Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
158 okuma
mustafaharputi Durugörü kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Geleceğin geçmişi etkilemesi öncelikle zaman algımızla ilgilidir. Zaman algımız geçmişten geleceğe doğru giden bir yol gibidir.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

8 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Geleceğin geçmişi etkilemesi öncelikle zaman algımızla ilgilidir. Zaman algımız geçmişten geleceğe doğru giden bir yol gibidir. Bilincimiz bir otobanda yol alırcasına mutemadi bir bilinmeze ilerler. Zamanı algılayış biçimimiz bizi sebeplerin ve sonuçlarının olduğu bir hayat algısına sürükler. Eğer o işi kabul edersem şu kadar maaş alacağım, eğer o kıza teklif edersem reddedileceğim ya da mükemmel bir ilişki yaşayacağım…

Yani şu an aldığımız kararlar geleceğimizi etkiliyor, şekillendiriyor…

Peki gelecekte alacağımız kararlar geçmişimizi etkileyebilir mi? Geleceğin geçmişi etkilemesi nedir? Zaman tersine akabilir mi?
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Kuantum fiziğinde uzun yıllardır süregelen çalışmaların tıkandığı yerlerden biri de daha önce “Kuantum Dolanıklık” yazımda bahsettiğim iki parçacığın zamandan ve mekandan münezzeh bir şekilde, birbirlerinden ne kadar uzakta olduklarından bağımsız bir şekilde, ışık hızı kuralını dinlemeden anlık olarak birbirlerini etkileme durumlarıdır. Einstein bu duruma “hayalet etki” adını vererek işin içinden çıkamadığını itiraf etmiştir. Hakikatten de hiçbir parçacık ışıktan hızlı hareket edemez, o nedenle bir parçacığın başına bir şey geldiğinde diğer parçacık bunun haberini ışık hızı süresinde öğrenmesi gerek ama kuantum fiziğine göre ikizlerden birini evrenin bir köşesine diğerini de ondan 1 milyon ışık yılı öteye koyduğumuzda, birine vurursak diğeri de bu vurma hissini 1 milyon yıl sonra değil de anında hissedecek. Bu bildiğimiz fizik kurallarına aykırı. Zaten bu nedenle fizik dünyası her şeyi kapsayacak bir teorinin arayışında halen…
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Bu açıklanamayan zamandan mekandan münezzeh olma fenomenine bir alternatif açıklama mevcut. Geleceğin geçmişi etkilemesi… Bu konuyu  çok fazla bilimsel terimle anlatmak mümkün, nitekim internet bu yazılarla dolu ama mümkün mertebe sadeleştirmeye çalışacağız.Atom altı parçacıklarımız yani kuantum durumlu parçacıklarımız normal fizik kurallarından farklı bir kurallar sistemine bağlı. O nedenle iki gezegenin birbirini etkilemesiyle iki atom altı parçacığın (maddeyi, atomu oluşturan çok çok küçük ebatlı parçacıklardan bahsediyoruz) birbirini etkilemesi aynı fizik kanunuyla açıklanamıyor. O nedenle “Her şeyin Teorisi” deniliyor. Aradıkları şey bu. Atom altı parçacıklar yukarıda da bahsettiğimiz gibi sıra dışı davranışlar sergiliyorlar.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Mesela birini çok seviyor ama ona açılamıyorsunuz. Gün geliyor ona açılmak için kendinizde cesaret buluyor ve ona bir mesaj atıyorsunuz. Ona mesaj atmadan önceki durumda, onun sizin teklifinize evet mi yoksa hayır mı yanıtı vereceği belirsizdi. Çünkü bu konuda yapacağımız ön görüler tahminden öteye gidemezdi. Fakat ona açıldığımız mesajdan sonra söz konusu kişi bir karara varmak zorunda kaldı. Size yakınlaşmak ya da kestirip atmak… Onun size karşı tavrını bir kesin durumlu hal aldırmaya zorladınız. Ona teklif etmeden önce hakkınızda ne düşündüğünüzü yani durumunu bilmiyordunuz.

