Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+8 oy
537 okuma
Sonbahar Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (351k puan)  
düzenledi
Rüyaların gizem dolu dünyasında gezinmek istiyorsanız bu sıra dışı filmler sizin için yapıldı.
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Film var mı sizlerin de bildiği önerdiği?

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

31 Yorum

+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Rüya Bilmecesi / La science des rêves (2006)

Ya rüyalar artık gerçek olursa? Kendi dünyasında yaşamayı seven utangaç Stephane, Paris’te ufak bir apartman dairesinde yaşamaktadır. Yan dairesine taşınan Stephanie'ye aşık olmaya başladığını fark edince duygularını nasıl kontrol etmesi gerektiğini bilemez. Hayal dünyası o denli geniştir ki, bir süre sonra rüyalarındaki olayları kendi amaçları için kullanabilmeyi başarır.
Bir noktadan sonra rüyalar ile gerçeklerin birbirine karışması, Stephane’ın gerçekleri kavrayabilmesini zorlaştıracaktır. Stephanie, kendisini reddetmiştir. Ama acaba gerçekten de reddetmiş midir, yoksa her şey, bir rüyadan mı ibaretir? Gerçeklerden duyduğu tatminsizlikten ötürü, rüyalarında yarattıklarıyla tatmin olmaya çalışan Stephane için yaşadığı hayatı algılamak oldukça zorlaşır.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Rüya / Bi-mong (2008)

Jin, berbat bir rüya görür. Bu kötü rüya onu derinden etkiler. Çünkü rüyasında Jin'in sebep olduğu bir trafik kazası meydana gelmiştir. Gözlerini açıp kendini toparlar toparlamaz içgüdüsel olarak rüyasında gördüğü kaza alanına gider. Bu defa daha fazla dehşete düşecektir. Çünkü geldiği bu yerde kabusundaki gibi bir kazayla karşılaşır. Fakat kazaya Ran adında bir kadın sebep olmuştur. Jin kaza mahallinde Ran’la tanıştığında aralarında bir bağ olduğunu anlar. Ran Jin’in rüya gördüğünde yaptıklarını, gerçek hayatta yapıyordur.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Kaynak / The Fountain (2006)

Film; geçmiş, bugün ve gelecekten üç ayrı hikâye sunuyor izleyiciye. Her biri aşka dair sonsuzluğun peşinde olan erkekler hakkında. Mayalı bir kâşif, esir düşmüş kraliçesini kurtarmak için hayat ağacını aramaktadır. Türlü ağaçlar üzerine çalışan bir tıp araştırmacısı, ölmek üzere olan karısını kurtaracak bir ilaç aramaktadır. Bir uzay yolcusu ise hava kabarcığı içindeki kapsül halindeki yaşlı bir ağaç ile seyahat etmektedir. Nebula ile örtülü, ölmek üzere olan bir yıldıza doğru yol almaktadır. Aşkı ve ölümsüzlüğü arayan üç hikâye kesişir.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Güzel Tutsak / La belle captive (1983)

