Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
160 okuma
Üstat_Simuy_Alaca Rüya kategorisinde Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
düzenledi
Rüyamda köy bağ evimize gelmişiz , ben evimden çıktım yolda yürüyorum köyün camisini görüyorum camiye doğru ilerliyorum, camiye gideceğimi kafaya koydum o an karşıma dişi bir aslan çıktı böyle parlak renkli yolda oturdu kafasında da üç veya dört tane kelebek uçuyordu kelebekler beyaz renkliydi...

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

1 yorum

+3 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Köy ortamı öncelikle bir uzaklaşma,şehirden ve kalabalıktan kaçma,öz'e yönelme,doğal olana olan istek gibi genel akla gelen semboller olarak alınsa bile bu sembollerden daha yoğunluklu olarak bir "imkansızlık durumu" için görüldüğünü sanıyorum.Şehir,köyün sun(a)madığı hangi imkanları sunuyorsa,köy o imkanlardan uzak olmak ,ancak kendi isteğiniz ile gittiğiniz için bilerek uzaklaşmayı temsil ettiği söylenebilir.Bu uzaklaşma bir zihni detoks gibi de aynı zamanda.(Kiliseden kaçmak gibi)Doğal ortam kişinin zihnen rahatlamasına karşılık duyusal algılarının açılmasına da sebep olur.Köy evi ile şehir evi arasınd ki farklılıkta benzer metaforlar var.Köy evinden çıkılması ile şehir evinden çıkılması tezat anlamlar içeriyor.

Şehirde evden çıkmak bir eksikliği gidermek ile temsil edilebilecekken,köy evinden kişinin öz'üne dönüşüne dairdir.Dolayısı ile şehir evinden çıkmak "geleceğe" yönelmek iken köy evinden çıkmak"geçmişe"yönelmek olarak algılanabilir.Ev'den çıktıktan sonraki durum nostaljik olarak köyde olunmadığı zamanlarda köydeki değişimin incelenmesi olarak tezahür ediyor.Aniden karşınıza çıkan "köy camisi" köyde göze çarpan herhangi bir değişiklik olmadığı dolayısı ile şehir hayatının kişide oluşturduğu olası tüm bozulmalara karşılık geçmişin asli kültürel unsurunun esas olarak değişmeden orjinal olarak yerli yerinde bulunduğu söylenebilir.Bu durum her türlü modern ilerlemenin sonucunda hoşa gitmeyen gelişmelerin sıfırlanarak ilk baştaki esas haline gelmesi gibi.Cami sembolüne ilerlenmesi ise insani olarak da ,dini olarak da fıtraten olası değişimlerin farkında olup bu durumu esas olana eşleştirmek için yapılan bir seyahat gibi duruyor. Esasında şehir hayatı bedenen değişimi ve gelişimi gösterir ve bu durum daha çok kişinin maddi unsurlarında ki değişime esasdır,köy hayatı ise kişinin manevi yani ruhi gelişimine esas olan yerdir.Ruhani olarak esas olan fıtri duruma bir geri dönüş var.Bu konuda ciddi bir karar vermişsiniz.Orjinalitenize dönüş yapmak,tekrar o ana noktadan ilerlemek istiyorsunuz gibi anladım.

Tüm bu düşünceler ile yolda ilerlerken ve kararınızı değiştirecek herhangi bir etken bulunmazken yolda dişi aslan görmeniz,bu ruhani seyahatte karşınıza çıkan sizin şehir hayatında ki diğer imajınız olan dişi aslan.Yol üstüne oturmak sizi geri dönmeniz için bir ikna yöntemi.Yolu tıkamak,yol üstünde fiziken engel olmak da anlaşılan yola oturmak eylemi eğer geçerseniz aslanın manen ezilmesi demek.Aslan kişinin içinde ki gururu,kibri vs gösterir.Ayrıca aslan yattığı yerden belli olur deyimi gibi  bu durum sizin yaşadığınız eğitimini,kültürünü aldığınız esas,doğal ve fıtrata uygun  yerin  sizin davranışlarınızı açıkladığını ve gerçekte  nasıl biri olduğunu anlatır.Aslanın yattığı yer yol ortası.Bu yerin pozisyonu ev ile cami arasında olmasından dolayı önemli.Dolayısı ile bir arasat,bir kararszılık durumunuz var.Ev'den çıkmak spontan oldu ama camiye gitmek bir karar ile oldu.Şimdi camiye ilerleyip aslan gururunu ayaklar altına mı alacaksınız yoksa gerisin geriye ev'e mi döneceksiniz.Bu ara durumun bir karara bağlanması gerekmekte.Parlak ,göz alıcı renkler vs zaman içinde bu duruma nasıl geldiğinizi ve kendinizi kendi gözünüzden nasıl gördüğünüzü gösterir.Yılların emeğini ezip geçebilmek de çok zor gerçekten.Ancak son zahnede kelebekler görülüyor.

Aslanın başının üstünde ki kelebekler ise aslanın zihninden geçenleri ve zamanı gösteriyor sanırım.Kelebek ömrü kısa olur özellikle de bir aslan'a göre.Dolayısı ile aslan görünümün ardında aslına sıradan her aslana söylenebilecek geleneksel yakıştırmalarda da bulunmamak lazım.Köy ortamının şartları ve fiziki doğal ortamı sanırım şehirdeki imajı gösteren aslana da iyi gelmiş.O da rahatlamış.Sizin biraz beklemeniz yeterli olacak yol ortasında.Sonrasında üstüne giderseniz,tepkisiz kalacaktır.

DAB,
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Güzel hoş bir yorum olmuş :) teşekürler

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 155 okuma
arif089 8 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde arif089 Rüyazede (1.5k puan)   yazdı
+6 oy
2 yorum 193 okuma
Yaren1989 14 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 140 okuma
Yaren1989 10 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 155 okuma
8 Kasım 2018 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+6 oy
2 yorum 164 okuma
Kahekala 15 Nisan 2019 Rüya kategorisinde Kahekala Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 110 okuma
Tellitoka 29 Haziran 2022 Rüya kategorisinde Tellitoka Rüya Kurucu (85.9k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 236 okuma
~}çu 12 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (3.5k puan)   yazdı
+12 oy
9 yorum 491 okuma
Orhanx17 26 Nisan 2021 Rüya kategorisinde Orhanx17 Rüyazede (2.2k puan)   yazdı
+4 oy
3 yorum 141 okuma
rumet 18 Şubat 2021 Rüya kategorisinde rumet Karabasan (674 puan)   yazdı
+8 oy
1 yorum 184 okuma
Mehmet33 19 Nisan 2020 Rüya kategorisinde Mehmet33 Rüya Yorumcusu (11.6k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 151 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 200 okuma
Avukathanim 15 Aralık 2022 İstihare kategorisinde Avukathanim Karabasan (496 puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

323 Aktif
0 Üye ve 323 misafir
Bugün : 6543
Dün : 13860
Toplam : 47846960
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...