Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+12 oy
622 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada kalem görmek, kişinin bir kişiye borçlanmak yerine çeke veya senet üzerine imza atarak borçlanmasına delalet eder. Ayrıca rüyada kalem görmenin manası, aranan iyi ve güzel insanı bulmaya işaret eder. Rüyada kalem görmekle ilgili tüm detaylı yorumlar şu şekildedir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

40 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Birine kefil olmaya, ilme, yazma yeteniği olan çocuğa, bir şehre yahut ülkeye; bekar için güzel ve iyi bir kadınla evlenmeye, Elinde bir kalem olduğunu görmek yemin etmeye, kardeşiyle buluşmaya, Kalemi mürekkeple görmek evli erkek için eşinin oğlan çocuğğu dünyaya getirmesine, Kalem başarıya, düşmana galip gelmeye, sır saklamaya, cömertlik ve iyiliğe delalet eder.

Molla Cami: Rüyada kalem görmek, ilim, iyilikte emir, kötülükten nehyetmeye ve çocuğa işarettir. Kalem her şeyin değeridir. Kalem gören kimse, güzel, dindar, iyi ve hür bir kadınla evlenir. Bazı tabirciler, kalem, yazı yazan bir çocuktur, dediler. Bir kaleme malik olduğunu gören kimse, bir ilme erişir. Eğer o kalemle yazarsa, o kimsenin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere işarettir. Bir kimse rüyada elinde ve yanında kalem olduğunu görse, o kimsenin kendisiyle bir araya gelecek erkek kardeşine ve eğer anası hamile ise, erkek bir çocuk doğurmasına işarettir. Mürekkeble beraber görülen kalem hanımı hamile bulunan kimse için, erkek bir çocuğa işarettir. Mernur olan bir kimsenin kendi kaleminde bir şeyin meydana geldiğini görse, bu rüyanın tabiri o kimsenin geçimi ve mesleği hakkında meydana çıkar. Kalemini mürekkeb içerisine soktuğunu gören kimse, çirkin bir iş işler. Kalem, alim , hakim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şankazandığı ve hükümlerini icra eden kimseye ve icra edilen şeylere işarettir. Kalem cömertlik ve iyiliktir. Bazen kalem, insan ve insanın sır sahibine işarettir. Bazen de kalem, düşmana zafer bulmaya işarettir.

Diyanet: Rüyada kalem görülmesi; bilgiye, iyilikle emretmeye ve kötülükten sakındırmaya yorumlanır. Bir kimsenin rüyasında kudret kaleminin levh-i mahfuz üzerine yazı yazdığını görmesi; eğer yazılan yazı okunuyor ise, hayra işaret eder. Rüyanızda kudret kalemini tam ve sağlam olarak görmeniz; sizin kurtuluşa erip aydınlığa çıkacağınıza delalet eder. Bir kimsenin rüyasında kalemi kırık ve çatlak görmesi; o kişinin ümitle olmasını beklediği şeyin olmayacağına, kişinin rüyasında elinde kalem bulunduğunu görmesi; o kimsenin bir çocuğunun olacağına veya bir vazife ya da bir memuriyete girerek sevineceğine işaret sekide tabir olunur. Rüyanızda kalemle yazı yazdığınızı görmeniz; bir dileğinizin olacağına, geçiminizin ve halinizin güzel bir şekilde devam edeceğine, bir kalemle yazı yazdığınızı ve yazdığınız yazının görünmediğini görmeniz; eğer görevli iseniz işinizden atılacağınıza, eğer tüccar iseniz zarara uğrayacağınıza, eğer emlâk sahibi iseniz mülkünüzün elinizden çıkacağına yorumlanır. Rüyanızda elinizde bulunan kaleminizi açmakta zorlandığınızı görmeniz; işlerinizde birtakım zorlukların olacağına, rüyanızda kaleminizin çalındığını veya kaybolduğunu ya da kırıldığını görmeniz; sizin bir zarara uğrayacağınıza, okuma yazması olmayan bir kimsenin rüyası da bir kalemle yazı yazdığını görmesi, o kimsenin bu rüyasının da hayra alâmet olmadığına işaret eder.

Nablusi: Rüyada kalem görmek, ilim, iyilikle emir, kötülükten nehyetmeye ve çocuğa delalet eder.
Sanatkar olan her insan rüyada sanatı ile ilgili takımlarını topladığını görse, o kimse o san'atta söz sahibi olur. San'atı ile ilgili aletlerden yalnız birisini temin edebildiğini gören kimse, o san'atla fakirlik ve ihtiyaçtan kurtulur.
Katip olan birisi, üzerinde bir kaftan ve elinde bir kalem veya sayfa olduğunu görse, melike hizmet etmek suretiyle fakirlikten emin olur.
Kalem her şeyin değeridir. Kalem, kefil olan adama, eğer kefil olmazsa, güzel, dindar, iyi ve hür bir kadmla evlenir.
Bazı tabirciler, kalem, yazı yazan bir çocuktur, dediler.
Bir kaleme malik olduğunu gören kimse, bir ilme erişiri Eğer o kalemle yazarsa, o kimsenin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere dela* let eder.
Kalem şehir ve ülkedir.
Bir kimse rüyada elinde ve yanında kalem olduğunu görse, o kimsenin kendisiyle bir araya gelecek erkek kardeşine ve eğer anası hamile ise, erkek bir çocuk doğurmasına delalet eder.
Vali olan bir kimse, elinde sultandan aldığı bir kalem bulunduğunu görse, yücelik ve izzete ve geçerli bir emre delalet eder. Eğer o kimse görevinden alınmışsa, bir şehire vali ve orada hükmü geçerli olur.
Mürekkeble beraber görülen kalem hanımı hamile bulunan kimse için, erkek bir çocuğa delalet eder.

