Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
642 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Allah katında şarap haram bir içecektir ve rüyada haram olan şarabın içilmesi güzel olarak yorumlanmaz.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

40 Yorum

+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Diyanet: Rüyada şarap içmek; dünyada kuvvete, kudrete ve âhiret işlerini ihmale, bir yoruma göre de Allah'a karşı isyan etmeye yorumlanır.
Nablusi: Rüyada şarap görmek, meşakkatsiz meydana gelen haram maldır. Şarap içtiğini gören kimse büyük günah işler ve geniş rızka kavuşur. Münakaşasız, şarap kadehi ile şarap içtiğini gören kimsenin eline haram mal geçer. Bazıları, helal mal geçer, demiştir. Yapılan münakaşa kadeh için olursa, o nisbette o adam bir söz ve düşmanlıktan dolayı münakaşa yapar.
Şarap akan bir nehri görse, o kimseye dünyada bir fitne isabet eder. Şarap nehrine girdiğini görse, o nehirden nail olduğu miktarca bir fitneye düşer.
Evlenmeyi ve ortaklığı arzu eden kimsenin rüyada şarap görmesi, iyi geçinmeye dair olan anlaşmadır.
Valinin rüyada şarap içmesi, işinden alınmasıdır.
Rüyada su ile karıştırılmış şarabı içmek, bazısı helal, bazısı haram maldır. Bazı tabirciler, bu ortaklık malıdır: bazıları da, bir kadından mal alır ve bu mal ile fitneye düşer, dediler.
Bir kimse şarap yapmak için üzüm sıktığını görse, sultanın hizmetinde bulunur. Ve onun eliyle büyük işler görülür.
Meze bulunan içki meclisine davet edildiğini gören kimse, cihada ve şehitlik rütbesini kazanmaya davet edilir.
Rüyada görülen içki, fitne, şer, düşmanlık ve kızgınlığa, bazen dert ve hastalıktan şifa bulmaya, bazen da, delilik ve kendisini hissetmek ve düşünmekten alıkoyan bir üzüntü ve keder sebebiyle akim gitmesine delalet eder.
İçki içtiğini gören kimse işsiz ise bir hizmette istihdam edilir. Yahut fakir ise zengin olur.
Bekar ise evlenir. Hasta ise hastalığından kurtulur.
Rüyada içkinin içilmesi ve oyun meclisinde olan bir kavmin arasında olursa, o kavmin mürted olmasma, vali ve amirleri için verdikleri sözlerim bozup harbde olmalarına delalet eder.
Rüyada içki içen kimse alim olur ve içki içtiği zaman insanın fikrine gelen düşünceden dolayı o alimin ilminin fazlalaşacağına delalet eder.
içkiden, içilen şey de tabirde muteber tutulur, tçki üzümden olursa, bazen rüya sahibi mevsimsiz üzüm yer, yahut üzümün pişmişine muhtaç olur. Yahut ayıp sayılan bir şeyi işler. Çünkü üzüm ayıbın hatalı şeklidir. Bazen helal ile nzıklanır. İçilen içki satın alınmış olur yahut onu sıkmaya memur edilmiş olursa, kendisine lanet icabettire-cek mahzurlu bir işte bulunur.
İçki, yalan, hezeyan, makbul olmayan söz, sırrı ifşa ve zinaya delalet eder. İçkinin ismi de tabirde muteber tutulur. Şarap manasına gelen «hamr» kelimesinin ismi günah manasına olan «ism» dir.
Bazen da içki, zina eden kadına delalet eder.
İçkiye «akar» da denilir. Bu halde rüyada içki, ana babaya asi olmaktır. Yahut emlaktan bir şey satmaya delalet eder.
İçkiye «sellaf» da denilir. Bundan dolayı da, içki içmek borç ve geçmişe delalet eder.
İçkiye «rah» dahi denilir. Bu halde içki içilmesi, mal ve evladın gitmesine, bazen da, içen zahmet ve meşakkat halinde ise, onun rahat olmasma delalet eder.
İçkiye «acuz» dahi denilir.
Bazen da, rüyayı gören yaşlı kadınlardan nefret eder yahut böyle ihtiyar bir kadınla evlenir.
Rüyada içki içmek, içenin ahmaklık ve cehaletine delalet eder.
ölü bir kimsenin rüyada içki içtiği görülse, o ölü ahirette nimet içerisindedir. Çünkü şarap, Cennet ehlinin içkisindendir. Ancak, ölünün devamlı rakı içmekle ölmüş olması ve hayatında içki içmeyi helal itikad edenlerden olması tabirden müstesnadır.
Rakı, —su ile karıştırılarak içildiğinden dolayı— evlenmek isteyen kimse için hayra delildir.

