Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
671 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Rüyada cezaevi görmenin anlamı, zorluk çekmeye yorulur. Rüya sahibinin düzeninin bozulacağına, borçların kapıya dayanacağına ve büyük bir korku duyacağına delalet eder.

Kimi rüya sözlüğü yazarı da bu rüyayı kişinin işinden olması şeklinde açıklar. Bu nedenle kişinin birçok maddi sıkıntılarla boğuşacağını ve zor bir dönemden geçeceğini gösteren bir rüyadır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

40 Yorum

+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada cezaevi görmek genel olarak olumsuz ve iç karartıcı olaylara delalet eder. Bunun yanında bazı sevindirici haberler verdiğine yönelik yorumlar da mevcuttur. Rüyasında cezaevi gören kişinin işten çıkarılacağı, borçlarını ödeyemeyeceği söylenir. Ayrıca kişinin yeni bir iş bulması da zaman alacaktır. Cezaevi, rüya sahibinin bitmek bilmeyen problemlerini sembolize eder.

Rüyada görülen cezaevi ile ilgili bir başka yorum da rüya sahibinin bir hastalığa yakalanacağı şeklindedir. Kişi, işini kaybetmiş olması sebebiyle dert ve çileleri çekip üzüldüğünden dolayı çok yıpranacak, önce psikolojisi bozulacak en sonda da beden sağlığı elden gidecektir. Rüya sahibi ruh ve beden sağlığına çok dikkat etmelidir. Yaşadığı sorunları kafaya takmak yerine çözmeye çalışmalı, bunlar sağlığını bozmadan önce hayatındaki problemleri ortadan kaldırmak için harekete geçmelidir.

Bazı yorumculara göre ise rüyada cezaevi görmek, rüya sahibinin etrafındaki insanları memnun etmek için gösterdiği çabanın yetersiz kaldığını ve bu yüzden düştüğü boşluğu temsil etmektedir. Rüya sahibi bu nedenlerle büyük sorunlar yaşayacak, ne yaparsa ve ne kadar uğraşırsa uğraşsın ailesini, dostlarını mutlu edemediğinden kendini mutsuz hissedecektir. Bunları yaşamak istemeyen kişi başka insanların mutluluğundan önce kendi mutluluğunu düşünmeli, onların mutsuzluğundan kendine pay çıkarmamalı ve kendine haksızlık etmemelidir.
Rüyada Cezaevinde Olduğunu Görmek

Kişi hem fiziksel hem de ruhsal olarak yenilenecek ve hayatı ile ilgili önemli kararlar alacaktır. Rüya sahibi, yakın zamanda alacağı bu önemli kararların hayatını büyük ölçüde etkileyeceğinden sabırlı olmalı, zamanı iyi kullanmalı ve doğru yolu seçmelidir.
Rüyada Birinin Cezaevine Girdiğini Görmek

Rüya sahibi için şanssızlık anlamına gelir. Kişinin yakın zamanda şanssızlık yaşayacağı bir olay vuku bulacak ve bundan dolayı kişi hem zarar edecek hem de çok üzülecektir. Rüya sahibi ortak olarak girdiği bir işte çok büyük paralar kaybedebilir. Bunun sonucunda da parasız kalıp çok sıkıntılı günler geçirebilir. Kişi ortaklarını iyi seçmeli, hamlelerini doğru yapmalı ancak şanssızlıklarından dolayı da kendini suçlamamalıdır.
Rüyada Cezaevinde Olan Birini Görmek

Rüyasında cezaevinde olan bir kimseyi gören kişi açısından bu rüyanın hem olumsuz hem de olumlu anlamları vardır. Rüya sahibinin büyük fedakarlıklarla kurduğu ilişkilerin sıkıntıya gireceğine ve çok üzüntülü zamanların söz konusu olacağına işaret eder.

Bu rüyanın kişinin büyük mutluluklar duyacağı, hayırlı ve çok iyi olaylar yaşayacağı ve şansının açılacağı gibi anlamları da vardır. Bu rüyayı gören kişi çok sevdiği, kendisini mutlu eden ve herkes tarafından çok saygı duyulan bir işle uğraşıp çok büyük paralar kazanacaktır.
Rüyada Cezaevine Görüşe Gitmek

Kişinin rüyasında cezaevine görüşe gittiğini görmesi yakın zamanda iş ve özel hayatında yaşayacağı olumsuzluklara işaret eder. Rüya sahibinin çalıştığı yerde sorunlar çıkacak, kazancı düşecek ve sinirlenip üzülmesine neden olacak olaylar yaşanacaktır. Kişi sinirlenmemeli, sakin kalmalı ve özellikle de kendi kontrolü dışında gelişen olaylara kendini gereğinden fazla üzülmemelidir.

