Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+7 oy
682 okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Kafanıza takılacak olan birtakım sorular aklınızı karıştıracak ve doğru karar almada zorlanacaksınız. İş hayatınız kötü durumda.

Gizli, esrarlı olaylar ve gelişmelerdir.Rüyada karanlık bir mağara görmek kişinin ömrünün sonuna geldiğine işaret eder.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

40 Yorum

+6 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Rüyada mağara görmek, kendini yetiştirmeye, bilgili ve donanımlı olmaya, seviyesini yükseltmeye, çoğu hedeflemeye, sürekli yenilik aramaya delalet eder.


Rüyada mağaraya düşmek, içinden çıkılması zor bir durumla karşı karşıya kalmakla, kararsızlıkla yahut gideceği yönü kestirememekle delalettir.

Rüyada mağarada yaşamak, kısa süreli hastane yaşantısına veya bakıma muhtaç şekilde yaşamaya delalet eder.

Rüyada karanlık mağara görmek, devlet kapısında beklenen haberin olumsuz olmasına, beklenen sınav sonucunun menfi olmasına yahut herhangi bir konuda yapılan başvurunun reddedilmesine delalet eder.

Rüyada mağaraya girip çıkmak, çevrede bulunan kötü niyetli arkadaşa, yanlış yönlendirme yapan ikiyüzlü kişiye veya bir kişi hakkında yapılan kötü planın gerçekleşmemesine delalet eder.

Rüyada rutubetli mağara görmek, emeklisi gelen çalışanın bu yönde kararını vermesine, dinlenmeye çekilmeye, yoğunluk ve stresten uzaklaşmaya delalettir.

Rüyada geniş mağara görmek, eğitim seviyesini artırmak için çalışmaya, eğitim kurumuna başvurmaya, kurs almaya, dil öğrenmeye delalet eder.

Rüyada mağara kapısı görmek, yeni hayatın başlangıç noktasında olmakla, evlilik arifesine , çocuk sahibi olmakla yahut yeni iş kurmakla delalet eder.

Rüyada mağara ev görmek, saygısız kimseyle girişilecek münakaşaya, ters düşmeye, zıt kutuplu kimseyle aynı ortamı paylaşmaya delalettir.

Rüyada tarihi mağara görmek, atalardan, büyüklerden kalan mala, mülke, mirasa yahut gelir getiren arsaya, yapıya delalet eder.

Rüyada mağara adamı görmek, az tanınan ve hakkında fikir sahibi olunmayan soğuk yapılı kimseyle girilen ortama ve kurulan sıcak, samimi dostluğa delalettir.

Rüyada su dolu mağara görmek, mücadele ederek hakkını kazanmaya, yanlış kararı düzelttirmeye, savaşarak mağduriyetten kurtulmaya yahut ait olanı yerine koymaya delalet eder.

Rüyada dağda mağara görmek, rahatlık ve rehavete kapılmaya, zoru geçip kolayda takılmaya, sekteye uğramaya veya hedefsiz kalmaya delalet eder.

Rüyada denizde mağara görmek, ekmek kapısıyla, geçim kaynağıyla yahut bir faaliyete girişerek geleceğe dair atılmış adıma, girişime delalet eder.
Rüyada mağara bulmak, korkusuz olmaya, cesur, atılgan ve gözü pek delikanlıya veya dirençli, hayırlı evlada delalet eder.

Rüyada  beyaz  mağara görmek,  buluş  yapmaya  veya  var  olan  şeyi modernize   etmeye  yahut bilim  ile  alakalı  makale, deneme,  tez   hazırlamaya delalettir.

Rüyada mağara yazısı görmek, hayır yapmaya, dua okumaya veya okutmaya delalet eder.

Rüyada mağara yapmak, içe kapanmakla, tek başına yaşamakla yahut inzivaya çekilmekle delalet eder. Rüyada mağara görmek bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır. Rüyasında bir mağaraya uzaktan baktığını gören kimse bilmeyi istediği, merak ettiği sırrı asla öğrenemeyecektir. Rüyasında karanlık bir mağaraya giren insan gizli bir şey duyacak, bu yüzden sıkılacak ve hatta pişman olacaktır. Rüyasında karanlık mağaradayken bir ışık belirmesi çok yararlı bir bilgidir. Rüyasında karanlık mağaradayken etrafın gün gibi aydınlık olduğunu gören kimse önemli bir şey öğrenecek ve bu sayede bir çıkar sağlayacaktır. Aydınlık bir mağarada dururken içerisinin birden loşlaşması veya karanlık olması akıl ve zekâdan yararlanılması ve herkese yaklaşmaya kalkılmaması gerektiğini haber verir. Bu bir tür uyarıdır. İnsan merak ettiği fakat üstüne vazife olmayan şeylere karışmamalıdır. Aksi halde çok güç durumda kalabilir. Hatta güçlü biri ona büyük zarar da verebilir. Rüyasında elinde ışıkla karanlık bir mağaraya giren insan gerçeği kendi gayretiyle anlar. Bu rüya iyi sayılır. Çünkü bu insan bazı gerçekleri öğrenme sayesinde olgunlaşacaktır. Hayatı daha anlamlı olacaktır. Rüyasında bir mağaraya girip kaybolan kimsenin hayatı altüst olur. Kendi hatası yüzünden büyük sorunlarla karşılaşır. Bir mağaradan bir diğerine geçen, yani iç içe mağaralar gören pek çok gizli şeyi öğrenir, olgunlaşır. Bu, bilgelik işareti de sayılır. Bir mağaradan birinin çıktığını gören uzun yoldan haber alır. Kendisi mağaradan çıkarsa sıkıntılarından sıyrılacak demektir. Bir mağarada vahşi bir hayvanın saldırısına uğrayan kimse bir kısmet yüzünden güçlü biriyle uğraşmak zorunda kalacaktır. Bir mağarada zehirli bir hayvan olduğunu gören kimseyi bir tehlike beklemektedir. Bir mağarada define aradığını gören insan yaklaşan hayırlı kısmeti fark etmeyerek olmayacak bir işe kalkışacaktır. Büyük, aydınlık, mağaralar küçük, dar, karanlık mağaralardan iyidir. Dar mağara yoğun sıkıntıya da işaret eder.

Rüyada mağara görmek, kişinin korkularına ve endişeli hayatını içeren bu rüya  kişinin  güven duygusunun eksikliği sebebiyle yaşayacağı sorunlarına yorumlanır. Bu rüyayı gören kimseler, hayata dahil beklentisi olmayan, kendi kabuğuna çekilmiş, yanılma korkusuyla hayatını sürdüren kimsedir. Rüyada mağara görmek, aynı zaman da çekirdek aile olarak bilinip kişinin ailesine olan düşkünlüğüne onları her şeyden üstün kılmasına işaret edilir. Mağara rüyası bazen de yalnızlığa, pişmanlık duyulacak hatalar yapmaya, güzel süre giden hayatınızı boşluğa sürüklemeye işaret edilir.

