Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
263 okuma
mustafaharputi Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyalar, vizyonlar ve tam teşekküllü Vücut Dışı Deneyimler arasındaki fark nedir? Hepsini hayal gücüne bağlayabilir miyiz? Tamamen bilinçli haldeyken bedenlerimizin dışına gerçekten “hareket edebileceğimizi” gösteren herhangi bir ampirik veri var mı? Öyleyse, aslında "hareket eden" nedir?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

13 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
maddi gerçekliğin dışına çıkmak mümkün, biz neyi algılayacağız? Görünmeyen alemlerde yaşayan ruh rehberleri veya yardımcıları hakkındaki eski hikayeler ve mitler gerçekten doğru mu? Böyle varlıklar var mı? Ve "orada" bulmayı başka ne bekleyebiliriz? Şimdi döndüğümüz sorular bunlar.

Rüya: Uyku sırasında ortaya çıkan bir dizi düşünce, görüntü veya duygu.

Lucid Dream: Uyuyan kişinin rüya gördüğünün farkında olduğu ve bazen rüyanın akışını kontrol edebildiği veya etkileyebildiği bir rüya.

Vizyon: Bir rüyada, transda veya ecstasy'de görülen bir şey; özellikle bir vahiy taşıyan doğaüstü bir görünüm.

- Merriam-Webster Sözlüğü
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Hayal nerede durur ve gerçeklik nerede başlar? "Dışarıda" olan her şeyin sonunda beyinlerimiz tarafından yorumlanması gerektiği gerçeği göz önüne alındığında, deneyiminizde olan bir şey ile zihninizde olan bir şey arasındaki farkı nasıl anlayabilirsiniz?Bunlar zor sorular. Bill Moyers ile yaptığı görüşmelerin PBS özel programında yayınlanmasının ardından, herkesten daha çok mitoloji çalışmasını halkın bilincine taşıyan üniversite profesörü Joseph Campbell, Mitin Gücü, bir keresinde rüyaların büyük bir ruh kaynağı olduğunu söylemişti.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyaları çağdaş Batılı izleyicilerden çok daha ciddiye alan kültürler var. Avustralya Aborijinleri düzenli olarak "ateşi hayal ediyorlar" ve Rüya Dünyası dedikleri şeyin, normal yaşam dediğimiz dış yanılsama dünyasından daha gerçek olduğunu düşünüyorlar. Kelt folklorunda "Tapınak Muhafızları" olarak adlandırılan hancıların her akşam söylediği geleneksel kapanış sözleri hep aynıydı: "Tanrılar size bir rüya göndersin".

Ama rüyalar nedir? Gerçek şu ki, kimse gerçekten bilmiyor. Elbette pek çok fikir var. Henry David Thoreau bir zamanlar rüyaları "karakterlerimizin mihenk taşları" olarak adlandırmıştı. Robert Moss, kitabında, Dreamgates, şunu yazdı:

“Fiziksel gerçekliğimiz, her gece rüyada geri döndüğümüz ruh ve hayal alemlerinin canlı, hareketli yaşamıyla çevrelenmiş ve bunlara nüfuz etmiştir. Öteki Dünya ile onun sakinleri ve bizim tanıdık, duyusal gerçekliğimiz arasında hiçbir mesafe yoktur; yalnızca frekansta bir fark vardır. "

Vücudun nasıl çalıştığına dair şaşırtıcı ve hayranlık uyandıran bilimsel keşifler çağında, mitokondriyal DNA ve hücre çoğalmasıyla ilgili keşifler çağında, Technicolor NASA uçuşları ve Mars Rovers çağında, şaşırtıcı bir gerçek her şeyden önce göze çarpıyor. En azından bana harika görünüyor. Milyonlarca yıldır uyuyor ve hayal kuruyoruz ve kimse nedenini bilmiyor.

Doğru. Hiç kimse. Sahilden kıyıya ve dünyanın dört bir yanında kurulan binlerce uyku kliniğinden gelen kapsamlı araştırmalara rağmen, uyku araştırmalarının ilk ve en büyük emri şudur: Kimse neden uyuduğumuzu bilmiyor. Ve ikincisi buna benzer: Neden rüya gördüğümüzü de kimse bilmiyor.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Sigmund Freud, rüyalar üzerine yapılan çalışmaları halkın dikkatine sunan ilk modern psikiyatristti. Onun rüya teorisi, bilinçsiz arzuların, motivasyonların ve düşüncelerin bir temsili oldukları yönündeydi. Toplumsal baskılar nedeniyle bilinçli farkındalığımızdan bastırdığımız cinsel ve saldırgan içgüdüler tarafından yönlendirildiğimize inanmaya başladı. Bu düşünceler bilinçli olarak kabul edilmediğinden, rüyalar aracılığıyla farkındalığımıza girerler. Kitabında Hayallerin YorumuFreud, rüyaların "bastırılmış dileklerin gizli yerine getirilmesi" olduğunu yazdı.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Allan Hobson ve Robert McCarley, rüyaların uyku sırasında beyin tarafından üretilen sinyallerin sembolik bir yorumu olduğunu öne sürdü. Semboller, eğitimli bir analist tarafından doğru bir şekilde yorumlanırsa, öznel bilinçdışımızda neler olup bittiğini anlamamıza yardımcı olacak ipuçlarını ortaya çıkarabilir.

