Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
230 okuma
mustafaharputi Lusid kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Daha önce gördüğünüz güzel bir rüyanın en heyecanlı yerinde uyandınız, sonrasında ise tekrar aynı rüyayı görmek istediniz mi? Muhtemelen birçoğunuz bunu yaşamıştır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

13 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Lucid rüya olarak bilinen teknik en sade anlamıyla rüyalarımızı kontrol edebilme sanatı olarak biliniyor. Normalde bilinçaltında görülen rüyalar bilinçaltımızı kontrol edemediğimiz için değiştirilemiyorlar, ancak Lucid Rüya teknikleriyle rüyanın farkına vararak ince dokunuşlar yapılabiliyor. Bu teknik bilim tarafından ilk kez iki yıl önce doğrulanmış.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lucid Rüya ya da bilinçli rüya tekniklerinden ilki; yatağa geri dönüş yöntemi. Bu teknik rüya görürken farkındalığa sahip olmanıza izin veriyor. O andan itibaren ise istediğiniz her şeyi düşünebilirsiniz. Tıpkı sihir gibi bir şey öyle değil mi?
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Lucid rüyalar ve normal rüyalar genelde uyku evrelerinin REM evresinde gerçekleşir. REM yani hızlı göz hareketi evresi esnasında, gözlerimiz göz kapaklarımızın altında ileri geri hareket eder. Bu hareketleri belirleyen etmen, gördüğümüz rüyada nereye baktığımızdır. Uykuya daldıktan yaklaşık olarak 90 dakika sonra REM evresine geçiyoruz. Yetişkin bir insanın uyuduğu saatlerin %20-25 kadarı REM aşamasında geçiyor.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İlk methodun amacı REM evresinde uyanmak. Ardından yeniden yatağa yatacak ve rüyalarınızı kontrol etmenin bilincinde olduğunuzu beyninize ispat edeceksiniz. Bunun için sürekli beyninize rüyayı kontrol edeceğinizi iletebilirsiniz. Bu yüzden uykuya daldıktan 90 dakika sonrası için alarm kurmanız iyi fikir olabilir. Eğer bu yöntem ilk başta işe yaramıyorsa bunun nedeni REM evresinde uykunuzu tam alamamış olmanız olabilir. Bu uykusuzluk da sizin lucid rüya görmenizi engelleyebilir. Ancak daha fazla REM uykusu almanın bazı yolları bulunmakta.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Mesela kendinize bir uyku programı yapın. Her gece 10 ya da 11 de uyuyup her sabah 6 ya da 7'de uyanın. Bu uyku metoduyla lucid rüya görmeye çalışanların çoğu ilk seferde başarılı olmuşlar. Ayrıca her gece lucid rüya görmeye çalışmayın çünkü bu sizi yoracak ve yeteri kadar uyumamanıza neden olacaktır. Bu nedenle haftada bir ya da iki kez bu yöntemi deneyin.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir diğer yöntem ise uyumadan önce uyuyacağınız saatin 5 saat sonrasına alarm kurup uyanmanız. Yaklaşık 5 saat sonra uykunuzun en tatlı yerinde uyanacak ve bir 5 dk boyunca uyanık kalacaksınız. Bu süreçte kendinize tam gelmemiş olsanız da birazcık bilincinizin yerine gelmesi hedefleniyor. Ardından yine yatağa yatacak ve rüyalarınızı kontrol etmenin bilincinde olduğunuzu beyninize ispat edeceksiniz. Bunun için sürekli beyninize rüyayı kontrol edeceğinizi iletebilirsiniz.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Önceki iki methodu uyguladınız ama başarılı olamadıysanız, üzülmeyin çünkü bazı yöntemleri takip ederek herkes rüyalarını kontrol edebilir. Yapmanız gereken en önemli şey: Rüyalarınızı hatırlamak. Geçmişte gördüğünüz rüyaları hatırlamak, size rüyalarınızda sürekli olarak karşılaştığınız temaları keşfetme şansı verecektir. Örneğin bu iş için bir not defteri alabilirsiniz. Uykudan uyandığınız anda o gün gördüğünüz rüyayı bu deftere yazın ve rüyanın ana temasını da mutlaka ekleyin. İlerleyen günlerde vakit buldukça rüyalarınızı okuyun ve onlarla olabildiğince aşina hale gelin.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ayrıca rüyalarınızın analizini yapın. Birkaç hafta günlük şeklinde rüyalarınızı yazdıktan sonra, yazdıklarınızı gözden geçirin ve gördüğünüz rüyalar arasında bağlantılar kurmaya çalışın. Sürekli ortaya çıkan kişiler, gidilen yerler, karşılaşılan semboller veya sık sık rüyalarınızda deneyimlediğiniz eylemler gibi, tüm rüyalarınızın ortak noktalarını bulmaya çalışın.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bilinçli rüyalar görmek için her gün yapabileceğiniz başka teknikler de var? Bir diğer iyi teknik ise uyumadan önce meditasyon yapmaktır. Sessiz ve karanlık bir odaya girip uyumadan hemen önce meditasyon yapabilirsiniz. Bu beyninizi rahatlatacaktır. Yapılan araştırmalar da stresli olmamız durumunda bilinçli rüyalar dahil daha az rüya gördüğümüzü ortaya çıkarmıştır. Bu yüzden uyumadan önce sakinleştirecek meditasyonlar yapabilirsiniz.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Başka bir iyi yöntem ise ışık alarmı satın almaktır. Işık alarmları, ses yerine ışık yayan ışık bazlı bir alarmdır ve aslında bilinçli rüya görmek için tasarlanmışlardır. Uykuya dalacağınız saatten alarmı dört, 5, altı veya yedi saat sonrası için ayarlayın. Ya da her saat başı bir kez ışığın yanmasını sağlayabilirsiniz. Çünkü insanlar güneşin doğmasıyla uyanırlar daha doğrusu tam olarak uyanmasalar bile duyularımız bunu algılar. Böylece beynimiz daha bilinçli hale gelecek ve lucid rüya için gerekli ortam sağlanmış olacaktır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şimdi artık başarılı bir şekilde lucid rüyanın içerisinde olduğunuzu düşünelim. Peki bunu nasıl anlayacağız?
İlk olarak zamanı baz almak önemli. Bunun için saatinize bakın, gözlerinizi bir başka tarafa çevirin ve yeniden saatinize bakın. Birkaç saniye mi geçmiş yoksa birkaç saat mi geçmiş. Rüya gördüğümüz sırada, beynimizin sayılarla arası hiç iyi değildir. Bu yüzden saatin kaç olduğu sizin rüyada olup olmadığını ortaya çıkaracaktır. Eğer saatinize ikinci kez baktığınızda aradan anormal bir sürenin geçtiğini görüyorsanız, o zaman rüyadasınız demektir ve onu istediğiniz gibi kontrol edebilirsiniz.
İkinci olarak gün içinde belirli aralıklarla ellerinize bakıp kendinize 'Rüya mı görüyorum?' diye sorun. Bunu bir alışkanlık haline getirdiğiniz zaman aynı şeyi rüyanızda da yapacaksınız ve ellerinizin olması gereken yerde başka bir şey gördüğünüzde cevabınız 'Evet rüya görüyorum' olacak ve artık kontrol tamamen sizde.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ayrıca eğer sıkı bir video oyuncusuysanız, o zaman sizin için iyi haberlerimiz var. Kanadalı bir üniversite yakın zamanda yaptıkları araştırmada video oyunları oynayan kişilerin daha çok lucid rüya gördüklerini ortaya çıkarmış. Oyuncular, hiç video oyunu oynamamış kişilerle karşılaştırıldıklarında çok daha fazla bilinçli rüya görme oranına sahip oldukları anlaşılmış.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bunun dışında melatonin hormonunun rüya kontrolünde çok önemli bir payı olduğu bilinmekte. Bu hormon REM evresini tetikliyor ve rüyalarınızın daha canlı olmasını sağlıyor. Beyaz hardal, karalahana, badem ve ayçekirdeği en çok melatonin içeren besinlerden birkaçı.
Her gece lucid rüya görüp büyülü bir gerçek hayat deneyimi yaşamak için bu besinleri tüketebilir, video oyunu oynamaya başlayabilir veya videomuzda bahsettiğimiz diğer teknikleri uygulayabilirsiniz.
Son olarak daha önce hiç lucid rüya görüp görmediğinizi ve videomuzda bahsettiğimiz ipuçlarını uygulayıp uygulamayacağınızı bize yorumlar kısmından yazmayı unutmayın.

