Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
353 okuma
Hicaz Bilgi kategorisinde Rüya Ustası (54.8k puan)  
Rakamların keşfedilmesi ile birlikte evreni yorumlayıp okuyabilmemiz ebediyete kadar sürecek. Uzay boşluğunda yer alan gezegenimizi rakamlar olmasaydı belirli bir konum ve sistemde yer aldığını anlayabilir miydik?
Rakamlar tüm sistemleri yorumlayabilmek için kendi içinde bilgiler saklıyor. Saklıyor diyorum çünkü rakamların gerçek anlamlarını bilmeden sadece onları doğrudan kullanıyoruz ve neyi ne için kullandığımızı bilmiyoruz.

1,2,3,4,5,6,7,8,9 (ve tüm rakamların varoluşu ve yok oluşu 0)

Evreni sürekli kod üreten bir makine gibi düşünün.
Düşünün diyorum çünkü Dünya'nın Güneş'e uzaklığını, bedenimizdeki kan hücrelerin değerlerini, doğum tarihlerimizi, Meteorolojiyi, Mühendisliği... aklınıza her ne gelirse gelsin herşeyi rakamları kullanarak yapıyoruz.

Bu kod üreten makinenin ürettiği şeyler bize manaya anlam katabilme aracı olarak yardımcı oluyor demektir.
Peki 7 rakamının gizemi nedir?

Fikirleri zenginleştirdiğimiz bir başlık olması için hepinizi bekliyorum...

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+4 oy
Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Yapıcı Potansiyeller: Zihinsel analiz, teknik gözlem, huzur, bilimsel araştırma, ruhsallık, inanç, güven, stoacılık (insan acıyla olgunlaşır inancı), saflık, erdem, sessizlik, teoriler ve kökenleri sorgulama, maneviyata düşkünlük. Olumsuz Potansiyeller: Melankoli, hata araştırma, sert eleştiri, sivri dillilik, soğukluk, mesafeli tavırlar, şüphecilik, karışık fikirler, hor görme, sinirlilik, sebatsızlık, suçluluk kompleksi. Yıkıcı Potansiyeller: İnançsızlık, çalkantı, kötülük, baskı, hilekarlık, mafyatik çözümler, hırsızlık, kandırmaca, kurnazlık, alkolizm, arabesk ruh halleri.
+4 oy
 
Yedi rakamı: Maya geleneğinde yedi rakamına yedi ışınlı taç olarak, yedi rakamının kelam ile ilişkilendirilmesine Popol-Vuh’ta rastlanır. Rakama ayrıca “göğün” yedinci katından inen, uygarlık getiren kahramanların babaları olan yedi Ahpu efsanesinde ve 12 yıldızın ortasındaki (onüçüncü) merkezî yıldızın adında (insan kalbiyle ilişkilendirilen ilahe-7) rastlanır.
+1 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Yedi rakamı çok ilginç bir rakam aslında. Hem asal, hem haftanın gün sayısı ve bir çok yerde de gizemli bir şekilde karşımıza çıkıyor.

Bir de bu rakamları nasıl hesaplıyorsun ondan bahsetsene. Bir başlık da açabilirsin. İnsanların sana ne göndermesi gerekiyor ad soyad mı?
0 oy
Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)  
Karga evet isimlerinizde ki harflerin analizi ile karakter ve hayat biçiminizi öğreneceksiniz... Yeni konu geliyor orada tüm detaylar yazacak...
0 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Babillilerin gökte bulunan yedi yıldızın çocuğu oldukları inanışının Ortadoğu üzerinden tüm eski dünyaya yayıldığı, rakamın böylece kutsiyet kazandırılarak çeşitli söylencelerde kullanıldığı (yedi kat yer, yedi kat gök, dünyanın yedi günde yaratılışı) düşünülmektedir.

Yahudi inancında Tanrının evreni altı günde yaratıp, yedinci gün dinlendiğine inanılmaktadır. Sümerlerin okul tabletlerinden anlaşıldığı kadarıyla altı gün çalışıp yedinci gün dinlenme, Yahudiliğe Şabat olarak geçmiş olsa gerektir. Mayasız ekmek orucu yedi gün sürmektedir. Süleyman tapınağı yedi yılda tamamlanmıştır. Tapınaklarda bulunan şamdanlar yedi kolludur. Yahudilikten etkilenen diğer Semavi dinlerde de yedi sayısı kutsal sayılmıştır. Yunan mitolojisinde gök yedi katlı, Hesperidler yedi kardeş olması yin efsanevi Thebai kenti yedi kapılı, hatta İstanbul veya Roma’nın yedi tepe üzerine kurulması söylenceleri, hatta Eski Yunan ve Anadolu’da düğünden yedi gün sonra kız babasının erkek tarafını yemeğe çağırma ve doğumdan yedi gün sonra çocuk ve loğusa annenin komşularca ziyarete gidilmesi âdetleri, soyumuzun 7 göbek sayılması, Kabe‘nin etrafının 7 kere tavaf edilmesi, Hürmüz bile 7 kocalı, Rio gibi yeni kurulan bazı şehirlerin bile Roma ve Kostantinopolis (İstanbul) gibi 7 tepe üzerinde kurulması hatta Pamuk Prenses masalında 7 cücenin olması bile aynı tema ve inanç ile ilişkilidir. Sözgelimi dini liderlerini bile Yedi İmam olarak tanımlayan Alevi inancında tüm evren yedi kat gökyüzünden (Zühal, Müşteri, Merih, Güneş, Zühre, Utarit ve Ay) oluşmaktadır.

