Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+16 oy
205 okuma
Simge Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (184k puan)  
“Freud; bir düşü kural olarak, onun uyandıktan sonra bizde kalan, bir anı parçasından tanıdığımızı söylemektedir. O, bir deneyimi taklit eden ve düşünce süreçleri (düşteki ‘bilgi’) ile duygu anlatımlarının karışmış olabildiği, çoğunlukla görsel, ama başka türde de olan bir duyusal izlenimler ağı, şebekesi olarak ortaya çıkar.”
bir yorum ile ilgili: Batı düşüncesinde rüya

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+13 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
“Bir düş gizli düş düşüncelerinin olası tüm öğelerini değil yalnızca belli bazılarını simgeleştirir.”

Düşlerde simgesel olarak temsil edilen şeylerin yelpazesi çok geniş değildir; bir tüm olarak insan bedeni, ana babalar, çocuklar, erkek ve kız kardeşler, doğum, ölüm, çıplaklık ve bazı başka şeyler.

Freud’a göre insan biçiminin bir tüm olarak tipik temsili rüyalarda evdir. Düz duvarlı evler erkekleri, balkonları olan evler kadınları temsil etmektedir. Düşlerde ana babalar, kral kraliçe veya imparator ve imparatoriçe olarak görülürler. Kız kardeş ve erkek kardeşler rüyalarda böcekler veya küçük hayvanlar şeklinde simgeleştirilirler. Doğum sudan çıkma, suya düşme sudan kurtarılma gibi suyla bağlantılı şekillerde temsil edilir. Ölmek yolculuklarla özellikle tren yolculuğu ile sembolize edilirler. Çıplaklık ise giysi ve üniforma ile temsil edilir.
+13 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Freud’un semboller listesi hemen hemen sadece cinsiyet ve cinsel ilişkiler üzerinde durmaktadır. Uzun ve sivri olan her şey, örneğin; sopa, baca, çan kulesi, çiçek sapı, sigara, kalem, anahtar, ağaç, kök, muz vb. fiziki benzerlikten ötürü; tabanca, bıçak, forseps, toprağı süren sapan vb. şeyler ima ettikleri “bir şeyin içine girme” fonksiyonları sebebiyle erkek cinsel organı ifade eden sembollerdir. Bunlara gene çeşitli ortak noktalar bulunarak daha başka semboller de ilave edilebilir. Şapka, asker, cüce, kapıcı, Türkçedeki Ahmet, Mehmet kabilinden John, Dick, Henry, Hans gibi yaygın isimler, sincap, fare, inek memesi, uzun geometrik şekiller, kuş, 3 rakamı vb. aynı şekilde yuvarlak, oyuk veya içine bir şey konabilen objeler kadın cinsiyet organını temsil eden sembollerdir. Cinsel münasebet ise bir temas, bir irtibat gösteren faaliyetlerle veya bazı hareketlerle temsil edilir. Örneğin ata binme, merdiven tırmanma, telefon etme, dans etme, karşı cinsten biriyle yemek yeme, araba kullanma, balık avlama, çift sürme gibi. Böylelikle psikanalitik literatürde erkek cinsel organ için 102, kadın cinsel organ için 95 ve cinsel münasebet için de 55 sembol yer almıştır.
+12 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Freud’a göre insan hayatındaki dört olgu düşlerin içeriğini beslemektedir. Bunlar:

-Düş görenin uyanıklık yaşamında bilmediği ve ayrımsamadığı simgesel bir anlatım biçimini emrinde bulundurduğu olgusudur.

- Simgesel ilişkiler düş görenler ya da anlatım bulmalarını sağlayan düş işlemi için garip ilişkiler değildir. Gördüğümüz gibi aynı simgecilik söylenceler, masallar vb. yerlerde insanlar tarafından kullanılırlar. Bu anlamda düş simgeciliği de normaldir.

-Düşlerde simgecilik hemen her zaman cinsel nesne ve ilişkileri anlatmak için kullanılmaktadır.

-Düş sansürü simgeciliği kullanmaktadır.

Ayrıca düş yorumunda şu şekilde işleyen bir kural bulunur: “Düşte duyulan bir konuşma her zaman işitilmiş ya da düş görenin uyanıklık yaşamında gerçekleştirilmiş bir konuşmadan türetilmiştir.”
+11 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Rüyalarda Sansür

“Düş çarpıtması, bir düşü garip gibi gösteren ve bizim için anlaşılmaz kılan şeydir.”

Görünür düşte ne zaman boşluklar bulunsa onlardan düş sansürü sorumludur. Daha da ileri gitmeli ve nerede bir düş öğesi daha açık olarak biçimlenmiş diğer öğeler arasında özellikle silik, belirsiz ve kuşkulu bir biçimde anımsanıyorsa bunu sansürün bir görünümü saymalıyız. Sansür, etkisini çok daha sık olarak ikinci yönteme göre, gerçek şey yerine yumuşatmalar, yaklaşıklıklar ve imalar üreterek gösterir. Yer değiştirme; düş çarpıtmasının en temel araçlarından biridir ve düşe, düş görenin kendi üretimi olduğunu ayrımsamamasından sorumlu yabancılığı veren odur. O halde bunlar- atlama, yer değiştirme, malzemenin yeniden gruplandırılması- düş sansürünün etkinlikleri ve düş çarpıtmasının araçlarıdır. Düş sansürü, düş çarpıtmasının yaratıcısıdır. Değiştirme ve düzenleme kavramları yer değiştirme terimi olarak ifade edilmektedir.

“Bir düş sansürünün var olması, uyku sırasında bile hala içetıkmalardan ileri gelen az çok bir direnmenin sürdüğünü gösterir.”  “Düşlerde dört tane öğe var ve sansür bu öğelerle gerçekleştirilir. Bunlar:

- Parça bütünün yerine geçer;
-İmalar yapılır;
•     Esnek olarak betimleme;
•     Simgecilik.
+11 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Freud’un Kabusa Bakışı

Freud, kabuslar üzerinde çok fazla durmamış, kabusların da aslında birer düş olduğunu ancak bu düşlerin insanda var olan kötü arzular nedeniyle oluştuğunu şu şekilde ifade etmiştir:

Kabuslarla ilgili Freud’a “Göreni rahatsız eden ve sık sık uykudan uyanmasına yol açan böyle rüyaları, nasıl olup da isteklerin tatmin edilmesi biçiminde anlayabiliriz?” şeklinde soru geldiğinde Freud; “İnsanın içinde sadist ve mazoşist arzular da vardır. Rüya, bunların tatmin edilmesi amacına yönelik olabilir. Ama bu gizli eğilimlerinden haberi olmayan insanın bilinçli benliğinin, bunlardan ürkmesi ve korkması son derece doğaldır.”demektedir.

İlgili rüyalar

+10 oy
4 yorum 166 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
8 yorum 215 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+12 oy
6 yorum 189 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+13 oy
7 yorum 224 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 231 okuma
Simge 28 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+11 oy
7 yorum 261 okuma
Simge 28 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+10 oy
4 yorum 368 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+6 oy
1 yorum 103 okuma
Hypnos 26 Haziran 2021 Bilgi kategorisinde Hypnos Astral Gezgini (173k puan)   yazdı
+16 oy
17 yorum 408 okuma
Simge 15 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+16 oy
15 yorum 531 okuma
Simge 15 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+20 oy
14 yorum 349 okuma
Simge 4 Ağustos 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
7 yorum 241 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+11 oy
22 yorum 433 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

415 Aktif
1 Üye ve 414 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 12639
Dün : 23857
Toplam : 48070973
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...