Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
431 okuma
Yaren1989 Rüya kategorisinde Rüya Ustası (52.9k puan)  
Merhaba,

  Rüyamda yanımda normalde tanımadığım rüyada tanıdığım genç bir adamla bir yere gidiyordum. Adamın gözlerinde bi parlama oldu renkli ve daha canlı oldu hareketleri değişti suratında hep hem tedirgin hem aceleci hem acımasız bi ifade oluştu hiç değişmedi bu ifade. Başka bişeye dönüştü sanki görünüşü aynı ama o kişi değil. Sanki bişeye çok az kalmış bi an önce işini bitirmesi gerekiyormuş gibi. Sonra ortadan kayboldu birden.

    Başka bi tanıdığım genç adamla karşılaştım. Onunla birden başka bi yere ışınlandık sanki, dağlık yeşillik bi yer sanki bi dağın zirvesindeydik. Az ilerde üstü kapalı geniş bir koridor vardı oraya gidiyormuşuz. Koridor aşağı toprağın altına doğru gidiyormuş. İçeri girdik koridorun her yeri betondu. Ayakta insanlar görmüştüm uzaktan kalabalıktı. İçeri girdiğimizde o insanların hepsi yerde üstüste ölü haldeydi. Yanımdakine baktım, aynı önceki adam gibi olmuştu gözleri surat ifadesi hareketleri, o önceki kişiyi değiştiren şey onu da değiştirdi o da kayboldu ortadan.

    Sonra bi binanın önünde buldum kendimi. Girişinde merdiven vardı bi iki basamak çıktım karşımdan teyzem dayım ve bikaç akraba iniyolardı. Çok ağlıyolardı, biri mi öldü ne oldu dedim ağlamaktan beni görmüyolardı bile. İnip gittiler. Merdiven biraz daha uzadı ve tam çıkışında bi pencere oluştu. Tek kişinin bakabileceği, başımdan belime kdr uzunluğu olan bi pencere. Merdiveni hızlı hızlı çıktı tam pencerenin önünde diğer teyzem çıktı karşıma o da çok ağlıyodu. Teyze ne oldu dedim küt diye düştü bayıldı. Uzanıp kaldırmak istedim pencereden bi türlü geçemedim tuttum elimle ama kaldıramadım.

   Teyzemin olduğu tarafta koridorda ayakta insanlar vardı küme küme, hepsi bakıyolardı ama kimse yardıma gelmedi insanlar bi acayipti duygusuz robot gibi. Arkamdan bir el uzandı bel hizamdan teyzeme doğru. Ortadan kaybolan değişen genç adamın biriydi. Güvenipte izin versem bi türlü, vermesem teyzem yerde kalacak.

   Sonra birden evimde gördüm kendimi. Babam lavaboda abdest alıyordu ayaklarını yıkıyodu. Kapının önünde geçerken kendi kendine sıvak su doldurup gelse de öyle yıkasam dediğini duydum. Gittim hemen sıcak su doldurup baba gel dedim. Hah kızım bende onu diyecektim dedi orda uyandım.
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Sevdiğim rüyalarımdan biri sevinirim :) :)

