Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+6 oy
197 okuma
Yaren1989 Rüya kategorisinde Rüya Ustası (52.9k puan)  
Rüyamda müstakil bi evde akşam yanımda bi arkadalımla yemek yaptık yedik yemek neydi hatırlamıyorum. Sonra çay demledim içtik. Mutfağa gittim bi bardak daha içsek mi ki diye düşündüm demliğe dokundum ılımış, çay da az kalmış, neyse uyutmaz şimdi dedim vazgeçtim. Sonra yattık uyuduk rüyanın içinde rüya gördüm. O rüyada evin bulunduğu sokakta evden çıkıp sağa doğru yürüdüm. Alacakaranlıktı hava sabaha karşı mı akşam saatleri mi bilemiyorum. Sokağın iki tarafında da bahçe duvarı vardı. Çok az ilerde sokak bitiyordu, sağı solu toprak olan bir yol oluyordu. Tarla gibiydi yolun sağı solu. Duvar bitimine kadar yürüdüm yolun sağ tarafına geçtim bitişe yakın, bi kükreme sesi geldi çok kısa 1-2 saniye, yok artık burda aslanın ne işi var dedim. Döndüm baktım karartının içinden sarı tüylü bi aslan çıktı yelesi yoktu. Göz göze geldik karanlıkta gözleri parladı. Fazla kıpırdamazsam bişey yapmaz heralde dedim ufak ufak duvarın olduğu yere gitmeye çalıştım zaten 3-4 adım vardı. Aslan karşı köşede duruyodu hâlâ. Bi kaç saniye aslanın yüzü gözlerimde zoomlandı kafa kafayaydık sanki, gözleri maviydi tüyleri sarıydı gövdesindeki tüylerin bazı yerleri psrlıyodu altın sarısı gibiydi. Zarar vercek gibi durmuyodu bakıyodu sadece. Yavaş yavaş yürüyüp eve gittim uyandım rüyadan. Uyandıktan sonra evdeki arkadşıma anlattım. O evden çıktı işe gitti. Evde bişeyler yaptım oyalandım ama hatırlamıyorum. Akşam yine alacakaranlıkta evden çıkıp yine oraya doğru gittim. Birazda ürküyodum rüyayı hatırladıkça ama içimden yok artık rüyaydı o aslan ne gezer burda dedim devam ettim. Yine aynı yerde aynı kükreme sesini duydum yok artık dedim rüyadakiyle aynı yere karşı duvarın köşesine baktım, rüyadakinden daha iri yelesi de olan bir aslanla göz göze geldik göz rengi aynı değildi. Rüyada bişey olmamıştı bi iki adım geri gideym diye çaktırmadan ayağımı geri attım ki aslan bana doğru geliyodu yavaş yavaş, durdum hemen. Karşıma geldi bi sağa iki adım attı durdu bi sola iki adım attı durdu. Bidaha az bişey kükredi sanki bişey söylüyo gibiydi ama ses kükreme sesiydi, saldırgan şekilde kükremedi. Hareketsiz öylece duruyoduk nasıl kurtulacağım bu durumdan diye düşündüm. Arkam tarlaydı hafif başımı çevirdim bi baktım toprağın üstünü diz boyu kar kaplamış. Az önce öyle bişey yoktu kış mevsimi de değildi. İçimden kara atlayıp kaçıyor gibi yapsam bu numarayı yer mi acaba o kara atlarsa kardan çıkana kadar ben giderim dedim. Havuza atlıyormuş gibi karın üstünde atlar gibi yaptım aslan atladı karın içine. Karda debelenirken ben hızlıca yürüyüp eve gidiyordum.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

2 Yorum

+5 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
[Takribi okuma süresi:4(dört(dakika]


Merhaba,

https://www.ruyadaruya.com/133430/ruyada-yuksekte-olmak

rüyanızdan devam ediyor rüyanız.

