Rüya yorum sitemize üye olun, düzenli olarak rüyalarınızı yorumlayalım. Eğer bir tek rüya yorumlatmak istiyorsanız konu ile ilgili başlığın altına yazabilirsiniz.
+4 oy
1.9k okuma
mustafaharputi Tabir kategorisinde Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
yeniden gösterildi
Yuva kurmak, içimizde veya dışımızda olan çatışmayı sonlandırmak ve özle bağlantı kurmak anlamına gelir. Uzaktan gelecek bir habere, sadık bir dosta, sevgiliye delalet eder.

Rüyada güvercin görmek, haberci bir rüyadır. Kişiye hayatında gerçekleşmesini istediği öncelikleri konusunda sevinçli ve güzel haberler getirdiğine yorumlanır. Bunun içindir ki, güvercinin nerede görüldüğü yorum için önemlidir çünkü bulunduğu yere göre vermek istediği mesaj değişiklik gösterir.

Güvercin görmek, dua ve dileklerin gerçekleşeceği anlamına da gelir. Genellikle hayırlı olayların başlangıcına dikkat çekerken, zor geçen bir dönemden kişinin dersini alarak çıkacağına yorumlanır.

Yorumunuz

Adınız (isteğe bağlı):
Gizlilik: E-posta adresiniz yalnızca bu bildirimlerin gönderilmesi için kullanılacak.
Spam Koruması:
gece ne renktir?
Gelecekte bu doğrulamadan kurtulmak için, lütfen giriş yapınız veya üye olunuz.

102 Yorum

+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
 
En İyi Yorum
Vefalı ve gerçek dosta, hayırlı kısmete ve güzel bir haberin gelişine işaret sayılan rüyada güvercin görmek olumlu olarak yorumlanan rüyalardandır. Hayallerin, dileklerin gerçekleşecek olmasının delaleti olarak sayılan rüyada güvercin görmek, aşkı temsil eder. Bunları yanında güvercin içeren rüyaların farklığına göre tabirleri değişmektedir. Bunlar; rüyada güvercinler görmek, güvercin yumurtası görmek, güvercin yuvası görmek, güvercin yavrusu görmek, güvercin sürüsü görmek, değişik renklerde güvercin görmek, güvercin ölüsü ya da pisliği görmek, güvercin uçtuğunu görmek ve buna benzer rüyalar olabilir. Rüyada güvercin görmek ve farklı hallerdeki için yapılan rüya tabirleri sayfamızda derledik.
RÜYADA GÜVERCİN GÖRMEK NE ANLAMA GELİR?

Rüyada görülen güvercin bir dosta işaret etmektedir. Ki bu dost; vefalı, sadık, zor günlerinizde yanınızda yer alacak, acınızı paylaşacak ve size destek verecek gerçek bir dosttur. Genellikle hayırlı bir kısmet olarak yorumlanan rüyada güvercin görmek aşkı temsil eder. Yani sevdiğiniz insanı işaret eder. Mesela evinde güvercin gören bekar erkek, ahlaklı ve güzel bir kızla evleneceği anlamına gelir. Bunun yanı sıra güvercin bazen meşakkat, zorluk anlamına gelebilir.

Rüyada güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haberdir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. İnsanın omzuna konan güvercin yine müjdedir.

Rüyada güvercin görmek, tabirciler tarafından emniyet ve güven anlamına geldiği ifade edilir. Yani rüyayı gören kişinin eğer bundan sonraki yaşamında emniyetli ve güven içinde sürdürmesi için temkinli adımlar atması gerektiği uyarısı yapılmıştır.

Rüyada güvercin görmek genel anlamda sıkıntıların gitmesi ve problemlerin sona ermesi biçiminde de tabir olunur; bununla birlikte rüya tabircilerinin ve İslam alimlerinin birçoğu, güvercin ile ilgili rüyaların korkudan emin olmaya işaret ettiğini de vurgularlar.

Rüyasında güvercin gören kişi bir söz işitecek ya da bir haber alacak demektir. Güvercin gerçekleşecek olan hayaller ve dilekler olarak da tabir edilir. Bir erkek rüyasında güvercini kendi penceresinde ya da odasında görürse ve eğer rüya sahibi evli değilse, rüyası kendisi için hayırlı olacak bir kısmetinin çıkacağı anlamına gelir. Güvercinin pislediğini görmek kısmet ve şans olarak yorumlanır. Bir kişi rüyada kendisinin bir güvercine dönüştüğünü görürse, nefret ettiği bir kişinin malından nasiplenecektir. Rüyada güvercin görmek genel olarak kısmet ya da haber olarak değerlendirilir.
RÜYADA GÜVERCİNLER GÖRMEK

Rüyada güvercinler görmek ay sonunu getirmekte zorluk çekileceğine, bütçesinde çok uzun süre onarılmayacak açıklar meydana geleceğine, zorluklar ve sıkıntılar yaşayacağına, cesaretinin yerine geleceğine, bunun da başarılarının kalıcı olmasına vesile olacağına, deyim yerindeyse başında uğursuzluğun kol gezeceğine, vatana millete ve ailesine hayırlı bir çocuğa sahip olunacağına, hiç beklenmedik bir anda yalnız kalınacağına, sağlıkla ilgili olarak bir sorun yaşanacağına ve tatsız bir olayın ortasına düşüleceğine, kendisini daha rahat hissedeceğine, ailenin dağılmasına veya ciddi hasar görmesine rivayet etmektedir.
RÜYADA GÜVERCİN YUMURTASI GÖRMEK

Rüyada güvercin yumurtası görmek rüya sahibinin yüksek başarılara ve mertebelere ulaşacağını müjdeler. O yüzden haksızlığa uğradığınızı düşündüğünüz konunun üzerine gitmeli ve pes etmemelisiniz. Bu rüyadaki güvercin size yardım eli uzatacak kişiyi işaret eder. Yumurta ne kadar çoksa gelecek hayır da o kadar çok olacak diye ümit edilir.

Rüyada güvercin yumurtası görmek, kişiye ait habercisi olduğu için beklenen bir bebek müjdesi de olabilmektedir. Eğer son zamanlarda çocuk yapmayı planlamış iseniz, doğacak çocuğa da işaret olabilir. Sabırla yaşadığı zorlukların meyvesini almak gibidir bu rüya. Rüyada güvercin yumurtası görmek, yumurtanın nerede görüldüğüne bağlı olarak da yorumlanır.

Rüyada görülen güvercin yumurtası başka biri tarafından kırılır ise rüya sahibinin çevresindeki insanlara karşı dikkatli olması gerekir. İşlerinde başkalarının nazarı olmuş olabilmektedir.
RÜYADA GÜVERCİN SÜRÜSÜ GÖRMEK

Rüyada güvercin sürüsü görmek ne anlama gelir endişe duyulacak bazı olaylar yaşanacağına, kişinin doğru yoldan ve hak olandan ayrılmasına, üzüntü ve sıkıntı yaratan durumların çok iyi bir şekilde çözüme kavuşacağına, zenginliği bulacağına, kazançtan yana istediği rakamları elde edeceğine, kişinin seçeceği meslekte isim yaparak herkesin takdirini, saygısını toplayacağına, sevilen kişiyle araya soğukluk ve mesafe gireceğine, attığı bu adım sayesinde işlerinin birçok insanın dikkatini çekeceğine, büyük başarılar ve kazançlar elde edeceğine, bütün sıkıntılarını ve sorunlarını çok emek vererek kısa zamanda ortadan kaldıracağına, işini en iyi şekilde yapacağına delalet etmektedir.
RÜYADA GÜVERCİN YAVRUSU GÖRMEK

Rüyada güvercin yavrusu görmek, umudunuzun asla bitmeyecek olmasına delalet etmektedir. İşlerinizin daima yolunda gidecek olmasına delalet eder ve ağız tadınızın da asla bozulmayacağının bilgisini verir. Güveninizi kıracak olan şeyleri bir kenara bırakmayı başaracağınızın haberini vermektedir. Üzüntülerinizin silinmesine delalet eder ve sıkıntısız bir dönemle karşılaşacak olmanıza tabir edilmektedir. En güzel ve hayırlı süreçlerin sizinle olacağının bilgisini verecek olan bir rüyadır. Ruhunuzun çok fazla güzelleşeceğinin haberini verir ve ruhen içerisine göreceğiniz konforu da temsil edecektir.
RÜYADA GÜVERCİN YUVASI GÖRMEK

Rüyada güvercin yuvası görmek bazen sıkıntı ve zorluk çekileceğine bazen de her şeyin güllük gülistanlık olacağına, daha sonra bu durumların kırgınlığa kadar gideceğine, kısmetin ve talihin açılacağına, yeni ve daha hayırlı kararlar verilmesi gerektiğine ve böylece işlerin sevinç ve mutluluk getireceğine, böylece işlerini yoluna sokacağına, aklına koyduğu her işi gerçekleştirme fırsatı elde edeceğine, etrafındaki bazı kişiler ile tartışacağına, kardeşlerden biri ile kurulacak bir ortaklık sayesinde rakiplerin bir kez daha yenilgiye uğratılacağına delalet eder.

Rüyada yuvada güvercin görmek mutluluk dolu günler yaşanacağına, kendisini hiç beklemediği iş teklifleri ile sarılmış bulacağına delalet eder.

Rüyada güvercinin yuva yaptığını görmek hayatının zorlaşacağına, çok sevineceği ve büyük bir mutluluk yaşayacağı bir döneme girdiğine ve bu sayede hayatını çok iyi bir şekilde devam ettireceğine işarettir.
RÜYADA GRİ GÜVERCİN GÖRMEK

Rüyada gri güvercin görmek dünya nimetlerinin en hayırlılarından daha fazla istifade edeceğine, sorunlarından kurtulup sevince kavuşacağına, bolca romantizm olan yeni bir ilişkiye başlanacağına, kendisini çok zor durumların içinde bulacağına, üzüntülerin ve tartışmaların uzun bir zaman süreceğine, deneyimleri ile yeni personellere yön vereceğine, kendisi ile birlikte birçok insan için ekmek kapısı olacak bir işe gireceğine ve mutlu ve huzurlu bir aile yaşantısına sahip olacağına, aile hayatında bir sıkıntı varsa düzeleceğine, kendine olan güvenin tazeleneceğine, işte başarılı adımlar atılacağına, şansının açık olacağına, yarınlarının kazançlı ve mutlu geçeceğine delalettir.
RÜYADA GÜVERCİN UÇTUĞUNU GÖRMEK

Rüyada güvercin uçtuğunu görmek sıkıntı veren bir tanıdığından veya arkadaşından uzaklaşacağına, bir sebeple çok büyük sorunlar yaşayacağına, işinde geniş yetkilerle donatılacağına, yeni bir sosyal hayata adım atılacağına, hüsrana uğrayacağına, kendine olan güvenini kaybedeceğine, makbul olan yaşam tarzını seçeceğine, günaha girmekten, haksızlık etmekten, yalan söylemekten ve iftira atmaktan özenle kaçınacağına, çok rahat bir nefes alacağına ve çok huzurlu bir döneme gireceğine, iş konusunda yeni fikir ve projelerle başarı sağlanacağına tabir olunur.

Rüyada güvercin uçtuğunu gördüyseniz aile büyükleriniz arasında hastalık ya da herhangi bir sıkıntı verici durum olabilir.

Rüyada uçan beyaz güvercin görmek eline geçen bazı fırsatlar sayesinde işlerini yoluna sokarak kısa da olsa bir tatile çıkacağına, biraz dinleneceğine, rızkından olacağına rivayet eder.

Rüyada beyaz güvercin uçurmak dikkat çekecek bir büyüme göstereceğine, geçim sıkıntısına düşmeyeceğine, illet bir hastalık ya da altından kalkılmayacak bir sorun yaşamayacağına alamet eder.

Rüyada güvercin uçurduğunu görmek ana baba duaları sayesinde sıkıntıların sona ereceğine ve dertlerin kısa süre çözüm bulacağına, sorumluluklarının ve yükümlülüklerinin artacağına alamet eder.
RÜYADA GÜVERCİN ÖLÜSÜ GÖRMEK

Rüyada güvercin ölüsü görmek yüzünün gülmeye başlayacağına, sevdikleriyle bir araya gelip hoş sohbette olacağına, huzurlu ve lüks bir hayat yaşayacağına, uzun zamandan beri hayali kurulan bir şeye aile bireylerinin vereceği destek sayesinde kavuşulacağına, yakın bir zaman içinde çok başarılı işlere imza atacağına, ana baba duaları sayesinde hayat içerisinde hem çok saygın ve hem sözü geçen bir kişi olunacağına, dualarının ve dileklerinin gerçekleşeceğine, hayatındaki tersliklerin düzeleceğine, mutlu olması için pek çok nedene kavuşacağına, güç, moral ve sermaye kaybedeceğine, zor durumda kalacağına rivayet etmektedir.

Rüyada ölü beyaz güvercin görmek çok daha iyi işler yapmak için yakında bir haber alacağına, çok sıkıntılı ve üzüntülü günler geçirileceğine, çok sevilen ve değer verilen insanlar ile araya çok büyük mesafeler konulacağına işarettir.

Rüyada ölü siyah güvercin görmek ancak sıkıntıların bir türlü sona ermeyeceğine, aile hayatında çok sevindirici ve güzel bir haber alınacağına rivayet etmektedir.

