Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
472 okuma
Üstat_Simuy_Alaca Bilgi kategorisinde Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
düzenledi
Simya veya diğer adıyla alşimi, hem doğa ve çevrenin ilkel yollarla araştırılmasını hem de ilk zamanlardaki insanların felsefe alanındaki çalışmalarını kapsayan bir terimdir. Simya ile uğraşan kişilere simyacı ve diğer isimleriyle alşimist denir. Kimyayla ilgilenenler için tarihteki önemli simyacılar ve çalışmaları da çok önemlidir.

Simyanın ve simyacıların bazı temel amaçları vardır.

Bu amaçlar:

Değersiz maddeleri altın ve gümüşe dönüştürebilmek
Ölümsüzlük iksirini bulabilmek
Evrendeki tüm hastalıkların tedavisini bulmak
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
düzenledi
Merhaba Sumiy :)
Bu bilgilerin bir kısmı kimya dersinde çocuklara bile öğretiliyor. Tabi bu kadar detaylı değildir ama kitaplarda da geçiyor. Bilmek her şekilde herkese fayda sağlayacaktır. Güzel yazı olmuş, emeğine sağlık :)
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Bugün gerçek yaşamında Simyacılarla ilgili bir konu vardı , hazır aklıma gelmişken paylaşayım dedim .
Aries_libra_ Astral Gezgini (240k puan)  
İyi yapmışsın güzel yazı olmuş :)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

13 Yorum

+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Eski çağın yaptıkları, çalışmaları ve en önemlisi de düşünceleri ve fikirleriyle en önde gelen düşünürü olan Aristoteles, Batı felsefesinin oluşmasında çok büyük katkısı olan bir filozoftur. Günümüzde bile pek çok felsefi düşüncenin temelinde fikirleri bulunan Aristoteles aynı zamanda kendi döneminde simya ile de uğraşmıştır. Aristoteles zamanında maddenin yapı taşı tartışılırken o maddenin yapı taşının atom olduğunu ortaya koymuştur. Aristoteles’e göre her şey topraktan doğar ve her şey de aynı şekilde toprağa döner. Aristoteles’in savunduğu bir madde döngüsü de var ve bu madde döngüsü şu şekilde; toprak, ateş, hava ve su.
+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Aristoteles MÖ 384–322) veya kısaca Aristo,[a] Antik Yunanistan'da Klasik dönem aralığında yaşamını sürdürmüş olan Yunan filozof ve bilge. Platon ile düşünce tarihinin en önemli filozoflarından biri olan Aristo, mantık, fizik, biyoloji, zooloji, astronomi, metafizik, etik, estetik, ruh, psikoloji, dilbilim, ekonomi, siyaset ve retorik gibi pek çok disiplinde çoğu o disiplinin kurucusu olan eserler vermiş, eserleri 16. ve 17. yüzyılda modern bilim gelişene kadar Avrupa ve İslam coğrafyasındaki bilimsel faaliyetin temelini oluşturmuştur. Günümüzde kullanılan pek çok bilimsel terim ve araştırma metodu kendisine dayanan Aristo, tarih boyunca özgün felsefi düşüncelerin ve tartışmaların, bilimsel görüşlerin ve araştırmaların kaynağı olmuş ve olmaya da devam etmektedir.
+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Hayatı hakkında çok az şey bilinmektedir. Kuzey Yunanistan’daki antik Stagira şehrinde doğmuş, Makedon Kralı II. Filip‘in doktoru olan babası Nicomachus Aristo çocukken ölmüş ve Makedonya sarayında hocalar tarafından büyütülmüştür. 17-18 yaşlarında Atina‘daki Platon'un Akademisine katılmış ve yirmi yıl kadar orada kalmıştır (c. MÖ 347). Platon öldükten kısa zaman sonra, MÖ 343‘te Makedon II. Filip‘in isteğiyle Makedonya sarayında Büyük İskender‘e hocalık yapmıştır. Daha sonra Atina'ya dönüp Lyceum'da Platon'unki gibi bir okul kuran Aristo burada pek çok takipçi edinmiştir ve bugün kendisine atfedilen düşüncelerin çoğunu bu dönemde ürettiği düşünülmektedir.
+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Yapıtları

Aristoteles'in yazıları iki kümeye ayrılır: 1. Aristoteles tarafından yayımlanan ancak bugün kaybolmuş yazılar, 2. Aristoteles tarafından yayımlanmamış, hatta yayına yönelik hazırlanmamış fakat muhafaza edilmiş olan yazılar.