Seyyid Süleyman: Rüyada şarap içmek; dünyada kuvvet ve kudrete, buna mukabil ibadette gevşek davranmaya ve günah işlemeye delalet eder.
İbn-i Şirin demiştir ki: Rüyasında, geniş ve süslü bir bahçede şarap içtiğini gören; Kevser Şarabı içer. Henüz kıvamına gelmemiş, şıra halindeki şaraptan içtiğini gören; üzülür. Tatlı şarap içen, elindeki ni'meti çabucak kaybeder. Acı şarap içen, haram mal kazanır. Bilahare fakir düşer.
Tatlı üzüm şerbeti içmek; mal, hayır ve ni'mettir. Üzüm ve hurma şaraplarının tabiri aynıdır.
Her türlü alkollü içki, Cenab-ı Hakk'a isyan etmeye ve haram kazanca delalettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap görmek, hatalı adımlar, yanlış seçimler, yanlış arkadaşlıklar sonucu ortaya çıkan sorunlara yorulur. Rüya sahibi bu seçimlerinden dolayı bambaşka bir insana dönüşecek, birçok saçmalık yapacağına işarettir. Ayrıca rüya gören kişi, bir kuruşun hesabını bile yapacak cimri birisine dönüşecektir. Kişi rüyasında şarap içtiğini görürse, onu sürekli koruyup kollayan, arkasında dualar eden birisinin varlığına delalet eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap görmek, doğru olmayan yollara sapmaya, yanlış arkadaşlıklar edinmeye ve bu kişilerin aklıyla hareket etmeye tabir edilir. Kişi kendisine arkadaş olacak ve hayır getirecek zannettiği bu kişiler nedeniyle huy değiştirecek daha önce hiç yapmadığı şeyler yapmaya başlayacak, kendisi bile kendisini tanımaz olacak demektir. Rüya sahibi, eskiden kimsenin bir iğnesine tenezzül etmezken, şimdi bir kuruşu nasıl bedavadan kazanacağının hesabını yapar olmuştur.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçmek

Rüyada şarap içmek de benzer şekilde yorumlanır. Rüya sahibi için güzel dilekler ve dualarda bulunan bir kimsenin varlığına delalet eder. Bu kişi rüya sahibini koruyup kollayacak, üzerine titreyecek ve rüya sahibi için hiçbir Allah’ın kuluna ileri geri laf ettirmeyecektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırmızı Şarap Görmek

Rüyada kırmızı şarap evin hanımına işaret eder. Bu hanım, cefakâr, anlayışlı, ketum ve güzel kişi olarak tasvir edilir. Evinin sırrını ve sorunlarını kimseye söylemez.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Şişesi Görmek

Rüyasında şarap şişesi gören kişi, engin bilgi birikimine ve hayat tecrübesine sahip bir kimseden akıl isteyecek demektir. Eğer aldığı fikir aklına yatarsa bu öğüde uyacak fakat aldığı fikir içine sinmezse o zaman kendisine verilen ve aslında uyması durumunda kendisini sıkıntıdan kurtaracak olan öğüde uymayarak zararlı çıkacak demektir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Kadehi Görmek

Rüyasında şarap kadehi gören kişi, hayati adımlar atacak ve belki de hayatının dönüm noktası olacak işlerin altına imzasını atacak ve bu işlerden hayır bulacaktır.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçen Birini Görmek

