın yaşamış olduğu zorluklar karşısında sabretmesini ve bunun sonucunda kurtulup, aydınlık günlere ve huzura kavuşacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada görülen beyaz renk görmek huzuru-rahatlığı sembolizeeder.

Bir işin hayırlı olup olmadığının kararına varmak için yapılan istihare namazı ve duasından yatılan uykuda görülen rüya da Beyaz Renk yukarı anlatılan anlamlara uyumlu bir şekilde yorumlanmaktadır. İstihare rüyasında beyaz renk görmek bu nedenle hayra yorumlanmaktadır. Görmek Rüyalarda beyaz ve yeşil görmek hepimizin bildiği gibi hayra işarettir. Bu demek değildir ki her uykuya yatan rüya görecek ! zaten istihare dua ve namazdan oluşmaktadır. Burada önemli olan kişinin yapacağı işte kendisi için hayırlı olmasını düşündüğü işe karar verip veremem durumu olduğu için, istihare yaparak buna karar vermek istemesidir.İstihare kelime anlamı olarak hayırlı olanı Allah dan istemek olduğu için, müslümanlar olarak sürekli yapmamız gereken aslıda mudur. Yapacağımız işler ile ilgili olarak ister karar verelim ister vermeyelim Allah’dan o işin hakkımızda hayırlı olaması dilemektir. Eğer hakkımızda hayırlı değil ise o işten soğumayı isteriz. İstiharede aslında budur. Namaz ve Dua ile Allah’dan istemek. Rüya bunun neresinde dir peki, aslına bakılırsa Ne kuranda nede sünnete böyle renklerle yorum yapılan bir durum söz konusu değildir.Fakat toplumlarda rüya tabiri olgusu geliştiği için istihare de de rüya tabiri yapıla gelmiştir.Şunu NET bir şekilde söyliye biliriz ki ! İstiharede rüya gerekli değildir. Aslolan Namaz ve Dua dır.

Genel de insanlar önemli bir işe başlayacakları, evlenecekleri, okula gidecekleri yada ticarete atılacakları zaman istihare yapmaktadırlar. Bunun için namaz kılar ve istihare duasını okuyarak uykuya dalarlar; Ancak -buraya dikkat etmelisiniz- unutulan önemli bir husus var oda İSTİŞARE ! Evet tüm bunların öncesinde yapılması gereken ve aslolan istişaredir. İstişaremizi yapıp hala karar verme konusunda git geller yaşıyor isek, yapmamız gereken temiz ve salih bir kalple namaz ve dua ile Allah’dan hayırlısı istemek olacaktır. Zaten yapacağımız hayatımızın her anında bu isteğimizi diri tutmalı ve Rabbimizden hayırlısını istemeliyiz. Bunun böyle olmasını isteyen Allah dır. Oyüzden dir ki günde 5 vakit namazda Fatiha süresi okuruz. Fatiha süresininde rabbimizden bizleri doğru yola iletmesini hayırlı olana kavuşturmasını isteriz. Rabbena duasında  da hem dünyada hemde ahirette iyilik vermesini günde 5 vakit istemekteyiz.İşte istihare de olan aslında budur.Tek farklı bizim için önemli olan konuda karar veremememizdir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

