Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
836 okuma
Karis Bilgi kategorisinde Rüya Kurucu (99.1k puan)  
Sitemizin de simgesi olan Düşkapanı ya da rüya yakalayan, rüya avcısı nedir, ne anlama gelir, hikayesi hakkında bir yazı paylaşmak istiyorum sizinle

Kızılderili inanışına göre kötü rüyaları yakalayan bir düş kapanıdır bu aksesuar.

Kızılderililerin baş ucu duvarına asılan dreamcatcher (düş kapanı) inanışa göre onları kabusların gerçekleşmesinden koruyor.

Özellikle yeni doğan bebeklerin baş ucuna asılırmış ki kötü ruhlar onları rahatsız etmesin. Huzurlu uykularını bölmesin.

Eğer ki bu düş kapanına rağmen kabus gören olursa, sabah uyandığında dreamcatcher (düş kapanı) yakmalı ve hemen yenisini yapıp yerine asmalıymış.

Hayatın çemberi olarak da bilinir ve söğüt ağacından yapılırmış.

Hakkında oldukça fazla efsane var.


Yapımında kullanılan ve geleneksel olarak söğüt ağacından yapılan çemberin hayatın çemberini (bebek olarak doğmak, çocukluk, yetişkinlik ve tekrar "bebek"e dönülen yaşlılık) sembolize ettiği, çembere dolanarak örülen, ortası boş ağın çemberle buluştuğu nokta sayısına göre farklı farklı şeyler sembolize ettiği söylenir. (örneğin eğer sekiz noktada buluşuyorsa, örümceğin bacaklarını sembolize ediyor), inanılan efsaneye göre çeşitli nedenlerle tüyler eklenen bir rüya kapanı özel bir kapan, yaşanmışlık içeriyor ve daha kıymetli oluyor.
 Özellikle Çeşitli hayvan tüyleri Kızılderili inanışında tılsım yerine geçiyor bu sebeple günümüzde gördüğünüz modellerde onları taklit adına tüyler bulunur. Kötü düşünceleri uzak tuttuğuna inanılır.
Eğer sık sık kötü rüya görüyorsanız psikolojik olarak bile rahatlamanıza yardımcı olması adına başucunuza asmanızı öneririm.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

4 Yorum

+1 oy
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Bizimkiler bir de baykuş olmuşlar ikisi bir araya gelip. :) Baykuş da gecelerin rüyaların kuşu.
+5 oy
 
Instagramda paylaşımlarınızı görüyorum, çok güzel rüya kapanları paylaşıyorsunuz. Acaba satılık mı onlar almak istiyorum eğer öyleyse.
sonsuz Astral Gezgini (163k puan)  
Değil, internetten topluyoruz
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
gerçekten beyni boşaltmaya etkisi varmı denedinizmi. ben genelde taşları kullanırım.
+4 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Düş kapanı hakkında pek çok efsane vardır. Bir inanca göre, bilgeliğiyle tanınan İktomi adlı bir adam, örümcek kılığında bir ruhani liderin rüyasına girmiş, adamın tüylerle ve at kılıyla süslü, söğüt ağacından çemberini alıp, bu çemberin etrafına ağ örmeye başlamış ve bir yandan da adama hayat çemberinden, dünyada bizi yaşam çemberinin her döneminde etkilemeye hazır iyi ve kötü güçlerin olduğundan bahsetmiş.
Konuşmasının sonunda düş kapanını tamamladığında, bunun ağının iyi olan düşünceleri, arzuları, istekleri tutacağını, ağın ortasındaki deliğin de kötülükleri uzaklaştıracağını söylemiş ve böylece düş kapanı Kızılderili halk arasında yayılmış.
+4 oy
kuzgun Astral Gezgini (153k puan)  
Ojibweler, rüya kapanının bir insanın rüyalarını değiştirdiğine inanırlardı. Onlara göre düş kapanının ortasındaki ağ kötü düşleri tutar ki güneş doğduğunda onları yok edebilsin, ortasındaki delik ise iyi düşüncelerin bizlere gelmesini sağlayandır. Bu inanışa göre ortasından aşağı bir tüy asılmalıdır; böylece iyi düşünceler yollarını bulacaktır. Düş kapanının ağı sürekli iyi düşüncelerle örülmelidir ki iyilikler tekrar bizi bulsun.
Kodrad J. ye göre, ‘’Sadece güzel rüyaların süzgeçten geçmesine izin verilmiştir. Kötü rüyalar ağda kalıp gün ışığıyla birlikte göğe yükselirlerdi. Güzel rüyalar diğer tarafa geçebilirdi ve yataklı kuş tüyüne kayıp düşerlerdi.’’

Lakota nesline göre ise, Kâbus delikten diğer tarafa geçer ve pencereden dışarı çıkar. Güzel rüyalar perdede (ya da ağda) yakalanır ve sonra uyuyan bir insanın tüylerine kayıp düşer.

Belirli bir kutsal kitap yerine mitolojik hikâyelerin kabilenin kutsal kişileri tarafından aktarılmasıyla doğayı ve doğadaki varlıkları kutsal semboller olarak gören Kızılderililer bütün ihtiyaçları olan şeylerin doğada olduğunu ve doğanın bize sunduklarıyla korunabileceğimizi bize göstermişlerdir.

‘’İnsan eğer bir kuşun yalnız ağlayışını ve su birikintisi etrafında tartışan kurbağaların seslerini duymazsa hayatın anlamı nedir?’’ diyen Kızılderili felsefesine sanırım her insanın biraz ihtiyacı var :)

İlgili rüyalar

+11 oy
5 yorum 246 okuma
sonsuz 20 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+5 oy
3 yorum 231 okuma
Ruyaydgr 20 Aralık 2020 Bilgi kategorisinde Ruyaydgr Rüyakar (5.4k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 72 okuma
Karga 5 Ocak 2023 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+18 oy
6 yorum 710 okuma
sonsuz 1 Şubat 2023 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 170 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 8 Kasım 2022 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+7 oy
9 yorum 513 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 22 Ağustos 2022 Bilgi kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+6 oy
4 yorum 427 okuma
Karga 22 Ekim 2021 Bilgi kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+21 oy
27 yorum 1.7k okuma
sonsuz 21 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+11 oy
1 yorum 248 okuma
sonsuz 12 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+17 oy
4 yorum 376 okuma
Karga 4 Mayıs 2020 Bilgi kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+17 oy
4 yorum 473 okuma
Karga 29 Kasım 2019 Bilgi kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+25 oy
7 yorum 461 okuma
sonsuz 2 Eylül 2019 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+20 oy
12 yorum 651 okuma
sonsuz 7 Haziran 2019 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

440 Aktif
0 Üye ve 440 misafir
Bugün : 11008
Dün : 23857
Toplam : 48069345
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...