Bilgisayarlar yakalandıkça daha çağdaş bir fikir ortaya çıktı. Ev bilgisayarınız gece "uyuduğunda", başka bir deyişle, siz kullanmadığınızda, bazı programlar otomatik olarak devreye girer. "Dağınıklığı" temizlemek ve düzenlemek, bilgisayarın daha verimli çalışması için şeyleri birleştirmek ve sistematik hale getirmek için zaman harcarlar. . Bu rüya modeli, beyninizin de aynı şekilde çalıştığını tahmin ediyor. Uykunuzda “durduğunuzda”, beyniniz gün boyunca karşılaştığınız tüm düşünceleri ve dış uyaranları organize etmek için çalışmaya başlar.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yine başka bir teori, rüyaların bir tür terapötik psikoterapi seansı olarak işlediğini öne sürer. Beyniniz, yatağınızın güvenli ortamında uyurken, tıpkı bir terapistin koltuğuna benzer şekilde, bazı şeyleri anlamaya çalışır. Başınıza gelen şeyler anlam açısından analiz edilir ve uyandığınızda ve hatırladığınızda bilinçli zihninizin duvarına yansıtılır. Duygularınız, sembollerin anlamlandırılmasına yardımcı olur.

Bu modellerden birinin veya birkaçının doğru olduğunu çok iyi keşfedebiliriz. Belki de gerçek, hepsinin parçalarını birleştirmekte yatıyor. Ama binlerce yıldır şamanlar ve mistikler, rüyalarda normal uyanma bilincimizin oynamasına izin verildiğini öğrettiler. Maddi beden ve beyin içindeki sınırlarından ayrılır ve Bir ile mistik birliğine geri döner. Uykunun amacı bu, bize hatırlatıyorlar. Bu günlük yenilenme olmadan, maddi dünyadaki yaşama katlanmak çok zor olurdu.

Modern uykusuzluk ve rüya yoksunluğu çalışmaları, durumun gerçekten de bu olduğunu gösteriyor gibi görünüyor. Yorgun olduğumuzda ve uykudan mahrum kaldığımızda, yaratıcılığımız önce gelir. Sonra bir şeyleri unutmaya başlarız. Sonunda tamamen deliririz ve ölürüz.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüya Görmek: Vücut Dışında Bir Deneyim mi?

Bu gün ve çağda, uykunun ve rüyanın ne hakkında olduğunu tam olarak anlayamayabiliriz, ancak maddi bedenin onlarsız çalışmayı bıraktığını biliyoruz. Sonuç ölümdür. Bu, kadim insanların rüya görmenin önemi hakkında bir şeyler bildiklerinin oldukça iyi bir göstergesi gibi görünüyor.

Bunun anlamı, rüyaların Beden Dışı Deneyimler için başka bir isim olarak kabul edilebileceğidir, onsuz yakında delirip öleceğiz.

Geleneksel şamanlar daha da ileri gider. Beynimizdeki uyanık, analitik yarım kürenin normal sınırlarından salıverildiğinde, gerçek doğamızın, bilincimizin Kaynağa döndüğünü iddia ediyorlar. Pratik yaparak tamamen bilinçliyken takip edebileceğimize inanıyorlar. Rüyalarda, uyanma faaliyetlerimize rehberlik eden gerçekleri öğrendiğimiz paralel boyutlar algılıyoruz. İşin püf noktası, bu gerçekleri kasıtlı olarak uyanma deneyimimize uygulamaktır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Vizyonlar Dünyası

Pek çok Kızılderili kabilesinde, bir Kızılderili genci, bir vizyon deneyimlemediği sürece yetişkin olarak kabul edilmiyordu. Yalnız bir hazırlık döneminden sonra, genellikle bir hayvan elçisi olan bir ruh yardımcısından rehberlik isteyecekti. Vizyonunu aldıktan sonra, hayatının geri kalanı boyunca bu yeni totem hayvanının bir sembolünü yanında taşıyacaktı. Ona görünen hayvana bağlı olarak bir tüy veya biraz kürk olabilir. Onu dikkatlice bir ilaç torbasına ya da kesesine koyardı ve asla yanından ayrılmayacaktır.