Bazı yorumculara göre de rüyasında kişi eğer cezaevinin içine kadar giriyorsa uzun süreliğine ailesinden uzak kalabilir.
Kimi yorumculara göre ise rüya sahibinin hayırlı bir konu üzerinde çalışıp kısa sayılabilecek bir zaman zarfında büyük paralar kazanarak zenginliğe kavuşacağına işarettir. Rüya sahibi sorunlu ve sıkıntılı geçirdiği bir dönemini atlatacak, rahata erecektir. Yakın zamanda hiç beklemediği bir yerden eline yüklü miktarda para geçebilir. Kişi uzak bir akrabasının sağlık durumu ya da rahatsızlığı ile ilgili olumlu haberler alabilir.
Rüyada Cezaevi Kapısı Görmek

Rüyada cezaevi kapısı gören kişi için bunun iki anlamı vardır. Gördüğü kapının açık veya kapalı olmasına göre bu anlamlar değişiklik gösterir. Eğer rüya sahibinin gördüğü kapı açıksa kişi esaretten kurtulup özgür bir insan olacaktır. Ancak rüyada görülen cezaevi kapısı kapalıysa rüya sahibi gerçekten mahkum olabilir.
Rüyada Cezaevi Bahçesi Görmek

    Rüyada görülen cezaevi bahçesi, rüya sahibi için hem olumlu hem de olumsuz anlamlar taşır. Olumsuz olarak, kişinin gerçek hayatında da mahkum olacağı anlamına gelir. Bu yoruma göre kişi tüm yaşamını çevresindeki insanlara muhtaç bir şekilde geçirecektir.
    Olumlu anlamları içerisinde hayırlı ve temiz kısmete sahip olmak, sıkıntıların geçmesi gibi yorumlar vardır. Ayrıca rüyasında cezaevi bahçesi gören kişi, yakın zamanda kendine hayırlı bir kısmet bulacak, özgürlüğe kavuşacak ve mutlu olacaktır. Bu yüzden çok kısa süre içinde kişinin yaşadığı tüm sıkıntılar son bulacaktır.

Rüyada Bir Odada Hapis Olduğunu Görmek

Rüya sahibi için hapishane yerine herhangi bir odada hapis olduğunu görmek her durumda olumlu yorumlanır. Eğer rüya sahibinin hapis bulunduğu yer eve benziyor ise kişi yakın zamanda biriyle evlenip çocuk sahibi olacaktır.
Rüyada Hapishaneye Girdiğini Görmek

Öncelikle rüya sahibi açısından iş hayatında sorunlar yaşanacağı gibi anlamlara gelir. Ancak bunun yanında rüya sahibinin ömrünün uzun olacağı ve hayatında birçok olay yaşayacağı anlamı da vardır. Kişi eski dostlarıyla bir araya gelip, geçirdikleri güzel zamanları ve eski günleri yad edecektir.
Rüyada Hapishaneden Çıktığını Görmek

Rüyayı gören kişi hapishane gibi içinde bulunduğu kötü bir durumdan kurtulduğu için çok olumlu anlamları vardır. Rüya sahibi için rahat günlerin geleceğini işaret eder. Kişi, çektiği çilelerden ve sorunlarından kurtulacak, bedensel ve ruhsal olarak rahatlayacak, güzel günler görecektir. Böylece iç dünyasında, çevresinde ve manevi dünyasında istenmeyen durumlardan ve mekruh şeylerden kurtulup hayra erişecektir.
Rüyada Mahkemeye Çıktığını Görmek

Rüyada görülen mahkemenin kişinin vicdanını temsil ettiği şeklinde yorumlar mevcuttur. Rüya sahibinin vicdanının sesini dinleyen bir kişi olduğunu gösterir. Bu rüyayı gören kişi, kimseye iftirada bulunmayan, haram malda gözü olmayan ve aklından hiçbir kötülük geçirmeyen biridir. Bu yüzden oldukça olumlu bir rüyadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bir kimsenin rüyada tutuklanarak zindana girdiğini görmesi; iş sahasında başarılı olmaya, şan ve şerefe delalet eder.

Bazen de bu rüya yalnızlığa, fakirlikten sonra zenginliğe ve iyi akıbete işarettir.

Rüyada görülen cezaevi, sıkıntı anlamına gelir. Kişinin önünde sorunlar belireceğine işarettir.

Rüyada tutuklanarak cezaevine girdiğinizi görmek, yaptığınız bir işte başarılı olup, şan ve şeref kazanacağınıza işarettir.

Rüyada cezaevine girdiğini görmek rüyanın tam tersiyle yorumlanır. Rüyada cezaevine girdiğini gören kişi, özel hayatında başarılı olur, itibarı artar, şan ve şeref kazanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada hapsedildiğini görmek birçok anlama gelir. Bir eve hapsedildiğini gören, bekar ise, zengin ve çok çocuk doğuracak bir kadınla evlenir; evli ise, başka bir hayra erişir. Zulme uğramış çaresiz birisinin rüyasında zindan görmesi duasının ve bedduasının kabul edileceği anlamına gelir. Dar bir kapıdan, kapalı bir mahalden veya zindandan kurtulduğunu ve ferahladığını hisseden, gerçekten ferahlar ve bütün işlerde rahata kavuşur. Ölümcül kazadan kurtulur. Bazılarına göre hapis, hayata intibakı öğreten bir yer olduğu için okul anlamını da taşır. Hapse girip orada rahat olduğunu gören, kendi tecrübesiyle elde edemeyeceği ilimleri öğrenir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA KENDİ İSTEĞİ İLE HAPİSHANEYE GİRMEK