Özellikle nefsin merhalelelerinde 2.Seviyede ilerlemeye devam ediyorsunuz.Köpek saldırıları,dünya nimetlerinin üzerinize üzerinize gelmesinden dolayı.Sağ tarafınıza duvar örmüşsünüz,sol tarafınız açık.6-7 köpek sizin birinci nefs mertebesinden kalma alışkanlıklarınız,kötü huylarınız vs.Bunları terk etmişsiniz ama onlar hala sizin üzerinizde etki kurmak istiyorlar.Ama tesirleri de azalmış bayağı.Hani "havlayan köpek ısırmaz derler" ya onun gibi.Uzaktan havlıyorlar,sizi o eski huylarınıza geri döndürmeye çalışıyorlar ama siz duruma karşı koyuyorsunuz.Sağ tarafınızda duvar olması ilerlemenin durduğu manasında.Sol açık,sağ kapalı.İlerleme hep sağa doğru olmalı.Bu rüyanızda açık olan saldırının geldiği sol tarafta gördüğünüz aslan sizi onlardan koruyan güç.Kendinizi köyde görmeniz,ilk nefs mertebesinden başlayan yolculuğa istinaden.Köyden kasabaya,kasabadan şehre,şehirden büyükşehre,büyükşehirden mega şehre vb gibi düşünebilirsiniz.Yol sembolizmi de aynı.Mahal olarak ilerlenince yolda ona göre değişir.Burada esas olan "yol" kavramı.Bir yolculuk var.

İkinci yani bu rüyanızda ise rüya müstakil bir evde başlıyor.Yani yolculuk yok.Bir konaklama olayı var.Birincisinde ki gibi değil,bir duraksama olmuş.Hatta konaklama rutine dönmüş.Yeme içme var ama ne yenildiği vs hatırlanmıyor yani olay sıradanlanmış.Çay biraz keyfi artırma durumu.Yani gelinen seviyeden duyulan zevkü sefa gibi.Ama bunun bitmesi gerektiğini çayın ılıklaştığını ve uyumanıza mani olacağını düşününce anlıyorsunuz.Rüyanın içinde rüya görmeniz ikinci seviyenin içinde kendi içinize bakmanızdan dolayı.Zaten rüyanın içinde rüyaya dalınca rüyanızda hemen kapıdan çıkıp ilerliyorsunuz.Yani yolculuk tekrar başlıyor.Bu iç görünüzün sizden istediği şey.Rüyanın içinde ki rüyada alacakaranlık görmeniz ve bunun akşam  mı sabah mı olduğunu bilmemeniz ile yemeğin ne olduğunu hatırlamamanız aynı şey.2.Seviyenin neresinde olduğunuzu bilemiyorsunuz.

Bu seviyede hem sağınız hem solunuz duvar olmuş.Yani sizi 2.Seviyeden çıkartacak olan yol artık netleşmiş.Yani vakit akşam vakti sabah değil.3.Seviyeyi görüyorsunuz.Duvarların bittiği yerde başlıyor,hatta 3-4 adım da ilerliyorsunuz.Bu seviyede 2.seviyenin akşamı,3.Seviyenin sabahı oluyor.Belki bundan dolayı karıştırıyorsunuzdur.Bu seviyede karşınıza çıkan aslan ilk rüyanızdakinden değişik.Muhetemelen birinci seviyede gördüğünüz beyaz aslan sol omzunuzda olan kiramen katibin meleklerinden günahlar ile ilgili olanı idi ve sizin köpekler ile gördüğünüz fena işlerin sizi cezb etme saldırılarına karşılık sizin günah olur bilinci ile Allah korkusundan dolayı yapamamaızı temsil ediyordu.Bu seviyedeki aslan ise benze sizi temsil ediyor.Bir rüyada bir şeye "zoom" yapılıyorsa zoom yapılan şeye dikkat edilmesi gerekir.