Ben rasyonel ve bilimsel eğilimliyim, kendinden geçmiş deneyimlere verilmiş değilim. Ama aynı zamanda çaresiz bir romantikim. Kırk yıl boyunca, uyanık olduğu saatlerin çoğunu beyninin sol tarafında geçiren Protestan bir din adamıydım, yani normalde bir hataya kapıldım. Çoğu zaman benim için din, "deneyimlemek" yerine "bilmek" meselesiydi.

Ama neredeyse elli yıl boyunca profesyonel bir müzisyendim. 1960 yılında dans gruplarında çalmaya başladım. Dans eden insanları izlemeyi severdim ama kendim dans edemedim. Ritim olmadığımdan ya da basit hareketleri öğrenemediğimden değil. Sadece bir dans pistine her adım atmaya çalıştığımda elle tutulur, neredeyse fiziksel bir güç "Dur!" Derdi.

Beni yıllarca rahatsız etti. Hatta bir keresinde psikolog bir arkadaşımla konuştum, dans etmeyi öğrenebilirsem, ruhumda orada olduğunu bile bilmediğim gizli kapılar açabileceğimi düşündüm.

Onun tavsiyesi? "Gevşemek!"
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İçindeki Sesleri Duymak

Yirminci yüzyıl sona ererken, bir yaz Batı New England ormanlarında inşa ettiğim bir kulübede, aklımdaki bazı konularla temasa geçerken doğayla bütünleşerek vakit geçirdim. Kulübenin verandasının beş fit önünde, yaklaşık dört fit uzunluğunda, yan yatmış bir kaya vardı. Doğada bulunanlar dışındaki kuvvetler, tepenin düzgün çalışması için kullanılmıştı ve sık sık neden neredeyse yüze benzediğini merak etmiştim.

Bu ortamda dört gün öğleden sonraları, aklıma gelenler üzerine meditasyon yaparak, normalde yaptığımdan daha derine inmeye çalışarak geçirdim. İkinci gün, yaklaşık bir mil ötedeki otoyoldaki arabalardan kaynaklandığını düşündüğüm seslerin farkına vardım. Dördüncü öğleden sonraya kadar sağ kulağımda tamamen sağır olan sesleri duyduğumu fark ettim.

Bir an sonra, duyduğum şeyin otoban gürültüsü değil, davullar olduğu aklıma geldi. Birden gözlerimi iyice açtığımı ve kafamda tam anlamıyla oluşturulmuş bir cümle çınlaması yaşadığımı fark ettim. Kalbim yarışıyor olsa da bir ses duymadım ve bir hayalet görmedim. Dans etmeyi hiç düşünmemiştim, ama neredeyse gözlerimin önünde süzülüyormuş gibi görünen cümle, "Dans edemeyeceğin için değil. Dans etmeyeceğin için. "

Bu mesajı gördüğümde, duyduğumda ya da bir şekilde deneyimlediğimde, dans edemememin nedeninin bir zamanlar dansın benim için ya da bu konuda dans eden insanlar için çok kutsal olması olduğunu fark ettim. onu sadece eğlenceye indirgeyerek lekeleyemeyeceğim yer.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ruh Akışına Teslim Olmak

Birkaç yıl önce inşa ettiğimiz yeni evimiz ve düzelen manzaradan hızla kaybolan inşaat izleri ile bir öğleden sonra meditasyon yaptım ve Bilincimin vücudumdan kolayca kaydığını hissettim. Bir kez olsun, bir "gerçekleşmeye" zorlamaktansa basitçe olabildim.

Meditasyon yaparken en büyük tuzaklardan biri, geçmiş bir deneyimi tekrar etmeye çalışmaktır. Bu yüzden, olabilecek her şeye teslim oldum ve ruhun akışıyla gittim.

Kendimi kapıdan çıkarken buldum ve çardakta, Medicine Wheel'e bakarken buldum. Dua ediyormuş gibi kollarım yukarıda durdum. Sonra Tıp Çarkı'ndaydım, kollarım Kozmos'a kaldırılmış halde hala ayakta duruyordum. Merkezdeki taşın karşısında bir ata duruyordu. Ruh rehberi miydi? Kesin olarak bilmiyorum. Ama atadan benimle dans etmesini istedim ve ellerimi uzattım.

Bir süre çemberin etrafında döndük, ama bir şey bana senin bunu yaptığın olmadığını söyledi. Ben de ondan bana öğretmesini istedim. Adım adım, eski bir dansa benzeyen şeyi öğrendim. Sanki Amerika atalarından kalma kabilelerin bir ateşin etrafında, belki de tam da bu yerde dans ettiği bir zamana götürülmüş gibiydim.