Rüyada Mağara Görmek Ne  Anlama Gelir?
Rüyada mağara görmek, mağara rüyası kendisine öz güveni olmayan, hayatını korkularla geçiren, yalnızlığa mahkum kimselere yorumlanır. Bu rüyayı gören kişiler başkalarına karşı daima kendilerini eksik gören, insanları kendisinden üstünmüş gibi kabullenip onara boyun eğen kimselerdir. Mağara görmek rüyası bazen de sevdiğiniz kimselerle kuracağınız sıcak yuvaya, iç içe olmaya, özlemlerin son bulmasına ifade edilir.
Rüyada Mağaraya Girmek
Rüyada mağaraya girmek, bu rüya kişinin olması güç bir işi kendi imkanlarıyla başararak bir çok zorluğun üstesinden kolayca gelir. Rüyasında mağaraya girdiğini gören kimse, yeni rızk kapılarına doğru yol alıp hayatını bu anlamda güzel kılar.
[Rüya tabirleri]
Rüyada Mağara Kapısı Görmek
Rüyada mağara kapısı görmek, kurtuluşa işaret olan bu rüya gören kişinin uzun süreli yaptığı çalışmaları ve dik duruşu sayesinde zorlukların üstesinden kolayca sıyrılma noktasına geleceğine yorumlanır. Rüyasında mağara kapısı gören kimse, kendisine uzatılan yardım elleri sayesinde içinde yaşattığı sıkıntılarından kurtularak özgürlüğüne kavuşur.
Rüyada Mağaraya Sığınmak
Rüyada mağaraya sığınmak, mağaraya sığınmak rüyası kişinin çevresinde dolaşan sinsi düşmanlarına başına gelecek kötülüklere  yorumlanır. Rüyasında mağaraya sığındığını gören kimse, Allah’a el açıp yalvararak içinde olduğu kötü durumdan kurtulmak için dua eder. Bu rüya bazen de düşmanlardan kaçarken yılana sarılmaya, çıkış kapısı ararken yanlış yollara sapmaya ifade edilir.
Rüyada Mağaradan Çıkmak
Rüyada mağaradan çıkmak, bu rüya kişinin her anlamda özgürlüğe kavuşup maddi ve manevi tüm sıkıntılarınında kurtulmasına yorumlanır. Rüyasında mağaradan çıktığını gören kimse, hayırlı murada nail olup hayatını güzel kılacak bir çok olayla karşılaşır.
Rüyada Karanlık Mağara Görmek
Rüyada karanlık mağara görmek, uğursuzluk olarak ifade edilen bu rüya hane içinde yaşanacak üzücü olaylara, alınacak ölüm haberine yorumlanır. Rüyasında karanlık mağara gören kimse, umutları yıkılmış, beklentisi olmaya, hayata küsmüş, yalnızlığa mahkum kimsedir.
Rüyada Mağaranın İçinde Su Görmek
Rüyada mağaranın içinde su görmek, rüyayı gören kişinin içinde beslediği kötülüklerin içinde boğularak insanlara karşı güttüğü düşmanlık güdülerinin kendi üzerinde etkin kılındığına yorumlanır. Rüyasında mağaranın içinde su gören kimse, bir çok düşmana sahip olup hayatını kötülükler ve aksiliklerle geçirir.
Alimlerin Açıklamaları?
Diyanet Yorumu, rüyada mağara görmek, emniyette ve güvende olmaya, korkularınıza karşı mağlup gelmeye, güven duygusunu kaybetmiş kimseler için cesaret getirici olayların içine sürüklenmeye işaret edilir.

İbni Şirin Yorumu, rüyada mağara görmek, rüyasında mağaraya girdiğini gören kimse, zorlu bir işin içinde olup hastalık gibi kötülüklere maruz kalır. Mağaradan çıktığını görmek ise özgürlüğe kavuşmaya, selamete ermeye işaret edilir.

 rüyada mağara görmek, son derece hayırlı olan bu rüya iş sahibi olmaya, hasta kimseler için şifa bulmaya, sabrın sonunda selamet ermeye, alınacak müjdeli haberlere, ele geçecek paraya işaret eder.

İmam Nablusi Yorumu, rüyada mağara görmek, korkularını yenmeye, düşmanlarınız karşısında üstünlük sağlamaya, zaferle sonuçlanan işlerde yer almaya işaret edilir.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek, korku ve endişe veren durumlardan uzak olma isteğine, güvensiz hissetmeye ve güven arayışı içinde olmaya işaret eder. Rüyada mağara görmek, aynı zamanda aile evine ve anne ile babanın yakınlarında olmaya da tabir edilir. Rüyada mağara görmek, kişinin kendini güçsüz ve güvensiz hissettiğine, ailesinin yanında olduğu zaman güven bulduğuna ve gönül rahatlığına kavuştuğuna işaret eder.
+5 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara Kapısı Görmek

Rüyada mağara kapısı görmek rahata ve ferahlığa ermeye işaret eder. Rüyada mağara kapısı gören kişinin endişelerinden uzaklaşacağına, yakın bir süre içinde huzura kavuşacağına ve rahatlayacağına tabir edilir. Rüya sahibinin huzur içinde geçecek günlere çok yaklaştığına delâlet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara Görmek ve Mağaraya Sığınmak

Rüyada bir mağaraya sığındığını görmek düşmanlara karşı üstün olmaya işaret eder. Rüyada mağaraya sığındığını gören kişinin kendisine zarar vermek isteyen ve bu doğrultuda hareket eden bir kişiye karşı üstün geleceğine, herhangi bir zarara uğramayacağına ve kötü niyetli kişinin amacına ulaşamayacağına delâlet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağaraya Girmek

Rüyada bir mağaraya girdiğini görmek zor bir işin üstesinden gelmeye ve başarı elde etmeye işaret eder. Rüyada mağaraya girdiğini gören kişinin zahmetli bir işi hiç kimseden destek almadan yapacağına ve güzel sonuçlarla işi bitireceğine tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağaradan Çıkmak

Rüyada mağaradan çıktığını görmek sıkıntılardan, dertlerden ve zorluklardan kurtulmaya işaret eder. Rüyada mağaradan çıktığını gören kişinin zorluk ve sıkıntı içine düşeceğine, zorluğu aşmak için çok çaba vereceğine, emeklerinin karşılığını göreceğine ve bulunduğu durumdan çıkacağına tabir edilir. Rüyayı gören kişinin olumsuzluklardan kurtulmayı başaracağına, kendine olan güveninin tazeleneceğine ve kendiyle gurur duyacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara İçinde Su Görmek

