Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+15 oy
340 okuma
Üstat_Simuy_Alaca Bilgi kategorisinde Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Bu yazımda hem rüyalara bakış açımı hemde kısa kısa dipnotlar şeklinde rüya ve yorum şekillerini tekrardan ele alacağım. Rüya görmeyen insan yoktur ,sadece uyandıktan sonra rüyasını hatırlamayan insan vardır  , rüya Arapça kökenli , ve sözlük anlamı düştür. Ancak düş sözcüğü tam olarak rüya sözcüğünün anlamını karşılamaz . "Siteye yazdığım rüyaların çoğu bana ait değildir , ve de örnek rüya ve yorumlar olmasına özen göstertim"

Rüya , ruh gibi çok soyut bir olaydır , düşünce ve akıl da soyut varlıklar olmalarına rağmen rüya derecesinde değilerdir. Bu konuyu özetlemek gerekirse  düşünceyi ve aklı kavramak onları irdeleyip ortaya koymak mümkündür ,ama aynı şeyi rüya için söylemek mümkün değildir ;  rüyayı iki yönden ele almak gerekir ,

a) İnaç açısından
b) Bilim yolu ile

inanca göre rüyayı ele aldığımızda üç çeşit rüya karşımıza çıkar
1.RAHMANİ (DOĞRU) RÜYALAR
2.ŞEYTANİ RÜYALAR
3.GÜNLÜK OLAYLARIN ETKİSİYLE ,VEYA VÜCUDUN RAHATSIZLIĞI SONUCU MEYDANA GELEN RÜYALAR.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+3 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rahmani rüyalar ; Rahmani rüyalar , Yüce Allah tarafından , müjde veya korkutma mahiyetinde melekler aracılığı ile uyuyanların ruhlarına , ilham ettiği rüyalardır . Bu rüyalar Yüce Allah tarafından bilgi vermek ya da gelecekle ilgili olaylar ,hakkında bir işaret olmak üzere kullarına gördürür. Yüce Allah indirdiği vahiylerin bir kısmı peygamber efendimize bu şekilde ,rüyalar vasıtasıyla gelmiştir bu rüyalar haktır ve bunlara inanmak gereklidir.
Bu doğru rüyalar ,daha çok abdestli ve dualı olarak uyuduğumuzda, ve seher vaktinde sabah namazından sonra ve kutsal gecelerde görülen rüyalar olarak da ele alınır (yorumlanır) .
+3 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Şeytani rüyalar ; şeytani rüyalar , insanları üzmek ,onları korkutmak ,ve kötü düşüncelere sevk etmek için şeytan tarafından telkin edilen zararlı rüyalardır. Yüksek bir yerden düşmek, köpek tarafından ısırılmak şehvetli ve sapıkça şeyler görmek gibi . Bu çeşit rüyalar gören telaşa kapılmamlıdır, rüyanın kötülüğünden Allaha sığınmalı , yataktan kalktıktan sonra ise güzelce abdest alıp iki rekat namaz kılmalı ,ve rüya alimleri önerdiği başvurduğu yollardan biri eğer ruhu bedeni zihni çok derinden etkileyen kötü bir rüya görüldüğü zaman sadaka verilmelidir, sadakalar gelecek belaları engel olurlar.
+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Günlük olayların etkisi ile meydana gelen rüyalar ; yukarıda saydığımız rüyalardan sonra günlük olayların veya sıkıntı ve hastalıkların etkisi ile meydana gelen rüyalardır . Beyinde gördüğümüz duyduğumuz ,okuduğumuz ,hayal ettiğimiz bir sürü olay vardır. Bunlar bazen bilinç ve düşünce düzeyine çıkar bazen de çıkmazlar  beynin herhangi bir  yolla ,algıladığı bütün olayları derleyip sakladığı hafıza bölümü vardır ,bu hafıza bölümü iki kısma ayrılır ,