Kalem: «Hakka kaleme ve (erbab-ı kalemin) yazmakta oldukları şeylere andolsun» (Sûre-i Kalem) mealindeki ayetin işaretince, elinde gören kimsenin yemm etmesine delalet eder.
Katip olan bir kimsenin kendi kaleminde bir şeyin meydana geldiğini görse, bu rüyanın tabiri o kimsenin geçimi ve san'atı hakkında meydana çıkar.
Kalemini mürekkeb içerisine soktuğunu gören kimse, çirkin bir iş işler.
Kalem, sultan, alim, hakim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şan kazandığı ve hükümlerini icra eden kimseye ve icra edilen şeylere delalet eder.
Bazan da kalem, tenasül uzvu, mürekkep, menisi ve yazdığı şey de nikahlısıdır.
Bazan kalem yer sürdükleri çift, katibin parmakları, çifte koşulan öküzler, mürekkebi de onunla ekilecek tohumdur.
Kalem cömertlik ve iyiliktir. Bazan kalem, insan ve insanın sır sahibine delalet eder. Bazan da kalem, düşmana zafer bulmaya delalet eder.
Rüyada kudret kalemini görmek, güzel bir şekilde görürse, o kimsenin yaptığı yemininde doğru olduğuna; eğer iyi bir şekilde görmezse, o kimsenin yaptığı yemininde yalancı olduğuna delalet eder. Bazan kudret kalemini görme, ilme, hıfza ve büyük bir san'ata, bazan da uzun ömür ve rızka delalet eder.

Seyyid Süleyman: Kalem-i Kudretin, Levh-i Mahfuz(*) üzerine okunaklı bir şey yazdığını görmek; hayırdır. Kalem-i Kudreti sağlam görmek; feyiz ve selamettir. Kalemi kırık veya çatlak görmek; hayal kırıklığı, zihin karışıklığı ve vesvesedir.
Herhangi bir yazı kalemi gören; evlat sahibi olur, bir vazife dolayısıyle sevinir. Kalemle yazı yazan, ihtiyaçtan kurtulur, iyi hali devam eder. Yazısı görünmeyen kimse memursa; azledilir. Tüccarsa zarar eder. Elindeki kalemi açmakta zorluk çekmeyen kimsenin, işleri, kolay olur. Kalemi açmakta güçlük çekmek; bunun tersidir. Kalemi kırılan, kaybolan veya çalınan; ziyan eder. Okuma yazma bilmeyen birinin kalemle yazması iyi değildir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalem görmek birine kefil olmaya, ilme, yazma yeteneği olan çocuğa, bir şehre yahut ülkeye; bekâr evlenmeye, Elinde bir kalem olduğunu görmek yemin etmeye, kardeşiyle buluşmaya, Kalemi mürekkeple görmek evli erkek için eşinin oğlan çocuğu dünyaya getirmesine, Kalem başarıya, düşmana galip gelmeye, sır saklamaya, cömertlik ve iyiliğe delalet eder.

Rüyada kalem görmek yetenekli bir kişi olduğunuzu ve istikbalinizin parlak olduğunu belirtir. Kalemle yazı yazmak istediğiniz şeylerin gerçekleşeceğine yorulur. Hediye kalem alan birisi iyi bir işe girecek demektir. Rüyada kalemin kırıldığını görmek de kalkışacağınız bir işten zarar edeceğinizin haberidir.

Maceraya olan düşkünlüğünüz, başınıza dert açabilir. Bu rüya, yakında büyük başarılara imza atacağınız anlamına da gelir. Elinde kalem gören kimse, işe yarayacak bir şey öğrenir. Kalemle yazı yazan, sevinç verici haber alır.

Kudret kaleminin Levhi Mahfuz üzerine yazdığını görmek, yazılan şey okunursa, hayırdır. Kudret kalemini tam ve sağlam olarak görmek, kurtuluşa, aydınlığa çıkmaya; kalemi kirik veya çatlak görmek de ümit edilen veya beklenilen şeyin olmayacağına delalet eder. Rüyada elinde kalem bulunduğunu görmek, bir çocuğu doğacağına, bir vazife veya memuriyet alarak sevineceğine delalet eder.

Rüyada kalemle yazı yazmak, bir dileğinin yerine geleceğine geçiminin ve halinin iyi bir şekilde süreceğine delildir. Kalem ile yazı yazdığını ve yazdığı yazıların görünmediğini görmek, eğer memur ise o işleten atılacağına, tüccar ise zarar edeceğine, mülk sahibi ise mülkünün elinden çıkacağına işarettir. Kalemini açmakta zahmet çektiğini gören kimse, islerinde güçlüğe uğrar. Kaleminin kaybolduğunu veya çalındığını veya kırıldığını gören, zarara uğrar.

Rüyada okuma ve yazması olmayan bir insanın kalemle yazı yazması da hayra yorumlanmaz. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kalem görmek, ilim, iyilikle emir, kötülükten kurtulmaya ve çocuğa işarettir. . Kalem her şeyin değeridir. Kalem gören kimse, güzel. Dindar, iyi ve hür bir kadınla evlenir. Bazı tabirciler, kalem, yazı yazan bir çocuktur, dediler. Bir kaleme malik olduğunu gören kimse, bir ilme erişir. Eğer o kalemle yazarsa, o kimsenin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere işarettir. Bir kimse rüyada elinde ve yanında kalem olduğunu görse, o kimsenin kendisiyle bir araya gelecek erkek kardeşine ve eğer anası hamile ise, erkek bir çocuk doğurmasına işarettir.

Mürekkeple beraber görülen kalem hanimi hamile bulunan kimse için erkek bir çocuğa işarettir. Memur olan bir kimsenin kendi kaleminde bir şeyin meydana geldiğini görse, bu rüyanın tabiri o kimsenin geçimi ve mesleği hakkında meydana çıkar. Kalemini mürekkep içerisine soktuğunu gören kimse, çirkin bir is isler. Rüyada kalem görmek, ilim, hâkim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve san kazandığı ve hükümlerini icra eden kimseye ve icra edilen şeylere işarettir. Kalem cömertlik ve iyiliktir. Bazen kalem, insan ve insanın sır sahibine işarettir. Bazen de kalem, düşmana zafer bulmaya işarettir.

Rüyasında elinde kalem tuttuğunu gören kimse çok işe yarayacak bir şey öğrenir. Kalemle yazı yazan sevinç verici bir haber alır. Kendisine bir kalem hediye edildiğini gören bir insan yeni ve geleceği parlak bir işe girer.