Walter (Daniel Mesguich), amacı pek de açık olmayan gizemli bir 'organizasyon'un ajanıdır ve bir süredir kendisine görev verilmemiştir. Bir gece can sıkıntısıyla içki içtiği barda güzel ve esrarengiz bir kadınla (Gabrielle Lazure) dans eder, ama henüz adını bile öğrenemediği bu kadın (sonradan adının Marie-Ange olduğunu öğrenecektir) ortaya çıktığı gibi aniden ortadan kaybolur. Aynı gece gizemli patroniçesi Sara (Cyrielle Clair)'dan aldığı ani emirle küçük bir zarfı Corinthe Kontu Henri'ye teslim etmek üzere arabasıyla yola çıkan Walter, tenha bir yolda giderken yerde bilinçsizce yatan, elleri arkasından zincirle bağlanmış yaralı bir kadına rastlar ve onun barda dans ettiği kadın olduğunu anlayarak arabasına alır ve ışıklarını gördüğü yakınlardaki bir villaya gelerek hastaneye telefon etmek ister. Bu gizemli villada smokin giymiş birbirinden tuhaf adamlar bir parti vermektedirler. Partidekiler ikisini bir odaya kapatırlar ve kapıyı üstlerinden kilitlerler. Walter ve elleri anlaşılmaz bir biçimde kendiliğinden çözülen Marie-Ange bu odada tuhaf bir biçimde seks yaparlar. Walter sabah uyanınca Marie-Ange'nın gitmiş olduğunu görür ve boynunda da vampir ısırığına benzeyen, kanayan bir yara oluştuğunu fark eder. Görevine geri dönen Walter zarfı teslim etmeye gittiğinde kontun kalp krizinden ölmüş olduğunu görür.
Walter tekrar bara gittiğinde, barmen (Gilles Arbona) kızın Walter'la dans ettiğini hatırlamaz. Dans ettiği bu kadın yoksa bir hayalet midir? Barmenden Marie-Ange'ın ispritizmayla uğraşan bir profesörün kızı olduğunu ve yedi yıl önce bir deniz kazasında ölmüş olduğunu öğrenir. O sırada bara gelen tuhaf görünüşlü polis müfettişi Francis (Daniel Emilfork) kızın kaybolması olayında Walter'ın baş şüpheli olduğunu söyler. Walter sonra partinin verildiği villaya gider ama villa terk edilmiş ve harap bir haldedir.
Walter olan biteni anlamaya çalışırken gerçek dünya ve hayal dünyası arasında sürekli gidip gelir.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Bilek Kesenler: Bir Aşk Hikâyesi / Wristcutters: A Love Story (2006)

Desiree ve Zia yeni ayrılmış bir çifttir. Bu ayrılığın yaşattığı acıya daha fazla tahammül edemeyen Zia, çareyi intihar etmekte bulur. Ne var ki ona göre bu acıyı dindirecek tek şey olan intihar, hiç de zannettiği gibi bir kurtuluş olmayacaktır. Yaşamını sonlandırmasının ardından sadece gözlerini yeniden açan Zia, kendisini sadece intihar edenlerin bulunduğu bir evrende bulur. Acıları da olduğu gibi yanındadır. Ancak her zaman bir kurtuluş ümidi de vardır. Tek aşkı Desiree'nin de intihar ettiğini öğrenen Zia, bir şarkıcı ve otostopçuyu da yanına alarak sıra dışı bir yolculuğa çıkar. Son derece melankolik ve kasvetli olan bu dünyada, Desiree'yi yeniden bulabilmek mümkün olacak mıdır?
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Sorun Yaratan Adam / Den brysomme mannen (2006)

Orta yaşlarının ortasındaki Andreas, günün birinde kendisini tanımadığı bir şehirde bulur. Bu yere nasıl geldiği hakkında en ufak bir fikri bile yoktur. Burada sıradan bir işi, bir evi bir de eşi vardır. Ancak Andreas bir şeylerin yolunda olmadığının farkındadır. Bunun üzerine şehirden kaçmaya karar verir ancak şehirden kaçmanın hiçbir yolunu bulamaz. Bir süre sonra Hugo isimli bir adamla tanışır. Bu adam ona şehirden kaçması için kimi umut kırıntıları bahşetmiştir. Artık Andreas, bu kaçış macerasını başlatmak için eskisinden çok daha umutludur.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Silgi Kafa / Eraserhead (1977)

Henry Spencer, uzun zaman önce yaşadıkları bir ilişki sırasında Mary'nin hamile kaldığını öğrenir ve onu kendi evine getirir. Mary, zamanı geldiğinde doğumu gerçekleştirir ancak dünyaya getirdiği şey insan dışı bir yaratıktır. Mary evden kaçar ve Spencer için kabus dolu günler böyle başlar. Spencer, birlikteliklerinin ürünü olan 'yaratık', hayali bir kadın ve sıra dışı karşı kapı komşusuyla başbaşa kalır.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Elm Sokağında Kabus / A Nightmare on Elm Street (1984)