Rüyada bir mağaranın içinde su olduğunu görmek sıkıntıya, sorunları gidermek için uğraşmaya ve çözüm yoluna ulaşmaya işaret eder. Rüyada mağara içinde su gören kişinin yanlış adımlar atması sonucunda maddi açıdan zarara uğrayacağına, sağlığıyla ilgili de bazı sorunlar yaşayacağına ancak zorlukları atlatacağına ve doğru girişimlerde bulunarak sıkıntılarını gidereceğine tabir edilir. Rüyayı gören kişinin aynı zamanda uzakta bulunan bir kişi ile bir araya geleceğine de delalet eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek, yakında uzak ülkelere bir gezi yapacağınıza yorumlanır. Karanlık bir mağara görmek, hayra yorulmaz, mezara işaret sayılır. Karanlık fakat geniş bir mağara görmek, büyük güçlüklere, felaket ve sıkıntıya işarettir. Aydınlık mağara görmek, sığınılacak herhangi bir yer ve ev gibi yorumlanır. Mağaraya girdiğinizi görmek, içinizde bulunan büyük bir korkuyu ve heyecanı yenerek huzur ve refah içinde yepyeni bir hayat sürmeye başlayacağınıza işarettir.Rüyada mağara görmek, insanın sığınabileceği kimseye işarettir. Bazı kere de, mağara görmek, işlerini, planlarına gizli tutmak isteyen kimse için işlerini gizlemesine veya gizleyeceğine işarettir. İşi olmayan, boşta kalan bir kimse, rüyasında bir mağara görse, bu rüyası onun bir iş bulacağına, bir vazifeye veya bir işe gireceğine işaretle tabir olunur.Rüyasında mağara gören bir kimse, hasta olsa, şifa bulacağına, iyileşeceğine, hapiste olan bir kimse bu rüyayı görse, hapisten kurtulacağına işaret olarak tabir olunur. Bazı kere de, rüyada mağara görmek, “Ashab-ı Kehfin” hayat hikayesine benzeterek, uzun ömre, rüyayı görenin ömrünün uzunluğuna, uzun olacağına ve hayrının çokluğuna işaret olarak tabir olunur.Rüyada mağara görmek, bazen de, Hz. Ebubekir (r.a.)'ın Hz. Peygamber Aleyhisselamla beraber hicret yolculuğunda vaki olan meşhur kıssaya kıyaslanarak dostlardan bir hayra erişip nasiplenmeye işarettir. Rüyada mağara görmek, sıkıntılardan kurtuluşa ermeye ve refaha kavuşmaya işaretle tabir olunur.Bazen de ri'ıyada görülen mağara, bir şeye gayret ve ihtimam göstermeye işâret eder.Bazı kere de rüyada mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de işâret eder.Yine rüyada mağara görmek, vazife almaya, yüksek kimselerle dostluğa, sıkıntılardan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya da işâret eder.Rüyada mağara görmek, berekete ve dostlardan bir nasibe erişmeye de işâret eder.Bazen de rüyada mağara görmek 'Ashab-ı Kehf in meşhur kıssasına binen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna işâret eder.Korku ve şiddet halinde bulunan bir kimsenin rüyada mağara görmesi, o kimsenin emniyette olmasına ve korunmaya işâret eder.Bir kimsenin rüyada düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini görmesi, o kimsenin düşmanından emin olmasına işâret eder.Rüyada mağaraya girdiğini fakat hemen çıktığını görmek, zor bir işten sonra feraha ve selâmete ermeye işâret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek; işsiz kimse için iş ve meslek edinmeye, iş ve niyetini gizlemeye, hasta ve hapis için kurtuluşa işarettir. Mağara uzun ömür ve bol hayırlara; insanın manen ve maddeten sığınacağı seyyid imama, üstad ve mürşide, baba ve ustaya, eş ve dosta; korku hali bulunanlar için emniyete delalet eder.

Ayrıca bkz: Dağ Görmek

Rüyada mağarada olduğunu görmek, bazen gayret ve özene; bir iş yahut meselede yan çizmeye; dostlardan fayda ve nasibe tabir edilir.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
düzenledi
korku ve endişe veren durumlardan uzak olma isteğine, güvensiz hissetmeye ve güven arayışı içinde olmaya işaret eder. Rüyada mağara görmek, aynı zamanda aile evine ve anne ile babanın yakınlarında olmaya da tabir edilir. Rüyada mağara görmek, kişinin kendini güçsüz ve güvensiz hissettiğine, ailesinin yanında olduğu zaman güven bulduğuna ve gönül rahatlığına kavuştuğuna işaret eder.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağaraya girdiğini görmek, hayatı boyunca sırtını dayayabileceği büyüklere ve dosta yorumlanır. Mağara bazen de işlerini başkasından gizlemeye, örtmeye ve her türlü tasa ve şiddetlerden kurtuluşa yorumlanır. Eğer rüyayı gören hasta tutukluysa bunlardan kurtulmasına yorumlanır. Kafanıza takılacak olan birtakım sorular aklınızı karıştıracak ve doğru karar almada zorlanacaksınız. İş hayatınız kötü durumda. Gizli, esrarlı olaylar ve gelişmelerdir.

İbn-i Sirin’e göre; bir mağaraya girdiğini gören, dünyadan göçer. Mağara karanlık ise orada bulunması mezara işarettir. Girdiği mağaradan hemen çıktığını gören, çok zor bir işe başlar; fakat sonunda kazançlı çıkar.
+4 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Cabir’ül-Magribi’ye göre; mağaraya girmek hapse girmekle tabir olunur. Bir rivayete göre, gayet zor bir işe girmeye delalet eder. Karanlık ve rutubetli bir mağaraya girip sonra çıktığını gören, şiddetli bir hastalığa tutulur ama sonunda iyileşir. Bir şeyini mağarada unuttuğunu gören para cezası öder. Bir rivayete göre de mağara görmek, dünyada bir mesken edinmeye işarettir.

Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada mağara görmek, korkaklar için emniyet verici yerdir. Düşmanından kaçıp bir mağaraya sığındığını görmek, düşmanından kurtulacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek, bir kadınla tabir olunur. Bir mağaraya girerek, orada yatıp istirahat ettiğini gören, bir kadınla evlenir veya öyle bir kadından fayda ve menfaat görür. Karanlık bir mağaraya girip korkarak hemen dışarıya çıktığını gören, kendi eliyle selametini terk eder. Bazıları mağara görmeyi, dostlarından yardım görmek ve arkadaşlık ile tabir ederler.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada dağda bir mağaraya girdiğini gören, büyük bir kimseye hile ile kötülük eder. Bir başka rivayete göre de: Rüyada mağara görmek, insanın sığınacağı kimsesine işarettir. Bazen mağara görmek, işlerini gizlemek arzusunda bulunan kimse için işlerini gizlemesine işarettir. Mağara, boşta kalmış adam için vazife almaya ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Eğer rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunlardan hepsinden kurtulur. Bazen de mağara görmek, “Ashab-ı Kehf”in meşhur kıssasına binaen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen mağara, korku halinde bulunan kimse için emniyettir. Bundan dolayı düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini gören kimse, düşmanından emin olur. Mağara bir şeye gayret ve ihtimam göstermeye işarettir. Mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de işarettir. Bazen de mağara, Ebubekir Sıddık (R.A.)’ın Hz. Peygamberle (S.A.V.) beraber vuku bulan maruf kıssaya kıyasen dostlardan bir nasibe erişmeye işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada bir mağaraya girdiğini gören kimse, bir kimseye hile yapar. Rüyada mağara görmek, sıkıntıdan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işarettir. Bu rüyalar bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır.

