Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
215 okuma
Yaren1989 Rüya kategorisinde Rüya Ustası (52.9k puan)  
Rüyada çok büyük ağaçlar olan orman gibi bi yere gittim yanımda biriyle çok güzel bi yerdi yerlerde ağaç çiçekleri vardı. Yanımdakinin kim olduğunu görmedim. Ağaçların dalları çok uzundu etrafını kapatıyodu. Önce az ilerde bi ağaçta kıpkırmızı meyveleri olan bi ağaç gördüm çok kırmızıydı wma hangi meyve olduğunu seçemedim. Sol tarafıma yakınımdaki ağaca bi baktım dallarında büyük büyük yemyeşil elmalar vardı bi sürü. Acayip sevindim ne zamandır canım istiyordu yeşil elmayı dedim elma ağacına doğru koştum hemen. Dalların altına yere baktım kırmızı elmalar vardı yerde. Onlara dokunmadım yeşil istiyodum. Ağaca tırmanmaya başladım, elmayı koparıp inmişim görmedim orayı. Aşağı indiğimde iki avucumu sıkıyordum avuçlarımı açtım 3 tane yeşil elma koparmışım.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+2 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Merhaba,

Rüyanızdaki orman ve özellikle çok büyük ağaçlar olması ilaveten dallarının uzun olması gibi tanımlar "balta girmemiş orman" deyimi gibi. Bu deyim gibi olan alan sizin bu alana ilk defa geldiğinizi temsilen. Yani gördüğünüz yere siz ilk defa geliyorsunuz.(1) Sonra” ileride kıpkırmızı meyveli bir ağaç gördüm ama ne olduğunu görmedim” demeniz bu alanın keşfedilmemiş olmasına istinaden ikinci sembol. Ayrıca ilerlenirse elde edilebilecek faydaların ne kadar büyük olduğu için kıpkırmızı yani olgunlaşmış olmasından dolayı. Zaten ağaç çiçeklerinin yerde olması mevsimsel olarak hasat zamanı, meyve vermeyenlerin yere düşmesi meyveye dönüşenlerin ise tam olarak olgunlaşmış olmasından. Bir nevi yere dökülen çiçekler ilerlenecek bölgeye doğru olan işaretler gibi. Dökülen çiçeklerin takibi sizi kıpkırmızı elmalara götürür.

Öyle renkte bir meyve görüyorsunuz ki bu hem ilgili alanın geleceğine istinaden hem de ilerlenebilirse kullanılabilirliğine ve bu keşfedilmemiş ama sizin tarafınızdan yeni keşfedilen alanın ne kadar büyük bir potansiyele sahip olduğuna temsilen görüldüğünü zannediyorum. Yani bir gelecek durum öngörüsü bu alan. Elmalar hayatınıza dair seçimler ile ilgili galiba. Bir çok elma bir çok seçenek demek hem de hangisini ısırsanız o elmanın temsil ettiği seçeneğin o an gerçekleşmesi ile ilgili. Elbette ileride kırmızı meyveli ağaç görmek eğer bir gelecek öngörüsü ise bunu görmek ama ilerlemeden hemen bu alandan faydalanmak isteği ise ki bir tür sabırsızlık eylemi (birinci)olarak hemen sol tarafa(maddi ihtiyaçlar)dönüp kırmızı meyveye göre ne olduğu bilinen(elma) ama yeşil renk ile kırmızıya göre henüz olgunlaşmamış(ikinci)elmalar görmek bu geleceği görebilmeye rağmen sabırsızlık örneğinin işaretleri kıpkırmızı elmalar olgunlaşmış ısırıldığında anında harekete geçecek seçenekler ise yeşiller ısırıldığında hemen harekete geçmeyecek tadı tam oturmamış olan gayret göstermeniz uğraşmanız gereken seçenekler.

Eğer ileri ki kırmızı meyvelere ulaşmak size sabretmekten dolayı zor geliyorsa hatta tam ifadesi ile sabredemiyorsanız o zaman size ikinci bir seçenek sunuluyor ve o yeşil elmaların altında olgunlaşmış kırmızı elmaları görüyorsunuz. Ancak bu durumda sizin aksiyon planınıza uymuyor. Gayret göstermeden bir şeylerin size(2) verilmesini istemiyorsunuz zaten bunun içinde ağaca çıkıyorsunuz. Uzun zamandır yeşil elma canınızın çekmesi bu dediğim hareket planlaması ile ilgili uzun zamandır hareketsiz kalmanızdan dolayı. Ağaca tırmanmayı görüp de nasıl tırmandığınızı görmemek hatta nasıl indiğinizi görmemek ise size göre aksiyon planlamasında hareketi başlatmanın öneminden , arkasının nasıl olacağını pek düşünmüyorsunuz. Buda sabırsızlığınızın üçüncü sembolü. Ağaçtan indikten sonra avucunuzda ne kadar elma olduğunu öğrenebilmeniz ise dördüncü sabırsızlık örneği(3)