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

12 Yorum

+4 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüyanın ana temasında tüm rüya boyunca birbirinin içinden geçen seyahat sahneleri ve sahnelerin içeriğine dikkat edildiğinde bilin(e)mezden biline(bil)ne,manevi olandan maddi olana ,soyutdan somut olana doğru bir ilerleyiş olduğu görülüyor.Her rüya gibi bu rüyada bir an’da bir yerde başlıyor.Bu ilk sahne zaman ve mekan algısının olmadığı bir yer.Hatta yanınızda ki kişiyi de tanıyor-tanımıyor aralığındasınız.Hep bir bulanıklık,bir arasat,ne öyle ne böyle bir durum var.Kişiyi rüya dışı alemde tanınmıyor ama rüya aleminde tanıyor olmak ile açıklanabilecek olan bu bulanık durum,kişinin değişmesi ve aynı kişinin tamamen farklı bir kişiye dönüşmesi ile de pekiştiriliyor.Bu ilk sahne neyin nerede ve ne zaman ve dahi kimler ile olduğunun tam olarak belirli olmadığı metafizik bir alem ile perdesini açıyor.Sahneye dair herhangi bir ortam tasviri yapılmıyor.Odaklanma ile ilgili  olan bu konuda rüyayı gören kişi  görülen bir şeye olan konumlanma ile yani sahneye dair bir anlatı geliştirir ki buna anlatıbilimde odaklayıcı(rüyayı gören kişi) denilir; ikincisi ve sizin yaptığınız ise ise bir nesneye veya olguya odaklanılmasıdır ki bu da önemli olanın,dikkat edilmesi gerekenin merkeze alınması anlamına gelir.Hatta kişinin gözlerine yakın plan girilerek bir nevi “zoom” yapılmış sahnede. Rüyada tanınan kişiye odaklayıcı olarak odaklanmanız ve kendisinde olan değişiklikleri görmeniz odaklanma biçimlerinden “dışsal odaklanma” ya uygun görünüyor. Gözlemci figürün bakış açısı’ olarak da tanımlanan bu bakış açısında anlatıcı yani bu odaklanma şeklinde rüyayı gören kişi, karakterlerin duygularını, düşüncelerini, niyetlerini tam bil(e)mez, sadece bir kamera gibi onların hareketlerini, davranışlarını izler ve yansıtır, böylece tüm öznel yorumları dışlar. Anlatımında tam bir nesnellik söz konusudur, yalnızca gördüğü ya da görebildiği kadarıyla yansıtır. Eş deyişle anlatıcı (rüyayı gören), sahnede yer alan figürlerden tam olarak biri olmayıp, olay gelişiminin sadece bir tanığı olarak vardır. Dışsal bakış açısı sahenelerde gerilim etkisi oluşturur. Gözlerdeki değişim, acımasızlığa dair dönüşüm bütün bunlar sukunet, rehavet ve sevimli bir ortamdan bir anda aceleci, acımasız bir görev insanına dönüşen bir kişinin odaklayıcı olan sizin gözünüzden olan değişimini görüyor ama bunun neden olduğunu bu değişime sebeb olan şeyin ne olduğunu bil(e)miyoruz. Kişi görev için ortadan kayboluyor, siz gözlemci olarak ortamı gözlemlemeye devam ediyorsunuz odağınızdan kişi çıkmış olmasına rağmen gözleriniz hala o kişiyi arıyor odağınıza herhangi bir sahne nesnesi çarpmıyor.İlk sahnenin odağı rüyada tanıdığınız rüya alemi dışında tanımadığınız kişi,zoom yapılmasında ki amaç kişide ki değişim.Bu değişime yönelik olarak güzel ve yüce terimleri belki konuyu betimleyebilir,kişide ki beklenilmeyen ani dönüşümü bu iki terim ile açıklayabiliriz belki.

    Dönüşüm öncesi sahnede ki kişi güzel,dönüşüm sonrasında ise yüce gibi.Malum, “güzel” beklenilmeyendir ama geldiğinde sevgi oluşturur,”yüce” de beklenilmeyendir ama geldiğinde oluşturduğu şok duygusu,acı ve fevkaladedir.Çünkü ancak acı ve şok bizi kendimize getirir.Zaman ve mekan algısının olmadığı durağan bir sahnede ancak bu dönüşüm ile kendinize geliyor ve farkındalığınızı artırabiliyorsunuz.Kişinin amacı sizi olağan,sıradan,gelenekselci olana karşı bir ikaz gibi sanki.Yüce ile ilgili ise dönüşüm bu dünyaya değil başka bir aleme yönelik gibi.Ayrıca kişinin dönüşümünün negatif hissi güzelin karşısında olan çirkinlik ile de tanımlanabilir.Çirkin sözcüğü geleneksel olarak ruhsal olarak sevimsiz anlamına gelir ve temelinde kişinin henüz ulaşamadığı bir içsel ihtiyacının bir ifadesini içerir.Yani içsel ihtiyacı yeterli derecede ifade eden her şey o seviyeye gelen kişiye göre güzeldir.( http://sonpeygamber.info/olu-kopegin-disleri-cok-sey-anlatiyor)Her sahne bir sonra ki sahneye doğru bir ilerleme sağladığı hissini veriyor.Bu açılımlar ile rüya gören her bir sahne ilerlediğinde ancak bir önceki sahnenin ne olduğu ile ilgili fikir yürütebilir.Sahne dilbiliminde kelimenin olduğu gibi öncesi ve sonrasını okumadan algılanamayacak(siyak-sibak) özellikler taşıyan kendi kendisine göndermede bulunmayan kelimeler gibi.Sahneyi ancak öncesi ve sonrasını izleyerek ilgili sahnenin ne olduğunu anlayabiliyoruz.Bu durum da her sahneyi kendi içerisinde soyut bir manaya taşıyor.Kendisinden başka bir manaya gönderme yapmayan soyutsal anlamlar üretiyor.İlk sahnenin akabinde ikinci sahneye geçildiğinde yanınızda yine bir mihmandar var.Bu tanıdık kişiler her seviyede değişen mekanlara girmenizi sağlayacak ilgili mekanın sahipleri gibi.Öyle ki yanınızda ki kişi bir diğer mekana geçilmek üzere iken bir değişime uğruyor.Yani her kişi ancak kendi mekanında kalabiliyor ve sadece siz diğer mekana geçebiliyorsunuz.Dağlık yeşillik zirce gibi alan bir önceki paragrafta anlatmaya çalıştığım “yüce” ifadesinin devamı mahiyette.