Rüyasında şarap içen bir kimseyi gören rüya sahibi, kendisi için faydalı olacak, aklı başında, konuşmasını bilen, toplum insanı olan ve saygınlık gören bir kişi ile ahbaplık edecek ve kendisinden büyük hayır görecektir diye tabir edilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada sarap görmek, mesakkatsiz meydana gelen haram maldir. Sarap içtigini gören kimse büyük günah isler ve genis nzka kavusur. Münakasasiz, sarap kadehi ile sarap içtigini gören kimsenin eline haram mal geçer. Bazilari, helal mal geçer, demistir. Yapilan münakasa kadeh için olursa, o nisbette o adam bir söz ve düsmanliktan dolayi münakasa yapar. Sarap akan bir nehri görse, o kimseye dünyada bir fitne isabet eder. Sarap nehrine girdigini görse, o nehirden nail oldugu miktarca bir fitneye düser. Evlenmeyi ve ortakligi arzu eden kimsenin rüyada sarap görmesi iyi geçinmeye dair olan anlasmadir. Valinin rüyada sarap içmesi, isinden alinmasidir. Rüyada su ile karistirilmis sarabi içmek, bazisi helal, bazisi haram maldir. Bazi tabirciler, bu ortaklik malidir bazilari da, bir kadindan mal alir ve bu mal ile fitneye düser, dediler. Bir kimse sarap yapmak Için üzüm siktigini görse, baskaninin hizmetinde bulunur. Ve onun eliyle büyük is1er görülür. Meze bulunan içki meclisine davet edildigini gören kimse, cihada ve sehitlik rütbesini kazanmaya davet edilir. Rüyada görülen içki, fitne, ser, düsmanlik ve kizginliga, bazan dert ve hastaliktan sifa bulmaya, hazan da, delilik ve kendisini hissetmek ve düsünmekten alikoyan bir üzüntü ve keder sebebiyle akim gitmesine delalet eder. Içki içtigini gören kimse issiz ise bir hizmette istihdam edilir. Yahut fakir ise zengin olur. Bekar ise evlenir. Hasta ise hastaligindan kurtulur. Rüyada içkinin içilmesi ve oyun meclisinde olan bir kavmin arasmda olursa, o kavmin mürted olmasina, vali ve amirleri için verdikleri sözlerini bozup harbde olmalarina delalet eder. Rüyada içki içen kimse alim olur ve içki içtigi zaman insanin fikrine gelen düsünceden dolayi o Alimin ilminin fazlalasacagina delalet eder. Içkiden, içilen sey de tabirde muteber tutulur, içki üzümden olursa, hazan rüya sahibi mevsimsiz üzüm yer, yahut üzümün pismisine muhtaç olur. Yahut ayip sayilan bir seyi isler., Çünkü üzüm ayibin hatali seklidir. Bazan helal ile nziklanir. Içilen içki satin alinmis olur yahut onu sikmaya memur edilmis olursa, kendisine lanet icabettirecek mahzurlu bir iste bulunur, içki yalan, hezeyan, makbul olmayan söz, sirri ifsa ve zinaya delalet eder, içkinin ismi de tabirde muteber tutulur. Sarap manasma gelen hamr kelimesinin ismi günah manasina olan ism dir. Bazan da içki, zina eden kadina delalet eder. Içkiye akarn da denilir. Bu halde rüyada içki, ana babaya asi olmaktir. Yahut bir sey satmaya delalet eder, içkiye sellaf da denilir. Bundan dolayi da, içki içmek borç ve geçime delalet eder. içkiye rah dahi denilir. Bu halde içki içilmesi, mal ve evladin gitmesine, hazan da, içen zahmet ve mesakkat halinde ise, onun rahat olmasina delalet eder. Içkiye ucuzu dahi denilir. Bazan da, rüyayi gören yasli kadinlar nefret eder yahut böyle ihtiyar bir kadinla evlenir. Rüyada içki içmek, içenin ahmaklik ve cehaletine delalet eder, Ölü bir kimsenin rüyada içki içtigi görülse, o ölü ahirette nimet erisimindedir. Çünkü sarap, Cennet ehlinin içkisindendir. Ancak, ölünün devamli raki içmekle ölmüs olmasi ve hayatinda içki içmeyi helal, itikad edenlerden olmasi tabirden müstesnadir. Raki, su ile kanstinlarak içildiginden dolayi evlenmek isteyen kimse için hayra delildir

Bakınız; İçki İçmek.

Rüyada arkadaşlarıyla beraber içki içmek, eğlenmek, rüya sahibine bir servet sağlayacak ani bir değişikliğe; yalnız kendi kendisine içiyor görmesi, çok sinirlenip üzüleceği bir haber alacağına işarettir. Hediye olarak şarap almak veya hediye etmek, küçük miktarda paraya ve şansa; satın almaksa, çok ciddi bir kavgaya işarettir.

Rüyada arkadaşlarıyla beraber içki içmek, güzel vakit geçirmek, çok para kazandıracak bir iş değişikliğine yorumlanır. Yalnız şarap içtiğini görmek, çok sinirlenip üzüleceği bir haber geleceğine yorumlanır. Hediye olarak şarap almak veya hediye etmek, az bir paraya ve iyi şansa işarettir. Arap satın almaksa, çok önemli bir tartışmaya yorumlanır.

Hoşa gitmeyecek olaylar, tatsızlık, sorundur. Aynı zamanda içine haram karışmış kısmettir.

Rüyada şarap içmek; bir işe bağlı olarak çok güzel paralar kazanmaya, birisine şarap içirmek; içirilen kişi ile ortaklığa girilerek başarı ve paraya kavuşmaya, şarap almak; bir işe teşebbüs edip başarıya ulaşmaya, şarap saymak; işini ve kazancını başkasına kaptırmaya, eski şarap içmek; büyük bir zarara uğramaya, şarap şişesini kırmak; iflas etmeye işarettir.