Kişi kendi arzusu ile bir hapishaneye girdiğini görüyorsa, günah işlemeyeceği bir hayatı tercih eder. Hapishane görmek genellikle dünya işleri ile yorumlandığından, kişi hapse girmek isterse, dünya işleriyle daha çok ilgilenecek anlamına da gelir. Olumsuz açıdan ise iftiraya maruz kalınacağına veya kem sözlü bir eş sahibi olunacağına, pek çok ikiyüzlü insanla bir arada olunacağına da yorumlanabilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA HAPİS CEZASI ALMAK

Kişinin hayatındaki tüm sıkıntılarından kısa süre içinde, zahmetsizce kurtulacağına ve genel olarak mutlu haberler aldığı, yüce gönüllü kişilerle tanışacağı şeklinde yorulur. Olumsuz açıdan ise arka arkaya gelen uğursuzluklara tabir edilir. Aksi giden işlere ve şiddetli tartışmalar içine girileceğine de işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA HAPSE GİRİP KAÇTIĞINI GÖRMEK

Rüyasında hapse düşüp, ardından da kaçtığını gören kimse, önce kendisini ve hayatını sınırlandıran bir durum içine girip, bir müddet sonra da bu sıkıntılı durumdan kurtulur. Genellikle düz anlamı ile yorumlanan rüyada hapse girip kaçan kişi bir başkası ise, o kişinin sizden yardım beklediğine ve zor günler geçirdiğine delalettir. Aynı zamanda rüyayı gören kişinin gizli bir hayranı olduğunu ve yakında o kişiyle tanışacağını da tabir eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevi Ziyareti Görmek

Rüya sahibinin ceza evine ziyaret ettiğini görmesi rüya tabiri yorumcularına göre rüya sahibine üzüntü verecek olan olaylara işaret eder. Eğer ki, rüya sahibi rüyada cezaevinin içine giriyorsa, ailesinden uzun bir süre uzak kalacağına yorumlanır. Bu durumun ortaya çıkmasında da olumsuz durumların sebep olacağı işarete edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishane Görmek

Rüyada hapishane gören kişinin peşini olumsuzlukların bırakmayacağı şeklinde ifade edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cezaevi görmek konusunda yapılan en genel yorum, kişinin psikolojisini bozacak olan birtakım olaylar yaşaması demektir. Rüyada cezaevi görmenin yorumu, rüya sahibinin ömür boyu çekeceği bir sorunu olacağı anlamına gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevine Girdiğini Görmek

Rüya sahibinin kendisini cezaevine girdiğini görmesi şerre yorumlamlanmaktadır. Kişinin kendisinin ya da yakın çevresinin kötü olaylara sebep olacağına ve bu yüzden de cezalar alacağına delalet eder. Rüyada ceza evine girdiğini gören kişi bekarsa uzun süre evlenemeyeceğine, evliyse de kısa süre içerisinde boşanacağına delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishaneye Girdiğini Görmek

Rüya sahibinin hapishaneye girdiğini görmesi, hayra yorulmaz. Kişinin elini kolunu bağlayacak olan bir olay yaşayacağı şeklinde tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Cezaevine Girdiğini Görmek

Rüya sahibinin rüyasında herhangi birisinin cezaevine girdiğini görmesi iyi değildir. Kişinin yapacağı bir ortaklık yüzünden büyük zarara uğrayacağına yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Devlet Hapishanesinde Olduğunu Görmek

Rüya sahibinin kendisini devlete ait bir hapishanede olduğunu görmesi, kötü bir haber almaya yorulur. Vehim ve kedere işarettir. Eğer rüya sahibi yolcu ise, yolunda zahmet çeker, eğer hasta ise hastalığı artar.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishaneden Çıktığını Görmek

Rüya sahibinin cezasını tamamladıktan sonra cezaevinden çıktiğini görmesi, hayırlıdır. Rüya tabircilerine göre bütün dertlerinden kurtulmaya yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Bir Odada Hapis Olduğunu Görmek

Rüya sahibinin herhangi bir odada hapis olduğunu görmesi hayra yorumlanmaktadır. Eve benzeyen bir yerde tutuklu olduğunu gören, bir kadınla evlenip ondan hem mala hem de evlada nail olur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kadının Kendisini Cezaevinde Görmesi

Rüyayı gören kadın ise ve kendisinin cezaevinde görürse ileride evleneceğine delalet eder. Eğer rüyayı gören evli bir kadın ise başka bir hayır görür. Kendisini iyi bir yerde, oradan çıkması imkânsız olan bir halde kapalı görmesi, din icaplarını kaza etmeye ve nimete delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapisten Kurtulduğunu Görmek

