Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+1 oy
208 okuma
vetre Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (554k puan)  
Reiki sistemi, Dr. Usui’nin öğrettiği beş prensibin yanısıra üç temel taşa dayanmaktadır. Bunlar; Gassho, Reiji-Ho ve Chiryo olarak adlandırılırlar.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
 
En İyi Yorum
Gassho

Kelime anlamı olarak Gassho, “iki elin bir araya gelmesi” demektir ve Dr.Usui, Gassho Meditasyonu adı altında bir meditasyon öğretmekteydi. Bu meditasyon O’nun Reiki toplantılarının başında uygulanmaktaydı. Uykuya geçmeden ve/veya uyandıktan sonra 20 – 30 dakika süreyle uygulanabilmektedir. Gassho, tek başına ya da grup olarak uygulanabilir. Katılanların sinerjisinden kaynaklanan enerjinin büyüklüğü, grup meditasyonunu olağanüstü bir deneyime dönüştürmektedir.

Gassho meditasyonu her yaşta bireyin uygulayabileceği kadar basittir. Üç günlük bir uygulamadan sonra, Gassho meditasyonunun sizin için uygun olup olmadığına karar verebilirsiniz. Ondan sonra da, en az üç ay boyunca, eğer mümkünse her gün bu uygulamayı yapmalısınız.

Bununla beraber, eğer bir iki günlük bir uygulama sonrası bir yorgunluk ya da benzeri bir rahatsızlık hissetmeye başlarsanız, bu meditasyon sizin için uygun olmayabilir. Aynı ilacın her hastaya uygun olamayacağı gibi. Birkaç hafta sonra tekrar deneyebilirsiniz.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Gassho uygulamasına, gözleriniz kapalı ve elleriniz göğsünüzün önünde avuç içleri birbirine değecek şekilde, oturur pozisyonda başlayın. Tüm dikkatinizi orta parmaklarınızın birbirine değdiği noktaya verin. Her şeyi unutmaya çalışın. Eğer meditasyon sırasında öğle yemeğini ya da gelecek günü düşünmeye başlarsanız, bunun farkına varın ve gitmesine izin verin. Bu, bir şeyler başarma meselesi değildir. Rahatlayabildiğiniz kadar rahatlayın. Daha sonra tekrar iki parmağınızın birbirine değdiği noktaya dönün.

Eğer 20 dakika boyunca ellerinizi göğüs hizasında tutmak sizin için çok yorucu oluyorsa, ellerinizi ayırmadan, onları kucağınıza koyup sizin için rahat bir pozisyonda meditasyona devam edebilirsiniz. Meditasyon sırasında, ellerinizin ya da belkemiğinizin ısınması gibi enerji fenomenleri gerçekleşebilir. Bunun farkına varın ama bundan fazlaca etkilenmeyin. Her zaman odağınız iki parmağınız üzerinde olsun.

Eğer oturma pozisyonunuzu değiştirmeniz gerekirse, bunu yavaşça ve yaptığınız işlemin farkında olarak yapın. Omuriliğin dik ve başın da herhangi bir tarafa düşmeden dik konumda olduğu, dizlerinizin üzerinde oturur pozisyonda meditasyon yapmak en uygun olanıdır. Bu pozisyonu, başınızın içi helyum dolu olan bir balona bağlı şekilde nazikçe tutulduğunu hayal ederek gözünüzde canlandırabilirsiniz. Eğer bel problemleriniz var ya da bu tür oturmaya alışık değilseniz, arkası olan bir sandalyeye arkanıza bir iki minder alarak ya da sırtınızı duvara dayayarak oturabilirsiniz. Uykunuzu getirmesi ihtimalini her zaman göz önünde bulundurarak, yatar pozisyonda meditasyon yapmamanız doğrultusunda bir kural yoktur.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Reiji – Ho

Kelime olarak Reiji, “Reiki gücünün göstergesi”, Ho ise “Yöntemler” anlamına gelmektedir. Reiji – Ho her tedaviden önce gerçekleştirilen üç kısa töreni kapsamaktadır.

