Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
219 okuma
Yaren1989 Rüya kategorisinde Rüya Ustası (52.9k puan)  
Merhaba,

   Rüyada annemin ölen babasının doğum günüymüş köydeki dedemin evindeydik kalabalıktı dedem de ordaydı. Dedemin nasıl öleceğini biliyordum rüyada, içimden gideyim doğum günü pastası bi kaç bişey alıp sevindireyim dedim. Gerçekte köyde pastane yok. Çıktım evden bi dağ eteği gibi yüksek bi yere geldim, sol tarafının aşağısı denizdi ufak ahşap bir kulübe vardı pastane orasıydı. Etrafta başka bişey yoktu. Kulübeden içeri girdim yaşlı ton ton saçı sakalı ağarmış bi dede vardı boyu benden ufaktı. Pasta istediğimi söyledim, 2 parmak kalınlığında pastalar olan 3 tane tabak getirdi önüme diğer doğum günü pastasından ayrı. Bulardan ye bakalım dedi. pastaların üzerinde ufak çiçek dalları vardı. Bitanesini yedim harika bi tadı vardı, adama çok güzelmiş yaa nasıl yapıyorsun bunları bu çiçekleri nerden buluyorsun dedim güldü.

   Doğum günü pastasını daha sonra gelip almamı söyledi, çıktım tekrar dedemin evine gittim ama evin şekli biraz değişikti. Annemin yanına oturdum, duvarda kahverengi bir kadın çantası asılıydı çiviyle asmışlar birinden hatıra gibi sanki. Annem bana "Çantanın içinde ne var çok merak ediyorum açmak istiyorum" dedi güldü. Herkes o çantaya bakıyodu. Oturduğum yerin tam karşısında bi oda daha vardı odanın içinde tam karşımda 2 tane duvar saati yan yana asılmış. Gözümü saatlere diktim niye 2 tane yan yana ki diye düşündüm. Biri altın rengi biri gümüş rengiydi. Altın renginde olan saatin sayıları farklıydı roma rakamı gibi değişik sayılar vardı diğerinde normal sayılar vardı.
   
   Sonra tekrar pastaneye gitmek için yola çıktım. Bi gittim o boş alan karla dolmuş her yer bembeyaz kardı. Pastaneye girdim yine pastayı almadan çıkıp kulubenin aşağısına doğru indim o yaşlı adam da benimle geldi, yerler bembeyaz buz tutmuştu indiğim yerde, ortada bi tane boyum kadar buz kütlesi vardı onun etrafında buz patencisi gibi dönerek dans eder gibi kaydım yaşlı adam beni izliyodu karşıdaki deniz masmaviydi çok garip bi ortamdı çok hoşuma gitmişti buzun rengi suyun rengi.

   Yine 3. Defa eve gidip tekrar kulubeye gittim bu sefer karlar kalkmıştı. Kulübede de yaşlı adam yoktu sarı kısa saçlı bi kız vardı çalışan, yuvarlak bi masada ise bikaç kız ve eski çalıştığım yerden tanıdığım bi kadın vardı. Pastayı sordum kız aradı bulamadı pek de ilgilenmedi. Bulsana şunu bulamadıysan paramı geri ver dedim. Tanıdığım kadın kalktı kıza ne oluyo gibi bişey dedi bana terslenmek istedi. Cebimden fiş çıkarıp ödedim fişi bende bulmazsanız şikayet ederim sizi dedim. Fişin üzerinde 47 lira yazıyodu. Ben şikayet ederim diyince masada oturan diper kızlar ayağa kalktı, çalışan kız panikledi o kadın da öyle bi panikledi hepsi.

   Kız pastaneden çıktı kapıdan çıkar çıkmaz o kulubenin olduğu yer birden büyük bi iş hanı gibi avm gibi bi yer oldu. Kızı takip ettim aşağı kata indiğimizde eskiden tanıdığım ve hiç sevmediğim bir adam bisikletle geliyordu. İki de bi bana laf atıp şaka yapıp barışmaya çalıştı ben uzak durdum. Dışarı çıktık birden ortam değişmiş, bi sokağa girdik orda bi binanın içine girdi kız. Bende o binanın bahçe duvarına oturdum pastanedeki eski tanıdığım kadın da geldi yanıma oturdu. Pastanedeki halinden eser yoktu sürekli gönlümü almaya çalışıyordu. Sağ bileğini açtı bak dedi, bileğinde bi sürü kara kara nohut kadar benler çıkmış. Bunlar ne böyle dedim yüzüne baktım yüzünde de bi karalık vardı. Sana ne oldu dedim bilmiyorum böyle oldu dedi.
 