İlgili rüyalar

+3 oy
2 yorum 249 okuma
Busraa 20 Ağustos 2022 Lusid kategorisinde Busraa Karabasan (288 puan)   yazdı
+4 oy
2 yorum 216 okuma
+2 oy
2 yorum 301 okuma
ahsen 3 Ekim 2021 Lusid kategorisinde ahsen Karabasan (790 puan)   yazdı
+3 oy
7 yorum 292 okuma
vetre 17 Haziran 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+17 oy
8 yorum 523 okuma
+18 oy
1 yorum 140 okuma
Şifacı 20 Nisan 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 225 okuma
Şifacı 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde Şifacı Uzman Yorumcu (22.2k puan)   yazdı
+5 oy
7 yorum 505 okuma
vetre 6 Mart 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+4 oy
8 yorum 257 okuma
vetre 7 Şubat 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı
+8 oy
10 yorum 410 okuma
mustafaharputi 4 Şubat 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+1 oy
2 yorum 138 okuma
mustafaharputi 31 Ocak 2021 Lusid kategorisinde mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)   yazdı
+9 oy
34 yorum 527 okuma
+3 oy
8 yorum 191 okuma
vetre 21 Ocak 2021 Lusid kategorisinde vetre Rüya Bilgesi (554k puan)   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

418 Aktif
1 Üye ve 417 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 15899
Dün : 23857
Toplam : 48074223
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...