Rüya sahibinin rüyada hapisten kurtulduğunu görmesi hapisten ve zindandan kurtulduğunu görmek iyidir. Din ve dünyasında mekruh ve istenmeyen hallerden kurtularak hayra erişir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishane Kapısı Görmek

Rüya sahibinin rüyada hapishane kapısı görmesi iki şekilde tabir edilir. Hapishanenin kapısı kapalıysa gerçekten mahkûm olmaya, eğer kapı açıksa esaretten kurtulup özgür olmaya işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mahkemeye Çıktığımı Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada mahkemeye çıktığını gören kişi yaradana olan saygısı ve sevgisi, ahiret gününe olan inancı nedeni ile her zaman vicdanının sesini dinlemeyi tercih eden kimse olarak yorumlanır. Rüya sahibi kimseye iftira atmaz, haram mala el uzatmaz, aklından kötülük geçirmez yani kısacası adaletli ve merhametli olmaya çalışır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapse Girmek

Rüyada kişinin hapse girdiğini görmesi, çeşitli şekillerde yorumlanmaktadır. Evde hapsedildiğini gören kişi bekar ise zengin biriyle evlilik yapıp, çok çocukları olduğu bir yaşam sürer. Eğer kişi evli ise, başka büyük hayırlara erişir. Rüyada hapse girmek, hapis olduğu yerin iyi olması halinde iyiliğe, kötü-pis ya da sıkıntılı olması halinde ise zorlukların ve can sıkacak olayların gelişebileceği şeklinde yorumlanmaktadır.

Haksızlığa uğramış birisinin rüyasında hapse girdiğini görmesi, yaşadığı olay karşısında ettiği duaların kabul olacağı anlamına gelir. Ettiği dualar ile sıkıntılarından kurtulacağına işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishane Görmek

Rüyada hapishane görmek, zor, sıkıntılı günler ya da anlaşılması son derece zor olan kişi olarak yorumlanıyor. Kişi çevresinde bulunan kötü niyetli ve nankör insanların olabileceği şeklinde yorumlar yapılmaktadır. Bu kişilere karşı dikkatli ve tedbirli davranmak gerektiğine değinilmektedir.

Rüyada hapishane görmek bazı yorumculara göre, rüyayı gören kişinin hayal kırıklığı ve üzüntü yaşayacağına işaret etmektedir. Bu hayal kırıklığı yaşayacağı bir olaydan ya da çevresindeki insanlardan da yaşayabileceğine değinilmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishanede Olduğunu Görmek

Rüyada hapishaneye girdiğini ve orada sıkıntı çektiğini gören kişi, zorluk ve sıkıntı çekeceği şartların gelişeceğine işaret etmektedir. Ancak rüyada hapse girdiğini ve orasının bildiği bir yer olduğunu görmesi, hapishanede rahat etmesi, dünyada da rahatlayıp sıkıntılarından kurtulacağına işaret etmektedir.

Rüyada görülen hapishane içinde rahat olmak rahata ereceğine, sıkıntıda olmak ise zorluk çekeceği olaylarla karşılaşabilme şeklinde yorumlanmıştır. Hapse hemen girip çıkmak, arzu edilen şeylerin kısa sürede ve kolayca gerçekleşeceğine işaret etmektedir. Hapishane ziyareti yapmak ta, erişeceği bir mutluluğu ve sıkıntılarından kurtulmaya delalet ettiği düşünülmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishanede Bir Yakınını Görmek

Kışı rüyasında bir yakınını ya da başka birisini hapishane de görmesi ise, hayatında çok önemli ve ciddi bir karar vermesi gerektiğine işaret etmektedir. Kişi vereceği kararı dikkatli bir şekilde vermeyip, özen göstermeyeceği ve bundan dolayı da sıkıntı çekeceğine işaret etmektedir.

Rüya sırasında başka birisini hapishane de gören kişi, hayatında vereceği kararlarda dikkat etmesi gerektiği anlamına gelmektedir. Vereceği kararın gelecek yaşantısında etkili olduğunu işaret eden bir rüya olarak yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapishane Kapısında Olduğunu Görmek

Rüya gören kişinin hapishane kapısında olduğunu görmesi, kapıyı kapalı olarak görmesi sıkıntı yaşayacağına, mahkumiyete işaret olarak yorumlanmaktadır. Görülen hapishane kapısının açık olması ise, özgür kalacağına ya da yaşadığı sıkıntılardan kurtulacağına işaret etmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hapisten Çıkmak

Rüyada hapishane ya da dar kapalı bir yerden açık ve ferah bir yere çıktığını gören kimse için, zor ve sıkıntılı günlerin son bulacağı etmiş olduğu duaların kabul olacağı şeklinde yorumlanmaktadır.

Hapiste iken tavanda yıldızların olması ya da bir açıklıktan ışık geldiğini görmekte kişinin dualarının kabul olacağı, sıkıntılarından kurtulacağı, borçlarını ödeyeceği anlamına gelmektedir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ev İçinde Tutsak Olduğunu Görmek

Kişinin evi içerisinde hapsedildiğini görmesi evine bereket ve mutluluk geleceğine, büyük hayırlara edileceğine ve bu hayırların çocuklarından geleceğine delalet etmektedir. Çeşitli alimlere göre bu rüya kişinin evi ve hanesinde bolluk bereket ve huzurun eksik olmayacağı anlamına geldiği şeklinde yorumlanmaktadır.