Kaybolan Yapıtları

İlk kısım yazılar, "dışrak yapıtlar" olarak adlandırılırlar. Dışrak, yani ἐξοτερικά terimini Aristoteles kendisi Lykeion'dan daha geniş bir okuyucu kitlesine yönelik eserleri için kullanmıştır. Bu yapıtlar, diğer birçok Antik Çağ metni gibi Milât'ı izleyen ilk asırlarda kaybolmuş ve günümüze yalnızca başka yazarların alıntılarından kalan parçalar ulaşmıştır. Bu yapıtlar konu ve işleniş itibarıyla Platon'unkilere benzer biçimde diyalog olarak yazılmıştır. Cicero, Aristoteles'in stilinin "pürüzsüzlüğü"nü övüp yazısının akışını "altın bir ırmak"a benzetirken[14] çok büyük ihtimalle bu yapıtlara göndermede bulunmaktadır çünkü bizim elimize ulaşan diğer türdeki metinler dil ve biçim açısından vasat, daha çok konuşma diline yakın metinlerdir. Bu metinler büyük ölçüde Platoncu temaları geliştirmekte, hatta bazen Platon'un çalışmalarıyla aynı doğrultuda daha öteye giden iddialar sunmaktadır (Bu çizgide, örneğin Evdemos diyalogunda, ruhla beden arasındaki bağları doğa karşıtı bir birliktelik olarak nitelendirip, Tyrrhen korsanlarının tutsaklarını bir cesede bağlayarak yaptıkları işkenceye benzetir). Fakat genel olarak bu yayımlanan metinlerin hiçbiri elimize ulaşan metinlerdeki kadar güçlü argümanlar vermemekte, daha çok genel geçer toplumsal normları ve Platon'u doğrular görünmektedir.
+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
**Felsefe tarihinin en büyük şahsiyetlerinden biri olan Aristoteles’in başyapıtı Metafizik, varlık felsefesinin en temel kitaplarından biridir. Filozof, eserin adına büyük ihtimalle Peri tes Protes Philosophia yani İlk Felsefe Üzerine demesine rağmen, Metafizik adının ilk felsefe yerine kullanılması eserin yayımcılarının tercihidir. İlk kez Şamlı Nikolas’ta rastlanılan metafizik (meta ta phsyka) terimi, eser için Andronikos tarafından kullanılmıştır. Aristoteles’in eserlerinin düzenlenmesi sırasında böyle bir adın seçilmiş olduğu düşünülmektedir. Ancak filozofun şarihlerinden Aleksandros Aphrodisias ve bazı kimseler, eserin içeriğine nispeten de bu adın verilmiş olabileceğini söylemişlerdir.

Aristoteles’in eserine bu adın verilme nedenlerinden biri olarak görülen içerik tartışmasının, kitabın bahsettiği ilk felsefenin aslında fiziksel olmayanı yani fiziği aşan bir anlamda ilkelerin araştırma alanını, yani ilkeler bilimini ortaya koymaya çalıştığını görmekteyiz. Gerçekte Aristoteles bu araştırma alanına ilk felsefe dese bile, eserin bazı yerlerinde bu alanın adının ilahiyat (theologia) olarak adlandırıldığını söylememiz gerekir. Günümüz ilahiyat alanından farklı olan teoloji, din biliminden çok bir ilkeler bilimi, bir kuramsal bilimdir  .   Aristoteles’in kuramsal bilimler olarak adlandırdığı fizik, matematik ve teoloji, sırasıyla içerik ve konu bakımından birbirlerinden farklılaşır ve bunlardan her biri taşıdığı amaca göre değerlendirilir. Fizik kendilerinde bir hareket bulunan varlıkları incelerken, matematik niceliklerle ilgilidir. Oysa ilk ilkelerin bilimi ne hareketi ne de niceliği konu edinen bir bilimdir. Onun konusu varlığı varlık olmak bakımından incelemektir ve bizzat bilmek için bilmeyi araştırmaktır.

