Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+3 oy
119 okuma
mustafaharputi Paranormal kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Aynaların kırılmasının uğursuzluk yaratabileceğine dair var olan; kitaplara, filmlere konu olmuş görüş, en eski batıl inanışlardan birisidir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

5 Yorum

+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Bu batıl ve saçma inanış, 15. yüzyılda İtalya Venedik’te, arkası gümüş kaplamalı, kolay kırılabilir ve son derece pahalı ilk aynaların imali ile birlikte hızla yayıldı. İnanç biraz da malumunuz ekonomik boyuta sahipti. Ayna taşıyan kişiler, evlerde aynaları temizleyen hizmetkar vb kişiler; aynaları kırmaları halinde, yedi yıl boyunca, ölümden daha beter felaketlerle karşılaşabilecekleri hususunda korkutuluyorlardı.

Bu inançla beraber geliştirilen bazı önlemler de oldu tabii. Örneğin: aynanın kınlan parçaları toplanır ve güneye doğru akan bir ırmakta yıkanırsa veya toprağa gömülürse kötü şans yok edilmiş olur. Ancak kırılan parçaları alıp evden çıkarken içlerine bakmamak gerekir. Yatak odalarındaki aynaların üzerleri kullanılmadığı zamanlarda örtülmelidir ki ruh içinde kalmasın. Ölen bir insanın evindeki aynaların da üzerleri örtülmelidir ki ruh gökyüzüne doğru olan yolculuğunda bir engelle karşılaşmasın.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kökeni ilk aynanın yapılışından çok daha eskiye, yüzyıllar öncesine, hatta ilk çağ insanlarına kadar ulaşır. Göllerde veya su birikintilerinde, kendi aksini gören ilk insan bu duruma şaşırır, bunun kendisinin ruhu olduğunu zanneder, suyu bulandırıp görüntüsünün kaybolmasına neden olanları da düşman bilir. Tabi zaman bol, düşünecek de fazlaca şeyler olunca bu tip korkular tetiklenebiliyor.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
İlk aynaların ilk zamanlardaki kullanılışı eski Mısır çağlarına denk gelir. Bunlar pirinç, bronz, gümüş hatta altın gibi dayanıklı metallerden yapılmış ve çok iyi parlatılmış maddelerdi ve de tabii ki kırılmaları da pek mümkün gözükmüyordu. Bu devirde de bu parlak yüzeylerden yansıyan görüntünün o insanın ruhunun bir yansıması olduğuna inanılıyordu. Sonraları buna vampirlerin ruhları olmadığından bu parlak yüzeylerde görüntülerinin de yansımadığı inancı ilave edildi.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cam kapların imalinden sonra da, içindeki sudan yansıyan görüntünün ruhun bir yansıması olduğu inancı devam etti ama camlar kırılabiliyordu ve o zaman da içinde bulunan ruhun bir parçası vücudu terk ediyordu. Birinci yüzyılda Romalılar bu uğursuzluğun süresini 7 yıla çıkardılar. Romalılar, hayatın her yedi senede bir kendini yenilediğine inanıyorlardı. Camın kırılması sonucu ruh ve dolayısıyla insanın sağlığı tahrip olduğundan, vücudun kendini yenileyerek, sağlığına kavuşması için yedi yıl geçmesi gerekiyordu.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
17. yüzyılın ortalarında Avrupa’da ucuz aynalar üretilmeye başlanıldı ama batıl inanç zihinlerde o kadar oturmuştu ki, günümüzün modern dünyasında bile hala bizleri korkutmaya devam ediyor.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

571 Aktif
0 Üye ve 571 misafir
Bugün : 5989
Dün : 21898
Toplam : 48086169
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...