Rüyada ölü güvercin görmek, bazen de rüya da görülen ölü güvercin bekar bir bayan için hayırsız olacak bir eşe yorumlanır. Bekar bayan ya da evlenmek üzere olan bir bayan rüyasında ölü güvercin görürse bu o kişinin kendisi için hayırlı olmayacağına ve hayatını zorluklara sürükleyecek sorunlu, bir evin yükünü taşıyamayacak ve sorumsuz bir kişiye yorumlanır. Bu nedenle tekrar tekrar düşünmeli evlilik kararını o şekilde verilmelidir. Bazen de ölü güvercin bir devlet görevlisi tarafından görülürse ülkede meydana gelecek karışıklıklara ülkedeki sıkıntılara yorumlanır. Ülkedeki iç karışıklıklara savaşlara ve salgın hastalıklara işaret eder.
RÜYADA BEYAZ GÜVERCİN GÖRMEK

Rüyada beyaz güvercin görmek, rüyayı gören kişinin, iş hayatında yapacağı projeler ve gerçekleştireceği çalışmalar için uzun zamandır beklediği hayırlı ve güzel haberleri alıp çok büyük ve yorucu bir sürece gireceğine alamet edilir. Ayrıca, aile hayatında yaşanan olaylar ile ilgili çok güzel ve mutluluk verici haberler alınacağına tabir edilir.
RÜYADA GÜVERCİN PİSLİĞİ GÖRMEK

Rüyada güvercin pisliği görmek, zenginliğe yorumlanır. Yaşam kalitenin artmasına ve feraha kavuşmaya da yorumlanır. Aynı zamanda kısmetinin açık olduğuna da işaret eder. Rüyada güvercin ve güvercin pisliği görmek karşılıklı özür dilemeye, tekrar bir araya gelmeye işarettir.

Rüyada kafaya kusun kafaya pislemesi, sevgilisiyle arasının bozulacağına ve tartışma yaşayacaklarına, kişilerin kısa süreli bir ayrılık yaşayıp pişmanlık duyacaklarına ve yeniden bir araya gelmeye işaret eder.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Görmek Ne Anlama Gelir

Güvercin denilince aklımıza öncelikle barış gelmesinin nedeni, eski Ahit’te Hz. Nuh’a büyük tufanın bitişini bir güvercin haber vermiştir. İnsanlara aldıkları cezanın bittiği haberini getirdiği için, asırlar boyunca barışın sembolü olmuştur.

Tüm kültürlerde kutsal olanla, Tanrı’sal sevgiyle ilişkilendirilmiştir. Rüyada güvercin görmek, içimizdeki çatışmanın bitişini ve dışardan gelebilecek kötülüklerden korunduğumuza ve huzura kavuşmanın sembolüdür.

Bu nedenlerden dolayı rüyada güvercin görmek ev, yuva, annelik ve evliliği temsil eder. Kişiye aşkın yanısıra saf sevgiyi, birlikteliği, yardım severliği ve asıl gücün sevgiden geldiğini hatırlatır.

Ruhsallığı ve kişinin özle bağlantı kuracağına veya kurması gerektiğine delalet eder.

Bekar olanlar için, evlenmek, yuva kurmak anlamına geldiği gibi ayrıca dostluğu daim olan bir kişiyi ve ondan gelecek yardımı simgeler. Beklenen veya beklenmeyen bir haberin geleceğine, sevinç ve mutluluğa işaret eder.

Hasta olanlar için şifa bulup iyileşeceğine, huzursuz ruh halinden, dinginliğe ulaşmaya, sakinlik, sevinç ve mutluluğa yorumlanır. Uzun zamandır haber alınamayan kişiden gelecek hayırlı bir haberi temsil eder.

Bebek isteyen aileler için olumlu gelişmelere, hamile olan bir kimse için, ilahi bir güç tarafından korunduğuna ve doğumun kolaylıkla gerçekleşeceğine delalet eder.

Küs olan kişilerin barışıp uzlaşmasına, hayırlı bir kısmete, sevinçli bir haber almak anlamına da gelir.

Rüyada güvercinin görüldüğü yere göre ve kişinin ne hissettiğine bağlı olarak da farklı yorumları vardır.

Diğer detaylı analizler yazının devamında.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercinler Görmek

Rüyada pek çok güvercini bir arada görmek, kişinin sosyalleşmesi gerektiğine dikkat çeker. Kendini yalnız hisseden kişinin artık içinde bulunduğu durumun dışına çıkarak, topluluğa karışacağı anlamına gelir. Bazen de kalabalık bir iş ortamında çalışmaya delalet eder.

Toplu halde görülen güvercinler aynı zamanda görüldüğü yere bağlı olarak toplumsal olaylara dikkat çeker. Bir yiyecek için kavga ettiklerini görmek, piyasalardaki durgunluğa ve hayat pahalılığını ve adil olmayan yöneticileri temsil eder.

Hepsinin sakince yemlerini yediğini görmek, toplumun yararına gelişmeler olacağına veya bir konuda dikkat dağıtmak için kişiyi veya yaşadığı bölgedeki insanları oyalayarak çıkar sağlamaya çalışan bir insanın veya insanların varlığına delalet eder ve aynı zamanda aldatılmak anlamına gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evde Güvercin Görmek

Haneye gelecek bir haberle birlikte, aileye yeni bir üyenin katılacağı anlamına gelir. Kişinin sevdiği kimse ile evlenmeye veya bir çocuk sahibi olmaya, hane içinde dargın olanların bu duruma bir son vereceklerine delalet eder.

Aile içindeki saadet ve muhabbete, uzakta olan bir aile üyesinin eve dönmesine, maddi ve manevi kazançlar elde etmeye, sevinç ve mutluluğa tabir edilir.

Pencereye bir güvercin konduğunu görmek, eve gelecek bir misafire veya aşık olmaya, farklı bir fırsat elde etmeye delalet eder. Evin içinde veya pencerede olması, kişinin istediği veya beklediği bir şeyin gerçekleşme vaktinin geldiğine dikkat çeker.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yuvası Görmek

Bekar kimse için evlenip kendi yuvasını kurmaya, evli olanlar için, aile için de sevgi, saygı ve muhabbete ve haneye katılacak yeni bir bireye delalet eder.

Yetişkin olan çocuklardan birinin evlenip kendi yuvasını kurmak istediği ve bu konuda bir girişimde bulunduğu veya böyle bir isteğini dile getireceği anlamına da gelir.

Bazen de evlenmek isteyen bir çifte yardım etmeye veya dost bir kişiden yardım almaya, şanslı günler içinde olmaya, yeni başlanan bir işin hayırlara vesile olacağına tabir edilir.

Yuvada güvercin görmek, sevinç ve mutluluğa, iyi bir habere, evlilik teklifi almaya veya evlilik teklifinde bulunmaya ve kişinin kendisi ve ailesi ile ilgili hayırlı gelişmelerin başlangıcına delalet eder.

Bir güvercinin yuva yaptığını görmek, kişinin özel veya iş hayatında yeni bir başlangıç yapmak için plan yaptığına ve başarıya ulaşarak mutlu olacağı anlamına gelir. Yeni bir projede yer almaya, ortaklık kurmaya veya evlenmeyi düşündüğüne ve bu konuda hazırlık yapacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başına Güvercin Konduğunu Görmek

Kamusal alanda yüksek bir mevkiye gelmek ve şan, şöhret sahibi olacağına yorumlanır. Toplumda itibar sahibi olmaya ve geniş bir çevre tarafından tanınmaya delalet eder.

Bazen de yaptığı işlerde fark yaratarak ünlü olmaya ve arkadan gelen nesillere eser bırakacağı, fikirlerinin insanlara esin kaynağı olacağına tabir edilir.
+3 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Beslediğini Görmek

Rüyada güvercin beslediğini ve büyüttüğünü görmek, yaşamda başarılı olabilmek için verilen emeğin karşılığını alacağına yorumlanır. Belirlenen hedefe ulaşmaya, bir hayalin gerçekleşeceğine delalet eder.

Güvercini eliyle beslediğini gören kişi, sadık ve vefalı bir kimse ile aşk yaşayacağına tabir edilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Avladığını Görmek

Rüyada güvercini zarar vermeden avlamaya, yakalamaya çalıştığını görmek, kişinin yaşamda yüksek hedefleri olduğuna ve bunun için çaba göstereceğine delalet eder.

Sevinç, mutluluk, başarı ve kişinin hayatında farklı ve güzel gelişmeler olacağına yorumlanır. İş hayatında statü atlamak ve sorumluluklarının artacağı anlamına da gelir.

Ateşli silah kullanarak bir güvercini vurmak, kişinin hırs ettiği şeylerden dolayı hata yapacağına yorumlanır. Gerçek yaşamda narin bir yapıya sahip olan kuşu, rüyada ateş ederek vurmak veya avlamak, bazı fırsatları kaçırmak ve haksızlık yapmaya bundan dolayı huzursuz olmaya delalet eder.

Bazen de güvercin avlamak, güzel bir anı yakalamak için kişinin harekete geçmesi gerektiğini hatırlatır. İstediği her hangi bir konuda, şans faktörünün yanın da olduğuna ve tereddüt etmeden uygulama vaktinin geldiğini haber verir.

Beyaz güvercin yakalamak, şan ve şöhret sahibi olmak, elçilikler de görev almak veya bir çok farklı konuda liderlik etmek, toplumda uzlaştırıcı taraf olmak gibi anlamları vardır.

Ayrıca kişinin güçlü bir maneviyat ve farkındalık sahibi olacağı anlamına gelir. Sevgi, barış ve ilahi aşkın kişinin yaşamında öncelikleri olacağına ve bundan dolayı yaşam boyu mutlu ve pozitif bir hayat süreceğine delalet eder.

Hasta olan bir kişi için, şifa bulacağı bir tedavi ile yeniden sağlığına kavuşacağının müjdesini verir.

Yakalamak ise kişiye hayallerinin hızlı gerçekleşeceğine tabir edilir. Yakalamaya çalışmak, kişinin istediği şeyler için kısa bir zaman beklemesi gerektiğine ve sabırlı olmaya işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Eti Yemek

Rüyada güvercin eti yediğini gören kişinin, hayırlı ve helal kazanç elde edeceğine ve geçim sıkıntısı çekmeden bir yaşam süreceğine yorumlanır.

Hasta olan bir kimsenin güvercin eti yemesi, şifa bulup iyileşmeye delalet eder.

Pişmemiş çiğ et yiyen kişinin, haksız kazanç sağladığına veya başkası hakkında gıybet ettiğine ve bu durumun kendini rahatsızlık verdiğine ve kişinin aynı hataları bir daha tekrar etmeden tövbe etmesi gerektiğine dikkat çeker.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yumurtası Görmek

Sevinç ve neşeye bolluk ve berekete delalet eder. Kişinin çaba gösterdiği konularda başarıya ulaşacağı anlamına gelir. Bir çok konuda sabırla beklemenin sonucunda ödülünü almaya veya bazen de bir bebek haberine yorumlanır.

Zenginliğe ulaşmak, evlat sahibi olmak, iş kurmak gibi bir çok güzellikleri sembolize eder. Yumurtanın çok oluşu kişinin elde edeceği hayır ve menfaatin çokluğuna delalet eder.

Yumurtayı kişinin nerede gördüğü yorumu etkiler ve beklentileri konusunda nokta atışlar yaparak, olumlu gelişmelerin yaşanacağını haber verir. Bazen de elde edilmek istenen şeylerde daha sabırlı olmak gerektiği anlamına da gelir.

Güvercin yumurtasının kırıldığını görmek, ele geçen bir fırsatı iyi değerlendirememek veya kişi için çok önemsenmeyen bir şey anlamına da gelir. Her iki durum da da kişi de hayal kırıklığı olabilir.

Bir başkası tarafından yumurtanın kırıldığını görmek, kişinin sahip olduğu şeyleri çekemeyen, kıskanan bir kişinin varlığına ve dikkatli olması gerektiğine delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Sürüsü Görmek

Yaşanacak gelişmelerin geniş bir çevreyi etkileyeceği anlamına gelir. Bu durum geçim kaynakları ve iş hayatı ile ilgilidir.

Tek güvercin, kişisel gelişmeleri, sürü halin de görmek ise toplumu ilgilen konulardaki gelişmelere dikkat çeker.

Hasta olan bir kimsenin güvercin eti yemesi, şifa bulup iyileşmeye delalet eder.

Pişmemiş çiğ et yiyen kişinin, haksız kazanç sağladığına veya başkası hakkında gıybet ettiğine ve bu durumun kendini rahatsızlık verdiğine ve kişinin aynı hataları bir daha tekrar etmeden tövbe etmesi gerektiğine dikkat çeker.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Güvercin Görmek

Bilinmeyen veya beklenmeyen bir kaynaktan gelecek nimete delalet eder. İhtiyaç halinde bir dosttan gelecek yardım demektir. Güzel ve güçlü bir kadın ile tanışmak, aşık olmak ve korkularından emin olmaya tabir edilir.

Siyah renginden dolayı otorite olan güçlü bir kimse tarafından ve devletin bir kademesin de görevlendilmek suretiyle fayda elde etmek anlamına da gelir.

Bir çok kaynak rüyada siyah güvercin görmeyi olumsuzluk olarak değerlendirmiş olsalar da hayra yorumlanan bir rüyadır, yol veya yolculukla, mutlulukla ilişkilidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mavi Güvercin Görmek

Rüya sahibi için ruhsal aydınlanma ve huzur anlamına gelir. Sakin ve dengeli bir insanla tanışmak, dostluk kurmak, aşık olmak gibi anlamları vardır.

Bu özelliklere sahip bir kişi tarafından gelecek yardımla kişinin hayatında güzel gelişmelerin yaşanacağına işaret eder.

Rahat ve huzura kavuşmaya, zor geçen bir sürecin geride kaldığına delalet eder. Maddi olarak rahatlamak ve borçları ödemeye tabir edilir.