Rüyada kalem görmek; yükseleceğinize, kalemi açmakta zorlandığınızı görmek; teşebbüs ettiğiniz bir işte başarısızlığa uğrayacağınıza, kalemin kırıldığını görmek; başarısızlığa ve bazı yorumculara göre ölüme işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Görmek

Rüyada kalem görmek; birine kefil olmaya, ilme, yazma yeteneği olan çocuğa, bir şehre yahut ülkeye; bekar için güzel ve iyi bir kadınla evlenmeye işarettir.

Bkz: Yazı kalemi, Dolma Kalem, Kurşun Kalem

Rüyada elinde bir kalem olduğunu görmek yemin etmeye, kardeşiyle buluşmaya; kalemi mürekkeple görmek evli erkek için eşinin oğlan çocuğu dünyaya getirmesine; kalem başarıya, düşmana galip gelmeye, sır saklamaya, cömertlik ve iyiliğe delalet eder.

Rüyada kalem görmek tabiri, yetenekli bir kişi olduğunuzu ve istikbalinizin parlak olduğunu belirtir. Kalemle yazı yazmak istediğiniz şeylerin gerçekleşeceğine yorulur. Hediye kalem alan birisi iyi bir işe girecek demektir.

Rüyada kalemin kırıldığını görmek de kalkışacağınız bir işten zarar edeceğinizin haberidir. Maceraya olan düşkünlüğünüz, başınıza dert açabilir. Bu rüya, yakında büyük başarılara imza atacağınız anlamına da gelir. Elinde kalem gören kimse, işe yarayacak bir şey öğrenir. Kalemle yazı yazan, sevinç verici haber alır.

Rüyada kudret kaleminin Levhi Mahfuz üzerine yazdığını görmek, yazılan şey okunursa, hayırdır. Kudret kalemini tam ve sağlam olarak görmek, kurtuluşa, aydınlığa çıkmaya; kalemi kırık veya çatlak görmek de ümit edilen veya beklenilen şeyin olmayacağına delalet eder.

Rüyada elinde kalem bulunduğunu görmek, bir çocuğu doğacağına, bir vazife veya memuriyet alarak sevineceğine delalet eder. Kalemle yazı yazmak, bir dileğinin yerine geleceğine geçiminin ve halinin iyi bir şekilde süreceğine delildir. Kalem ile yazi yazdığını ve yazdığı yazıların görünmediğini görmek, eğer memur ise o işten atılacağına; tüccar ise zarar edeceğine, mülk sahibi ise mülkünün elinden çıkacağına işarettir. Kalemini açmakta zahmet çektiğini gören kimse, işlerinde güçlüğe uğrar.

Rüyada kaleminin kaybolduğunu veya çalındığını veya kırıldığını gören, zarara uğrar. Okuma ve yazması olmayan bir insanın kalemle yazı yazması da hayra yorumlanmaz. Bir başka rivayete göre de: Rüyada kalem görmek, ilim, iyilikle emir, kötülükten nehyetmeye ve çocuğa işarettir. Kalem her şeyin değeridir. Kalem gören kimse, güzel, dindar, iyi ve hür bir kadınla evlenir. Bazı tabirciler, kalem, yazı yazan bir çocuktur, dediler. Bir kaleme malik olduğunu gören kimse, bir ilme erişir. Eğer o kalemle yazarsa, o kimsenin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere işarettir.

Bir kimse rüyada elinde ve yaninda kalem olduğunu görse, o kimsenin kendisiyle bir araya gelecek erkek kardeşine ve eğer annesi hamile ise, erkek bir çocuk doğurmasına işarettir. Mürekkep ile beraber görülen kalem, hanımı hamile bulunan kimse için erkek bir çocuğa işarettir. Memur olan bir kimsenin kendi kaleminde bir şeyin meydana geldiğini görse, bu rüyanın tabiri o kimsenin geçimi ve mesleği hakkında meydana çıkar. Kalemini mürekkep içerisine soktuğunu gören kimse, çirkin bir iş isler. Kalem, ilim, hakim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şan kazandığı ve hükümlerini icra eden kimseye ve icra edilen şeylere işarettir. Kalem cömertlik ve iyiliktir. Bazen kalem, insan ve insanın sır sahibine işarettir. Bazen de kalem, düşmana zafer bulmaya işarettir.

Rüyasında elinde kalem tuttuğunu gören kimse çok işe yarayacak bir şey öğrenir. Kalemle yazı yazan sevinç verici bir haber alır. Kendisine bir kalem hediye edildiğini gören bir insan yeni ve geleceği parlak bir işe girer.

Rüyada kalem görmek, yükseleceğinize; kalemtıraşla kalemi açmakta zorlandığınızı görmek, teşebbüs ettiğiniz bir işte başarısızlığa uğrayacağınıza; kalemin kırıldığını görmek, başarısızlığa ve bazı yorumculara göre ölüme işarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yazı Kalemi Görmek

Rüyada elinde kalem olduğunu görmek, evlat sahibi olacağına veya bir işe gireceğine delildir. Kalemle yazı yazmak, bir isteğinin yerine geleceğine; geçiminin ve halinin iyileşip öylece devam edeceğine işarettir.

Rüyada kaleminin kaybolduğunu veya çalındığını görmek, hayır değildir.

Ayrıca şu rüya tabiri ve yorumlara bakınız: Dolma Kalem, Kurşun Kalem, Yazı Yazmak
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kurşun Kalem Görmek

Rüyada kurşun kalem görmek, küs olduğunuz ve pek hazzetmediğiniz kimse ile karşılaşacağınıza aynı zamanda onunla ilgili fikirlerinizi onun yüzüne vuracağınıza ve kendinizi daha iyi hissedeceğinize işaret eder.