    İkinci sahnede de bir önceki sahnenin devamı ama dozajı artırılmış bir şekilde beklenilmeyen ama geldiğinde oluşturduğu şok duygusu ile kişide acı ve fevkaladelik oluşturacan başka bir sembol.Zirve artık bu fevkaladeliğin zirvesi yani maksimum noktası.İlk sahnede başlayan fevkaladelikler zirve ile en üst noktasına çıkıyor ve inişe geçilecek olan koridorun görülmesi ile zirveden aşağıya olan iniş başlıyor.Bu zirve yani fevkaladelik halinin son sahnesi koridorda ayakta olan insanlar.Koridor iki temel alem arasında ki kordon bağı gibi.Bir alemden diğer aleme doğum oluyor gibi bir hal var.Bu koridor alemi mana ve maddi alemi,soyut ile somut alemi,melekut alemi ile şehadet alemini birbirine bağlayan alem-i berzah gibi.Dolayısı ile burada insanlar ne canlı ne ölü.Aynen sizin gördüğünüz gibi.Uzaktan yani mana aleminden bakılınca canlı,maddi aleme geçince ise ölü.Maddi alemden mana alemine geçerken fiziken ölen insanları o aleme geçince ölü,mana aleminden bakınca mana aleminde tekrar canlanacaklarını gördüğünüz için canlı görüyorsunuz.Yanınızda ki mihmandarın ilk sahnedeki gibi değişim zamanına da dikkat ediniz.Maddi aleme geçince artık mana aleminde gördüğünüz suret değil mana aleminde görülebilecek olan bir soyut görselin maddi alemde görülebilecek somut ifadesini görüyorsunuz.Dolayısı ile ilk sahne ikinci sahneye göre daha soyu daha üst bir alem.O alemin mihmandarı bir alt alemde,bir alt soyut alemin mihmandarı da maddi alemde sizin değişti dediğiniz gibi görünüyorlar.Mihmandarlar kendi alemlerinde güzel,kendi alemleri dışında yüce görünüyorlar.