11 Yorum

+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Aslında istihare bir duadır. Allah'u Teala istiharenin nasıl yapılacağını Kur'an'ı Kerim'de biz Müslümanlara öğretmiştir. Hz. Muhammed (sav.) efendimiz ise bunu uygulayarak bizlere öğretmiştir. Bu konu hakkında Cabir (ra.)in bizlere aktardığı bir açıklamayla bu konuya açıklık getirmiştir. Demiştir ki:“Resulullah sallallahu aleyhi ve sellem bütün işlerinde, Kur’an’dan sure öğretir gibi istihareyi de öğreterek şöyle derdi: “Sizden biriniz bir işe niyetlendiği zaman farzın dışında iki rekât nafile namaz kılsın ve şöyle desin: “Allah’ım! Senden, senin ilim ve kudretinden hayır beklerim. Senin büyük lütfundan talep ederim. Şüphesiz senin her şeye gücün yeter; benim gücüm yetmez. Sen bilirsin, ben bilemem. Sen bütün gizlilikleri bilensin. Allah’ım! Eğer bu işi dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için hayırlı olduğunu bilirsen o işi bana takdir et, kolaylaştır ve onu bana mübarek kıl. Eğer bu işi; dinim, yaşayışım ve işimin sonucu veya dünya veya ahiretimin sonucu bakımından benim için şer olarak bilirsen, onu benden, beni de ondan uzak eyle. Nerede olursa olsun benim için hayır olanı takdir et. Sonra da beni bu hayırdan memnun kıl.” (Buharî, Teheccüd, 25, Deavât, 49, Tevhid, 10; İbn Mace, İkâme, 188; Ahmed b. Hanbel, 3/344)
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyalarda beyaz ve yeşil görmek hepimizin bildiği gibi hayra işarettir. İstiharede beyaz görmek de aynı şekilde hayra işaret olarak yorumlanır. İstihare yapmak Peygamber efendimiz (sav.)'inde hadislerinde söz ettiği gibi dinimizde önemli bir yeri olan harekettir. Hareket diyoruz nitekim ibadet olmadığını biliyoruz. Kişi önce istihare namazı kılıp duasını eder ve niyetlenip kimseyle konuşmadan uykuya dalar.

İstihare yapıp yatan herkesin rüya göreceği gibi biz durum elbetteki söz konusu değildir. Ancak Peygamber efendimiz (sav.)'in görülen rüyanın alınacak kararlar konusunda yol gösterici özellikte olduğunu söylediği ta o zamanlardan günümüze süregelmiş bir hadistir. İnsanlar yeni bir işe başlayacakları, hangi okula gidecekleri, bir ilişkiye başlayacakları gibi önemli konularda istihare yaparlar. Kişinin namazını kıldıktan kişinin kimseyle konuşmaması gerektiği söylense de bu konu hakkında bir kesinlik yoktur. İstiharenin dini kitaplardaki anlamı: Hayırlı olanı Allah'tan hayırlısıyla istemek olarak açıklanır.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede beyaz görmek hayırlı ve olumlu işlerin olacağını işaret eder. Aynı şekilde yeşil görmekte hayırlı işlere delalet eder. Siyah ve kırmızı görmek ise yapılmak istenen işin sonunun hayırlı olmadığını gösterir. Rüyada illa her şeyin bembeyaz ya da simsiyah olması söz konusu değildir. Rüyanın belli yerinde onu görebilirsiniz ya da elinizdeki nesnenin rengi, üzerinizdeki kıyafetin rengi veya karşınızdaki kişinin kıyafetinin rengi gibi rüyanın herhangi bir yerinde geçen bir renk rüyanın yorumlanmasında yorumlayıcı kişiye yardımcı olur.

Beyaz sadece istiharede değil diğer rüyalarda da hayırlı olarak tabir edilir. İstiharede beyaz görmek kişinin alacağı kararda yol gösterici bir yardımcıdır. Lakin hadislerde de mevcut olduğu gibi hayatınızı bu rüyadan hareketle çizmemeniz kendi kararınızı vermeniz gerekir. Nitekim unutulmamalıdır ki. Sizin başınıza gelecek olan her şey Allah tarafından daha siz doğmadan kaderinize yazılmıştır ve siz kaderinizde yazılandan başkasını yaşamazsınız.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstihare Rüyasında Beyaz Görmek, istihare rüyasında ya da normal gördüğümüz rüyalarda yeşil ve beyaz renk her zaman hayır olarak yorumlanmaktadır. Rüyada beyaz görülmesi oldukça hayırlı bir rüyadır. İstihare Peygamber Efendimiz (SAV)'in hadislerinde yer verdiği gibi İslam dininde oldukça önemli olan bir harekettir. İstihare rüyasında beyaz renk görmek gören kişi için hem hayırlı hem de olumlu işlerin gelişeceğine işaret etmektedir. Rüyayı gören kişinin illa hep siyah ya da hep beyaz görmesi söz konusu olamaz. Kişi farklı renklerin içerisinde kendi elindeki bir nesnenin, üzerindeki kıyafetin, ayakkabının, ya da karşısında olan kişinin üzerinde beyaz renk görülmüşse, bu rüyanın yorumlanmasında yorum yapan kişiye çok faydası olmaktadır. İstihare rüyasında görülen beyaz renk, normal zamanda gördüğümüz rüyalar içinde oldukça hayırlara vesile olacak olayların meydana geleceği hakkında tabiri yapılmaktadır. Kişi niyetlenip yattığında eğer beyaz renk görürse, yaşamında alacağı yeni kararlar için ona bir yol gösterici olmaktadır. Ancak kendi hayatını rüyasında gördüğünüz şekilde değilde, kedi kararlarınızı vererek yönlendirmelisiniz. Fakat şunu da unutmamak gerekir ki, insanoğlu daha dünyaya gelmeden Cenab-ı Hak kaderini önceden yazdığı için hangi kararı alırsa alsın kaderinde ne varsa onu yaşar.
+8 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstihare Rüyasında Beyaz Görmek Ne Anlama Gelir?