Hamile olan bir kadının görmesi, erkek bir evlada sahip olacağına ve doğumun kolay geçeceğine, aile için de huzurlu, bolluk ve bereketin hakim olacağına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Ölüsü Görmek

Kişinin yaşayacağı hayal kırıklığından sonra, yeni bir başlangıç yapacağına veya yapması gerektiğine işaret eder. Yaşanacak bir üzüntüden sonra, sevinçli bir haber alarak mutlu olacağına ve için de bulunduğu karamsarlıktan veya depresyondan çıkacağına yorumlanır.

Rüya sahibinin bir çok alan da yeni başlangıçlar yaparak, farkındalığının artacağı anlamına gelir. Bu durum kişiye sağlam ilişkiler ve dostluklar kuracağına, içinde biriken kin ve nefretten kurtulup, iş ve özel hayatında başarılı olacağına yorumlanır.

Rüyada ölü güvercin görmek, bazen de iki sevgilinin veya eşlerin ayrılıklarına delalet eder. Kişi bu rüyayı yorumlarken için de bulunduğu durumu göz önünde bulundurmalı ve rüyayı ona göre analiz etmelidir.

Güvercin öldürdüğünü görmek, masum birine haksızlık yapmaya ve bundan dolayı pişmanlığa delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yavrusu Görmek

Rüya sahibinin hayata karşı umutlarını yenilemesi anlamına gelir. Yapılan her hangi bir işte veya aşk hayatında kişiyi mutlu edecek gelişmelerin yaşanacağına dikkat çeker.

Emek verilen her şeyin gelişip büyüyeceğine ve mücadeleye devam etmek gerektiğine, sonunun hayırlı olacağı anlamına gelir.

Maddi ve manevi olarak güçlenmek, bolluk ve bereketin artmasına, müjdeli bir haber almaya, yeni ilişkiye başlamak veya iş kurmak anlamına gelir.

Kişinin bu konularla ilgili bir düşüncesi var ise harekete geçmesi gerektiğine, zira şans faktörünün yanında olduğuna delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Beyaz Güvercin Görmek

Tarihler boyunca saflığın ve barışın sembolü olmuştur. İlahi sevgiyle buluşmak, yaşamda kişinin dengeye ulaşması, özle bağlantı kurması gibi özel anlamları da vardır.

Beyaz güvercinin görüldüğü yere göre rüyadaki yorumları her ne kadar farklı anlamlara gelse de, genellikle hayırlı bir rüyadır.

Hamile bir kadının görmesi, erkek çocuğu olacağına, İlahi bir güç tarafından korunduğu anlamına gelir. Resmi kurumlarda işi olanlar veya işe girmek isteyenler için, istediklerini elde edeceklerine delalet eder.

Ayrıca kişiye eğitim hayatında başarılı olacağına, yüksek mevki  sahibi olmaya ve dikkat çekeceğine, saygınlığının artacağına yorumlanır.

Kişinin hayatında güzel gelişmeler yaşanacağına, muradına ermek, sevdiği kişi ile evlenmek, çocuk sahibi olmak, bolluk ve berekete kavuşmak, maddi ve manevi zenginliğe delalet eder.

Dargın kişilerin barışması, uzak yerden gelecek hayırlı bir habere, sevinç ve neşeye işaret eder.

Bazen de kişiye yapmak istediği şeylerde harekete geçme vaktinin geldiğini haber verir. Durağan işlerin canlanması, yeni projelerde görev almak, farklı bir yere taşınmak, statü değişikliği gibi kişiye iş hayatı ile ilgili yeni gelişmelerin yaşanacağı anlamına da gelir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Farklı Renklerde Güvercin Görmek

Kişinin yaşam içindeki renkleri farketmek, hayattan keyif almak, mutlu olmaya, sevinç ve neşeli geçecek günlere delalet eder.

Hayra yorumlanan güzel bir rüyadır. Kişiye farklı konularda hayatına dahil olacak güzel gelişmelerin yaşanacağına dikkat çeker.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Pisliği Görmek

Kişinin beklemediği bir anda alacağı bir habere ve maddi zenginliğe, hayat standartlarının değişmesine delalet eder.

Bazen de dargın kişilerin bir araya gelerek meseleyi çözmek isteyeceklerine yorumlanır.

Kişinin rüyada güvercinin üstüne pislediğini görmesi, kısmetinin açılarak, hayatında yapmak istediği değişiklikleri gerçekleştireceğine veya bu değişim için çaba göstereceğine yorumlanır.

Bu rüya bazen de kişinin değiştirmek istediği bir tutum veya davranışına da dikkat çekiyor olabilir. Bazen de keyif kaçıran önemsiz olayları sembolize eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Uçan Güvercin Görmek

Beyaz bir güvercini uçarken görmek, rüyayı gören kişi için uzak bir diyardan gelecek habere veya çok uzaklarda olan sevdiği kişinin döneceğine tabir edilir. Kişinin eline geçek yeni fırsatları temsil eder.

Planlanan işlerde başarı elde etmeye, yapılan bir işte de gözle görülür artışlara, yolculuğa veya bir seyahate çıkmaya delalet eder.

Bazen de iş hayatı ile ilgili farklı bir şehre veya ülkeye gitmek anlamına da gelir.

Pek çok güvercini bir arada uçarken görmek, kişinin işlerini büyüteceğine ve bundan dolayı sorumluluklarının artacağına delalet eder.

Kişinin bir güvercini uçarak kendine doğru geldiğini görmesi, hızlı gelecek güzel bir habere, maddi ve manevi olarak rahatlamaya, dularının kabulüne delalet eder.

Güvercin uçurmak, kişinin kendini kısıtlayan şeylerden özgürleşmek istediğine yorumlanır ve bu konuda harekete geçeceğine delalet eder.

Bazen de mahkum olan ve hapis yatan kişinin özgürlüğüne kavuşacağı anlamına gelir.

Rüya sahibine kendini engellenmiş hissettiren bir çok şey olabilir. Yanlış bir birliktelik, getirisi iyi olmayan bir iş veya herhangi bir bağımlılığıktan kurtulmak için harekete geçeceği anlamına da gelir.

Kanadı kırık bir güvercin görmek, kişinin aşkta veya iş hayatında bir duraklama dönemi yaşayacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek

Emin ve sadık bir dost, zevce ve hizmetçi, uzaktan gelecek mal ve rızka, müjdeli haber, ele geçecek helal mal, bekar kız yada erkeğe işarettir.

Rüyada görülen güvercin, emin, sadık bir dost ve sevgilidir. bazen de, güvercin, sırları ezberleyen ailesi icin meşakkat ve mihnetlere tahammül eden masum kadınlara işaret eder. Rüyada Güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haber demektir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. insanın omzuna konan güvercin yine müjdedir anlamını taşır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek neye işarettir

Rüyada güvercin görmek, zevce veya hizmetçi ile tâbir olunur. Kişinin rüyada kendisine bir güvercin hediye edildiğini görmesi, uzak yerden gelecek mala ve rızka delâlet eder. Kirmanî demiştir ki: Rüyada güvercin görmek, zevceye veya hizmetçiye delâlet eder. Rüyada evinin saçağına, bahçedeki ağacına, pencere önüne bir güvercin konduğunu görmek, o haneye gelecek misafire delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek ne anlama gelir

İbn-i sirin'in güvercin görmek uzaktan gelecek bir habere işaret eder dediği rivayet edilmiştir. Bazi tabirciler, rüyada güvercin gören kimsenin bütün isteklerini Allah (C.C.) yerine getirir, dediler. Rüyada başına, omzuna veya ensesine bir güvercin konduğunu görmek, Rüya sahibinin yaptığı amellere işarettir. Eğer o güvencin siyah ve koyu renkli ve çirkin ise, fena ve kötü amele, güvercin beyaz ve güzel olursa, bu kere de güzel ve iyi amellere delâlet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin beslemek

Rüyada güvercin beslemek, bir işe girmeye, yada işinde Amir veya yönetici olmaya işaret eder. Yine rüyada güvercin beslemek cefakar ve vefakar bir kadına, güvenilir elçiye, sadık dost ve sevgiliye işaret eder. Ayrıca rüyada güvercin beslediğini görmek sevinç ve mutlulukla tabir edilir. Yine rüyada evinde güvercin besleyen bekarsa, mizacına uygun, ahlaklı ve güzel yada yakışıklı biriyle evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin yakalamak

Bazı tabircilere göre, güvercin yakalayanın, bir kızı olacağına yorumlamışlar. Bekar biri rüyada güvercin yakalamaya çalışması evlilik habercisidir. Denilmiştir ki: Rüyada bir güvercin tuttuğunu görenin bir kızı dünyaya gelir. Güvercinin, kendi üzerine sıçradığını gören kimse, sevinc, ferah ve nimete işaret eder. denilmiştir ki, rüyada güvercin olduğunu gören kimse, düşmanının malini yer, güvercin, meydana çıkacak haber ve bir mektuptur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin uçurmak

Güvercini uçarken görmek uzaktan gelecek habere, isteklerinin Allah Teala tarafından yerine getirilmesine, Hangi şekil ve durumda görülürse görülsün, güvercin sevinç ve mutluluğa delallet eder. Kendisine bir güvercinin uçup geldiğini görmek, uzak bir yerden gelecek hayırlı habere delâlet eder. Yine rüyada kendisine bir güvercinin uçup geldiğini görmek, uzaklardan gelecek habere işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin yavrusu görmek

Rüyada güvercin yavruları görmek de bekâr kızlara alâmettir. Rüyada kafesinde birçok güvercin görmek, sevinçli habere işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin sevmek

Evinde güvercin olduğunu gören kimse bekarsa kendi karakterine uygun sevimli ve güzel bir kızla evlenir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin sesi duymak

Rüyada güvercin sesi duymak, müslüman, temiz, mesture ve okumuş bir kadına işaret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin eti görmek

Rüyada güvercin eti bulduğunu görenin eline mal geçer. Rüyada güvercin eti bulduğunu görmek, ele geçecek mala işarettir.

Rüyada güvercin kesmek

Rüyada güvercin boğazladığını yada kestiğini görmek, evlenmek ile de tâbir olunur. Beyaz güvercin kesmek ise bu evliliğin daha da güzel geçeceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek; zevceye, eşe, hizmetçiye, emin ve sadık bir dosta yorumlanır. Rüyada Güvercin uçurmak, uzaktan gelecek mal ve rızk anlamına gelmektedir. Rüyada Güvercin beslemek müjdeli haber, ele geçecek mal, bekar kız yada erkek olarak yorulmaktadır. Rüyada yabani güvercini görmek, çok yalanci bir çocuktur. Bazi tabirciler, yabani güvercini görmek, ülfet edemeyen, saliha olmayan, yalanci, gönül inciten, kötü dilli ve dini noksan bir kadindir, dediler. Yabani güvercin, evin sahibesi veya isveli ve insaniyetli bir kadindir, dediler.

Rüyada kendisine güvercin hediye edildiğini görmek veya uzak yerden gelecek mala ve rızktır. Kendisine bir güvercinin uçup gelmesi, uzaklardan gelecek haberdir.
1-Rüyada güvercin sevmek

Rüyada güvercin sevmek, emin ve sadık bir dost, zevce ve hizmetçi olarak tabir edilir. Rüyasında güvercin seven müjdeli haber alır. Bu rüyayı görenin eline, helal mal geçer.

Rüyada görülen güvercin, emin, sadık bir dost ve sevgilidir. Bazen de, güvercin, sırları ezberleyen ailesi için meşakkat ve mihnetlere tahammül eden masum kadınlara işaret eder.
2- Rüyada uçan güvercin görmek

Rüyada Güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haber demektir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. insanın omzuna konan güvercin yine müjdedir anlamını taşır.

rüyada güvercin görmek
3- İbn-i Şirin'in güvercin rüya yorumu

güvercin görmeyi uzaktan gelecek bir habere işaret eder dediği rivayet edilmiştir. Bazı tabirciler, rüyada güvercin gören kimsenin bütün isteklerini Allah (C.C.) yerine getirir, dediler. Rüyada başına, omzuna veya ensesine bir güvercin konduğunu görmek, rüya sahibinin yaptığı amellere işarettir. Eğer o güvencin siyah ve koyu renkli ve çirkin ise, fena ve kötü amele yorulur. Güvercin beyaz ve güzel olursa, bu kere de güzel ve iyi amellere delalet eder.

rüyada güvercin
4- Rüyada güvercin beslemek

Rüyada güvercin beslemek, bir işe girmeye, yada işinde amir veya yönetici olmaya işaret eder. Yine rüyada güvercin beslemek cefakar ve vefakar bir kadına, güvenilir elçiye, sadık dost ve sevgiliye işaret eder.

Ayrıca rüyada güvercin beslediğini görmek sevinç ve mutlulukla tabir edilir. Yine rüyada evinde güvercin besleyen bekarsa, mizacına uygun, ahlaklı ve güzel yada yakışıklı biriyle evlenir.
5- Rüyada güvercin yakalamak

Bazı tabircilere göre, güvercin yakalayanın, bir kızı olacağına yorumlamışlar. Bekar biri rüyada güvercin yakalamaya çalışması evlilik habercisidir.

Denilmiştir ki: Rüyada bir güvercin tuttuğunu görenin bir kızı dünyaya gelir.

Güvercinin, kendi üzerine sıçradığını gören kimse, sevinç, ferah ve nimete işaret eder. Denilmiştir ki, rüyada güvercin olduğunu gören kimse, düşmanının malını yer, güvercin, meydana çıkacak haber ve bir mektuptur.
6- Rüyada güvercin uçurmak

Güvercini uçarken görmek uzaktan gelecek habere, isteklerinin Allah Teala tarafından yerine getirilmesine yorulur. Har ne şekil ve durumda görülürse görülsün, güvercin sevinç ve mutluluğa delalet eder.

Kendisine bir güvercinin uçup geldiğini görmek, uzak bir yerden gelecek hayırlı habere delalet eder.