   Önünde oturduğumuz binanın sağında siyah camları olan uzunca otel gibi bi yer vardı. Camın birisi açıldı yaşlı biri çıktı pencereye. Sonra aynı hizada bi cam daha açıldı eski bi arkdşımı gördüm o camda da. Yanımdaki kadına dönüp "Bu çocuğu tanıyorum, babasının yüzünden kendini camdan atıp intihar etmişti yazık oldu" dedim. Ölümünü nasıl öleceğini biliyodum. Çocuk aşağı indi önümüzde dikilen bikaç kişiyle konuşurken bağırarak " Ne yapalım artık yaşayacağız yapcak bişey yok hayat güzel" dedi. Nasıl öldüğünü veya öleceğini bildiğim için böyle diyince gözlerim doldu öylece yüzüne baktım.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

7 Yorum

+2 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Merhaba,

Anne mekanı,babası ise zamanı temsilen.Doğum günü ise zamanı durdurmak isteğinden.Zamanı temsil eden kişinin evinde yani mekanında olunması ise zaman ile mekanın bir araya getirilmesinden çünkü mekanı tasavvur etmeden zamanı konuşamayız,algılayamayız.Dikkat edilibce anne'nin sürekli ev'de yani mekanda olduğu görülür.Mekan göz ile ilgili,zaman ise söz ile ilgili kısımlara istinaden.Örneğin ölen dedenin veya pastacı dedenin yaptıkları sürekli olarak zaman ile ilgilidir ve sürekli bir sayı sembolizmi vardır.3 pasta,iki parmak kalınlığında pasta vb gibi.Mekanlar hep sabit zaman ise değişken.Hep bir yere özellikle pastaneye gidilip tekrar eve dönlüyor.Pastanenin sahibi olan dede hakkında bir görüşüm var ama çok ileri gitmek istemiyorum sadece üç pasta ile seçenek sunması,pastaneden başka bir bir şeyin olmadığı yerde pastlara özel çiçekler toplaması zamana hükmeden hatta ileride buz sahnesinde onu dondurabilen,yani aynen doğum gününde sizin de yapmak istediğiniz gibi bir zat bu.Çiçekler ise ilminin göstergeleri.O çiçekler dediğini gibi o an orada bulunamayacak tür çiçekler.Üç senecekli zaman olarak pasta formunda gösterilen bu seçimden sizin geçmişi seçtiğinizi anlıyoruz.Pastayı yedikten sonra doğum günü pastasını almanız için sizi gönderiyor,tekrar gerisin geriye dönüş var.Sizin geçmiş ve mevcut anı yaşamak istediğinizi ,geçmişte olan bitenler hakkında pişmanlıklar gibi,acı-tatlı tecrübeler gibi bir çok deneyimi değiştirmeyi,dönüştürmeyi istediğinizi anlıyorum.Zamanda her geri gidiliş ertesinde bir miktar ileriye gidiyorsunuz.Yani 5 yıl öncesine gidip ileriye gittiğinizde ve tekrar geriye gittiğinizde bu sefer 3 yıl gibi geriye gidiyorsunuz.Bu durum ne yaparsanız yapın zamanın ilerlemesini durduramayacağınız anlamında.Buz kütlesi olarak dondursanız bile arkanız deniz veya son sahnede ki ne kadar yavaş akarsa aksın zaman akmak zorunda,sadece köy ortamı şehre göre daha yavaş o kadar.Buz haline gelinse bile dede yardımı ile yinede sel gibi akıp gidecek zaman yani ömrümüz.