İstihare genellikle kişi bir şey yapmak istediğinde, yapacağı işin onun için hayırlı olup olmadığını anlamak için niyetlenip iki rekat namaz kıldıktan sonra kendisi için hayırlı olanı görmek için Allah'a yalvarıp dua ettikten sonra yatılır. Eğer rüyanızda beyaz bir nesne, kıyafet, gelinlik, araba, ev ya da her yeri beyaz olarak görürseniz, niyet ettiğiniz dua sizin için oldukça hayırlı olan bir rüya olarak yorumlanır. Kişi istihare rüyasına evlilik, ticaret, seyahat ya da benzeri olan işler açısından aklında küçük şüphesi olanlar hayırlı olup olmadığını anlamak için yatar. Yatılan istihare rüyasında eğer kişi bu şüpheleri için beyaz renk görmüş ise, ticarette, evlilikte ya da seyahatin hayırlı olacağının habercisidir. Bazen genç kızlar sevdiği kişi ya da tanımadığı ve onu istemeye gelen kişi için beyaz renk görmüşse, onula yapacağı evliliğinin çok hayırlı olduğunu işaret etmektedir. Hem istihareye yatılan rüyada hem de diğer rüyalar için beyaz görmek her zaman hayırlı işlerin olmasına ve hayatında olumlu gelişmelerin olacağı yönünde tabiri yapılmaktadır. Rüyada her türlü beyaz renkte görülen objeler rüyayı görmek için yatan kişinin hangi niyeti içinse, onun hakkında her şeyin hayırlara vesile olacağını işaret eder. Pek çok rüya yorumcusu ve istihare yorumunu yapan hocaların beyaz görme konusunda ki ortak düşünceleri bu rüyanın kişi açısından bütün hayırlı işlerin olacağına delalet etmesidir.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İstiharede Beyaz Renk Görmek; istihare yapanların o gece rüyalarında beyaz renk görmeleri, rüyanın hayırlı olduğu şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyayı gören kişinin yapacağı işin hayırlı olacağı, hakkında hayırlısının olacağına işaret etmektedir. Hiç kuşkusuz şey şeyin en doğrusunu Allah bilir. İstihare den önce istişarenin geldiğini unutmamalıyız. Eğer hayırlı işlerin peşinden gidersek, hayırlı olanla karşılaşırız.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İçerisinde bütün renkleri barındıran beyaz renk, temizliği, sadeliği, saflığı, soğukkanlılığı, asaleti, masumiyeti,istikrarı ve barışı  temsil etmektedir. Beyaz renk kişiye huzur hissini ve huzur duygunu verir. Beyaz renk geniş ve ferahlığı simgelediği içindir ki mekanlar da ve evlerde derinlik katması için beyaz renk kullanılır. Rüyada görülen beyaz renklerde anlam olarak manası uygun bir şekilde yorumlanmaktadır. Genel olarak rüya da görülen beyaz renk tabiri yapılırken, insanın yaşamış olduğu zorluklar karşısında sabretmesini ve bunun sonucunda kurtulup, aydınlık günlere ve huzura kavuşacağı şeklinde yorumlanmaktadır. Rüyada görülen beyaz renk görmek huzuru-rahatlığı sembolizeeder.