Ayrıca Bkz. Roma’nın 7 tepesi
0 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Mezopotamya Mitolojisinde Akad halkının inanışında evrenin yedi efendisi olduğuna inanılmaktaydı. Bunlar:

Moul-ge (Cehennem)
Nin-gelal (Yeryüzü)
Nin-dar (Satürn)
Pakou (Merkür)
En-Zouna (Ay)
Tişkou (Venüs)
Kud (Güneş)
0 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
YEDİ ERMİŞ
Hint Mitolojisinde Vedalar ve Hint edebiyatında sıkça bahisleri geçip Sanksritçe “Saptarişi” adıyla bilinen ermişlerin adları başta Jaiminiya Brahmana (2.218-221) ve Brihadaranyaka Upanişad (2.2.6) olmak üzere pek çok eserde küçük farklılıklarla verilmiştir. Vedik dönem sonrasında Brahma’nın aklından doğduğu söylenip, her biri ayrı bir Manu ile ilişkilendirilen bu ermişler genel kabule göre Bhrigu, Atri, Angirasa, Vaşistha, Pulastya, Pulalaha ve Kratu’dur.

YEDİ HARİKA
Bkz. Dünyanın Yedi Harikası

YEDİ İMAM
İslam Mitolojisinde Alevilikte saygı gösterilen bu dini önderler sırasıyla Ali, Hasan, Hüseyin, Zeynel-Abidin, Muhammed Bakır, Caferi Sadık’tır. Yedi İmam’ın ardından sekizinci imam konusunda anlaşmazlık olmuştur.

YEDİ KOLLU ŞAMDAN
Bkz. Menorah

YEDİ ROMA KRALI
Roma Mitolojisinde söylenceye göre yedi efsanevi Roma kralı sırasıyla Romulus, Numa Pompilius, Tullus Hostilius, Ancus Martius, Tarquinius Priscus, Servius Tullius ve Tarquinius Superbus’dur.

YEDİ SVABYALI
7 Svabyalı, Grimm Kardeşler’in 119 sayılı masalı olmakla birlikte Hans Sachs’ın 1545 tarihli bir şarkısında ve Hans Wilhelm Kirchhoff’un 1563 tarihli İyi Hissetmek (Wendunmuth) adlı kitaplarında da kaydı mevcuttur. Aptal hikâyesi formatındaki öykülerinde kahraman olmak için uzun bir mızrak yapıp bununla Konstans gölü canavarını avlamaya giden her biri ayrı bir lakap ve karaktere sahip 7 Svabyalı karşılarına canavardan önce çıkan bir tavşandan korkup geri dönmektedir.

YEDİ ŞANS TANRISI
Japon Mitolojisinde Şinto inancında iyi şans getirdiklerine inanılan yedi tanrının adı olup, Japonca Şiçi Fukujin olarak bilinmekteydiler. Bu tanrılar Japon sanatında genellikle Takara-Bune adlı hazinelerle dolu bir geminin içinde tasvir edilmişlerdir. Yedi Şans tanrısı:

Benten: Aşk tanrısı
Bişamon: Savaş ve servet tanrısı
Daikoku: Refah tanrısı
Ebisu: Yemek tanrısı
Fukurokuju: Talih tanrısı
Hotei: Gülen Buda
Jurojin: Uzun ömür ve bilgelik tanrısı

İlgili rüyalar

+3 oy
1 yorum 105 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 113 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
6 yorum 241 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 185 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
4 yorum 162 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
6 yorum 195 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+5 oy
10 yorum 388 okuma
Hicaz 27 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
6 yorum 365 okuma
Hicaz 1 Ağustos 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 125 okuma
Hicaz 1 Ağustos 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+3 oy
4 yorum 138 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
2 yorum 107 okuma
Hicaz 28 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+7 oy
6 yorum 472 okuma
Hypnos 12 Ağustos 2020 Analiz kategorisinde Hypnos Astral Gezgini (173k puan)   yazdı
+17 oy
2 yorum 146 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

612 Aktif
0 Üye ve 612 misafir
Bugün : 10774
Dün : 21898
Toplam : 48090938
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...