Bu genel ortam tasvirinden sonra arada olan bitenler aslında geçmişte olmuş bitmiş ama sizin tarafınızdan gerek affetme gerekse sizin tarafınızdan çıkışma yani hem mağdur olan ,hem de mağdur eden olarak rahatsız olduğunuz yerler ile ilgili geçmişe gidip bütün bu olan bitenler ile yüzleşmeniz gibi anladım.Örneğin ilk eve gelişinizde duvarda ki bayan çantasını dedikodu gibi veya arkanızdan konuşma gibi hatta ilerisi olarak gıybet gibi anladım.Annenizin merakının böyle anlayabiliriz,malum mekanı temsilen anneniz zamanı temsil olan çanta sembolüne karşı ve içinde ne olduğunu ailesini etkiyecek bu durumun muhteviyatını merak ediyor.İlk evden çıkartılması gereken şey bu gibi.Odanın içinde gördüğünüz romen rakamlı altın saat geçmişe verilen kıymeti,gümüş  renkli alfabemiz ile olan saat ise günümüz temsil ediyor.Her ne olup bitiyorsa geçmişin kıymetini temsil ediyor.Zaman en önemli hazine.Siz rüyanızda geriye gidebilseniz bile gerçek hayatta akan sel gibi akıp gidiyor.Pastanede ki kızlar,iş yerinden arkadaşınız olan kadın,onun gelip sizden helallik istmesi vs hep bu geçmiş hesaplaşmalara ve aslında bunların ömür bitip tükenmeden yapılmasını dair.Aklınızda ne kadar helalleşilecek olan kişi var ise onlara hakkınızı helal etmeniz ile iligili sanırım bütün bu olanlar.Eğer bunu yapmazsanız o kadının bileklerinde çıkan siyah lekeler ile ahirete gitmelerine neden olursunuz.

Her sahnede aslında bir sonraki zamanda o sahnelerde olan kişilere ne olacağını biliyorsunuz.Örneğin pastanenin bir anda AVM olması zamanda ileriye sıçrama gibi.Siyah otelden o çocuğu görmeniz ama o çocuğun kendini atmadan aşağıya inmesi vs hep geçmişe gidilip olayların tamir edilip ileride olacak sorunları engellenmesinden dolayı.Fişde yazan 47 rakamı sayı olduğu için işitseldir,duymak ile yani vefat eden dede ile ilgilidir.hareket halinde olmak ile ilgilil tıpkı dedednizin geçmişte yaptığı sizinde rüyanızda dedenizi takliden yaptığınız gibi.Ancak işin doğrusu dedenizin yaptıkları değil annenizin yaptıkları.Yani görmek ile ilgili kısımlar.Buzun donması boyunuzca buz kütlesi vs hep annenizi ve onun fikri alt yapısını temsil eder.Sabir olan ne varsa anne,hareketli ne varsa vefat eden dede.Pastacı dede ise size hangisini seçeceğinizi sormuş.Seçim anneye yakın gibi.Buz kütlesinin orda çok mutluydunuz.Ayrıca mekan yani anneye isnat ettiğim sembolizmde göz ile görmeye yani nesneye temsil yanyana olmaktır.Ev'de annenizin yanına oturmanızda bu yüzden.İleri bir yorum olarak kendisini otelden atmaya çalışan kişininde sorunu babası ile yani zaman ile,devinim ile ilgili idi.Sizinde öyle bence.Zaman akarsa aksın siz mekana bakın.

Zaman  o gördüğünüz yavaş akan sel gibi,o selin yavaşlamasını sağlayan ise annenize olan yakınlığınız oldu.Köy seli yani mekana dair yakınlaşmadan dolayı zaman yavaşladı. Ayrıca  çocuğun dediği gibi hayat akıp gidiyor ama bir fark ile yapacak bir şeyler var.Karşılıklı haklarımızı dünyada iken çözmek,ileriye zamana atmamak ve  kendimize dert etmemek gibi.