Rüyada sarap içmek, dünyada kuvvet ve saadete, ahiret islerinde ihmale, bir rivayete göre, Cenab i Hakk a ; karsi günah islemege delalet eder. Ibni Sirin e göre; rüyasinda gerçekten süslü bir bahçede sarap içtigini gören kevser sarabi içer henüz alkollesmemis bira halinde bulunan saraptan içmek gam ve, hastaliga; tatli sarap içmek geçici dünya nimetlerine, aci içmek, sonunda fakirlige dönüsecek haram mala isarettir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçmek

Allah katında şarap haram bir içecektir ve rüyada haram olan şarabın içilmesi güzel olarak yorumlanmaz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap görmek, kişinin yakında çok üzüleceği bir haber alacağına, kişi eğer arkadaşlarıyla beraber görüyorsa boş vakit geçirdiği demektir. Aynı zamanda bu rüya, kişinin yeni bir işe gireceğinin habercisidir. Rüyada şarap görmek, yapılan büyük saygısızlık ve günah anlamına gelmektedir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölmüş Birinin Şarap İçtiğini Görmek

Rüyada ölmüş birinin şarap içtiğini görülüyorsa, bu o kişinin cennet nimetlerinden faydalanacağı demektir. Rüya sahibinin iş hayatında zorlanmadan makam sahibi olacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Yapmak

Rüyasında şarap yaptığını görmek, bolluk ve bereket olarak yorumlanır. İşsiz birinin bu rüyayı görmesi, yakın bir zamanda güzel bir iş bulacağına, çalışan kişinin rüyasında şarap yapması ise terfi edeceğine ve daha fazla para kazanacağına yorulur. Aynı zamanda rüyada şarap yaptığını görmek, bol kazanç anlamına da gelir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Almak

Rüyada şarap satın aldığını gören kişinin eline bol para geçeceğine yorulur. Eğer rüyada birine hediye olarak şarap satın aldığınızı görürseniz elinize bir miktar para geçeceğine yorulur. Ancak bazı rüya tabircileri bu rüyayı tam tersi olarak yorumlar. Rüyada şarap aldığını gören kimsenin, büyük bir miktarda parasını kaybedeceği, gelirinin azalacağı şeklinde yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçmemek

Rüyasında şarap içmediğini gören rüya sahibinin, iş hayatında çok fazla yıpranacağı demektir. Kişinin hayatında sıkıntılardan ve dertlerinden yorulacağı ve bitkin düşeceği anlamına gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Kadehi Görmek

Rüyada şarap kadehi gören kişinin, keyfine düşkün olduğuna, rahat bir yaşam sürdüğüne işaret eder. Rüya sahibinin kafasına bir şeyi takmadığına, huzurlu bir hayat sürdüğüne delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İkram Etmek

Rüyada şarap ikram etmek, rüya sahibinin misafirperver birisi olduğuna delalet eder. Kişinin akrabalarını ve yakın dostlarını sürekli eve davet ettiğine onlara tatlılar ikram edip, sohbet ettiklerine işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Görmek

Rüyada arkadaşlarıyla beraber içki içmek, eğlenmeye ve rüya sahibine bir servet sağlayacak ani bir değişikliğe işarettir. Yalnız kendi kendisine içtiğini görmesi, çok sinirlenip üzüleceği bir haber alacağına işarettir. Rüyada hediye olarak şarap almak veya hediye etmek, küçük miktarda paraya ve şansa; satın almak ise çok ciddi bir kavgaya işarettir. (Bkz. Hediye Vermek)

Rüyada arkadaşlarıyla beraber içki içmek, güzel vakit geçirmek, çok para kazandıracak bir iş değişikliğine yorumlanır. Yalnız şarap içtiğini görmek, çok sinirlenip üzüleceği bir haber geleceğine yorumlanır. Hediye olarak şarap almak veya hediye etmek, az bir paraya ve iyi şansa işarettir. Şarap satın almak ise çok önemli bir tartışmaya yorumlanır. Hoşa gitmeyecek olaylar, tatsızlık ve sorun anlamına gelir. Aynı zamanda içine haram karışmış kısmete de işarettir.

    Ayrıca bakınız:

Rüyada içki içmek; haram mala, kuvvet veya iktidara işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada su ile karıştırılmış şarap içmek, mal/mülkünüzün bazılarının harama, bazılarının da helala karışacağına işarettir. Bazı yorumculara göre, bir kadından mal/mülk alınacağına ve bu mal yüzünden fitneye düşeceğinize işaret eder.

Rüyada görülen içki, düşmanlığa ve kızgınlığa; bazen de dert ve hastalıktan şifa bulmaya delalet eder. Rüyada içki içtiğini gören kimse işsiz ise bir iş bulacağına; fakir ise zengin olacağına ve bekar ise evleneceğine bir işarettir.

    Ayrıca bakınız:

Rüyada kadeh görmek; kadına, eşe, evliliğe veya çocuğa işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap içmek, bir işe bağlı olarak çok güzel paralar kazanmaya; birisine şarap içirmek, içirilen kişi ile girilecek ortaklıkta başarıya ve paraya kavuşmaya; rüyada şarap almak, bir işe teşebbüs edip başarıya ulaşmaya işarettir.