    Üçüncü sahne artık maddi aleme geçildiği bir durum.Artık yanınızda mihmadarlar yok.Bildiğiniz reel fiziki dünyaya geçtiniz.Mana aleminden maddi aleme doğum gibi.Kordon kesildi.Merdivenden çıkmak yüce dağlara çıkıpda koridordan toprağın altına girilmesinde başlayan düşüşün sonu.Toprak özelinde ilk insanın soyut alemden dünyaya gönderildiğinde ki yaratılış sahnesi var gibi.İlk sahnede tamamen soyut ruh,ikinci sahnede ne tam soyut ne tam somut bir ara dönem ve toprağın altına girilerek yani topraktan yapılmış modelin içine üflenerek bugünki görünüşünüze bürünüp maddi aleme geçişi simgeliyor.Soyuttan somuta her insanın ancak bu şekilde geçebilmesi mümkün.Merdivenlerin çıkışında binaya giriş öncesinde binadan inenleri görüyorsunuz.Her görülen kişi anne tarafından ama anne görülmüyor.Son sahne de ise baba görülüyor.Anne yakınları ve baba’nın olduğu yerde anne olmaması görülen – görülemeyen soyut -somut ikili sisteminde soyuttan somut’a doğum,koridor-kordon bağı gibi tüm ilişikileri düşündüğümüzde görülemeyen ama aslında olan şeyin anne figürü olduğunu düşündürüyor sahneler.Anne yakınlarının üzgünlüğü,hüznü yine yüce” duygusunda ki gibi  beklenilmeyen ama geldiğinde oluşturduğu şok duygusu gibi.Yaşanan şey acı ve fevkaladelik.Yüce’ye dair olan bu hisler onu yaşayanların somut maddi dünyaya değil soyut mana alemine ilişikin tavırlar içinde olduklarını gösterir.Dolayısı ile o an gördüüğünüz tüm kişiler sizin koridor içinde ne ölü ne hayatta olarak gördüğünüz kişiler gibi bir arasat bir koridor içindeler.Siz tamamen maddi alemde topraktan müteşekkil olduğunuz için onlar artık sizi göremezler ama dikkat edin lütfen henüz maddi aleme geçmediniz.Burası kabir altı gibi bir yer.Toprak altındasınız ,topraktansınız ama henüz maddi aleme geçemediniz.O gördüğünüz pencere sürekli olarak kabir hayatı ile ilgili olarak anlatılan ve hepimizin zihninde oluşan kabirden kişinin gideceği yeri görebileceğine dair oluşan pencere imgesi.Siz toprak altından maddi aleme bakıyorsunuz.O pencerenin bir kişilik olması ve dışarı çıkmak için değil seyr için olması bu yüzden.Anne taraftarlarının size doğru gelmeleri ise dünyadan ahirete doğru yönelmelerinden ve artık güzel olan somut taraftan yüce olan soyut tarafa doğru kalplerinin yönelişinden dolayı.Her gördüğünüz kişiye dikkat edin mütedeyyin kişiler olduklarını,günahları için üzüldüklerini,ahiret alemine yönelik çok hazırlık yapamadıklarını,zamanlarını tam ve iyi olarak değerlendiremediklerine dair söylenlerini duyacaksınız.Tüm bu sahne kurgusu içerisinde son teyze ise diğerlerinin ulaştığı ruhi duruma son devre atakları ile yetişmeye çalışan ama son anda soyut olan mana alemine gücü yetmeyip geçemeyen sınırda kalan son kişi.Son teyzenin sınırı geçmeye gücü yetmedi tıpkı ilk iki sahenede kendi sınırlarını geçince yüzleri değişen mihmandarlar gibi.Her mihmandarın sınırı kendi alemi iken teyzenizin sırını ise sizin pencerenizin önü.Bu sınır sizin maddi aleme geçmeden önceki son pencereniz.Sizin ruhi durumunuz o kadar ileri de ki ancak akrabalarınızın durumunu görebilmek için gelebileceğiniz en asgari yer o pencere önü,daha ilerisine siz de geçemezsiniz geçerseniz sizinde yüzünüz,şekliniz değişir.Pencerden geçemeyişinizin sebebi bu.

    Son sahne öncesi dördüncü sahne;bu sahne artık geçişerin tamamlandığı geçmek isteyenlerin geçtiği geçmek istemeyenlerin kaldığı Nuh Tufanı öncesi durum gibi.O son sahne artık kimsenin kimsye bir faydasının olmadığı ceza günü.İnfitar suresi son ayet de denildiği gibi O gün hiçbir kimse başkası için bir şey yapamaz. O gün iş Allah’a kalmıştır.Ne sizin ne de başkalarının kimseye kendine bile bir faydası bulunmaz.Son sahnede uzanan el ise ilahi olarak sadece ilahi olarak yardım olabiliecek bir durumun göstergesi.Güvenip izin vermek konusu,teyzeye güvenip güvenmemek ile ilgili.Yapabileceğiniz tek şey dua etmek.O el dua’nın sembolik göstergesi.Eğer bir el ile yardım olabilecek olsa idi pencereden elinizi uzatıp teyzenizi tuttuğunuzda yardım edebilirdiniz.Maddi aleme artık sadece manevi aleme ait olan bir el uzanabilir,sizin veya bir başkasının eli değil.Artık o an hüküm sadece Allah’a ait.