Bkz: Kalemtıraş
Kurşun Kalemle Bir Şey Yazdığını Görmek

Rüyada kurşun kalemle yazı karaladığını görmek, mutlu haberlere ve güzel söze işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Görmek

Rüyada kalem görmek rüya sahibinin bir kişi için bir senet veya çeke imza atacağı ve bu doğrultuda ciddi anlamda borç altına gireceği üzerine yorumlanır. Ayrıca hayırlı bir kısmetin karşısına çıkacağına ve yaşadığı bazı sıkıntıları kısa zaman içerisinde aşacağına delalet eder.

Rüyada Kalem Almak

Rüyada kalem almak rüya sahibinin eğitim konusunda başarılı bir dönem geçireceği üzerine yorumlanır. Aynı zamanda her işini rast gideceği ve güzel bir kazanç elde edeceğine delalet eder. Gerçekleştirmek istediği bazı projelerini hayata geçireceği ve bu projeler üzerinden iyi bir kazanç sağlayacağına işaret etmektedir.

Rüyada Kalem Bulmak

Rüyada kalem bulmak rüya sahibinin iyiliksever, mütevazi ve kibar bir kişiliğe sahip olduğunu anlatır. Ayrıca rüya sahibinin muhtaç insanlara yardım edeceğini ve onların maddi manevi eksiklerini gidereceği üzerine yorumlanır. Üstelik bunu büyük ve samimiyetiyle içinden gelerek yapacağına, bundan büyük bir keyif alacağına ve mutlu olacağı üzerine yorumlanır.

Rüyada Mavi Tükenmez Kalem Görmek

Rüyada mavi tükenmez kalem görmek rüya sahibinin elinde bulunan değerlerin kıymetini bilmesi gerektiğine delalet eder. Eğer bunu bilmez ise özellikle ailesi arasının açılacağına ve onlardan uzaklaşacağına işaret etmektedir. Ayrıca kişinin iş açısından bazı sıkıntı ve dertlere gireceğine, ancak daha sonra bu problemlerin üstesinden gelerek yeniden düze çıkacağı üzerine işaret eder.

Rüyada Bir Başkasının Elinde Kalem Görmek

Rüyada bir başkasının elinde kalem görmek rüya sahibinin bir günah işleyeceğine ve bunun için vicdan azabı çekeceğime üzerine rivayet edilir. Bundan sonra hatasını affettirmek amaçlı çok çalışacağına ve bunun için mücadele edeceği üzerine yorulur. Ayrıca rüya sahibinin muhtaç bir aileye yardım edeceğine ve böylece sevap kazanacağı üzerine işaret eder.

Rüyada Kalem Hediye Almak

Rüyada kalem hediye almak rüya sahibinin şansını ve kısmetinin artacağı üzerine ifade edilir. Özellikle hem iş hem de evlilik konusunda kısmetlerin karşısına çıkacağını ve mutlu bir yaşam süreci üzerine delalet etmektedir.

Rüyada Kurşun Kalem Görmek

Rüyada kurşun kalem görmek rüya sahibinin özel yetenekleri olduğuna işaret etmektedir. Bu yetenekleri doğru şekilde kullandığı zaman hem iş hem de sosyal yaşamında güzel bir noktaya ulaşacağı üzerine yorulur. Aynı zamanda yetenekleri ile beraber iyi bir kazanç elde edeceği üzerine işaret eder.

Rüyada Dolma Kalem Görmek

Rüyada dolma kalem görmek rüya sahibinin bulunduğu meslek içerisinde iyi bir makama yükseleceğine üzerine yorulur. Bu makam ile beraber iyi bir maaş elde edeceği ve aynı zamanda iş yerinde saygınlık kazanacağı üzerine ifade edilir.

Rüyada Kırmızı Tükenmez Kalem Görmek

Rüyada kırmızı tükenmez kalem görmek ya da almak genelde hayırlı işler için yorulur. Rüya sahibinin karşısına çıkacak bir kısmet ile evliliğe uzanacağına delalet eder. Özellikle kişinin yeni bir gönül ilişkisine başlayacağını ve bu ilişkinin evlilikle noktalanacağı üzerine delalet eder.

Rüyada Kalem Kırmak

Rüyada kalem kırmak genelde olumsuz şekilde yorumlanır. Özellikle rüya sahibinin gireceği bir iş üzerinden başarısız olacağı ve hayal kırıklığı yaşayacağı üzerine rivayet edilir.

Rüyada Kalemle Yazı Yazmak

Rüyada kalemle yazı yazmak aydınlık geleceğe ve iyi bir kısmeti işaret eder. Aynı zamanda rüya sahibinin hayallerinin gerçekleşeceğine ve ailesi ile beraber mutlu bir yaşam süreci üzerine delalet eder.