Yine rüyada kendisine bir güvercinin uçup geldiğini görmek, uzaklardan gelecek habere işarettir.
7- Rüyada güvercin yavrusu görmek

Bekar kızlara alamettir. Rüyada kafes içinde güvercin yavruları, sevinçli habere işaret eder. Güvercin sürüsü de bu şekildedir.
8- Evinde güvercin sevmek

Evinde güvercin olduğunu gören kimse bekarsa kendi karakterine uygun sevimli ve güzel bir kızla evlenir.
9- Rüyada güvercin sesi duymak

Rüyada güvercin sesi duymak, Müslüman, temiz, mesture ve okumuş bir kadına işaret eder.
10- Rüyada güvercin eti görmek

Rüyada güvercin eti bulduğunu görenin eline mal geçer. Rüyada güvercin eti bulmak, ele geçecek mala işarettir.
11- Rüyada güvercin kesmek

Rüyada güvercin boğazlamak yada kesmek, evlenmek ile de tabir olunur. Beyaz güvercin kesmek ise bu evliliğin daha da güzel geçeceğine yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
"Rüyada güvercinler sıkça görülen kuş türlerindendir. Güvercinlerin rüyada gerçekleştirdiği eylem veya fiziki durum ise farklı birçok şekilde yorumlanabiliyor. Rüyada beyaz veya mavi güvercin gördü iseniz işte rüyada güvercin görmekle ilgili tüm detayları sizler için derledik."

Bir rüyadaki güvercin varlığının değeri, rüyadaki bazı öğelere bağlı olarak değişebilir. Bir rüyada, güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Bir rüyada görülen güvercin bir arkadaşa haber edileceğine işaret eder. Sadık ve zor günlerinizde yanınızda olacak güvenilir bir arkadaş, acınızı paylaşacak ve sizi destekleyecektir. Kural olarak, güvercin görme rüyası sevgiyi sembolize eder. Bu, sevdiğiniz kişiyi gösterir. Örneğin, evinde güvercin gören bekar bir adam ahlaki ve güzel bir kızla evleneceği anlamına gelir. Ek olarak, güvercinler bazen zorluklar anlamına gelebilir.

Rüyada Güvercin Uçtuğunu Görmek

Güvercinleri bir rüyada görmek tabircilerin güvenlik ve güven demek olduğu anlamına gelir. Başka bir deyişle, hayalperest, gelecekteki yaşamında güvenli ve güvenli bir şekilde devam etmek için temkinli adımlar atması gerektiği konusunda uyarıldı. Güvercinlerin hayali genellikle problemler ve problemlerin sonu şeklinde ifade edilir; bununla birlikte birçok hayalci ve İslam alimi, güvercin hayallerinin korku olduğuna işaret ediyor.

Rüyada Güvercin Görmek

Güvercinleri görmek, tatmak veya bir hizmetçi ile bir rüya. Bir kişi rüyasında kendisine bir güvercin verildiğini gördüğünde, uzak bir yerden gelen mal ve malzemeleri gösterir. Bir rüyada güvercin beslemek işe gitmeyi ya da lider ya da yönetici olmayı gerektirir. Bir rüyada güvercinleri beslemek, yine sadık ve sadık bir kadın, güvenilir bir elçi, gerçek bir arkadaş ve sevgili anlamına gelir. Ayrıca bir rüyada, güvercin neşe ve mutlulukla beslenir. Bir rüyada evine güvercinleri besleyen kişi uygun, ılımlı, yakışıklı ya da yakışıklı olanla evlenir. Bir rüyada güvercinleri yakalamaya çalışmak evliliğin habercisidir.

Rüyada Güvercin Yuvası Görmek

Hayallerin ve arzuların gerçekleşmesinin bir işareti olarak görülen bir rüyada, güvercinleri görmek sevgiyi temsil eder. Ek olarak, güvercinlerin rüyada görülme şekilleri rüyalardaki farka bağlı olarak değişmektedir. Her şekilde rüya yorumcuları güvercin görmeyi, güvercin yumurtasını görmeyi, bir güvercin yuvasını görmeyi, bir güvercin görmeyi, bir güvercin sürüsünü görmeyi, farklı renkteki güvercinleri görmeyi, ölü veya kirli güvercinleri görmeyi, bir güvercin uçan ve benzer rüyalar görmeyi iyiliğe yorarlar.

Rüyada Beyaz Güvercin Görmek

Bir rüyada, beyaz güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Gül ağacı veya çiçeklerin arasına yerleştirilmiş bir güvercin, sevgilinizin haberidir. Adamın omzuna atılan güvercin hala iyi haber demektir. Bir kişi rüyasında bir güvercin olduğunu görürse, nefret ettiği kişinin mülkiyeti verilir. Bir rüyada güvercin görmek genellikle iyi şans veya haber olarak kabul edilir.

Rüyada Mavi Güvercin Yumurtası Görmek

Mavi yumurtaları bir rüyada görmek, bir rüyanın sahibinin yüksek başarılar ve seviyelere ulaşacağını gösterir. Bu nedenle, ne kırıldığınızı düşündüğünüz sorusuna ilerlemelisiniz ve pes etmemelisiniz. Bu rüyadaki güvercin sana yardım edecek birini gösterir. Rüyada bir güvercin yumurtasının varlığı aynı zamanda bir çocuk için iyi bir haber olabilir, çünkü o insanın elçisidir. Yakın zamanda çocuk sahibi olmayı planladıysanız, bebek sahibi olmanızın işaretleri de olabilir. Bu rüya sabrın meyvesi gibidir. Güvercin yumurtasının rüyasındaki vizyonu, yumurtanın görünür olduğu yere bağlı olarak da yorumlanır.

Rüyada Güvercin Yakalamak

Bir rüyada görülen güvercin bir arkadaşına işaret eder. Bu sevdiğiniz kişi ile aranızdaki dalgalanmaların gideceğini gösterir. Örneğin, evinde bir güvercin gören bekar bir adam ahlaki ve güzel bir kızla evleneceği anlamına gelir. Ek olarak, güvercinler bazen zorluklar anlamına gelebilir. Omzunuza atılan bir güvercin de iyi bir haber getirmiş olan misafir demektir. Güvercinleri bir rüyada görmek, tabircilerin güvenlik ve güven demektir. Başka bir deyişle, rüyayı gören kişi, gelecekteki yaşamında güvenli ve temkinli bir şekilde hayatına devam edecek demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada güvercin görülmesi genellikle hayırlı eş yani kısmet denilmektedir. Fakat bu tarz rüyalar eski kaynaklar da en fazla söz üretilen ilahi bir mesaj taşımaktadır. Rüyada güvercin görmek rüyaları doğrudan gören kişinin geleceği ve yaşamı yaşayacakları hakkında mesajlar anlamına gelir.
Rüyada Güvercin Görmek Ne Demektir?

Rüyada güvercin görmek çok büyük servet ve mal sahibi olmaya işarettir. Rüyada güvercin görmek doğal afet, iftiraya uğramak, hayırlı kısmet, hayırlı evlat sahibi olmak, kendi eliyle zarar vermek başkasına zarara vermek gibi pek çok farklı anlama gelmektedir. Rüyanın geniş bir yelpazede değerlendirilmesini sağlayan husus rüyayı gören kişinin haber alacak olması denilmektedir. Çünkü güvercin görme rüyalar da farklı bir gerçekliğe tabir edilir. Rüyada güvercin ile alakalı geniş kapsamlı rüyaların tabirleri yapılmıştır. Rüyanız da gördüğünüz tüm detayları hayırlı habere işaret edilmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Beyaz Güvercin Görmek

Rüyada en hayırlı olarak kabul edilen rüyalardan birine delalet eder. Kadim rüya kitapların da rüyada güvercin görmenin en alakalısı olarak hem eli hem de yüreği ferahlamak tabiri kullanılmıştır. Eli rahatlamak bolarmak maddi yönden huzura kavuşmak ve büyük kazanç elde etmek manasındadır. Gönlü ferahlamak ise sevgili ve eş, yaşamın da aradığını bulmak ve mutluluğu tatmak anlamındadır. Alimler rüyada evinde güvercin gören kişilere Kısmetlerin en hayırlısı ile müjdesini vermektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Güvercin Görmek

Bazı yorumcular güvercin görmek ne anlama gelir sorusuna uğursuzluk alameti kabul etmektedirler. Ne kadar kabul edilse de kadim kaynaklarda mutlu ve hayırlı yola çıkmak olarak tabir edilmiştir. Bu rüyanın bir diğer tabiri ise güvercin avlamak olduğunu ayrıca sosyal ortam da kaptan statüsüne yükselmek ve sorumluluklar almaktır. Rüyamda beyaz güvercin avladım denildiğinde şan ve şöhrette demektir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Mavi Güvercin Görmek

Rüyada görülen mavi güvercin hamarat ve iyi bir kadın ile beraber olunacağına tabir olunur. Aynı zaman da kişinin yaşamı ve davranışları, yetenekleri ile herkesin beğenisini kazanacak bir kadın ile hayatını sürdürecektir. Rüyada güvercin görmek rüya sahibini rahatlığa ve refah bir ekonomiye sahip olmasına vesile olacaktır. Bu rüyanın gerçek olmasına sebep olarak en yakınlardan biri vesile olabilmektedir. Bu kişi yenge,eş, görümce, öğretmen veya kız evlat olabilir. Söz konusu bu kadın karakterin kişinin yaşamı üzerinde derin etkiler bırakacağı ifade edilmektedir. Rüyada güvercin gören güçlü olmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Eti Yemek

Hasta kişiler rüyada güvercin eti görmeleri halin de sağlıklarına ve refahlarına kavuşacakları yorumu yapılmaktadır. Ölüm döşeğin de olan kişi bu rüyayı gördükten kısa sonra şifa bulmaktadırlar. Bu tabiri ifade eden çok sayı da insana ait bilgiler bulunmaktadır. Sağlıklı insanların rüyalarında güvercin eti yemeleri ayrıca habere işarettir. Yine rüyada yedikleri güvercini görmeleri ise kolay yoldan çok para kazanma biçiminde tabir edilmiştir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Verilmesi

Rüyada verilen güvercin sayısına göre tabir yapılır. Eğer rüyada kendisine bir güvercin veriliyorsa şifa anlamına gelmektedir. Sahibi tek bir güvercin uçurduğunu görürse bu durum hastalık bulmak manasına gelmektedir. Çok güvercin uçurulduğunda ise zenginleşmek manasındadır. Mahkumların rüyaların da gördükleri güvercin uçurmaları özgürlüklerini kazanacakları ve hapisten kurtulacakları anlamın da yorumlanır. Eğer kişi güvercinleri uçurmak istiyor fakat güvercinler uçmuyorsa bu durum da rüya sahibinin yakınları tarafından kandırılacağına işaret eder. Eğer akrabalarla beraber iş yapılıyorsa dikkatli ve tedbirli olmakta fayda bulunmaktadır. Rüyada güvercinlerin kişiyi terk etmesi aynı zamanda ailede kavgaya işaret etmektedir. Kişi rüyasında güvercin uçurduğunu ve bir daha dönmediğini görürse sıkıntıya da delalet etmektedir. Eğer kişi güvercin uçururken başka bir evin damına konarsa bu durum helal rızık olmayacağına dalalet etmektedir. Ya da başka birine giderse haram mal yemeğe tabir olunur. Kişinin kazandığı paraya haram bulaştığın da günahtan hemen el çekmesi gerektiği ifade edilmektedir.
Rüyada Güvercinlerin Anlamları

Başına güvercin konulmasına sultan denmektedir. Pek çok kral, önemli mevkilere gelmiş kişiler gençlik zamanların da bu rüyayı görmüşlerdir. Rüyada başına konan kişinin toplum da yüksek itibar elde edeceği, meşhur ve ünlü olacağı ve ismini tarihe yazdıracağı yorumu yapılmaktadır. Rüya da güvercinlerin ani ölmesi hayal kırıklığı hayırlı habere ve anlamına gelmektedir. Rüya da güvercin sahibinin büyük bir umut beslediği mevzu da istediğini elde edememesi anlamına da gelmektedir. Eğer kişi rüyasında güvercinlerin toplu halde öldüğünü görürse durum yaşanılan bölge de felaket ve doğal afet olacağına işaret etmektedir. Rüyada güvercin avcılığı yapmak tuzak ile güvercin avlamak güzel bir anı ele geçirmek manasın da olup kişinin bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade etmektedir. Bu rüya kişiye tereddüt etmeden uygulamak istedikleri harekete geç talimatı olarak ta bildirilmektedir. Elindeki fırsatı kaçıran biri böylesine bir şansa bir daha sahip olması için şansa ihtiyacı olmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Güvercin Avlamak

Eğer bir kişi rüyasında güvercin vurduğunu görürse bu ani durum masum bir kişi hakkın da dedikodu ve gıybet ettiğine işaret etmektedir. Bilindiği gibi gıybet etmek çok büyük günahlardan biri olarak kabul edilmektedir. Rüyasında ateşli silah ile güvercin vurduğunu gören biri tövbe ederek bu günahından vazgeçmesin de büyük önem teşkil etmektedir. Rüya da güvercin büyütmek ve beslemek başarıyı yakalamak anlamında sayılmaktadır. Kişinin uzun süre emek verdiği işte arzuladığı ve istediği hedefe varmasıdır. Güvercinlerin avuç içine konup yemek yemesi güzel bir aşk yaşanmasına tabir edilmiştir. Aynı zaman da rüyada güvercin yumurtası görmek eğlenceye işarettir. Kadınların rüyaların da güvercin yavrusu ve yumurtası görmeleri kısa bir zaman da düğün kurulmasına yorumlanır. Erkeklerin rüyayı görmeleri ise bahis, kumar ve haram gibi günahlara yönlenmeleri biçiminde tabir edilmemketedir. Rüyada pencereye konması gebe kadınların kız evlat sahibi olacaklarına işarettir. Erkeklerin bu rüyayı görmeleri eve akraba veya yakınlardan birini ağırlamak anlamındadır. Rüyada kanadı kırılmış bir güvercin görmek rüya gören kişinin akrabalarının ve dostlarının gözünde sevimsiz istenmeyen biri haline gelmesidir. Rüya sahibi çevresindeki insanların nazarında tüm itibarını yitirmiştir. Görülen bu rüya kişiye hemen ve bir an önce suçlarının telafi etmesi ve sosyal alan da daha duyarlı olmasını, davranmasını gerektiğini beyan eden habere işaret olmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek zor günlerde insanın yanında olacak, acısını paylaşacak, destek verecek, vefalı ve gerçek bir dosta işaret eder. Aynı zamanda aşkı temsil eder. Yani kişinin sevdiği insana delalettir. Rüyada görülen güvercin meşakkat anlamına da gelir. Rüyasında güvercin gören kişi bir söz işitecek ya da bir haber alacak demektir. Güvercin gerçekleşecek olan hayaller ve dilekler olarak da tabir edilir. Bir erkek rüyasında güvercini kendi penceresinde ya da odasında görürse ve eğer rüya sahibi evli değilse, rüyası kendisi için hayırlı olacak bir kısmetinin çıkacağı anlamına gelir. Güvercinin pislediğini görmek kısmet ve şans olarak yorumlanır. Bir kişi rüyada kendisinin bir güvercine dönüştüğünü görürse, nefret ettiği bir kişinin malından nasiplenecektir. Rüyada güvercin görmek genel olarak kısmet ya da haber olarak değerlendirilir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Görmek

Rüyada güverte görmek, yabancı yerden alınacak ilginç ve güzel haberdir.