Rüyada karanlık bir mağaraya giren bir insan, gizli bir şey duyacak bu yüzden sıkılacak hatta pişman olacaktır. Mağaraya uzaktan bakan bir insan öğrenmek, istediği sırrı asla öğrenemeyecektir.

Rüyada karanlık ve rutubetli bir mağara görmek, mezara, sıkıntıya; bir mağaraya girip hemen çıkmak, içine düşülen kötü durumdan kurtulmaya; geniş bir mağaraya girdiğini görmek, düşmanlarınızı alt edip rahatlayacağınıza işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara Görmek
İşsiz kimse için iş ve meslek edinmeye, iş ve niyetini gizlemeye, hasta ve hapis için kurtuluşa; Mağara uzun ömür ve bol hayırlara; insanın manen ve maddeten sığınacağı seyyid imama, üstad ve mürşide, baba ve ustaya, eş ve dosta; korku hali bulunanlar iççin emniyete, Mağara bazen gayret ve özene; bir iş yahut meselede yan çizmeye; dostlardan fayda ve nasibe, Mağaraya girmek bazen güç ve makam sahibi birine hile yapmaya delalet eder.

İnsanın rüyasında mağara görmesi, hayatı boyunca dayanabileceği ve esirgemesine sığınacağı büyüklere ve üstatlara, anneye ve sanat bakımından da ustasına işarettir. Mağara bazen de işlerini başkasından gizlemeye, örtmeye ve her türlü tasa ve şiddetlerden kurtuluşa işarettir. Eğer rüyayı gören hasta ise veya cezaevinde bulunuyorsa bunlardan kurtulmasına işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek ne anlama gelir?
Rüyada mağara görmek ne anlama gelir?

Ölüm, kabir, korku, hapis, zor iş, güvenlik, asil ve esrarlı kadın, hile ve tuzak demektir. Rüyada bir mağaraya girip çıkmadığını gören ölür. Girdikten sonra korkuyla çıkan zor bir işe kalkışır yahut kendi eliyle rahatını bozar.
Karanlık bir mağaraya girmek, mezara; karanlık ve geniş bir mağara, çok büyük ve zor, sıkıntı ve darlıklara; aydınlık bir mağaraya girmek ise, düşmanın şerrinden kurtulup emin olmaya delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kafanıza takılacak olan birtakım sorular aklınızı karıştıracak ve doğru karar almada zorlanacaksınız. İş hayatınız kötü durumda.

Gizli, esrarlı olaylar ve gelişmelerdir.

Bu rüyalar bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır. Karanlık bir mağaraya giren bir insan, gizli bir şey duyacak bu yüzden sıkılacak hatta pişman olacaktır. Mağaraya uzaktan bakan bir insan öğrenmek istediği sırrı asla öğrenemeyecektir.

Rüyada karanlık, rutubetli bir mağara görmek; mezara, sıkıntıya, bir mağaraya girip hemen çıkmak; içine düşülen kötü durumdan kurtulmaya, geniş bir mağaraya girdiğini görmek; düşmanlarınızı alt edip rahatlayacağınıza işarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek, hayra yorulur. Düşüncelerini ve arzularını sakladığına, sağlık problemleri ile boğuşan ve mahpusluk yaşayanlar için ise özgürlüğe delalet etmektedir. Bir kısım rüya yorumcularına göre ise rüyada mağara gören kimsenin ömrünün uzun ve hayırlı olacağına, maddi ve manevi açıdan kendisini koruyup kollayan maneviyatı yüksek ilim sahibi insanlarla tanışacağına delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağaraya Girdiğini Görmek
Rüya tabircilerine göre rüyada mağaraya girdiğini görmek, mevkisi ve nüfuzu güçlü olan bir kimseye karşı aldatıcı faaliyetlere kalkışmaya delallettir. Farklı rüya yorumcuları rüyasında mağaraya girdiğini gören kişinin rüyasını hapse düşmeye yormaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağarada gezmek, rüyasında mağarada gezindiğini gören kişinin girdiği diyaloglarda başarılı ve mutlu olacak demektir. Dostane ve genç akrabalara, verdiği sözleri yerine getireceğine, mutlu edici bir havadise, terfi etmeye delalettir. Durumunu art niyetli bir idarecisinin hoş olmayan davranışlarına maruz kalacağının, ticari faaliyetlerde umduğunu bulamayacağının, hallolması güç problemlerle yüzleşeceği anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağarada Uyuduğunu Görmek
Rüya sözlüğü yazarları, rüyasında bir mağarada uyuduğunu gören kişinin rüyasını eş, dost ve akrabalarıyla saadet dolu bir yaşam süreceğine, güvende ve huzurlu olacağına, işinde yükseleceğine ve elinin bollaşacağına yormaktadır.