Los Angeles’taki bir mahallede gençler tuhaf bir şekilde ölmeye başlar. Parmaklarında jilet keskinliğinde bıçaklar olan korkunç bir adamın bulunduğu kabuslar uyurken canlarını almaktadır. Rüyalardaki bu hayalet, yıllar önce çocuklarını öldürdüğü aileler tarafından linç edilen sapık Freddy Krueger’dan başkası değildir. Freddy her nasılsa şimdi geri dönmüş, yeni yetmeleri bir bir rüyalarında öldürerek intikam almaktadır. Eğer Freddy peşinizdeyse tek çare uykuya direnmek midir? Yoksa onunla kendi kabusunda yüzleşmek mi?
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Paprika (2006)

Yalnızca ruh doktorlarının kullandığı bir icat olan özel makine, kimliği belirlenmeyen kişiler tarafından çalınır. Bu makinenin özelliği, onu kullanarak doktorların, hastalarının bilinçaltlarına ve rüyalarına erişebilmesi ve burada olup bitene tanık olabilmesidir. Haliyle durum oldukça tehlikelidir. Yanlış ellerde olan makine yüzünden insanlığın rüyaları ortaya çıkacak ve gerçekliklerin yerini bu rüyalar almaya başlayacaktır. Genç ve idealist terapist Paprika'ya düşen ise bu kabusu sonlandırmaktır.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Düşler / Dreams (1990)

"Düşler" farklı hikayelerin anlatıldığı, birbirinden bağımsız sekiz kısa filmden oluşuyor. "Sunshine Through The Rain", ailesi tarafından dışarı çıkması yasaklanan bir çocuğun, toplum tarafından kutsal sayılan bir günde yaşadıklarını anlatıyor. "The Peach Orchard", insanoğlunun doğaya müdahelesinin yol açtığı sonuçları vurgularken, "The Blizzard"la bir dağda mahsur kalan insanların dramını perdeye yansıtıyor. "The Tunnel", ölümlerinden sorumlu olduğu ölü askerleri bir tünel çıkışında gören adamın dramını anlatıyor... "Crows", ünlü ressam Vincent Van Gogh'un yaşadığı bölgeye ve sanatına dair bir çalışma. Güneşli bir yaz gününde yaşananları "Village of the Watermills" ile anlatan Kurosawa, son iki bölümde ("Mount Fuji in Red" ve "The Weeping Demon") nükleer tehlikenin insanlık üzerindeki etkilerini araştırıyor.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Kiracı / Le locataire (1976)

Trelkovsky, Paris’te yeni bir apartmana taşınır. Kiraladığı dairede kendisinden önce oturmakta olan kiracı Simone, intihara kalkışıp camdan atlamıştır ve komadadır.
Simone’yi hastanede ziyaret eden Trelkovsky, kız ölünce onu takıntı haline getirir ve kendini yavaş yavaş önceki kiracısının sürüklendiği intiharın eşiğinde bulmaya başlar.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Hayata Uyanmak / Waking Life (2001)

Genç bir adam, rüyaların gerçek dünyadan ayrıldığı yeri aramaktadır. Düş, uyanmak, gerçeklik gibi konular üzerine farklı düşünen insanlarla konuşur. Farklı yaşam deneyimleri, dünya görüşleri, rüyalara değişik bakış açıları sunacaktır. Bu ise gündelik yaşamdaki pek çok felsefi konu üzerine düşünmeye iter izleyiciyi.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Aç Gözünü / Abre los ojos (1997)

Cesar, kendi halinde, ne istediğini bilen genç bir adamdır. Hayata dair umutları vardır ve önünde gördüğü gelecek ışıldamaktadır. Bir gece arkadaşı olan Paleya'nın da ilgi duyduğu güzel bir kadın olan Sofia'yla tanışır. Cesar, artık, o güne kadar sahip olduğu tüm temkinli hallerini kapı dışı etmek üzeredir. Cesar, bu kadın için yaratılmıştır ve bu kadın için her şeyi yapmaya hazırdır. Suç işlemeye ve hapishanelerde sürümeye bile...
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Düşüş / The Fall (2006)

