Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
185 okuma
adanbeye Rüya kategorisinde Karabasan (692 puan)  
Merhaba, sıcağı sıcağına yazıyorum.

Sabah namazından sonra saat 06.20 gibi uzandım ve uyuya kalmışım.
Yoğun bir şekilde kar yağdığını gördüm önce. Sonra kar yağışı durdu. Ancak şu kısmı tam hatırlamıyorum: Karın yağışı esnasında sürekli Rahman ve Rahim diyordum bilinçli bir şekilde. Yani ben burada; ya kar yağışından sonra Rahman ve Rahim demeye başladım yada kar yağarken demeye başladım. Kar yağarken demeye başladım sanırım, bu biraz daha yakın geliyor.
Ben; Rahman ve Rahim demeye devam ederken bulutlara doğru bakmaya başladım ve yavaş yavaş Kâbe'nin belirmeye başladığını gördüm. Gittikçe netleşiyordu. Ve en net hâlini aldı. Rüya değil de gerçek gibiydi. Gözlerim fal taşı gibi açıldı, inanamadım. Ve evet, birden uyandım.

Sadece kar yağdığını görsem yada sadece Kâbeyi görsem belki kendi yorumumu araştırarak kendim yapardım ama ikisini birlikte görünce ve de bu rüyayı yaz günü görünce kafam karıştı.
adanbeye Karabasan (692 puan)  
Bu arada kâbeyi kar yağışı bittikten sonra gördüm. Yazmayı unutmuşum.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

3 Yorum

+5 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
[Takribi okuma süresi:2(iki)dakika]


Merhaba,

Rüyanızda gördüğünüz yer Beytülma‘mûr  olup burası  semada melekler için inşa edilmiş, bir gelen bir daha gelmemek üzere her gün 70.000 meleğin(kesretten kinaye) ziyaret edip ibadette bulunduğu bir mâbeddir.Bu mabedin yeryüzündeki ismi KÂBE olup,gökyüzündeki ismi ise DURÂH dır.Kar yağışı konusu burada melekleri sembolize eder.(kar ayrıca zaman konusunu da izah eder,şimdi yaz ise kış daha ileri bir zaman gibi,zaten bulutlar da yavaş yavaş açılıyordu)

Beytülma‘mûr ifadesi Kur-an da;

"Tûr’a, açık sahifeler üzerine yazılı kitaba, beytülma‘mûra, yükseltilmiş tavana, kaynayan denize andolsun ki, rabbinin azabı mutlaka gerçekleşecektir; ona engel olabilecek yoktur! "     ifadesi ile Tûr Suresi-(1-8)nde geçer.

Bu iki yer ile ilgili olarak aynı sembolizmin devamı mahiyetinde yerdeki KÂBE için RAHMÂN,gökteki DURÂH için RAHÎM esmalarını zikr ediyorsunuz.O yaşadığınız an her ikisinin bir anda tecellisinden dolayı.Siz dünyada   RAHMÂN esması(elbette her iki esma da her an var sadece rüyayı yorumlamak için yazıyorum)yaşarken bir an da RAHÎM esmanını da yaşamaya başlıyorsunuz.Bu durum fizikteki tabiri ile  bir nevi "süperpozisyon" durumu.Bu durumun yaşanması dünya ile ahiretin dengelenemiş,asli unsur olan ahiret için dünyanın iyi ve yerinde kullanılmasına işarettir.Dolayı ile  bu durum bir nevi "Sen O’ndan razı, O da senden hoşnut olarak rabbine dön."(Fecr-28) de anlatılan durumu yansıtır.Yani gördüğünüz o ikili sistemlerde anlatılmak istenen(Kabe-Durah;Dünay-Ahiret,RahmaRahim) durumlarının hepsinin  kul ile Rabbinin birbirlerinden razı oldukları durumu izahat için olduğunu düşünüyorum.

Dolayı ile rüyanız Fecr Suresi arasında ciddi bir bağlantı var.Sureyi baştan sona okursanız ne demek istediğimi anlarsınız.Özellikle kar yağışı ve bulutların açılması ile Fecr-22 uyumludur.Diğer sembolik anlatımları sizde okuyunca yerli yerine oturtursunuz.Son kısımda yani "Sen O’ndan razı, O da senden hoşnut olarak rabbine dön"ifadesi ile ilgili olarak surenin başında verilen yapılmaması gerekli işlerden kaçtığınız ve bu emre ulaşabilenlerin yapmasının tavsiye edildiği işleri de yaptığınızı düşünüyorum.(Yetime ikram,Yoksulu doyurma,Miras hakkını gözetme ve Mal sevmeme gibi).Bu yapılması istenen maddelerden bir veya bir kaçını yapıyor ve/veya yapmış olmalısınız ki böyle bir nimete nail olmuşsunuz.