Rüyada Kalem Görmek ile ilgili diğer yorumlar

Rüyada kalem görmek, geleceğinizin parlak oldu­ğuna ve büyük bir insan olacağınıza, evlada, sizi geçindirecek el veya makine ile yapılan bir sanat sahibi olacağınıza, ilim ve mari­fete işaret olarak yorumlanır. Kalem ile yazı yazdığınızı görmek, içinde bulunduğunuz durumun iyi bir şekilde devam edeceğine, arzularınızın yerine geleceğine, kaleminizin kırıldığını, kayboldu­ğunu, çalındığını görmek, muhakkak herhangi bir işten zarar göre­ceğinize, okur-yazar olmadığınız halde kalemle yazı yazdığınızı görmek hakkınızda pek hayırlı bir işaret sayılmaz. Kalemlik görme bekarsanız zengin biriyle evleneceğinize işaret eder. Rüyada kalem görmek, iyiye yorulur. Kalem görmek, meşhur biriyle evleneceğinize delalet eder. Kalem görmek, çocuğunuz olacağına işaretle yorumlanır. Rüyada kalem görmek, geleceğinizin parlak olacağına işa­rettir. Rüyada kalem görmek, meşhur biri olacağınıza da işarettir. Okuma yazma bilmeyen bir kimse, rüyasında kalemle ya­zı yazdığını veya yazı yazıyormuş olduğunu görse, bu rüya, iyiye ve hayra yorumlanmaz. Bir kimse rüyasında kaleminin kaybolduğunu veya çalınmış olduğunu yahut da kırılmış olduğunu görse, o kimse, büyük bir zarara uğrar veya uğrayacağına işaretle yorumlanır. Rüyasında elindeki kalemini açmakta zorluk ve güçlük çektiğini gören kimsenin bu rüyası da iyi değildir. Bu gördüğü rüya, onun işleri konusunda, görevlerini yerine getirirken çok zorluklarla karşılaşacağına ve işlerinde güçlükler, zahmetler çekeceğine işaretle yorumlanır. Hanımı hamile olan bir kimse, rüyasında mürekkebiyle beraber bir kalem görse, gördüğü bu rüyası, onun bir erkek çocuğu olacağına, yani, hamile olan hanımı ona (rüyayı gören kimseye) bir erkek çocuğu doğuracağına işaretle tabir olunur. Rüyasında elinde ve yanında kalem bulunduğunu gören kimsenin bu görmüş olduğu rüyası, o kimsenin (rüyayı gö­renin) pek yakın bir sürede erkek kardeşiyle buluşacağına (görüşeceğine) ve şayet anası hamile ise, bir erkek çocuk doğuracağına ve rüyayı gören kimsenin yeni bir erkek kardeşe kavuşacağına işaretle yorumlanır. Riyada kalem görmek, ilim, iyilikle emir, kötülükten sakındırmak ve çocuğa işarettir. Bazen rüyada kalem görmek, yemine işaret eder. Bazen de kalem rüyası, cömertlik ve iyilik ile tabir olunur. Rüyada görülen kalem, sır sahibine işaret eder. Bazı kere de rüyada görülen kalem, düşmana karşı zafer kazanmaya, güzel bir isme, halk arasında hayırla anılmaya işaret eder. Kalem, âlim, hâkim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şan kazandığı şeylere veya hükümlerini icra eden kimseye işaret eder. Rüyada kalem gören kimse, güzel, dindar ve iyi bir kadınla evlenir. Bazı kere de rüyada görülen kalem, yazı yazan bir çocuğa işarettir. Rüyada bir kaleme mâlik olduğunu görmek, bir ilme ulaşmaya işarettir. Rüyada mâlik olduğu kalemle yazı yazdığını görmek, rüya sahibinin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere işarettir. Rüyada elinde bir kalem olduğunu görmek, evlat, memuriyet ve sevinmeye işaret eder. Rüyada içi mürekkep dolu bir kalem görmek, hamile olan kadın için erkek çocuğa işaret eder. Rüyada kalemin kırıldığını veya zayi olduğunu,yahut çalındığını görmek, zarar ve ziyan ile tabir olunur. Rüyada kudret kalemini güzel bir şekilde görmek, ilme, hıfza, büyük bir sanata, uzun ömre ve rızka işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalem görmek okur yazar ve alim olan birine, bir coğrafyaya, bir kişi yerine onun adına bir çeke veya senede imza atarak, o kişiden sonra ikinci borçlu olmaya işaret eder. Rüyada kişinin elinde bir kalem olduğunu gören kişi inandığı bir şey için ya da görevi için ant verecek, yada aile yakınlarından biriyle kavuşup özlem giderecek demektir.

Eğer henüz evlenmemiş ve kısmetini arayan bir erkek rüyasında kalem görürse bu, aradığı o güzel ve iyi kalpli kadını bulmasına işaret eder. Bazı rüya tabirlerine göre rüyada görülen kalem kişinin mert olmasına, hayatında her zaman başarılı olacağına ve her işten alnının akıyla çıkacağına işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Almak

Rüyada kalem almak da birinin kalem vermesi de aynı şekilde tabir edilir. Rüyasında kalem alan kişi alim olacak, her işi rast gidecek dolayısıyla kazancı yerinde olacak ve hayatta yapmak istediği her şeyi yapma şansına nail olacak demektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Hediye Almak

Rüyasında hediye olarak bir kalem alan kişi kendisi için hayırlı olacak ve şans getirecek bir adım atacak ve bu girişimden kazançlı çıkacak demektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Kırmak

Rüyada kalem kırmak iyi değildir, hayırlı olacağını düşünerek ve umutlar besleyerek girilecek bir işin hayır getirmeyeceğine delalet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Kutusu Görmek

Rüyada kalem kutusu görmek rüya sahibinin meslek ve ticaret hayatına işaret eder. Rüya sahibi yeni iş görüşmeleri yaparak yeni işlere girişecek ve yeni atılımlar gerçekleştirecek demektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalemle Yazı Yazmak

Rüyasında elinde kalemle yazı yazdığını gören kişinin geleceği aydınlık, kısmeti de açık demektir. Rüya sahibi hayattaki her emeline kavuşacak ve keyfince, ağız tadı kaçmadan bir hayat sürecek demektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalemler görmek, rüyanın niteliğine bağlı olarak değişik şekillerde yapılabileceği gibi aynı zamanda rüyayı gören kişinin büyük patron olacağına, imza ve söz yetkisi edineceğine, rakipleri arasında başarıları ile ön plana çıkacağına yorulur. Rüya sahibinin yüksek tahsili ile ticaret dünyasında ayrıcalıklı kimse haline geleceğine ve pek çok avantaj elde edeceğine işaret eder ve hayırlara alamet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Renkli Kalemler Görmek

Rüyayı gören kişinin düşlerindeki kariyere ve hayata sahip olacağı anlamına gelir. Rüya sahibinin yetenekleri ve becerileri doğrultusunda bir meslek edineceğine, işine dört elle sarılacağına, bu sayede hem iş hem de özel hayatında istediği ve aradığı mutluluğu bulacağına rivayet edilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kurşun Kalemler Görmek

Rüyayı gören kişinin ticaret ehli olmaktan çok sanat ehli kimse olmak istediğine ve zanaata olan düşkünlüğünden hiçbir zaman vazgeçmeyerek her zaman idealist yaklaşım içinde olacağına işaret eder. Rüya sahibi sade ve mütevazı bir hayat yaşayarak, hayal ettiği işi yapmayı, zengin olmaya tercih edecek demektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Boyalı Kalemler Görmek