Rüyada şarap saymak, işini ve kazancını başkasına kaptırmaya; rüyada eski şarap içmek, büyük bir zarara uğramaya; rüyada şarap şişesini kırmak, iflas etmeye delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap görmek, meşakkatsiz meydana gelen haram maldır. Şarap içtiğini gören kimse büyük günah işler ve geniş rızka kavuşur. Münakaşasız şarap kadehi ile şarap içtiğini gören kimsenin eline haram mal geçer. Bazıları, helal mal geçer, demiştir. Yapılan münakaşa kadeh için olursa, o nisbette o adam bir söz ve düşmanlıktan dolayı münakaşa yapar.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap akan bir nehir görmek, o kimseye dünyada bir fitne isabet eder. Şarap nehrine girdiğini görse, o nehirden nail olduğu miktarca bir fitneye düşer. Evlenmeyi ve ortaklığı arzu eden kimsenin rüyada şarap görmesi, iyi geçinmeye dair olan anlaşmadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Valinin rüyada şarap içmesi, işinden alınmasıdır. Rüyada su ile karıştırılmış şarabı içmek, bazısı helal ve bazısı da haram maldır. Bazı tabirciler, bu ortaklık malıdır; bazıları da bir kadından mal alır ve bu mal ile fitneye düşer, dediler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir kimse şarap yapmak için üzüm sıktığını görse, başkasının hizmetinde bulunur ve onun eliyle büyük işler görülür. Meze bulunan içki meclisine davet edildiğini gören kimse, cihada ve şehitlik rütbesini kazanmaya davet edilir. (Bkz. Üzüm Şerbeti)
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçmek Görmek

Rüyada şarap içmek, dünyada kuvvet ve saadete, ahiret işlerinde ihmale işarettir bir rivayete göre, Cenab-i Hakk’a ; karşı günah işlemeye delalet eder.

İbn-i Şirin’e göre; rüyasında gerçekten süslü bir bahçede şarap içtiğini gören kevser şarabı içer. Henüz alkolleşmemiş bira halinde bulunan şaraptan içmek, gam ve hastalığa delalettir.

Rüyada tatlı şarap içmek, geçici dünya nimetlerine; acı içmek, sonunda fakirliğe dönüşecek haram mala işarettir.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Şarap Fıçısı, Şarap Mahzeni
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Fıçısı Görmek

Rüyada dolu bir şarap fıçısı görmek, bunalım ve sıkıntıların geçici olduğuna delildir.

Rüyada içinde su bulunan bir fıçı görmek, sabırlı olmanız şartı ile arzularınıza kavuşabileceğinize delildir.

Ayrıca bakabileceğiniz rüya tabirleri: Şarap Mahzeni
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Mahzeni Görmek

Rüyada bir şarap mahzeninin içinde bulunduğunuzu görmek, beklemediğiniz sevindirici bir haber almanıza delalet eder.

Ayrıca bkz: Rüyada Şarap Fıçısı Görmek
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap görmek zevk, mal ve para yorumlanır. Şarap içmek, yapacağı bir iş ile zengin olmaya, şarap satın almak, kazançlı bir işe teşebbüs etmeye ve başarılı olmaya, şarap satmak başkasına kaptırmaya, şarap şişesini kırmak iflasa işarettir.Rüyanızda şarap görmek, bir mal ve kazanç elde edeceğinize işarettir.Rüyasında testide şarap görmek, çok haram mala işarettir. Rüyasında şarap içtiğini görmek, rüya sahibinin, işinden çıkarılmasına veya büyük bir günah işlediğine ya da işleyeceğine işarettir.Bazı yorumculara göre ise rüya da görülen her türlü alkollü içki, haram kazanca ve günah işlemeye işarettir. Rüyada şarap içine girdiğini gör­mek iyi değildir. Fitne ve fesada düşmeye işarettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap içmek hem olumlu hem de olumsuz anlamda yorumlanmaktadır

Rüyada şarap içmek çift yönlü ilahi mesajlardan biridir. Yani bu rüya çeşitli hayırların müjdecisi olabileceği gibi şer (kötü) durumlara da işaret edebilir.

Rüyada şarap içmek genellikle özel hayatta mutluluğu yakalamak, zor durumdan kurtulmak, büyük servet elde etmek gibi olumlu anlamlarda yorumlanır.

Ancak rüyada şarap içmek bazen haram mal yemek, borç yükü altında ezilmek, kötü bir suça ortak olmak gibi olumsuz durumlara da işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kırmızı şarap içmek

Bir şeye körü körüne bağlanmak ve hayatın diğer alanlarına gözünü kapatmaktır. Bir kişiye, bir işe, bir ideolojiye veya herhangi bir varlığa gereğinden fazla değer vererek yaşam alanını daraltmaktır.