Rüyada alakasız, çok farklı, yapılması imkansız olan şeyler de görülebilir. Rüyada görülen olayların gerçekte bir işaret olabileceği düşünülmektedir. Rüya tabirleri ise rüyaların ne anlama geldiğini inceleyen alandır. Rüyada hapse girmekle ilgili birçok farklı tabirde bulunmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ev İçinde Tutsak Olduğunu Görmek

Kişinin evi içerisinde hapsedildiğini görmesi evine bereket ve mutluluk geleceğine, büyük hayırlara edileceğine ve bu hayırların çocuklarından geleceğine delalet etmektedir. Çeşitli alimlere göre bu rüya kişinin evi ve hanesinde bolluk bereket ve huzurun eksik olmayacağı anlamına geldiği şeklinde yorumlanmaktadır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada cezaevi görmek

Rüyada cezaevi görmek, rüyanızın ayrıntılarına, rüyanızı nasıl gördüğünüze bağlı olarak değişse de, bazen iyi anlamlara da yorumlansa genel olarak kötü tabir edilir. Gerçek hayatta nasıl cezaevi serbestliğimizi, özgürlüğümüzü kısıtlıyor ise, rüyada da öncelikle rüya sahibinin Rahat yada Serbest Olmadığına, canını sıkan olayların, problemlerin varlığına yorumlanır. Rüya sahibi henüz böyle problemler ile karşılaşmamış ise uyarıcı bir rüyadır, ileride oluşabilecek problemlere karşı rüya sahibinin dikkatli olması gerekir. Eğer dikkatli olmazsa ve fevri davranırsa zorluk ve zahmet çekecek, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi rahat yada serbest olamayacak demektir.

Rüyada cezaevi görmek, rüya sahibi çalışıyor yada ticaret ile uğraşıyor ise, girişeceği işlerde başarısız olabileceğine, bu nedenle de ekonomik kayıplara uğrayabileceğine yorumlanır. Rüyada cezaevi hastalık olarak da değerlendirilir. Rüya sahibi yaşadığı sorunlardan dolayı çok yıpranacak bu da beden ve/veya ruh sağlığını etkileyecek, rahatsızlanacak şeklinde de yorumlanır.

Rüyada cezaevi görmek ciddi ve büyük sıkıntı, sorun, edişe ve hastalık anlamına gelmektedir.

Rüyada cezaevi gören kişinin çok büyük sorunlar ile karşılaşacağına, var olan sorunlarının daha da büyüyeceğine ve çok derin ve kalıcı zararlar vereceğine yorulur.

Eric Ackroyd’a göre; Rüyada cezaevi görmek, bu büyük olasılıkla serbest olmadığınız anlamına gelir. Davranışlarınız bir dereceye kadar zorlayıcı, yani bilinçli denetim altındadır. Böyleyse, bilinçaltından gelen bastırılmış duygu ya da içgüdüyü gözlenebilir davranışınızla bütünleştirmeniz gerekir.

Soozi Holberche’ye göre; Rüyada cezaevi görmek, “Kısıtlılık, geriye çekilme” olarak yorumlanır.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevine Girmek

Yukarıda ki genel yorum geçerlidir. Gerçek hayatta nasıl cezaevi serbestliğimizi, özgürlüğümüzü kısıtlıyor ise, rüyada da öncelikle rüya sahibinin Rahat yada Serbest Olmadığına, canını sıkan olayların, problemlerin varlığına yorumlanır. Rüya sahibi henüz böyle problemler ile karşılaşmamış ise uyarıcı bir rüyadır, ileride oluşabilecek problemlere karşı rüya sahibinin dikkatli olması gerekir. Eğer dikkatli olmazsa ve fevri davranırsa zorluk ve zahmet çekecek, tıpkı gerçek hayatta olduğu gibi rahat yada serbest olamayacak demektir.

Bazı durumlarda cezaevi, Rüyada cezaevine girdiğini gören kişi ticaret ile uğraşıyor ise, iş hayatında rahat davrandığı ve hiçbir şeyi kontrol etmediği için bir hata yüzünden zarara uğrayacağına, sıkıntılardan kurtulmak için borç bulunamadığı için zararın ve krizin daha da büyüyeceğine ve çok zor zamanlar geçirileceğine işaret eder. Rüyada cezaevi hastalık olarak da değerlendirilir. Rüya sahibi yaşadığı sorunlardan dolayı çok yıpranacak bu da beden ve/veya ruh sağlığını etkileyecek, rahatsızlanacak şeklinde de yorumlanır. Genel anlamda çaresiz kalmaya tabir edilir. Rüya sahibi olayın vahim ve trajik olmasından daha fazla elinin kolunun bağlı olmasına ve hiçbir şey yapamıyor olmasına üzülecektir. Aciz bir durumda kalmaya yorulur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Cezaevine Girdiğini Görmek