Ayrıca bkz: Kamara

Rüyada güverte görmek ne demek: Rüyayı gören bekarsa evlenir. Evli ise çocuğu olur. Güverte dindar güzel bir kadına işaret eder. Güverteyi uzaktan görse, yükseklik, sevinç ve ululuğa işaret eder.
Rüyada güverteye çıktığını gören kimse korkuda ise korkusu gider, hasta ise, iyileşir. Bunlardan hiçbiri kendinde yoksa şeref ve sevince erer.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada kendisine güvercin verildiğini görmek uzak bir yerden fayda ve iyilik görmeye,güvercine silah atmak bir kadına iftira etmeye, etini yemek, eline bol mal geçeceğine, kendisine güvercinin uçarak gelmesi uzak bir yerden haber geleceğine, başına veya omzuna konması bir saadete nail olunacağına, bir güvercin tutmak bekarsa evliliğe, evli ise kız çocuğu olacağına, güvercini öldürmek, kaçırmak, birine vermek, satmak kötüdür. Güvercin rüyası her halde hayırlıdır.Rüyada güvercin (kumru) görmek, iyiye yorumlanır. Güvercin rüyası görmek iyidir. Rüyasında yanına bir güvercinin geldiğini gören kimse, pek yakında sevdiklerinden veya sevdiğinden iyi bir haber alacağına veya pek yakında eline bir para geçeceğine işaret eder.Rüyasında güvercine yem verdiğini görmek, iyi değildir. Binlerini aldatmaya çalıştığınıza işaretle yorumlanır.Rüyasında bir güvercinin gelip evinize konduğunu görmek, uzakta bulunan, kaybolan birinin eve dönmesine ve döneceğine işaretle yorumlanır.Rüyanızda siyah bir güvercinin gelip başınıza konduğunu görmeniz, temiz bir kadınla evleneceğinize veya memurluk gibi bir göreve tayininize işarettir.Bir kimsenin rüyasında güvercin uçarken görmesi, rüya sahibinin dilek ve hacetlerinin (muradının) gerçekleşmesine ve uzaklardan sevinçli bir haber alacağına işaretle tabir olunmuştur.Bazı yorumculara göre, rüyada güvercin görmek, mutlu bir evliliğe işaret ettiği gibi, sevince de işarettir denmiştir.Rüyada güvercin görmek, emin ve sadık bir dosta, sevgiliye, hanıma veya hizmetçiye işâret eder.Bazen rüyada güvercin görmek, sırları ezberleyen, ailesi için meşakkat ve mihnetlere tahammül eden masum kadınlara işâret eder.Rüyada güvercinin kendisine uçup geldiğini görmek, uzaktan gelecek habere işâret eder.Bir kimsenin rüyada güvercin görmesi, o kimsenin bütün isteklerinin Allah Teâlâ (c.c.) tarafından yerine getirilmesine işâret eder.Yine rüyada güvercin görmek, meydana çıkacak habere ve mektuba işâret eder.Rüyada güvercin yavruları görmek, bekâr kızlara işâret eder.Bir kimsenin rüyada bir güvercin tuttuğunu görmesi, o kimsenin bir kızının dünyaya gelmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada kendisine bir güvercin hediye edildiğini görmesi, uzak yerden gelecek mala ve rızka işâret eder.Bekâr bir kimsenin rüyada evinde güvercin olduğunu görmesi, o kimsenin kendi karakterine uygun sevimli ve güzel bir kızla evlenmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada güvercinin kendi üzerine sıçradığını görmesi, o kimsenin, sevinç, ferah ve nîmete erişmesine işâret eder.Bir kimsenin rüyada güvercin olduğunu görmesi, o kimsenin, düşmanının malını yemesine işâret eder.Rüyada güvercin avlamak için yere dane serptiğini görmek, halkı fesada sevk eden kimseye işâret eder.Rüyada güvercinin kanadını kestiğini görmek, hanımı evden dışarı bırakmamaya işârettir.Rüyada güvercin eti bulduğunu görmek ele geçecek mala işâret eder.Rüyada güvercin ile oynadığını görmek batıl işlerle iştigal etmeye işâret eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
RÜYADA GÜVERCİN GÖRMEK NE ANLAMA GELİYOR?

Rüyada görülen güvercin bir dosta işaret etmektedir. Ki bu dost; vefalı, sadık, zor günlerinizde yanınızda yer alacak, acınızı paylaşacak ve size destek verecek gerçek bir dosttur. Genellikle hayırlı bir kısmet olarak yorumlanan rüyada güvercin görmek aşkı temsil eder. Yani sevdiğiniz insanı işaret eder. Mesela evinde güvercin gören bekar erkek, ahlaklı ve güzel bir kızla evleneceği anlamına gelir. Bunun yanı sıra güvercin bazen meşakkat, zorluk anlamına gelebilir.

Rüyada güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haberdir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. İnsanın omzuna konan güvercin yine müjdedir.

Rüyada güvercin görmek, tabirciler tarafından emniyet ve güven anlamına geldiği ifade edilir. Yani rüyayı gören kişinin eğer bundan sonraki yaşamında emniyetli ve güven içinde sürdürmesi için temkinli adımlar atması gerektiği uyarısı yapılmıştır.

Rüyada güvercin görmek genel anlamda sıkıntıların gitmesi ve problemlerin sona ermesi biçiminde de tabir olunur; bununla birlikte rüya tabircilerinin ve İslam alimlerinin birçoğu, güvercin ile ilgili rüyaların korkudan emin olmaya işaret ettiğini de vurgularlar.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
üyada güvercin görmek : güvercin güzel bir uçuşu olani zararsız sevimli ve insanın olduğu yerde var olmayı tercih eden bir kuştur, rüya bu gerçek doğrultusunda yorumlanmıştır.
Rüyada güvercin görmek : hayırlı bir gelişmeye, habere delalettir. Güvercin çiçekler arasına konuyorsa bu aşkla sevgiliyle ilgili müjdeli bir haber geleceğini anlatır. Uçarak gelen güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir

Güvercin vekakar ve cefakar kadına, güvenilir elçiye, sadık dost ve sevgiliye yorumlanır. Gürvercinin uçtuğunu görmek isteklerinin Allah tarafından yerine getirilmesine, Hangi şekil ve durumda görülürse görülsün, güvercin sevinç ve mutluluğa delallet eder. Evinde güvercin gören bekar erkek, mizacına uygun, ahlaklı ve güzel bir kızla evlenir. Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haberdir geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haberdir geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir İki güvercinin birlikte yuva yapmaları, barışın ve mutluluğun işaretidir. Ölü bir güvercin, ayrılık anlamına gelir. Partnerinizden ayrılabilirsiniz Hemen gelecek güzel, temiz, iyi haberdir. Müjdedir. Rüyada görülen güvercin, emin, sadik bir dost ve sevgilidir. Bazen de, güvercin, sirlari ezberleyen ailesi için mesakkat ve mihnetlere tahammül eden masum kadinlara isaret eder. ibni Sirinin (R.A.) Güvercin görmek uzaktan gelecek bir habere isaret eder dedigi rivayet edilmistir. Bazi tabirciler, rüyada güvercin gören kimsenin bütün isteklerim Allah (C. C.) yerine getirir, dediler. Evinde güvercin oldugunu gören kimse bekarsa kendi karakterine uygun sevimli ve güzel bir kizla evlenir. Güvercinin, kendi üzerine siçradigini gören kimse, sevinç, ferah ve nimete isaret eder. Denilmistir ki, rüyada güvercin oldugunu gören kimse, düsmaninin malini yer, güvercin, meydana çikacak haber ve bir mektuptur. Kirmaniye göre; rüyada güvercin görmek, kadin erkek esle yorumlanir. Kendisine bir güvercin hediye edildigini gören, uzak bir yerden iyi bir haber alir. Bir güvercine kursun siktigini gören, birisine iftira eder. Birisine güvercin eti yolladigini görenin eline çok mal ve para geçer. kendisine bir güvercin uçup geldigini görene uzak bir yerden ha-yirli bir haber gelir. Güvercinlerde beyaz en iyisidir. Kendisine bir siyah güvercin geldigini görenin gurbette adami varsa gelir, yoksa bir misafiri gelir. Bir sehir güvercinini avladigini gören, bir kadin yüzünden dile düser. Beyaz güvercin avladigini gören mutlu olur. Basina veya omzuna veyahut ensesine bir güvercinin konmasi, rüya sahibinin iyi ve bilgili biri olduguna delalet eder. Eger güvercin siyah ve koyu renkli ise yaptigi islerinin basarisiz, beyaz ise basarili olacagina isarettir. Bir çok güvercinleri oldugunu gören, bir topluma bas (reis) olur. Evinden bir güvercinin uçup gittigini görmek, karisindan veya kocasindan ayrilacagina delalet eder. Evinin saçagina, bahçedeki agaca, pencere önüne bir güvercinin kondugunu görmek, uzaktan bir misafirinin gelecegine delildir. Bir çok güvercinin evine gelip gittiklerini görenin çocuklari, itibari ve misafirleri çok olur. Güvercinlerle oynadigini gören batil ile ugrasir. Rüyasinda güvercin avlamak için yere dari serptigini gören, halki isyana sevk eder. Bir güvercinin kanadini yoldugunu veya kestigini görmek, esinin evden ayrilmasina engel olduguna delalet eder. Güvercin eti maldir. Rüyada kumru görmek de güvercin gibi yorumlanir. Rüyada güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haberdir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. İnsanın omzuna konan güvercin yine müjdedir. Rüyada güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haberdir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. İnsanın omzuna konan güvercin yine müjdedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek, güven olarak yorumlanır. Rüya sahibinin sadık bir eş ya da arkadaş sahibi olacağına yorulur. Çoğu tabircilere göre güvercin görmek beklenen habere rivayet etmektedir.

Bazı tabircilere göre ise rüya sahibinin tüm dualarının kabul olacağına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Beslemek

Rüyada güvercin beslediğini görmek, rüya sahibinin, maddi ve manevi olarak feraha erişeceğine, aldığı destekler sayesinde kendi ayakları üzerinde durabileceğine, moralinin ve sağlığının yerinde olacağına işarettir. Kişinin yakın bir zamanda güzel bir olay yaşayacağına delalet eder.
Rüyada Beyaz Güvercin Görmek

Rüya sahibinin rüyasında beyaz güvecin görmesi kişinin iş hayatında başarı elde edeceğine, mutlu ve huzur dolu bir yaşam süreceğine delalet eder. Rüyada beyaz güvercin görmek, rüya sahibinin parlak bir geleceğe sahip olacağına rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Çok Sayıda Güvercin Görmek

Rüyasında çok sayıda güvercin görmek, kişinin sahip olduklarının değerini bilmesi gerekeceğine, uzun süreli aşk hayatına sahip olacağına delalet eder. Rüyada çok sayıda güvercin görmek, kazanılacak olan başarı ve gelir anlamına yorulur.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yumurtası Görmek

Rüyada güvercin yumurtası görmek, rüya sahibinin bir kişiden yardım istemesi sayesinde hasretini çektiği ferahlığa kavuşmasına işarettir. Kişinin sıkıntı çekmesinin ardından arzu ettiği berekete kavuşmasına delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yavrusu Görmek

Rüya sözlüğü yorumcularına göre rüyada güvercin görmek, kişinin aile hayatının daima huzur dolu olacağına, yeni evli çiftlerin hayırlı evlatlara sahip olacağına delalet eder. Rüyada güvercin yavrusu görmek, huzur, mutluluk, sevinç anlamlarını taşımaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Sürüsü Görmek

Rüya tabircileri tarafından yapılan yorumlara göre rüyada güvercin sürüsü görmek, kişinin kazanacağı parada başkalarının gözü olabileceğine, çok dikkat etmesi gerekeceğine, hayatına alacak olduğu insanları dikkatli seçmesi gerekeceğine delalet eder. Rüyada güvercin sürüsü görmek, kişinin kötü alışkanlıklarını bırakacağına yorumlanır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yakaladığını Görmek