Rüyada kırmızı şarap içtiğini görmenin bir diğer anlamı ise çok fazla borç yükü altına girmek ve ciddi maddi sorunlar yaşamaktır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada beyaz şarap içtiğini görmek

Beyaz şarap içme rüyaları müjde mahiyetinde olup zor durumdan kurtulma anlamına gelir. Evlilik çağındaki kişilerin beyaz şarap içtiklerini görmeleri ise yakın bir zamanda evleneceklerine delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap içip sarhoş olmak

Şarap içtikten sonra sarhoş olduğunu görmek düşmandan gelecek zarar anlamında tabir edilmiştir. Bazı alimler bu rüyayı kişinin kendi eliyle kendisine zarar vermesi biçiminde de yorumlamaktadır.

Şarap içtiği halde sarhoş olmamak ise birisine büyük miktarda para kaptırmak anlamında yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güzel bir mekanda şarap içmek ile kötü bir yerde şarap içmenin farkı

Şarap içilen mekan rüyanın anlamını tamamen değiştirmektedir. Eğer kişi rüyasında pis ve karanlık bir yerde şarap içtiğini görürse kötü günahlara meylettiği anlamı çıkarılır. Bu nedenle söz konusu rüyayı gören kişilerin davranışlarına çekidüzen vermeleri yerinde olacaktır.

Temiz ve lüks bir yerde şarap içtiğini görmek ise özel hayatla ilgili güzel gelişmelerin olacağını müjdeler.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada şarap görmek zararı dokunacak arkadaşlıklar kurmaya, yanlış davranışlarda bulunmaya ve olumsuz değişikliklere işaret eder. Rüyayı gören kişinin etrafındaki bazı kişiler sebebiyle kötü yollara gireceğine, kişisel olarak hareketlerinde bozulma olacağına ve olumsuz bir yönde etki altında kalacağına işaret eder. Rüya sahibinin olumsuz kişisel değişiminden dolayı kendisinden beklenmeyen davranışlar içine gireceğine tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Şişesi Görmek

Rüyasında şarap şişesi görmek tecrübe sahibi bir kişiden öğüt almaya işaret eder. Rüya sahibinin bilgisi ve tecrübesi yüksek olan kişinin tavsiyesini iyi bir şekilde değerlendirdiği takdirde hayır göreceğine ve sorunundan kurtularak rahata kavuşacağına, değerlendirmediğinde ise zarar göreceğine tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Kadehi Görmek

Rüyasında şarap kadehi görmek hayatta olacak köklü değişikliklere işaret eder. Rüyayı gören kişinin önemli girişimlerde bulunacağına, hayatını büyük ölçüde değiştirecek işler yapacağına ve güzel sonuçlar alacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçen Birini Görmek

Rüyasında şarap içen bir kişiyi görmek hayır ve menfaat sağlanacak bir kişiye işaret eder. Rüyayı gören kişinin itibar sahibi, düşünceli, bilgili ve tecrübeli bir kişiyle iletişim içinde olacağına ve bu kişiden hayır göreceğine delâlet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap İçmek

Rüyada şarap içtiğini görmek, rüya sahibini seven, iyiliğini isteyen, koruyan ve her zaman manevi olarak yanında olan bir kişinin varlığına tabir edilir.
Rüyada Kırmızı Şarap Görmek

Rüyada kırmızı şarap görmek evin hanımına ve bu kişinin anlayışlı, fedakâr, güzel ve ketum biri olduğuna işaret eder.
Rüyada Beyaz Şarap Görmek

Rüyada beyaz şarap görmek sıkıntıdan kurtulmaya ve feraha kavuşmaya işaret eder. Rüya sahibinin dileklerinin gerçekleşeceğine, iş hayatında başarılı olacağına, maddi açıdan rahat olacağına ve güzel günler göreceğine tabir edilir.
Rüyada Tatlı Şarap İçmek

Rüyada tatlı şarap içtiğini görmek keyfe ve zevke işaret eder. Rüyada tatlı şarap içtiğini gören kişinin kısa süreli olacak ancak keyif alacağı bazı hareketlerde bulunacağına delâlet eder.
Rüyada Şarap Taşımak

Rüyada şarap taşıdığını görmek kötü bir yol üzerinde olmaya ve diğer insanları da o yola sokmaya işaret eder. Rüya sahibinin yaptığı kötü davranışlarla hem kendisine hem de etrafında bulunan kişilere zarar verdiğine tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Görmek

Rüyada şarap görmek; kişinin hayatını olumsuz yönde etkileyecek aksiliklere kötülüklere işaret eder. Kişinin çevresinde kötü huylu insanlarla beraber olması nedeniyle doğru olmayan yollara sapmasına Kişi kendisine arkadaş olacak ve hayır getirecek zannettiği bu kişiler nedeniyle huy değiştirecek daha önce hiç yapmadığı şeyler yapmaya başlayacak, kendisi bile kendisini tanımaz olacak demektir. Bu rüyayı gören kişiler geçmişte olan hayatını geride bırakarak tanınmaz cimri kötü huylu insan haline gelir.