Rüyada Karanlık Mağara Görmek
Rüya sahibinin rüyasında karanlık mağara görmesi kişinin ecelinin yaklaştığı anlamına gelmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağarada Saklandığını Görmek
Rüyada mağaraya saklandığını görmenin rüya tabiri, rüya sahibinin kısa süre içerisinde sevindirici bir haber alacağı, işinde yükseleceği, büyük miktarda para kazanacağı, cefakar hayat arkadaşına sahip olacağı şeklinde açıklanmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağarada Yaşadığını Görmek
Rüyasında mağarada yaşadığını gören kimsenin rüyası, böbrek problemleri yaşayacağına, hayat arkadaşının değerini bilmediğine, zulüm ve gam ile karşılacağına, istenmeye problemlerle yüzleşmeye delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağaraya Sığınmak
Rüya sahibinin rüyasında mağaraya sığındığını görmesi kendisine zarar veren ve ayrıntılı planlar yapan birinin tüm planlarını bozacağına ve onu hayatından tamamen çıkartacağına işaret etmektedir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağaradan Çıkmak
Rüya sahibinin rüyasında mağaradan çıktığını görmesi kişinin dertlerinden, sıkıntılarından ve çektiği zahmetten kurtulacağına delalet edilir. Rüya sahibi çok çalışıp, çok emek vererek içine düştüğü bu zor durumdan sonunda kurtulmayı başaracak ve böylesine zor bir durumla baş etmeyi başardığından kendisi ile gurur duyacağına yorulur.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağarada Su Görmek
Rüyasında mağara içinde su gören kimsenin rüyası mutsuzluğa sebep olacak bir hadiseyle karşılacağına, ticari sorunlar yaşayacağına, hüzne ve sağlık problemlerine delalet eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağarada Işık Görmek
Rüyada mağarada ışık görmenin rüya tabiri, rüya sahibinin aşk ilişkisinin sorunsuz devam ettiğine, hayırlı işlere kalkışacağına ve saadete yorulmaktadır.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara Kapısı Görmek
Rüya sahibinin rüyasında mağara kapısı görmesi endişelerinden, kuruntularından kurtulacağına kısa süre içinde iç huzuru bulacağına işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Ibn i Sirin e göre; bir magaraya girdigini gören, dünyadan göçer. Magara karanlik ise, orada bulunmasi, mezara isarettir. Girdigi magaradan hemen çiktigini gören, çok zor bir ise baslar, fakat sonunda kazançli çikar. Cabir ül Magribi ye göre; magaraya girmek hapse girmekle tabir olunur. Bir rivayete göre, gayet zor bir ise girmege delalet eder. Karanlik ve rutubetli bir magaraya girip sonra çiktigini gören, siddetli bir hastaliga tutulur, ama sonunda iyilesir. Bir seyini magarada unuttugunu gören para cezasi öder. Bir rivayete görede, magara görmek dünyada bir mesken edinmege isarettir. Abdulgani Nablusi ye göre; Rüyada magara görmek, korkaklar için emniyet verici yerdir. Düsmanindan kaçip bir magaraya sigindigini görmek, düsmanindan kurtulacagina delalet eder. Rüyada magara görmek, bir kadinla tabir olunur. Bir magaraya girerek orada yatip istirahat ettigini gören, bir kadinla evlenir. Veya öyle bir kadindan fayda ve menfaat görür. Karanlik bir magaraya girip korkarak hemen disariya çiktigini gören, kendi eliyle selametini terk eder. Bazilari magara görmeyi, dostlarindan yardim görmek ve arkadaslik ile tabir ederler. Dagda bir magaraya girdigini gören, büyük bir kimseye hile ile kötülük eder. Bir baska rivayete görede: Rüyada magara görmek insanin, siginacagi kimsesine isarettir. Bazen magara görmek, islerini gizlemek arzusunda bulunan kimse için islerini gizlemesine isarettir. Magara, bosta kalmis adam için, vazife almaga ve sikintilardan kurtulmaya isarettir. Eger rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunlardan hepsinden kurtulur. Bazen de magara görmek ""Ashab i Kehf"" in meshur kissasina binaen rüya sahibinin ömrünün uzunluguna ve hayrinin çokluguna isarettir. Rüyada görülen magara, korku halinde bulunan kimse için emniyettir. Bundan dolayi düsmanindan kaçtigini ve bir magaraya girdigini gören kimse; düsmanindan emin olur. Magara bir seye gayret ve ihtimam göstermeye isarettir. Magarayi görmek, bir seyden sapmaya ve yan çizmeye de isarettir. Bazen de magara Ebubekir Siddik (R.A.) in Hz. Peygamberle (S.A.V.) beraber vukubulan maruf kissaya kiyasen dostlardan bir nasibe erismeye isarettir. Rüyada bir magaraya girdigini gören kimse, bir kimseye hile yapar. Rüyada magara görmek, sikintidan kurtulmaya ve refaha kavusmaya isarettir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rûyâda mağara görmek, insanın sığınabileceği kimseye işarettir. Bazı kere de, mağara görmek, işlerini, planlarına gizli tutmak isteyen kimse için işlerini gizlemesine veya gizleyeceğine işarettir.

*İşi olmayan, boşta kalan bir kimse, rüyasında bir mağara görse, bu rûyâsı onun bir iş bulacağına, bir vazifeye veya bir işe gireceğine işaretle tabir olunur.

*Rüyasında mağara gören bir kimse, hasta olsa, şifâ bulacağına, iyileşeceğine, hapiste olan bir kimse bu rûyâyı görse, hapisten kurtulacağına işaret olarak tabir olunur.

*Bazı kere de, rûyâda mağara görmek, “Ashab-ı Kehfin” hayat hikayesine benzeterek, uzun ömre, rûyayı görenin ömrünün uzunluğuna, uzun olacağına ve hayrının çokluğuna işaret olarak tabir olunur.

*Rûyâda mağara görmek, bazen de, Hz. Ebûbe-kir (R.A.j’m Hz. Peygamber Aleyhisselâmla beraber hicret yolculuğunda vaki olan meşhur kıssaya kıyaslanarak dostlardan bir hayra erişip nasiblenmeye işaret olarak tabir olunur.

*Rûyâda mağara görmek, sıkıntılardan kurtuluşa ermeye ve refaha kavuşmaya işaretle tabir olunur. Eğer kendinizi mağaranın içinde gördüyseniz yalnız kalacağınıza işarettir; fakat eğer mağaradan çıkmayı başarabilirseniz durumunuz düzelecektir.

Rüyada mağara görmek, rüya sahibinin korkularından kaçmaya çalışmasına işaret eder. Rüya sahibinin hayatı sürekli olarak endişe, kuruntu ve kuşku ile geçiyor ve rüya sahibi de kendini savunmak ve korumak için emin olacağı yerlere kaçıyor demektir. Rüyada mağara görmek, rüya sahibi için anne baba yanı yani evi olarak da tabir edilir. Rüyasında mağara gören kişi kaç yaşına gelirse gelsin, hayata ve kötü insanlara karşı kendini küçücük ve savunmasız bir çocuk olarak görüyor ancak anne ve babasının yanında güvende olduğunu hissediyor ve ancak onlarla tam olarak mutlu oluyor demektir.
Rüyada Mağara Kapısı Görmek

Rüya sahibinin korkularından, endişe ve kuruntularından kurtulmasına çok az kaldığına ve kısa süre sonra rüya sahibinin iç huzuru yakalayacağına delalet eder. Rüyada mağara kapısı görmek kurtuluşun sadece bir adım uzak olduğuna tabir edilir.
Rüyada Karanlık Mağara Görmek

Rüyasında karanlık bir mağara gören kişinin öleceği yorumu yapılır.
Rüyada Mağaraya Girmek

Rüyasında mağaraya girdiğini gören kişi, büyük ve zor bir işi tek başına göğüsleyecek ve bu meşakkatli işten Allah’ın izniyle tek başına alnının akı ile kalkabilecek demektir.
Rüyada Mağaraya Sığınmak