Rüyada güvercin yakalamak, tüm problemlerinden kurtulup, mutlu bir hayat yaşayacağına işaret eder. Rüyada güvercin yakalamak, rüya sahibinin yeni bir şehre veya ülkeye taşınacağına, bekarsa kısa süre içerisinde evlenip yuva kuracağına, evliyse eşiyle ve çocuklarıyla mutluluğunun daim olacağına delalet eder. Rüyada yakalanan güvercin fırsatları kaçırmamaya işarettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evinde Güvercin Görmek

Rüyada evinde güvercin görmek, hayırlı, iyi huylu, güzel bir eşe yorumlanır. Rüya sahibinin yakın zamanda evleneceğine rivayet eder. Rüyada evde güvercin görmek, sağlıklı ve mutlu bir ömür geçirmeye, toplum içerisinde sevgi ve saygı gören birisi olacağına alamettir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercinin Uçtuğunu Görmek

Rüyada güvercinin uçtuğunu görmek, hayırlı haberlere işarettir. Rüya sahibinin hayırlı haberler alacağına ve çok mutlu olacağına rivayet eder. Rüyada güvercinin uçtuğunu görmek, umutlarının aydınlanacağına, hayallere ulaşmaya ve huzur içerisinde yaşamaya delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercinin Üzerine Atladığını Görmek

Rüyada güvercinin üzerine atladığını görmek, bolluk ve berekete yorumlanır. Rüyayı gören kişinin bolluk ve bereket içinde bir yaşam süreceğine işaret etmektedir. Rüyada güvercinin üzerine atlamak, geçim sıkıntısı çekmemeye, fakirlik ve yoksulluk görmemeye alamet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Başına Güvercin Konduğunu Görmek

Rüyada başına güvercin konduğunu görmek, iş hayatında olumlu gelişmelerin yaşanacağına alamettir. Rüya sahibinin iş hayatında başarılı olacağına delalet etmektedir. Rüyada başına güvercin konduğunu görmek, çok güzel ve mutlu günlerin kendisini beklediğine rivayet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Eti Yediğini Görmek

Rüyada güvercin eti yediğini görmek, zenginliğe yorumlanır. Mal ve mülk sahibi olacağına rivayet eder. Rüyada güvercin eti yediğini görmek, rüya sahibinin çok güzel ve mutlu günler yaşayacağına işaret eder. Bazı rüya tabircilerine göre bu rüya haram yemeye delalet eder.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Pislediğini Görmek

Rüyada güvercin pislemesi, kişinin etrafında sevilen sohbeti güzel bir kişi olduğuna yorulur. Kişinin feraha ermeye, isteklerine kavuşmaya, problemlerinden kurtulmaya rivayet eder. Rüyada güvercin pislediği görmek, kişinin kafasının çok karışık olduğuna da yorulmaktadır.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada beyaz güvercin görmek, kendisini engelleyen bazı durumlardan kurtulacağına yorulmaktadır. Rüya sahibinin bekarsa, evlenip yuva kuracağı, evli ise de mutlu bir aile yuvasına sahip olacağına delalet etmektedir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Beyaz Güvercin Avlamak

Kişinin özellikle iş yaşamında büyük fırsatlar yakalayacağına delalet eder. Rüyada güvercin avladığını görmek, kişinin büyük fırsatlar elde edeceğine, bu fırsatları çok iyi bir şekilde değerlendireceğine işaret eder. Rüya sahibinin hanesinden huzurun eksik olmayacağının habercisidir.
+2 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Görmek

Rüya sahibinin çok önemli bir haber alacağına alamet eder. Rüyada güvercin görmek, rüyayı gören kişinin büyük işlere gireceğine, hayırlı bir evlada sahip olacağına delalet eder. Ayrıca rüya sahibinin kendisine her daim destekte bulunan bir eşe sahip olacağına da işaret eder. Kişinin rüyasında güvercin görmesi çok hayırlı bir rüyadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada beyaz güvercin görmek, kişinin muradına ereceğine, huzura kavuşacağı demektir. Rüya sahibinin rahat bir hayat geçireceğine, çevresindeki insanların daima iyi olacağına, insanlara güvenmeyi çok sonrada alışkanlık haline getireceği anlamına gelmektedir.
Rüyada Güvercin Olmak

Rüya sahibini kıskanan, çekemeyen bir çok insan olduğuna yorumlanır. Rüyada güvercin olup uçtuğunu görmek, rüya sahibinin çok uzaklara gideceğine, bulunduğu şehirden uzaklaşacağına, yakınlarından uzun bir süre uzak kalacağına alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölü Güvercin Görmek

Rüya sahibinin aile içerisinde maddi sıkıntılardan dolayı kötü olaylar yaşanacağı şeklinde tabir edilir. Rüyada ölü güvercin görmek, borca girmeye, alınan borcun altından kalkamamaya işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Eti Yemek

Rüya tabiri yorumcularına göre rüyada güvercin eti yediğini gören rüya sahibinin maddi anlamda çok iyi kazançlar elde edeceğine işarettir. Ayrıca kişinin şans oyunundan büyük miktarda para kazanacağına da alamet eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
ekakar ve cefakar kadına, güvenilir elçiye, sadık dost ve sevgiliye, Güvercini uçarken görmek uzaktan gelecek habere, isteklerinin Allah Teala tarafından yerine getirilmesine, Hangi şekil ve durumda görülürse görülsün, güvercin sevinç ve mutluluğa delallet eder. Evinde güvercin gören bekar erkek, mizacına uygun, ahlaklı ve güzel bir kızla evlenir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Diyanet: Kirmânî'nin yorumuna göre: Rüyada güvercin görülmesi kadın olsun erkek olsun eşle yorumlanır. Bir kimseye rüyasında güvercin hediye edildiğini görmesi; o kimsenin uzak bir yerden iyi bir haber alacağına, kişinin rüyasında bir güvercine kurşun attığını görmesi; o kimsenin birisine iftira edeceğine, kişinin rüyasında birisine güvercin eti gönderdiğini görmesi; o kimsenin eline çok mal ve para geçeceğine yorumlanır. Rüyanızda size bir siyah güvercin geldiğini görmeniz; eğer gurbette adamınız varsa onun geleceğine veya evinize bir misafirin şeref vereceğine, rüyanızda bir şehir güvercini avladığınızı görmeniz; bir kadın yüzünden dile düşeceğinize, rüyanızda bir beyaz güvercin avladığınızı görmeniz; mutlu olacağınıza, rüyanızda başınıza, omzunuza veya ensenize bir güvercin konduğunu görmeniz; iyi ve bilgili bir kimse olduğunuza delalet eder. Kişinin rüyasında birçok güvercinleri olduğunu görmesi; bir kuruma başkan olacağına, kişinin rüyasında evinden bir güvercinin uçup gittiğini görmesi; o kimsenin karısından (kocasından) boşanacağına işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Nablusi: Rüyada görülen güvercin, emin sefir, sadık dost ve sevgilidir. Bazen de , güvercin, sırları hıfz eden ailesi için meşakkat ve mihnetlere tahammül eden masum kadınlara delalet eder.
Kendisinin uçan çok güvercinlerinin olduğunu görse, o kimse hanımı ve cariyelerine infakta bulunmasına delalet eder, veya hanımı doğurur, ya da hamile olur. Ibn-i Sirin'in (R.A.) «Güvercin görmek uzaktan gelecek bir habere delalet eder» dediği rivayet edilmiştir.
Bazı tabirciler, rüyada güvercin gören kimsenin bütün İsteklerini Allah (C.C.) yerine getirir, dediler.
Evinde güvercin olduğunu gören kimse bekarsa kendi tabiatına uygun sevimli ve güzel bir kızla evlenir.
Güvercinin, kendi üzerine sıçradığını yahut onun sebebiyle uçtuğunu gören kimse, sevinç, ferah ve nimete delalet eder.
Denilmiştir ki, rüyada güvercin olduğunu gören kimse, düşmanının malını yer, güvercin, meydana çıkacak haber ve bir mektuptur. Çünkü güvercin mektup ile haber götürüp getirir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Seyyid Süleyman: Kirmani demiştir ki: Rüyada güvercin görmek; eş veya cariyeyle tabir olunur. Kendisine bir güvercin hediye edildiğini gören, uzak bir yerden fayda ve hayır görerek sevinir. Güvercine kurşun atan, bir kadına iftira eder. Güvercin eti bulanın eline mal geçer. Güvercin yavruları, bekar kızlara yahut evlada delalettir. Rüyasında kendisine bir güvercinin uçup geldiğini gören, uzak bir yerden hayırlı haber alır. Beyaz güvercin görmek çok iyidir. Siyah güvercin misafire veya gurbetteki yakına kavuşmağa delalettir. Şehir güvercinini avlamakta bir mahzur yoktur.
Başa, omuza veya enseye konan güvercin; rüya sahibinin amelidir. Bu rüya, güvercinin güzelliği yahut çirkinliğine göre yorumlanır. Birçok güvercine sahip olan, bir kavme reis olur.
Bazı tabircilere göre, güvercin tutanın, bir kızı olur. Hayvan ehil değilse; rüya evlilik habercisidir. Evinden bir güvercinin uçup gittiğini gören, karısını boşar veya akraba kadınlarından ayrılır. Hanesinin saçağına, ağacına, penceresinin önüne güvercin konduğunu görmek; misafire işarettir. Birçok güvercinlerin evine geldiğini görenin; aile efradı, akrabaları ve misafirleri çok olur.
Cabir'ül Mağribi demiştir ki: Yerli güvercini hile yaparak avlayan, kadınları aldatır. Güvercinle oynayan, batılla meşgul olur. Rüyada görülecek en iyi güvercin, yeşil renkli olanıdır.

Ebu Said'ül Vaaz demiştir ki: Rüyasında güvercin tutmak için yere taneler serpen, halkı fesada sevkeder. Bir güvercinin kanadını kesen, eşini evinden dışarı çıkarmaz. Güvercin eti maldır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen güvercin, emin, sadık bir dost ve sevgilidir. Bazen de, güvercin, sırlari ezberleyen ailesi için meşakkat ve mihnetlere tahammül eden masum kadınlara işaret eder. ibni Sirinin (R.A.) Güvercin görmek uzaktan gelecek bir habere işaret eder dedigi rivayet edilmiştir. Bazı tabirciler, rüyada güvercin gören kimsenin bütün isteklerim Allah (C. C.) yerine getirir, dediler. Evinde güvercin olduğunu gören kimse bekarsa kendi karakterine uygun sevimli ve güzel bir kizla evlenir. Güvercinin, kendi üzerine siçradığını gören kimse, sevinç, ferah ve nimete işaret eder. Denilmistir ki, rüyada güvercin olduğunu gören kimse, düşmanının malını yer, güvercin, meydana çikacak haber ve bir mektuptur. Kirmaniye göre; rüyada güvercin görmek, kadın erkek esle yorumlanır. Kendisine bir güvercin hediye edildığını gören, uzak bir yerden iyi bir haber alır. Bir güvercine kursun siktiğini gören, birisine iftira eder. Birisine güvercin eti yolladığını görenin eline çok mal ve para geçer. kendisine bir güvercin uçup geldığını görene uzak bir yerden hayırlı bir haber gelir. Güvercinlerde beyaz en iyisidir. Kendisine bir siyah güvercin geldığını görenin gurbette adamı varsa gelir, yoksa bir misafiri gelir. Bir şehir güvercinini avladığını gören, bir kadın yüzünden dile düşer. Beyaz güvercin avladığını gören mutlu olur. Basina veya omzuna veyahut ensesine bir güvercinin konması, rüya sahibinin iyi ve bilgili biri olduğuna delalet eder. eğer güvercin siyah ve koyu renkli ise yaptığı işlerinin başarisiz, beyaz ise başarılı olacağına işarettir. Bir çok güvercinleri olduğunu gören, bir topluma bas (reis) olur. Evinden bir güvercinin uçup gittiğini görmek, karisindan veya kocasından ayrılacağına delalet eder. Evinin saçağına, bahçedeki ağaca, pencere önüne bir güvercinin konduğunu görmek, uzaktan bir misafirinin geleceğine delildir. Bir çok güvercinin evine gelip gittiklerini görenin çocuklari, itibari ve misafirleri çok olur. Güvercinlerle oynadığını gören batil ile uğraşır. Rüyasında güvercin avlamak için yere dari serptiğini gören, halkı isyana sevk eder. Bir güvercinin kanadini yolduğunu veya kestiğini görmek, esinin evden ayrılmasına engel olduğuna delalet eder. Güvercin eti maldir. Rüyada kumru görmek de güvercin gibi yorumlanır.

Vekakar ve cefakar kadına, güvenilir elçiye, sadık dost ve sevgiliye, Güvercini uçarken görmek uzaktan gelecek habere, isteklerinin Allah Teala tarafından yerine getirilmesine, Hangi şekil ve durumda görülürse görülsün, güvercin sevinç ve mutluluğa delallet eder. Evinde güvercin gören bekar erkek, mizacına uygun, ahlaklı ve güzel bir kızla evlenir.

Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haberdir geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir

Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haberdir geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir

İki güvercinin birlikte yuva yapmaları, barışın ve mutluluğun işaretidir. Ölü bir güvercin, ayrılık anlamına gelir. Partnerinizden ayrılabilirsiniz.

Hemen gelecek güzel, temiz, iyi haberdir. Müjdedir.

Rüyada güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haberdir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. İnsanın omzuna konan güvercin yine müjdedir.