a) biri gerekli olan ,ve kullanıma hazır bilgilerin kayıtlı bulunduğu işlek kısım , b) diğeri ise uzun veya kısa sürelerde algılanan ,bilinçli veya bilinçsiz her türlü duygunun saklandığı karanlık kısımdır bu karanlık odaya saklanan bilgiler değişik zamanlarda değişik sebeplerden kaynaklı hayal gücünün de yardımı ile çeşitli şekilerde rüyalarımızda açığa çıkarlar . Bu şekilde meydana gelen rüyalar çoğu zaman hiçbir ANLAM TAŞIMAYACAKLARI GİBİ bazen de belli şeylerin habercisi olabilirler. ANCAK BU ÇEŞİT RÜYALARIN HABER VERECEKLERİ ,sadece vücüt ve beynin sağlığı ile ilgili gelişimlerdir. Bunlar olumlu veya olumsuz olabilirler. farkına varamadığımız bir hastalığın belirtisi olabilirler veya sağlık ve neşeninde haberci olabilirler  ama genelde daha önce yaşadığımız olayların değişik şekilerde ortaya çıkan devamlılığı niteliğindedir.
+3 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
düzenledi
Kısa oldu biliyorum ama yinede benim açımdan ÜSTAT açısından rüya budur ; bu yazdıklarımı daha önce okumuş olduğum rüya tabirleri ansiklopedisinden özet olarak geçmek istedim , rüya yorumla kısmı için de bilgiler mevcuttu ama paylaşmayı uygun görmedim ,rüyaların faydaları gibi kısımlara girmek istemedim atalarımızdan inaçlarımız açısından rivayetlerden yolca çıkarak elbet hemen hemen hepimize görüş ve fikirler kaldı rüya yorumlama için , ben  atalarımdan kaldığı gibi devam da etmek istedim ,kendi tarzım ve ayrıca da edinmiş olduğum bilgiler doğrultusunda rüya yorumu yazmam , sadece rüyanız için ufak kısa öngörü, fikir ,ve öz düşünce , rüya yorumlarından etkilenmemenizi de rica ediyorum tabi ki , ayrıca ufak da bir hatırlatmada bulunmak da istedim , özel mesajlar yolu ile birde özelikle beni etiketleyen kişiler için ufak bir ricada bulunuyorum beni etiketledikten sonra , rüyanın linkini yaşınız mesleğiniz ve rüyayı görüken ki düşünce niyet özel hayat gibi bilmem gereken rüya için sizi de zora sokmayacak bilgileri  özel mesajlardan göndere bilirsin gizliliğe önem verilecektir kendimce , rüya sitesinde ki benim bölümüm kısmı söz kısmıdır ,mitolojik yada özlü söz ,içinizden geçen duygularınızı yansıtan sözleri duvarıma ekleye bilirsiniz , yorumlar bazen basit ve sıradan olabilir ama emin olun ki olmaması gerektiği gibi bazı rüyalar tamamen anlamsız hiç bir ifade etmiyor , cinsellik , şehvet içerikli rüyalara bakmıyorum aşk ilişki eski sevgili rüyalarına da bakmıyorum inacımdan ötürü değil ama bu tarz rüyaların içselik ve ruhsallık açısından kişiyi yoran ruhu yoran meşgül eden şeyler olarak görüyorum güçlü ruhların güçlü beyinlerin cinsel rüyalar gördüğüne inanmıyorum cinsel rüyaların kişiyi zayıflatığına , ruhun terbiyesinde kişiyi aşağı çektiğinde özel anların rüyada görülmesini bir tür hile olarak değerlendiriryorum bazı cinsel rüyalar yorumlanır haber niteliği taşır ama bazıları gerçekten benim açımdan olumsuzdur. Rüyalar arasında en sevdiğim mitolojik rüyalardır site içerinde değinmek hoş olur soru öneri ve fikirlerinizi bildiriniz  bu sitedeki kendi profilimi iki kişi olarak kullanıldığını bildirmek isterim bazı tartışmalar geçmişe dayalı siteye yazdığım rüyalar ve yorumlar bazen ortak ve bazen tek dir rüyayı yorumlayan ben ( ÜSTAT SİMUY ALACA )bana fikir ve danışmanlıkta bulunan danışman eşliğinde rüyalarınıza dipnotlar yazar ve fikrimiz belirtiriz genelde hafta sonları rüyallara bakarım sizin rüyanızın altına imza şeklinde ( YAŞLI ÇOCUK KOLEKSİYONCU DİYEREK EKLERİM ) bu benim öz yorumlarımdır. sevgiyle kalın .
+2 oy
Nurrr Rüyakar (4.1k puan)  
Ben şeytani bi rüya görmüştüm. Dayımın evinde küçük tuvaletteydim ve kapının arkasinda bi adam kapıyı kırıp bana ulaşmaya çalişiyordu. Öyle bi hınçla kapıyı parçalıyordu ki kapının üst kısmından yarısını kırmıştı bile. Kafamı kaldırıp adama baktim simsiyah gözleri nefretle bana bakiyodu ince uzun esmer bi yüzü vardi. Gözlerini gördüğüm an dedim ki bana ulasırsa beni öldürcek amacı bu. Adamin yaninda ondan daha uzun tombul yeşil bi yılan vardı ama yilan böyle balon gibiudi oyuncak gibiydi veya ruh gibiydi.  Anliyodumyılanin bi fasvı yok sadece adamı dinliyor. Şişirilmiş balon gibi birazda havada durarak bekliyodu öylece. Ben o kadar korkuyodum ki zangır zangır titriyodum. Sonra bi anda kendimi tuvaletin dışında adamin arkasinda buluyodum ama tuvalette hala bi kız vardı adam ben saniyodu ama ben değildim . Ve daha çok titriyodum görürse burda olduğumu kapida yok öldürür beni diyodum. Sonra uyandim uyandiğimda sabah namazi vaktiydi ama çok korkmuştum
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
puan topladığın zaman , rüyalarını daha da detaylı inceleriz .
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
bu arada mesajlarına döneceğim
Nurrr Rüyakar (4.1k puan)  
Teşekkürler:)
+1 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
karabasan rüya dedğimiz bir rüya , bazen seni sınamak için görülen ,seni korkutmak için enerji yolları ile sana gözüken bir takım durumlar üzerinde durmak pek iyi olmuyor unutmak daha olumlu olacaktır senin için .
+1 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
ayrıca şeytani rüyalar için şu çok önemlidir , bir dilek istihare gibi konularda bile şeytani rüyalar görülür ,kişinin günlük yaşamındaki durum ve haller varlıkları sinirlendire bilir , buna örnek vermek gerekirse , fal bakmak, banyo yaparken banyo yapılan yere tuvalletini yapmak, geceleri onların bulunduğu ortamlarda yürüken besmelesiz olmak , aile içinde ev içinde ahlaka uygun olmayan davranışlardan daha çok size gelmek ve kabus göstermek de isterler yorumcu bunu ayırt eden kişi olur bazen dileğe karışırlar size olumlu şeyler göstertirler oysa rüyadaki simgeler ele verir onları bazen rüyada gören göz olmak gerekir yorumlarken.