Bu rüyanızın ana mesajının sabır ve planlamak ile ilgili olduğunu düşünüyorum. İkisini de senkronize olarak yapabilirseniz ilerdeki kıpkırmızı elmalara ulaşabilirsiniz. Türk masallarının sonunda gökten üç elma düşer.(4) Masal anlatıcısı aynen sizin rüyanızın sonunda yaptığınız gibi, artık masalı(sizde rüyayı) bağlarken ; “gökten üç elma düştü” der. Bu bir çeşit iyilik istemek ve bu iyiliği dağıtmaktır. Gökten düşmek kutsallığın ifadesidir. Gökten gönderilme, cennetten gelme gibi ilahi bir  çağrışımını içinde barındırır. Siz ileride ki kıpkırmızı meyveler(5) ile bu durumu görüyor ama sabredemiyorsunuz. Şimdi rüyanızda sabırsızlığınızdan dolayı üç elmayı kendiniz aldınız. Bu elmalardan biri bu rüyayı anlatan size, biri sizinle gelen kişiye diğeri ise dinleyenlere olsun. Sizinle ilgili olan elmanın karşılığı için dipnot(6)

DAB,
Selamlar.


(1)Yüzünü görmediğiniz kişi ilk defa mı geliyor ya da sizi o mu getirdi bilgi yok. Yüzünü görmemeniz de aslında sürecin sonucuna odaklanmak ile ilgili. Kim ile gidildiğinin bir önemi yok manasında. İlk defa gelmek ulaştığınız manevi alanı gösterir.
(2)”Armut piş, ağzıma düş deyimi “size hiç uymuyor, emeksiz kazanca karşısınız. Bu durum ibadetlerinizi az bulduğunuzu da gösterebilir.
(3)Alelacele toplamak bir an önce işi yapıp inmek, sürece önem vermemek.
(4) Sizin gökten düşecek kıpkırmızı olgunlaşmış muhtemel elmalar ileride. Hatırlayın Osmanlı yazılı kaynaklarında “Kızılelma” ile, Türk fetihlerinin son noktası olan hayalî ya da gerçek bir şehre (veya ülkeye) işaret edilir.
(5)Bu meyveni ne olduğunu bil(e)memeniz ileriyi görememek değil bu meyvelerin dünyaya ait olmadığından dolayı sanırım. Detay için https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/%C3%82l-i%20%C4%B0mr%C3%A2n-suresi/330/37-ayet-tefsiri
(6)https://kuran.diyanet.gov.tr/tefsir/Asr-suresi/6177/1-3-ayet-tefsiri
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Teşekkür ederim yorumunuz için
+1 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Tutan tutmayan yerleri söylerseniz daha sıhhatli olur. Her rüya bir diğeri ile irtibatlı oluyor veya bir rüya bir öncekini veya sonrakini açıklıyor ama siz bir şey demeyince hepsi doğruymuş gibi oluyor.
+1 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Hepsi tutuyor sabırsızım ve ne kadar ibadet etsem de kendimi eksik gibi hissediyorum. Yerdeki kırmızı elmaları almak istemedim yeşiller çok güzel görünüyordu ve dalında daha güzel duruyordu kocaman kocaman
+1 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Bazen diyorum ki keşke nefesim daha çok yetse daha çok takatim olsa daha çok dua etsem ibadet etsem. Kendi kendime yetmiyorum sanki
+1 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Çok Kırmızı meyveleri olan ağaç dediğiniz gibi bu dünyadan olamaz çünkü ben hayatımda öyle parlak kıpkırmızı bi meyve görmedim kan bile o kdr kırmızı değildir

İlgili rüyalar

+7 oy
1 yorum 165 okuma
6 Haziran 2019 Rüya kategorisinde Kırmızı   yazdı
+9 oy
1 yorum 117 okuma
26 Mayıs 2017 Rüya kategorisinde Enes   yazdı
+6 oy
1 yorum 163 okuma
Güll1 8 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Güll1 Rüya Tabircisi (7.8k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 200 okuma
~}çu 9 Ekim 2022 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 120 okuma
vetre 28 Ekim 2020 Rüya kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 130 okuma
hakan35 12 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde hakan35 Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+6 oy
6 yorum 240 okuma
Ela 29 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Ela Rüya Yorumcusu (18.9k puan)   yazdı
+12 oy
12 yorum 713 okuma
Karga 21 Ekim 2016 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+3 oy
2 yorum 151 okuma
+2 oy
1 yorum 128 okuma
Alper tunga 16 Temmuz 2020 Rüya kategorisinde Alper tunga Rüyazede (1.0k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 218 okuma
+2 oy
1 yorum 146 okuma
Esmatoy 10 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde Esmatoy Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 143 okuma
3 Mart 2019 Rüya kategorisinde Gokhan   1 1 yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

367 Aktif
0 Üye ve 367 misafir
Bugün : 14167
Dün : 23857
Toplam : 48072500
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...