Böylece size karşı bir tutum alma kararı aldı ve diyelim ki teklifinizi kabul etti.

Anlattığımız kurgu lineer zaman çizgisinde böyle gerçekleşir ama bu teoriye göre atom altı düzeyde aslında olaylar şöyle cereyan eder:
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Siz platonik olarak aşık olduğunuz kişiye açılma kararı aldığınız anda belirsiz durumda olan karşınızdaki kişinin size evet mi yoksa hayır mı diyeceği durumu, bir belirli hal kazandı. Söz konusu düşünce enerjisi bir kuantum alan yarattı ve eş parçacıklarını etkileyerek söz konusu kişinin karar mekanizmalarına kadar ulaştı. Siz henüz eyleme geçmediniz, yani sevdiğiniz kişiye açılmadınız, mesaj atmadınız ama kararınızı verdiniz ve ileti karşı tarafa gitti. Karşı taraf da kararını parçacık düzeyinde verdi. Bu parçacıklar da size ulaşarak algınız düzeyinde kararınızdan cayma ya da kararınızın arkasında durma / harekete geçme kararlarınızı etkiledi. (Sanırım bu nedenle çok fazla gel-git, ikilem yaşıyoruz bu tür kararlarda) Böylece henüz gerçekleşmemiş olaylar silsilesi, geçmişi etkiledi. Aslında düşünce gücünün izlediği yola baktığınızda her şey yine lineer işliyor gibi görünüyor. Fakat somut dünyaya baktığımızda gelecek, yani sevdiğiniz kişinin sizi reddetme ya da teklifinizi kabul etme durumu geçmişinizi yani verdiğiniz kararı etkiliyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Özetle siz birine açılmaya karar verdiğinizde aslında alacağınız cevap size ulaştı bile. Açılacağınız kişinin size verdiği cevap, tepkisi, hisleri ve enerjisi size ulaştı. Fakat bunu fark etmiyorsunuz çünkü zamanı lineer algılayacak şekilde evrimleştik (ya da programlandık). Bu da şu an verdiğimiz kararı etkiliyor. Yani gelecekteki bir olay şu anımızı etkiliyor.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Atom altı parçacıkların farklı bir boyutta olmaları sebebiyle bu tür lineer olmayan zaman sapmalarını yaratabildiklerini düşünüyorum. Zamanın farklı aktığı (mesela ters yönde ya da her iki yönlü) ya da zamanın olmadığı bir boyutta bu tür zamanda ileri ya da geri gidişler mümkün. Bilincimiz, dolayısıyla zaman algımız bunu algılayamıyor çünkü kadimlerin “maya” dediği bir şeyi algılayacak kapasitede sadece. Yani atomaltı parçacığın yaydığı / projekte ettiği ışığı, bir yansımayı, sahte görüntüyü algılıyor. Bunun neticesinde de, fizik bilimi rasyonel gözlemle uyuşmayan olgular keşfediyor. Keşfetmeye de devam edecek.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Şimdi bu yetimizi bilinçli olarak kullandığımızı farz edin.

Çok güçlü bir irade ve karar verme mekanizmamız var. Net olarak kararlarımızı veriyor ve sürekli ilerliyoruz. Sürekli bir belirlilik durumu içerisinde net bir gelecek inşa ediyoruz kendimize. Geleceğin geçmişi etkileyemediği bir gelecek… Bu ancak zihin kontrolü ile mümkün görünüyor. Zihnimizin üzengilerini ele almakla… Tüm atomaltı parçacıkların izleyecekleri yollar belirlenebilir ve anda kalarak gelecek ve geçmişi tek noktada birleştirebiliriz.

Bu olduğunda aslında zamandan ve mekandan münezzeh oluruz.

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

618 Aktif
1 Üye ve 617 misafir
Aktif olan üyeler
Bugün : 11846
Dün : 21898
Toplam : 48092003
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...