Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+12 oy
210 okuma
Simge Bilgi kategorisinde Astral Gezgini (184k puan)  
Rüyalar hazımsızlıktan ileri gelir diyenler olduğu gibi rüyalar uyku bozukluğunun bir sonucudur, uyku sırasında rahatsız edici bir şey olmasa rüya görmezdik rüya da işte bu rahatsızlığa tepkidir diyenler de vardır. Kısacası rüyaların uyaranları ve nedenleri araştırmacılara göre farklılıklar oluşturmaktadır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+10 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Çoğu otoriteye göre uykuyu bozan nedenlerin yani düş görmenin kaynaklarının değişik türden olabileceği ve bedensel uyaranların ve zihinsel uyarılmaların aynı biçimde düş kışkırtıcısı olarak rol oynayabileceğinde düşünce birliği içinde gibi görünmektedirler. Ancak düşlerin şu ya da bu kaynağına öncelik verilmesinde ve de düşlerin üretilmesindeki etmenler olarak onlara verdikleri önemin sıralanmasında görüşler büyük ölçüde farklılaşmaktadır. Buna göre en uygun sonuç dört çeşit kaynağın olduğunu göstermektedir
+10 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Dış Duyusal Uyaranlar: Uykuya hazırlık sırasında insanlar, en önemli duyusal kanallarını gözlerini kapatır ve diğer duyularını da tüm uyaranlardan ya da onlara etki eden uyaranlardaki herhangi bir değişimden korumaya çalışır ve sonuçta da uykuya dalar. Ne uyaranları tümüyle duyu organlarından uzak tutabilir ne de duyu organlarının uyarılabilirliğini tümüyle askıya alır. Herhangi bir anda güçlüce uyaranın kişiyi uyandırması uykuda bile ruhun beden dışı dünya ile sürekli bir ilişki içinde bulunduğunun kanıtıdır. Uyku sırasında kişiye ulaşan duyusal uyaranlar düşlerin kaynakları olabilirler. Bu türden pek çok uyaran vardır ve bunlar, uyku durumunun kendisinin de ister istemez içerdiği ya da zaman zaman dayanmak zorunda kaldığı kaçınılmaz uyaranlardan, kazara ortaya çıkmış ve uykuyu sona erdirebilen veya erdiren uyandırıcı uyaranlara dek değişir. Gözümüze parlak bir ışık gelebilir ya da bir gürültü kendini işittirebilir veya bazı güçlü kokulu nesneler burnumuzun mukozasını uyarabilir. Uykumuz sırasındaki istençsiz devinimlerimizle bedenimizin bir kısmının açılmasına ve üşümesine yol açabilir ya da duruşumuzdaki bir değişiklikle kendimize basınç ya da dokunma duyuları gelmesine neden olabiliriz. Bir sivrisinek tarafından ısırılabiliriz ya da geceleyin bazı küçük kazalar duyularımızdan çoğuna aynı anda saldırabilir. Dikkatli gözlemciler, uyanıklıkta saptanmış bir uyaranla, düş içeriğinin bir kesimi arasında, uyaranı düşün kaynağı olarak tanımlamayı olası kılacak denli güçlü bir uygunluğun bulunduğu koca bir düşler dizisi biriktirmişlerdir. Freud, bu tür uyarılmalarla oluşan rüyaları Düşlerin Yorumu isimli kitabında, Jessen’den bu tür rüyalara ilişkin aldığı örnekle açıklamaktadır. Belirsiz biçimde algılanmış her gürültü kendine uyan bir düş imgesini uyarır. Bir gök gürültüsü bizi bir savaşın ortasına götürebilir; bir horozun ötüşü bir adamın dehşet çığlığına dönüşebilir; bir kapı gıcırtısı hırsızlara ilişkin bir düşü üretebilir. Gece üstümüz açılırsa, belki de, çıplak dolaşma veya suya düşme düşleri görebiliriz. Eğer yatakta çaprazlama yatıyor ve ayağımızla yatağın kenarını itiyorsak kendimizi korkunç bir uçurumun kıyısında dikiliyor ya da bir kayalıktan düşüyor olarak görebiliriz. Eğer başımız yastığın altına girmişse düşümüzde ağırlığıyla bizi ezecek bir noktada asılı duran kocaman bir kayanın altında görebiliriz kendimizi. Maury; uykusunda yapılan çeşitli dış uyaranlarla kendisinde üretilmiş düşlere ilişkin bazı yeni gözlemler getirmiştir.