Gassho duruşuyla ellerinizi göğsünüzün önünde birleştirin ve gözlerinizi kapayın. Şimdi Reiki gücü ile bağlantı kurun. Bu son derece basittir. Reiki gücünün içinizden akmasını isteyin. Bir iki saniye içerisinde bunun nasıl gerçekleştiğini göreceksiniz. Belki bu enerjinin taç çakranızdan girdiğini ya da önce kalbinizde ya da ellerinizde olduğunu hissedeceksiniz. Bu göstergenin ilk önce vücudunuzun neresinde belireceği önemli değildir. Eğer 2.derece Reiki eğitimi aldıysanız, Reiki gücü ile bağlantı kurmak için uzaklık sembolünü (HSZSN) kullanabilirsiniz. Reiki’nin akmasına ilişkin arzunuzu zihninizde üç kez tekrarlayın ve ardından zihinsel tedavi sembolünü (SHK) gönderip bunu güç sembolü (CKR) ile mühürleyin. Enerjinin akmaya başladığını gözlemledikten sonra bir sonraki aşamaya geçebilirsiniz.

Tüm seviyelerde hastanın iyileşmesi ve/veya sağlığı için niyet edin. Çoğunlukla bir hasta için neyin “iyi” ya da “kötü” olduğunu biz bilemeyiz, bu nedenle “iyileşme” ve “sağlık” terimlerini Reiki gücünün ellerine bırakıp, O’nun bu işlem için bir araç olmasını sağlayın. Avuç içleri birbirine değen ellerinizi üçüncü göz hizasına getirin ve Reiki gücünün, enerji ihtiyacı olan bölgeye yönelebilmesi için, ellerinize rehber olmasını dileyin.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
İlk bakışta, bu tekniğin Reiki hakkında öğrendiklerimizle çeliştiği düşünülebilir. Ancak yazar kendi deneyimlerine dayanarak, “Bu konuda sizi ne kadar cesaretlendirsem azdır” demektedir. Bu tekniği kullanmadan önce, kendisi negatif enerji yüklü alanları görebilmek için pandül kullandigini, ancak Reiki’den sonra buna ihtiyacı kalmadığını belirtiyor.

Elleriniz ne olduğunu bilmektedir, dolayısı ile onlara güvenin. Sezgi, birçoğumuzun düşündüğü gibi, öğrenilmesi ve geliştirilmesi gereken bir şeydir. Gerçekte ise durum biraz farklıdır. Hepimiz aslında sezgiseliz ama sezgilerimizi dinlemeyi ve onları doğru tercüme etmeyi öğrenmeliyiz. Sezgilerinizle nasıl temasa geçtiğiniz ve onların kendilerini ne şekilde gösterdiği, bireyden bireye değişmektedir.

Sezgilerinizden tam olarak emin değilseniz, hayatınızın hangi anlarında kendisini gösterdiğine dikkat etmeye çalışın. Örneğin duş alırken, yemek yaparken, yürüyüş esnasında ya da araba kullanırken sezgilerinizden daha fazla faydalanıyor ya da onlarla temasa geçiyorsanız bu özelliği hayatınızın diğer anlarına da taşıyabilirsiniz demektir.

Hasta ile olan çalışmamıza geri dönersek: belki enerji bloğunun, fiziksel ya da süptil planda nerede olduğunu görebilir, hissedebilir hatta belki de buna ilişkin bir koku ya da ses duyabilirsiniz.

Reiki törenini mekanik bir hale dönüştürmek mümkün olmakla beraber, burada amaçlanan bu değildir. Bu işi her seferinde sanki ilk kez yapıyormuşcasına, tüm kalbinizle gerçekleştirin. Buradaki en önemli bileşenler, SEVGi ve DiKKAT’tir. Bu iki özellik size ve hastanıza iyi olma ve iyileşme yolunu gösterecektir.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Chiryo

Chiryo “Tedavi” anlamına gelmektedir. Dr.Usui’nin döneminde, doğal olarak, tedavi Japon tekniği ile verilmekteydi. Hasta yerde, bir “futon” (pamuklu döşek) ya da “tatami mat” (hasır döşek) üzerinde yatardı. Tedaviyi verecek olan hastanın yanında diz çökerdi. Çok şanslıyız ki, günümüzde masaj masası kullanılıyor !
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Reiki’nin Üç Temel Taşı’nı şu şekilde özetleyebiliriz:

Gassho Meditasyonu ile, evrenle bir olduğumuz, meditatif bir konuma geçiyoruz. Evimizi misafir gelmeden önce, ki buradaki misafir Reiki enerjisidir, temizliyoruz. Hindistan’da Gassho, Namaste ile eş anlamlıdır ve bu da “içindeki kutsal varlığı selamlıyorum” anlamına gelmektedir. Bu seviyeye ulaştığımızda, bir sonraki aşamaya geçebiliriz. Gassho Meditasyonu günlük olarak tedavi öncesinde, ve ellerin göğüs hizasında ayni şekilde tutulmasından ötürü, Reiki sırasında da uygulanabilir. Bu tedavi ile kalbin ayni frekansa ayarlanmasına yardımcı olur. Ellerimizi göğüs hizasında birleştirmek bize meditasyonla birleşmeyi de öğretir. Bu konumda iken gözlerimizi kapadığımızda, otomatik olarak meditasyon konumuna geçeriz.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
Tedaviyi veren hakim (dominant) elini hastanın taç çakrası üzerine koyar, ani bir istek ya da ilham gelene kadar bekler ve eli buna göre hareket ederdi. Tedavi esnasında, tedaviyi veren dizginleri tamamen ellerine bırakır ve temas edilen bölgedeki ağrı dinene ya da eller başka bir alana kayma isteği duyana kadar o bölgeye Reiki verilirdi.

Reiki ancak egomuzu meditasyon sırasında geçici olarak kapattığımızda etkin bir şekilde uygulanabilmektedir. İlk bakışta Reiki amaçlı bir hareket olarak gözükse de, aslında onunla biz kendimizi Reiki enerjisine adamaktayız. Kendini adamakta bir amaç (hedef) yoktur. Reiki’deki spiritüel tavır “Senin iraden yerine gelsin” seklindedir. Netice itibariyle, tedaviyi başaran bizler değiliz. Onun yerine, bizim içimizden geçerek en iyi şekilde gerçekleşmektedir.

Belki tedavi öncesi küçük bir tören önerisi işinize yarayabilir: Ellerinizi musluğun altında, soğuk suyla yıkayın ve ağzınızı iyice çalkalayın. Tedavinin verileceği odada, Gassho pozisyonunda rahat bir şekilde durun. Gözlerinizi kapayın ve endişelerinizin, düşüncelerinizin ve hislerinizin akıp gitmesine izin verin. Şimdi Reiki ile başlayabilirsiniz. Artık tedaviye (Chiryo) başladıktan sonra, iyileşme ya da herhangi bir tedavi amacıyla ilgili endişelenmenize gerek yoktur.
+1 oy
vetre Rüya Bilgesi (554k puan)  
(Bu metnin aslı, Frank Arjava Petter’in, Dr.Mikao Usui’nin Reiki notlarına dayanarak yazdığı “The Original Reiki Handbook of Dr.Mikao Usui” adli eserinde yer almaktadır.)

İlgili rüyalar

+4 oy
8 yorum 189 okuma
vetre 11 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+1 oy
6 yorum 165 okuma
vetre 16 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+2 oy
5 yorum 134 okuma
vetre 11 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+3 oy
16 yorum 279 okuma
vetre 16 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+11 oy
1 yorum 154 okuma
sonsuz 4 Haziran 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+5 oy
8 yorum 181 okuma
vetre 20 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+3 oy
5 yorum 153 okuma
vetre 16 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+3 oy
3 yorum 113 okuma
vetre 23 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
4 yorum 142 okuma
vetre 23 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
4 yorum 134 okuma
vetre 16 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 131 okuma
vetre 16 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 160 okuma
Tercan 27 Ekim 2021 Durugörü kategorisinde Tercan Rüyazede (1.8k puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 179 okuma
vetre 16 Aralık 2020 Analiz kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

389 Aktif
0 Üye ve 389 misafir
Bugün : 16845
Dün : 23857
Toplam : 48075168
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...