Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+11 oy
138 okuma
mustafaharputi Analiz kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Bir uyku döngüsü dört aşamadan oluşmaktadır ve yaklaşık 90-120 dakika sürmektedir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

6 Yorum

+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Bazı kitaplar uyku döngüsünü beş aşama olarak listeler. Bu kitaplar uykuya daldğınız ilk beş ile on dakikalık bölümü uyku döngüsünde bir aşama olarak kabul eder. Bizce bu, daha çok bir geçiş aşamasıdır, gerçekten döngünün bir parçası değildir. Özellikle diğer aşamalar gece boyunca kendini tekrar ederken uykunun bu bölümü kendini tekrar etmez. Bu nedenle, uykunun bu bölümünü gözardı ediyoruz.

Rüyalar uykunun dört aşamasında da oluşabilir ancak en canlı ve unutulmaz rüyalar uykunun son aşamasında (yaygın olarak REM aşaması olarak anılır) ortaya çıkar. Uyku döngüsü gece boyunca kendini dört veya beş kez tekrarlar, bu değer ençok yedi olabilir. Böylece, bir kişi gecede kaç farklı rüya görebilir, tespit edilebilir. Fakat çoğu insan sadece sabaha karşı, uyanmak üzere oldukları sırada gördükleri rüyaları hatırlayabilmektedir. Bu rüyaları hatırlamamanız, görmediğiniz anlamına gelmez. Bazı insanlar rüyalarını hatırlamadıkları için rüya görmediklerini zannederler.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Uyku Aşamaları
aşama 1
Uyku döngüsü aşamaları spesifik beyin aktivitesindeki değişiklikler tarafından organize edilmektedir.

Hafif bir uykuya dalarsınız. Bu aşama hızlı olmayan göz hareketleri (NREM), kas gevşemesi, düşük vücut sıcaklığı ve yavaş kalp atışı ile karakterize edilir. Vücut derin bir uykuya dalmak için hazırlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Aşama 2

Ayrıca NREM ile karakterize edilir, bu aşamada vücut sıcaklığında daha fazla azalma ve daha fazla kas gevşemesi meydana gelir. Vücudun bağışıklık sistemi gün içerisinde meydana gelen hasarı tamir etmek için işe koyulur. Kan, onarmak için kaslara gönderildiğinde, endokrin bezleri büyüme hormonları salgılar. Bu aşamada tamamen uyku halindesinizdir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Aşama 3

Hala NREM aşamasında, daha derin ve kaliteli bir uykudasınızdır. Metabolik seviyeleriniz oldukça düşüktür.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Aşama 4

Uykunun bu aşamasında, gözleriniz sanki bir şey izlermişcesine göz kapalarınız altında ileri geri hareket eder. REM uykusu veya delta uyku olarak adlandırılan bu aşama uyku başlangıcından sonra yaklaşık 90-100 dakika içerisinde oluşur. Kan basıncı artar, kalp atışları hızlanır, solunum düzensizleşir ve beyin aktivitesinde artış görülür. İstemsiz kaslarınız felç olur veya hareketsiz hale gelir. Bu aşama uykunun en restoratif aşamasıdır. Zihniniz canlanmış ve duygularınız ince bir şekilde ayarlanmıştır. Rüyaların çoğu bu aşamada oluşur. Eğer uykunun bu aşamasında uyanırsanız, rüyanızı hatırlama ihtimaliniz daha fazladır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu aşamalar uyuduğunuz sırada, gece boyunca kendini tekrar eder. Döngü tekrarlandıkça, 1.den 3.ye kadar olan aşamalarda, rüya görülen aşama olan 4.aşamadan daha az zaman geçirirsiniz. Başka bir deyişle, döngü her tekrarlandığında 4.aşamaya daha hızlı bir şekilde geçersiniz.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

607 Aktif
0 Üye ve 607 misafir
Bugün : 10859
Dün : 21898
Toplam : 48091023
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...