Rüyada cezaevine giren kişi önemlidir. Örneğin rüyada ceza evine giren kişi, rüya sahibinin gerçek hayatta ki iş ortaklarından birisi ise, rüya sahibinin iş hayatında yada ticarette yaşayacağı sıkıntılara, şansızlıklara yorumlanır. Yukarıda da belirttiğimiz üzere, rüyada ceza evine giren kişinin kim olduğu önemlidir. Bu rüya direk rüya sahibi ile ilgili olmayan ama sonuçları itibariyle rüya sahibini etkileyen durumları anlatır. Rüyada kimin cezaevine girdiği ve giren kişinin rüya sahibine yakınlık derecesi önemlidir.

Eric Ackroyd’a göre; Rüyada başka biri cezaevindeyse, büyük olasılıkla, (çocuklukta?) bir travmatik deneyimin sonucu olarak bilinçaltına kapatılmış ve serbest kalmayı, bilinçli yaşamda uygun bir işlev görmeyi isteyen bir parçanızı temsil eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevine Girmek
Rüyada cezaevine girmek, rüyayı gören kişinin, sevdiği ve değer verdiği kişiler ile biraraya geleceğine ve hasret gidereceğine delalet eder.



Aynı zamanda, rüya sahibinin çok iyi ve dengeli beslendiği, spor yaptığı ve vücuduna çok özen gösterdiği için çok uzun yıllar boyunca sağlıklı ve rahat bir şekilde yaşayarak hastalıklar ile herhangi bir sorun yaşamayacağına işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevine Girdiğini Görmek

Rüyada cezaevine girmek ile aynı anlama gelmektedir. Rüya sahibinin, uzun bir zamandan beri görmediği arkadaşları ve dostları ile birşeyler yapmak için toplandığına, geçmişten ve yaşadıklarından bahsedip dertleştiklerine ve konuştuklarına alamet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevinde Olmak

İş hayatında gerçekleştirilen çalışmaların ve projelerin çok büyük başarı kazanması, insanlar tarafından çok sevilmesi ve dikkat çekmesi sayesinde çok iyi bir mevkiye terfi edileceğine, çok büyük kazanç sağlanacağına ve toplumda saygın bir yere rivayet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevi Görmek

Çok büyük sıkıntı, sorun, edişe ve hastalık anlamına gelmektedir. Rüyayı gören kişinin çok büyük sorunlar ile karşılaşacağına, var olan sorunlarının daha da büyüyeceğine ve çok derin ve kalıcı zararlar vereceğine yorulur.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Suçsuz Yere Cezaevine Girmek

Rüyayı gören kişinin, iş hayatında ve eğitim hayatında anlık kararlar vermekten kaçınması gerektiğine ve eğer böyle bir durum ile karşılaşırsa çok dikkatli davranması gerektiğine alamettir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevine Düşmek

İş hayatında kazanılan başarı sayesinde çok iyi yerlere gelineceğine ve eş, dost ve akrabalar ile biraraya gelinerek bu durum ile ilgili bir kutlama gerçekleştirmeye tabir eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevine Ziyarete Gitmek