1920'lerin Los Angelesı'ndayız. Kolu kırıldığı için Los Angeles Hastanesi'nde yatmakta olan 10 yaşındaki Alexandria, burada filmlerde dublörlük yapmakta olan Roy ile tanışır.
Bir çekim sırasında sakatlandığı için yataktan çıkamayan Roy, Alexandria'ya Vali Odious'tan çeşitli sebeplerden nefret eden ve onu öldürmek isteyen 6 adamın hikayesini anlatmaya başlar. Fakat Roy, yaşadığı sorunlar sebebiyle hikayeyi giderek daha karamsar bir hale sokar. Bir süre sonra masal ile gerçeği birbirine karıştıran Roy, kendi acılarından kurtulmak için Alexandria'yı da kullanmaya başlayacaktır.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Brezilya / Brazil (1985)

Günümüzden çok uzak bir gelecekte geçen film insanoğlunun distopik sonlarından birini ele alıyor. Son derece fütüristik ve karanlık bir atmosfere evrilen bu dünyada yaşayan insanlardan biri olan Sam Lowrey, sıradan bir devlet memuru. Fazlasıyla bunaldığı işinden ve teknolojinin ta kendisinden kaçmasının tek yolu ise hayal ve rüyalarına sığınmak. Rüyalarında her daim kendisini bekleyen figür tanımasa da kurtardığı gizemli bir kadındır. Sam'i rüyalarındaki kadına yaklaştıran şey terörist olmakla suçlanan Jill Layton isimli kadın olur.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Mulholland Çıkmazı / Mulholland Dr. (2001)

Betty Elms, en büyük hayali Hollywood'da ünlü bir aktris olmak olan bir kadındır. Bunun için Hollywood'a doğru bir yolculuğa çıkmıştır. Burada kendi hayatında mükemmel bir noktaya ulaşmış olan bir kadınla tanışır ve onun başarılarına hayran kalır. O kadın da Betty'den hoşlanmaya başlar ve aralarında gizemli ve oldukça erotik bir ilişki başlar. Mulholland kavşağında bir trafik kazası gerçekleşir. Bilinç ve bilinçaltı birbirlerine karışırlar. Bütün bu hayatlar, birbirine girecektir.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Persona (1966)

Dönemin en gözde tiyatro oyuncusu, güzeller güzeli Elisabeth Vogler, önemli bir piyes sırasında aniden susar. Şaşkına dönen insanlar ne olup bittiğini anlayabilmek için ellerinden geleni yapsalar da Vogler konuşmamaya devam eder. Son çare olarak bir kliniğe yatırılan kadın burada da dilsizliğine devam eder. Bedeninde tıbbi olarak hiçbir problem bulunamayan kadın, doktorun tavsiyesiyle gözden uzak bir yazlığa gönderilir. Bu esnada yanında gönderilen kişi genç hemşire Alma'dır. Yazlıkta da Vogler'in ağzını bıçak açmaz. Vogler sustukça Alma konuşur. Alma saatlerce, günlerce kendi hikayesini anlatır. Sonunda meydana gelen şey ise psikoloji biliminin en ilginç vakalarından birini oluşturur.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
İz Sürücü / Stalker (1979)

Uzak bir gelecekte, bambaşka bir yaşam düzeni içerisinde, ismi olmayan bir ülkedeyiz. Dünyaya düşen dev gök taşı yaşamı yerle bir ederken Zone adında esrarengiz, yeni bir bölge oluşmuştur. Bu bölgeden içeriye girebilen insanların tutkularının gerçekleşeceğine dair söylentiler vardır. İçeride yaşayan 'güç' insan zihni tarafından hayal edilmesi mümkün olmayacak güçteki bir varlıktır. Askerler tarafından korunan Zone bölgesine sadece gerekli olgunluğa erişmiş cesur Stalker'lar girebilmekte, bölgeye giren insanlara eşlik etmektedirler.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Karanlık Yolculuk / Donnie Darko (2001)