Rüyayı gören kişinin eğlenceli bir insan olduğuna ve insanlar tarafından sahip olduğu keyif ile kıskanıldığına işaret eder. Rüya sahibinin en büyük zenginliğinin neşesi, umutları ve hayalleri olduğu, bunların kendisini mutlu ve zengin kimse kıldığı anlamına gelir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Tükenmez Kalemler Görmek

Rüyayı gören kişinin kendisini rahat, zahmetsiz ve külfetsiz bir hayata götürecek kazanımlar elde edeceğine ve bu şansın gelip geçici değil daimi olacağına tabir edilir. Azalmayacak rızka, kesilmeyecek gelire ve sağlam bir makama yorulur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırmızı Kalemler Görmek

Rüyayı gören kişinin asla ödün vermeyeceği doğrularına, vazgeçmeyeceği kararlarına ve prensiplerine alamet eder. Rüya sahibinin bildiklerinden vazgeçmeyeceğine, kendisini hedeflerine, amaçlarına ve beklentilerine götürecek yolda da geri adım atmayacağına rivayet edilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalem görmek, bazı rüya yorumcularına göre, mesleki yaşamda büyük başarılar elde etmeye tekabül eder. Kişinin gözüyle rahat edebileceği bir yaşama kavuşacağına işaret eder.

 Rüyada Kalem Görmek

 Rüyada kalem görmek, rüya sahibinin bir kişi yerine bir çeke yahut senet üzerine imza atarak borç yapacağına yorumlanır. Rüyayı gören kişinin aradığı güzel ve iyi kalpli insanı bulacağına, çekmekte olduğu sıkıntıların sonrasında rahat edebileceği bir yaşama kavuşacağı anlamına gelir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Almak

 Rüyada kalem almak, rüyayı gören kişi için ilim öğrenmeye ve rüya sahibinin kendisini geliştirmesine tabir olunur. Kalem çoğunlukla makam sahibi olmanın, bilimin, öğrenmenin, eğitimin, işe girmenin işaretidir. Rüyada yeni ve güzel bir kalem aldığını gören kişi yeni bir işe girer yahut fayda sağlayan bir ilim öğrenir.

 Rüyada kalem almak, rüya sahibinin kendi sanatını bırakıp başka bir sanata yöneliş göstereceğine, eğitim görmeye, okulda başarı sergilemeye, öğrenciler için sınavlarını başarılı bir şekilde vermeye işaret eder. Rüyasında eski ve kırık bir kalem aldığını gören kişi, okulunu güçlükle bitirir yahut bazı derslerinde başarı elde edemez.

 Kırık kalem bazen de faydası ilim öğrenme ve kendine uygun olmayan bir mesleği icra etme anlamlarına da gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Bulmak

 Rüyada kalem bulmak, rüya sahibinin güzel ilim öğreneceğine, faydalı işlerle meşgul olacağına, hayırlı olanı isteyeceğine ve şükretmeyi bilen kimse olduğuna delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kurşun Kalem Görmek

 Rüyada kurşun kalem görmek, rüyayı gören kimsenin tahsil sahibi olup, mesleki yaşamında başarı elde etmesi ve rütbe sahibi olduğu konumuna kavuşmasına işaret eder. Bu rüyayı gören kimsenin okumaya olan hevesine, ilim öğrenmeye olan merakına, şair, yazar veya sanatçı olma yeteneğinin olduğuna yorulur. Rüyada kurşun kalem görmek, bu rüyayı gören kimsenin cehaleti kalemi ve bilgisiyle yenme düşüncesine ve amacına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Hediye Almak

 Rüyada kalem hediye aldığını gören kimse için ilim öğrenmeye, eğitim hayatını başarılı bir şekilde bitirmeye yorumlanır. Rüyada kalem hediye almak aynı zamanda çalışan kişi için mesleki yaşamında zirveye ulaşmayı, büyük başarılar elde etmeye yorumlanır. Rüyasında kalem hediye alan rüya sahibinin adaletsizliklere karşı hakkını savunacağına ve âlim olacağına da işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Aramak

 Rüyada kalem aramak, rüyayı gören kimsenin sabırlı bir insan olmasına ve birçok insanın örnek alacağı bir hayat yaşam süreceğine yorumlanır. Ayrıca bu rüyayı gören kimsenin dürüstlüğü ile nam salacağına işaret eder.

 Bu rüya bazı alim ve ulemalar tarafından ise şu şekilde yorumlamıştır: rüya sahibinin çektiği güçlüklerin ardından hasret duyduğu müjdeye, cefa ile beraber istediği bolluğa, sıkıntı ile birlikte düşlediği mülke, vermiş olduğu uğraşların neticesinde beklediği rahatlığa, yaşadığı güçlüklerin sonrasında kazanacağı hünere tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Renkli Kalem Görmek

 Rüyada renkli kalem görmek, genel olarak rüya sahibinin iyimserliğine işaret eder. Kısa zaman içerisinde meydana gelen olumsuzlukların rüya sahibi üzerinde olumlu bir etki yaratacağını, hayatı ile ilgili önemli kararlar alacağına ve bunlarla alakalı olarak oturup düşüneceğine işaret eder.

 Rüya sahibinin bugüne kadar aile büyüklerinden destek almaksızın yaşamını sürdürmüş olmasına rağmen, bu kimsenin pek çok sorunun cevabını bulabilmek amacıyla onların fikrini alacağına rivayet eder.

 Rüyada renkli kalem görmek aynı zamanda kimsesiz ve yoksul çocukların eğitim masraflarına yardımcı olmaya, önemli bir hayır işlemeye, kazanılan paranın bir kısmıyla ihtiyaç sahiplerine yardım ederek yardıma muhtaç insanların yüzünü güldürmeye rivayet eder.