Çalışmalarda ortaya çıkan sıkıntılara, iş hayatında yapılan bir hata yüzünden zarara düşüleceğine, sıkıntılardan kurtulmak için borç bulunamadığı için zararın ve krizin daha da büyüyeceğine ve çok zor zamanlar geçirileceğine işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada hapishaneye girdiğini görmek, uzun ömre ve dostlarla beraber bir araya gel­meye işâret eder.Bazen rüyada hapishane görmek, kişiyi tasarruf ve hareketten men eden hastalığa, gururlanmaya, batıl ve boş şeylere itimat edip aldanmaya, bazen de cehenneme işâret eder.Yine rüyada hapishane görmek, itham edil­meye, büyük adamlara yaklaşmaya, kabre, bor­ca, hastalık veya azminde meydana gelen kusur ve tembellik sebebiyle yolculuğu terk ederek oturmaya, fakirlik ve rahatsızlığa işâret eder.Rüyada görülen hapishane, üzüntü ve ke­derdir.Rüyada hapishaneyi tercih ettiğini görmek, günâhtan korunmaya işâret eder.Rüyada hapishaneden çıktığını görmek de hastalıktan şifâ bulmaya işârettir.Hapishanede olan bir kimsenin rüyada hapishanenin kapılarının açılmış olduğunu görmesi, hapislikten kurtulmaya işârettir.Rüyada hapishane içerisinde ışık giren bir pencere görmek veya hapishanenin tavanının gitmiş ve yıldızların meydana çıkmış olduğunu görmek, yine o kişinin hapisten kurtulmasına işâret eder.Rüyada hapishane görmek, misafir için afiyet; hasta için üzüntü ve kedere işârettir.Rüyada bilmediği herhangi bir evde hapse­dildiğini görmek, o evden bir kadınla evlen­meye ve o kadından mal ve evlat sahibi olma­ya işâret eder.Rüyada görülen zindan meçhul ise, bu kere de üzüntü, keder ve gama delâlet eder.Rüyada zindandan çıktığını görmek, zah­met ve meşakkatten, keder ve gamdan kurtul­maya işârettir.Rüyada zindana girip hemen çıktığını gör­mek, arzu ettiği şeye tamamıyla nâil olmağa, sevinç ve sürura delâlet eder.Rüyada görülen hapishane dinî hapishane olursa, rüya sahibinin borca mahkum edilme­sine; eğer siyasî olursa, kötülük ve nifak sebe­biyle meydana gelecek üzüntü, keder ve şid­dete delâlet eder.Rüyada meçhul hapishaneyi görmek, dün­ya ile tabir olunur.Bazen de rüyada hapishane görmek, şid­detli ve meşakkatli hanıma, şiddet ve meşak­kate sebep olan şeylere sükut etmeye ve kötü sözlerden ve manasız söz söylemekten dilini menetmeye, ve düşman tarafından gelecek hileye delâlet eder.Rüyada hapishanede olduğunu görmek, Yusuf aleyhisselâm'ın kıssasına binaen o kim­senin dualarının kabul olmasına, üzüntü ve kederden kurtulmasına işâret eder.Rüyada bir hapishane yaptığını görmek, hak ve doğru yolu gösteren bir zâtla karşılaş­maya, onun mahalle ve şehir halkının o zâta uymaları sebebyle nefsanî arzularını terk ede­rek doğru yola dönmeye işâret eder.Rüyada ölen bir kişinin zindanda olduğunu görmek, o ölünün üzerinde ödenmemiş kul hakkı ve borcu olması sebebyle cehennemde hapis bulunduğuna işâret eder.Rüyada hapishane, cezaevi görmek, hile ve dolandırıcılığa, mahkumiyete, geçim darlığına, yalnızlığa ve bütün bunlardan sonra iyi günler ümit edebileceğinize işarettir. Rüyada hapse girmek, fena, çıkmak veya kaçmak iyi sayılır.Rüyada bir kimsenin hapishane görmesi, kendi­sinin bir takım hatalı işler yapacağına işarettir. Hile ve da­lavere ile tuzağa düşeceği, zorluk ve sıkıntı çekeceğine işaret vardır.Cafer-i Sadık (r.a.)'ın yorumuKişinin rüyada meçhul (bi­linmeyen) bir hapishane görmesi, üzüntü ve kedere işaret eder. Hapishaneden çıktığını görmek, keder ve üzüntüler­den kurtulmaya işarettir. Bazen da bu rüya, rüya sahibinin ölümüne işaret olarak yorumlanır demiştir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada hapishane görmek, gam ve ke derle yorumlanir.

Kirmani ye göre ; Fesatçi olmayan bir kimse için taninmis bir zindana girdigini görmek din ve menfaattir. Eger rüya sahibi fesat bir kimse ise, rüyasi keder ve sikintiya, malindan ve kudretinden eksilmeye delalet eder.

Devlete ait bir zindanda oldugunu görmek, kötü bir haber almaya, vehim ve kedere isarettir. Eger rüya sahibi yolcu ise, yolunda zahmet çeker, eger hasta ise hastaligi artar.

Zindandan çiktigini görmek, bütün bunlardan kurtulmaya yorumlanir.

Bazilarina göre: rüyada zindan, kabul olunan dua ile tabir olunur. Kendisini yeri yurdu ve kime ait oldugu bilinmeyen bir zindanda gören ve ondan çikamayan mezara girer.

Bir odada mahpus oldugunu gören hayra erer. Eve benzeyen bir yerde tutuklu oldugunu gören, bir kadinla evlenip ondan hem mala hem de evlada nail olur.

Bir kadin zindanda oldugunu görse, kocaya varir. Eger rüyayi gören evli bir kadin ise baska bir hayir görür. Kendisini iyi bir yerde, oradan çikmasi imkansiz olan bir halde kapali görmesi,din icaplarini kaza etmeye ve nimete delalet eder.

Hapisten ve zindandan kurtuldugunu gören, din ve dünyasinda mekruh ve istenmeyen hallerden kurtularak hayra erisir.

Bilinmeyen bir zindandan, hapishane veya dar bir kapidan çiktigini görmek, bütün islerinde ha yirdir. Zindandan çiktigini ve yine oraya dönmek istedigini gören, kötü bir is islemege niyet eder.

Tekrar .zindana girdigini görmek, yeniden günah isleyecegine delalet eder. Cafer i Sadik a göre; hapis ve zindan görmek, eger taniniyorsa, muradin olacagina, eger bilinmeyen bir hapishane veya zin dan ise, kedere ve gama delalet eder.

Zindan veya hapishaneden kaçtigini gören, ya zahmet ve eziyetten kurtulur veya ölür. Zinda na girip hemen çiktigini görmek, arzuladigi seye tamamiyla kavusmaya isarettir.

