Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+2 oy
258 okuma
Yaren1989 Rüya kategorisinde Rüya Ustası (52.9k puan)  
yeniden etikenlendirildi
Bi arabadaydım hareket halindeydik, yolun ilerisinde bi bölümü sis kapladığını gördüm. Tehlikeli olduğunu biliyormuşuz arkdşım tembihlemiş göremezsem haber ver diye. Direksiyonun başındayken arkdşımın arabanın içinde ayağa kalktığını gördüm pijaması vardı üstünde bide. Sisi görünce ilerde sis var diye uyardım oturdu tekrar. Sisin içine girdiğimizde yerde belki 2-3 kat kalın buz vardı. Çamur vs bişey yoktu beyaz kastatı buzdu yerler her yer beyazlaştı bi an. Araba kayacak kaza olcak diye korktum bişey olmadı mola yerinde durduk arkadaşım mola yerine girip üstünü değiştirdi gri kot pantolon ve gömlek giydi geldi. Sonra eski iş yerime gittim beni oraya bıraktı, işe tekrar başlamışım ama etrafı ve içi değişmişti iş yerinin. Etrafı sırf toprak o da kalındı kar yağar da yerde 40-50 cm tutar ya aynı öyle toprak vardı bide ilerde iki kenarında ağaç olan bi yol. Daha mesai saatim başlamamış dışarda toprağın üstünde oturuyodum. Sol tarafımdan güneş yüzüme gözüme vurdu döndüm baktım bi gözüm kamaştı. Akşam oluyodu o saatler. Gece nöbetim varmış ona gelmişim. Orda çalışan bi kadın vardı o geldi bişey için onu bi azarladım. Mesaiye gittim. Binanın içine girdim çay odası vardı orda büyük mutfak gibi. Oraya girdim çay içeyim diye çaydan bi yudum aldım oh dedim. Karşımda kapı vardı kapı açıldı (kapının yeri de değişmişti), masmavi koyu deniz mavisi gözleri olan bi kadın girdi içeri, hemşireymiş. Ya senin ne güzel gözlerin var öyle içim açılıyo baktıkça dedim güldü. Yeni memurmuş daha yeni tanışıyomuşuz. Mutfağın penceresi de eski köy evi penceresi olmuş. Kalktım pencereden baktım uzun bi yemek masasında oradaki kadın müdür ve bi sürü kadın yemek yiyolardı. Hemşire bana arka bahçeye çıkıp çay içsek ya şu şu(erkek ismi  söyledi hatırlamıyorum ) bırakmıyo dedi. O kim oluyo ya çıkar içeriz nöbetçi misin sen dedim yok müdür kalıyor nöbete dedi. İçimden sevindim iyi olmuş muhabbet ederiz güzel geçer diye düşündüm. Pencereden tekrar baktım. Yemek yiyenlerin arasında çok iri yarı beyaz tenli enine boyuna iri 2 erkek gördüm kafalarında takkeler vardı eski osmanlı sarıkları var ya onun gibi. Ama birinin üstünde siyah parlak, diğerinin üstünde kahverengi mat dansöz kıyafeti gibi açık saçık kıyafetler vardı ikisininde. Bu ne ya dedim hemşireye gel bak şunlara bunlar kim ya dedim. Biz pencereden bakarken eski osmanlı askeri gibi kıyafetleri olan iki kişi gitti biri birinin diğeri ötekinin ensesinden tuttu. Kahverengi kıyafeti olan iri adamı tutan ensesinden tuttuğu gibi geldi bizim baktığımız cama küt diye yapıştırdı adamın suratını. İri olan adam birden zayıf bizim gibi normal bir adam oldu kıyafeti de düzeldi yine kahverengi eski püskü Osmanlı zamanından gibi kıyafet oldu üzerinde. Bana bi kız ismi söyledi o iyi mi dedi, bende elini tuttum iyi merak etme dedim acıdım adama. İyi diyince gülümsedi asker yine ensesinden tutup götürürken kahverengili adamın yüzü bize doğru bakıyodu el sallayarak gülümseyerek gitti.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+1 oy
Sonbahar Astral Gezgini (351k puan)  
seçti
 