Ve son sahne soyuttan somutun bir an öncesi sınırına kadar olan tüm süreçleri gezdiniz gördünüz.Son sahne artık somut olan alem.Şimdiki zaman.Vakit ve imkan olan alem.Ceza günü öncesi kişinin kendini düzeltmek için yapabileği imkanı olan alem.Bu sahnde yapılan işlem temizlenmek.Abdest ,temizlenmeyi yani tevbeyi temsil ediyor.Ayakların yıkanması abdestin son merhalesi,sıcak su ise imkan içinde ki rahatlığı temsilen.Teyzenize pencere önünde yardım edemediniz ama babanıza abdest alırken yardım edebildiniz.Tüm rüyanın üzt paln bakımında baba sembolü dünya-maddi alem-somut olan iken anne sembokü ahiret alemi-mana alemi ve soyut olanı temsil ediyor.Anne görülmeden anne taraftarlarının görülmesi anne’ye dair yani ruhani olana dair göstergeler olmasından sizinde kendi manevi ruhunuz ile bulunmanızdan dolayı annenizi göremediğinizi düşündürüyor.(Üflenen ruh hep aynı olduğu için)Baba ise maddi aleme temsil olduğu için sizde maddi aleme geçince baba direkt görülüyor.Anne’ye yani ruhani olan yardım ancak baba’ya yani maddi alemde gerçekleşebiliyor.Hep söylenildiği gibi.

"Dünya, ahiretin tarlasıdır."

Doğrusunu Allah Bilir.

Not:
İnfitar suresini mealen baştan sona okuduktan sonra  yorumu tekrar okumanızı tavsiye ederim.
+4 oy
Önay Akın Rüya Görüşmecisi (35.0k puan)  
Abdala malum olur, derler ya. Onun gibi ...

Evli misin, bekar mısın?
Eğer evliysen yahut nişanlıysan, çocuk yapmayı düşünebilir konuşabilirsin. Sanırım kocan ya da nişanlın pek dillendiremiyor senin yanında bu şeyleri. Ona rahatça konuşabileceği bir ortam, bir anlayış oluşturmalısın.

Eğer bekarsan senden hoşlanan biri var ve sana ilgisini dillendiremiyor. Belki biliyorsundur onun kim olduğunu. İnsanların sana yakınlaşıp seninle konuşmaları için cesaretlerini kırma istersen. Tüm yolları, kapıları kapatma! Seninle konuşabilsinler.
Veyahut hoşlandığın biri varsa, git anlat kendini ona. anlaşılan o erkek, dobra dobra konuşan hani derler ya masaya yumruğunu vuran, böyle davranırsan onun ilgisini dikkatini çekebilirsin gibi diyen bir rüya bu.

Artık hangisi sana uyarsa,, kolay gelsin diyorum sadece,, kolay gelsin!
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Bende onu diyorum zaten tutmadı derken...
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
....
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Yorumun için teşekkürler yalnız bu rüyanın yorumunun böyle olduğunu pek zannetmiyorum :) katı değilimdir ayrıca kolay gelecek de bişey yok ortada tutmadı :) neyse sağol yine de
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
Rüya yorumu tutması veya tutmaması için yapılmaz ki , o an ki simgelere ve simgelerin değerlendirilmesine göre rivayetlerde göz önünde bulundurularak yapılan kısa değerlendirmelerdir @yaren de ayrıca katılıyorum rüyanın yorumu dahaca farklı biraz.
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Teşekkür ederim rüyadede emeğinize sağlık. Rüyada hissettiklerimi aynen yazmışsınız. Zamandan zamana götürüyorlar gibiydi. Değişime uğrayan o iki kişiyi bi yandan garip bulurken bi yandan yanlarında olmaktan hem korkmadım hem bana bi zarar vermeyeceklerini biliyodum ama neyin değiştirsiğini çok merak etmiştim. Neyin ne olduğunu o an yaşarken anlayamadım dediğiniz gibi. Teşekkür ederim tekrar.
+1 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
düzenledi
sevgili üyemiz @Ruyadede ' nin yorumuna ithafen , yorumcunun yorumunu yorumlamak , rüya dışı gözlemci olarak ,yorumcunun yorumuna eleştiri ve değerlendirmek ,Metodolojik yaklaşım çerçevesinde bir şema oluşturmak için kısa kısa cümleler kurmakla başlayalım ; rüyadede daha fazlası gerçekten anlaşılmaz olurdu bende size katılıyorum ama rüya yorumuna geçmeden önce rüya gören kişi (sanatçı ve sanatı önceki rüyalarını da göz önünde bulundurarak) yukarıda paylaştığım ekteki rüyada , Rüya içinde HA MİM ELİF , ARAPÇA DA yer alan cüz yani Kuran Alfabesi , ve diğer rüyalarında Mesih görmesi  , rüyayı gören kişiyi takip altına alma ölçme değerlendirme konusunda yorumcu 10/9 olarak değenlediriyorum , üye @yaren genel açıdan ruhani ve dini ve manevi sembollere dayalı rüyalar görüyor kişiyi tanıma rüyayı tanıma sembolleri tanıma yeni rüyalar için analiz kapısını açıyor ; ben yarene de özel mesajlardan rüyanda ki sembollerin manevi açıdan anlamları olduğundan bahsetmiştim , üye yarenin rüyaları geçmişe dayalı tarihsel bir bakış açısıyla rüya görüyor , ve bu hiç şaşmıyor her rüyası birbirini takip ediyor kişiye mesajı elbet var ama derin incelemesi var , rüya sahibi psikolojik açıdan kopukluk yaşıyor , yani manevi açıdan dinsel ve geçmişe dayallı rüyalar görürken rüyayı bozan durumu olayı ve olguyu bozan sembol ve simgeller araya giriyor bu da rüyanın genel yorumunu elbet karmaşık bir hale sokuyor , ben bu durumun sadece ruhani kuvvetten kaynaklı olduğunu ve yarenin dini bir okuma araştırma yada özel ibadet dediğim kısımlardan muaf şekilde rüya görüyor yani sadece ruhani güzellikten kaynaklı semboller ve bu yüzden rüyalarının karmaşık olduğunu düşünüyorum önce rüya gören kişiyi iyi tanımalıyız , kişilik analizi rüya analizine katkısı olduğunu tekrardan dile getirmek istiyorum.( cinsiyet ve yaş guruplarına göre rüyanın da rengi değişiyor ) ve üyemiz @yarenin yaşını bildiğimden bu gördüğü rüyaların onun açısından çok doğal ve normal olduğunu tekrardan söylemek istiyorum .