İlgili rüyalar

+4 oy
6 yorum 296 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 13 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+14 oy
1 yorum 262 okuma
Karis 11 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Karis Rüya Kurucu (99.1k puan)   yazdı
+107 oy
173 yorum 26.5k okuma
sonsuz 2 Mayıs 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+9 oy
8 yorum 255 okuma
geekone3388 15 Aralık 2020 Bilgi kategorisinde geekone3388 Rüya Tabircisi (10.9k puan)   yazdı
+8 oy
17 yorum 398 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 5 Kasım 2020 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+10 oy
8 yorum 286 okuma
Kadim_derviş 14 Kasım 2020 Analiz kategorisinde Kadim_derviş Rüyakar (2.4k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 95 okuma
+25 oy
19 yorum 460 okuma
Simge 10 Ağustos 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+12 oy
6 yorum 300 okuma
Karis 4 Haziran 2019 Bilgi kategorisinde Karis Rüya Kurucu (99.1k puan)   yazdı
+9 oy
6 yorum 232 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 7 Ekim 2020 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+10 oy
4 yorum 368 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+9 oy
18 yorum 391 okuma
+11 oy
1 yorum 150 okuma
Hicaz 7 Aralık 2016 Bilgi kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

576 Aktif
0 Üye ve 576 misafir
Bugün : 5859
Dün : 21898
Toplam : 48086039
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...