 Bunlar:
-Dudakları ve burnunun ucu bir tüyle gıdıklandığında; düşünde korkunç bir işkence türü gördü. Ziftten yapılmış bir maske yüzüne yerleştiriliyor sonra çekiliyor ve derisini alıp götürüyordu.
- Bir makas bir kerpeten üzerinde keskinleştiriliyordu. Çanların çalındığını işitti.
-Biraz kolonya koklatıldı. Kahire’de Johann Maria Farina’nın dükkânındaydı.
- Hafifçe boynu çimdiklendi. Düşünde kendisine hardal yakısı uygulandığını gördü ve kendisini sağaltan doktorun bir çocuk olduğunu düşündü.

-Sıcak bir ütü yüzüne yaklaştırıldı. Düşünde yine ayaklarının sıcak kömür mangallarına sokularak işkence yapıldığını gördü.
-Alnına bir damla su damlatıldı. İtalya’da şiddetle terleyip beyaz şarap içtiğini gördü.
-Yüzüne kırmızı bir kâğıdın arkasından birçok kez bir mum ışığı düşürüldü. Hava ve sıcağa ilişkin bir düş gördü ve Manş Denizi’nde yakalandığı bir fırtınayı yeniden yaşadı.
Karga Rüya Bilgesi (1.3m puan)  
Dış uyaranlarla ilgili rüyalar ilginç oluyor gerçekten.
+10 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
İç (Öznel) Duyusal Uyarılmalar: “Düş imgesi kaynakları olarak öznel duyusal uyarılmaların, nesnel olanlar gibi dış rastlantılara bağımlı olmama biçiminde açık bir avantajları vardır. Denebilir ki onlar, bir açıklama için ne zaman gereksinim duyulsalar hemen el altındadırlar. Ancak, nesnel duyusal uyaranlarla kıyaslandıklarında bir düşü harekete geçirmedeki rollerinin, nesnel uyaranlarda olduğu gibi gözlem ve deneyle doğrulanmaya hiç açık olmaması ya da pek az açık olması gibi bir dezavantajları vardır. Öznel duyusal uyaranların düşleri harekete geçirmedeki gücü lehinde en iyi kanıt imgesel görsel görüngülerdir. Bunlar sıklıkla, çok canlı ve hızla değişen imgeler olup, uykuya dalma dönemi boyunca bazı kişilerde alışkanlık halinde ortaya çıkmaya eğilimlidirler, ayrıca gözler açıldıktan sonra da bir süre devam edebilirler. Örneğin perhiz yapan biri açlık nedeniyle rüyasında geniş bir masada yemek yediğini görebilir.”
+10 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
İçsel Organsal Bedensel Uyaranlar: İç organların belirgin hastalıkları pek çok olguda kesin olarak düşlerin başlatıcısı olmaktadır. Kalp ve akciğer hastalıklarında anksiyete düşlerinin sıklığı genellikle bilinmektedir. Aslında, düş yaşamının bu yönü birçok otorite tarafından ortaya çıkarılmıştır. Kalp hastalığı çekenlerin düşleri genellikle kısa olup uyanma anında dehşet verici bir sona ulaşmaktadır; içeriklerinde de hemen her zaman korkunç bir ölüm bulunur. Akciğer hastalıkları çekenler, boğulma, kalabalık içinde sıkışıp kalma, kaçma düşleri ve dikkate değer sıklıkla karabasanlar görürler. Sindirim bozuklukları durumlarında düşler, yiyecekten hoşlanma ya da tiksinme ile bağlantılı düşünceler içerir. Uyku sırasında dış dünyadan uzaklaşmış olan aklın, bedenin içine daha çok dikkat yöneltebildiğini kabul edersek; iç organların, uyuyan akla ulaşabilecek uyarılmalara bir biçimde düş imgelerine dönüşen uyarılmalara neden olmak için hasta olmaları gerekmediğini varsaymak olası görünmektedir.