Metafizik’te bilgeliğin ölçütlerine en iyi yanıt veren bilgi olarak ilk ve en evrensel nedenlerin bilgisi araştırılır. Bu bilgi en kapsayıcı, en yetkin, en zor olanın bilgisidir. Bunun nedeni ise, her şeyin ereksel nedenlerinin bilgisine ulaştırmasıdır. İlk ilkelerin biliminin diğer bilimlerin hiçbirine benzemeyen özellikte olmasının temel nedeni, varlığı genel olarak varlık olmak bakımından ele alan biricik bilim olmasıdır. Aristoteles varlık olmak bakımından varlık ifadesiyle, varlığı ilineksel değil tözsel anlamda ele almayı ve ilk ilkelerin ancak tözleri bilmek sayesinde elde edilebileceğini kastetmektedir. Bazı şeylere tözler ve bazılarına da tözün nitelikleri olmaları nedeniyle varlık dendiğini söyleyen filozof, bunlardan her birinin sonuçta birlik kavramında neticeleneceğini ve bu birliğin varlıkla aynı anlamda olmasından dolayı metafiziğin konusunu oluşturduğunu söylemektedir. Sonuçta metafiziğin konusu varlık olmak bakımından varlığa ait yüklemleri incelemek olmaktadır.

Aristoteles, eğer maddeden bağımsız, hareketsiz ve ezeli-ebedi bir şey varsa, bu şeyin teoretik bir bilimin konusu olacağını söylemiştir. Ancak teoretik bilimler içerisinde fizik ve matematiğin bu şekilde tanımlanmış bir şeyi inceleme konusu yapmaları mümkün değildir. O halde bu bilimin fizik ve matematikten ayrı ve de teoretik bir bilim olması gerekir ki, buna da filozof teoloji demektedir. Çünkü bu bilim hareketsiz tözleri ele alan, varlık olmak bakımından varlığın ilkelerini inceleyen biricik bilimdir.
+2 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Aristoteles, metafiziğin meselelerine değinirken iki ana mesele üzerinde yoğunlaşır. İlk mesele varlık olmak bakımından varlığı inceleyebilecek, herhangi bir gerçekliği değil de gerçek olması bakımından gerçekliği araştıran ve merkezi bir ilkeden evrenin ayrıntılı doğasını çıkarabilecek bir bilimin mümkün olup olmadığıdır. Filozof, buna İkinci Analitikler yardımıyla olumlu yanıt verir. Her iki eserin ortak noktası, varolması bakımından varlığa yüklenen doğanın kanıtlanabileceği ve bu kanıtlamanın da çelişmezlik ve üçüncü halin imkânsızlığıyla ortaya konabileceğidir. Aslında varolan tek bir varlık vardır ve o da tözdür. Varlık için geçerli olan birlik için de geçerli olduğundan varolan her şey birdir ve bir olan her şey vardır. Çok olan şeylerin varlık olmadıkları değil, ilineksel anlamda varlık oldukları söylenir.