 Rüyada renkli kalem görmek, rüya sahibinin, gönlü bol bir kimseyle evlilik yapacağına ve istediği her şeyin aynı zamanda elde edeceğine, eşinin her istediğini yapacağına, huzurlu bir şekilde yaşamını sürdüreceğine delalet eder. Bu rüyayı gören kimse bayan ise ikiden fazla çocuk sahibi olmaya yahut ikiz evlat doğurmaya işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalem görmek, kişinin biri yerine bir çeke ya da senede imza atıp borçlanacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin aradığı o güzel ve iyi kalpli insanı bulacağına, çekilen sıkıntıların ardından rahat bir hayata kavuşacağına delalet etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mavi Tükenmez Kalem Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyasında mavi tükenmez kalem gören kişinin sahip olduklarının değerini bilmesi gerekeceğine, ailesi ile arasının açılacağına delalet eder. Aynı zamanda rüyada mavi tükenmez kalem görmek, rüya sahibinin iş yaşantısının sıkıntılı bir süreç içerisine gireceğine, fakat daha sorundan bu durumu atlatacağına yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kurşun Kalem Ucu Görmek

Rüya sahibinin rüyasında kurşun kalem ucu görmesi kişinin uzun bir aradan sonra tatile çıkacağına delalet eder. Rüyada kurşun kalem ucu görmek, çekilen sıkıntıların son bulacağına, rahata kavuşacağına, aile bireyleri ile arasının  daima iyi olacağına yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başkasının Elinde Kalem Görmek

Rüya sahibinin rüyasında başkasının elinde kalem görmesi kişinin büyük bir günah işleyeceğine, vicdan azabı çekeceğine, hatalarını affettirmek için çok çabalayacağına rivayet eder. Aynı zamanda rüyada başkasının elinde kalem görmek, yardıma muhtaç bir aileye yardım edilmesi sonucu kazanılacak olan sevap manasına da gelir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yeşil Kalem Görmek

Rüya tabircileri tarafından yapılan yorumlara göre rüyada yeşil kalem görmek, yapılacak olan iyilik ve karşılığında alınacak olan sevap manasına gelir. Rüyada yeşil kalem görmek, rüya sahibinin sebep olacağı hayırlı bir işe, bolluğa ve berekete delalet etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Yeşil Kurşun Kalem Görmek

Rüya sahibinin rüyasında yeşil kurşun kalem görmesi, kişinin yakın zamanda müjdeli bir haber alacağına, bu haberin sadece kendisini değil tüm aile bireylerini mutlu edeceğine rivayet etmektedir. Rüyada yeşil kurşun kalem görmek, aynı zamanda hanenin bolluk ve bereket içerisinde olacağı manasına da gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Almak

Rüyada kalem almak ya da birinin kalem vermesi, kişinin başarılı bir eğitim hayatı olacağına ve her işinin rast gideceğine delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Hediye Almak

Rüyada kalem hediye almak, rüya sahibinin kendisi için hayırlı olacak ve şans getirecek hayırlı işlerin gerçekleşeceğine yorulmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kurşun Kalem Görmek

Rüyada kurşun kalem görmek, kişinin özel yetenekleri olduğunu göstermektedir.
Rüyada Dolma Kalem Görmek

Rüyada dolma kalem görmek, rüya sahibinin mesleğinde başarılı olup saygın bir konuma geleceğine işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Tükenmez Kalem Görmek

Rüyada tükenmez kalem görmek, hiç hesapta olmayan sürpriz bir gelişmelerin yaşanacağına ve bu sayede kişinin yüzünün güleceğine delalet eder.
Rüyada Kırmızı Kalem Almak

Rüyada kırmızı kalem görmenin rüya tabiri, genellikle yeni bir gönül ilişkisine ya da evlenmeye yorulmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kalem görmek, kişinin hayatına dürüst ve güvenilir bir insan gireceği demektir. Rüya sahibinin kısmetinin açılacağına, hayırlı bir evlilik hayatı geçireceğine, avlat sahibi olacağına, sıkıntılı günleri geride bırakacağı anlamına gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Kırmak

Rüyada kalem kırmak genellikle iyiye yorulmaz. Kişinin umutlar besleyerek girişeceği bir işten hayır gelmeyeceğine delalet eder.
Rüyada Kalem Kutusu Görmek

Rüyada kalem kutusu görmek, meslek hayatına işaret eder. Rüya sahibinin görüşmeler yaparak yeni işlere girişeceğine alamet etmektedir.
Rüyada Kalemle Yazı Yazmak

Rüyada kalemle yazı yazdığını görmek, aydınlık geleceğe ve güzel kısmetlere işaret etmektedir. Rüya sahibinin hayallerinin gerçekleşeceğine, ağız tadının kaçmayacağı bir hayat süreceğine yorulmaktadır.
Rüyada Kalemtıraş Görmek

Rüyada kalemtıraş görmek, rüya sahibinin başarılarının sürekli olacağına yorulmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Birine kefil olmaya, ilme, yazma yeteniği olan çocuğa, bir şehre yahut ülkeye; bekar için güzel ve iyi bir kadınla evlenmeye, Elinde bir kalem olduğunu görmek yemin etmeye, kardeşiyle buluşmaya, Kalemi mürekkeple görmek evli erkek için eşinin oğlan çocuğğu dünyaya getirmesine, Kalem başarıya, düşmana galip gelmeye, sır saklamaya, cömertlik ve iyiliğe delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Molla Cami: Rüyada kalem görmek, ilim, iyilikte emir, kötülükten nehyetmeye ve çocuğa işarettir. Kalem her şeyin değeridir. Kalem gören kimse, güzel, dindar, iyi ve hür bir kadınla evlenir. Bazı tabirciler, kalem, yazı yazan bir çocuktur, dediler. Bir kaleme malik olduğunu gören kimse, bir ilme erişir. Eğer o kalemle yazarsa, o kimsenin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere işarettir. Bir kimse rüyada elinde ve yanında kalem olduğunu görse, o kimsenin kendisiyle bir araya gelecek erkek kardeşine ve eğer anası hamile ise, erkek bir çocuk doğurmasına işarettir. Mürekkeble beraber görülen kalem hanımı hamile bulunan kimse için, erkek bir çocuğa işarettir. Mernur olan bir kimsenin kendi kaleminde bir şeyin meydana geldiğini görse, bu rüyanın tabiri o kimsenin geçimi ve mesleği hakkında meydana çıkar. Kalemini mürekkeb içerisine soktuğunu gören kimse, çirkin bir iş işler. Kalem, alim , hakim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şankazandığı ve hükümlerini icra eden kimseye ve icra edilen şeylere işarettir. Kalem cömertlik ve iyiliktir. Bazen kalem, insan ve insanın sır sahibine işarettir. Bazen de kalem, düşmana zafer bulmaya işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kalem Görmek