Ruh hekimi Krauss, dikkate değer bir tutarlılıkla gerçekleştirilmiş bir araştırmada, düşlerin, sabuklamaların ve sanrıların kökenlerini aynı etmene yani organsal olarak belirlenmiş duyumsamalara bağlamıştır. Organizmada bir düşün ya da bir sanrının çıkış noktası olmayacak bir kesim düşünmek pek zordur. Organsal olarak belirlenmiş duyumlar iki sınıfa ayrılabilir. Birincisi genel duyguları oluşturanlar, ikincisi ise vejetatif organizmanın temel sistemlerinde yaygın olarak bulunan özel duyumlardır. Bu ikinci sınıf kendi içinde de kassal, solunumsal, mideye ilişkin, cinsel ve çevre organlardan gelen duyumlar olmak üzere beş guruba ayrılabilir. Krauss, bedensel uyaranların üzerinde düş imgelerini oluşturan süreci şu şekilde açıklamaktadır: Ortaya çıkan duyum, bazı çağrışım yasalarına uygun olarak benzer doğada bir imgeyi uyarır. Kendisi de o imge ile organik bir yapı oluşturacak bir biçimde birleşir; ancak bilinç bu yapıya anormal bir biçimde tepki verir. Çünkü bilinç, duyuma hiç dikkat etmez ve kendini tümüyle eşlik eden imgeye yöneltir ki bu da gerçek olguların neden bu kadar uzun süre yanlış anlaşıldığını açıklar.

Ancak tipik diye tanımlanan çeşitli düş biçimlerinin yorumu üzerinde oldukça fazla bir görüş birliği vardır. Çünkü bunlar çok sayıda insanda ve çok benzer bir içerikle ortaya çıkarlar. Bunlar yüksek bir yerden düşme, dişlerin dökülmesi, uçma ve çıplak ya da yarı çıplak olduğu için utanma gibi bilinen düşlerdir. Strümpell’e göre, uçma düşü, göğüs içindeki deri duyumlarının bilinçli hale gelmesinin kesintiye uğradığı anlarda akciğer loblarının şişip sönmesinin yarattığı uyaranın bir yorumu olarak aklın uygun bulduğu bir imgedir. Yüksek bir yerden düşme düşünün, derideki basınç duyusunun artık bilinçli olamamaya başladığı bir anda, bir kolun bedenin üzerinden düşmesine ya da bükülü bir dizin ansızın uzatılmasına bağlı olduğu söylenir; sözü edilen devinimler dokunma duyularının bir kez daha bilinçli hale gelmesine neden olur ve bilinçliliğe geçiş, ruhsal olarak düşme düşüyle temsil edilir.
+10 oy
Simge Astral Gezgini (184k puan)  
Ruhsal Uyarılma Kaynakları: “Düşler üzerine en eski ve en yeni çalışmaların çoğunun insanların gün boyunca yaptıkları ve uyanıkken ilgilendikleri şeyleri düşlerinde gördüğü konusunda araştırmacıların birçoğu birleşmektedir. Bazı araştırmacılara göre ise çoğu düşte bedensel uyaranlarla ruhsal hareketlendiricilerin işbirliği içinde çalıştıkları düşüncesi belirir.”

İlgili rüyalar

+25 oy
19 yorum 460 okuma
Simge 10 Ağustos 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+16 oy
18 yorum 398 okuma
Simge 12 Ağustos 2020 Analiz kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+12 oy
2 yorum 216 okuma
Simge 12 Haziran 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+7 oy
4 yorum 170 okuma
+10 oy
4 yorum 368 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
6 yorum 192 okuma
Simge 20 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+20 oy
14 yorum 349 okuma
Simge 4 Ağustos 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+14 oy
7 yorum 241 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+11 oy
22 yorum 433 okuma
Simge 25 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+13 oy
7 yorum 224 okuma
Simge 24 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+16 oy
2 yorum 224 okuma
Daphne 15 Mayıs 2019 Bilgi kategorisinde Daphne Lusid Rüyacı (75.9k puan)   yazdı
+9 oy
3 yorum 231 okuma
Simge 28 Temmuz 2020 Bilgi kategorisinde Simge Astral Gezgini (184k puan)   yazdı
+22 oy
1 yorum 316 okuma
sonsuz 24 Mayıs 2017 Bilgi kategorisinde sonsuz Astral Gezgini (163k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

625 Aktif
1 Üye ve 624 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 11878
Dün : 21898
Toplam : 48092035
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...