rüya ve yoruma geçelim ; rüya yorumunda dinen bir kısımdan bahsetmişsiniz hem evet hemde hayır demek istiyorum ; rüya sahibi kusura bakmasın uzman bir görüşle sadece rüya dedenin ufak bir ricası üzere değerlendirmede bulunuyorum bu rüyanın rahmani bir rüya olduğunu düşünmüyorum rüya gören kişiyi rahmanlikten uzaklaştıran bir obje var , ışınlanma başka bir yerden başka bir yere seyahat söz konusu bu seyahatın olmasını tetikleyen unsuru açıklamak istiyorum rüyada bir erkek var tanıyor ama aslında tanımıyor yani ruhani kuvvet sayesinde bir rüya gerçekleşmiş kişi yani erkek adamın gözlerindeki parlama ,birden iyi bir kişi iken halk dilinde içine şeytan mı kaçmış deriz ya rüyada ki olay örgüsü alenen bu şekilde kişin gözlerindeki parlamayla tetiklenen huy değişimi yani burada anlaşılıyor olması lazım , rüya rahmani rüyadan çıktı , başka bir adamla ışınlanma melek ve şeytan var sanki ortada ve korunan yaren yani ruhani açıdan değerlendirmek lazım rüyayı rüya gören kişi rüyayı belli bir makam ve seviyede görüyor ,siz yorumcu bunun farkında değilsiniz ama rüyayı gören kişide farkında değil , dağlık yeşillik yere ışınlanma ALLAH KULUNU HEM RÜYADA HEMDE GERÇEKTE KAZADAN BELADAN KORUR , KAZA VAR KAZANIN GERÇEKLEŞMESİ DE VAR AMA KORUMA KORUNMA DA VAR , bu noktaya dikkat çekerim !!!


yukarıda sizlere bahsettiğim konu aynen geçerlidir , rüyada kafa karıştırıcı semboller var birden dağdayken koridor çıkması rüyada Seyehat çok , zihinsel seyahat bu tür seyahhetler genelde ruhani anlamda güçlü kişilerde görülür ,yani rüya yorumunuzda geçen metafizik olgusu bu yüzden kaynaklı ,rüya yorumunuz tutarlı ,rüya gören kişi genelde bu tarz rüyalar görmeye yatkın .