İlk rüyadaki beyaz aslan beyaz ve erkek(yeleli) olması hasebiyle melek,ikinci rüyada ki aslan sarışın ve yelesiz(dişi) olması hasebi ile sizi temsil ediyor diye düşünüyorum.Yani 3.Seviye yola girmenize kendi kendiz engel oluyorsunuz sanırım.Bir korku oluşmuş.Konuyu arkadaşınıza anlatıyorusunuz ama o konuya hiç vukuf birisi değiş belki bu tür konulara vukuf değildir.Oda evden çıkıyor yani kendi yolculuğuna çıkıyor ama herkesin yolu anlayış ve çıkış zamanları farklı olduğu içinde birbirinize  yardım edemiyor olabilirsiniz.Bu 2.seviyede ki içinize bakma durumu bitince rüyanızdan uyanıyor ve ilk rüyanıza geri dönüyorsunuz.İç görü sonucunda iç görünüzde gördüklerinizi yapma ilerleme kararı veriyorsunuz.Aynı içgörüde olduğu gibi yine bir akşam üstü aynı evden yola çıkıyorusunuz.Bu iç görü bir tür sizi yönlendirme rüyasıda olabilir.İçgörüye göre daha gerçek olan bir rüyada gördüklerinizi tekrar yaşıyorsunuz.Bu sefer gördüğünüz aslan yine yeleli(erkek) ama daha iri ve göz rengi farklı yani bu aslan artık ne birinci seviyedeki ne ikinci seviyedeki aslan.Belki ikisinin birleşiminden meydana gelmiş 3.Seviye aslanı.

Nefse ve onu yaratılış maksadına uygun olarak şekillendirip, ona fücûr ve takvâsını ilham edene andolsun!” (eş-Şems, 7-8)

Yani o aslan nefsin arzu ettiği şeyleri terk edip, istemediklerini yapmak sûretiyle, nefs terbiyesinde bir nebze muvaffak olunmuşluğu temsil eder.Rûh-i hayvânî mağlûb olmuşsa da rûh-i sultânîden kaynaklanan temiz huylar ve güzel ahlâk henüz tam olarak yerleşmemiştir.Aslanın bir sağa bir sola ikişer adım atmasında ki sebeb budur.Ondan kurtulmak yani tam bir teslimiyeti yakalamak için bir şeyler yapmak istiyorsunuz ve arkanızda ki tarlayı ve içi diz boyu kar ile dolu olduğunu görüyorsunuz.Kar yani mevsimin tersine olan doğa olayı size bu seviyeden kurtulmak için yaptığınız "niyetin" veya duanın karşılığında  gelecek ilahi yardımı temsil ediyor düye düşünüyorum.Onu karla dolu tarlaya düşürmek ve eve dönmek her zaman insanın kendisini kandıran nefsini,insanın kendisinin kandırması ki bu 3.seviyede olan bir durumdur,bu seviyede kişiye ilim ihsan edilir.Bu seviye ile artık eve geri dönüyorsunuz.Ne zaman evden geri çıkarsanız başka bir yolculuk başlayacak demektir.

DAB,
Selamlar.
Mehmet33 Rüya Yorumcusu (16.9k puan)  
Gerçekten harika bir yorum ruyadede
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Teşekkür ederim.
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Çok teşekkür ederim
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Daha önce de aynı rüyanın benzerini aslan,duvar ve arsa rüyasını görmüştüm
https://www.ruyadaruya.com/52666/ruyada-aslan-gormek

İlgili rüyalar

+7 oy
1 yorum 141 okuma
Yaren1989 10 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+6 oy
7 yorum 433 okuma
Yaren1989 22 Şubat 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 153 okuma
asiya 29 Haziran 2020 Rüya kategorisinde asiya Rüya Yorumcusu (15.2k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 162 okuma
Üstat_Simuy_Alaca 6 Şubat 2021 Rüya kategorisinde Üstat_Simuy_Alaca Profesyonel Yorumcu (461k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 156 okuma
8 Kasım 2018 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+6 oy
2 yorum 168 okuma
Kahekala 15 Nisan 2019 Rüya kategorisinde Kahekala Rüyazede (1.4k puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 196 okuma
Yaren1989 7 Ekim 2020 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+13 oy
1 yorum 136 okuma
Yaren1989 1 Nisan 2021 Rüya kategorisinde Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+8 oy
2 yorum 159 okuma
Turna 13 Ekim 2019 Rüya kategorisinde Turna Rüya Tabircisi (6.7k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 113 okuma
Tellitoka 29 Haziran 2022 Rüya kategorisinde Tellitoka Rüya Kurucu (86.0k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 246 okuma
~}çu 12 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+12 oy
9 yorum 508 okuma
Orhanx17 26 Nisan 2021 Rüya kategorisinde Orhanx17 Rüyazede (2.2k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

461 Aktif
0 Üye ve 461 misafir
Bugün : 870
Dün : 21898
Toplam : 48081067
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...