Ama sonra işler değişmeye başladı. Bunu tarif etmeye çalışmanın tek yolu, içimde büyümeye başlamam. Tıp Çarkı içimdeydi ve sonra üzerinde dans ettiğimiz tüm mülk, sonra tüm dünya ve sonra tüm evren. Hepsi benim içimdeydi. Tüm maddi evreni kapsadım. (Buradaki kelimeler yetersizdir.) Bir şekilde zamanın dansını, Kozmos'un kendisini hareket halinde ifade ettiğini görebiliyordum.

Dürüst olmak gerekirse, bitmesini istemedim. Ama sonunda gözlerimi açtım ve kendimi tanıdık bir ortamda buldum. Karım Barb'a bunu anlatmaya gittim, hala genişlemiş ve özgür hissediyordum. Sonra, binlerce mil ötede, New England'da dik duran ilk taşın yanındaki ilk vizyonumu hatırlayarak, uzun zaman önce gözlerimin önünde asılı duran kelimeleri yüksek sesle söyledi. O ana kadar onları unutmuştum:

"Dans edemeyeceğin için değil. Dans etmeyeceğin için. "

Ve şimdi dans ediyordum! Tam bir daire çizmiştim.

Sonunda kürelerin müziğiyle dans etmeye başlamış mıydım? Yeryüzü enerjisinin ritimleri, varlığımın en temel liflerine kadar işlemeye başlamış mıydı - atalarımızın binlerce yıl önce duydukları aynı ritimler?

Elbette asla bilemeyeceğim. En azından bir şüpheciyi tatmin edecek şekilde bunu asla kanıtlayamayacağım. Tek bildiğim, uyurken rüyalar ve tamamen uyanıkken vizyonlar gördüğüm. Elbette farklılar. Ancak her ikisi de son derece güçlü ve canlı görünüyor.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Perdenin İçinden Bakışlar

Böyle şeyler gerçekten mümkün olabilir mi? Gizli gerçekliklerin anlık görüntülerini görmek için bazen perdenin arasından bir anlığına bakabilir miyiz?

Elbette, yünü kendi gözümüzün üzerine çekmek her zaman mümkündür. Bazen neye inanmak istediğimize inanıyoruz. Ancak tesadüf şimdiye kadar gider. Bana öyle geliyor ki, bazen duyularımızın bize normal deneyimimize yabancı olduğunu söylediklerine inanmamak için bir bahane vermek için kelimeyi kullanırız. "Ah, bu sadece tesadüf" diyebilmek bir rahatlık.

Ancak, göründükleri her ne kadar inanılmaz görünse de görünmeyen gerçeklere işaret ediyor olabilecek basit gerçekleri dikkate almak fazla bir değişiklik gerektirmez.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Makale Kaynağı

Kuantum Akaşik Alan: Astral Gezgini için Vücut Dışı Deneyimler Rehberi
ile Jim Willis
Güvenli, basit meditatif tekniklere dayanan adım adım bir süreci detaylandıran Willis, tamamen uyanık ve farkındayken beş duyunuzun filtrelerini nasıl atlayacağınızı ve ekstra, vücut dışı seyahatlere nasıl girileceğini gösterir. Evrensel bilinçle bağlantı kurma ve Akaşik Alanın kuantum manzarasında gezinme yolculuğunu paylaşarak, bilinçli OBE'lerin normal uyanma algısının ötesine kuantum algısı alanına nasıl girmenize izin verdiğini ortaya koyuyor.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yazar Hakkında

Jim WillisJim Willis, 10. yüzyılda din ve maneviyat üzerine 21'dan fazla kitabın yazarıdır. Doğaüstü Tanrılardünya enerjilerinden eski uygarlıklara kadar birçok dergi makalesi ile birlikte. Kırk yılı aşkın bir süredir görevlendirilmiş bir bakan olarak, dünya çapında dinler ve enstrümantal müzik alanlarında marangoz, müzisyen, radyo sunucusu, sanat konseyi direktörü ve yardımcı üniversite profesörü olarak görev yapıyor.

İlgili rüyalar

+3 oy
2 yorum 238 okuma
Busraa 20 Ağustos 2022 Lusid kategorisinde Busraa Karabasan (288 puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 210 okuma
+2 oy
2 yorum 300 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 286 okuma
vetre 17 Haziran 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+17 oy
8 yorum 521 okuma
+18 oy
1 yorum 139 okuma
Şifacı 20 Nisan 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Rüya Yorumcusu (22.0k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 224 okuma
Şifacı 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Rüya Yorumcusu (22.0k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 504 okuma
vetre 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
8 yorum 256 okuma
vetre 7 Şubat 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 404 okuma
mustafaharputi 4 Şubat 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 137 okuma
mustafaharputi 31 Ocak 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+9 oy
34 yorum 526 okuma
+3 oy
8 yorum 190 okuma
vetre 21 Ocak 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

298 Aktif
0 Üye ve 298 misafir
Bugün : 5372
Dün : 13860
Toplam : 47845793
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...