yorumcu rüya analizi 10/10 , rüya tabakasını tanımla ve değerlendirme 10/10 , rüya da ki  kişileri ve figürleri sahneye bağlı yerleştirme  , sahne değerlendirmesi 10/10  sanat ve sahne hariçi betimleme , sahne yorumu hariçinde ruhani bağlantı kurma ve açıklama harika  :)  sahne ve olay örgüsü çatışma , olay örgülerini doğru bir sırayla anlatma 10/10  uzun paragraf konusunda bir şey diyemem  anlatım biçiminde kıssalar öğütler dini terimler kullanma ve açıklama bu konuda fikrim her zaman iyi paragrafa serpilmiş kısa metinler olarak değerlendiriyorum , ama öz eleştirim bakış açısı aynı düz kalıplı yani rüyadede tarzında ,ama yorum bütün olarak kurallara uygun  felsefi bakış açısı da göz önünde bulundurularak Estetik (Sanat Felsefesi) , Din Felsefesi , Etik (Ahlak Felsefesi) tadında bu felsefi bakış açısını baz alınarak yapılmış bir yorum olarak buluyor ve değerlendiriyorum yani kurallara uygun ve olması gibi ,ne eksik ne fazla yorumcu olarak pişmiş ve demlenme aşamasındasınız okuduğunuz alanın hakkını veriyorsunuz eksikler bulmaktan ziyade bilgi birikimini ortaya serme durumu söz konusu ama tecrübeye dayalı bir şey var mı diyemem , yorumcu olarak kendi iç dünyanızı da tecrübe olarak göz önünde bulundurmak , ve tabakaya bağlı sahne dışı gözlemlere sık sık ihtiyaç duyacağınızı söylemeliyim emin olmak istiyorsanız kendi rüyalarınızı göz önünde bulundurun , bilgiyi karşıya geçirme 10/10  bilgi anlaşılır , ama sahne bilgisi haricinde ontoloji varlık felsefesi bu felsefi alt dalında eksikleriniz var , bu eksikliği benim rüyalarıma yazdığınız yorumlarla ele veriyorsunuz onun haricinde bol yıldızlı bir rüya yorumu :)
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
aslında hala başlangıç ta @yaren hala alemler arası yani bir yerden bir yere geçiş evresinde ve sürekli kafasının karıştığına inanıyorum , rüya da uyanma yani sorgulama , neden sorusu sıklıkla sorulmuyor yaren hala izleme ve görme evresinde bir yerden bir yere gitme evresinde , iç karışıklık fazla şaşırma korkma gibi duygular mevcut , ama rüyasını kontrol edebilse bir çok rüya içinde karışıklığı durdura bileceğine inanıyorum , yarenin geçmişe dayalı ve tarihsel rüyalara daha sıklıkla göreceğine inanıyorum , ama rüyalarda dağ ,ölü, veya tanımadığı kişiler ve nedense gerçekten önceden hazırlanmış olaylar mevcut yani olayı kendisi başlatmıyor buda ona sorun oluşturuyor ben bu değerlendirmeyi pskolojik olarak değerlendiriyorum , rüya hazır ve o sadece rüyaya giren karakter oluyor ama rüyayı olayı sahneyi kendisi başlatsa bu karışıklık azalacağına inanıyorum.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
uzun ve değerlendirmesi zor oldu haliyle anlatılacak çok şey var ama kısa kısa bu şekilde değerlendire bilirim , pskoloji ile ruhani iki temayı birleştiremiyor , yani kendi zihniyle ilgili kopukluklar var ve biz bu rüyayı felsefi açıdan değerlendirerek biraz işi yokuşa sürüyoruz ,bu biraz da bilinç altıyla ilgili , rüyadede felsefi bir akış ile değerlendirdi ama ben bir hekim gibi bir psikolog gibi rüyalarının düzelmeye ihtiyacı olduğunu ve de dinsel bir bağlamdan uzun bir süre bakılmaması taraftarıyım .
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
içsel korkulardan arındığı zaman dinsel semboller ortaya çıkacak , ve o zaman tarih bilimi ve bilimin diğer alt dalları ile incelemek daha kolay ve daha anlaşılır olacak , korku ve panik unsurları söz konusu olduğu için rüyaların aydınlık kısmını göremiyoruz , kişi ve figürleri yanlış değerlendirdiğimize inanıyorum .Zihin korkudan arınmaya hazır olmaya bilir , karmaşadan kurtulmaya hazır olmaya bilir , ben felsefi yorumlardan çok  biraz da karaktere dayalı , maneviyat dan önce sorun olduğuna ve sorunun kaynağı olduğuna ve bu yüzden tünel gördüğüne inanıyorum çıkış yolu arıyor bu tüneli sembolünü yanlış değerlendiriyor olabiliriz.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