Rüyada güvercin temiz, iyi haber olarak yorumlanır. Uçarak yaklaşan güvercin tez haberdir. Bir gül ağacına veya çiçeklerin arasına konan güvercin sevgiliyle ilgili haberdir. İnsanın omzuna konan güvercin yine müjdedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında bir güvercini elinde tutan kişi; hayatının gidişatını değiştirecek kararlar almak için çok yakınlarından büyük ölçüde destek görecek ve bu destekten çok mutlu olacaktır. Bu kişinin hayatında yepyeni kapılar açılacak ve bu değişikliklerden kişi çok memnun olacaktır.

İmamı Nablusi (r.a) bu rüyayı şöyle yorumlar: “ Eğer elinde güvercin tutan kişi bir kadın ise çok kısa zamanda gönlünden geçen kişiyle evlenecek ve bu evlilik sonucunda güzelliği dillere destan bir kızı olacaktır.”

Rüyada güvercin görmek genel olarak hayırlı olarak yorumlanmaktadır. Her hatanızda sizin arkanızda duran bir dostunuz olduğuna işaret etmektedir. Bu dostunuz sayesinde pek çok badireden hiç yara almayacağınız şeklinde yorumlanmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyasında bembayaz bir güvercinin uçtuğunu görmek kişinin uzun süredir beklediği haberin çok ihtiyaç duyduğu bir anda birden gelivermesi anlamına gelmektedir. Bu rüya; rüya sahibinin, bugüne kadar hedeflediği her hedefe kolaylıkla ulaşacağı ve ulaştığı sonuçlara kendisinin dahi inanamayacağı büyüklükte olacağına işaret etmektedir.

Rüyasında beyaz güvercine uzaktan bakan kişinin, gerçek hayatında sevdiği kişiden çok sevineceği bir haber alacağı anlamına gelmektedir. Kişi sevdiği ama kavuşamadığı bir kişi var ise çok yakın zamanda bu kişiye ivedilikle kavuşacaktır.

Rüyada görülen beyaz güvercin aynı zamanda rüya sahibinin işinde hızla yükseleceği ve mal mülk edineceği anlamına gelmektedir.

İmamı Nablusi (r.a) şöyle der: “ Rüyasında beyaz bir güvercin gören kişi kendisine çok uzakta olduğunu sandığı kişiden tahmin edemeyeceği büyüklükte bir iyilik görecektir.”
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yavrusu Görmek

Rüyada görülen küçük güvercin yavruları kişinin belirli aralıklarla alacağı küçük sevinçli haberle haberlere delalet edilir. Bu rüya; rüya sahibinin hayatını yoluna sokması için aradığı motivasyonu bulacağı şeklinde yorum yapılmaktadır.

Eğer ki rüyasında güvercin yavrusu gören kişi bir erkekse çevresinde pek çok kadın olduğuna işaret edilir. Yakın tarihte kendisine çok uygun, minyon tipli ve iyi huylu biri ile tanışacak ve bu kişiyle hayatını birleştirme düşüncesine girecektir.

Eğer kişi rüyasında güvercin yavrularını elleriyle besliyorsa hayatına girecek kişinin kendisine çok sadık ve bağlı olacağı yorumu yapılmaktadır.

Kişinin rüyasında yavru güvercinler uçmaya başlıyorlarsa rüya sahibinin gönlünden geçirdiği her şeye geç de olsa ulaşacağına işaret edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Siyah Güvercin Görmek

Rüyasında siyah bir güvercin gören kişi yaşadığı tüm sıkıntılardan kolaylıkla kurtulacak şeklinde yorum yapılmaktadır. Genel anlamda güvercin her zaman hayırlara yorumlanır.

Eğer rüyasında siyah güvercin gören kişi bekar bir erkek ise karşısına çok kibar, ince ve naif bir kadın çıkacak. Rüya sahibi, bu rüya sonrasında tanıştığı bu kadının yardımlarıyla hayatının en güzel dönemlerini yaşayacaktır.

İbn-i Sirin (r.a) tabirine göre; “ Rüyasında kapkara bir güvercin gören her kim ise varlığını dahi unuttuğu kendisine çok uzak diyarlarda yaşayan kişilerden çok önemli haberler alacaktırç”
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yumurtası Görmek

Rüyasında yumurtlayan bir güvercinin yumurtalarını gören kişi, geçmiş dönemde yaptığı tüm maddi yatırımların karşılığını birer birer alacaktır. Genel olarak maddi konumlara yorumlanan rüyada görülen güvercin yumurtaları kişilerin çok bereketli bir döneme gireceklerinin habercisidir.

Özellikle rüya sahibi meslek alanında bir terfi bekliyor ise bu rüya beklediği terfi haberini kısa zaman içinde alacağına yorumlanır.

Ayrıca rüyasında güvercin yumurtası gören kişi hayatının gidişatını ciddi ölçüde değiştirecek maddi atılımlarda bulunarak evine yüklü miktarda ek kazanç sağlayacak yorumu da yapılmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Kırmızı Güvercin Görmek

Rüyasında kızıl renkte güvercin gören kişi, gerçek hayatında yeni tanıştığı kişilere karşı çok dikkati olmalıdır.

Rüya sahibinin oldukça iyi niyetli ve karşısındaki kişinin gerçek amacını önceden görememe gibi bir durumu olduğu yorumu yapılabilir.

Rüyasında kırmızı bir güvercin gören kişi çok üzüleceği bir haber alarak bir süre bu haberin etkisinde kalacak ve bu kötü vaziyetten kurtulmak için sevdiği kişilerin desteğine ihtiyaç duyacaktır yorumu yapılır.

Bu rüyayı gören kişilerin kendilerini daha çok önemsemeleri gerektiği ve hiçbir başarıda arka planda kalmamaları gerektiği işaret edilmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Hasta Güvercin Görmek

Rüyada sakat kalmış bir güvercin görmek kişinin yakın bir tarihte çok sevdiği bir aile büyüğünün hastalık ya da ölüm haberini alacağına delalettir.

Alimler tarafından yapılan bu yorum rüya sahibinin alacağı bu haber neticesinde adeta yıkılacağını ve kendisini toparlamak için uzun bir süreye ihtiyaç duyacağını işaret eder.

Rüyada görülen hasta güvercin gene anlamda uzun sürecek olan psikolojik buhranlara, derinden hissedilen acılar içerisinde kalmaya işaret eder.

Ancak bazı alimler ise hasta güvercin görmenin olumlu bir rüya olduğu yorumunu yapmaktadır.

Eğer kişi rüyasında hasta bir güvercini iyileştiriyor ise alacağı kötü bir haber neticesinde hayata karşı daha güçlü durmayı öğrenecek ve kendini daha olgun hissedecek yorumu yapılmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Ölü Güvercin Görmek

Rüyada bir güvercinin ölmesi, rüya sahibinin kalbinde çok derin bir anlama sahip olan kişiden kendi imkanları dışında ayrılmak zorunda kalmasına işaret edilir.

Rüyasında ölü güvercini görüp dokunan kişi, gerçek hayatında büyük bir kayıp yaşayacak ve bu kayıpta daima kendini suçlu hissederek kendine hayatının geri kalan döneminde eziyet etmeye başlayacaktır. Suçluluk duygusu içinde daima olacak ve bundan kurtulmak için sürekli çabalayacaktır.

Kimi alimler ise rüyada görülen güvercin ölüsünü hayra yorar ve kişinin yaşam standartlarının artacağı yorumunu yaparlar.

İmamı Nablusi (r.a) diyor ki: “Her kim ki rüyasında bir güvercini öldürüyor veyahut ölen bir güvercine ses çıkarmıyor( yardım eli uzatmıyor), o insan ne fena insandır.”
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Yakalamak

Rüyasında güvercin avlayan kişi; gerçek hayatında, tüm çevresi tarafından her daim sevilen, sayılan ve sohbetinden oldukça keyif alınan kişidir.

Bu rüya, rüya sahibinin söylediği her sözün arkasında duran bir kişi olduğuna işaret etmektedir. Dürüstlüğü ve mertliğiyle göz dolduran bir kişi olduğu yorumu yapılmaktadır.

Bu kişinin istediği her şeye yakın zaman içinde ulaşarak hayatında var olan küçük problemlerin arka arkaya çözüleceğine işaret edilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Evin İçinde Güvercin Görmek

Rüyada evine güvercin giren kişi, gerçek hayatında yanından geçip giden bir fırsatın üzüntüsünü yaşayacak ve bu kararından geri dönmek için büyük uğraşlar verecektir.

Eğer ki kişi rüyasında evine gelen güvercini besliyor ve onu seviyorsa kişi iş ve aile yaşantısında her daim kişilerin faydalandığı biridir anlamına gelmektedir. Çevresinde çıkarcı insanların olduğu anlamına işaret edilen bu kişi etrafında olan tüm olaylara dahil edilerek sorumlu tutulmaya çalışılmaktadır.

Eğer ki kişi rüyasında evine gelen misafiri kovuyor ve kabul etmiyorsa bu rüya; bu kişinin hayatında çok sevdiği birinin ona sırtını döneceği anlamını taşımaktadır.

Kişi evin içindeyken rüyada güvercin görmek bu kişinin yakın zamanda sevdiği bir kişiden umutlu bir haber alacağına delalettir.

İmamı Nablusi (r.a) diyor ki: “Rüyasında evinde güvercin olan kişi yakın zamanda misafir ağırlayacaktır.”
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Uçurduğunu Görmek

Rüyasında bir güvercinin uçup geldiğini gören kişiye çok kısa bir zaman dilimi içerisinde çok önemli bir haber gelecektir. Rüya sahibine gelecek olan bu haber çok uzakta yaşayan bir akrabasından gelecek olup kişinin hayatında önemli değişikliklere sebep olacaktır.

Eğer güvercin kendi kendine uçuyorsa kişinin gönlünden geçen tüm dua ve dileklerin birer birer Allah katında kabul olacağına delalettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Beslemek

Rüyasında bir güvercini elleriyle beslediğini gören kişi, gerçek hayatında kendisine çok bağlı olan bir dostuyla alakalı üzücü bir haber alacak ve bunun neticesinde dostunu korumak için vaziyet alacak yorumu yapılmaktadır.

Eğer ki bu rüyayı gören kişi bir erkek ise istediği vakitte, tam da gönlünden geçen kişiyle mutlu bir evlilik yapacaktır yorumu yapılırken rüyayı gören kişi bekar bir kadın ise kariyerinde ulaşmak istediği un üst seviyelere kolaylıkla ulaşacak yorumu yapılır.

Câferi Sâdık (r.a) yorumuna göre rüyada güvercin beslemek 5 anlama gelmektedir:

    İyi kalpli ve sadık bir kadın
    Hizmette kusur etmeyecek, kişinin gönlünü her daim hoş edecek bir eş
    Uğraş vermeden kazanılan çokça mal
    Uzak bir yerden tez zamanda gelecek bir haber
    İçinde bulunulan işte ulaşılacak liderlik
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Birinin Elinde Güvercin Görmek

Rüyasında ellerinde bir güvercini tutan kişi, gerçek hayatında karşısına geçecek çok önemli bir fırsatı başka birinin engellemesi sonucu kaybedecektir.

Aynı zamanda rüya sahibinin hayatını değiştirecek bir bilgiyi başkalarından duyacağı anlamına da gelen bu rüyanın genel olarak kişiye bir uyarı olarak görüldüğü yorumu yapılır.

Cabir ül Magribi (r.a) yorumuna göre: “Rüyasında ellerinin arasında küçük bir güvercin tutan kişinin gurbetteki sevdiği kişiye dönecektir. Eğer ki kişi rüyasında birçok güvercini aynı anda tutuyorsa bu kişinin pek çok çocuğu olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercinin Yumurtladığını Görmek

Eğer bir kişi rüyasında güvercinin yumurtladığını görüyorsa bu rüya kişinin içinde bulunduğu ağır sıkıntıları işaret etmektedir. Bu kişi çevresinden destek almadan bu sıkıntıları aşamayacak ve yaşadığı sıkıntıların altında ezilecektir yorumu yapılmaktadır.

Rüyada güvercin görmek, rüya sahibinin yaşadığı tüm sıkıntıların kendi hayatında vermesi gereken sınavlar olduğunu ve kişinin sabırlı davranması gereken bir dönemden geçtiğini işaret eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercinin Isırdığını Görmek

Rüyada bir güvercin elinizi ısırıyorsa, gerçek hayatınızda işlediğiniz bir günahtan ötürü kendinizi hala affedemiyor ve bunun derin üzüntüsüyle başa çıkamıyorsunuz yorumu yapılmaktadır.

Rüya sahibi kişi, hayatında karşısına çıkan tüm kötülük ve engelleri geçmişte yaptığı hataların sonucu olarak görmektedir şeklinde yorumlar yapılmaktadır.

Bu rüyayı gören kişinin hayatında çok mutlu gelişmeler olacak ve kişi kendini uzun zamandır hissetmediği kadar mutlu hissetmeye başlayacaktır.

Eğer bu rüyayı gören kişi bekar bir erkek ise karşısına çıkacak kadınlara karşı dikkatli olmalı kendisine zarar vermelerine engel olmalıdır.

Eğer kişi bekar bir kadın ise tanıştığı ilk kişide gerçek aşkı bularak ömür boyu çok mutlu olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Pisliği Görmek

Rüyasında üzerine güvercin pisleyen kişi, hayatının geri kalan dönemlerinde çok büyük şanslar elde edecek ve bunlar neticesinde hayatı çok farklı noktalara erişecek yorumu yapılır.

Eğer kişi, rüyada güvercinin yere pislediğini görüyorsa çevresinde yaşanacak gizli bir durumu örtbas edecek ve öğrenmesi gereken kişilerin öğrenmesini kesinlikle engelleyecektir.

Eğer bu rüyayı gören kişi evli bir erkek ise kişi rüyasında güvercin pisliğini temizlemeye çalışıyorsa bu kişinin gerçek hayatında eşine çok sadık ve derin duygularla bağlı olduğuna işaret edilir.