En İyi Yorum
Yanlış /kötü bir iş yapıyorsun bunun yanlış olduğunu bile bile ve zarar göreceğini bildiğin halde de devam ediyorsun arkadaşın rahat ama sonra işi ciddiye alıyor.işe gitmen iş yerinin kumla dolu olması zarara uğradın kötü bir yola girdin bunun bilincindesin de ama tövbe edip işine odaklanmak istiyorsun mesleğin ne ise seni rahatlatan mutlu hissetmeni sağlayan birşeyler  var. Ve birde anladığım kadarıyla eski dostlarından bir ile tekrar muhabbetin olabilir .öüdürün nöbete kalması bilinçaltı bence senin öyle istemenden kaynaklanıyor.
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Kadınlar ve müdürün yemek yediği ve iri adamları gördüğüm bahçede de aynı topraktan vardı yerde. Duvarları bile topraktandı.
+2 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Açıklama:
----------------
En iyi yorum seçilmiş rüyaya,yorumu seçilmiş kişiye hürmeten tekraren yorum yapmıyorum.[Sonbahar'a selamlar :-) ]    Bu rüyayı yorum olarak değil de https://www.ruyadaruya.com/149490/ruyada-denize-dalmak-ve-ucmak rüyanızın devamı mahiyetinde,güneş-ateş sembollerine dair bir açıklama olarak okuyunuz.

------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

[Takribi okuma süresi : 3 (Üç) dakika ]


Merhaba,

https://www.ruyadaruya.com/130764/baligin-denizden-firlamasi rüyanızda denize dalamamıştınız bu sefer dalmışsınız.Hatta başka bir odaya bile çıkmışsınız.Bu oda bir konaklama,bir mola yeri.Orada durmamalısınız.Korkarsanız aşağıya düşersiniz,korkmadan yükselmek lazım.Size yolculuk esnasında refakat eden kız-erkek sizin ve arkadaşınızın o merhaledeki ruhi görünümleri olabilir.Nefs yolundaki ilerlemenizde 2.Merhaleyi zorluyorsunuz,bu merhalenin sınırlarında geziyorsunuz tüm rüyalarınızda.Evden çıkmanız,yolda aslanlar ile karşılaşmanız,denize dalmanız gereken link'te ki rüyanız,bu rüyanız vs hep 3.Merhaleye geçmeniz gerekirken bir türlü geçemediğiniz ile ilgili.Aslında tüm olay nefsinizi ıslah etmeniz ile ilgili.Ruhunuz nefsinizin esaretinden kurtuluyor.2 adamın bavul ile gittiği gibi kötü huylar,kötü alışkanlıklar gidiyor yerine denizin içinde 2 güzel insan görünümü geliyor.Kötülerin iyiler ile değişmesi.Bu durumu siz kendinizi oluşturan dört maddeden yapılan su, ateş, toprak ve hava da ki değişimler ile izleyebilirsiniz.Bunlar da değişiyor. Bunların hammaddeleri has maddeye dönüşüyor.

*Toprak: Kişinin vücudunda toprak var. Toprak kişiye tembellik verir.Bundan kurtuldun sanırım.Toprak yollar,toprak duvarlardan çıktın.Artık evde oyalanmamak ,evde beklememek lazım.Toprak duvarlar,yollar görüyorsun o yollardan yürüdün başka yollara çıkmayı başardın(aslanın beklediği yol)Ama her karşına bir sorun çıktığında hemen geri dönüyorsun.Bu da o toprak yolu sürekli geçmek zorunda kaldığını gösteriyor.Halbuki bir kere ayağa kalmak zaten zordur.Her defasında oturup kalkmak seni daha çok yorar.Topraksız alanlar görmen harekette sürekliliği temsil eder.

*Su: Bizi sürüklüyen,hayatın veya neyin içinde isen onun akışına kapılmanı gösteren bir sembol olarak düşün.Yani yoğun bir sebat yok.Bir  o tarafa, bir bu bu tarafa kayıyor gibisin biraz.Halbuki insanlara sebat lâzım.Bunun has durumu ise yolda sürekli olmaya dönüşmesidir.Her yola çıktığınızda eve geri dönmemek gibi.Bu rüyanda da en sonunda suya daldın,ama sürüklenmedin yanında yolu daha önceden geçmiş birisi var.O olmasaydı oraya gidemezdin.Bu bir yol gösterici daha önceden bu merhaleyi geçmiş birisi.Hatta daha ilerisini de biliyor.O kişi temsili biri ile ilerlemen lazım artık.