DAB,
Selamlar.
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Rica ederim.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Giriş kısmı baya bir etkiledi beni biraz paranormel gibi , rüyalarda bana da da pasta veren dedeler olsa keşke :) bu rüyalar ruhani rüyalar ve anlatmak istedikleri var sana ama zamanı kestiremiyorum hangi zaman dilimine uyarlanıyor ,hangi zamandan sana haber veriliyor hayatın ile ilgili mesajları geleceğe yönelik mi acaba yoksa senin tarih ile ilgili kitaplar karıştırmanı mı istiyorlar , istiyorlar derken maneviyat açısından olumlu rüyalar genelde ruhen güçlü olan insanlar senin rüyalarına benzeyen rüyalar görür bana özelden dediğin bir konu vardı hani işte bu maneviyattan geliyor ufkunu açacak kitaplar okumanı tavsiye ederim .
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Hangi zaman olduğu konusunda benim de kafam karıştı. Dedem gerçekte öldü ama rüyamda karşımda dururken ben onun nasıl öleceğini ya da öleceğini düşünüp sevindirme derdindeydim. Rüyada gördüğüm gerçekte tanıdıklarımla aram pek iyi değil ama rüyamda onlar önce hatırladılar sonra o binanın önüne gittiğimizde unuttular ben hatırlıyodum ama daha bilmedikleri için çaktırmamaya çalıştım. O pencereden bakan çocuk rüyada görene kdr unuttuğum biriydi öldü mü kaldı mı haberim de yok gerçekte çok da samimi değildik, rüyada onun intihar edip öleceğini biliyordum ve baktıkça ağlayasım geliyodu yanımdakine de söyledim kimin ne olacağını bilmek pek de iyi bişey değilmiş yani o duyguyu hissettim rüyada :) ama işte gelecekte miydim geçmişte mi bilemedim dedemin rüyada sağ olması karıştırdı orayı :))
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Desene çok bilmişlik bazen üzüyor :) ama rüyan için de senin için de Allah hayırlısını nasip etsin var var bu rüyalarda güzel ayrıntılar :)
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Aaa ben bi yeri unutmuşum yazmayı, son kez kulubeye gittiğimde kadınlar içerde otururken pencereden dışarı baktım arka taraftaki aşağu yoldan su gidiyordu sel gibi ama yavaş yavaş ilerliyodu çok hızlı değildi bide su tertemizdi sel suyu gibi çamurlu değildi. İçimden köydeki sel bile temiz oluyor dedim. O yol bulunduğumuz  tepenin etrafından dolanıp denize doğru gidiyordu. İyi ki düşünce yazmışsın ya unuturdum yoksa :D rüyadede bu kısmı okur inşallah:))
0 oy
Tellitoka Rüya Kurucu (86.0k puan)  
Tamam tesekkur ederim. Bazen yorum yapmakta cekiniyorum :) insanlar direk yorumlara kesin gozuyle bakip hayatini etkileyecek sekilde hareket edebiliyor
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Aslında dua ederken sık sık söylerim doğduğumdan bu yana kötülük edeni de iyilik edeni de kimde ne hakkım varsa helal ettim ediyorum diye ama kendileriyle ilgili bi problem var demek ya da ben beceremedim. Zamanla ilgili de çok haklısınız bazen düşünüyorum hiç bişey eskisi gibi değil daha neler değişecek neler görcez, çok çabuk geçiyo diye içim sıkılıyor ara ara. Zaman akarsa aksın siz mekana bakın sözü de çok iyiydi :) teşekkür ederim güzel yorumunuz için.

İlgili rüyalar

+5 oy
2 yorum 176 okuma
20 Mart 2019 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+6 oy
3 yorum 231 okuma
+4 oy
1 yorum 105 okuma
Yaren1989 13 Şubat 2021 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+6 oy
4 yorum 212 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 12 Ocak 2021 Rüya kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 166 okuma
Yaren1989 28 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+10 oy
3 yorum 293 okuma
Yaren1989 7 Ocak 2021 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+31 oy
6 yorum 1.0k okuma
Güll1 4 Mart 2021 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+11 oy
4 yorum 270 okuma
Mlkkk 24 Ağustos 2019 Rüya kategorisinde Mlkkk Rüyakar (2.7k puan)   yazdı
+10 oy
6 yorum 617 okuma
Simge 15 Nisan 2019 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 176 okuma
+8 oy
1 yorum 116 okuma
DNZ 12 Ekim 2019 Rüya kategorisinde DNZ Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+8 oy
7 yorum 565 okuma
Simge 9 Ağustos 2017 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

398 Aktif
0 Üye ve 398 misafir
Bugün : 16282
Dün : 23857
Toplam : 48074605
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...