Rüyada Şarap İçmek

Rüyada şarap içmek; rüya sahibi için iyiliklere güzelliklere hayra  işaret eder.  Rüyasında şarap içtiğini gören kişi yakın zaman da beklenmedik bir yerden maddi yardım alacak sıkıntılı olan günleri sona erecektir. Rüyasında şarap içtiğini görmek bazen de olumsuz şekilde yorumlanır. Kazancına haram karıştırdığı, insanların arkasından gıybet ettiği, art niyetleri ve kötü emelleri olduğu yorumu yapılır. Rüyasında şarap içtiğini gören kişinin çıkarcı olduğu, kendinden başka hiç kimseyi düşünmediği, kendi menfaati için her şeyi yapabileceği ifadeleri de kullanılır.
Rüyada Şarap Fıçısı Görmek

Rüyada şarap fıçısı görmek; kısmete, hayırlı bir eşe işarettir. Şarap fıçısını almak yakın zaman da evleneceğinize, şarap fıçısından içtiğinizi görmek eşinizle olan ilişkilerinizin artacağına, şarap fıçısının kırıldığını ve parçalandığını görmek aileniz de yakın zaman da ölüm haberini alacağınıza işarettir. Ünlü rüya alimimiz  Ebu Hulde der ki: İbn-i Şirin’in yanındaydım. Derken bir adam geldi ve gördüğü bir rüyayı anlattı. Rüyasında iki başlı şarap testisi olduğunu ve bu testiden su içtiğini söyledi. “Bir ağzından tatlı su, diğer ağzından da tuzlu su içtim” dedi. Bunun üzerine İbn-i Sîrîn, “Sen hem eşinle, hem de baldızıyla evlisin; her ikisiyle de cinsel ilişkide bulunuyorsun. Derhal tövbe et ve Allah’tan kork!” dedi. Adam, “Evet, doğru söylüyorsun; ikisiyle de evliyim, tövbe ediyor ve Rabbime dönüyorum.” dedi.
[Rüya tabirleri]
Rüyada Kırmızı Şarap Görmek

Rüyada kırmızı şarap görmek; eşe işarettir. Bu eş cefakar, hayır sever, insanlara yardım etmekten çekinmeyen, evine bağlı ketum güzel kişi olarak tasvir edilir. Bu rüyayı gören kişiler evlerinin sırlarını kimseyle paylaşmayan özele değer veren ailesini her şeyden herkesten üstün tutan güzel huylu insanlara işaret eder.
Rüyada Beyaz Şarap Görmek

Rüyada beyaz şarap görmek; hatalarının ardından beklediği rahatlığa, zorlukların ardından hasret duyduğu müjdeye, fena huylu bir kimse eliyle zarar görmeye, uğraş vererek umduğu yüksek mertebeye, finansal yükü olan arkadaştan kurtulmaya, zorluklarla mücadele ederek istediği itibarlı mertebeye anlamını ifade eder. Rüyada beyaz şarap görmek ya da içmek günahlardan arınmaya yaptığı hatalardan af dileyip tövbe etmeye hak yolunda ilerlemeye işaret eder.
Rüyada Şarap Şişesi Görmek

Rüyada şarap şişesi görmek; rüyada şarap şişesi gören kişi yakın zaman da engin tecrübelere sahip, hayat bilgisi olan bir kişiden yardım isteyecek aldığı bu yardım sayesinde girmiş olduğu işte büyük kazançlar elde edecektir. Şarap şişesi kısmetin kazancın bolluğun işaretidir. Rüyada şarap şişesi görmek uzun bir bekleyişin sonunda özlediği ferahlığa, çektiği zorlukların sonunda ulaştığı paraya, çektiği zorlukların meyvesini alarak kazandığı az olan kazancının artacağına, sıkıntılarının sonunda hak ettiği rahatlığa, sıkıntı sonrasında beklediği mevkiye işaret eder.
Rüyada Şarap Kadehi Görmek

Rüyada şarap kadehi görmek; şarap kadehi kişinin iş konusunda büyük anlamda hayati kararlar alacağına hayatının bir anda değişeceğine sağlamış olduğu kazançları sadece kendi çıkarları uğruna değil yardıma muhtaç insanlarla paylaşmasını bilen kişiliğe sahip olduğuna işaret eder. Rüyada görülen şarap kadehi bazen de ümitsizlikten sonra hasret duyduğu itibarlı mertebeye, sıkıntıyla beklediği daha çok kazanca, umudunu yitirdikten sonra özlediği büyük güce, başarısızlıktan sonra özlediği daha çok kazanca, mağlubiyetten sonra ulaştığı başarıya, cefa ile birlikte kavuştuğu ganimete bolluğa işaret eder.
Rüyada Şarap İçen Birini Görmek