Eğer rüyasında güvercin pisliğini temizlemeye çalışan kişi bir kadınsa, bu kişinin gerçek hayatında ayrıntılara çok takılan ve konuşmayı çok seven biri olduğuna işaret edilmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
GÜVERCİN
Rüyada güvercin güzel bir haber demektir. Çiçeklerin arasına konan güvercin aşkla sevgiliyle ilgili haberdir geleceğini anlatır. Uçarak yaklaşan güvercin çok çabuk haber alacağınızı belirtir
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada görülen güvercin bir dostu ya da sevgiliyi ifade eder, sevinç ve mutluluk anlamına gelir. Rüyada uçan güvercin görmekse uzaklardan gelecek bir habere işaret eder, güvercin uçarak yanınıza yaklaşıyorsa haberin bir an önce geleceği şeklinde yorumlanır. Bazen de ailesi için bir takım zorluklarla mücadele eden kadınları ifade eder.

Başka bir rivayete göre ise, evinde güvercin gören kimse bekarsa kendi karakterine uygun bir hanımla evleneceği şeklinde müjdelenir. Evinden bir güvercin uçtuğunu görmekse ev halkından birinin uzağa gideceğine dalalettir. Rüyada iki güvercinin yuva yaptığı görüldüyse mutluluk ve barış şeklinde yorumlanır, eğer rüyada görülen güvercin ölmüşse sevdiğiniz bir kişiden ayrılacağınız anlamına gelmektedir. Kendisine bir güvercin hediye edildiğini gören kimseye uzaktan güzel bir haber gelecek şeklinde yorumlanmaktadır.

Beyaz renkli güvercin görmek hayırlara vesile edilir, güvercinin rengi siyah ise eve bir misafir gelecek şeklinde yorumlanır. Evin damına ya da penceresine güvercin konması da misafir geleceği anlamını taşır. Başına ya da omuzuna güvercin konması rüya sahibinin iyi ve bilgili bir kişi olduğunu ifade eder.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin tutmak
Rüyada güvercin tutmak, güzel bir haber alınacağına işaret eder. Alınacak haberin ferah ve mutlu bir haber olacağını müjdeler. Eğer rüyasında güvercin tutan kişi çocuğu olmayan bir hanımsa çocuğu olacağına dalalet eder.Rüyada güvercin görmek ayrıca bereketli bir mala, girişilecek olan bir işin başarıya ulaşacağına işarettir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin sürüsü görmek
Rüyada görülen güvercin sürüsü hayra alamettir. Rüyada güvercin görmek güzel anlamlar içerdiği için güvercin sürüsü görmek çok daha güzel haberlere işaret eder. Rüya sahibinin uzun bir bekleyiş ardından huzura ve mutluluğa ereceği anlamına gelir. Güzel haberlerin art arda alınacağı, kişinin ileriki yaşantısında güzel günlere sahip olacağı şeklinde yorumlanır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Görmek genellikle hayırlı eş yani kısmet denilmektedir. Fakat bu tarz rüyalar eski kaynaklar da en fazla söz üretilen ilahi bir mesaj taşımaktadır. Rüyada güvercin görmek rüyaları doğrudan gören kişinin geleceği ve yaşamı yaşayacakları hakkında mesajlar anlamına gelir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada ev içinde güvercin görmek, hayatta karşılaşılacak sürpriz gelişmelerin, mutlu olmanın, alınacak güzel bir haberin alametidir. Evin içinde güvercin olması aynı zamanda yaşanan kötü günleri geride bırakmaya, neşeli günlerin kapıda olduğuna, rızkının genişleyeceğine yorumlanabilir. Kişinin hanesine gelecek konuk olarak ta değerlendirilir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin görmek genellikle “Hayırlı kısmettir.” gibi kestirmeci bir yaklaşımla geçiştirilmektedir. Halbuki bu rüya eski kaynaklarda üzerinde en fazla söz söylenen ilahi bir mesaj mahiyeti taşımaktadır. Zira güvercin görme rüyaları doğrudan kişinin yaşamı ve geleceği hakkında mesajlar vermektedir. Rüyada güvercin görmek büyük servet sahibi olmak, doğal afet, hayırlı kısmet, iftiraya uğramak, evlat sahibi olmak, kendi eliyle kendisine zarar vermek gibi pek çok farklı anlama gelmektedir. Rüyanın bu kadar geniş bir yelpazede değerlendirilmesini sağlayan husus ise görülen detaylardır. Çünkü güvercin görme rüyalarında her detay farklı bir gerçekliğe işaret etmektedir. Aşağıda rüyada güvercin görmek ile alakalı geniş kapsamlı tabirler yapılmıştır. Rüyanızda gördüğünüz tüm detayların tabirini okuyup bir sonuca varmanız daha isabetli olacaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada beyaz güvercin görmek

En hayırlı kabul edilen rüyalardan biridir. Kadim rüya tabiri kitaplarında rüyada beyaz güvercin görmek ile alakalı olarak “hem eli hem de gönlü ferahlamak” tabiri kullanılmıştır. Eli ferahlamak, maddi yönden rahata kavuşmak ve büyük servet elde etmek manasındadır. Gönlü ferahlamak ise aşk yaşamında aradığını bulmak ve mutluluğu yakalamak anlamındadır. Alimler rüyada beyaz güvercin gören kişilere “Kısmetlerin en hayırlısı ile nasiplendin.” müjdesini vermektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada siyah güvercin görmek

Bazı yorumcular tarafından “uğursuzluk alameti” kabul edilse de kadim kaynaklarda “hayırlı bir yolculuğa” çıkmak olarak tabir edilmiştir. Bu rüyanın bir diğer tabiri ise bulunduğu sosyal ortamda lider statüsüne yükselmek ve yeni sorumluluklar almaktır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada mavi güvercin görmek

Rüyada görülen mavi güvercin “hamarat ve güzel kadın” ile tabir olunur. Rüya gören kişinin yaşamına davranışları ve yetenekleri ile herkesin takdirini kazanacak bir kadın dahil olacaktır. Bu kişi eş, yenge, görümce, kız evlat veya öğretmen olabilir. Söz konusu bu kadın karakterin kişinin yaşamı üzerinde derin etkiler bırakacağı ifade edilmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin uçurmak

Uçurulan güvercin sayısına göre tabir yapılır. Eğer rüya sahibi tek bir güvercin uçurduğunu görürse bu durum şifa bulmak manasına gelir. Pek çok güvercinin uçurulduğunu görmek ise zenginleşmek manasındadır. Mahkumların rüyalarında güvercin uçurmaları özgürlüklerini kazanacakları biçiminde yorumlanır. Eğer kişi güvercinleri uçurmaya çalışıyor fakat güvercinler uçmuyorsa bu durum rüya sahibinin yakınları tarafından aldatılacağına yorumlanır. Eğer akrabalarla ortak iş yapılıyorsa dikkatli olmakta fayda vardır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercinlerin kişiyi terk etmesi

Kişi rüyada güvercin uçurduğunu ve güvercinlerinin bir daha dönmediğini görüyorsa bu durum aile içi kavgaya delalet etmektedir. Eğer kişi güvercinlerini uçururken güvercinler başka bir evin damına konarsa ya da başka bir adama giderse bu durum haram mal yemek ile tabir olunur. Kişinin kazancına haram bulaştığı ve bu günahtan bir an önce el çekmesi gerektiği ifade edilmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada başına güvercin konmak

Bu rüyaya “sultan rüyası” da denmektedir. Çünkü pek çok kral, devlet adamı ve önemli mevkilere gelmiş kişi gençlik dönemlerinde bu rüyayı görmüşlerdir. Rüyada başına güvercin konan kişinin toplumda büyük itibar elde edeceği, meşhur olacağı ve adını tarihe yazdıracağı yorumu yapılmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercinlerin ölmesi

Hayal kırıklığı manasına gelmektedir. Rüya sahibinin büyük umut beslediği bir mevzuda istediğini elde edememesidir.

Eğer bir kişi rüyasında güvercinlerin sürü halinde öldüğünü görürse bu durum yaşanılan bölgede doğal afet olacağına yorumlanmaktadır.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin avlamak

Tuzak ile güvercin avlamak güzel bir fırsat elde geçirmek manasında olup kişinin kararsız kalmaması ve bir an önce harekete geçmesi gerektiğini ifade eder. Bu rüya kişiye “Tereddüt etmeden yapmak istediklerin için harekete geç. Elindeki bu fırsatı kaçırırsan bir daha böylesine bir şansa sahip olmayabilirsin.” mesajı vermektedir.

Eğer kişi rüyasında kurşun ile güvercin vurduğunu görürse bu durum masum bir kişi hakkında gıybet ettiğine işaret etmektedir. Bilindiği üzere gıybet etmek en büyük günahlardan biri kabul edilmektedir.Bu itibarla rüyasında ateşli silahla güvercin vurduğunu gören kişinin tövbe-istiğfar ederek bu günahından dönmesi büyük önem arz etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin beslemek

Başarıyı yakalamak manasındadır. Kişinin uzun süredir emek verdiği bir işte arzuladığı hedefe varmasıdır. Güvercinlerin kişinin avuç içine konup yem yemesi ise güzel bir aşk yaşanması biçiminde tabir edilmiştir.
Rüyada güvercin yumurtası görmek

Kadınların rüyalarında güvercin yumurtası görmeleri yakın bir zamanda düğün dernek kurulmasına yorumlanır. Erkeklerin bu rüyayı görmeleri ise kumar ve bahis gibi günahlara meyletmeleri biçiminde tabir edilmiştir.
Rüyada pencereye güvercin konması

Gebe kadınların bu rüyayı görmeleri halinde kız evlat sahibi olacakları tabiri yapılır. Erkeklerin bu rüyayı görmeleri ise misafir ağırlamak anlamındadır.
Rüyada kanadı kırık güvercin görmek

Rüya gören kişinin kendisini akrabalarının ve dostlarının gözünde sevimsiz hale getirmesidir. Rüya sahibi çevresindeki insanların nazarında tüm itibarını yitirmiştir. Bu rüya kişiye bir an önce hatalarını telafi etmesi ve sosyal ilişkilerinde daha duyarlı davranması gerektiğini beyan etmektedir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada güvercin eti yemek

Hasta kişilerin bu rüyayı görmeleri halinde sağlıklarına kavuşacakları yorumu yapılır. Ölüm döşeğinde olup da bu rüyayı gördükten sonra şifa buldukları ifade edilen çok sayıda insana ait anlatımlar bulunmaktadır.

Sağlıklı kişilerin rüyalarında güvercin eti yediklerini görmeleri ise kolay yoldan zenginleşmek biçiminde tabir edilmiştir.
Rüyada güvercin yuvası görmek

Kişinin düşmanlarından kurtulması demektir. Rüyada güvercin yuvası gören kişinin sonraki yaşamında daha güvende bir ömür süreceği ifade edilmiştir.
+1 oy
mustafaharputi Rüya Bilgesi (18.3m puan)  
Rüyada Güvercin Görmek
Rüyada  güvercin görmek, başkalarının eylemlerinden sorumlu olduğunuzu veya kendinizi başkalarını yaptıklarından sorumlu hissettiğinizi gösterir. Güvercinler ayrıca iyi haberleri temsil eder. Aynı zamanda bu rüya eve dönme arzusunu ifade ediyor olabilir.
+1 oy
 
10 gün önce guvercinlerim yumurta yaptı ve geçen pazar günü rüyamda guvercinlerimin yumurtasina bastığımı görüyordum ertesi gün gidip güvercinlere baktığımda guvercinler yumurtayı gerçekten kırmış ve yine 1 hafta önce kaybolan güvercini mi yine ertesi gün yani pazartesi günü ikinci bir rüya gördüm kaybolan güvercinim geri geldiğini görüyordum bu sabah gidip baktığımda gerçekten güvercinim gelmişti bu RUYAMİN YORUMU NEDİR....

İlgili bir rüya bulunamadı



Rüyada Rüya Yorumu ve Analizi rüyalarınızın bilimsel ve psikolojik açıdan yorumlanmasını ve islami tabiri için bir ortam sağlar. Rüya yorum ve tabirlerine siz de destek olabilir, bilgilerinizi ve sezgilerinizi rüya görenlerle paylaşabilirsiniz.

Rüya günlüğü olan sitemizde kişiye özel rüya analizi, rüya yorumu ve rüya tabiri hizmetleri verilmektedir. Rüyalarınızı yorumlatmak için kimden yorum istediğinizi rüyanın sonuna veya etiket bölümüne ekleyebilirsiniz.

Puan Tablosu

Rüya yazmak : -1000
Yorum yazmak: +120
Düşünce yazmak: +12
Rüya oylamak: +2
Yorum oylamak: +4
Rüyanıza en iyi yorum seçmek: +150
Yorumunuzun en iyi seçilmesi: +350
Yorumunuzun her artı oyu: +10
Rüyanızın her artı oyu: +5
Rüyanızın her okunması: +1

Özgün Rüya Tabirleri

Kategoriler

18.8k rüya

158k yorum

21.9k düş-ünce

7.8k üye

607 Aktif
0 Üye ve 607 misafir
Bugün : 9696
Dün : 21898
Toplam : 48089866
Rüya yorumu, rüya tabiri, rüya görüşmeciliği ve rüya analizi gibi kişiye özel bölümlerimiz vardır. Rüyada rüya sitemizde üyelerimize özel mesaj, duvar yazıları gibi sistemler mevcuttur. Ayrıca üye olmadan da yorum ve tabir yazabilirsiniz. Uyarı: Rüya ve yorum içeriklerinden sitemiz sorumlu değildir. Buradaki bilgiler size sadece farklı bir bakış açısı sağlar.
...