Rüyada kalem görmek, geleceğinizin parlak oldu­ğuna ve büyük bir insan olacağınıza, evlada, sizi geçindirecek el veya makine ile yapılan bir sanat sahibi olacağınıza, ilim ve mari­fete işaret olarak yorumlanır. Kalem ile yazı yazdığınızı görmek, içinde bulunduğunuz durumun iyi bir şekilde devam edeceğine, arzularınızın yerine geleceğine, kaleminizin kırıldığını, kayboldu­ğunu, çalındığını görmek, muhakkak herhangi bir işten zarar göre­ceğinize, okur-yazar olmadığınız halde kalemle yazı yazdığınızı görmek hakkınızda pek hayırlı bir işaret sayılmaz. Kalemlik görme bekarsanız zengin biriyle evleneceğinize işaret eder. Rüyada kalem görmek, iyiye yorulur. Kalem görmek, meşhur biriyle evleneceğinize delalet eder. Kalem görmek, çocuğunuz olacağına işaretle yorumlanır. Rüyada kalem görmek, geleceğinizin parlak olacağına işa­rettir.

Rüyada kalem görmek, meşhur biri olacağınıza da işarettir. Okuma yazma bilmeyen bir kimse, rüyasında kalemle ya­zı yazdığını veya yazı yazıyormuş olduğunu görse, bu rüya, iyiye ve hayra yorumlanmaz. Bir kimse rüyasında kaleminin kaybolduğunu veya çalınmış olduğunu yahut da kırılmış olduğunu görse, o kimse, büyük bir zarara uğrar veya uğrayacağına işaretle yorumlanır. Rüyasında elindeki kalemini açmakta zorluk ve güçlük çektiğini gören kimsenin bu rüyası da iyi değildir. Bu gördüğü rüya, onun işleri konusunda, görevlerini yerine getirirken çok zorluklarla karşılaşacağına ve işlerinde güçlükler, zahmetler çekeceğine işaretle yorumlanır.

Hanımı hamile olan bir kimse, rüyasında mürekkebiyle beraber bir kalem görse, gördüğü bu rüyası, onun bir erkek çocuğu olacağına, yani, hamile olan hanımı ona (rüyayı gören kimseye) bir erkek çocuğu doğuracağına işaretle tabir olunur.

Rüyasında elinde ve yanında kalem bulunduğunu gören kimsenin bu görmüş olduğu rüyası, o kimsenin (rüyayı gö­renin) pek yakın bir sürede erkek kardeşiyle buluşacağına (görüşeceğine) ve şayet anası hamile ise, bir erkek çocuk doğuracağına ve rüyayı gören kimsenin yeni bir erkek kardeşe kavuşacağına işaretle yorumlanır.

Riyada kalem görmek, ilim, iyilikle emir, kötülükten sakındırmak ve çocuğa işarettir.

Bazen rüyada kalem görmek, yemine işaret eder.

Bazen de kalem rüyası, cömertlik ve iyilik ile tabir olunur.

Rüyada görülen kalem, sır sahibine işaret eder.

Bazı kere de rüyada görülen kalem, düşmana karşı zafer kazanmaya, güzel bir isme, halk arasında hayırla anılmaya işaret eder.

Kalem, âlim, hâkim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şan kazandığı şeylere veya hükümlerini icra eden kimseye işaret eder.

Rüyada kalem gören kimse, güzel, dindar ve iyi bir kadınla evlenir.

Bazı kere de rüyada görülen kalem, yazı yazan bir çocuğa işarettir.

Rüyada bir kaleme mâlik olduğunu görmek, bir ilme ulaşmaya işarettir.

Rüyada mâlik olduğu kalemle yazı yazdığını görmek, rüya sahibinin ilim ve bilgilerden yazacağı şeylere işarettir.

Rüyada elinde bir kalem olduğunu görmek, evlat, memuriyet ve sevinmeye işaret eder.

Rüyada içi mürekkep dolu bir kalem görmek, hamile olan kadın için erkek çocuğa işaret eder.

Rüyada kalemin kırıldığını veya zayi olduğunu,yahut çalındığını görmek, zarar ve ziyan ile tabir olunur.

Rüyada kudret kalemini güzel bir şekilde görmek, ilme, hıfza, büyük bir sanata, uzun ömre ve rızka işaret eder.

Rüyada kalem görmek, iyilikle emir, kötülükten korumaya işarettir. Kalem her şeyin değeridir. Kalem gören kimse, güzel, iyi ve hür bir kadınla evlenir. Bazı tabirciler, kalem, yazı yazan bir çocuktur, derler. Bir kimse rüyada elinde ve yanında kalem olduğunu görse, o kimsenin kendisiyle bir araya gelecek erkek kardeşine ve eğer annesi hamile ise, erkek bir çocuk doğurmasına işarettir.

Memur olan bir kimsenin kendi kaleminde bir şeyin meydana geldiğini görse, bu rüyanın tabiri o kimsenin geçimi ve mesleği hakkında meydana çıkar. Kalemini mürekkep içerisine soktuğunu gören kimse, çirkin bir iş işler. Kalem, ilim, hâkim, dil ve kılıç gibi insanın kendisiyle şeref ve şan kazandığı ve hükümlerini icra eden kimseye ve icra edilen şeylere işarettir. Kalem cömertlik ve iyiliktir. Bazen kalem, insan ve insanın sır sahibine işarettir. Bazen de kalem, düşmana zafer bulmaya işarettir. Rüyasında elinde kalem tuttuğunu gören kimse çok işe yarayacak bir şey öğrenir. Kalemle yazı yazan sevinç verici bir haber alır. Kendisine bir kalem hediye edildiğini gören bir insan yeni ve geleceği parlak bir işe girer.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

404 Aktif
1 Üye ve 403 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 18765
Dün : 23857
Toplam : 48077083
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...