Rüyada şarap içen birini görmek; rüya sahibinin toplum karşısında saygınlığı olan itibar sahibi kültürlü aklı başında, konuşmasını bilen, toplum insanı olan ve saygınlık gören bir kişi ile ahbaplık edecek ve bu kişiden büyük hayır görecektir. Rüyada şarap içen birini görmek aynı zaman da hane içinde büyük tartışmaların yaşanacağına ayrılıkların olacağına işarettir.
Rüyada Şarap Mahzeni Görmek

Rüyada şarap mahzeni görmek; sevindirici haber almaya, işlerinizin düzenli gitmesine, hayır getirecek işlere imza atmaya, büyük işlerin adamı olmaya işaret eder. Şarap mahzeni aynı zaman da kişinin başına gelebilecek olan en güzel talihe işaret eder. Bu kişiler yaptığı tüm işlerde büyük başarılar elde eder. yaptığı başarılar sayesinde mevki ve makam yönünden yükseleceğine bir ömür refah içinde yaşayacağına yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Şarap Görmek

Rüyada şarap görmek zevk, mal ve para yorumlanır. Şarap satın almak, kazançlı bir işe teşebbüs etmeye ve başarılı olmaya, şarap satmak başkasına kaptırmaya, şarap şişesini kırmak iflasa işarettir.

Rüyanızda şarap görmek, bir mal ve kazanç elde edeceğinize işarettir.

Rüyasında testide şarap görmek, çok haram mala işarettir.

Bazı yorumculara göre ise rüya da görülen her türlü alkollü içki, haram kazanca ve günah işlemeye işarettir. Rüyada şarap içine girdiğini gör­mek iyi değildir. Fitne ve fesada düşmeye işarettir.

Rüyada şarap görmek, zahmetsiz kazanı­lan paraya ve haram mala işâret eder.

Şarap sıkmak veya şarap yapmak iyi değildir.

Rüyada şarap akan bir nehir görmek ve o nehire girmek, büyük bir fitneye düçar olmaya işâret eder.

Rüyada şarap yapmak için üzüm sıktığını görmek, sultan hizmetine girmeye ve büyük işler başarmaya işârettir.
Şarap İçtiğini Görmek

Şarap içmek, yapacağı bir iş ile zengin olmaya yorumlanır.

Rüyada henüz tam olmamış ve şıra halin­deki şarabı içmek, gam ve kedere, dert ve hastalığa işâret eder.

Rüyada güzel bir bahçede şarap içmek, dünyada kuvvet ve iktidara, âhirette kevser şarabı içmeye işâret eder.

İşi olmayan bir kimsenin şarap içmesi, bir hizmette istihdam edilmeye işâret eder.

Rüyada meze bulunan şarap meclisine davet edildiğini görmek, cihada gitmeye ve şehitlik rütbesini kazanmaya işâret eder.

Ölmüş sâlih bir kimsenin rüyada şarap iç­tiğinin görülmesi, o ölünün âhirette nimetler içerisinde olduğuna işâret eder.

Rüyasında şarap içtiğini görmek, rüya sahibinin, işinden çıkarılmasına veya büyük bir günah işlediğine ya da işleyeceğine işarettir.

Rüyada şarap içtiğini görmek, büyük gü­naha işârettir.

Riyada şarap içmek mal, şifâ ve rahatla da tabir olunur.

Ekşi şarap içmek fenalığa işârettir. Rüyada geniş ve güzel bir bahçede şarap içtiğini görmek, âhirette Kevser şarabı içmeye işâret eder.

Rüyada şarap görmek, meşakkatsiz meydana gelen haram maldır. Şarap içtiğini gören kimse büyük günah işler ve geniş rızka kavuşur.

Şarap akan bir nehri görse, o kimseye dünyada bir fitne isabet eder.

İçki içtiğini gören kimse işsiz ise bir hizmette istihdam edilir. Yahut, fakir ise zengin olur. Bekar ise evlenir. Hasta ise hastalığından kurtulur.

İçki, yalan, hezeyan, makbul olmayan söz, sırrı ifşa ve zinaya yorumlanır. İçkinin ismi de yorumda muteber tutulur.

Bazan da içki, zina eden kadına yorumlanır.

Zorlanmadan bir mala sahip olmaya işaret eder. Şarap içtiğini gören kişi büyük günah işler ve bol rızka kavuşur. Şarap akan nehir gören kişiye dünyada geçimsizlik isabet eder. Evlenmeyi veya ortaklık kurmayı isteyen kişinin rüyasında şarap görmesi amacına ulaşacağına işarettir.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

461 Aktif
0 Üye ve 461 misafir
Bugün : 10512
Dün : 23857
Toplam : 48068849
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...