Yıl 1988… Donnie Darko isimli genç bir gece insan-tavşan karışımı olan bir yaratık tarafından odasından çıkarılıp bir sırra doğru sürüklenir. Yaratık, genç çocuğa 28 gün, 6 saat, 42 dakika, ve 12 saniye sonra dünyanın sonunun geleceğini söylemiştir. Olayın şokunu üzerinden atamayan Donnie, bu büyük sırrın ağırlığı altında, tüm sosyal yaşantısını sonlandırarak bu gizemli tavşanın peşinden gidecektir.
+7 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Yaban Çilekleri / Smultronstället (1957)


Huysuz ve inatçı profesör Isak Borg hayatta bir başına kalan, yıllarını bakteri bilimine veren 78 yaşında bir fizikçidir. Mezun olduğu Lund Üniversitesinden alacağı onur nişanesi için Stokholm’den Lund şehrine doğru yola çıkan profesör, bu yolculuk esnasında türlü kabuslar görecektir. Ölüme adım adım yaklaştığını hisseden adamın kabuslarında sorunlu geçmişi karşısına çıkacaktır.
+6 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Yokedici Melek / El ángel exterminador (1962)




Yüksek sosyeteye mensup Edmundo Nobile ve karısı Lucia, kendileri gibi burjuva olan çevrelerini bir akşam yemeğine davet ederler. Konuklar gelir, yemek yenir, evden ayrılma vakti gelir. Ancak sosyetenin kurallarına hiç de uygun olmayan şekilde, misafirler evden ayrılmayı istemezler. Kimi uykuyu bahane eder kimi ise başka bir nedeni. Ertesi sabah evden ayrılma niyetiyle herkes salonun bir köşesine kıvrılır. Ancak sabah olduğunda bir türlü evden çıkamadıklarını fark ederler. Evet, ortada hiçbir neden olmamasına rağmen kimse evden dışarıya adımını atamıyordur. Burada geçirdikleri zaman arttıkça insanlıklarından uzaklaşıp gerçek yüzlerini sergilemeye başlarlar.
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Sil Baştan / Eternal Sunshine of the Spotless Mind (2004)


İki yıl boyunca beraber olduğu sevgilisinden oldukça şaşırtıcı bir haber alan Joel Barish, bir teknolojik deneye katılan sevgilisine ilişkilerini tamamen hafızasından silinmeden hatırlatmaya çalışmaktadır. Yani Barish’in kim olduğunu bile hatırlamamaktadır. Bu gelişme üzerine küplere binen adam, aynı prosedürü kendi üzerinde de gerçekleştirmek ister.
Film, adamın hafızaları silinirken, yaşanılan ilişkiyi gözler önüne serer. Adam da bir kez daha oldukça iyi başlayan ve sonradan tadı kaçan ilişkiyi izler. Fakat zaman geçtikçe ve sıra yaşanılan güzel şeylere gelince, üzerindeki müdahaleyi durdurmak ister. Pişman olmuştur!
+5 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Başlangıç / Inception (2010)

Dom Cobb (Leonardo DiCaprio) çok yetenekli bir hırsızdır. Uzmanlık alanı, zihnin en savunmasız olduğu rüya görme anında, bilinçaltının derinliklerindeki değerli sırları çekip çıkarmak ve onları çalmaktır. Cobb’un bu ender mahareti, onu kurumsal casusluğun tehlikeli yeni dünyasında aranan bir oyuncu yapmıştır. Ancak, aynı zamanda bu durum onu uluslararası bir kaçak yapmış ve sevdiği her şeye mal olmuştur. Cobb’a içinde bulunduğu durumdan kurtulmasını sağlayacak bir fırsat sunulur. Ona hayatını geri verebilecek son bir iş; tabii eğer imkansız “başlangıç”ı tamamlayabilirse...
Mükemmel soygun yerine, Cobb ve takımındaki profesyoneller bu sefer tam tersini yapmak zorundadır; görevleri bir fikri çalmak değil onu yerleştirmektir. Eğer başarırlarsa, mükemmel suç bu olacaktır. Ama ne dikkatle yapılan planlamalar, ne de uzmanlıkları, onları, her hareketlerini önceden tahmin ettiği anlaşılan tehlikeli düşmanlarına karşı hazırlıklı kılabilir. Bu, gelişini sadece Cobb’un görebildiği bir düşmandır.
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Vanilla Sky - 2001:


Psikolojik gerilim türünün en iyi örneklerinden olan ve tahmin edilmeyen sonuyla hafızalara kazınan Vanilla Sky; yaşadığı trajik bir olaydan sonra hayatı darmadağın olan genç ve zengin karakter David Aames'in deliliğe sürüklenen enteresan hikayesini konu ediniyor. Ölüm, yaşam, rüya ve gerçekler konusunu başarılı bir şekilde işleyen film, yer yer bilim kurgu ögelerine de yer veriyor.
İnsan psikolojisi ve ölümsüzlük düşüncesi ilginizi çekiyorsa, Vanilla Sky mutlaka izlemeniz gereken enfes bir film.
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Black Swan (Darren Aronofsky, 2010)


Black Swan
Nina tüm hayatını işine adamış genç ve güzel bir balerindir. New York’ta, eski bir balerin olan obsesif ve onu sürekli kontrol etmeye çalışan annesi ile birlikte yaşamaktadır. Nina’nın çalıştığı bale grubunun sanat yönetmeni, Kuğu Gölü’nün yeni baş balerini olarak onu seçer. Bu büyük rolün gereği olarak Nina’nın hem beyaz hem de siyah kuğuyu canlandırması gerekmektedir. Sonrasında bir yandan yönetmeni ile olan tuhaf ilişkisi, bir yandan da karşısına hem arkadaş hem de rakip olarak çıkacak gizemli bir balerinin onu siyah kuğu rolü konusunda zorlaması, Nina’nın karanlık yönünün ortaya çıkmasına neden olur ve dünyasını yavaş yavaş alt-üst etmeye başlar. Önceki filmlerinden de hatırlayacağımız üzere gerçeküstü atmosferlere pek de yabancı olmayan başarılı yönetmen Darren Aronofsky, bu filminde seyircilerinin karşısına unutulmaz bir psikolojik kâbusla çıkıyor.
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Inception (Christopher Nolan, 2010)>


Inception
Dom Cobb başka insanların düşlerine girip istediği bilgileri onlardan çalabilme yeteneğine sahip bir hırsız; aynı zamanda karısını öldürmekle suçlanan bir kanun kaçağıdır. Tek isteği geride bıraktığı çocuklarına tekrar kavuşabilmektedir. Zengin bir iş adamı, Dom’a son bir iş teklif eder: İş adamının rakibinin rüyalarına girip şirketini kendi eliyle parçalaması için onun aklına bir “düşünce ekmeleri” gerekmektedir. Bu görev neredeyse imkânsızdır; fakat başarırlarsa karşılığında Dom artık bir kanun kaçağı olmayacak ve ailesine tekrar kavuşacaktır. Dom ve ekibi teklifi kabul ederek rüyalar içinde rüyalara doğru yol alan sürreal bir maceraya atılırlar. Hollywood’un dahi çocuğu Christopher Nolan’ın yönettiği bu filmin başrolünde ise Leonardo DiCaprio yer alıyor.
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Eternal Sunshine of the Spotless Mind (Michel Gondry, 2004)


Eternal Sunshine
Ünlü yönetmen Michel Gondry ve yazar Charlie Kaufman’ın işbirliği sonucu ortaya çıkan bu post-modern kült film, ayrılmış bir çiftin daha fazla acı çekmemek için tıbbi bir yöntemle birbirlerine ait anılarını sildirme çabalarını ve bu çabanın sonucu yaşananları konu alıyor. Alışılmadık senaryosu ile Oscar da kazanmış olan bu film aynı zamanda Jim Carrey ve Kate Winslet’in kariyerlerinin belki de en iyi performanslarını da barındırma özelliğine sahip.
+3 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Donnie Darko (Richard Kelly, 2001)


