Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+5 oy
230 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Sırrı bir türlü çözülemediğinden mi yoksa her gün yeni bir malzemeyle karşımıza çıktığından mı bilinmez, rüyalar her zaman tartışma konuları arasında en üst sıralarda yerini korumayı başarıyor.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

13 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Kimine göre ilgi çekici bulduğu detayları bünyesinde toplayan, kendine has bir gündelik uyku rutini olan rüyalar, kimine göre de bilinçaltı düşüncelerinden oluşan bir yansıma olarak kabul görüyor.

Psikanalizin öncülerinden Jung ve Freud, hayatlarını ikinci seçeneğin ihtimallerine adamışlar. Öyle ki Freud’un rüya teorilerine göre, bütün algı ve davranışsal düzeni oluşturan bilinç dışı (unconscious) sadece rüyalarda ortaya çıkıyor ve benliğin esas keşfi hatırladığımız veya hatırlamadığımız rüyaların sembollerinde yatıyor.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Teorileri daha da ileri taşıyarak rüya deneyimiyle gerçek hayat deneyimini ayırt etmek için geçerli bir veri bulunmadığını savunanlar da var

Fransız filozof Descartes, rüya dünyasıyla gerçek hayatın konularını birbirine o kadar benzer buluyor ki hangi noktalarda rüyaya veya gerçekliğe temas ettiğimizin farkında dahi olamayacağımızı ileri sürüyor.

Sahiden de rüyalar gerçek olacak kadar bizden bir parça durumundalar mı? Gördüğümüz tüm detaylar, derin uykudaki bilincin kendini ifade ediş şekli mi?
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Freudyen Rüya Sembolleri

“Rüya, bir sanat eseri gibidir. Dışarıdan anlaşılır göründüğü halde kendisini hiçbir zaman açıklamaz ve hiçbir zaman açık bir anlam taşımaz. Rüya, hiçbir zaman tavsiye vermez ya da gerçek budur demez. Sadece doğanın bir bitkiyi yetiştirişi gibi bize bir imge sunar ve sonuç çıkarmayı da bize bırakır.” Sigmund Freud

Psikanalatik kuram, bastırma (repression) kavramı üzerinde durarak bilinçaltımıza etki eden tüm olay ve travmaların geçmişte yaşadığımız bir duygu veya olaydan kaynaklandığını savunur. Bu nedenle rüyaların, birtakım nevrotik işaretleri tanımamıza yardımcı olacak araçlar olduğunu söyleyebiliriz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ev

Rüyada görülen ev imgesi, insan bedenini sembolize eder. Geniş, düz duvarlı bir ev erkek bedenini işaret ederken balkonlu ve kirişleri olan bir ev kadın vücudunu tasvir etmektedir.

Evi iyi veya kötü durumda görmek, eve ulaşmaya çalışmak, evden kaçmak, evde kaybolmak gibi olgular kişinin kendisiyle ilgili bilinç dışı (unconscious) fikrine dair işaretler sunmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Otorite figürü

Rüyada görülen kral, kraliçe veya otorite figürü anne ve babayı temsil eder. Bu figüre duyulan korku, figürle olan ilişki, otoriteden gelen yargı ve hükümler kişinin ebeveyniyle olan ilişkisine ışık tutar. Polis, asker gibi figürler babayı temsil ederken hemşire figürü anneyi çağrıştırır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Su

Su ile olan ilişki doğumu temsil etmektedir. Suya atlama, sudan çıkma, birini sudan kurtarma ve bunun gibi eylemler varoluşsal düşüncelere, anne-çocuk ilişkisine ve çocukluk yıllarına ait anılara atıfta bulunur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yolculuk

Freud’a göre bir yerden bir yere gitmek, taşınmak, yolculuğa çıkmak veya hazırlanmak; ölüm fikrine ve ölüm korkusuna işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kilitli alan/bodrum katı/yeraltı

Kilitli bir alan, yeraltı, karanlık ve izbe köşeler, kimsenin olmadığı mekanlar; bilinçaltını temsil eder. Kişi, rüya esnasında bu alanlardan kaçıyor veya cesaretle alan içerisine ilerleyerek birini arıyor/kurtarıyor olabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Zıtlıklar

Rüyada ölmek yaşamakla, kendini kalabalıklar içinde görmek yalnızlıkla, çıplaklık yeni bir iş dolayısıyla gelen varlık, makam veya üniformayla ilişkilendirilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cinsel semboller

Freud’un “The Interpretation of Dreams” kitabında konu aldığı sembollerin büyük bir çoğunluğu  erkek ve kadın cinsel organını, cinsel ilişkiyi ve cinsel arzuyu temsil etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Phallic (fallik) sembol: Erkeklik organını çağrıştıran objeler fallik semboller olarak kabul edilir. Rüyada 3 rakamı ve boyu eninden fazla olan şemsiye, sopa, silah, bıçak, kalem, anahtar gibi nesneler fallik sembollerdir. Cinsellik arzusunu veya nesnenin rüyada konumlandığı duruma göre cinsellikle ilgili bir durumu/şikayeti belirtir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Yonic sembol: Kadınlık organını çağrıştıran objelere de yonic semboller adı verilmektedir. Rüyada mağara, kapı, çanta, mücevher, çiçek gibi daireselliği ve muhafaza etmeyi çağrıştıran nesneler yonic sembollerdir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cinsel ilişkiyi çağrıştıran semboller: Rüyada merdiven çıkmak, araba kullanmak, uçmak, kapıdan veya koridordan geçmek, ata binmek, asansör kullanmak gibi eylemler cinsel birleşmeyi çağrıştırır. Vahşi hayvanlar cinsel arzunun, yılan ise cinsel tatminsizliğin sembolüdür.
Kaynak: Simply Psychology, Frontiers In Psychology

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

440 Aktif
0 Üye ve 440 misafir
Bugün : 11007
Dün : 23857
Toplam : 48069344
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...