kişi korunduğunun ve neyden kaçağını bilmiyor genelde hep esrarengiz olaylar , aslında bilinç yani alt yapı dediğim temel ilk zihin , bu kavramları bilse rüya gören kişinin rüyaları değişkenlik göstertecek tabandan çıkacak düz tabandan dikey geçiş olacak yani sürekli tabanı kullanıyor dağ tabana bağlı ama dağın tepesinde durmuyor yine tabana bağlı tünele gidiyor yani direnemiyor bilinmeezliğe gidiyor sürekli tabandan ayrılırsa bilinç rüyaları özgürleşecek.
+1 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Geçen hafta zamanda yolculuk yaptığımı görmüştüm ama buraya yazmadım çoğu ayrıntıyı hatırlayamadığım için. Hangi zamandaydım bilmiyorum yalnız çadırlar vardı soğuk bir yerdi yoprak ıslaktı ateşler yanıyodu üzerinde kazanlar vardı. Eski kıyafetli başları kapalı kadınlar etrafımdaydı, alın kısımlarına başörtüsünden ayrıca yazma takmışlardı kıyafetleri baya eskiydi elime bişeyler tutuşturdular bunları al kullanın bi hastalık başlayacak bunlar iyi gelir dediler. İlk defa başka bi zamana yalnız gittiğimi gördüm. Devamı da vardı da gün içinde başka şeylere odaklanınca uçtu tabi. Rüyadedenin din yönünde yorumlaması benim için şu yönden iyi, gördüğüm çoğu rüya konusu böyle zaten. Ve bu herhangi bir olayın, yazının veya etkilendiğim bir şeyin yansıması olmuyor hatta bi ara gördüklerimden artık tedirgin olmaya başladım hiç bişey yapmadım dua bile etmedim ama olmadı daha çok arttı. Sağolsun bana çok yardımcı oldu rüyadede, benim bu konularda pek bilgim yok ben daha yeni yeni o rüyalar sayesinde bişeyler öğrenmeye çalıştım bu siteyi de o şaşkınlıkla bulup üye olmuştum zaten. Zaten kendime olanlara inanamıyorum ki daha rüyalarımı bi türlü anlamlandıramadım o yüzden rüyadedenin yorumları bana çok yardımcı oluyor. Psikolojik açıdan kopukluk olduğu doğrudur onu düzeltsem bakalım daha nerelerde ne göreceğim. Ama o da sürekli evde kapanıp kaldığımız için artık bıkkınlık geldi hakikaten pek iyi değil psikolojim bu da rüyaların bazı kısımlarına yansıyor.
0 oy
Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)  
evet evet dediklerimi sende doğruluyorsun , aslında rüya dedein tespitleri çok doğru , ama biz bir kalıptan baktığımızı düşünüyorum bu rüyaların altında bir sebep yattığı kanatındayım rüya dedin yorumu rüyaya uygun :)

İlgili rüyalar

+4 oy
1 yorum 183 okuma
+17 oy
1 yorum 455 okuma
dimit 29 Ağustos 2016 Rüya kategorisinde dimit Rüya Yorumcusu (18.7k puan)   yazdı
+7 oy
2 yorum 186 okuma
Karga 8 Haziran 2017 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 266 okuma
Ömer Faruk 31 Aralık 2021 Rüya kategorisinde Ömer Faruk Karabasan (522 puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 134 okuma
+10 oy
1 yorum 142 okuma
Blackdead 5 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Blackdead Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 146 okuma
Eatapple 11 Ocak 2020 Rüya kategorisinde Eatapple Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+10 oy
2 yorum 307 okuma
Dreamylife 20 Haziran 2016 Rüya kategorisinde Dreamylife Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+31 oy
6 yorum 1.0k okuma
Güll1 4 Mart 2021 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+5 oy
3 yorum 186 okuma
Rossess 13 Ocak 2021 Rüya kategorisinde Rossess Rüyakar (3.5k puan)   yazdı
+19 oy
1 yorum 294 okuma


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

422 Aktif
0 Üye ve 422 misafir
Bugün : 21079
Dün : 23857
Toplam : 48079385
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...