Donnie Darko
Donnie, şizofreni geçmişi olan sorunlu bir gençtir. Başına gelen tuhaf bir kazadan yara almadan kurtulmasının ardından bir gece, ona dünyanın sonunun geleceğini söyleyen tavşan kıyafeti giymiş bir adam ile karşılaşır ve bu dev tavşan onu çeşitli suçlar işlemesi için manipüle etmeye başlar. Bir yandan izleyicisine rüyavari bir atmosfer sunan bu film, bir yandan da zaman yolcuğu sorunsalına da değişik bir yönden bakmayı başarıyor. Donnie Darko aynı zamanda Jake Gyllenhaal’ü de dünyaya tanıtan film olma özelliğini taşıyor.
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Mulholland Drive (David Lynch, 2001)>


Mulholland Drive
Ünlü bir aktrist olmak umuduyla Hollywood’a giden Betty, öldürülmenin eşiğinden dönen ve geçirdiği trafik kazası sonucu hafızasını kaybeden Rita ile beraber gizemli bir komplo içine sürüklenirler. Sonunda iki kadın da kendilerini içinde tehlikeli mavi bir kutunun, Adam Keshner isimli bir yönetmenin ve Silencio isimli bir gece kulübünün bulunduğu psikolojik bir illüzyonun ortasında bulurlar. David Lynch’in başyapıtlarından biri olarak gösterilen ve hâlen birçok farklı yoruma açık bu film, gerçeklik algısını alt-üst edip karakterlerinin bilinçdışı düşüncelerini ve hislerini alışılmadık bir anlatımla yüzeye çıkararak seyircisine eşsiz bir deneyim yaşatıyor.
+4 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
Naked Luch (David Cronenberg, 1991)


Naked Lunch
Böcekleri öldürmek için kullandığı toza olan bağımlılığı yüzünden karısını kaza sonucu öldüren Bill Lee, bu olay sonrası iyiden iyiye halüsinasyonların varlığının hakim olduğu bir dünya içine girer. Devlet için çalışan devasa böceklere rapor veren gizli bir ajan olduğunu sanan Bill’in sıra dışı hikâyesini anlatan bu film yalnızca William S. Burroughs’un aynı isimli romanının bir adaptasyonu olmakla kalmıyor, aynı zamanda ünlü yazarın kendi yaşamından da biyografik izler taşıyor. Yönetmen koltuğunda ise kendine has filmleri ile tanınan Kanadalı yönetmen David Cronenberg oturmakta.
+2 oy
Gelincik Karabasan (504 puan)  
Bazen öyle bir hale geliyor ki insan rüyayla gerçek hayatı birbirine karıştırıyor. Gerçekten algı problemi olabiliyor. Ben bunu rüyamda mı görmüştüm yoksa gerçek hayatta mı yaşamıştım gibi sorularla boğuştuğum oluyor.
Gelincik Karabasan (504 puan)  
Neyse filmleri boş vakitlerde izlemek lazım..:)

İlgili rüyalar

+11 oy
3 yorum 442 okuma
Karga 29 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+9 oy
6 yorum 501 okuma
sonsuz 7 Temmuz 2019 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 135 okuma
27 Mayıs 2017 Rüya kategorisinde Utku   1 1 yazdı
+6 oy
1 yorum 146 okuma
Karga 10 Haziran 2016 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+17 oy
17 yorum 515 okuma
16 Haziran 2019 Durugörü kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+12 oy
4 yorum 297 okuma
Karga 20 Mayıs 2019 Durugörü kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+7 oy
4 yorum 201 okuma
24 Mayıs 2019 Rüya kategorisinde Merve   yazdı
+4 oy
4 yorum 730 okuma
Karga 3 Nisan 2019 Rüya kategorisinde Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 190 okuma
15 Ağustos 2017 Rüya kategorisinde misafir   40 156 278 yazdı
+2 oy
3 yorum 242 okuma
~}çu 11 Kasım 2021 Rüya kategorisinde ~}çu Rüyakar (2.9k puan)   yazdı
+7 oy
1 yorum 98 okuma
Duru971 8 Mart 2021 Rüya kategorisinde Duru971 Rüyazede (1.9k puan)   yazdı
+5 oy
13 yorum 436 okuma
B 7 Haziran 2020 Rüya kategorisinde B Uzman Yorumcu (23.2k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

421 Aktif
1 Üye ve 420 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 8789
Dün : 23857
Toplam : 48067133
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...