*Hava: Kişinin vücudunda olan hava benlik getiriyor. Kendini  yüksek görüyorsun.Kendini sürekli uzun binaların yüksek katlarında görmen gibi.Bunun da yerine mütevazilik gelmesi lazım. Rüyalarında hep yüksek katlarda idin aşağıya indin,ama hala rüyalarının başında bu tür bir binanın hep yüksek katında görüyorsun kendini.İlk defa aslanlı rüyanda sanırım mütevazi bir köy evinden veya müstakil bir evden çıktın hatırlarsan peygamberimizi gördüğün rüyada Efendimiz köy evinde yerde halının üzerinde oturuyordu.Bu kısmı henüz aşamadın,beklemedesin.(Denizden havaya,göğe yükselemedin)

*Ateş: Bizi kavgaya sevkediyor, onun zararı bu.Bunun "İlahi Aşk'a"  dönüşmesi lazım.Ateş ile ilgili olarak pek kavga etmiyorsun Celal değil biraz daha Cemal sıfatlar yüksek sanırım,ama bu da seni ilerletmiyor.İnsanlardan korkmuyorsun(hemşire ile sohbet ettiğin nöbette hemşireyi rahatsız eden kişiye verdiğin tepki)ama işler manevi tarafa gelince daha önce görmediğin bir anda karşına çıkan olumlu-olumsuz sembollerden tedirgin oluyorsun(aslan-karanlık-köpek)Bu bence en önemli eksiklik.Bu kısımda bir ilerleme olmamış bana göre.Güneş gördüğün yere baktım orada gördüğün güneş benim bahsettiğim güneş değil.Daha çok karanlıktan,sisden aydınlığa çıkmak,tünelin ucunda ışık görmek gibi.Yani doğru yolda olduğun ile ilgili.

Özet ile;

Rüyalarında sırası ile toprak yollar,toprak duvarlar gördün,sonra deniz gördün(balığın denizden çıkması rüyası),sonra denize daldın ve havaya ulaşmak istiyorsun.Havayı da geçince Ateş'e ulaşacaksın,yani ilah-i Aşk'a.Ama tüm bunlardan daha önemli bir yere geldin.Toprakdan denize kadar kendi kendine geldin.(hatırla bir rüyanda yüksek katlardan sahile iniyordun) hatta denize de daldın.Ama denizden havaya ve havadan ateşe kendi kendine yükselemezsin.Bu seviden sonra size bir mihmandar bir yol gösterici lazım artık.

DAB,
Selamlar.
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Teşekkür ederim..
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Yol gösterici derken neyi kastettiniz peki nasıl bulabilirim ne yapabilirim ?
0 oy
Ruyadede Astral Gezgini (190k puan)  
Tasavvuf kültürünü bilen,bu yolculuğu daha önce yapmış,kişisel miraç ile ve dahi sizin  seyahatinizde nerede konaklanır,nerede durulur,nereden ve nasıl ilerlenir bilen ,bu yolculuk ile ilgili manevi bilgisi olan bir kişiyi kastediyorum.Ama nasıl bulunur bilemiyorum.Bu biraz sanırım nasip meselesi.Karşınıza çıkartması için dua edin diyebilirim.Rüyalarınızda buna dair semboller var,isterseniz karşılaşırsınız inşallah.
0 oy
Yaren1989 Rüya Ustası (52.9k puan)  
Teşekkür ederim bilgilendirdiğiniz için, bu şekilde düşünmemiştim çok istiyorum bunun için dua edeceğim çok sağolun.

İlgili rüyalar

+2 oy
1 yorum 251 okuma
+12 oy
5 yorum 254 okuma
+8 oy
2 yorum 225 okuma
derun 8 Ocak 2020 Rüya kategorisinde derun Rüyakar (2.3k puan)   yazdı
+2 oy
1 yorum 426 okuma
Arşiv 30 Nisan 2016 Rüya kategorisinde Arşiv Rüya Kurucu (78.0k puan)   yazdı
+1 oy
1 yorum 128 okuma
Yagmur2012 9 Eylül 2022 Rüya kategorisinde Yagmur2012 Karabasan (50 puan)   yazdı
+19 oy
3 yorum 295 okuma
Ferit 23 Ağustos 2020 Rüya kategorisinde Ferit Karabasan (991 puan)   yazdı
+5 oy
1 yorum 230 okuma
Ramis 11 Mart 2020 Rüya kategorisinde Ramis Rüyazede (1.6k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 192 okuma
+6 oy
3 yorum 219 okuma
Sonsuzugagidenbiri 2 Kasım 2019 Rüya kategorisinde Sonsuzugagidenbiri Rüyakar (3.7k puan)   yazdı
+8 oy
2 yorum 155 okuma
Adem6734 17 Eylül 2019 Rüya kategorisinde Adem6734 Rüyazede (1.8k puan)   yazdı
+4 oy
1 yorum 111 okuma
20 Temmuz 2019 Rüya kategorisinde Mehmet   yazdı


Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

362 Aktif
0 Üye ve 362 misafir
Bugün : 14370
Dün : 23857
Toplam : 48072702
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...