Rüya sahibinin kendisine zarar vermek için ince planlar yapan ve temkinli şekilde ilerleyen bir kişinin bütün planlarını alt üst edeceğine ve onu devre dışı bırakacağına bu sayede de kendisine gelecek olan zarardan da korunmasına işaret eder.
Rüyada Mağaradan Çıkmak

Rüyasında mağaradan çıktığını gören kişinin dertlerinden, sıkıntılarından ve çektiği zahmetten kurtulacağı delalet edilir. Rüya sahibi çok çalışıp, çok emek vererek içine düştüğü bu zor durumdan sonunda kurtulmayı başaracak ve böylesine zor bir durumla baş etmeyi başardığı için kendi ile gurur duyacak demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada mağara görmek insanın seyyid imam, baba, üstad, hanım ve san'attan sığınacağı kimsesine delalet eder. Bazan mağara görmek, işlerini gizlemek arzusunda bulunan kimse için işlerini gizlemesine delalet eder.
Mağara, boşta kalmış adam için, vazife almağa, melike yaklaşmağa ve sıkmtılardan kurtulmağa delalet eder. Eğer rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunlann hepsinden kurtulur. Bazan da mağara görmek «Ashab-ı Kehf» in meşhur kıssasına binaen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna delalet eder.
Rüyada görülen mağara, korku halinde bulunan kimse için emniyettir. Bundan dolayı düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini gören kimse: «İlkinin ikincisinden ibaretti (Hak-dan başka mededkarı yoktu) o zaman onlar mağaradaydılar. Peygamber, o vakit arkadaşına (Ebubekir Sıddîk'a): «Tasalanma, Allah, hiç şüphe yok, bizimle beraberdir.» diyordu.» (*) mealindeki ayetin işaretince düşmanından emin olur.
Mağara dağın delalet ettiği bir zata intisap eden bir kadına delalet eder. Mağara manasına gelen «Gar» kelimesi «gayret» kelimesinden alındığından gayret ve ihtimam göstermeye de delalet eder. «Gar» kelimesi ters tarafından okunduğu zaman sapmak ve yan çizmek manasına gelen ve «Revgan»dan alınmış olan «Rağ» kelimesi meydana geldiğinden mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de delalet eder. Bazan da mağara Ebubekir Sıddık (R.A.) Un Hz. Peygamberle (S.A.
V.) beraber vukubulan maruf kıssaya kıyasen dostlardan bir nasibe erişmeye delalet eder.
Rüyada bir mağaraya girdiğini gören kimse, bir melike veya kuvvetli ve kudretli bir kimseye hile yapar.
(*) Sure-i Tevbe, ayet 40.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara Görmek Ne Anlama Gelir?Rüyada mağara görmek, düşüncelerinizi ve isteklerinizi sakladığınıza, hapisteyseniz özgür kalacağınıza delalettir.


1- Rüyada mağara görmek, düşüncelerinizi ve isteklerinizi sakladığınıza, hapisteyseniz özgür kalacağınıza delalettir. Ayrıca ömrünüzün uzun olacağına, hem maddi hem de manevi olarak size her zaman destek olacak kişilerle tanışacağınıza ve bu kişilerin ilim sahibi kişiler olacağına işarettir.2- Rüyada mağaraya girdiğini görmekHem mevkisi hem de nüfusu güçlü olan birini aldatmaya çalışacağınıza ve hapse düşeceğinize yorulur.3- Rüyada mağarada saklandığını görmekYakın zamanda bir müjde alacağınıza, işinizde terfi alacağınıza, çok para kazanacağınıza ve eşinizin cefakar biri olacağına işarettir.


4- Rüyada mağarada yaşadığını görmekBöbrek rahatsızlığı yaşayacağınızı, eşinizin değerini bilmediğinizi, zulüm göreceğinizi ve çeşitli problemler yaşayacağınızı gösterir.5- Rüyada mağarada uyuduğunu görmekAileniz ve yakınlarınız ile mutlu bir hayat yaşayacağınızı, güven içerisinde huzurlu bir şekilde yaşamınıza devam edeceğinizi, işinizde yükseleceğinizi ve darlıktan kurtulacağınızı belirtir.6- Rüyada karanlık mağara görmekEcelinizin yaklaştığının, yakın zamanda vefat edeceğinizin habercisidir.7- Rüyada mağaraya sığınmakSize zarar vermek için devamlı plan yapan birinin planlarını bozacağınıza ve o kişiyi hayatınızdan çıkaracağınıza vekalet eder.8- Rüyada mağaradan çıkmakÇektiğiniz tüm dertlerin ve sıkıntıların biteceğine, emek vererek zor durumları geride bırakacağınıza ve başarınızdan dolayı kendinizle gurur duyacağınıza alamettir.9- Rüyada mağarada su görmekMutsuz olmanıza sebep olacak bir olay olacağına, ticari olarak da sorunlar yaşayacağınıza, üzüleceğinize ve sağlık sorunları yaşayacağınıza delalet eder.10- Rüyada mağarada ışık görmekAşk hayatınızda herhangi bir sorun olmayacağını, yapacağınız işlerin hayırlı olacağını ve saadette olacağınızı gösterir.11- Rüyada mağara kapısı görmekEndişelerinizin son bulacağına ve yakın zamanda iç huzuru bulacağınıza delalettir. Kaynak: Rüyada Mağara Görmek Ne Anlama Gelir? / Rüya Tabirleri
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek, insanın sığınabileceği kimseye işarettir. Bazı kere de, mağara görmek, işlerini, planlarına gizli tutmak isteyen kimse için işlerini gizlemesine veya gizleyeceğine işarettir. İşi olmayan, boşta kalan bir kimse, rüyasında bir mağara görse, bu rüyası onun bir iş bulacağına, bir vazifeye veya bir işe gireceğine işaretle tabir olunur.

Rüyasında mağara gören bir kimse, hasta olsa, şifa bulacağına, iyileşeceğine, hapiste olan bir kimse bu rüyayı görse, hapisten kurtulacağına işaret olarak tabir olunur. Bazı kere de, rüyada mağara görmek, “Ashab-ı Kehfin” hayat hikayesine benzeterek, uzun ömre, rüyayı görenin ömrünün uzunluğuna, uzun olacağına ve hayrının çokluğuna işaret olarak tabir olunur.

Rüyada mağara görmek, bazen de, Hz. Ebubekir (r.a.)’ın Hz. Peygamber Aleyhisselamla beraber hicret yolculuğunda vaki olan meşhur kıssaya kıyaslanarak dostlardan bir hayra erişip nasiplenmeye işarettir. Rüyada mağara görmek, sıkıntılardan kurtuluşa ermeye ve refaha kavuşmaya işaretle tabir olunur.

Bazen de ri’ıyada görülen mağara, bir şeye gayret ve ihtimam göstermeye işâret eder.