Bir baska rivayete görede: Hapishane siddetli ve mesakkatli hanima, siddet ve mesakkate se i bep olan seylere sükut etmeye ve manasiz söz söylemekten dilini menetmeye, düsman tarafindan meydana gelecek hileye isaret eder.

Hapishane itham edilmeye, büyük adamlara yaklasmaya, kabre, borca, hastalik veya azminde meydana gelen kusur ve tembellik sebebiyle yolculugu terkederek oturmaya, fakirlik ve rahatsizliga isaret eder.

Rüyada hapishaneye girmek uzun ömre ve dostlarla bir araya gelmeye isaret eder. Hapishane üzüntü ve kederdir. Rüyada hapishaneyi tercih eden kimse günahtan mahfuz olur.

Hapishaneden çiktigini gören kimse hastaliktan kurtulur. Hapis olan bir kimse rüyada hapishanenin kapilarinin açilmis oldugunu görse hapislikten kurtulur.

Rüyada, hapishane içerisinde isik giren bir pencere görse veya hapishanenin tavaninin gitmis ve yidizlarin meydana çikmis oldugunu görse, yine o kimsenin hapisten kurtulmasina isaret eder.

Rüyada hapishane görmek misafir için afiyet, hasta için ölümdür. Bazi tabirciler bir kimse rüyada zindanda oldugunu görse

Yusuf Aleyhisselamın kıssasına binaen o kimsenin dualarinin makbul olmasina üzüntü ve kederden kurtulmasina isaret eder.

Bir kimse rüyada yeri sekil ve hey eti meçhul bir hapishane oldugunu ve oradan çikmadigini görse o hapishane onun kabridir.

Bir kimse rüyada evi içerisinde prangaya vuruldugunu görse, o kimse iyilik elde eder ve hayirli olan seyleri çoluk çocugunda görür.

Rüyada bilmedigi bir evde hapsolundugunu gören kimse o evden bir kadinla evlenir ve ondan eline mal ve evlad geçerek istifade eder.

Kendisini prangaya vuruldugunu ve sikinti içerisinde bulundugunu gören kimse korktugundan ve kaçindigi seylerden kurtulur.

Rüyada bir hapishane yaptigini gören kimse hak ve dogru yolu gösteren bir zatla karsilasir ki, onun Mahalle ve sehir halki o zata uymalari sebebiyle nefsani arzularim terkederek dogru yola dönerler.

Bazen hapishane kisiyi tasarruf ve hareketten meneden hastaliga, gururianmaya, batal ve bos seylere itimat edip aldanmay, bazen de cehenneme isaret eder. Bir kimse rüyada bir ölünün zindanda oldugunu görse, o ölünün Uzerinde ödenmemis kul hakki ve borcu olmasi sebebiyle cehennemde hapis bulunduguna isaret eder.

Hayatta olan bir kimse rüyada kendisinin hapishanede oldugunu görse, o kimse karada veya denizde yolculuk yapmak arzusunda ise yagmur veya rüzgar yahut düsman ya da bir korkudan dolayi kendisini yolculugundan menedecek bir engelin çikmasina isaret eder.

Eger yolculuk yapmak arzusunda degil ise kilise, küfür ve bid at evi veya meyhane ve genelevi gibi bir yere girer ve günah isler.

Rüyada hapis veya hapishane görmek hayirli de gildir. Rüyasinda bir suç isleyerek hapis oldugunu görmek, isinden veya memuriyetinden atilacagina isarettir. Hapishaneden tahliye edildigini görmek, yeni bir ise girmek için bir yere basvurduguna veya bir isten baska bir ise girmek için ayrildigina delalet eder. Rüyada hapishane görmek, islerinin bozulduguna isarettir. Bir polisin kendisine kelepçe vurarak hapishaneye veya adliyeye götürdügünü gören, baskalari tarafindan kötü bir iftiraya ugrar. Elinden kelepçelerinin çikarildigini görmek, iftira sonunda hakikatin anlasildigina delildir.

Bazı sorunlardan kurtulup sonunda mutlu olacağınız anlamına gelir.

Uğursuzluk ve mutlu olamamak anlamına gelir. Hapishaneden birinin çıktığını görmek, sevinmek anlamına gelir.

Rüyada hapiste olduğunuzu gördüyseniz, birtakım sorunlardan kurtulacağınız ve sonunda mutlu olacağınız anlamına gelir.

Uğursuzluk ve mutsuzluk anlamına gelir. Hapishaneden birinin çıktığını görmek, mutluluk anlamına gelir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Cezaevi Görmek

Rüyada cezaevine götürülüp konulduğunuzu gör­mek, yaptığınız veya yapacağınız bir işte başarılı olacağı­nıza işarettir, şeklinde tabir olunur.Rüyada tutuklanıp cezaevine girdiğinizi görmeniz, yaptığınız bir işte başarılı olup, şan ve şeref kazanacağınıza işâret eder.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

437 Aktif
0 Üye ve 437 misafir
Bugün : 12235
Dün : 23857
Toplam : 48070569
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...