Son cümle olarak tasavvufi bir açıklamada yazayım,bulutlar arasından çıkan KÂBE  yani gökte ki ismi ile beytülma‘mûr olan yeri görmeniz ,kendisini kontrol ederek Allah'ın rızasına kavuşma yolunda ilerleyen sâlik'in bu ilerleyişi sonrasında başlangıçta harap halde olan kalbini Hakk’ın tecelli ederek mâmur edeceği de söylenebilir.

DAB,
Selamlar.
0 oy
adanbeye Karabasan (692 puan)  
Çok teşekkür ederim.
Okurken bir taraftan heyecanlandım bir taraftan da, "Ben kimim ki de böyle bir rüya gördüm." demekten alıkoyamadım kendimi.

Kur-an'ı da yeni okumaya başladım. Türkçe meal şeklinde okuyorum şu an ve Maide Suresi'ndeyim. Ve ben baya meraklı bir insanım: Dünyanın şekli olsun, İnsan anatomisi olsun; Sağlık vs.. Allah'ın kurduğu bu nizâmı acizane anlamaya çalışıyorum.  
Arapça da öğrenicem nasipse. Kendime belirlediğim hedeflerim var.

Fecr suresi beni çok duygulandırdı ve heyecanlandırdı. Direk o sure ne diyor diye okusam mı diye düşündüm ama Kur-an bir bütün olduğu için sabredip, Fecr suresine kadar beklicem. Direk Fecr suresine geçersem eksik kalabilir zira.

Yapılmaması gereken bazı şeyler var evet; bunlar eski alışkanlıklarım, kaçıyorum onlardan. Tam anlamıyla kaçamasam da..
Şu duayı ediyorum sıklıkla: "Allah'ım kapasitemin gereği neye meilliysem, neyi yapabilirsem o yolda beni ilerlet. Akıl fikir verdin, mükemmeli bir şekilde yarattın. Bunun hakkını veremezsem çok utanırım."

Yapılması gereken şeylerde de özellikle miras ile ilgili ayetlere çok takılmıştım. Çünkü İslam'da adalet çok önemli, mâlumunuz. Hak hukuk işlerini çok önemsiyorum. O konuda hassasım.
Mal sevmeme konusuna gelirsek; bu kesinlikle benim özetim olabilir. Aman Allah korusun o tarz bir yaşamdan beni...

Mâmur kelimesini de inceledim.
Hep şunu düşünüyorum,
Bu bildiklerimle ölmek istemiyorum. İnsanlara faydalı olmak istiyorum ancak bunu nasıl yapabilirim? Becerebilir miyim gibi sorular dönüp duruyor kafamda. Kişisel olarak insanları etkileyebiliyorum (3-5 kiişiye anlatabiliyorum) ama bu yeterli gelmiyor bana. Çünkü her insan kendini bilir, kapasitesinin farkındadır. Bunun için de ayrı dua ediyorum. Bir konuda liderlik etmeyi çok isterim. Bakalım, nasip. Aşmam gereken bazı şeyler var. Bu yorumunuz da onun müjdecisi gibi.

Çok teşekkür ederim tekrar...
0 oy
saga Rüya Tabircisi (10.0k puan)  
Değisik bir rüya imiş ama rüyadede yine güzel açıklamış.maşallah bizede bu ilme sahip olmak nasip olsun.

İlgili rüyalar

+5 oy
1 yorum 133 okuma
+5 oy
1 yorum 120 okuma
Ceylan 27 Haziran 2021 Rüya kategorisinde Ceylan Karabasan (781 puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 366 okuma
Misafir 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Misafir Rüya Ustası (52.9k puan)   yazdı
+5 oy
44 yorum 1.1k okuma
Sonbahar 15 Haziran 2020 Tabir kategorisinde Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)   yazdı
+9 oy
1 yorum 129 okuma
Hicaz 15 Haziran 2017 Rüya kategorisinde Hicaz Rüya Ustası (54.8k puan)   yazdı
+2 oy
3 yorum 269 okuma
Önay Akın 1 Kasım 2021 Rüya kategorisinde Önay Akın Rüya Görüşmecisi (35.0k puan)   yazdı
+10 oy
1 yorum 186 okuma
Orhanx17 1 Mayıs 2021 Rüya kategorisinde Orhanx17 Rüyazede (2.2k puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 138 okuma
yessure 21 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde yessure Karabasan (594 puan)   yazdı
+7 oy
3 yorum 312 okuma
+5 oy
4 yorum 310 okuma
~}çu 16 Ağustos 2021 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 167 okuma
Denizmtlu 3 Haziran 2020 Rüya kategorisinde Denizmtlu Rüyazede (1.2k puan)   yazdı
+3 oy
1 yorum 271 okuma
Adams 4 Mart 2020 Rüya kategorisinde Adams Uzman Yorumcu (27.1k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

611 Aktif
1 Üye ve 610 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 9250
Dün : 21898
Toplam : 48089422
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...