Bazı kere de rüyada mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de işâret eder.

Yine rüyada mağara görmek, vazife almaya, yüksek kimselerle dostluğa, sıkıntılardan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya da işâret eder.

Rüyada mağara görmek, berekete ve dostlardan bir nasibe erişmeye de işâret eder.

Bazen de rüyada mağara görmek ‘Ashab-ı Kehf in meşhur kıssasına binen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna işâret eder.

Korku ve şiddet halinde bulunan bir kimsenin rüyada mağara görmesi, o kimsenin emniyette olmasına ve korunmaya işâret eder.

Bir kimsenin rüyada düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini görmesi, o kimsenin düşmanından emin olmasına işâret eder.

Rüyada mağaraya girdiğini fakat hemen çıktığını görmek, zor bir işten sonra feraha ve selâmete ermeye işâret eder.

Rüyada mağara görmek insanın seyyid imam, baba, üstad, hanım ve sanattan sığınacağı kimsesine yorumlanır. Bazen mağara görmek, işlerini gizlemek arzusudur.

Mağara, boşta kalmış adam için vazife almaya ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Eğer rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunların hepsinden kurtulur. Bazen da mağara görmek rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna yorulur.

Mağara dağın yorumlandığı bir zata intisap eden bir kadına yorumlanır. Mağara, gayret ve ihtimam göstermeye de yorumlanır.

Mağara görmek insanın baba, ata gibi sığınacağı kimseye işaret eder. Bazen de gizlenmesi gereken bir işin gizlenmesine, işsizlerin en kısa zamanda işe başlayacağına, sıkıntılarından kurtulacağına, korku içinde olanların güvende olacağına yorumlanabilir. Rüyada mağara görmek insanın, sığınacağı kimsesine işarettir. Bazen mağara görmek, işlerini gizlemek arzusunda bulunan kimse için işlerini gizlemesine işarettir. Mağara, boşta kalmış adam için, vazife almaya ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Eğer rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunlardan hepsinden kurtulur.

Rüyada görülen mağara, korku halinde bulunan kimse için emniyettir. Bundan dolayı düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini gören kimse; düşmanından emin olur. Mağara bir şeye gayret ve ihtimam göstermeye işarettir. Mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de işarettir. Rüyada bir mağaraya girdiğini gören kimse, bir kimseye hile yapar. Rüyada mağara görmek, sıkıntıdan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işarettir. Bir mağaraya girdiğini gören, dünyadan göçer. Mağara karanlık ise, orada bulunması, mezara işarettir. Girdiği mağaradan hemen çıktığını gören, çok zor bir işe başlar, fakat sonunda kazançlı çıkar.

Bazen de bu rüya bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır. Karanlık bir mağaraya giren bir insan, gizli bir şey duyacak bu yüzden sıkılacak hatta pişman olacaktır. Mağaraya uzaktan bakan bir insan öğrenmek istediği sırrı asla öğrenemeyecektir. Mağara bazen de örtü anlamına gelir, saklamak, gizlemek olarak yorumlanır. Düşmandan korunmak için sığınılan bir yerdir mağara. Bu sebeple, mağaraya sığındığını gören, düşmanından korunur. Onun tehlikelerinden uzak kalmayı başarır.

Mağara görmek insanın baba, ata gibi sığınacağı kimseye işaret eder. Bazen de gizlenmesi gereken bir işin gizlenmesine, işsizlerin en kısa zamanda işe başlayacağına, sıkıntılarından kurtulacağına, korku içinde olanların güvende olacağına yorumlanabilir. Rüyada mağara görmek insanın, sığınacağı kimsesine işarettir. Bazen mağara görmek, işlerini gizlemek arzusunda bulunan kimse için işlerini gizlemesine işarettir. Mağara, boşta kalmış adam için, vazife almaya ve sıkıntılardan kurtulmaya işarettir. Eğer rüya sahibi hasta veya hapis ise, bunlardan hepsinden kurtulur.

Bazen de mağara görmek “Ashab-ı Kehf’ in meşhur kıssasına binaen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna işarettir. Rüyada görülen mağara, korku halinde bulunan kimse için emniyettir. Bundan dolayı düşmanından kaçtığını ve bir mağaraya girdiğini gören kimse; düşmanından emin olur. Mağara bir şeye gayret ve ihtimam göstermeye işarettir. Mağarayı görmek, bir şeyden sapmaya ve yan çizmeye de işarettir. Rüyada bir mağaraya girdiğini gören kimse, bir kimseye hile yapar. Rüyada mağara görmek, sıkıntıdan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işarettir. Bir mağaraya girdiğini gören, dünyadan göçer. Mağara karanlık ise, orada bulunması, mezara işarettir. Girdiği mağaradan hemen çıktığını gören, çok zor bir işe başlar, fakat sonunda kazançlı çıkar.

Bazen de bu rüya bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır. Karanlık bir mağaraya giren bir insan, gizli bir şey duyacak bu yüzden sıkılacak hatta pişman olacaktır. Mağaraya uzaktan bakan bir insan öğrenmek istediği sırrı asla öğrenemeyecektir. Mağara bazen de örtü anlamına gelir, saklamak, gizlemek olarak yorumlanır. Düşmandan korunmak için sığınılan bir yerdir mağara. Bu sebeple, mağaraya sığındığını gören, düşmanından korunur. Onun tehlikelerinden uzak kalmayı başarır.Rüyada Mağara Görmek

Rüyada mağara görmek, yakında uzak ülkelere bir gezi yapacağınıza yorumlanır. Karanlık bir mağara görmek, hayra yorulmaz, mezara işaret sayılır. Karanlık fakat geniş bir mağara görmek, büyük güçlüklere, felaket ve sıkıntıya işarettir. Aydınlık mağara görmek, sığınılacak herhangi bir yer ve ev gibi yorumlanır. Mağaraya girdiğinizi görmek, içinizde bulunan büyük bir korkuyu ve heyecanı yenerek huzur ve refah içinde yepyeni bir hayat sürmeye başlayacağınıza işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağara Görmek

Rüyada bir mağaraya girdiğinizi görmek, tesiri altında bulunduğunuz büyük bir korkuyu ve heyecanı yenerek huzur ve sükûna kavuşacağınıza ve yepyeni bir hayat sürmeye başlayacağınıza delalet eder.
Bir mağarayı kendinize mesken edindiğinizi görmek, gönlünüzü ve ruhunuzu derin ıstırapların saracağına işarettir.
Bazen de mağara Ebubekir Sıddık (R.A.)’in Hz. Peygamberle (S.A.V.) beraber vuku bulan maruf kıssaya kıyasen dostlardan bir nasibe erişmeye işarettir.
Rüyada bir mağaraya girdiğini gören kimse, bir kimseye hile yapar. Rüyada mağara görmek, sıkıntıdan kurtulmaya ve refaha kavuşmaya işarettir.
Bazen de mağara görmek “Ashaba-i Kehf” in meşhur kıssasına binaen rüya sahibinin ömrünün uzunluğuna ve hayrının çokluğuna işarettir.
İbn-i Şirin’e göre; bir mağaraya girdiğini gören, dünyadan göçer. Mağara karanlık ise, orada bulunması, mezara işarettir. Girdiği mağaradan hemen çıktığını gören, çok zor bir ise baslar, fakat sonunda kazançlı çıkar.
Cabir’ül-Mağribî’ye göre; mağaraya girmek hapse girmekle tabir olunur.