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir işin hayırlı olup olmadığının kararına varmak için yapılan istihare namazı ve duasından yatılan uykuda görülen rüya da Beyaz Renk yukarı anlatılan anlamlara uyumlu bir şekilde yorumlanmaktadır. İstihare rüyasında beyaz renk görmek bu nedenle hayra yorumlanmaktadır. Görmek Rüyalarda beyaz ve yeşil görmek hepimizin bildiği gibi hayra işarettir. Bu demek değildir ki her uykuya yatan rüya görecek ! zaten istihare dua ve namazdan oluşmaktadır. Burada önemli olan kişinin yapacağı işte kendisi için hayırlı olmasını düşündüğü işe karar verip veremem durumu olduğu için, istihare yaparak buna karar vermek istemesidir.İstihare kelime anlamı olarak hayırlı olanı Allah dan istemek olduğu için, müslümanlar olarak sürekli yapmamız gereken aslıda mudur. Yapacağımız işler ile ilgili olarak ister karar verelim ister vermeyelim Allah’dan o işin hakkımızda hayırlı olaması dilemektir. Eğer hakkımızda hayırlı değil ise o işten soğumayı isteriz. İstiharede aslında budur. Namaz ve Dua ile Allah’dan istemek. Rüya bunun neresinde dir peki, aslına bakılırsa Ne kuranda nede sünnete böyle renklerle yorum yapılan bir durum söz konusu değildir.Fakat toplumlarda rüya tabiri olgusu geliştiği için istihare de de rüya tabiri yapıla gelmiştir.Şunu NET bir şekilde söyliye biliriz ki ! İstiharede rüya gerekli değildir. Aslolan Namaz ve Dua dır.
+9 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Genel de insanlar önemli bir işe başlayacakları, evlenecekleri, okula gidecekleri yada ticarete atılacakları zaman istihare yapmaktadırlar. Bunun için namaz kılar ve istihare duasını okuyarak uykuya dalarlar; Ancak -buraya dikkat etmelisiniz- unutulan önemli bir husus var oda İSTİŞARE ! Evet tüm bunların öncesinde yapılması gereken ve aslolan istişaredir. İstişaremizi yapıp hala karar verme konusunda git geller yaşıyor isek, yapmamız gereken temiz ve salih bir kalple namaz ve dua ile Allah’dan hayırlısı istemek olacaktır. Zaten yapacağımız hayatımızın her anında bu isteğimizi diri tutmalı ve Rabbimizden hayırlısını istemeliyiz. Bunun böyle olmasını isteyen Allah dır. Oyüzden dir ki günde 5 vakit namazda Fatiha süresi okuruz. Fatiha süresininde rabbimizden bizleri doğru yola iletmesini hayırlı olana kavuşturmasını isteriz. Rabbena duasında  da hem dünyada hemde ahirette iyilik vermesini günde 5 vakit istemekteyiz.İşte istihare de olan aslında budur.Tek farklı bizim için önemli olan konuda karar veremememizdir.
+8 oy
Kahin Lusid Rüyacı (76.0k puan)  
Böyle çok okunan başlıkları üste çıkarmak gerekiyor. Yorum oyları az olmasın diye. Doğru düşünüyorum değil mi? Teşekkür ederim
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Istihare konusu ilgi ceken bir konu. Teşekkur ederim.
+5 oy
 
Merhaba ben rüyamda bi yerde kaybolup sonra camiiye giriyordum. Camiiye girdiğimde ilk secde ettim daha sonra önümüze ziyafet sofrası geldi bi kaç tane yedim doymadan kalktım sonra camiinin içinde yerde grup grup ziyafet masaları vardı bi masada da ablam ile annem oturuyordu ama onların yanına gitmedim. Bu şekilde hatırlıyorum yorumlar misiniz?

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

421 Aktif
2 Üye ve 419 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 13506
Dün : 23857
Toplam : 48071839
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...