Filozofun değindiği ikinci mesele, duyusal olmayan tözlerin olup olmadığıyla ilgilidir. Eğer varlık bireysel anlamda bir tözse, Platon’un formları gibi kendinde tözlerin varlığı imkânsızdır. Bu yüzden Aristoteles bu konuya olumsuz yaklaşmaktadır. Çünkü tümellere tikellerin varlığından ayrı olarak varlık atfetmek, onları töz olarak kabul etmek demektir. Oysa Aristoteles’e göre tümellerin ve yine duyusal olmayan matematiksel nesnelerin töz olması söz konusu değildir. Ancak filozof, yine de ilk hareket veren olarak Tanrı, gökkürelerini hareket ettiren akıllar ve ölümden sonra bir bedenden bağımsız varolma yeteneğine sahip olan zihni kabul etmekle, duyusal olmayan bazı tözlerin varlığını da kabul etmiş olmaktadır.
+1 oy
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
düzenledi
Düşünce yazma hakkim da bitti.. Yazmissiniz ki Zaten ölmüş ne demek? Araştırmak gerekir diye. Arastiriyorum zaten ama sonuca varamiyorum. Acaba zaten ölmüş derken zihniyle ilgili bir durumdan bahsetmis olabilir mi? Yani, o zaten ölmüş dediği kişinin,zihni ölmüş olabilir mi?
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
Tesekkurler .
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
Peki o zmn hayata tutunabilir mi?
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Tabiki duygusal açıdan , ruhen , yoksa fiziken ölüm değildir o.
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
Ruh ölür mü ki?
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Hayır burda bence bunu diyen kişi ya dalga geçiyor ,yada zaten ölmüş derken acı çekiyor anlamında hayatı bitmiş hayata tekrar tutunamaz canı yanmış anlamında kullanılmış olabilir , çünkü size rüyada denilen şeyin üstünden çok şey geçti ve birşey olmadiysa sorgulamaya gerek yok rüyada çok uzun cümleler kurulmuş ooabilir ve siz sadece bu kısmı duymuş da olabilirsiniz.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Renkarnasyon olarak bakıyorsanız bu inanç i ben yok sayıyorum, bedeninin içinde zihninizde ayrı sesler duyuyor ise kişi yada bedeninde bur kişi daha varmış gibi hissediyorsa bu olaya takılması bunu sorgulaması normal. Küçük bir detay aslında zaten ölü ki yaşamıyor biz anlam arasakta bulamayız
0 oy
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
Eger dediginiz gibi ise, o kişi cok acı çekiyor,hayata kusmus  artk hayata tutunamaz anlaminda soylediyse bunu.. Sizce elimden gelen birsey var midir o kişi için.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Var tabiki mutlu etmek enerjisini yükseltmek aydınlık yerler dua ile tedavi , üzerinde taşıması gereken Ayeti hirz , dengeli ve düzenli beslenmek gibi sürekli manevi açıdan destek olmak gerekir .
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Takibi ni yapın dediğim gibi belirtilerine bakın ayrıca kişinin dini inançları farklıysa daha çok musallat olabilir , ayetlerden uzaksa ayetleri inkar ediyorsa sever ayrılmak da istemez gitmek istemez . Rüyalarda kabus uykudan sıçrama gün içinde vesvese şunu mu yapsak acaba buraya mi gitsek sürekli kötü anılar hatırlanır mutsuzlasilir sessizlesir geçmişte yaşar bunun gibi belirtileri de mevcut doktor a gidilir ama doktor hasta değilsin der vücut yorgun hep uyumak ve dinlenmek ister bunun gibi insanlarla anlaşamaz bu şekilde.
0 oy
GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)  
Yok ben musallattan degil o rüyada ölüm haberini aldığım kisi icin sordum. Eger sizin söylediğiniz anlamda duyduysam,yani hayat küsmüş,acı çekiyor o ölmüş anlamina geliyorsa,onun icin elimden gelen birsey olur mu sizce? Hayata tutunabilir mi

İlgili rüyalar

+5 oy
1 yorum 108 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 24 Ekim 2021 Rüya kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+4 oy
10 yorum 219 okuma
vetre 22 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
3 yorum 156 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 23 Nisan 2022 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+15 oy
20 yorum 1.0k okuma
Sonbahar 23 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+7 oy
4 yorum 170 okuma
+3 oy
2 yorum 205 okuma
Nur6 22 Aralık 2021 Bilgi kategorisinde Nur6 Rüyakar (3.3k puan)   yazdı
+4 oy
6 yorum 296 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 13 Temmuz 2021 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+15 oy
7 yorum 340 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 4 Mayıs 2021 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+23 oy
2 yorum 165 okuma
GmzKnr 11 Nisan 2021 Bilgi kategorisinde GmzKnr Rüya Yorumcusu (13.9k puan)   yazdı
+6 oy
11 yorum 270 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 23 Aralık 2020 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+9 oy
8 yorum 255 okuma
geekone3388 15 Aralık 2020 Bilgi kategorisinde geekone3388 Rüya Tabircisi (10.9k puan)   yazdı
+7 oy
8 yorum 243 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 10 Aralık 2020 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+9 oy
18 yorum 391 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

551 Aktif
1 Üye ve 550 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 4511
Dün : 21898
Toplam : 48084696
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...