Bir rivayete göre, gayet zor bir ise girmeğe delalet eder. Karanlık ve rutubetli bir mağaraya girip sonra çıktığını gören, şiddetli bir hastalığa tutulur, ama sonunda iyileşir.
Bir şeyini mağarada unuttuğunu gören para cezası öder.
Bir rivayete göre de, mağara görmek dünyada bir mesken edinmeğe işarettir. Abdulgani Nablusi’ye göre; rüyada mağara görmek, korkaklar için emniyet verici yerdir.

Düşmanından kaçıp bir mağaraya sığındığını görmek, düşmanından kurtulacağına delalet eder.
Rüyada mağara görmek, bir kadınla tabir olunur. Bir mağaraya girerek orada yatıp istirahat ettiğini gören, bir kadınla evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mağaraya Girmek

Rüyada mağaraya girdiğini gören kişilerin büyük riskleri olan tehlikeli bir işe girişecekleri beyan edilir. Rüya sahibinin bu işten zarar görme ihtimali vardır. Bu nedenle iyice düşünüp taşınmadan riskli işlere girilmemesi daha isabetli olacaktır.

Rüyasında bir mağaraya girdiğini gören kişilerin sorumluluklarının da artacağı ifade edilmektedir. Yönetici olup pek çok insanın idaresinden sorumlu olmak, ailenin geçimini üstlenmek ve çocuk sahibi olmak gibi sorumluluk gerektiren bir konumda bulunmak manasında yorumlanmaktadır.

Rüyada Mağaradan Çıkmak

Rüyada mağaradan çıkmak hayırlı kabul edilir ve kişinin içinde bulunduğu sıkıntılardan kurtulması demektir. Hastaların şifa bulması, mahkumların özgür kalması ve özel hayatta çaresiz kalınan durumlarda hayırlı kapıların açılması gibi manalarda tabir edilir.

Rüyada Karanlık Mağara Görmek

Kaza bela habercisi sayılmıştır. Pek çok kaynakta rüyada karanlık mağara görmek yaralanma ve ölümle neticelenecek musibet biçiminde yorumlanmıştır. Ancak söz konusu kötü gelişmeler bizzat rüya sahibinin başına gelmeyecek aksine onun aile fertlerini ya da yakın dostlarını etkileyecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek

Rüyada mağara görmek, yakın zamanda uzak yolculuğa çıkmaya, sıkıntılardan kurtulmaya, ömrün uzunluğuna, hayra, ferahlığa ve emniyete işaret eder. Rüyada mağara görmek, rahme benzediği için kadının simgesi olabilir. Sığınacak bir liman arayışındasınız.

Eric Ackroyd’a göre; Rüyada mağara rahmi, doğum öncesi yeri temsil edebilir. Freud’a göre de; Rüyada mağara görmek, kadın cinsel organını temsil eder. (Toprak Ana’da ki boş bir yerdir. Rönesans resimleri İsa’yı bir mağarada, tohumu atan bir ışık çakımıyla birlikte gösterir. Burada neredeyse evrensel olan gökyüzü = baba, toprak = ana sembolizmini görüyoruz.) Rüyanızdaki doğum fiziksel bir doğum olmayabilir. “Hamilelik” durumu, yeni bir şeyin, yeni bir düzenin “doğmasına neden olan” bir şeydir. Dolayısıyla yeni bir şey doğuyor -ya da bilinçli ego izin verirse doğmaya çalışıyor olabilir.

Simgesel olarak Rüyada mağara görmek; Toprağın rahmi – toprak, anamız olarak insanlığı doğurup besler. Aynı zamanda kadın rahmi. Yahudi inanışına göre İbrahim de, Pers savaşçı Mitra gibi, kutsal bir mağarada doğmuştu.

Bu rüyalar bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır. Karanlık bir mağaraya giren bir insan, gizli bir şey duyacak, bu yüzden sıkılacak hatta pişman olacaktır. Mağaraya uzaktan bakan bir insan öğrenmek istediği sırrı asla öğrenemeyecektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada karanlık bir mağara görmek

Rüyada karanlık bir mağara görmek, hayra yorulmayan rüyalardandır.
Rüyada karanlık ve geniş bir mağara görmek, çok büyük sıkıntılar, zorluklar yaşayacaksınız.
Rüyada aydınlık mağara görmek

Rüyada aydınlık mağara görmek, güveneceğiniz, sığınacağınız bir kimseye ijtiyaç duyuyorsunuz.
Rüyada mağarada mutlu olduğunu görmek

Cassandra Eason’a göre; Rüyada mağarada mutlu olduğunu görmek, ilgiye ve korunmaya ihtiyacınız olabilir.
Rüyada mağarada sıkışıp kaldığını görmek

Cassandra Eason’a göre; Rüyada mağarada sıkışıp kaldığını görmek, yakın birinin korumacılığından boğuluyorsunuz demektir.”
Rüyada mağaraya girdiğini görmek

Rüyada mağaraya girdiğini görmek, engelleri aşarak ferahlayacak ve güzel bir ömür süreceksiniz.
Rüyada düşmanından kaçıp mağaraya girdiğini görmek

Rüyada düşmanından kaçıp bir mağaraya girdiğini görmek, düşmanınızın varlığını bilecek, bundan emin olacaksınız.
Rüyada mağaraya girip hemen çıktığını görmek

Rüyada mağaraya girip hemen çıktığını görmek, bazı zorluklar ile karşılaşacaksınız ancak üstesinden de geleceksiniz.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mağara görmek, bilinmeyen, gizli, esrarlı olaylar olarak yorumlanır. Rüyasında mağaraya uzaktan baktığını gören kişi, merak ettiği şeylerin iç yüzünü asla öğrenemeyecektir. Rüyasında karanlık bir mağaraya giren kişi, gizli şeyleri öğrenecek ama bunlardan dolayı sıkılacak hatta pişman olacaktır. Rüyasında elinde bir fenerle karanlık mağaraya girerek aydınlatan kişi, kendi gayreti sayesinde gerçeğe ulaşır.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

585 Aktif
0 Üye ve 585 misafir
Bugün : 5404
Dün : 21898
Toplam : 48085584
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...